Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειμαι μικρη για μαμα?

Recommended Posts

Κοιτα lenaki αν έχεις πια κατασταλάξει όπως λες τότε κανε και ένα και δυο και τρια και τεσσερα παιδιά. Απλά αυτό που διατυμπανίζω εγω τουλάχιστον είναι ότι καλά καλά δεν έχει αρχίσει ένα 18χρονο κορίτσι (γιατί κορίτσι είναι και όχι γυναίκα), από εκεί που έχει μάθει σε έναν τρόπο ζωής να πάει απότομα σε έναν άλλο. Το παιδί καλό θα είναι να έρχεται όταν το ζευγάρι είναι πραγματικά έτοιμο. Δεν είναι μια απόφαση που την παίρνεις στα καλά καθούμενα. Αν είσαι έτοιμη να κάνεις τη ζωή που περιγράφεις τότε καλώς. Αλλά πρόσεξε! Μια ζωή ονειρευόμουν να γίνω μαμα. Τι συνέβη ξαφνικά και τα λεω αυτά? Επαψα να το θέλω? Οχι. Αλλά δεν ήμουν έτοιμη, και ήμουν με τον άντρα μου ήδη τότε 4 χρόνια.Στην ηλικία των 18 πόσες εμπειρίες έχει μια κοπέλα??? Κι αν αργότερα αναρωτηθεί τι άφησε πίσω της???

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 195
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σωσωκα σημερα με τι σκεψεις ξυπνησες μετα απο τοση αναλυση του θεματος σου?

Λιγοτερη σκεψη για παιδι, χωρις να εχει φυγει εντελως!

Πιστευω πως πρεπεινα δωσω στον εαυτο μου την ευκαιρια να ζησει αρκετα πραγματα!

Μου αρεσουν παρα πολυ τα ταξιδια και οι τρελες, οπως ξενυχτια σε μπουζουκια ή εκδρομες με πορεια το αγνωστο και βαρκα την ελπιδα ή πικνικ στην εξοχη σε αγνωστο μερος!

Απλα οπως προειπα στη ζωη μου παντα βιαζομουν. Πρεπει να πειθαρχησω τον εαυτο μου και να του δωσω την ευκαιρεια να αποκτησει εμπειριες! :)

Ενα παιδάκι μαθαίνει και από τα βιώματά του. Αν δεν είσαι κατασταλαγμένος τότε τι μήνυμα θα περάσεις στο παιδί σου??? Οτι στερήθηκες κάποια πράγματα εξαιτίας του??? Το παιδί δεν είναι μια κουκλιτσα που απλά το φροντίζουμε και το πάμε βόλτες στις ταβέρνες και στον παιδότοπο. Φέρνεις άνθρωπο στον κόσμο...

ISGLp2.pngilpPp3.png

ασχετο εχω φαει κολλημα κ με το ντοκυμαντερ στο καναλι m καθε μερα 6¨+30 το απογευμα........ που εχει γεννες κ τετοια.το βλεπει καμια?

Εγω δεν το πιανω αυτο το καναλι αλλα κατι εχω ακουσει για αυτο το ντοκυμαντερ!

Διαφημίσεις

Λιγοτερη σκεψη για παιδι, χωρις να εχει φυγει εντελως!

Πιστευω πως πρεπεινα δωσω στον εαυτο μου την ευκαιρια να ζησει αρκετα πραγματα!

Μου αρεσουν παρα πολυ τα ταξιδια και οι τρελες, οπως ξενυχτια σε μπουζουκια ή εκδρομες με πορεια το αγνωστο και βαρκα την ελπιδα ή πικνικ στην εξοχη σε αγνωστο μερος!

