Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Το σημαντικό είναι να δοκιμάζει κάποιος κάτι αφού του το συστήσει κάποιος άλλος που το έχει ήδη δοκιμάσει.Επιμένω και πάλι ότι μόνο ένα προϊόν της φύσης μπορεί να βοηθήσει χωρίς αρνητικές παρενέργειες.Έχω αναφέρει σε προηγούμενο post το χυμό αλόης και μία αλοιφή που βελτίωσε πολύ το δέρμα του αρραβωνιαστικού μου.όσο για την κορτιζόνη που βάζουν οι γιατροί να σας πω ότι η αλόη περιέχει στεροειδή, δηλαδή τύπο φυσικής κορτιζόνης, χωρίς καμία από τις παρενέργειες της χημικής κορτιζόνης, γιʼ αυτό έχει πολύ καλό αποτέλεσμα ενάντια στις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού, αλλά και σε δερματικά προβλήματα.Έχουμε ενθουσιαστεί με τα αποτελέσματα γι'αυτό και το αναφέρω,μη θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση.Οτιδήποτε καλό,πρέπει να λέγεται.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 463
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rozi

rozi 77 δημοσιεύσεις

• Haris1977

Haris1977 20 δημοσιεύσεις

• ster

ster 12 δημοσιεύσεις

• voula2

voula2 11 δημοσιεύσεις

καλησπερα σε ολους σας.Ενδιαφερομαι και εγω για το τηλ του βοσκου απο τις σερρες.Ο ξαδελφος μου εμφανισε σταγονοειδη ψωριαση μετα απο φαρρυγγιτιδα.Οι αλοιφες δεν τον εκαναν κατι,καμμια βελτιωση.Παρακαλω οποιος γνωριζει το τηλ ας μου το στειλει με πμ.Ευχαριστω εκ των προτερων

Ειλικρινά λυπάμαι, που ακόμα παιδεύεται ο κόσμος με την ψωρίαση, μια και η πάθηση αυτή πλέον θεραπεύεται με φυσικούς τρόπους και ειδικά μέσω αιθερίων ελαίων. 'Οποιος ακολουθήσει την οδό του google θα βρει την λύση να μην ταλαιπωρείται άλλο, όπως σώθηκαν ήδη τόσοι άνθρωποι.

'Οσον αφορά τους βοσκούς... να γνωρίζετε πως υπάρχουν και φυσικές κορτιζόνες, και από τα συνθετικά κορτιζονούχα θα βρεθείτε στα φυσικά κορτιζονούχα να ταλαιπωρείτε άδικα και πολύ επικίνδυνα την υγεία σας.

Δυστυχώς ούτε βοσκοί, ούτε φαρμακοβιομηχανίες με συνθετικά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν.

Ας ανατρέξουμε σε φυσικές επώνυμες μεθόδους και εκεί θα βρούμε σίγουρα λύσεις για την θεραπεία μας.

Νικό τα neotigason πρέπει να λες. Πολύ αποτελεσματικά φάρμακα απ ότι εχω ακουσει αλλα με πολλές παρενέργειες.

Όχι, δεν αναφέρομαι σε τυποποιημένο προϊόν. Η αλοιφή που ανέφερα παρασκευάζεται από τον ίδιο το φαρμακοποιό και από όσο γνωρίζω δεν έχει κορτιζόνη ή κάποιο υποκατάστατο.

Kalispera...tha simfoniso kai ego mazi sou..mono iremia xreiazete kai mpania me ilio...

exo dokimasei ta panta ..akoma kai eneseis enbrel...oso ekana tin therapeia efeygan ...alla dystyxos meta xanaemfanistike xeirotera...opote ipomoni -polli enidatosi - kali ygieini kai iliotherapeia...

καλησπερα σε ολους σας.Ενδιαφερομαι και εγω για το τηλ του βοσκου απο τις σερρες.Ο ξαδελφος μου εμφανισε σταγονοειδη ψωριαση μετα απο φαρρυγγιτιδα.Οι αλοιφες δεν τον εκαναν κατι,καμμια βελτιωση.Παρακαλω οποιος γνωριζει το τηλ ας μου το στειλει με πμ.Ευχαριστω εκ των προτερων

den tha synistousa ston ksaderfo soy na paei ekei...egw piga k to mono pou katafera itan na exw simadia apo egavmata gia polla xronia .tetoio pono pou eixa niwsei oyte ston exthro mou...pes ton ksaderfo soy na pigainei kathe mera thallasa k tha isixasei..tha perasei k kalytera..k na iremisei...exoume alla na asxoloumaste pleon...

