Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αν καθυστερούσα 10 δευτερόλεπτα...τι θα γινόταν???

konka

Recommended Posts

Παρακολουθώ το θέμα από το πρωί, και πραγματικά εχω εκπλαγεί με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν μερικοί ένα παιδί 5 χρονών. Εχω ενα γιο 4 και κάτι καθώς και ενα μωρό που προσφατα χρόνισε. Αγαπιούνται υπερβολικά μεταξύ τους, αλλά ΝΑΙ πάνω σε παιχνίδι ο μεγάλος έχει προσπαθήσει να φιμώσει το μωρό με μαξιλάρι, καθώς επίσης και το έχει σπρώξει. Αυτο τι σημαίνει, ότι μεγαλώνω ενα παιδί με κακία???? Και αλίμονο, μια χαρά μπορούν να παίξουν παιδιά διαφορτικής γιατί ακριβώς όπως το λέει η λέξη είναι ΠΑΙΔΙΑ, έξω από φραγμούς και μνησικακίες παιχνίδι αναζητούν όχι το κακό του άλλου. Πόσο αυτό που μεγαλώνει χωρίς αδερφάκι, πόσο μοναξιά θα νιώθει....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 100
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να σου πω ορεξατη ηρθες!!????γιατι εγω δεν εχω την ιδια ορεξη με σενα!!καταλαβετο!!!!πλακα κανεις????

Ο τρόπος εκφρασής σου απέναντι σε μένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και ούτε με θυμώνει

ΑΛΛΑ ο τρόπος έκφρασης σου για ένα μικρό παιδί ε ναι με θύμωσε και μάλιστα πολύ...

Με σένα δεν έχω κάτι προσωπικό, άλλωστε ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις, αλλά με τον τρόπο σου. Κατάλαβες που είναι το πρόβλημα?

Αν θες να συνεχίσουμε τη συζήτηση, τι εννούσες κ τι όχι καλώς..οι ανούσιες κουβέντες όμως "όρεξη έχεις??εγώ δεν έχω όρεξηκτλ" δεν μου λένε τίποτα και με αναγκάζουν να σταματήσω εδώ.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Ποτε δεν αφήνουμε μωρό κοντά σε αλλα παιδάκια. Σ'αυτην την ηλικία δυστυχώς τα μωρά τα εχουν στην "μπουκα". Θες περιέργεια, θες παιχνίδι, θες ζήλια πάντα μολις βρεθούν χωρις επιτήρηση γυροφέρνουν τα μωρά. Εγω τον αδερφό μου τον χτυπουσα και μολις εβαζε τα κλάματα τον επαιρνα αγκαλιά...ακομα εχω τύψεις :( :( :(

Μιλα στη μαμα αλλα οκ μπορει να μην σε υπολογίσει οπως ειπε και η DALIA αν και για να εχει παει το παιδί σε παιδοψυχολόγο κατι μπορει να την εχει βάλει σε σκέψεις.

Και εμενα ο μικρός θέλει να παίζει μονο με μεγαλύτερα παιδάκια γιατι μαλλον μαθαίνει απο αυτά και τα θαυμάζει. Υπάρχουν επίσης μεγαλύτερα παιδάκια που δεν τα ενοχλει να παιζουν με μικρότερα παιδάκια.

Ποτε δεν αφήνουμε μωρό κοντά σε αλλα παιδάκια. Σ'αυτην την ηλικία δυστυχώς τα μωρά τα εχουν στην "μπουκα". Θες περιέργεια, θες παιχνίδι, θες ζήλια πάντα μολις βρεθούν χωρις επιτήρηση γυροφέρνουν τα μωρά. Εγω τον αδερφό μου τον χτυπουσα και μολις εβαζε τα κλάματα τον επαιρνα αγκαλιά...ακομα εχω τύψεις :( :( :(

Μιλα στη μαμα αλλα οκ μπορει να μην σε υπολογίσει οπως ειπε και η DALIA αν και για να εχει παει το παιδί σε παιδοψυχολόγο κατι μπορει να την εχει βάλει σε σκέψεις.

Και εμενα ο μικρός θέλει να παίζει μονο με μεγαλύτερα παιδάκια γιατι μαλλον μαθαίνει απο αυτά και τα θαυμάζει. Υπάρχουν επίσης μεγαλύτερα παιδάκια που δεν τα ενοχλει να παιζουν με μικρότερα παιδάκια.

