Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αν καθυστερούσα 10 δευτερόλεπτα...τι θα γινόταν???

Recommended Posts

Εχω ένα μωράκι 3 μηνών και ένα γιό 26 μηνών! Προχθές το απόγευμα ήρθε το παιδάκι που μένει στο διπλανό διαμέρισμα (5 ετών) να παίξει με τον μεγάλο μου γιό, το μωρό κοιμόταν στην κούνια του, στο δωμάτιο του με την πόρτα κλειστή. Κάποια στιγμή το παιδί μου έπρεπε να του αλλάξω την πάνα και να τον ετοιμάσω γιατί θα πήγαιναν αργότερα με τον πατέρα του να πάρουν την γιαγιά του απο το αεροδρόμιο. Είπα στο φίλο του να περιμένει λίγο να τον ετοιμάσω και να συνεχίσουν μετά το παιχνίδι. Το άλλο παιδί βγήκε απο το δωμάτιο και πήγε προς το σαλόνι. Οταν τελείωσα βγήκαμε απο το δωμάτιο και ψάχναμε τον φίλο του αλλά αυτός...άφαντος!! Τελικά τον βρήκα μέσα στο δωμάτιο του μωρού...είχε ανοίξει την πόρτα, είχε πάρει έναν μεγάλο αρκούδο και το είχε βάλει πάνω στο μωρό, πήρε τα μαξιλάρια που είχα μέσα στην κουνια και τα έβαλε και αυτά πάνω στο μωρό και πήρε και μια μεγάλη μπάλα του pilates που έχω μέσα στο δωμάτιο και την είχε βάλει και αυτή μέσα στην κούνια!!!!!! Τρελάθηκα...!!! Εβγαζα, έβγαζα, έβγαζα τα πράγματα που είχαν καλύψει το μωρό...κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό μέχρι να δώ ότι το μωρό μου ανέπνεε!!

Του φώναξα και έφυγε τρέχοντας για το σπίτι του!

Ο μεγάλος μου γιός που έχασε την παρέα άρχισε και φώναζε και έτσι πήγα δίπλα και το είπα στη γιαγιά του που τον πρόσεχε! Δεν την είδα όμως να την απασχόλησε και πολύ το θέμα και αμφιβάλω αν το είπε στη μαμά του!

Το σκέφτομαι όλη μέρα και όλη νύχτα!! Το μυαλό μου σκέφτεται τα χειρότερα και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω! Είναι καλοί φίλοι με τον μεγάλο μου και δεν ξέρω τι να κάνω! Όλοι μου λένε να μην τον αφήσω να ξανάρθει σπίτι μου...αλλά μια πόρτα είμαστε!

Αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο? Αν λέει διάφορα στον μεγάλο μου γιό και να το κάνει αυτός κάποια στιγμή?

Τι να κάνω? Πως να το αντιμετωπίσω?

Διαφημίσεις

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καταρχην 5 χρονων παιδι μπορει να καταλαβει πολυ καλα αν το μαλωσουν. καλο θα ηταν να πας να το πεις στη μητερα του και αναλογα να πραξεις. αν το μαλωσει καλως, αν αδιαφορησει μην το ξαναβαλεις κι εσυ στο σπιτι σου. τοσα και τοσα γινονται..αν ειχε παθει κατι το μωρο σου, θα το σκεφτοσουν τωρα τι να κανεις?

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Τι να σου πω, επειδή έχω και εγώ αυτή τη συνήθεια και μαζεύω γειτονόπουλα στο σπίτι μου φροντίζω να μην απουσίαζω καθόλου από τον χώρο του παιχνιδιού. Αν χρειαστεί να μεταφερθώ για κάμποση ώρα σε άλλο δωμάτιο τα παίρνω μαζί μου. Και αυτό γιατί έχω διπλάσια ευθύνη για ένα ξένο παιδί μέσα στο σπίτι μου. Βέβαια είναι τρομερό αυτό που συναίβει στο μωρό σου, σκέψου όμως και την άλλη εκδοχή να χτυπούσε το ξένο παιδί μέσα στο σπίτι σου, τι θα έλεγες στους γονείς του.

Να ενημερωσεις τους γονεις τους αλλα εγω αν ημουν εσυ δεν θα αφηνα κανεναν μονο του .... γιατι αυτο το παιδακι θα μπορουσε να κανει ''κακο'' και στον μεγαλυτερο γιο σου πχ να του βγαλει το ματι με ενα μολυβι το εχω ζησει και αυτο με κατι ανηψακια μου ..

