Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοιμαται πολυ....

Κασσάνδρα

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους τους γονεις!Εχω ενα αγορακι 4 μηνων και με εχει προβληματισει λιγο ο υπνος του!Κατα την διαρκεια της ημερας κοιμαται 2 ωρες το πολυ και μετα το βραδυ κοιμαται 23:00-07:00!!Ειναι να ανησυχω??Τρωει πολυ κιολας και εχει υψος 64 εκ και βαρος 7800γρ.Ειναι καλο για την ηλικια του?Να πω οτι εχω υψος 1.70 και ο μπαμπας του 1.95! :shock:

Διαφημίσεις

Δε νομίζω ότι έχει κάτι το παιδί. Το πρόβλημα θα το έχετε μάλλον εσείς που δε θα σας αφήνει καθόλου να ησυχάσετε. Έχω ακούσει τέτοιες περιπτώσεις μωρών και παιδιών (κυρίως αγοράκια) που κοιμούνται λιγότερο από τους ενήλικες. Τουλάχιστον έχεις καθόλου βοήθεια; Λένε πάντως πως τα μωρά με αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ ευφυή, φιλομαθή και περίεργα. Μιας φίλης μου το μωρό έκλαιγε από την ώρα που γεννήθηκε μέχρι που μεγάλωσε αρκετά και δεν κοιμόταν σχεδόν καθόλου. Τώρα που είναι 7 χρονών έιναι πολύ έξυπνος, άριστος στο σχολείο, πολύ διαβαστερός (sorry για τη λέξη) και εξίσου ζωηρός :? Ουδέν κακόν αμιγές καλού λοιπόν. Καλού κακού όμως ρώτα και κανένα γιατρό να σου φύγει η ανησυχία.

Θα σου απαντήσω ως παθούσα...

Υπάρχουν παιδιά (όπως έσω ξαναγράψει κι άλλες φορές) που από τη φύση τους είναι άϋπνα. Μην ανυσηχείς... Εννοείται αν δεν βλέπεις κάτι να το ενοχλεί...

Και να προσθέσω ότι ο δικός σου πάλι καλός είναι. Εμάς εκτός του ότι δεν κοιμόταν πάνω από 1 ώρα σερί την ημέρα και τη νύχτα πάλι με διακοπές... τα διαστήματα που ήταν ξύπνια έκλαιγε συνέχεια (για την ακρίβεια ούρλιαζε μέχρι που βράχνιαζε).

Μην κάνεις το λάθος και αρχίσεις και τρέχεις στους γιατρούς... Ο καθένας θα σου λέει το μακρύ και το κοντό του.

Το πρόβλημα της δικιάς μας ήταν ότι ήταν πολύ δραστήρια από βρέφος... Μόλις περπάτησε (9-10 μηνών) ηρέμησε.

Βέβαια με τον ύπνο ακόμη δεν τα πάμε πολύ καλά αλλά το έχω πάρει απόφαση πλέον...

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

ρε παιδιά συγνώμη μήπως δεν κατάλαβα καλά???

κοιμάται 2 ώρες την διάρκεια τη ημέρας και 8 ώρες τό βράδυ ...και είναι 4 μηνών???? μια χαρά δηλαδή!

ok υπάρχουν και μωράκια που κοιμούνται πολύ περισσότερο αλλά και αυτό μια χαρά μου φαίνεται. Μην ανησυχείς Κασσάνδρα και όσο μεγαλώνει θα κοιμάται και πιο πολύ το βράδυ!

το κάθε μωράκι έχει το πρόγραμμά του...το κατάλαβα σχετικά αργά αφού και εγώ ανησυχούσα για τον ύπνο του μικρού. Στη διάρκεια της μέρας κοιμόταν ελάχιστα και αυτό στην αγκαλιά μου. Το βράδυ πολλές φορές ξύπναγε στις 5 και ξανακοιμόταν στις 6-7. Το πρόγραμμά του δεν μας βόλευε καθόλου, αλλά μεγαλώνοντας έστρωσε και προσαρμόστηκε στο κοινό ωράριο. Παντως το ότι κοιμάται σερί το βράδυ είναι πολύ σημαντικό!

ο Ιωακείμ τώρα ξυπνάει 6-7 (το πολύ) και κοιμάται για μεσημέρι 5-7. Βράδυ κοιμάται γύρω στις 10.30. Πάντα βέβαια υπάρχουν μικρές αποκλίσεις. Αυτό όμως που κατάλαβα είναι ότι το πρόγραμμά του δεν μπορεί να το αλλάξει ριζικά, απλά να το προσαρμόσει λίιιιγο!!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...