Διαφημίσεις

καλησπερα παιδια, μολις προχθες επισκεφτηκα ενα πολυ καλο γιατρο στον ευαγγελισμο που εχουν πολυ καλο τμημα δερματολογιας. ευτυχως εγω ειμαι τυχερη και εχω σε μικρη εκταση ψωριαση (αγκωνες και τριχωτο κεφαλης) και μου εδωσε εναν αφρο για το κεφαλι με τον οποιο σε 2 μερες μονο εχω δει σημαντικη διαφορα την dovobet για τους αγκωνες σε τζελ μιας και η αλοιφη που χρησιμομοιπουσα χρονια εχει καταργηθει και atarax (κατα βουληση) για να ηρεμω απο το πολυ αγχος μου και να γλιτωσω απο την φαγουρα μιας και ξυνομουν ασταματητα!! θα μπορουσα να τα γραψω αλλα ετσι κι αλλιως δεν εκτελουν συνταγες τα φαρμακεια και πληρωσα τον αφρο 12?(clarelux νομιζω) και θα κανω υπομονη να γραψω και την αλοιφη μιας και ειναι αρκετα ακριβη. πραγματικα μονο αγχος δεν θελει!! οσο για τα διατροφηκα που εχουν αναφερθει εγω τουλαχιστον ημουν χρονια χορτοφαγος και μεν με βοηθησε καθολου!! η μητερα μου κανει θεραπεια με χαπια(δεν θυμαμαι ποια) και εχει δει τεραστια διαφορα. εμενα δεν μου επετρεψε ο γιατρος λογω το οτι προκειται να επιχειρησω να μεινω εγκυος..

s-age.png

PBYUp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...
den tha synistousa ston ksaderfo soy na paei ekei...egw piga k to mono pou katafera itan na exw simadia apo egavmata gia polla xronia .tetoio pono pou eixa niwsei oyte ston exthro mou...pes ton ksaderfo soy na pigainei kathe mera thallasa k tha isixasei..tha perasei k kalytera..k na iremisei...exoume alla na asxoloumaste pleon...

Αγαπητέ Valk, η ψωρίαση ως γνωστών είναι αυτοάνοσο νόσημα, την προκαλεί ο ίδιος ο οργανισμός και τα συμπτώματα καθώς και τα σημάδια ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Γι'αυτό το λόγο υπάρχουν λογιών λογιών θεραπείες για τον καθένα.

Το τι θεραπεία θα αποφασίσεις να ακολουθήσεις εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος,την καθημερινότητα και τις ανάγκες του καθενός, την ψυχολογική κατάσταση και την υπομονή μας.Εκ των πραγμάτων για τους περισσότερους είναι σχεδόν αδύνατη η καθημερνή επίσκεψη στη θαλασσα και συνήθως η επαφή μας με το θαλασσινό νερό περιορίζεται σε 15 μέρες καλοκαιρινών διακοπών.

Η γνώση λοιπόν σχετικά με την πάθηση, και η ικανότητά μας να αντιληφθούμε τι ανάγκες έχουμε σε κάθε φαση της ζωής μας, όσο μεταλλάσεται η ψωρίαση με τον καιρό είναι το κλειδί.

Προσωπικά έχω βρει ανακούφιση όταν τη χρειαζόμουν ( και σωματικά και ψυχολογικά ) στην κορτιζόνη π.χ. ή στις ενέσεις, τα χάπια και πάει λέγοντας.Εξαιτίας μιας ειδικής κατάστασης υγείας πριν χρόνια ( θυροειδής ) δεν μπορούσα να πάρω ενέσιμη αγωγή ή χάπια, ραγάγες από κορτιζόνη, οπότε κομμένες και οι αλοιφές.

Έτσι κι αλλιώς είχα κουραστεί από όλα αυτά και η επιθετικότητα της ψωρίασής μου, μου το επιβεβαίωνε.Έτσι αποφάσισα, φυσικά μετά από σκέψη και έρευνα να επισκεφθώ το βοσκό στις Σέρρες.