Τι να σου πω ο Θεος να φυλαει ουτε δευτερολεπτα μονα τους ...

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Διαφημίσεις

εννοειτε πως θα το πεις στη μανα του.. οπως επισης εννοειτε πως δεν θα το ξαναπαρεις σπιτι σου το παιδακι χωρις να ερθει μαζι η μανα του η καποιος να το προσεχει.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

βρε κονκα μου 5 ετων με το διχρονο τι να παιξει? φυσικα να το πεις στους γονεις(αν και δε θα σε πιστεψουν φανταζομαι) και να μη του επιτρεψεις να ρθει ξανα στο σπιτι..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

5χρονο με 2χρονο σίγουρα δεν συμβαδίζουν!!!!

Σίγουρα ο μικρός σου θα χαίρεται όταν τον βλέπει αλλά δεν τους εμπιστευσαι με τίποτα μαζί!

Καλό θα ήταν να μιλήσεις στην μαμά του και να της εξηγήσεις τους φόβους σου.

Δεν είσαι παράλογη.

κονκα, όσο διάβαζα κρατούσα την αναπνοή μου, αγχώθηκα πολύ. Καταλαβαίνω για ποιο λόγο αναστατώθηκες, έχεις κάθε δίκιο. Όμως:

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβε το παιδάκι τι έκανε. Πολλές φορές τα μωρά είναι σαν κούκλες γι'αυτές τις ηλικίες και τα 5χρονα δεν έχουν καμιά αίσθηση του κινδύνου. Αν θες, πες το στη μαμά του, αν και δεν ξέρω τι περιμένεις να βγάλεις από αυτό. Εγώ αν ήμουν στη θέση της μαμάς του, ούτως ή άλλως δε θα το άφηνα να ξαναέρθει σπίτι σου, διότι 1. δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί σε ένα μικρό μωρό, οπότε μπορεί το μωρό να κινδυνεύσει 2. του έβαλες τις φωνές:D, οπότε υπάρχει ήδη ένα κακό προηγούμενο μεταξύ σας.

αμαν τι θα παθαινατε!!!το 5χρονο ξερει τι κανει ,καταλαβαινει!!και το 2χρονο να ξερεις θα ειναι παντα υποχειριο του.εαν ειναι καλο παιδι με αρχες απο το σπιτι ας κανουν παρεα αλλα οι διαφορες θα μεγαλωσουν και θα δεις πραγματα στο μικρο σου γιο που δεν θα σου αρεσουν οταν θα παει 1δημοτικου το πενταχρονο.εχε καλυτερα λιγο αραιωμενες τις επαφες τους.η μανα τι ειπε για το γεγονος?μου πιαστηκε το στομαχι οταν διαβαζα τι εβαλε.και με το παιδι να μιλησεις να δεις τι σκεφτοταν.γτ οοολλααα αυτα που εβαζε επανω στο μωρο καποιο σκοπο ειχαν ,τι σκεφτοταν οταν το κανε?απο μακρια και καλυτερα κατω να παιζουν παρα ετσι.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

απορω πως δεν σηκωθηκε το χερι σου απο μονο του!λοιπον..5 χρονων ειναι ΜΕΓΑΛΟ παιδι. εχω στο σχολειο 5 χρονων κ ειναι ΜΕΓΑΛΑ παιδια!η καποιο προβλημα εχει σοβαρο η κατι αλλο συμβαινει.να το πεις στη μανα του !

Εννοείται να μην το ξαναβάλλεις σπίτι σου αυτό το παιδί!!! Δεν είμαι ειδικός αλλα δεν μου φαίνεται φυσιολογική συμπεριφορά παιδιου 5 ετών, κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ανέφερέ το και στον παιδίατρό σου να δεις τι θα σου πει. Εννοείται να το πεις και στη μητέρα του, πες το ευγενικά για να μην έχεις και παρεξηγήσεις και εξήγησε και στο γιο σου όσο μπορείς πιο απλά ότι ο φίλος του πήγε να κάνει κακό άθελά του στο αδερφάκι του. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω 2 ετών με 5 ετών δεν ξέρω πόσο κολλανε να κάνουν παρέα..