Παντα είμαι μαζί με τα παιδιά όταν παίζουν γιατί μου αρέσει να παίζω και εγώ μαζί τους! Το μωρό το είχα στο δωμάτιο του με την πόρτα κλειστή !

Τι άλλο μπορούσα να κάνω...να το ξυπνουσα για να το έχω μαζί μου? Ημουν στο διπλανο δωματιο και το σπιτι μου δεν είναι κανενα τεράστιο για να χανόμαστε εκεί μέσα! Το παιδι βγήκε απο το δωμάτιο και πήγε στο σαλονι που είναι στην αντίθετη κατευθυνση απο το δωμάτιο. Οτι εγινε, εγινε μέσα σε δευτερολεπτα που γύρισα την πλατη μου!

Ευτυχως, μίλήσα στη μαμά του και η γυναίκα με κατάλαβε...

κοριτσια γιατι δεν καταλαβαινεται κατι....η μητερα μου εκανε τρια παιδια με τον μεγαλο ενα χρονο διαφορα με το μικρο τρια χρονια διαφορα θα μπορουσε να υπαρχει ζηλια οπως λετε οτι συμβαινει σε καθε παιδακι?και ομως οχι γιατι η μητερα μου με καποιο τροπο ηξερε πως να μας κανει να νοιαζομαστε ο ενας για τον αλλον και οχι να αλληλοτρωγομαστε και ουτε να ζηλευουμε ο ενας τον αλλον!!!ποσο μαλλον αλλα παιδακια!ποτε δεν το νιωσαμε την κακια που εχουν καποια παιδια να σου κανουν κακο!λοιπον σταματηστε να με βγαζεται κακια και ευχομαι να μην συμβει σε καμια σας τετοιο περιστατικο..απλα το ευχομαι!!!!!!!!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω, πόσο χρονών είναι το παιδάκι σου ? και επίσης εάν έχετε σχέσεις και συναναστροφές με άλλα παιδάκια...( που δεν το κόβω δηλαδη )

Και εγώ ήμουν πολύ αγαπημένη με την αδερφή μου αλλά υπήρχαν και στιγμές που πλακωνόμασταν...όπως πιστεύω και όλα τα αδέρφια άλλα πιο συχνά άλλα όχι..αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπιούνται....

Λυπάμαι που θα το πω αλλά πραγματικά είσαι εκτός τόπου και χρόνου ή φοράς παρωπίδες...

Σκέφτηκες ότι το παιδάκι μπορεί να το έκανε γιατί ήθελε να σκεπάσει το μωρό ή να του βάλει πράγματα να παίξει..?

Μίλησα με τη μαμά του! Όλα καλά! Η κοπέλα έδειξε να καταλαβαίνει αυτό που πέρασα και μου είπε ότι καλά έκανα και τον μάλωσα! Της είχε πεί ότι ο γιός μου πέταξε στο μωρό μια μπάλα και όταν της το είπα...τρελάθηκε!

Της είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό όταν ο γιός της ήταν ημερών! Αρχισα ήδη να είμαι κάπως καλύτερα γιατί είχα αρχίσει να νοιώθω τύψεις που το μάλωσα! Δεν ήθελα να χαλάσουν οι σχέσεις μας με τους καινούργιους μας γειτονες!

Ευτυχώς που σε πίστεψε...

Να μην αισθάνεσαι τύψεις που το μάλωσες...ήταν από το σοκ

και να το τιμωρείς εκείνη την ώρα...

και ας είναι και ξένο παιδάκι.

δεν συμφωνώ ότι έχουμε δικαίωμα να "τιμωρούμε" ξένα παιδάκια..( δεν μ'αρέσει η λέξη τιμωρία anyway ), ενημερώνουμε τον κηδεμόνα σε κάτι πολύ σοβαρό και μέχρι εκεί.