Απλα οπως προειπα στη ζωη μου παντα βιαζομουν. Πρεπει να πειθαρχησω τον εαυτο μου και να του δωσω την ευκαιρεια να αποκτησει εμπειριες! :)

Ακριβώς το ίδιο και εγώ. Βιαζόμουν. Από προσωπική μου εμπειρία σου λέω, φρόντισε να κατασταλάξεις επαγγελματικά, συναισθηματικά και μετά σκέψου το. Εγώ στο πρώτο μου παιδί έμεινα έγκυος στα 22 όντας αρραβωνιασμένη. Ημασταν ακόμα φοιτητές, φαντάρος δεν είχε πάει ο άντρας μου, μια κατάσταση άστα να πάνε... Τα νεύρα στις αρχες τσατάλια, ρίξεις πολλές με τον άντρα μου κλπ κλπ κλπ. Αποτέλεσμα? Εκανα πολλά λάθη στο μεγάλωμα του παιδιού. Γι' αύτό λέω ότι το παιδί δεν είναι μια κουκλίτσα , αλλά άνθρωπος.

Δεν ήμουν ποτέ φανατική της εξόδου ή των ταξιδίων για να πω ότι τα στερήθηκα. Αλλά μας πήρε 2 χρόνια για να βάλουμε τη ζωή μας σε μια σειρά. Γι' αυτό λέω κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιος τον αύγουστο.

Δεν μας είπες. Ο συντροφός σου για το θέμα "γάμος και παιδί" τι άποψη έχει??

ISGLp2.pngilpPp3.png

Νασια μου συμφωνω απολυτως μαζι σου κ το ρηττο με τα τραγουδια εξω απο τον χορο ειναι ακομα πιο σωστο.Αυτο που ειπα πριν για το τι μπορει να κανει καποιος δεν ηταν για να υποστηριξω την σωσωκα.το θεμα της το κουβεντιασαμε εχθες δεν θα λεω τα ιδια κ αν δεις τι της εχω γραψει εχω αναφερει πολλα δινοντας βαση πρωτα στα δυσκολα για να ειμαστε κ ρεαλιστες. Ο,τι ειπα προηγουμενως αφορουσαν τις αποψεις περι κλεισηματος στο σπιτι εξαιτιας των παιδιων κ στο οτι δεν μπορεις να ζησεις απο κει κ περα ξεγνοιαστα οπως θες.εστω κ μια φορα τον μηνα μπορουμε να βρουμε χρονο για ολους μας κ να κανουμε κατι ομορφο.

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Το σκεφτεται αλλα οχι εντονα λογω δουλειας που αυτη τη στιγμη δεν εχει. Δεν του αρεσει να στηριζεται στους δικους του παρα μονο στα δικα του χερια!

συμφωνώ και εγώ πάντως πρώτα δουλειά και στρατιωτικό μετά γάμος και μετά παιδί...

και μεις έτσι τα κάναμε

στα 18 έδωσα παναλλήνειες και πέρασα στην πρώτη επιλογή μου

στα 18 και κατι παντρευτηκα

στα 19 έκανα τον μεγάλο

στα 21 τη μικρή

και έπονται κι άλλα...:wink:

το Δεκέμβρη (στην ώρα μου) στα 22 και κάτι παίρνω το πτυχείο μου

δεν θα έχεις αποθημένα μόνο αν όλοι οι ρόλοι σου ως άνθρωπος λειτουργούν αρμονικά και δεν πνίγουν ο ένας τον άλλον

α και όχι οικονομική εξαρτηση από τους γονείς σας

Εχω την εντυπωση οτι το καναλι εχει πανελλαδικη καλυψη αυτο αλλα μπορει καποιοι να μη το πιανουν.Παντως ειναι υπεροχο....Ιδιως η στιγμη που γεννιουνται κ τρυπωνουν στην αγκαλιτσα της μαμας για πρωτη φορα............λιωνω........με παιρνουν τα ζουμια........τυχερες οσες το βιωσατε....μοναδικο συναισθημα ε????