βρε κονκα μου 5 ετων με το διχρονο τι να παιξει? φυσικα να το πεις στους γονεις(αν και δε θα σε πιστεψουν φανταζομαι) και να μη του επιτρεψεις να ρθει ξανα στο σπιτι..

ΜΗΝ το αφησεις να ξαναερθει στο σπιτι σου ποτε!!!!!!!!!!!!!!!!αυτο το παιδακι εχει κακια μεσα του και θα το ξανακανει!!!!!!!!!εχω και εγω γιο 4χρ αλλα λατρευει τα μωρακια και τα προστατευει σε παιδοτοπους που πηγαινουμε παντα τον παρατηρω πως συμπεριφερεται παντα!!!!!!!!αυτα τα παιδια που εχουν κακια κρατατα μακρια απο το παιδι σου και ας γινεις κακια!!

Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ:!::wink:

συγνωμη αλλα λιγο μεγαλο δεν ειναι αυτο το παιδακι για να παιζει με το μικρο σου?? 2 χρονων αν καταλαβα ειναι ο γιος σου και εκεινο 5. Μου φαινεται μεγαλη η διαφορα ηλικιας και ο γιος σου ειναι μικρος για να καταλαβει τι εκανε ο φιλος του αλλα το αλλο παιδακι δεν ειναι καθολου μικρο για να κανει κατι τετειο.Εγω στη θεση σου δεν θα το εχανα απο τα ματια μου οταν ειναι μαζι με το παιδι μου.

Διαφημίσεις

Εννοείται να μην το ξαναβάλλεις σπίτι σου αυτό το παιδί!!! Δεν είμαι ειδικός αλλα δεν μου φαίνεται φυσιολογική συμπεριφορά παιδιου 5 ετών, κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ανέφερέ το και στον παιδίατρό σου να δεις τι θα σου πει. Εννοείται να το πεις και στη μητέρα του, πες το ευγενικά για να μην έχεις και παρεξηγήσεις και εξήγησε και στο γιο σου όσο μπορείς πιο απλά ότι ο φίλος του πήγε να κάνει κακό άθελά του στο αδερφάκι του. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω 2 ετών με 5 ετών δεν ξέρω πόσο κολλανε να κάνουν παρέα..

επετρεψε μου να διαφωνισω σε οτι αφορα το να πει η κοπελα στο 2χρονο παιδι της οτι ηθελε να κανει κακο ο φιλος του το αδερφακι του ουτε καν.γτ δεν ξερεις τι αντιδραση θα εχει το παιδι και θα της βγουν και αλλα προβληματα.προσοχη

Και γω αν εβλεπα κατι τετοιο θα παθαινα σοκ....μονο με την σκεψη οτι θα γινει κατι κακό τρελλαινομαστε οχι να βλεπαμε ολα αυτα ..

Εγω θα το ελεγα στην μαμα του και θα της ελεγα να το ρωτησει γιατι εκανε κατι τετοιο στο μωρό ....ισως ζηλευει ,ισως ηθελε να παιξει και εβαζε στο μωρο τα παιχνιδια,ισως δεν ηξερε οτι θα γινει κατι κακο..ισως ειναι κατι αλλο ..μονο αυτο το παιδακι ξερει τι....

Εχετε δει καποια περιεργη συμπεριφορα αλλη φορα;

Η διαφορα ηλικιας δεν νομιζω οτι κανει κακο στο παιδι σας ..πολλα παιδακια επιλεγουν να κανουν παρεα με μεγαλυτερα παιδια ..(π.χ η μικρή μου προτιμουσε και προτιμαει να παιζει με τα ξαδερφια της η με φιλες της που ειναι μεγαλυτερες απο αυτην 2 και 5 χρονια παρα με παιδακια της ιδιας ηλικιας και μικρότερα γιατι τσακωνονται και ζηλευουν ή της παιρνουν τα παιχνιδια κτλ )

Σας ευχαριστω για την συμπαρασταση!! Ο γιός μου μπορεί να είναι 2 ετών αλλά για την ηλικία του είναι πολύ προχωρημένος και έτσι τα βρίσκει με παιδάκια μεγαλύτερης ηλικίας! Με το συγκεκριμένο παιδί μπορώ να πώ ότι είναι πολύ καλοί φίλοι και μέχρι που έγινε αυτό το γεγονός έπαιζαν πάρα πολύ καλά! Το άλλο παιδάκι είναι μοναχοπαίδι, δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο. Κάποια στιγμή βέβαια μου είχε πεί η μαμά του ότι είχαν πάει σε παιδοψυχολόγο, ούτε αυτό ξέρω αν παίζει ρόλο! Μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει να δώ τη μαμά του γιατί δουλεύουμε και οι 2. Σίγουρα όμως θα της το πώ...και σίγουρα απο εδώ και μπρός δεν θα είναι το ίδιο!