εγω παντως ενα πραμα σκεφτομουνα , τι δουλεια εχει μονο του ενα παιδακι 5 μολις ετων σε ενα ξενο σπιτι , γιατι δεν το συνοδευε καποιος , αρα προφανως το παιδακι ειναι απροστατευτο και αφυλακτο γενικοτερα . Το οτι μπορει να ηταν στην ιδια πολυκατοικια δεν μου λεει τιποτα ,

grafistria μου εγώ πάλι δεν το βρίσκω και τόσο κακό...εμείς στην πολυκατοικία είμαστε 4 οικογένειες και υπάρχουν 6 παιδάκια από 1,5 ετών έως 7 και όλο το απόγευμα πηγαινοέρχονται από το ένα σπίτι στο άλλο.

Πόσο αυτό που μεγαλώνει χωρίς αδερφάκι, πόσο μοναξιά θα νιώθει....

alda μου δεν είναι και τόσο τραγικό να μεγαλώνει χωρίς αδερφάκι...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Dalia, μάλλον παρεξήγησες τα λεγόμενά μου. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι είναι τραγικό, αλλά είναι σαφές ότι αν το παιδί έχει να παίξει με ενήλικες που περιστοιχίζεται στο σπίτι του, ή με το παιδάκι της διπλανής πόρτας που είναι μικρότερο του, σαφώς επιλέγει την δεύτερη λύση. Το έγραψα γιατί πολλοί αναρωτήθηκαν πώς παίζουν μεταξύ τους παρόλο που έχουν διαφορά ηλικίας.

διαβαζω τοση ωρα το θεμα και δεν μπορω να φανταστω οτι μητερες αναφερονται με σκληρα λογια για ενα παιδι 5 ετων. τι παει να πει το παιδι ειναι επικινδυνο; και ποιο παιδι δεν ειναι σ' αυτες τις ηλικιες; κανενα δεν εχει την αισθηση του κινδυνου. το να καταγγειλεις και να απομονωσεις αυτο το παιδακι δεν ειναι λυση. σκεψου μονο την απορριψη που θα νιωσει. χωρια τη κατσαδα που θα φαει απο τη μαμα του επειδη θα ντραπει για λογαριασμο του. τα παιδια θελουν συζητηση. ανακαλυψε γιατι το εκανε. απο ζηλια ή έπαιζε μαζι του; το καταλαβαινω οτι ταραχτηκες πολυ - και με το δικιο σου- αλλα μολις ηρεμησεις λιγο κανε μια κουβεντα με το παιδακι.

Εγώ ειπα ότι το παιδί είναι επικίνδυνο όχι ότι βγάζει κακία.Τα σκληρά λόγια που τα είδες; Φυσικά σε αυτή την ηλικία τα περισσότερα παιδάκια λόγω περιέργειας είναι. Ωστόσο δεν προβαίνουν όλα σε τέτοιου είδους επικίνδυνες πράξεις. Σου εγγυάται κάνεις ότι δεν θα ξανακάνει κάτι ανάλογο ; Εσύ δηλαδή δεν θεωρείς την πράξη αυτή επικίνδυνη; πως άλλα παιδάκια στην ηλικία αυτή προσέχουν τα μωρα να μην τα βλάψουν;φυσικά με τη συζήτηση το παιδί μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Όπως είπα και πιο πάνω ή μάλλον είπε η konka ,το παιδί η γονείς του το πήγαν σε παιδοψυχολόγο που σημαίνει ότι είδαν κάτι στην συμπεριφορά του που δεν τους άρεσε. Ίσως αυτή του η πράξη να δείχνει μια μορφή αντίδρασης που μόνο το παιδικό του μυαλουδάκι γνωρίζει τον λόγο που την προκάλεσε δεν παύει όμως να ήταν επικίνδυνη. Είπε κάποια μανούλα από εδω ότι το παιδί πρέπει να απομονωθεί; έλεος ρε παιδιά!

Ναι ισως ειμαι λιγο υπερβολικη , ισως αμα ηταν 6-7 ετων και ηξερα καλα τους γειτονες μου να τα αφηνα και εγω απλως δεν το βλεπω κακο εκει που ειναι μονα και πανε στο σπιτι το ξενο να παω και εγω να πινω καφε στο σαλονι με τη μαμα εκει .

Το κακο δεν αργει να γινει ειδικα οταν εχουμε παιδακια στο σπιτι.......

Κανεναν παιδακι δεν ειναι κακο απλα το μυαλουδακι τους σκεφτεται τελειως διαφορετικα απο το δικο μας. Ναι και στο δικο μου σπιτι ερχονται φιλες τις κορης μου και παιζουν χωρις τις μαμαδες τους. Δεν το βρισκω κακο εγω εξαλου τις λεω αφηστε τα ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΕΓΩ...