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Ακριβώς το ίδιο και εγώ. Βιαζόμουν. Από προσωπική μου εμπειρία σου λέω, φρόντισε να κατασταλάξεις επαγγελματικά, συναισθηματικά και μετά σκέψου το. Εγώ στο πρώτο μου παιδί έμεινα έγκυος στα 22 όντας αρραβωνιασμένη. Ημασταν ακόμα φοιτητές, φαντάρος δεν είχε πάει ο άντρας μου, μια κατάσταση άστα να πάνε... Τα νεύρα στις αρχες τσατάλια, ρίξεις πολλές με τον άντρα μου κλπ κλπ κλπ. Αποτέλεσμα? Εκανα πολλά λάθη στο μεγάλωμα του παιδιού. Γι' αύτό λέω ότι το παιδί δεν είναι μια κουκλίτσα , αλλά άνθρωπος.

Δεν ήμουν ποτέ φανατική της εξόδου ή των ταξιδίων για να πω ότι τα στερήθηκα. Αλλά μας πήρε 2 χρόνια για να βάλουμε τη ζωή μας σε μια σειρά. Γι' αυτό λέω κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιος τον αύγουστο.

Δεν μας είπες. Ο συντροφός σου για το θέμα "γάμος και παιδί" τι άποψη έχει??

Ειναι παρα πολυ ενθαρρυντικος! Τρελενεται για οικογενεια και πιστευω πως μου εχει δωσει την σιγουρια που χρειαζεται για να του εχω εμπιστοσυνη σε αυτο το θεμα!

Ακομα και τωρα που ερχεται σπιτι μου και μενει κανα δυο μηνες με προσεχει, στρωνει εκεινος το κρεβατι καθε πρωι με το που σηκωνομαστε, μεχρι που με ντυνει (χωρις να γινομαι υπερβολικη ετσι ειναι).

Ο καθενας θα μπορουσε να τον κατακρινει για αυτη την υπερβολικη του συμπεριφορα αλλα εμενα με κανει και νιωθω μοναδικη!

Κανεις αλλος δεν πιστευω να μου συμπεριφεροταν ετσι!

Γι'αυτο και πιστευω οτι ειναι ικανος για οικογενειαρχης! Θα μας προσεχει και με το παραπανω!

Διαφημίσεις

συμφωνώ και εγώ πάντως πρώτα δουλειά και στρατιωτικό μετά γάμος και μετά παιδί...

και μεις έτσι τα κάναμε

στα 18 έδωσα παναλλήνειες και πέρασα στην πρώτη επιλογή μου

στα 18 και κατι παντρευτηκα

στα 19 έκανα τον μεγάλο

στα 21 τη μικρή

και έπονται κι άλλα...:wink:

το Δεκέμβρη (στην ώρα μου) στα 22 και κάτι παίρνω το πτυχείο μου

δεν θα έχεις αποθημένα μόνο αν όλοι οι ρόλοι σου ως άνθρωπος λειτουργούν αρμονικά και δεν πνίγουν ο ένας τον άλλον

α και όχι οικονομική εξαρτηση από τους γονείς σας

Συγχαρητηρια και μπραβο σου που εκανες ολα αυτα μεσα σε λιγα χρονια!!!!

δε στα είπα βρε χαζούλι για να μου πεις συγχαρητήρια αλλά για να σου δείξω πως σκεύτομαι και λειτουργώ...

:lol:Αλιμονο!! Το καταλαβα, απλα ενθουσιαστηκα απο το ποσα εχεις καταφερει και πως τα εχεις συνδυασει που ενιωσα την αναγκη να σε συγχαρω!!!:)

Α κ Σωσωκα εννοειται πως εστω ενας απο τους δυο πρεπει να εχει μια σταθερη δουλεια...αν ο συντροφος σου ειναι ανεργος που λες κοιταξτε πρωτα να βρει κατι αξιοπιστο να κανει αυτος πρωτα για να ανεξαρτητοποιηθει κ απο τους δικους του κ να ηρεμησετε ολοι κ μετα ολα τα αλλα.

