Afroditi D

Περί ορέξεως......ευκολά & γρήγορα !

    Recommended Posts

    Ζαμπονοτυρόπιτα

     

    Υλικά

    1 πακέτο σφολιάτα

    10 φέτες ζαμπόν

    10 φέτες τυρί γκούντα

     

    Εκτέλση

    Παίρνουμε τα 2 φύλλα της σφολιάτας και τα απλώνουμε στον πάγκο.

    Μοιράζουμε τις φέτες του ζαμπόν και του γκούντα και τυλίγουμε κατά μήκος τα φύλλα.

    Κόβουμε τα ρολά με φέτες , τα βαζουμε σε ταψί με αντικολιτικό χαρτί και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσουν.

     

    Καλή επιτυχία !


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Κοτόπιτα σφολιάτας

     

    Υλικά

     

    2 στήθη κοτόπουλου

    Ζαμπόν

    Τυρί (μαλακό)

    Τυρί παρμεζάνα

    Ντομάτες

    Πιπεριές

    1 κρέμα γάλακτος

    2 φύλλα σφολιάτας

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ρίγανη

    Λάδι

     

    Εκτέλεση

     

    Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μικρά κομμάτια.

    Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το ζαμπόν, το τυρί σε κύβους και προσθέτουμε το κοτόπουλο.

    Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

    Στο τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

    Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν αρκετά πλατιά. Τοποθετούμε τη μισή γέμιση κατά μήκος αφήνοντας αρκετό περιθώριο στα πλαϊνά.

    Στη συνέχεια χαράζουμε με μαχαίρι τα πλαϊνά της σφολιάτας προσέχοντας να μη φτάνουν οι χαρακιές ως τη γέμιση. Τυλίγουμε από τη μία πλευρά τοποθετώντας μία λωρίδα από δεξιά πάνω σε μία λωρίδα από αριστερά δημιουργώντας έτσι κάτι σαν πλεξίδα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

    Τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήνουμε στους 180°C για αρκετή ώρα (μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα όλα τα φύλλα της σφολιάτας).

     

    * ή μπορείτε απλά να απλώσετε την σφολιάτα σε ταψάκι ,ετσι ώστε να περισέψει και στα πλαινά του ταψιού , βάζετε την γεμιση και κατεβάζετε την σφολιάτα που έχει περισέψει απο τα πλαινά.

    Καλή επιτυχία!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Πατάτες αλά κρεμ

     

    Υλικά

    Πατάτες

    Μπέικον

    Τυρί τριμμένο

    Κρέμα γάλακτος

    Γάλα

    Αλάτι

    Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Λίγο βούτυρο

     

    Εκτέλεση

     

    Κόβουμε τις πατάτες και το μπέικον σε μεσαία κομμάτια, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ.

    Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε το φαγητό μας με την κρέμα γάλακτος και το γάλα.

    Ψήνουμε το φαγητό μας σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να ροδοκοκκινίσει.

     

    Καλή επιτυχία !


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τορτελίνια της Αφροδίτης

     

    Υλικά

     

    1 κονσέρβα μανιτάρια ή φρέσκα

    1 κονσέρβα καλαμπόκι

    Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

    2 μικρά ξηρά κρεμμύδια

    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

    Λίγο λευκό κρασί

    Ρεγκάτο ή κεφαλογραβιέρα Κρήτης τριμμένα

    Ελαιόλαδο

     

    Εκτέλεση

     

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, στραγγίζουμε και προαιρετικά βουτυρώνουμε.

    Σοτάρουμε τα μανιτάρια καλά στραγγισγμένα και ψιλοκομμένα σε ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και στο τέλος ρίχνουμε το καλαμπόκι.

    Σβήνουμε με τι κρασί.Σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά, τα ανακατεύουμε με το σοταρισμένο μίγμα και τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε.