Αυτο σημαινει φυσικα οτι οτι και να γινει στο σπιτι μου εγω θα ειμαι υπολογη. ΚΑι ΕΓΩ θα εχω την ευθυνη των πραξεων τους. Μιλαμε για παιδακια μικρα............. Και η κορη μου παει νηπια θελω να πω εδω και ναι θεωρω οτι και στην ηλικια των 5-6 χρονων ακομα τα παιδακια ειναι μικρα.......

Δεν εμπιστευομαστε απολυτα τα παιδια και παντα μα παντα ειμαστε εκει σε οτι και να χρειαστει....

Το αγορακι αυτο ναι εκανε ενα τρομερο λαθος αλλα το θεμα ειναι το καταλαβε???????

Ειμαι υπερ την κουβεντας ξανα και ξανα και ξανα μεχρι το παιδι να το εμπεδωσει και να μαθει τα ορια του. Γιατι ολα εχουν να κανουν με τα ορια που βαζουμε στο παιδι και με τα ορια και τους κανονες που εχουμε στο δικο μας σπιτι.

Βασικα οταν ερχονται ξενα παιδακια στο σπιτι τους λεμε τους κανονες του σπιτιου και τους τονιζουμε πολλες φορες για να τους εμπεδωσουν.

Πχ. Δεν πηδαμε στους καναπεδες ή δεν κανουμε τραμπολινο στο κρεββατι,

Δεν μπαινουμε κρεββατοκαμαρα και δεν παιζουμε με νερα μεσα στο σπιτι...Αυτοι ειναι μερικοι κανονες του δικου μου σπιτιου.

Καλιστα η φιλη μας εδω με το νεογεννητο μικρο μωρακι θα μπορουσε να βαλει κανονα δεν μπαινουμε στο δωματιο του μωρου ή δεν φωναζουμε για να μην ξυπνησει και τρομαξει το μωρακι και δεν ξερω τι αλλο.......

θα μπορουσε να βαλει κανονα δεν μπαινουμε στο δωματιο του μωρου ή δεν φωναζουμε για να μην ξυπνησει και τρομαξει το μωρακι και δεν ξερω τι αλλο.......

του είπα μόλις ήρθε ότι δεν ανοίγουμε κλειστές πόρτες και να μη φωνάζουν γιατί το μωράκι κοιμάται!! Είναι κάτι που λέω πάντα όταν έρχεται παρέα στο σπίτι, το λέω και στο γιό μου συνέχεια...! Ειδικά με το συγκεκριμένο παιδί το τόνισα ακόμα περισσότερο γιατί όταν άρχισαν να κάνουν παρέα με τον γιό μου το είχε συνήθεια να ανοίγει κλειστές πόρτες και να πειράζει πράγματα. Μετά απο πολλές φορές που του είπα να μην ανοίγει πόρτες και να μην πειράζει, το έκοψε...μέχρι εκείνη τη μέρα που έγινε ότι έγινε...

Διαφημίσεις

θα μπορουσε να βαλει κανονα δεν μπαινουμε στο δωματιο του μωρου ή δεν φωναζουμε για να μην ξυπνησει και τρομαξει το μωρακι και δεν ξερω τι αλλο.......

του είπα μόλις ήρθε ότι δεν ανοίγουμε κλειστές πόρτες και να μη φωνάζουν γιατί το μωράκι κοιμάται!! Είναι κάτι που λέω πάντα όταν έρχεται παρέα στο σπίτι, το λέω και στο γιό μου συνέχεια...! Ειδικά με το συγκεκριμένο παιδί το τόνισα ακόμα περισσότερο γιατί όταν άρχισαν να κάνουν παρέα με τον γιό μου το είχε συνήθεια να ανοίγει κλειστές πόρτες και να πειράζει πράγματα. Μετά απο πολλές φορές που του είπα να μην ανοίγει πόρτες και να μην πειράζει, το έκοψε...μέχρι εκείνη τη μέρα που έγινε ότι έγινε...