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Α κ Σωσωκα εννοειται πως εστω ενας απο τους δυο πρεπει να εχει μια σταθερη δουλεια...αν ο συντροφος σου ειναι ανεργος που λες κοιταξτε πρωτα να βρει κατι αξιοπιστο να κανει αυτος πρωτα για να ανεξαρτητοποιηθει κ απο τους δικους του κ να ηρεμησετε ολοι κ μετα ολα τα αλλα.

Nαι σιγουρα! Αυτη ειναι μια απο τις προτεραιοτητες του! Το θελει και ο ιδιος! Αλλα ειναι δυσκολα τα πραγματα! Θα δουμε, γιατι κατι υπαρχει στον οριζοντα αυτες τις μερες!

Διαφημίσεις

Ακομα και τωρα που ερχεται σπιτι μου και μενει κανα δυο μηνες με προσεχει, στρωνει εκεινος το κρεβατι καθε πρωι με το που σηκωνομαστε, μεχρι που με ντυνει (χωρις να γινομαι υπερβολικη ετσι ειναι).

Καλησπέρα!!

Μπαίνω λίγο καθυστερημένα στη συζήτηση σας...

Θέλω να ρωτήσω τι εννοείς με το παραπάνω γιατί δεν το κατάλαβα.

Προς Θεού δε ρωτάω για να σε κρίνω αλλά πώς μένει 2 μήνες σπίτι σου τη στιγμή που εσύ είσαι μαθήτρια λυκείου??

Tωρα τελειωσε το ντοκυμαντερ κ επανηλθα.ευχομαι να βρει κατι καλο γιατι στις μερες μας που παμε απο το κακο στο χειροτερο ειναι δυσκολα τα πραγματα για ολους.....

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Καλησπέρα!!

Μπαίνω λίγο καθυστερημένα στη συζήτηση σας...

Θέλω να ρωτήσω τι εννοείς με το παραπάνω γιατί δεν το κατάλαβα.

Προς Θεού δε ρωτάω για να σε κρίνω αλλά πώς μένει 2 μήνες σπίτι σου τη στιγμή που εσύ είσαι μαθήτρια λυκείου??

Καλησπερα!

Για να γινω πιο κατανοητη, εδω και δυο χρονια που γνωριζεται ο συντροφος μου με τους γονεις μου (οι οποιοι ειναι χωρισμενοι και ζω με τη μητερα μου) σταδιακα ερχεται σπιτι μου η παω εγω στην Κερκυρα στο σπιτι του οταν βρισκω χρονο!

Εκανε λοιπον μια προσπαθεια να βρει δουλεια στην Αθηνα γι'αυτο και ηρθε και εμεινε σπιτι μου, αλλα δεν τα καταφερε! Την περασμενη Δευτερα λοιπον εφυγε και παλι για Κερκυρα μιας και ειχε εκκρεμοτητες!

Αυτα!:)

Tωρα τελειωσε το ντοκυμαντερ κ επανηλθα.ευχομαι να βρει κατι καλο γιατι στις μερες μας που παμε απο το κακο στο χειροτερο ειναι δυσκολα τα πραγματα για ολους.....

Καλως μας ξαναηρθες Λενακι!! :)

Μακαρι!!! Ανοιγει το καινουριο Νοσοκομειο στην Κερκυρα (ετσι λενε τουλαχιστον, γιατι προσπαθει να ανοιξει εδω και 20 χρονια σχεδον:lol:), και μαλον υπαρχει στανταρ θεση για εκεινον!! Ας ελπισουμε!!!