Ξέχασα να σας πώ επίσης πως όταν πήγα και είπα στη γιαγιά του τι έκανε και ότι τον μάλωσα, μου είπε ότι της είπε ψέματα. Οτι δηλαδή το έκανε ο γιός μου και έφυγε τρέχοντας απο το σπίτι μου γιατί μάλωνα το παιδί μου που πήγε να πνίξει τον άδερφό του!!!

Και γω αν εβλεπα κατι τετοιο θα παθαινα σοκ....μονο με την σκεψη οτι θα γινει κατι κακό τρελλαινομαστε οχι να βλεπαμε ολα αυτα ..

Εγω θα το ελεγα στην μαμα του και θα της ελεγα να το ρωτησει γιατι εκανε κατι τετοιο στο μωρό ....ισως ζηλευει ,ισως ηθελε να παιξει και εβαζε στο μωρο τα παιχνιδια,ισως δεν ηξερε οτι θα γινει κατι κακο..ισως ειναι κατι αλλο ..μονο αυτο το παιδακι ξερει τι....

Εχετε δει καποια περιεργη συμπεριφορα αλλη φορα;

Η διαφορα ηλικιας δεν νομιζω οτι κανει κακο στο παιδι σας ..πολλα παιδακια επιλεγουν να κανουν παρεα με μεγαλυτερα παιδια ..(π.χ η μικρή μου προτιμουσε και προτιμαει να παιζει με τα ξαδερφια της η με φιλες της που ειναι μεγαλυτερες απο αυτην 2 και 5 χρονια παρα με παιδακια της ιδιας ηλικιας και μικρότερα γιατι τσακωνονται και ζηλευουν ή της παιρνουν τα παιχνιδια κτλ )

Συμφωνω απολυτα μαζι σου..πρωτα κουβεντουλα με το παιδι.Και συγγνωμη αλλα 5 χρονων ειναι ΠΑΙΔΑΚΙ.Μηπως να το κρεμασουμε κιολας και να το πετροβολαμε?Ελεος δλδ!!!!

Αρνουμε να πιστεψω οτι το πενταχρονο προσπαθησε επιτηδες να σκοτωσει το μωρο...Οταν ενα παιδακι ειναι μοναχοπαιδι πως εχουμε την απαιτηση να γνωριζει πως πρεπει να φερεται σε ενα μωρο και ποσο ευαλωτο ειναι ενα μωρο???Αν εκανε κατι τετοιο ο διχρονος γιος σου τι θα εκανες?Θα τον πεταγες εξω απο το σπιτι?Και μη μου πεις πως αποκλειεται να το εκανε γιατι με τα παιδια ποτε δεν ξερεις.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ.Εαν κοπελα μου πιστευεις πως δε μπορεις να προσεχεις 3 παιδια συγχρονως(πραγμα απολυτως φυσιολογικο) φροντισε να ερχεται και η μαμα του παιδιου μαζι ή γενικως να βρισκεται και καποιος αλλος στο σπιτι.Μην τα εμπιστευεσαι ποτε να μεινουν μονα τους και ειδικα αν ενα παιδακι δεν ειναι δικο σου και δεν γνωριζεις τη συμπεριφορα του.Ουτε ειναι κακο 2 χρονων παιδακι να κανει παρεα με ενα πενταχρονο.Αν τα δυο τους μεταξυ τους τα βρισκουν δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα.

Μιλα ομως αμεσα στη μαμα του παιδιου πες της τι εγινε για να μιλησει στο παιδι να δει γιατι το εκανε.Κουβεντα θελει το παιδι...οχι σκοτωμα.

Απο κει και περα θα δεις τι θα κανεις.