Konka μια χαρά το αντιμετώπισες το θέμα. Κι εγώ κάτι ανάλογο θα έκανα. Και λογικό είναι να ταραχτείς, γιατί σκέφτεσαι το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί.

Κι εμείς μέσα από αυτή την άτυχη εμπειρία σου κάτι μάθαμε. Κι εγώ νέα μαμά είμαι, περιμένω και δεύτερο σε λίγους μήνες, και πραγματικά το μόνο που έχω σίγουρο είναι ότι τα παιδιά είναι ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ! Σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είναι!

Γι'αυτό το μόνο που θα σου πρότεινα, μιας και έχεις ακόμα ένα τόσο μικρό μωράκι στο σπίτι, όποια παιδιά έρχονται να παίζουν με τον μικρό σου να συνοδεύονται τουλάχιστον.

Εσύ σαφώς και δεν μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο.

Ηρέμησε τώρα, πέρασε αυτό, ευτυχώς χωρίς επιπτώσεις...

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο marron viewpost.gif

Ένα παιδί πρέπει να το στριμώχνεις, να το ανακρίνεις με ήπιο τρόπο ώστε να μαθαίνεις τι πραγματικά σκεφτόταν (αν μπορέσεις να είσαι ψύχραιμη φυσικά) να το νουθετείς ή και να το τιμωρείς εκείνη την ώρα...

και ας είναι και ξένο παιδάκι.

δεν συμφωνώ ότι έχουμε δικαίωμα να "τιμωρούμε" ξένα παιδάκια..( δεν μ'αρέσει η λέξη τιμωρία anyway ), ενημερώνουμε τον κηδεμόνα σε κάτι πολύ σοβαρό και μέχρι εκεί.

έχεις δίκαιο για την χρήση της λέξης, η σύγχρονη ψυχολογία προτιμά τη λέξη "συνέπεια".

Μην απομονώνεις την φράση τιμωρείς, γιατί προηγείται η λέξη νουθετείς.

Όσο για το αν έχουμε το δικαίωμα να επιπλήττουμε τα παιδάκια που φιλοξενούμε,

όταν αυτά κάνουν κάτι επιλήψιμο, είναι μεγάλη κουβέντα!!

Εφόσον είμαστε οι παρόντες ενήλικες στο συμβάν, εμείς πρέπει να το κάνουμε,

και στη συνέχεια ο κηδεμόνας να ακολουθήσει ότι παιδαγωγική εκείνος επιθυμεί...

το σημαντικό είναι η νουθεσία να γίνει παράμερα,

ώστε να μην είναι μποστά το δικό μας παιδί, και εισπράξει λάθος το "όλο θέμα"

9Af0p2.png

Μην απομονώνεις την φράση τιμωρείς, γιατί προηγείται η λέξη νουθετείς.

Sorry αλλά όπως θα πρόσεξες το πέρασα στα ψιλά γράμματα διότι δεν ήταν επί του παρόντος:-P, αυτό που ήθελα να σχολιάσω ήταν ότι αφορά τα ξένα παιδιά και τη συμπεριφορά μας...Εγώ προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να "μαλώσω" ξένο παιδί...

Συμφωνώ απόλυτα με τη nantia ότι όταν έρχονται ξένα παιδάκια τα ενημερώνουμε για κάποιους "κανόνες" του σπιτιού μας...( nantia όλους αυτούς τους κανόνες τους έχω και εγώ )

rQGhp3.png

[

Συμφωνώ απόλυτα με τη nantia ότι όταν έρχονται ξένα παιδάκια τα ενημερώνουμε για κάποιους "κανόνες" του σπιτιού μας...( nantia όλους αυτούς τους κανόνες τους έχω και εγώ )

:D:D ε ξανθιες ειμαστε χαχααχχαχα

Και ο πιο σημαντικος κανονες μην τρεχεται στην σκαλα εδω ειμαι καθετη............

μπράβο κορίτσια, αυτή είναι μια καλή αρχή.

