Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ειμαι μικρη για μαμα?

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα σας.

Σκεφτομαι μερες για να γραψω η οχι την ανησυχια μου. Τελικα πηρα το θαρρος και το εκανα!

Ειμαι σχεδον 18 (παρα 3 μηνες) και νιωθω οτι εχω την αναγκη να αποκτησω ενα μωρακι.

Διαβαζω καθημερινα τις ιστοριες σας-καλες και ασχημες-και εν τελει καταλαβα οτι ειναι το υπερτατο αγαθο ενα μωρακι για καθε γυναικα. Μπορω να πω οτι με εχουν επηρρεασει παρα πολυ ολες οι μαμαδες του forum.

Μηπως ομως ειμαι μικρη για κατι τετοιο? Θα μπορεσω να ανταπεξελθω σε αυτον το σημεντικο ρολο της ζωης μου.

Να επισημανω οτι η μητερα μου με εκανε στα 20 της, η γιαγια μου εκανε τον πατερα μου στα 17 της και η μητερα του συντροφου μου εκανε το πρωτο τηε παιδι στα 15.

Ενταξει θα μου πειτε αλλες εποχες τοτε, αλλα δεν νομιζω οτι εχουν αλλαξει και τοσο πολυ τα πραγματα στο συγκεκριμενο τομεα! :)

Στη τελικη πιστευω οτι ειναι και κληρονομικο το ζητημα! Γι'αυτο και χτυπαει απο τοσο νωρις το βιολογικο μου ρολοι!

Διαφημίσεις

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Με όλο το θάρρος...

ναι, είσαι μικρή! Πολύ μικρή! Πάρα πολύ μικρή! Αν μετά αλλάξεις γνώμη, το μωρό δε γυρίζει πίσω! Αν εξακολουθείς να το θέλεις, έρχεται και αργότερα!

Η συμβουλή μου είναι μία:

ΖΗΣΕ!!

Αν η μαμά σου σε είχε κάνει στα 35 τώρα δεν θα έμπαινες σ' αυτή τη διαδικασία να σκέφτεσαι μωρά! Μην επηρεάζεσαι ούτε από εμάς εδώ στο forum ούτε από κανέναν. Ο σύντροφος τι λέει;

Γιατι τέτοια βιασύνη??????

Εγώ έκανα την κόρη μου στα 27 και πάλι θεωρώ 'οτι ήμουν μικρή..ακόμα κάποιες φίλες μου γυρνανε στα μπαρακια αδέσμευτες και ωραίες!!! χαχαχα!!! Προς θεού..δεν αμφισβητώ τα συναισθήματα σου ούτε ότι το μητρικό σου ένστικτο έχει ξυπνήσει και ζητάει μωράκι...αλλά εμείς οι άνθρωποι κοριτσάκι μου εκτός απο ενστικτο είμαστε προικισμένοι και με λογική..και η κοινή λογική λέει ότι είσαι πάρα μα πάρα πολυ μικρή για να κάνεις μωράκι.Οι αιτίες? Νομίζω είναι ευνόητες..δεν χρειάζεται να αναφερθούν εκτενέστερα!!! Αν θέλουν οι υπόλοιπες συμφορουμίτισσες ας επεκταθουν..εγω δεν το κάνω γιατι τα θεωρώ αυτονόητα και πιστεύω ότι και εσύ καταλαβαίνεις γιατί δεν είναι ακόμα κατάλληλη η ώρα να γίνεις μανα!

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Ο συντροφος μου ειναι 14 χρονια μεγαλυτερος μου. Ποτε δεν με πιεσε για κατι τετοιο ουτε μου εξεφρασε ποσο πολυ το θελει. Απλα μου λεει οτι οταν θα ειμαι ετοιμη και ΣΙΓΟΥΡΗ (μου το τονιζει), για κατι τετοιο τοτε εκεινος θα ειναι διπλα μου.

Απλα νομιζω οτι το θελω πολυ! Εχω σκεφτει πολλες φορες μονη μου τα υπερ και τα κατα και ξερω πως για να αποκτησω ενα μωρο χρειαζονται και παρα πολλες θυσιες!

