Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Όταν πρωτοάκουσα για τους βιολογικούς παράγοντες, ότι είναι σε ενέσιμη μορφή κ.τ.λ. και πως πολλοί έχουν δει μεγάλη διαφορά μεχρι και καλυτέρευση κατά 80% νόμιζα ότι αυτή θα ήταν η λύση.

Ξεκίνησα το Raptiva ενέσεις που γίνονται υποδόρια ( οπότε τις κάνεις ο ίδιος στο σπίτι σου). Ο γιατρός παρότι έβλεπε πως η κατάσταση μου μέρα με τη μέρα χειροτέρευε, εκτός κι αν έβαζα dovobet συχνά..δεν ήταν θετικός στο να ξεκινήσω τέτοια θεραπεία τόσο μικρή (23).

Αναγκαζόμουν να κάνω εξετάσεις κάθε 15 μέρες τον πρώτο καιρό και μετά κάθε 20.Έκανα για μήνες τις ενέσεις μετά από κανένα 4μηνο περίπου είδα μια κάποια διαφορά αλλά δεν είχαν φύγει εντελώς τα σημάδια.Να σημειώσω ότι έχω σταγονοειδή ψωρίαση, μικρά μικρά σημαδάκια αλλά σε όλο το σώμα και στο κεφάλι μεγαλύτερες πλάκες.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση δεν είχε καλυτερέψει τόσο ώστε να με κάνει να σταματήσω τις κρέμες κορτιζόνης ( τις οποίες ο ίδιος ο γιατρός μου έλεγε να βάζω για να βοηθήσουν ).Γνωρίζοντας λοιπόν πως η θεραπεία αυτή έχει τρομερές παρενέργειες και πέρα από αυτές που αναγράφονται στη συσκευασία του φαρμάκου άλλες τόσες που θα προστεθούν σε καμια δεκαριά χρόνια αποφάσισα να διακόψω.

Δυο 1/2 χρόνια μετά έχω αρχίσει να έχω ενοχλήσεις στο στομάχι και ελαφράς μορφής γαστρο-οισοφαγική παλινδόμηση.Σαφώς και όταν έκανα τις εξετάσεις ενώ έκανα τη θεραπεία ήμουν μια χαρά και ποτέ πριν δεν είχα προβλήματα με το στομάχι.

Αλλά λίγο τα Neoral που έπαιρνα για σχεδόν ένα χρόνο λίγο ή πολύ.. το Raptiva..

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 463
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rozi

rozi 77 δημοσιεύσεις

• Haris1977

Haris1977 20 δημοσιεύσεις

• ster

ster 12 δημοσιεύσεις

• voula2

voula2 11 δημοσιεύσεις

Δεν ξέρω κατα πόσο θα με βοηθήσει αλλά η κουμπάρα μου μου ειπε για το οζον. Αυτή εχει αγοράσει ήδη μια συσκευή για ασχετο με την ψωριαση θεμα και ειδε αποτελεσματα και επειδή διαβασε στα σχετικα εγγραφα οτι κανει καλο μου προτεινε και εμενα. Το αγόρασα αλλά η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο δυσπιστη και αυτο που με ενοχλει ειναι το νερο μυριζει καπως...

πως μυριζει ο ψεκαστηρας ατμου οταν κανεις καθαρισμο, ε καπως ετσι...

Θα το δοκιμασω ομως και θα σας κρατω ενημερους για το αποτελεσμα.

ναι αν θες, ενημέρωσέ μας. Και εγώ το είχα διαβάσει στο διαφημιστικό ότι οφελεί στα δερματικά, αλλά και εγώ δύσπιστη παραμένω.

Αφού το αγόρασες, πες μας αν είδες διαφορά τόσο στα δερματικά όσο και συνολικά.