Εγώ στη θέση σου πέραν από το ότι θα μιλούσα στην μαμά του, εννοέιται ότι δεν θα ξαναέμπαινε στο σπίτι! είναι ένα επικίνδυνο παιδάκι και δεν μπορείς να του έχεις καμία εμπιστοσύνη. Αυτό άλλωστε το καταλαβαίνεις και από τα λεγόμενα της γιαγιάς του. Το ότι της είπε οτι ο αδελφός πήγε να ''πνίξει'' το μωρό δείχνει ένα παιδί με κάπως πως να το πώ... με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Για να χρησιμοποιεί την παραπάνω λέξη σημαίνει ότι ξέρει καλά την έννοιά της ...5 ετών καταλαβαίνει πότε και με πιο τρόπο κάνει κακό σε κάποιον.

Μακρια για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

:shock::shock::shock: Πάει το έχουμε χάσει τελείως. Δεν ξέρεις από που να φυλαχθείς. Ψυχραιμία...... Ότι και να αποφασίσεις δίκιο θα έχεις...

συμφωνω και εγω ,μονο που εγω θα το ελεγα στη μαμα του η ιδια.

τι λεμε τωρα οτι ενα παιδι πεντε χρονων δεν εχει γνωση του κακου και του καλου.δεν ξερει οτι αμα σε πλακωσουν 30 μαξιλαρια δεν θα μπορεις να παρεις αερα?μην τρελαθουμε τωρα.και ποιος ειπε οτι τα βαλαμε με το πενταχρονο η ουσια δεν ειναι αυτη εχει μανα και πατερα το παιδι αυτοι πρεπει να το προσεξουν γτ ειναι κατι σοβαρο αυτο που εκανετο δικο μου το μικρο ειναι 3 χρ.κλεισμενα και καταλαβαινει απολυτα τι κανει στο κουνελακι μας οταν το κυνηγαει και λεει θα το κανω ντα.ή θελω να το παρω αγκλαλιτσα.πρεπει να μιλησεις κοριτσι μου με την μανα του παιδιου να δεις καταρχιν αν αξιζει να ασχολυσε γτ πολλα μπορει να ακουσεις και να δεις αντιδρασεις που ουτε τις εχεις σκεφτει.και μετα να κολησω και να συμφωνισω με την Gstone,και να ξαναπω,κατω το παιχνιδι να εχεις το κεφαλι σου ησυχο

Ξέχασα να σας πώ επίσης πως όταν πήγα και είπα στη γιαγιά του τι έκανε και ότι τον μάλωσα, μου είπε ότι της είπε ψέματα. Οτι δηλαδή το έκανε ο γιός μου και έφυγε τρέχοντας απο το σπίτι μου γιατί μάλωνα το παιδί μου που πήγε να πνίξει τον άδερφό του!!!

θεματακι δυσκολο καλη μου , ξερω καλα τι ειναι να εχεις τοσο μικρα παιδια και το γειτονοπουλο το μεγαλητρο να ειναι φιλος με το δικο σου μεγαλο. ετσι γινεται και στο σπιτι μας λογο οτι ο γιος μου δεν εχει παιδια στην ηλικια του στην γειτονια. το οτι το παιδακι το μεγαλο ειπε ψεματα δεν ειναι καλο βεβαια μπορει και να φοβηθηκε να μην το μαλωσουν κιαλο αφου καταλαβε οτι αυτο που εκανε δεν ηταν σωστο . εχει τυχη στο σπιτι μας παρομιο περιστατικο βεβαια εγω το παιδακι δεν του φωναξα αλλα εκατσα στον καναπε να του μιλησω για να δω τι θα μου πει . σε εμενα οταν η κορη μου ηταν 5-6 μηνων ενα απο τα παιδια που παιζει ο γιος μου ηθελε να το παρει αγκαλια και ετσι το θεωρησε σωστο να την βγαλει απο την κουνια μολης γυρησα την πλατι μου για να κανω δυο βηματα . το μωρο εκλαψε και ετσι τον ειδα να την κρατα στα χερια του . φρικαρα δεν το συζηταω καθολου ομως ισυχασα το μωρο και μετα εκατσα και μηλησα με τον αλεξανδρο ηλικιας 6 ετων . οταν του ειπα γιατι ηθελες να βγαλεις το μωρο απο την κουνια βουρκοσε αλλα των ρωτησα πολυ ηρεμα ξανα , μου ειπε οτι το μωρο θα ηθελε και εκεινο να παιξει μαζι μας . τον ενημερωσα οτι το μωρο δεν κουκλακι για να παιζεται οτι ειναι και εκεινο παιδακι που τωρα ομως δεν μπορει ακομα να παιξει μαζι σας αλλα σε λιγο καιρο . μου ζητησε συγνωμη γιατι δεν το σκεφτηκε ετσι και οτι δεν προκηται ξανα να κανει κατι χωρις να με ρωτησει πρωτα γιατι κακο δεν ηθελε να κανει στην μπεμπα . τωρα ειναι πολυ καλη φιλοι και με την κορη μου την προσεχη και εκεινη και τον γιο μου παρα πολυ το θεωρει ευθηνη του να μην παθουν κατι γιατι απλα τοτε δεν του ειχε πει κανει οτι πρεπει στα μικροτερα παιδια να τα προσεχουμε και οτι δεν μπορουν να τα κανουν ολα λογο ηλικιας και μπορει να τους προκαλεσουμε κακο αλλα αθελα μας .