Η συνέπεια ή τιμωρία είναι η συμβολική άμεση "ποινή" για την παράβαση των οικιακών κανόνων ή αλλιώς την παραβίαση των ορίων...... και ισχύει για όλους όσους είναι στο σπίτι... ή όχι;;;

9Af0p2.png

Διαφημίσεις

Η συνέπεια ή τιμωρία είναι η συμβολική άμεση "ποινή" για την παράβαση των οικιακών κανόνων ή αλλιώς την παραβίαση των ορίων...... και ισχύει για όλους όσους είναι στο σπίτι... ή όχι;;;

εννοειται αν εννοεις και μεγαλους...Ε ναι οι μεγαλοι δεν ανεβαινουν στους καναπεδες ουτε κανουν τραμπολινο στα κρεββατια χιχιιχιχι

Προσωπικα αν φερω το παιδι μου σπιτι σου και αυτο δε σεβεται τους κανονες που του θεσεις θα εχω την απαιτηση να με παρεις ενα τηλεφωνο να μου πεις "Ελα παρτο γιατι δεν καθεται φρονιμα και δε μπορω ετσι να το προσεξω".Απο κει και περα το πως θα το συνετισω η θα το τιμωρισω ειναι δικη μου δουλεια.Εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα για ξενα παιδακια.Δε θεωρω οτι εχω εγω αρμοδιοτητα να τιμωρησω κανενα παιδι περα απο το δικο μου.

Προσωπικα αν φερω το παιδι μου σπιτι σου και αυτο δε σεβεται τους κανονες που του θεσεις θα εχω την απαιτηση να με παρεις ενα τηλεφωνο να μου πεις "Ελα παρτο γιατι δεν καθεται φρονιμα και δε μπορω ετσι να το προσεξω".Απο κει και περα το πως θα το συνετισω η θα το τιμωρισω ειναι δικη μου δουλεια.Εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα για ξενα παιδακια.Δε θεωρω οτι εχω εγω αρμοδιοτητα να τιμωρησω κανενα παιδι περα απο το δικο μου.

Kαι εδω θα συμφωνησω απόλυτα!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

και ισχύει για όλους όσους είναι στο σπίτι... ή όχι;;;

Eννοείται για όλους...δεν μπορεί να πω το ξένο το παιδί δεν θα πετάς τα αυτοκινητάκια από τη σκάλα και να τα πετάει ο δικός μου....

Και φυσικά με τις άλλες κοπέλες στην πολυκατοικία είμαστε σε συνεχή επικοινωνία είτε χτυπάμε πόρτες είτε τηλέφωνο. Σύνολο 4 ευτυχώς είμαστε...( λίγες οικογένειες )

Οι κανόνες πιάνουν για το λόγο ότι τα μικρά μας θέλουν να είνα μαζί...

rQGhp3.png

Συμφωνώ πάλι. Πώς θα τιμωρήσω ένα ξένο παιδί; Θα κάτσει στη "σκεφτούλα" του σπιτιού;:D

Ούτε συνέπεια μπορώ να θέσω. Να του πω "δεν μπορείς να παίξεις αυτό το παιχνίδι;" Δεν είμαι η δασκάλα του.

Αυτά θα τα αποφασίσει η μαμά του. Έτσι θα ήθελα να φέρονται στα δικά μου παιδιά και έτσι φέρομαι στα παιδιά των άλλων. Σαφώς τους λέω τους κανόνες του σπιτιού και πρέπει να τους σεβαστούν. Αν τους παραβαίνουν, θα καλέσω τη μαμά του άλλου παιδιού.