Όπως έχω ξαναπεί και σε προηγούμενο post η θεραπεία αυτή είναι επώδυνη και χρονοβόρα.

Αλλά δουλεύει, αν αποφασίσεις να αφοσιωθείς.Το είδα με τα μάτια μου σε εκατοντάδες παθόντες και βλέπω τη σταθεροποιήση της κατάστασης μετά από χρόνια τοσο σε 'μένα όσο και στα υπόλοιπα παιδιά.

Το σχόλιό μου όμως δεν έχει να κάνει με το φάρμακο του παππού και μόνο.

Υπάρχουν άνθρωποι που είτε απογοητεύονται εύκολα, είτε διαλέγουν λάθος θεραπεία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που το αποφασίζουν, είτε κάνουν τη θεραπεία λάθος.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην απογοητεύουμε τους ανθρώπους στο ξεκίνημά τους. Θεωρώ πως η ουσιαστική βοήθεια είναι η απλή παράθεση των γεγονότων απο τη μεριά μας.

Και όταν πρόκειται να βάλουμε ''βαθμό'' σε μια θεραπεία ώστε να πούμε τη γνώμη μας και να βοηθήσουμε με τη γνώση και τη εμπειρία μας, θα πρέπει να αναφέρουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Π.χ. την κατάσταση της ψωρίασης μας τη χρονική περίοδο, επακριβώς τη μέθοδο θεραπείας, το χρονικό διάστημα που την ακολουθήσαμε, αν το κάναμε κατά γράμμα και αν την ολοκληρώσαμε.

• 2 εβδομάδες μετά...

Ρε παιδιά, η ψωρίαση τι είδους σπυράκια βγάζει; Εγώ μετά την εγκυμοσύνη μου εδώ και τρείς μήνες, ξύνομαι και βγάζω μικρά κόκκινα σπυράκια. Η δερματολόγος μου έδωσε μια κορτιζονούχα αλοιφή σε συνδιασμό με ζιρτέκ αλλά αντί να γίνω καλύτερα, φούντωσα. Και τώρα λέω να πάω στον Συγγρό. Πώς κλείνω αλήθεια ραντεβού εκεί; Και αν υπάρχει κάποιος καλός γιατρός να μου συστήσετε.

Ρε παιδιά, η ψωρίαση τι είδους σπυράκια βγάζει; Εγώ μετά την εγκυμοσύνη μου εδώ και τρείς μήνες, ξύνομαι και βγάζω μικρά κόκκινα σπυράκια. Η δερματολόγος μου έδωσε μια κορτιζονούχα αλοιφή σε συνδιασμό με ζιρτέκ αλλά αντί να γίνω καλύτερα, φούντωσα. Και τώρα λέω να πάω στον Συγγρό. Πώς κλείνω αλήθεια ραντεβού εκεί; Και αν υπάρχει κάποιος καλός γιατρός να μου συστήσετε.

Κορτιζόνη συνταγογραφεί ο γιατρός στις περισσότερες δερματικές παθήσεις.Είτε χρόνιες, είτε προσωρινές.Το ζιρτέκ είναι ένα απλό αντισταμινικό και χορηγείται για αλλεργίες, ρίχνει λίγο τον οργανισμό για ανακούφιση από τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Αν δε διέγνωσε ψωρίαση, που προφανώς δεν το έκανε αφού σου έδωσε ζιρτέκ, δεν έχεις ψωρίαση.

Για να κλείσεις ραντεβού στο Συγγρός μπορείς να τηλεφωνήσεις στο 1535 - αρνητικό, θα αργήσουν να σου κλείσουν ραντεβού και δεν μπορείς να επιλέξεις γιατρό.

Δεύτερη επιλογή να πάρεις στη γραμματεία του νοσοκομείου 210 7258477 και να κλείσεις απογευματινό ραντεβού άμεσα με γιατρό της επιλογής σου με πληρωμή 60 ευρω.

Τρίτη επιλογή, να πας μια Δευτέρα πρωί πολύ νωρίς, το αργότερο 7.30 το πρωί στα εξωτερικά ιατρεία ( για να πάρεις σειρά ) με κόστος 3 ευρώ, και στον κισέ να ζητήσεις να σε δει συγκεκριμένος γιατρός (μπορείς να πεις οτι σε παρακολουθεί), αναμονή ένα 2ωρο.