Γλυκιά μου κοπέλα, να ήξερες πόσο μου θυμίζεις τον εαυτό μου! Θα σου πω μια ιστορία από το παρελθόν που σχεδόν είχα ξεχάσει. Κάποτε στην εφηβεία, συγκεκριμένα στα 15 μου είχα και εγώ σχέση με ένα αγόρι, 6 χρόνια μεγαλύτερο μου, το οποίο ακολουθώντας το πρότυπο των δικών του γονιών (η μαμά του τον είχε κάνει στα 16 της), ήθελε να παντρευτεί και εκείνος γρήγορα και να γίνει μπαμπάς. Ήμουν πάντα ένα κορίτσι πολύ πιο ώριμο από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου και γιʼ αυτό δε το έβλεπα αρνητικά, καθώς πίστευα πως αυτός θα είναι ο σύντροφος μου εφόσον ήταν μαζί μου και στα εύκολα και στα δύσκολα. Στη πραγματικότητα όμως, δεν ήξερα ποια ήταν τα δύσκολα απλά νόμιζα ότι τα ήξερα, γιατί τόσα μόνο είχα ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Όταν έφτασα 18 καλή ώρα όπως εσύ και έπρεπε να δώσω πανελλήνιες, εκείνος μου έφερνε διαρκώς εμπόδια και με έβαζε σε διαδικασίες να σκέφτομαι γάμους και μωρά, γιατί φοβόταν πολλά πράγματα όπως το να φύγω μακριά για να σπουδάσω και δε παντρευτούμε ή μήπως σπουδάσω και ανέβω κοινωνικά περισσότερο από ότι εκείνος κ.α. (ευτυχώς η μητέρα μου ήταν ανένδοτη σε αυτό, όπως και το στο ότι έπρεπε να δουλέψω στη ζωή μου και να στηρίζομαι στα δικά μου πόδια, κάτι για το οποίο ακόμα την ευγνωμονώ). Για να μην στα πολυλογώ χωρίσαμε, και είμαι σίγουρη πως αν δεν είχαμε χωρίσει τότε και είχαμε παντρευτεί και κάνει και κανένα παιδάκι, αυτή τη στιγμή θα ήμουν μια χωρισμένη μητέρα.

Προς θεού δεν σου τα λέω αυτά για να σου υπονοήσω ότι θα χωρίσεις με τον φίλο σου, άλλωστε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, απλά θέλω να σε κάνω να σκεφτείς αν η επιθυμία σου για παιδάκι είναι δική σου ή αν προκύπτει εμμέσως από τον σύντροφο σου. Ακόμα και αν είναι δική σου επιλογή δεν μπορεί να είναι τελείως αντικειμενική μιας και υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που δεν τα γνωρίζεις, δεν τα έχεις ζήσει ακόμα, και φυσικά δεν αναφέρομαι σε μπουζούκια, ξενύχτια, και ταξίδια, αλλά γιατί όχι και σε αυτά. Εφόσον με τον σύντροφο σου αγαπιέστε τόσο πολύ γιατί δεν δοκιμάζεται να μοιραστείτε την καθημερινότητα σας, να συζήσετε και κάπου παρακάτω να παντρευτείτε και μετά να κάνετε και ένα παιδάκι; Αυτό που δένει μια σχέση και τη κάνει να κρατάει στο χρόνο δεν είναι το παιδί αλλά η αγάπη, ο αλληλοσεβασμός και η αρμονική συνύπαρξη, και αυτά με τη σειρά τους φέρνουν και το παιδί. Γιʼ αυτό βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που έχουν παιδιά και χωρίζουν, και από την άλλη ζευγάρια που δεν έχουν κάνει παιδί και όμως εξακολουθούν να είναι μαζί και να είναι αγαπημένοι.

Ελπίζω να μη με παρεξήγησες, σου μίλησα ή μάλλον σου έγραψα με αληθινό ενδιαφέρον όπως θα έκανα στη καλύτερη μου φίλη. Σίγουρα είσαι ένα κορίτσι πολύ ώριμο και θα επιλέξεις να κάνεις ότι είναι πιο σωστό για εσένα σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα.

Αν μου επιτρέπεις να σου δώσω μια συμβουλή θα σου έλεγα να σπουδάσεις, ακόμα και αν επιλέξεις να κάνεις σύντομα μωράκι πάλι να σπουδάσεις. Θα το μεγαλώσεις πολύ καλύτερα αν έχεις καταφέρει να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις και όχι αποκλειστικά στη βοήθεια που θα σου προσφέρει αν θέλει ο περίγυρος σου (γονείς, σύζυγος, πεθερικά). Και να είσαι σίγουρη πως το παιδάκι σου θα είναι περήφανο για τη δυναμική μαμά του!

