Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περί ορέξεως......ευκολά & γρήγορα !

Afroditi D

Recommended Posts

:lol: Πως να τις πούμε Sam ? :lol: πατάτες ....? για πές την δική σου συνταγή ακούγετε πολύ ενδιαφέρον ! :D

Πάντως έιναι σαν τις τηγανιτές ετσι όπως τις κάνω εγω!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και εγω στη λαδοκολα!τις κοβω ομως πιο χοντρα κομματια.μπορει να μη βαλω και καθολου λαδι! μονο αλατι!

μπορουμε επισης να τις κοψουμε φετες και να τις βαλουμε στη σχαρα.

εγω πλεον δεν τηγανιζω πατατες! ΠΑΑΑΑΑΡΑ πολυ σπανια! :wink:

επισης για μουσακα κτλ τα λαχανικα δε τα τηγανιζουμε τα φουρνιζουμε στη σχαρα στον αερα! (ψιλοασχετο!)

Απορια .. και τηγανιζονται οι πατατες χωρις λαδι? :lol: (απορια ασχετης)

Ειχα διαβασει καπου για "πακετακια" με τηγανιτες πατατες δηλαδη παιρνεις 4-5 πατατουλες και τις τυλιγεις με ενα κομματι μπεικον και το βαζεις για λιγο στο φουρνο.. Αλλα δεν το ειχα κανει ποτε γιατι η τηγανιτη πατατα σε μπουφε θα γινει αηδια..

φανταζομαι πως με αυτες θα γινει πολυ ωραιο..(και δεν θα ειναι και χυμα οι πατατες οποτε θα στολιστουν καλυτερα)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Τυρόπιτα με φετά & φρυγανιά

Υλικά

1 ποτήρι αλέυρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι νερό

1/2 κιλό φέτα

1/4 τριμένο κίτρινο τυρί της αρεσκίας σας

5 αυγά

250 γρ. βούτηρο λιωμένο

φρυγανιά τρυμένη

3 κ.σ ψιλοκομένο άνιθο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλέυρι με το νερό.

Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, το κιτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι και τον άνιθο.

Στο μείγμα μας προσθέτουμε και το λιωμένο βούτηρo, αφού εχει σχεδόν κρυώσει.

Βουτηρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε παντού και στα πλαϊνά με την τρυμένη φρυγανιά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και πάλι πασπαλίζουμε με τρυμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα για 45' λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία !

Aφρουλα μου αμα δεν εχω αλευρι για ολες τις χρησεις

μπορω να βαλω φαριν απ ή σταρενιο?

Καλημερα κοριτσια! Αφροδιτακι, εχεις να προτεινεις καμια συνταγη για σπιτικα κρουασανακια; (φυσικα ειναι ευπροσδεκτες και απο αλλες ταλαντουχες μαγειρισσες, απλα ειπα για την Αφροδιτη, που κανει θαυματα!)

Α, και κατι ακομα, εχει φαιε καμια σας κρουασινια απο τον Βενετη; Ξερει καμια να μου πει πως μπορω να τα φτιαξω; (ζηταω πολλα,ε;):oops:

Ποτέ δεν μας δίνεται κάτι που δεν μπορούμε να αντέξουμε...

οχι Ντίνα μου , δεν πειράζει !

Βάλε το σταρένιο !!!!!!!

περιμένω να μου πείς πως σου φάνηκε , να δεις οτι τα παιδιά θα την εκτιμήσουν πολύ πάντως ! :D

Αφροδιτούλα μου γλυκιά, μήπως σου βρίσκεται καμια συνταγη για muffins. Να μοιαζουν όμως με τα γνωστά και όχι με κεικ απλα.. Θέλει η Αφροδιτουλα μου μωρέ και δεν μπορω να τα πετύχω όπως του εμπορίου..

phzU.jpgwddf.jpg

Διαφημίσεις

Sugarmama εννοείς οτι θέλεις μια πιο ζουμερή γευσή ε ; κατάλαβα καλά ;

Σου γραφω πως τα φτιάχνω :

120 γρ βιταμ ,270 γρ ζαχαρη, μία πρεζα αλατι,4 αυγα,1 βανιλια, 160 γρ γαλα,200γρ αλευρι,60γρ κακαο(πάντα κακάο χρησιμοποιώ το Vanhouver)

1 baking powder, 1/2 κουταλακι γλυκου σοδα.

Χτυπάς το βιταμ με την ζαχαρη, την βανιλια και το αλατι, προσθετείς τα αυγα και το γαλα και μια μια κουταλια κουταλια το μειγμα από αλευρι, κακαο, baking powder και σοδα. Βάζεις το μείγμα σε μαφινοταψι και ψήνεις στους 180 C για 35 λεπτα.(χωρίς αέρα)

*Και μιας και πρόκειτε για την συνονόματη Αφροδιτούλα μας , να σου πώ ενα μυστικό (σιγά μην μας ακούσουν...)