Η θεραπεία Puva είναι φωτοχημειοθεραπεία και τελευταίες έρευνες απέδειξαν πως η παρατεταμένη χρήση της (και χρειάζεται έτσι κι αλλιώς να την κάνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα) προκαλεί καρκίνο του δέρματος.Αξίζει λοιπόν?Δε νομίζω.... Ας αφήσουμε τις θεραπείες ειδικά τις καινούργιες να έχουν περίπου 20 με 30 χρόνια ζωής εφαρμογής σε ασθενείς και αφού δούμε αποτελέσματα τότε να αποφασίσουμε και όχι στα τυφλά.Σας καταλαβαίνω γιατί κι εγώ είμαι ψωρισιακή αλλά τουλάχιστον η ψωρίαση από μόνη της δεν προκαλεί καρκίνο ή νεφρικές ανεπάρκειες και διάφορα άλλα...

Διαφημίσεις

εμενα με βοηθησε πολυ η εγκυμοσυνη... δεν ειχα εντονο προβλημα, ειχε αρχισει να καθαριζει αρκετα το δερμα μου απο το τερμα της εφηβειας περιπου, εντελως ξαφνικα και χωρις να κανω κατι εκτος τις στανταρ κρεμες που χρησιμοποιουσα χρονια... εντονο προβλημα ειχα σα παιδι...

φοβομουν την εγκυμοσυνη γιατι ειχα διαβασει οτι μπορει να πυροδοτησει επανεμφανιση η επιδεινωση του προβληματος... ευτυχως ομως, εγινε ακριβως το αντιθετο, καθαρισα σχεδον εντελως...

τωρα το μονο που φοβαμαι ειναι για τη μικρη, επειδη ξερω οτι ειναι κληρονομικο... ειχε ο μπαμπας μου και γω, αλλα ελπιζω σε μενα να κλεισει ο κυκλος

ρε fistikaki "παίζεις" κι εδώ; πανταχού παρούσα είσαι... :lol:

Σοβαρά τώρα το είχα γράψει αρκετές σελίδες πίσω ότι κι εμένα η εγκυμοσύνη με βοήθησε.

Τώρα όμως ξανά στα ίδια.

Φυστικάκι εσύ καθάρισες από τότε και ξανά τίποτα;

Καθαρή τόσα χρόνια; ή λάθος κατάλαβα; σε ποια σημεία το είχες;

ειχα στα γονατα, στις γαμπες, στους αγκωνες και πισω απο το λαιμο... απο 5 χρονων ειχα, μεχρι 16-17 χρονων φουλ... ειδικα σαν παιδι... μετα, ξαφνικα, φυγανε... απο μονα τους... καθαριζα σταδιακα, μεχρι τα 25 μονο λιγο στους αγκωνες ειχα και εχω ακομα,αλλα μολις βαλω λιγη υδατικη, ο

ποιαδηποτε, σβηνει για αρκετες μερες... εχω και τη butavate και βαζω αν χρειαστει... βασικα αν χτυπησω σε γονατα η γαμπα, η αν το "παρω' με ξυραφι, παει να γινει, αλλα το προλαβαινω με αλοιφη

λενε οτι επιδεινωνεται η κατασταση σε φαση αγχους και στεναχωριας και νομιζω ισχυει αυτο...

Για μιλα μας για αυτό Δήμητρα.

Το ζήτησα σήμερα από το φαρμακείο και μου είπαν ότι πρέπει να γίνει παραγγελία γιατί είναι καινούριο στην αγορά και κοστίχζει 52 ευρώ.

Πες μας πως εφαρμόζεται, σε ποιά σημεία, τι διαφορά είδες, πόσο συχνά κλπ.

Διαφημίσεις

και ποσα εμπλαστρα να βαλω!!!να τυλιχτω ολοκληρη??

(γιατι αν δε γελασει και λιγο το χειλακι μας...)

Παντως και εγω ενεσεις λεω να το δοκιμασω οταν κλεισει το θεμα παιδια!!!!

Ετσι λεω!Εκτος και αν φτασω στο αμην!

μπα... στο κλαμπ και συ?? κοιτα να δεις... ολες μαζι ξεφλουδιζουμε τελικα!!

Άντε εσύ είσαι φυστίκι και πρέπει να ξεφλουδίζεις...εμείς γιατί;:lol:

Εγώ δεν κάνω τίποτε που θα επιβαρύνει την υγεία μου... θα μάθω να ζω με αυτό... έτσι λέω τώρα τουλάχιστον.