Μια από τις καλύτερες δερματολόγους είναι η κ.Ποτουρίδου, διευθύντρια.Επικοινωνιακή, μέσα στα πράγματα, θα σου πει αμέσως περί τίνος πρόκειται.

Όσο για τα σημάδια της ψωρίασης, καλύτερο θα είναι να τσεκάρεις φωτογραφίες online για να καταλάβεις.Είναι κόκκινα, όχι σαν σπυράκια, και καλύπτονται από λέπι ( φλούδα ) άσπρου/ασημί χρώματος.Εύκολα μπορούν όμως αν δεν ξέρεις να μπερδευτούν με τα σημάδια από έκζεμα ( προσωρινού ) ή κάποια άλλη μορφή δερματίτιδας.

Διαφημίσεις

Eυχαριστώ rozy για τις πληροφορίες. Τελικά πήγα στα απογευματινά και η γιατρός μου είπε ότι πρόκειται για κάποια μορφή δερματοπάθειας. Θα πάω στο μικροβιολογικό αύριο και θα ξαναπάω να μου δώσει θεραπεία. Τρέμω και για το μικρό μου που είναι μόλις 3 μηνών.

Eυχαριστώ rozy για τις πληροφορίες. Τελικά πήγα στα απογευματινά και η γιατρός μου είπε ότι πρόκειται για κάποια μορφή δερματοπάθειας. Θα πάω στο μικροβιολογικό αύριο και θα ξαναπάω να μου δώσει θεραπεία. Τρέμω και για το μικρό μου που είναι μόλις 3 μηνών.

Καλά αποτελέσματα εύχομαι, μην ανησυχείς δεν υπάρχει δερματίτιδα που δεν επιδέχεται θεραπεία.Και συνήθως οι δερματοπάθειες που μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον, ανταποκρίνονται άμεσα σε θεραπείες.

Τα αποτελέσματα από το μικροβιολογικό ήταν ότι έχω δερματίτιδα. Μου έδωσε θεραπεία με χάπια, κρέμα και ενέσεις celestone chronodose που όμως όπως διαπιστώνω είναι σε έλλειψη!

Σήμερα γινόταν ο χαμός στο Συγγρός. Δεν πρόλαβα καν να ρωτήσω αν είναι κολλητική η δερματίτιδα, ξέρει κάποια να μου πεί;;; Η γιατρός δεν μου είπε τίποτα και εγώ μέσα στον πανικό δεν ρώτησα.

Τα αποτελέσματα από το μικροβιολογικό ήταν ότι έχω δερματίτιδα. Μου έδωσε θεραπεία με χάπια, κρέμα και ενέσεις celestone chronodose που όμως όπως διαπιστώνω είναι σε έλλειψη!

Σήμερα γινόταν ο χαμός στο Συγγρός. Δεν πρόλαβα καν να ρωτήσω αν είναι κολλητική η δερματίτιδα, ξέρει κάποια να μου πεί;;; Η γιατρός δεν μου είπε τίποτα και εγώ μέσα στον πανικό δεν ρώτησα.

Όλα τα δερματικά θέματα τα λένε δερματίτιδες.Δερματίτιδα τύπου Α, τύπου Β κτλ.

Οπότε αυτό μόνο η γιατρός μπορεί να στο απαντήσει.

Τη συγκεκριμένη αγωγή με τις ενέσεις τη δίνουν και για θέματα τοκετού σε εγγύους, ενδείκνυται και για ψωρίαση (όχι οτι έχεις ) και για αλλεργικές αντιδράσεις.

Το πιθανότερο είναι πως δεν είναι κολλητικό, απλά μια δερματίτιδα προσωρινή που θα υποχωρήσει με τη θεραπεία.

Thaks και πάλι rozi. Χτες έκανα την πρώτη ένεση και πόνεσε αφάνταστα. Τώρα καταλαβαίνω πώς αισθάνεται το παιδάκι όταν του κάνουν το εμβόλιο. Εκτός και αν έφταιγε το χέρι του φαρμακοποιού αλλά δεν νομίζω. Αισθάνομαι καλύτερα από άποψη φαγούρας, ελπίζω να αρχίσουν να υποχωρούν και τα σπυράκια. Η δερματίτιδα δημιουργείται και από ψυχοσυναισθηματικούς λόγους; Στεναχώρια, άγχος, στρες κτλ;