Όταν θα τα έχεις έτοιμα στο ταψι πρίν τα ψήσεις , βάλε σε κάθε μαρφιν απο μισή κουταλιά μερέντα ή λιωμένη λευκή σολοκάτα )

οχι Ντίνα μου , δεν πειράζει !

Βάλε το σταρένιο !!!!!!!

περιμένω να μου πείς πως σου φάνηκε , να δεις οτι τα παιδιά θα την εκτιμήσουν πολύ πάντως ! :D

Οκ σε ευχαριστω θα την φτιαξω σε λιγο κ θα σου

γραψω μετα τα αποτελεσματα!!

244519cj7iewvdtg.gif

Λοιπον η τυροπιτα με φρυγανια κ φετα

πριν το ψησιμο.....

001-1.jpg

κ μετα το ψησιμο....

002-1.jpg

ηταν καταπληκτικη!!!!

Ζουμερη αναλαφρη γευση που ουτε καταλαβαινεις οτι

εχεις βαλει αυγα μεσα (εχει 5!!) κ εγω ειμαι μυστηρια σε αυτα

...κ ομως ειναι μια διαφορετικη τυροπιτα!!!

Τα παιδια την λατρεψαν!!! Ειδικα ο μικρος που δεν

τρωει τυρι με τιποτα την ταραξε!!!

φιλακια Αφροδιτουλα τελεια συνταγη!!!

Καλημερα κοριτσια! Αφροδιτακι, εχεις να προτεινεις καμια συνταγη για σπιτικα κρουασανακια; (φυσικα ειναι ευπροσδεκτες και απο αλλες ταλαντουχες μαγειρισσες, απλα ειπα για την Αφροδιτη, που κανει θαυματα!)

Mariadi ρίξε μια ματιά εδω http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4987 τα κρουσαν γενικά είναι λιγο ταλαιπωρία και τα λέμε πάλι! :)

Sugarmama κανονικά οπως ψήνεις τα κεικ , εγω τα βάζω πάνω-κατω αντιδτάσεις.

Ντινάκι μου πολύ χαίρομαι που σας άρεσε η τυρόπιτα !!!!

Ευχαριστούμε και για το κομμάτι που μας σέρβιρες !!! :D

Διαφημίσεις

• 2 months later...

κοριτσια καλημερα και καλη Χρονια...μου τρεχουν τα σαλια με ολα αυτα τα καλουδια που βλεπω και το ποσο ευκολα ειναι να γινουν τουλαχιστον με την πρωτη ματια!!!

Ετσι και εγω ειπα εχθες να κανω αυτην την ευκολα ζαμπονοτυροπιτα....

την εκανα βρε κοριτσια μανι μανι την εβαλα στο φουρνο,μοσχομυρισε ολο το σπιτι και οταν πηγα να την φαω επρεπε να εχω διπλα μου και ενα ποτηρι νερο γιατι δε κατεβαινε μπουκια..ηταν πολυ στουπωτικη θα ελεγα!!ασε που μονο ζαμπον καταλαβαινα,το κασερι δε ξερω που ειχε παει..

Δε λετε καλα που εκανα το ενα φυλλο μονο και δε πηγαν και τα δυο στραφι..Για πειτε βρε κοριτσια τι να φταιει,ετσι γινονται και οι δικες σας?αν το ενα φυλλο το εκοβα στη μεση ωστε να μη εχει πολυ φυλλο θα ηταν καλυτερα?τι αλλο να κανω?

Η φώτο της Ντινάτ της "εύκολης τυρόπιτας με φέτα και φρυγανιά" με ενθουσίασε και χθες το βράδυ την έκανα και εγώ.

Αυστηρότερος κριτής όλων των φαγητών έχει σίγουρα ανακυρηχθεί η κόρη μου....ε λοιπόν την τσάκισε :lol::lol::lol:

Αφροδιτούλα μας για άλλη μια φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια....

Συνέχισε να μας εμπνέεις και να μας κάνεις καλύτερες :wink:

Σκέφτηκα παραλλαγή με παρμεζάνα αντί για φέτα που έχει περισσότερο ασβέστιο και γάλα αντί για νερό...πως σας φαίνεται;;;;

Επίσης βρασμένο καρότο και αρακάς πουρές και μέσα στο μίγμα για περισσότερες βιταμίνες...

Αυτό που ενθουσίασε την μικρή νομίζω ότι ήταν κυρίως αυτό που είπε η Ντινάτ για το πόσο αφράτη είναι αλλά και η απίστευτα τέλεια κρούστα από φρυγανιά.