μπα... στο κλαμπ και συ?? κοιτα να δεις... ολες μαζι ξεφλουδιζουμε τελικα!!

Τι νομιζες οτι επειδη εσυ εισαι fistiki, μονο εσυ θα χεις την χαρη:?::?: ?

Παντου υπαρχει ενας μυθος.....

Ρώτησα τη δερματολογο μου για το εμπλαστρο και...γέλασε.

Πόσα θα βάλεις βρε Ειρήνη, μου λέει, ειναι μικρα εμπλαστρακια με κορτιζονη για τοπικη χρήση. Για μένα δεν κάνουν.

Διαφημίσεις

Ρώτησα τη δερματολογο μου για το εμπλαστρο και...γέλασε.

Πόσα θα βάλεις βρε Ειρήνη, μου λέει, ειναι μικρα εμπλαστρακια με κορτιζονη για τοπικη χρήση. Για μένα δεν κάνουν.

kAI kortizoni ki olas..

MZw9p3.png

Πότε θα κανονίσουμε να πάμε για καφέ όλοι οι ψωρισιακοί? :) Μπορούμε να φορέσουμε και κοντομάνικα και κοντά παντελονάκια (αν και χειμώνας) για να κάνουμε ΜΠΑΜ! :lol:

Καλησπέρα και απο μένα ναι και γω ανήκω στην παρέα σας να σας πω πότε μου πρωτο παρουσιάστηκε μμμ δεν είμαι και πολύ σίγουρη πρέπει να ήταν γύρω στα 12 με εξάρσεις ανα καιρούς σημεία πάσχοντα... αγκώνες και στο τριχωτό της κεφαλής.. μετα τα 25 μου εμφανίστηκε και στα νύχια! Οτι χειρότερο μου εχει συμβεί!! Τους αγκώνες όπως ολες\ολοι σας τους έκρυβα με μακρια μανίκια τα νύχια? έχω δεί δερματολογους και δερματολόγους εχω δώσει απειρα χρήματα σε γιατρούς και θεραπείες..Προκοπή καμία! :( Εύχομαι πραγματικά το κληροδότημα αυτό να μην το έχω κάνει και στην μικρή μου. Τωρα ως αναφορά τις ενέσεις μου τις έχουν προτείνει ανα καιρούς και επειδή έχω μια απεχθεια στις ενέσεις τις απέφευγα.. και ηθελα και θέλω ακόμα να κάνω παιδάκια μέχρι και ενέσεις κορτιζόνης μέσα στο νύχι μου είχαν πει να κάνω! Υπάρχει κανείς που να έχει εμφανίσει ψωρίαση στα νύχια και να το αντιμετώπισε επιτυχώς? Θα θελα να με βοηθήσει κανείς αν γνωρίζει έχω πλέον απελπιστεί! :(:(:(

fqXEp3.png

Το δικό μας θαύμα...! Νεφέλη μου σε λατρεύω είσαι η ζωή μου!

Σχετικά με το νύχια..

Έχω κι εγώ πρόβλημα εδώ και 6 χρόνια περίπου.Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις.

Απλά όσο μπορείς να τα κρατάς κοντά, γιατί όταν είναι σχετικά μεγάλα είναι εύκολο να τα τραυματίζεις και αυτό πονάει.Καθώς είναι αποκολλημένα πέρα από τη βάση τους με το παραμικρό χτύπημα ή πίεση ανοίγουν περισσότερο.Αυτό τις περισσότερες φορές δημιουργεί και ενός είδους μελανιά στο εσωτερικό.Μην ανησυχήσεις αν κάποιος δερματολόγος που δεν παρακολουθεί τόσο στενά το φαινόμενο της ψωρίασης δει τα νύχια σου και σου πει να κάνεις εξετάσεις φοβούμενος πως είναι μύκητες.Το πιθανότερο να είναι τραυματισμοί.