Φιλικά

Φρίντα!

Καλησπερα φριντακι τα εγραψες πολυ ωραια κ σωστα κ χαιρομαι που ανοιξες τα ματακια σου κ προχωρησες....τωρα που βρισκεσε?Εννοω παντρευτηκες ,εκανες παιδακια?

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Γλυκιά μου κοπέλα, να ήξερες πόσο μου θυμίζεις τον εαυτό μου! Θα σου πω μια ιστορία από το παρελθόν που σχεδόν είχα ξεχάσει. Κάποτε στην εφηβεία, συγκεκριμένα στα 15 μου είχα και εγώ σχέση με ένα αγόρι, 6 χρόνια μεγαλύτερο μου, το οποίο ακολουθώντας το πρότυπο των δικών του γονιών (η μαμά του τον είχε κάνει στα 16 της), ήθελε να παντρευτεί και εκείνος γρήγορα και να γίνει μπαμπάς. Ήμουν πάντα ένα κορίτσι πολύ πιο ώριμο από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου και γιʼ αυτό δε το έβλεπα αρνητικά, καθώς πίστευα πως αυτός θα είναι ο σύντροφος μου εφόσον ήταν μαζί μου και στα εύκολα και στα δύσκολα. Στη πραγματικότητα όμως, δεν ήξερα ποια ήταν τα δύσκολα απλά νόμιζα ότι τα ήξερα, γιατί τόσα μόνο είχα ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Όταν έφτασα 18 καλή ώρα όπως εσύ και έπρεπε να δώσω πανελλήνιες, εκείνος μου έφερνε διαρκώς εμπόδια και με έβαζε σε διαδικασίες να σκέφτομαι γάμους και μωρά, γιατί φοβόταν πολλά πράγματα όπως το να φύγω μακριά για να σπουδάσω και δε παντρευτούμε ή μήπως σπουδάσω και ανέβω κοινωνικά περισσότερο από ότι εκείνος κ.α. (ευτυχώς η μητέρα μου ήταν ανένδοτη σε αυτό, όπως και το στο ότι έπρεπε να δουλέψω στη ζωή μου και να στηρίζομαι στα δικά μου πόδια, κάτι για το οποίο ακόμα την ευγνωμονώ). Για να μην στα πολυλογώ χωρίσαμε, και είμαι σίγουρη πως αν δεν είχαμε χωρίσει τότε και είχαμε παντρευτεί και κάνει και κανένα παιδάκι, αυτή τη στιγμή θα ήμουν μια χωρισμένη μητέρα.

Προς θεού δεν σου τα λέω αυτά για να σου υπονοήσω ότι θα χωρίσεις με τον φίλο σου, άλλωστε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, απλά θέλω να σε κάνω να σκεφτείς αν η επιθυμία σου για παιδάκι είναι δική σου ή αν προκύπτει εμμέσως από τον σύντροφο σου. Ακόμα και αν είναι δική σου επιλογή δεν μπορεί να είναι τελείως αντικειμενική μιας και υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που δεν τα γνωρίζεις, δεν τα έχεις ζήσει ακόμα, και φυσικά δεν αναφέρομαι σε μπουζούκια, ξενύχτια, και ταξίδια, αλλά γιατί όχι και σε αυτά. Εφόσον με τον σύντροφο σου αγαπιέστε τόσο πολύ γιατί δεν δοκιμάζεται να μοιραστείτε την καθημερινότητα σας, να συζήσετε και κάπου παρακάτω να παντρευτείτε και μετά να κάνετε και ένα παιδάκι; Αυτό που δένει μια σχέση και τη κάνει να κρατάει στο χρόνο δεν είναι το παιδί αλλά η αγάπη, ο αλληλοσεβασμός και η αρμονική συνύπαρξη, και αυτά με τη σειρά τους φέρνουν και το παιδί. Γιʼ αυτό βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που έχουν παιδιά και χωρίζουν, και από την άλλη ζευγάρια που δεν έχουν κάνει παιδί και όμως εξακολουθούν να είναι μαζί και να είναι αγαπημένοι.