το σπιτι μου ηταν παιδοτοπος γτ ημουν απο τις τυχερες μανουλες που δεν δουλευαν τα πρωτα χρονια των παιδιων σταθερα οποτε τα ειχα ολα μεσα στο σπιτι μου.συνολο 6 αγορια και +1 ο γιος μου και 4 κοριτσια +μια η κορη μου αν και η κορη μου δεν μαζευε τοσο τις φιλες τις γτ πηγαινε και σε αλλα σπιτια.οι κρεπες οι μερεντες τα σαντουιτσ πηγαιναν και ερχοντουσαν παιζαν κρυφτο(σκοτεινο δωματιο το λεγαν)μπαλα στο μπαλκονι τρεεελλλααα.το παιδι μου ομως ηταν χαρουμενο και εγω τρελαινομουν με ολη αυτη την τρελοπαρεα.παντα με ακουγαν,και σεβονταν την κουβεντα μου.μονο με ενα παιδι ειχα προβλημα αλλα με το περασμα του χρονου ειδα και καταλαβα οτι εφταιγε η μανα και οχι το παιδι,γι αυτο ειπα στην αρχη δες την μανα τι θα πει.δεν ειναι ασχημο να εχει το παιδι σου παρεες και να ειναι απο σενα ελενχομενες ειναι δουλεια που αμοιβετε μελλοντικα στο να εχεις επαφη καλυτερη με το παιδι σου,αλλα μην αλιωνεσε με ανθρωπους που δεν καταλαβαινουν οτι το παιδι τους δεν ειναι πανω απο ολα και ολους εμπειρικα στο λεω και παρτο σαν συμβουλη κατι που το καταλαβα εγω με πολλες διαμαχες με την συγκεκριμενη μανα και δεν μπορεσα ποτε να βγαλω μια ακρη.ανθρωπος που εκτιμαει τον χρονο σου οταν εχεις το παιδι του στην επιβλεψη του ειναι σωστος και κανεις αλλος.και οταν ειναι υπο την επιβλεψη σου εχεις καθε δικαιωμα να του κανεις και παρατηρηση οχι να το χειραφετησεις με λεκτικο η αλλο τροπο αλλα οταν λεω δεν μπαινει κανεις μεσα στην κρεβατοκαμαρα απλα δεν μπαινει και αν δεν υπακουσει παει σπιτι του.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Συμφωνώ πάλι. Πώς θα τιμωρήσω ένα ξένο παιδί; Θα κάτσει στη "σκεφτούλα" του σπιτιού;:D

Ούτε συνέπεια μπορώ να θέσω. Να του πω "δεν μπορείς να παίξεις αυτό το παιχνίδι;" Δεν είμαι η δασκάλα του.

Αυτά θα τα αποφασίσει η μαμά του. Έτσι θα ήθελα να φέρονται στα δικά μου παιδιά και έτσι φέρομαι στα παιδιά των άλλων. Σαφώς τους λέω τους κανόνες του σπιτιού και πρέπει να τους σεβαστούν. Αν τους παραβαίνουν, θα καλέσω τη μαμά του άλλου παιδιού.

Λες να φταίει αυτό; Το ότι είμαι δασκάλα;

Μπορεί να παρασύρομαι, μιας και έχω πάρει το κολάι στο σχολείο στις "αμοιβές" και στις "συνέπειες",

πάντα με ειρηνικό και ήρεμο τρόπο!

Είναι μια εξάσκηση να δίνεις βάση σε αυτό που πιστεύουν τα παιδιά για το κάθε τι...

και να προσπαθείς να το μεταμορφώσεις σε γνώση...

και να έχεις το μάτι-φωτοκύτταρο για την κάθε τους κίνηση...

Μίλησα με την ψυχολόγο της σχολής γονέων για το θέμα

ειδικότερα για την περίπτωση που βίωσε η konka

και μου είπε τρία-τέσσερα πράγματα

1.όρια

2.δεν βάζουμε ταμπέλες στα παιδιά για τις πράξεις σε συνδυασμό με το χαρακτήρα

3.μπορεί να είναι τόσο δείγμα επιθετικότητας ή όσο και περιέργειας-πειραματισμού...

4.οπωσδήποτε πρέπει να εξηγήσουμε στο παιδί γιατί είναι κακό αυτό που έκανε

(αφού πρώτα ακούσουμε την δική του εκδοχή, συμπληρώνω εγώ)

... οι φωνές δεν εξυπηρετούν σε τίποτα

και οι συνέπειες παίζουν μεγάλο ρόλο για την εκμάθηση της "σωστής συμπεριφοράς"

-------------------------

Niki81, μακάρι να ήταν όλοι οι γονείς σαν και σένα και να αφιέρωναν χρόνο στην νουθεσία και στη συμβουλευτική του παιδιού.

Η κλασσική αντίδραση είναι "το δικό μου το παιδί;"

και προς το παιδί "δεν πειράζει, πες συγγνώμη", "μη με κάνεις ρεζίλι" κ.α.

9Af0p2.png

marron σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Η γνώμη του ειδικού είναι πολύ σημαντική...

Πάντως, μπορώ να πώ ότι χθές και σήμερα είμαι πολύ καλύτερα! Βλέπω τα ζουζουνάκια μου και τρελαίνομαι....!

Νομίζω ότι έχω γίνει πιο δυνατή...να αντέχω!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...