Οι ψωρισιακοί πρέπει να προσεχουν 2 φορές περισσότερο την υγιεινή των χεριών και τα τα πλένουν συχνότερα, καθότι το άνοιγμα πολλές φορές είναι μεγάλο και πολλά μικρόβια μπορούν να παραμένουν εκεί για καιρό αν το πλύσιμο δε γίνεται ενδελεχώς.Επίσης ο κίνδυνος μολύνσεων είναι μεγαλυτερος.

Για έναν άντρα θεωρώ πως είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα διότι δεν μπορεί καν να το κρύψει.Για εμάς όμως το ''μακρυμάνικο'' των νυχιών είναι τα μανό.Μπορείς να βάφεις τα νύχια σου με σχετικά σκούρα χρώματα ή ανοιχτά με 2-3 στρώσεις.Να τα προσέχεις και να τα λιμάρεις στις άκρες για να μη σπάνε.Δεν πρόκειται να αποκολληθούν ποτέ εντελώς άλλωστε..

Πόσο μανό εχω χρησιμοποιήσει στην ζωή μου.... μμμ τόνους!!! Να φανταστείτε οτι και στον τοκετό με νύχι βαμμένο πήγα!!! Η χειρότερή μου στιγμή στον τοκετό όταν μου ξέβαψαν τα νύχια!!! Μόλις με πήγαν στον δωμάτιο το πρώτο πράγμα που είπα του άντρα μου... μην ξεχάσεις να μου φέρεις ΜΑΝΟ!!! Απίστευτο έεε? Δεν άντεχα στην ιδέα να έρχετε κόσμος και να βλέπει τα νύχια μου σε αυτή την όψη. Νομίζω τελικά οτι τα νύχια είναι το χειρότερο σημείο που μπορεί να σου εμφανιστεί αυτή η ασθένεια ούτε πέδιλα δεν φοράω το καλοκαίρι ντρέπομαι και στην θάλασσα να πάω... :cry: Στα πόδια έχουν παραγίνει εχουν παραμορφωθεί μεχρι να πάω να τα βγάλω χειρουργικά μου πέρασε απο το μυαλό!

fqXEp3.png

Το δικό μας θαύμα...! Νεφέλη μου σε λατρεύω είσαι η ζωή μου!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.Αν έχεις και παραμόρφωση πέρα από την αποκόλληση τότε απλά να χρησιμοποιείς τη λίμα (απο φαρμακείο με 2 επιφάνειες χάρτινη) και να τα λιμάρεις εκεί που είναι έχουν εξογκωθεί έτσι ώστε η επιφάνεις να είναι λεία.Τότε κανείς δε θα βλέπει τη διαφορά και με 2-3 στρώσεις απο μανό θα κρατήσει μέρες.Αν τα λιμάρεις σωστά θα κρατήσουν το σχήμα για πολύ καιρό.

Εμένα να φανταστείς πάντα μου λένε οτι έχω πολύ ωραία νύχια και στα χέρια και στα πόδια.Αν μπορείς να κάνεις σωστό μακικιούρ και πεντικιούρ μόνη σου και πιάνει το χέρι σου που λέμε καλώς, αλλιώς κλείσε ραντεβού σε ενα κομμωτήριο να στο κάνουν (και μη ντέπεσαι έχουν πολλούς πελάτες με ψωρίαση) ή βρες μια κοπέλα από κάποια γνωστή σου να έρχεται σπίτι σου και να το κάνει μία στο τόσο.

Εμένα τώρα πια αφού τα έφτιαχνα καλά για καιρό έχουν μείνει λεία χωρίς εξογκώματα.Έτσι φαίνεται μόνο η αποκόλληση που καλύπτεται με μανό.

Δεν πρέπει να αισθάνεσαι άσχημα διότι αυτό βοηθά την ψωρίαση να φουντώνει ακόμα πιο πολύ.

Αν ντρέπεσαι τόσο και δεν μπορείς να βρεις κανένα άλλο, μπορώ ευχαρίστως να σου δείχω πως να το κάνεις και τα νύχια σου να δείχνουν τέλεια. :D φιλιά σε όλους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...