Συμφωνω απολυτα μαζι σου..πρωτα κουβεντουλα με το παιδι.Και συγγνωμη αλλα 5 χρονων ειναι ΠΑΙΔΑΚΙ.Μηπως να το κρεμασουμε κιολας και να το πετροβολαμε?Ελεος δλδ!!!!

Αρνουμε να πιστεψω οτι το πενταχρονο προσπαθησε επιτηδες να σκοτωσει το μωρο...Οταν ενα παιδακι ειναι μοναχοπαιδι πως εχουμε την απαιτηση να γνωριζει πως πρεπει να φερεται σε ενα μωρο και ποσο ευαλωτο ειναι ενα μωρο???Αν εκανε κατι τετοιο ο διχρονος γιος σου τι θα εκανες?Θα τον πεταγες εξω απο το σπιτι?Και μη μου πεις πως αποκλειεται να το εκανε γιατι με τα παιδια ποτε δεν ξερεις.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ.Εαν κοπελα μου πιστευεις πως δε μπορεις να προσεχεις 3 παιδια συγχρονως(πραγμα απολυτως φυσιολογικο) φροντισε να ερχεται και η μαμα του παιδιου μαζι ή γενικως να βρισκεται και καποιος αλλος στο σπιτι.Μην τα εμπιστευεσαι ποτε να μεινουν μονα τους και ειδικα αν ενα παιδακι δεν ειναι δικο σου και δεν γνωριζεις τη συμπεριφορα του.Ουτε ειναι κακο 2 χρονων παιδακι να κανει παρεα με ενα πενταχρονο.Αν τα δυο τους μεταξυ τους τα βρισκουν δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα.

Μιλα ομως αμεσα στη μαμα του παιδιου πες της τι εγινε για να μιλησει στο παιδι να δει γιατι το εκανε.Κουβεντα θελει το παιδι...οχι σκοτωμα.

Απο κει και περα θα δεις τι θα κανεις.

Συμφωνώ απόλυτα. Αν μπορούσαμε να έχουμε εμπιστοσύνη στα 5χρονα τότε θα τα αφήναμε να κάνουν babysitting στα μικρότερα αδερφάκια και θα βγαίναμε μόνες μας για καφέ και ποτό.

Η πεθερά μου είναι πάντα πρόθυμη να κρατήσει το μωρό μου για να κάνω ότι θέλω, αλλά με έχει παρακαλέσει να μην της το αφήνω όταν έχει και τα άλλα εγγόνια της γιατί της είναι πολύ δύσκολο να ελεγξει και να εγγυηθεί την ασφάλεια 2 νηπίων και ενός βρέφους. Απόλυτα λογικό, θέλει να είναι συνέχεια από πάνω τους.

Επίσης έχετε υπόψη ότι τόσο μικρά παιδιά δεν έχουν την ικανότητα να συναισθανθούν, να έρθουν στη θέση του άλλου και να καταλάβουν πώς νιώθει και τις συνέπειες των πράξεών του. Το 5χρονο κάπου είδε αυτό που έκανε και δεν μπορεί να καταλάβει ότι το μωρό κινδυνεύει. Μπορεί να το είδε στην τηλεόραση, αλλά μπορεί για παράδειγμανα ήταν και παιχνίδι με τους γονείς του: Το σκεπάζουν και το παιδί ξεσκεπαζετε και λέει "τσα"