σιγουρα ειναι παρα πολυ νωρις να σκεφτεσαι κατι τετοιο...εχεις ακομη τοσα πολλα να ζησεις!!!να βγεις, να διασκεδασεις!!!το μωρο δεν ειναι μια κουκλα που αν τη βαρεθεις σταματας να παιζεις μαζι της...επισης το μωρο δεν παραμενει για παντα μωρο, καποια στιγμη μεγαλωνει και μαζι του μεγαλωνουν και οι ευθυνες!!!σκεψου πολλους παραγοντες...οι σπουδες σου?θα εχεις βοηθεια απο καπου?με το συντροφο σου θεωρεις πως εισαστε αρκετα ωριμοι να αναλαβετε κατι τετοιο?

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Διαφημίσεις

συμφωνω με τις υπολοιπες κοπελες.. δεν το λεω επειδη σε θεωρω ανωριμη, κι εμενα η μητερα μου στα 17 μ'εκανε και ηταν υποδειγμα. απλα η ζωη σου δε γυριζει πισω.. αν δε τη ζησεις να εισαι γεματη εμπειριες, οταν θα ρθει το μωρακι,που εκ των πραγματων θα σε κλεισει μεσα.. θα το μετανιωσεις. εγω στα 26 τον εκανα το γιο μου, και αν δεν επεμενε ο αντρας μου, θα το καθυστερουσα κι αλλο..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Ο συντροφος μου ειναι 14 χρονια μεγαλυτερος μου. Ποτε δεν με πιεσε για κατι τετοιο ουτε μου εξεφρασε ποσο πολυ το θελει. Απλα μου λεει οτι οταν θα ειμαι ετοιμη και ΣΙΓΟΥΡΗ (μου το τονιζει), για κατι τετοιο τοτε εκεινος θα ειναι διπλα μου.

Απλα νομιζω οτι το θελω πολυ! Εχω σκεφτει πολλες φορες μονη μου τα υπερ και τα κατα και ξερω πως για να αποκτησω ενα μωρο χρειαζονται και παρα πολλες θυσιες!

ΘΥΣΙΕΣ;;;

Πλάκα μου κάνεις; Μόνο μία θυσία χρειάζεται τελικά: Η ζωή σου όλη.

Όλη όμως...

Δε σε ξέρουμε προσωπικά,έτσι πιθανόν οι εκτιμήσεις μας να είναι λάθος και να βασίζονται στη κοινή λογική η οποία απαγορεύει σε τέτοιες ηλικίες όχι να κάνεις αλλά να σε σκέφτεσαι για παιδι.Επιπλέον η κοινή λογική λέει ότι στη σημερινή εποχή και στη συγκεκριμένη κοινωνια που ζούμε οι γυναίκες σκέφτονται την απόκτηση απογονου σε μεγαλύτερη ηλικία απ ότι παλαιότερα.2 τινά συντρέχουν με την δική σου περίπτωση..το ένα είναι ότι είσαι αρκετα ωριμη συναισθηματικά για να σκεφτείς να κάνεις κάτι τέτοιο..δηλαδή είσαι μια εξαιρεση στη σημερινή πραγματικότητα που άλλα πρότυπα επιβάλλει,οπότε τι να σου πω κάντο,το δεύτερο είναι ότι είσαι εκτός εποχής..που μένεις? ζεις σε κάποιο αστικό κέντρο? στην επαρχία? που? είναι φανερό ότι έχεις μεγαλώσει με άλλα πρότυπα...οικογενεικά..και κοινωνικα.

ότι και να αποφασίσεις εύχομαι να σου βγει σε καλό και να μην μετανιώνεις αργότερα για τις επιλογές σου.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Τους εχω σκεφτει τους παραγοντες. Για να ειμαι ειλικιρινης καποιες φορες που σκεφτομαι οτι πρεπει να αφοσιωθω στο μωρακι και οτι η δικη μου ζωη θα μεινει πισω, το μετανιωνω. Αλλα μετα μου ξαναερχεται αυτη η επιθυμια αρκετα εντονα. Ευτυχως που μονο εγω πιεζω τον εαυτο μου και δεν με πιεζει κανενας αλλος. Ισως θα το ξεπερασω καποια στιγμη. Γιατι οπως ειπε και η beloved το παιδι δεν ειναι κουκλα ουτε παιχνιδι και οταν το βαρεθεις το αφηνεις στην ακρη.

εαν μετανιωνεις εστω και για λιγο με τις σκεψεις σου, παει να πει πως δεν εισαι σιγουρη γι'αυτο που θες να κανεις...δεν ξερω τι μπορει να εχεις ζησει και τι εχεις ευχαριστηθει απο την ηλικια σου. εγω εγινα μαμα στα 26 και ο αντρας μου μπαμπας στα 22 του. ειχαμε βγει ομως, ειχαμε διασκεδασει, ειχαμε κουραστει απο ολα αυτα που πρεπει να ζησει ενας νεος. γι'αυτο και τωρα δε μας λειπει ουτε το εξω, ουτε ζηταμε παραλογα πραγματα. αν θελησουμε να βγουμε μια στο τοσο εχουμε ανθρωπους για τα παιδια. μας εχουν ερθει ολα πολυ θετικα. δεν ειναι ομως παντα ετσι...

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Διαφημίσεις

Δε σε ξέρουμε προσωπικά,έτσι πιθανόν οι εκτιμήσεις μας να είναι λάθος και να βασίζονται στη κοινή λογική η οποία απαγορεύει σε τέτοιες ηλικίες όχι να κάνεις αλλά να σε σκέφτεσαι για παιδι.Επιπλέον η κοινή λογική λέει ότι στη σημερινή εποχή και στη συγκεκριμένη κοινωνια που ζούμε οι γυναίκες σκέφτονται την απόκτηση απογονου σε μεγαλύτερη ηλικία απ ότι παλαιότερα.2 τινά συντρέχουν με την δική σου περίπτωση..το ένα είναι ότι είσαι αρκετα ωριμη συναισθηματικά για να σκεφτείς να κάνεις κάτι τέτοιο..δηλαδή είσαι μια εξαιρεση στη σημερινή πραγματικότητα που άλλα πρότυπα επιβάλλει,οπότε τι να σου πω κάντο,το δεύτερο είναι ότι είσαι εκτός εποχής..που μένεις? ζεις σε κάποιο αστικό κέντρο? στην επαρχία? που? είναι φανερό ότι έχεις μεγαλώσει με άλλα πρότυπα...οικογενεικά..και κοινωνικα.

ότι και να αποφασίσεις εύχομαι να σου βγει σε καλό και να μην μετανιώνεις αργότερα για τις επιλογές σου.

Ζω 45 λεπτα εξω απο την Αθηνα. Στα Μεγαρα! Δεν ειναι και χωριο. Οντως ειναι αλλα τα προτυπα της σημερινης νεολαιας. Βεβαια εγω ποτε δεν τα ακολουθησα. Ποτε! Και δεν το λεω για να δειχτω ωριμη, απλως ειναι η πραγματικοτητα αυτη. Η πρωτη μου σχεση (μη ολοκληρωμενη) ηταν στα 13, η πρωτη μου ολοκληρωμενη ηταν στα 15 (με τον ανθρωπο που ειμαι και σημερα μαζι του). Ημουν παντα εκτος νεοελληνικης πραγματικοτητας. Δεν συμβαδισα ουτε μια στιγμη. Οι κοπελες της τοτε ηλικιας μου (16) πηγαιναν απο δω και απο κει καθε φορα με διαφορετικο συντροφο και εγω δεν το ζηλεψα ουτε μια στιγμη. Αφοσιωθηκα στον ανθρωπο που μου δοθηκε. Εστω και αν ειναι πλεον 32 χρονων!

Δεν ξερω γιατι τα λεω ολα αυτα! Απλα ειναι μια μικρη καταθεση ψυχης. Αν βγηκα εκτος θεματος συγχωρειστε με!

κι εγω συμφωνω με τα υπολοιπα κοριτσια.σπουδασε, ταξιδεψε γλεντα την ζωη σου οπως λεει και το τραγουδι και υστερα θα ερθουν και τα μωρακια .σεβομαι τα συναισθηματα σου και την αναγκη για μητροτητα αλλα... λιγο αργοτερα.η ζωη χρειαζεται εμπειριες,εσυ εισαι πολυ μικρουλα περιμενε λιγακι κουκλιτσα μου...η ζωη ειναι μπροστα σου και εισαι ακομα στην αρχη.

γλεντα ,διασκεδασε ,ταξιδεψε.Η ζωη δεν γυριζει πισω.οι ευθυνες μπορουν να περιμενουν λιγο ακομα.

αλλα παλι αυτη ειναι μονο η γνωμη μου .σου ευχομαι τα καλυτερα οτι και να αποφασισεις.

Fa3Lp2.png

Θα προσπαθησω να περιμενω! Δεν ειμαι απολυτη σε αυτη μου τη γνωμη! Εχετε δικιο. Κι εγω βαθια μεσα μου ξερω πιο ειναι το λογικο.

Σοφια τωρα ειδα οτι εισαι απο Κερκυρα. Απο εκει ειναι κ ο συντροφος μου. Για την ακριβεια εκει ειναι και τωρα!:P

Ακούγεσαι...διαβάζεσαι,για να ακριβολογούμε..αρκετά ώριμο κορίτσι,με σωστή σκέψη και μπορώ να πω με αυτοκριτική και αυτογνωσία.Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις μάνα φυσικά απο τώρα! Για το μέλλον σου τι όνειρα έχεις? δίνεις πανελλήνιες τωρα?? πας σε κάποια σχολή?

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

Δινω πανελληνιες φετος και τελιωνω. Δεν εχω πλεον καποιο στοχο ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα στην Ελλαδα. Σκοπευω να φτιαξω το μηχανογραφικο μου απλα για να δω σε ποια σχολη εχω περασει και αν με ενδιαφερει θα παω. Ειδαλλως επειδη μου αρεσει η ζαχαροπλαστικη θα παω στη Σ.Τ.Ε. Κερκυρας απλα για να εχω ενα χαρτι στα χερια μου.

Δεν υπαρχει οικονομικο θεμα για να αναγκαστω να δουλεψω στο μελλον. Υπαρχει τροπος συντηρησης και οικογενειακης στηριξης δοξα τω θεω ακι απο μεριας μου και απο τη μερια του συντροφου. Απλα ξερω οτι στο μελλον θα εχω την αναγκη να εργαστω για δικη μου και μονο ευφορια (δεν ξερω πως να το εκφρασω, ελπιζω να με καταλαβατε) και πρεπει να εχω τα εφοδια.

:-Dεμπλεξες με τρελλοκερκυρεο ε?χαχαχαχα(πλακα κανω):P:p

:lol:Ουουου δε λες τιποτα!!! :-P Βεβαια απο μονος του το πενευαιτε οτι ειναι τρελος! Οποτε εγω τον συγονταρω!!! :-P

Απο ποιο μερος εισαι εαν επιτρεπεται?

κοριτσακι μου καλο ειναι πολυ ομορφη η επιθυμια σου να κανεις ενα μωρακι, ομως συμφωνω και εγω με τα υπολοιπα κοριτσια οτι καλο ειναι να αποκτησεις πρωτα κατι για εσενα και μονο εσενα...και εσυ μωρο εισαι και καλο θα ηταν να μπορεσεις να σταθεις πρωτα στα δικα σου ποδια και δεις που ουσα γεματη με τη δικη σου ζωη θα μπορεσεις να δωσεις ακομη πιο πολλα στο παιδακι σου!!!

καλε διπλα:P

Ναι! Απο Σεπτεμβρη που θα ειναι ετοιμο και το σπιτι μας, σε καλω να ερθεις με ολη την οικογενεια να σας κανουμε το τραπεζι ατενιζωντας το Ιονιο! (οχι να το πενευτω αλλα εχουμε καταπληκτικη θεα απο κει πανω):-P

Σοβαρολογω!;)

κοριτσακι μου καλο ειναι πολυ ομορφη η επιθυμια σου να κανεις ενα μωρακι, ομως συμφωνω και εγω με τα υπολοιπα κοριτσια οτι καλο ειναι να αποκτησεις πρωτα κατι για εσενα και μονο εσενα...και εσυ μωρο εισαι και καλο θα ηταν να μπορεσεις να σταθεις πρωτα στα δικα σου ποδια και δεις που ουσα γεματη με τη δικη σου ζωη θα μπορεσεις να δωσεις ακομη πιο πολλα στο παιδακι σου!!!

Αυτο ειναι το μονο σιγουρο! Και πραγματικα θα ηθελα η ζωη του μικρου μου να ειναι 1000000000000 φορες καλυτερη απο τη δικη μου. Ειδικα τα παιδικα του χρονια!:)