Και πάλι μπράβο και χίλια ευχαριστώ :lol::lol:

την εκανα βρε κοριτσια μανι μανι την εβαλα στο φουρνο,μοσχομυρισε ολο το σπιτι και οταν πηγα να την φαω επρεπε να εχω διπλα μου και ενα ποτηρι νερο γιατι δε κατεβαινε μπουκια..ηταν πολυ στουπωτικη θα ελεγα!!.....

nenaki μου ...δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε "στραβά" ...μήπως ηθελαν κι'αλλο ψήσιμο ; μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ... μήπως σου "άρπαξαν χρώμα " και δεν ειχαν ψηθεί καλά ;

πάντως αυτός είναι ο τρόπος που τα βάζουμε στο ταψι κ τα ψήνουμε ...

54918833yt0.png

Σκέφτηκα παραλλαγή με παρμεζάνα αντί για φέτα που έχει περισσότερο ασβέστιο και γάλα αντί για νερό...πως σας φαίνεται;;;;

Επίσης βρασμένο καρότο και αρακάς πουρές και μέσα στο μίγμα για περισσότερες βιταμίνες.....

σαν "Ογκρατέν λαχανικών" μου ακούγετε αυτό ! πολύ ωραία ιδέα Νάνσυ!!!

:D

Υποκλίνομαι ταπεινά και με κοκκινισμένα μάγουλα στον σεφ!!!!!

Θα το κάνω το "ωγκρατέν" και θα σου πω εντυπώσεις.....

βρε άσε τα χαζά ... :oops::lol:

περιμένουμε εντυπώσεις ! :D

Το πανευκολο κους-κους του κουμπαρου μου :D

ΥΛΙΚΑ

* 2 φλυτζανια κους-κους

*4 φλυτζανια βρασμενο νερο

* 2 χουφτες κασιους ή αμυγδαλα καθαρισμενα

* λιγη καπαρη

* μισο κυβο λαχανικων.

* ενα ταπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βραζουμε το νερο(αν εχετε και βραστηρα ειναι και γρηγορο)

βαζουμε το βρασμενο νερο στο ταπερ,ριχνουμε τον μισο κυβο να λιωσει καλα,και το κους-κους.Κλεινουμε το ταπερ και μετα απο κανενα τεταρτο ειναι ετοιμο :D:D:D

Βαζουμε τα φυστικια μας ή αμυγδαλα καθαρισμενα ή κουκουναρι ή οτι ξηροκαρπιο μας αρεσει τελος παντων :wink: καπαρη(αν μας αρεσει )

ακομα και ελιτσες καθαρισμενες και κομμενες κομματακια αν θελουμε και...

ΕΤΟΙΜΟ!!!!

αν θελετε να εχει και ομορφη εμφανιση μπορειτε να το βαλετε σε μια φορμα για κεικ ,και να παρει πανευκολα το σχημα της οπως κανουμε στο ρυζι!!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ :D

την εκανα βρε κοριτσια μανι μανι την εβαλα στο φουρνο,μοσχομυρισε ολο το σπιτι και οταν πηγα να την φαω επρεπε να εχω διπλα μου και ενα ποτηρι νερο γιατι δε κατεβαινε μπουκια..ηταν πολυ στουπωτικη θα ελεγα!!.....

nenaki μου ...δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε "στραβά" ...μήπως ηθελαν κι'αλλο ψήσιμο ; μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ... μήπως σου "άρπαξαν χρώμα " και δεν ειχαν ψηθεί καλά ;

πάντως αυτός είναι ο τρόπος που τα βάζουμε στο ταψι κ τα ψήνουμε ...

54918833yt0.png

Αφροδιτη μου η αληθεια ειναι δε μπορω να διακρινω καλα τη φωτο...οσο μπορω να διακρινω ειναι σαν σαλιγκαρακι?και απο κατω που ειναι ανοιχτο δε τρεχει το κασερι?εγω ετσι πως το εκανα ρολο το εκοψα σε 4 μικρα κομματια αλλα ηταν πολλες φορες τυλιγμενο..και φυσικα απο πανω ειχε ηδη αρπαξει...

Νενάκι κατάλαβα τι λές ... μην το φοβηθείς κόφτο σε πολλά κομμάτια ... όπως το γλυκό σαλάμι ... απο κάτω όχι δεν τρέχει το τυρί , βάλε και ένα αντικολλητικό χαρτάκι και είσαι έτοιμη ! :)

αφροδιτάκι??????????????

εσυ που είσαι exprer :wink:

Μου άρεσε πολυ η τυρόπιτα με το αλευρι.....

αλλά πιστεύεις ότι μπορω να περιορίσω τη φέτα κ το κασέρι κ να βάλω παραπάνω αλεύρι?????????????? :roll::D

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...