Ελπίζω να μη με παρεξήγησες, σου μίλησα ή μάλλον σου έγραψα με αληθινό ενδιαφέρον όπως θα έκανα στη καλύτερη μου φίλη. Σίγουρα είσαι ένα κορίτσι πολύ ώριμο και θα επιλέξεις να κάνεις ότι είναι πιο σωστό για εσένα σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα.

Αν μου επιτρέπεις να σου δώσω μια συμβουλή θα σου έλεγα να σπουδάσεις, ακόμα και αν επιλέξεις να κάνεις σύντομα μωράκι πάλι να σπουδάσεις. Θα το μεγαλώσεις πολύ καλύτερα αν έχεις καταφέρει να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις και όχι αποκλειστικά στη βοήθεια που θα σου προσφέρει αν θέλει ο περίγυρος σου (γονείς, σύζυγος, πεθερικά).Και να είσαι σίγουρη πως το παιδάκι σου θα είναι περήφανο για τη δυναμική μαμά του!

Φιλικά

Φρίντα!

Ευτυχως ο δικος μου συντροφος δεν μου φερνει τετοιου ειδους εμποδια, απεναντιας με ενθαρρυνει να συνεχισω τις σπουδες μου.

Ειναι και των δυο μας επιθυμια απλα εμενα πιο βιαστικη(και αυτο δεν ειναι καλο)!:)

Και βεβαια δεν σε παρεξηγησα!!!:)

Καλησπέρα και σε σένα Λενάκι. Τώρα πια έχω σπουδάσει, έχω αποκατασταθεί επαγγελματικά, και παντρεύτηκα τον άντρα με τον οποίο είχα δεσμό από τα 18. Σωστά κατάλαβες ήταν η επόμενη μου σχέση. Αργήσαμε λιγάκι να παντρευτούμε διότι εκείνος, αν και μεγαλύτερος, και σε ηλικία γάμου, προσπάθησε να μη με πιέσει για τίποτα και με ενθάρρυνε και τις σπουδές μου να τελειώσω, και δουλειά να βρω (άκουγα γάμος και γυάλιζε το μάτι μου…!!! :evil: αλλά εντάξει σιγά – σιγά έφυγε η γυαλάδα!!! :D) Και δεν μου στάθηκε εμπόδιο, ούτε όταν κάποια στιγμή έπρεπε να ζήσουμε χωριστά για αρκετό καιρό, καθώς διορίστηκα ως εκπαιδευτικός σε ένα νησάκι στη παραμεθόριο.

Ε.., μετά από όλα αυτά του το είπα το ναι!!!

Τώρα είμαστε μαζί και τους τελευταίους μήνες προσπαθούμε να κάνουμε νινάκι.

Σωσώκα χαίρομαι που ο σύντροφος σου βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να σπουδάσεις, άλλωστε όπως σου ανέφερα και πιο πριν δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Mπραβο Φριντακι μου χαιρομαι που ολα εξεληχθηκαν ιδανικα για σενα.Κανενας δεν ειναι ιδιος κ ο καθε ανθρωπος αξιζει κ το αναλογο γι'αυτον.Κ για να ειπες το ναι,σιγουρα αξιζει!!!Το παν ειναι να σεβονται πρωτα τους εαυτους τους για να σεβαστουν κ εμας.Μακαρι συντομα με ενα μωρακι στη κοιλιτσα(κ συ+γω:D) καλη σταδιοδρομια στην δουλεια σου κ πολυ συντομα να ξανα ειστε μαζι με τον αντρουλη σου....:D:D

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...