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

     

    Καλή επιτυχία!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

     

    Υλικά

     

    300 γρ. λουκάνικα Φραγκφούρτης ψιλοκομμένα

    200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

    2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

    200 γρ. κριμ τσιζ (Philadelphia)

    1/3 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    2 κ.σ λάδι

    1 φύλλο σφολιάτα

    (περίπου 20 τεμ. θα βγούν)

     

    Εκτέλεση

     

    Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να σωταριστούν και αυτά. Ανοίγουμε λίγο το φύλλο με τον πλάστη, ώστε να γίνει λεπτό. Ρίχνουμε τη γέμιση στο φύλλο και την απλώνουμε να πάει παντού. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και κόβουμε 20 κομμάτια, περίπου 2,5 εκ. το καθ' ένα. Κλείνουμε το τελείωμά τους με λίγο νερό, για να κολλήσει το ζυμάρι. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 oC για 20', μέχρι να ροδίσουν.


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Πιπεριές Γεμιστές

     

    Υλικά

     

    6 πιπεριές

    1 κουταλιά της σούπας ανθότυρο

    2 κουταλιές της σούπας φέτα

    2 κουταλιές της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο

    αλάτι και πιπέρι

    1 κουταλιά της σούπας πελτέ

    1 ποτηράκι νερό

     

    Εκτέλεση

     

    Πλένετε τις πιπεριές

    Σε ένα μπολ διαλύετε και ανακατεύετε τα τυριά, τον ανιθο και το αλατοπίπερο

    Κόβεετε προσεκτικά το κοτοάνι γύρω γύρω από τις πιπεριές και από το άνοιγμα τις γεμίζετε με το μείγμα των τυριών

    Κλείνετε το άνοιγμα με τα καπάκια

    Τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι

    Τις περιλούζετε με το νερό όπου έχετε διαλύσει τον πελτέ και τι ς ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα

     

    Καλή επιτυχία!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ριζότο με μανιτάρια & πιπεριές

     

    Υλικά:

     

    1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

    1 λίτρο ζωμο λαχανικών ή 1 κύβο κνορ

    4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    1 & 1/2 κούπα ρύζι

    125 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

    2 μετριές πιπεριές (μια κοκκινη-μια κίτρινη) κομμένες σε κυβάκια

    2 κ.σ σταφίδες

    2 κ.σ αμύγδαλα (προερετικά)

    αλάτι & πιπέρι

    2 κουταλιές της σούπες βούτυρο

    4-6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

    ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

     

     

    Εκτέλεση:

     

    Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βράζουμε τον ζωμό και τον κρατάμε σε χαμηλή φωτιά κατά την διάρκεια της μαγειρικής μας.

    Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τα γυρίζουμε όλα μαζί για ένα-δυο λεπτά.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και συνεχίζουμε να τα γυρίζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζωμό. Γυρίζουμε συνέχεια το ριζότο μέχρι να σωθεί ο ζωμός και επαναλαμβάνουμε, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό, μέχρι να πιει σχεδόν όλο τον ζωμό. Θέλει γύρω στα 25 λεπτά συνολικά. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε το ριζότο από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Γυρίζουμε. Ρίχνουμε την κρέμα και το τριμμένο τυρί.

    Το βάζουμε σε φόρμα , αναποδογυριζουμε γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

     

    Καλή επιτυχία!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Αφροδιτάκι αν αποφασίσω να έρθω κάποια στιγμή σπίτι σου, μήπως πρέπει να κάνω κανενα 6μηνο πριν δίαιτα, γιατί με όλα αυτά τα καλούδια, πώς να αντισταθεί κανείς;;;;;;;;;; :roll::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:


    n3kPp3.png

    zewgp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ναι έχεις ανάγκη εσυ απο διαιτα ε ; :lol::lol::lol:

     

    Ωραία όμως ! πότε έρχεστε ; :D


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τυρόπιτα με φετά & φρυγανιά

     

    Υλικά

     

    1 ποτήρι αλέυρι για όλες τις χρήσεις

    1 ποτήρι νερό

    1/2 κιλό φέτα

    1/4 τριμένο κίτρινο τυρί της αρεσκίας σας

    5 αυγά

    250 γρ. βούτηρο λιωμένο

    φρυγανιά τρυμένη

    3 κ.σ ψιλοκομένο άνιθο

    αλάτι

    πιπέρι

     

    Εκτέλεση

     

    Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλέυρι με το νερό.

    Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, το κιτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι και τον άνιθο.

    Στο μείγμα μας προσθέτουμε και το λιωμένο βούτηρo, αφού εχει σχεδόν κρυώσει.

    Βουτηρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε παντού και στα πλαϊνά με την τρυμένη φρυγανιά.

    Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και πάλι πασπαλίζουμε με τρυμένη φρυγανιά.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα για 45' λεπτά περίπου.

     

    Καλή επιτυχία !


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Πένες με γκοργκοντζόλα

     

    Υλικά

    1 κουταλιά βούτυρο

    180 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένο

    2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

    αλάτι

    350 γρ. πένες

    5 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

     

    Εκτέλεση

     

    Λιώνουμε το βούτυρο, την γκοργκοντζόλα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί ώσπου να λιώσει το τυρί.

    Αλατίζετε.

    Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό al dente.

    Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο μείγμα τυριού.

    Τέλος, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

    Τις σερβίρετε ζεστές.

     

    Καλή επιτυχία !

     

    * Για μπλε τυρί χρησιμοποιώ την ιταλική Γκοργκοντζόλα, που είναι μαλακό και κρεμώδες με πιο γλυκιά γεύση, κάτι αντίστιχο του Γαλλικό ροκφόρ!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΥΡΙ

     

    -ανοιγουμε το ψυγειο

    -ψαχνουνε να δουμε τι εχει απομεινει απο την προηγουμενη επιδρομη που καναμε

    -δεν εχει μεινει τιποτα

    -μονο λιγο τυρι

    -κοβουμε μια τεραστια φετα ψωμι

    -βαζουμε το τυρι απο πανω

    -το τσακιζουμε σε 2 νανοδευτερολεπτα

     

     

     

    καλη επιτυχια!!!!


    dev257pr___.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΥΡΙ...

     

    πανεύκολο και νοστημότατο ! :D

     

    ελπίζω να μην ειναι η μοναδική ευκολη συνταγή που εχεις ...

    σίγουρα θα ξέρεις κι'αλλες ε;

    περιμένουμε ! :P


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    εχω κορυφαιες συνταγες......... πακοτινια με μερεντα, δαχτυλο με μαγιονεζα, αλλο δαχτυλο βουτυγμενο σε μαρμελαδα βυσσινο, παγωτο με παγωτο συνοδεια παγωτου και πολλα αλλα.......... :wink:


    dev257pr___.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ωραία , ξεκίνα να ποστάρεις !!!

     

    Καλή επιτυχία ! :wink:


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ααααααααα συγνωμη συμπεθερα!!! δε μπορω να αποκαλυψω και ολα τα μυστικα της τεχνης μου......!!! τι σοι σεφ θα ημουν!!!! :o


    dev257pr___.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ααααααααααααα οκ ! κράτατες για εσένα λοιπόν ! :cool:

     

    το συμπεθέρα κράτατω και αυτό για τους πελάτες σου ! :wink:


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Αγαπητη μου σεφ nen

     

    Μπραβο σου που ξερεις τοσα πολλά, κρατα τα για τον εαυτο σου να μην σου κλεψουν την τεχνη

    αλλα ασε οσους εχουν μερακι και κυριως θελουν να ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ αυτα που ξερουν να το κανουν χωρις τις ξεκαρφωτες αστειες ειρωνειες σου


    .png.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    ..

    αλλα ασε οσους εχουν μερακι και κυριως θελουν να ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ αυτα που ξερουν να το κανουν χωρις τις ξεκαρφωτες αστειες ειρωνειες σου...

     

    αυτό ! :wink:


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τηγανιτές πατάτες φούρνου!

     

    Υλικά

     

    Πατάτες

    Ελαιόλαδο

    Ρίγανη

    Αλάτι

    Κίτρινο τυρί

     

    Εκτέλεση

     

    Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι.

    Τίς βάζουμε σε ένα ταψί αντικολητικό.

    Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.

    Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.

    Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

    Όταν τις βγάλουμε, ρίχνουμε το τριμένο τυρί.

     

    Καλή επιτυχία!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    :lol::lol::lol::lol::lol: μήπως έπρεπε να βάλεις διαφορετικό τίτλο?

     

    καταπληκτικές οι συγκεκριμένες πατατούλες εγώ τις βάζω σε λαδόκολλα...


    Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα