Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μία έκπληξη για τη μαμά:το φύλλο του μωρού

Recommended Posts

Πριν μείνω έγγυος έλεγα ότι δεν ήθελα να μάθω το φύλο του μωρού μέχρι να γεννήσω. Τώρα που έμεινα δεν άντεχα με τίποτα, ανυπομονούσα να μάθω! Στην αυχενική, αφού μας είπε όσα μας ενδιέφεραν ρωτήσαμε και το φύλο και μας είπε 80% κοριτσάκι. 2 βδομάδες μετά ο γιατρός μου πάλι κοριτσάκι μας είπε! Λέτε να μας τη σκάσει στο τέλος και να βγει μπέμπης;:lol:

3zKtp2.png

S0Tjp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λοιπον εμεις λογω του οτι καταλαβαμε την 1η εγκυμοσυνη αργα, μαζι με το οτι ειμαι εγκυος μου λεει στον υπερηχο, ειστε τοσων εβδομαδων και οπως βλεπουμε ειναι κοριτσι (εμεις βεβαια τιποτα δε βλεπαμε αλλα αφου το θεωρουσε αυτος δεδομενο .... καναμε πως βλεπαμε!!!). Απο οτι καταλαβαινετε δε προλαβαμε καν να σκεφτουμε αν θα θελαμε να το μαθουμε ουτε το χαμε συζητησει ποτε... τη δευτερη φορα ενω σκεφτομαστε στην αρχη να μη μας πουνε,εγω ημουν σιγουρη τι ητανε, κι επειδη ο αντρας μου ηθελε γιο (για να συνεχισει το οικογενειακο ονομα, μιας και κανεις αλλος δεν υπαρχει πιθανοτητα να το κανει, εχει 2 αδερφες) λεμε τελικα ας το μαθουμε μια για να του φυγει του αντρα μου η περιεργεια, και τουλαχιστον να ξερουμε αν ειναι να ξεφορτωθουμε τα ροζ μωρουδιακα η οχι (επειδη μας εστελναν διαφορα δωρα πριν τη γεννα, απο αλλες περιοχες, να μη πανε χαμενα διοτι δε θα μπορουσαμε να παμε να τα αλλαξουμε...) τελικα δε τα ξεφορτωθηκαμε τα ροζ μωρουδιακα!

Α! οσο για τις σκεψεις μου, MarinaG δεν ξερω αν θα αντεχα ... μαλλον θα ηθελα να ετοιμασψ δψματιο, οπως σου ειπα να ξεφορτωθω η οχι ρουχα και λοιπα...ασε που αν διαβασεις τις εξετασεις καλα, ειδικα αν εχεις αλλο παιδι κ τις συγκρινεις, θα καταλαβεις ισως τι ειναι χωρις να σου πουν. βεβαια δε λεω πως θα πεσεις μεσα 100% αλλα πχ λενε πως τα αγορια εχουν αλλους παλμους απο τα κοριτσια και αυτο φαινεται κιολας απο τον πρωτο υπερηχο...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!! Εμεις αυριο το πρωι θα κάνουμε την αυχενική διαφάνεια...Δεν εχω αγχος για το φυλλο του μωρού. Εχω αγχος γενικά να πάνε όλα καλά!!!

Τωρα αν πάλι φαίνεται το φύλλο, δεν θα με ενιαζε να το μάθω κιόλας... :)

Μια φορά πέταξα στην πεθερά μου οτι δεν θα τους πούμε το φύλλο και αμέσως μου όρμηξε!!! :evil:

Βέβαια αν εμεις αποφασίζαμε να μην μάθουμε, τότε δεν θα είχαν επιλογές!

Η αλήθεια ειναι οτι δεν εχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο με τον σύζυγο...μμμμ λέτε να το ρείξω σαν σοβαρή πλέον απόφαση??? :idea: Θα αντέξω? Δεν ξέρω....

Ήμουν γενικά κατά του να μαθαίνεις φύλο πριν γεννηθεί το μωρό. Ωστόσο το μάθαμε, γιατί ήθελε ο αντρούλης μου και δεν έλεγε να ήξερε ο ένας και ο άλλος όχι.

Παρόλα αυτά από τη μέρα που το έμαθα άρχισα να χαίρομαι την εγκυμοσύνη μου. Πιο μπροστά δεν έκανα συγκεκριμένα όνειρα, από τη στιγμή που το έμαθα όμως ονειρεύομαι το δωματιάκι του, βλέπω ρουχαλάκια, προσπαθώ να φανταστώ πως θα είναι...Με αποτέλεσμα τελικά να είμαι υπέρ του να μαθαίνεις το φύλο...

Άλλωστε τη στιγμή της γέννας η χαρά είναι ούτως ή άλλως το ίδιο μεγάλη!

Κι εγώ όταν μάθαμε το φύλο ένιωσα ότι προσωποποιήθηκε η κατάσταση. Πλέον, όταν αναφερόμαστε στο μωρό μιλάμε με γένος, και όπως λέει και η ladyeri, όταν μαθαίνεις το φύλο η σκέψη σου για το παιδάκι σου γίνεται πιο συγκεκριμένη.

Η αδερφή μου πάλι έκανε τρία μωράκια και δεν έμαθαν σε κανένα τι είναι πριν γεννηθούν. Κι αυτό πλάκα είχε, γιατί ήταν ωραία η αγωνία, όταν έβγαινε ο γαμπρός μου έξω και μας ανακοίνωνε το φύλο!!

Είναι καθαρά προσωπική επιλογή και άνευ ουσίας νομίζω!

Αυτό που μου έκανε εμένα φοβερή εντύπωση και δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι ακόμα και την ώρα που μας ανακοίνωσε ο γιατρός το φύλο, εμένα δεν με ενδιέφερε καθόλου, δεν μου έκανε καμία διαφορά!

• 11 months later...

κορίτσια καλημέρα είμαι καινούργια στο φορουμ κι έγω θα ήθελα τώρα στο δεύτερο να μην μάθω το φύλο παρά στο τέλος μα ο ανδρας μου δεν συμφωνεί κι έτσι στην προηγούμενη επίσκεψη ο γιατρός στη 15 εβδομάδα μας είπε κι αυτό αγόρι μπορεί να κάνει λάθος;

Διαφημίσεις

κορίτσια καλημέρα είμαι καινούργια στο φορουμ κι έγω θα ήθελα τώρα στο δεύτερο να μην μάθω το φύλο παρά στο τέλος μα ο ανδρας μου δεν συμφωνεί κι έτσι στην προηγούμενη επίσκεψη ο γιατρός στη 15 εβδομάδα μας είπε κι αυτό αγόρι μπορεί να κάνει λάθος;

Λιγο σπανιο να πεσει εξω ο γιατρος στο φιλο. Με το καλο!! Εμενα ειναι διδυμα, δε ξερω ακομη φυλο και εχω σκασει!!! Πως αντεχεται, απορω!!!

FX0Cp3.pnga%3E

Kαλημέρα και από μένα! Κατά την εξέταση της αυχενικής που έκανα στις 20/5 ο γιατρός μας ρώτησε αν μας ενδιαφέρει να ξέρουμε το φύλλο του μωρού.....και αφού απαντήσαμε θετικά μας είπε ότι είναι αγοράκι!!!!Χαίρομαι που μάθαμε το φύλλο, τα όνειρα μου και η προσμονή μου έχει γίνει πολύ πιο συγκεκριμένη!Νιώθω όμορφα που γνωρίζουμε!!!!!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

για οποιον αντεχει....(οχι εγω φυσικα)ειναι νομιζω απο τις ομορφοτερες εκπληξεις της ζωης μας!:D εγω κοριτσια με τιποτα δεν αντεχα να μην μαθω καθοτι περιεργη:wink::wink: μου περασε απο το μυαλο αλλα μου εφυγε αμεσως....:oops:

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

ειμαι στον 5 μηνα..........δεν θα μαθω το φυλλο του μωρου......

διασκεδαζω με ολους που προσπαθουν να μαντεψουν:η κουμπαρα μου μου ελεγε τους πρωτους μηνες οτι φαινεται για κοριτσακι,τωρα της φαινεται για αγορακι...και στα (ή το ενα θα ειναι ή το αλλο) και μετα θα μου λεει στα ελεγα!!!!

ασε που οι περισσοτεροι νομιζουν πως το ξερω αλλα δεν θελω να το πω(εαν οντως το ηξερα δεν θα κρατιομουν ,θα το ελεγα)

πιο πολλη αγωνια εχουν οι γυρω μου, παρα εγω!!!!!

διασκεδαζω με ολους που προσπαθουν να μαντεψουν:η κουμπαρα μου μου ελεγε τους πρωτους μηνες οτι φαινεται για κοριτσακι,τωρα της φαινεται για αγορακι...και στα (ή το ενα θα ειναι ή το αλλο) και μετα θα μου λεει στα ελεγα!!!!

ασε που οι περισσοτεροι νομιζουν πως το ξερω αλλα δεν θελω να το πω(εαν οντως το ηξερα δεν θα κρατιομουν ,θα το ελεγα)

Συμφωνώ απολύτως!!!:P Έχει πολλή πλάκα να προσπαθούν οι γύρω να μαντέψουν το φύλο! Θα ακούσεις διαφορετική άποψη από τον καθένα για το από πού κρίνεται το φύλο... Άλλος θα σου πει ότι έχεις μυτερή κοιλιά άρα είναι αγόρι, άλλος ότι έχει αλλοιωθεί το πρόσωπό σου άρα είναι κορίτσι κ.ο.κ.!! Δεν θυμάμαι πόσες εκδοχές άκουσα! Προσωπική μου άποψη ότι η εξέταση φύλου είναι περιττή... Η γυναίκα από κάποιο σημείο και μετά -για να μην σου πω από την αρχή- γνωρίζει από ένστικτο τι θα είναι το παιδάκι.. Ούτε εγώ άφησα τον γιατρό να μου πει αλλά σε όλη την εγκυμοσύνη μιλούσα στο μωράκι σε αρσενικό ή ουδέτερο γένος... ποτέ δεν μου πήγε να το πω "μπέμπα" ... Και όντως τελικά ήταν αγοράκι!! Εξάλλου όσο προχωρά η εγκυμοσύνη το μόνο που σε νοιάζει είναι να βγει γερό παιδί ανεξαρτήτως φύλου!;) Με το καλό τα μωράκια σας!

eMWap2.png?5pVCTyDY

Διαφημίσεις

• 3 months later...
Στο πρωτο ειχαμε αντεξει μεχρι τον 7ο μηνα μετα μας το ειπε καταλαθος ενας αλλος γιατρος

Στο δευτερο το μαθαμα στην αυχενικη οπως και στο τριτο

Στο τεταρτο δεν ηθελα να μαθω αλλα το ειδα.....μετα απο 3 υπερηχους με κατι να προεξεχει ειχα μαθει να το ξεχωριζω!!

Η αδελφη μου δεν εμαθε σε κανενα απο τα δυο της,οταν εφτασε τελεια διαστολη επιασα τον γιατρο της και τον ρωτησα,δεν αντεχα να περιμενω ουτε 15 λεπτα ακομα,αλλα κρατησα το στομα μου κλειστο

Πόσο εβδομάδων όταν είσαι φαίνεται το φύλο του παιδιου? Εγω είμαι 14 εβδομάδων πότε θα δείξει ξεκάθαρα και σίγουρα?

Πόσο εβδομάδων όταν είσαι φαίνεται το φύλο του παιδιου? Εγω είμαι 14 εβδομάδων πότε θα δείξει ξεκάθαρα και σίγουρα?

Σίγουρα μπορείς να το δεις από την 16η βδομάδα.Κάποιοι το λένε από την αυχενική αλλά σου δίνουν ένα μικρό ποσοστό λάθος εκτίμησης κ κάποιοι το βλέπουν ξεκάθαρα στον β'επιπέδου.

Αν είναι καλό το μηχάνημα στο λέει από νωρίς ;)

277625-babies_295.gif

Τώρα μου βάλατε ιδέες, μήπως να μη το μάθουμε κι εμείς? Το μόνο που με έκανε πίσω ότι είμαι σε νησί και λογικά θα ψωνίσω προ γέννας από Αθήνα τα περρισότερα πράγματα και πώς θα ήξερα τί χρώμα/σχέδιο τα διαλέγω?

Υπάρχουν και ουδέτερες κούνιες κτλ? Δηλαδή να είναι όμορφες, παιδικές, αλλά χωρίς ροζ/μπλε λεπτομέρειες? Δεν μου αρέσουν γενικά τα πολύ φανταχτερά και θα προτιμούσα ουδέτερο. Επειτα ποτέ δε ξέρεις, τώρα λέω ας μείνουμε με 1 παιδί γιατί είναι δύκσολες οι εποχές, ποιός ξέρει όμως τι θα έρθει μετά? Γιατί να μην τα έχω?

Τί λέτε? Ουφ με αναστατώσατε ευ΄χαριστα! Ναι δε θέλω να ξέρω, αν και έχω τη διαίσθηση ότι θα είναι μπέμπης. Ισως επειδή έχω έρωτα με τον ανηψιό μου και είμαστε γυναικόσογο...

Απ'την άλλη πραγματικά ας έχω καλή εγγυμοσύνη και να είναι καλά το αγγελούδι μας και δε με νοιάζει ό,τι κι αν είναι!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Σίγουρα μπορείς να το δεις από την 16η βδομάδα.Κάποιοι το λένε από την αυχενική αλλά σου δίνουν ένα μικρό ποσοστό λάθος εκτίμησης κ κάποιοι το βλέπουν ξεκάθαρα στον β'επιπέδου.

Αν είναι καλό το μηχάνημα στο λέει από νωρίς ;)

εγω ειχα προαισθημα απο την αρχή ότι ειναι αγορι. Στην αυχενική (12 εβδομαδων) μας ειπαν ότι ειναι μαλλον αγόρι και τη 16η εβδομαδα το οριστικοποιησαμε στον υπερηχο του γιατρού μου! Αγόραρος! ;) Παντως κι εγώ ηθελα να ξερω, επ ουδενι δεν ηθελα να ειναι εκπληξη. Εχω να προετοιμασω ενα σωρό πραγματα, να κανω όνειρα, να του μιλάω. Πώς θα τα εκανα αυτά αν δεν ηξερα τι ειναι? :D

pdNQp3.pngjWt5p3.png

εγω ειχα προαισθημα απο την αρχή ότι ειναι αγορι. Στην αυχενική (12 εβδομαδων) μας ειπαν ότι ειναι μαλλον αγόρι και τη 16η εβδομαδα το οριστικοποιησαμε στον υπερηχο του γιατρού μου! Αγόραρος! ;) Παντως κι εγώ ηθελα να ξερω, επ ουδενι δεν ηθελα να ειναι εκπληξη. Εχω να προετοιμασω ενα σωρό πραγματα, να κανω όνειρα, να του μιλάω. Πώς θα τα εκανα αυτά αν δεν ηξερα τι ειναι? :D
άσε αυτά είπε και άνδρας μου και με τούμπαρε, επίσης είπε και κάτι που ανέφερε μια αλλη κοπέλα, ότι θα μας πρίζουν τα σόγια. Ε προτιμώ την ησυχία μου αππαπα...

Τελικά θα ησυχάσουμε ποτέ? Σήμερα κοιτούσα το δωμάτιο του, το φανταζόμουν, πως θα το φτιάξω, σκέφτηκα εκεί θα θηλάζω το μωρό μου, και ηρέμησα κάπως. Δεν ξέρω είμαι στην τσίτα αυτές τις μέρες, ελπίζω το μωρό να φέρνει ανάλαφρες σκοτούρες και να απασχολεί το μυαλό απ'τις μεγάλες σκοτούρες :confused:

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Ετσι ακριβώς κ εγώ!Το ένστικτο της μάνας,ποιος ξέρει?? :rolleyes:

Μπορεί να έπαιξε ρόλο που ήθελα να είναι αγόρι κ να το φανταζόμουν κιόλας πριν μάθω τι είναι οπότε δε ξέρω.

Κακά τα ψέματα είναι αλλιώς όταν ξέρεις ότι μέσα σου έχεις ένα αγοράκι/κοριτσάκι παρά ένα μωρό,έτσι απλά.Θες ρε παιδάκι μου να κάνεις κ τα κατάλληλα σχέδια(Θα το γράψω στο ποδόσφαιρο,θα παίζουμε με τα αυτοκινητάκια κτλ. κτλ.)ε κ δε μπορεί να του πάρεις ΜΟΝΟ unisex ρούχα περιμένοντας την έκπληξη.Καλό το κιτρινάκι κ το πρασινάκι αλλά το γαλάζιο κ το ροζ κάνουν τη διαφορά.

Η κάθεμια όμως κρίνει με τα δικά της κριτήρια ;)

277625-babies_295.gif

εμείς στο πρώτο -και μοναδικό...!- μάθαμε το φύλο μόνο και μόνο γιατί ο άντρας μου ήταν ικανός να μπεί και αυτός μέσα στην κοιλιά μου, να δεί τί είναι και να ξαναβγεί!!!

όμως είχα ήδη ενημερώσει οτι στο δεύτερο -αν θελήσει ο Θεούλης να αποκτήσουμε-, δεν θα μάθουμε το φύλο!

πάντα ήθελα την ώρα της γέννας να ακούσω απο τον γιατρό "να σας ζήσει το κοριτσάκι σας" ή "να σας ζήσει το αγοράκι σας"!!!!

ούφ...πολύ συγκινούμαι!!!!!!!!!!

έχω σκεφτεί το εξής! όταν με το καλό ξαναμείνω έγκυος και φτάσει η ώρα να γεννήσω, θα έχω έτοιμα κάποια ρουχαλάκια του ήδη υπάρχοντος γιού μου για το νεογέννητο και θα αγοράσω απλά και 1 ρουχαλάκι εξόδου για κοριτσάκι σε περίπτωση που έρθει κόρη!!!! οπότε αν είναι γιός θα έχει ήδη πάααααααααααααρα πολλά, αν είναι κοριτσάκι σιγά σιγά θα πάρουμε ρουχαλάκια!

και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!!!!!!!!!!

αχ πόσο πολύ θέλω να έρθει αυτή η στιγμή...!!!!!!!!

Dimmy να μην μάθεις.................

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Εγώ πίστευα οτι ο γιατρός θα μας ρώταγε αν θα θέλαμε να μάθουμε το φύλο του μωρού. Εμείς δεν θέλαμε να μάθουμε αλλά μας το ανακοίνωσε!!!

Έπρεπε να τον προλάβω, αλλά μου φαινόταν κάπως να του πω πρώτα αυτό αντί να ρωτήσω για την υγεία του εμβρύου. Εσείς τι λέτε?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

• 1 month later...

εγω ξυπνησα απο την ναρκωση και ακουω τον γιατρο μου να μου λεει:

συγχαρητηρια!!!!!να σου ζησει η κορη!!!!!!!!!

δεν το πιστευα.........

και απ'εξω που περιμεναν οι παπουδογιαγιαδες βγηκε ο παιδιατρος και τους το ανακοινωσε.............ολοι επεσαν απο τα συννεφα ,μα πιο πολυ η πεθερα που το ειχε δεσει κομπο οτι ηταν αγορακι!!!!!

χαχαχαχατους την εφερε η μπεμπουλα!!!!!!:mrgreen:

εγω κοριτσια απο την πρωτη στιγμη που πηγα στον γιατρο ηθελα ν ξερω τ ειναι, καθε φορα τον ρωταγα.

στην προηγουμενη επισκεψη μου λεει ..μαλλον αγορι, την Παρασκευη που πηγαμε τον επιασε ο γιατρος στον υπερηχο πισω στον ποπό του μ τ ποδια ανοιχτα ε και εκει τ ειδαμε ολα. αγορι σιγουρα. απο εκεινη την ωρα ολο την κοιλια μου χαιδευω και ολο πασά μου τον λεω.

Παντως στο δευτερο δεν θα μαθω μεχρι την γεννα τι ειναι , ετσι κ αλλιως ολα τ ρουχα ουδετερα τ εχω παρει μεχρι τωρα και κουνια, καροτσι ουδετερο χρωμα θ ειναι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...