Διαφημίσεις

γεια σας παιδια ειμαι απο θεσσαλονικη,37 χρονων και την ψωριαση την εχω απο τα 16 μου μεχρι πριν ενα μηνα που ξεκινησα να βαζω μια φτιαχτη αλοιφη απο εναν φαρμακοποιο.μεσα στον μηνα το 70% εφηγε,τωρα εχω να βαλω 5 μερες αλοιφη γιατι τελιωσε και βλεπω οτι τα σημεια που καθαρισαν ειναι μια χαρα.εχτες παραγγηλα παλι την αλοιφη και μου ειπε οτι την τριτη θα την εχει ετοιμη.ο φαρμακοποιος εδω και καιρο εχει τρελαθει να φταχνει αλοιφη και να την στελνει μεχρι και στην αμερικη και μου ειπε εχτες οτι ξεκιναει για μαζικη παραγωγη.δοκιμαστε και δεν θα χασετε,εμενα οι παλαμες μου μεσα εξω ηταν σε κακο χαλι περιπου το 90% των χεριων μου.τωρα εχει μονο στα δαχτυλα,στα γονατα εμηνε μια κοκκινιλα.αγκονες, μασχαλες,προσαγογους,προσωπο πεντακαθαρα.για το κεφαλι επειδη δεν βαζω αλοιφη μου ειπε οτι ενδεχετε οταν θα φηγει απο παντου θα καθαρισει μονο του,και οντος το κεφαλι μου καθαριζει σιγα σιγα.

το φαρμακειο ειναι στην πατριαρχου ιωακημ.

για οτι θελετε να ρωτησετε στηλτε μου email. [email protected]

γεια σας παιδια ειμαι απο θεσσαλονικη,37 χρονων και την ψωριαση την εχω απο τα 16 μου μεχρι πριν ενα μηνα που ξεκινησα να βαζω μια φτιαχτη αλοιφη απο εναν φαρμακοποιο.μεσα στον μηνα το 70% εφηγε,τωρα εχω να βαλω 5 μερες αλοιφη γιατι τελιωσε και βλεπω οτι τα σημεια που καθαρισαν ειναι μια χαρα.εχτες παραγγηλα παλι την αλοιφη και μου ειπε οτι την τριτη θα την εχει ετοιμη.ο φαρμακοποιος εδω και καιρο εχει τρελαθει να φταχνει αλοιφη και να την στελνει μεχρι και στην αμερικη και μου ειπε εχτες οτι ξεκιναει για μαζικη παραγωγη.δοκιμαστε και δεν θα χασετε,εμενα οι παλαμες μου μεσα εξω ηταν σε κακο χαλι περιπου το 90% των χεριων μου.τωρα εχει μονο στα δαχτυλα,στα γονατα εμηνε μια κοκκινιλα.αγκονες, μασχαλες,προσαγογους,προσωπο πεντακαθαρα.για το κεφαλι επειδη δεν βαζω αλοιφη μου ειπε οτι ενδεχετε οταν θα φηγει απο παντου θα καθαρισει μονο του,και οντος το κεφαλι μου καθαριζει σιγα σιγα.

το φαρμακειο ειναι στην πατριαρχου ιωακημ.

για οτι θελετε να ρωτησετε στηλτε μου email. [email protected]

Για όσους δε γνωρίζουν, οι φτιαχτές αλοιφές των φαρμακοποιών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενυδατική κρέμα με κορτιζόνη.

Υπάρχουν συγκεκριμένα 1-2 γνωστά σε όλους τους ψωρισιακούς φαρμακεία που φτιάχνουν τέτοιες κρέμες και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενημερώσουν τον κόσμο τι ακριβώς περιέχει η αλοιφή και την παρουσιάζουν σα θαύμα, εξού και η υψηλή τιμή τους σε πολλές περιπτώσεις.

Τέτοιες φτιαχτές αλοιφές μπορεί να μας συνταγογραφήσει ο γιατρός μας, ή να την ζητήσουμε εμείς από το φαρμακοποιό χωρίς συνταγή.Η κορτιζόνη σε κρέμα άλλωστε δε χρειάζεται συνταγή.

Δεν είναι μαγικό λοιπόν, οποιοσδήποτε βάλει για μέρες κορτιζονούχα αλοιφή ( και μάλιστα δυνατή ) στα σημεία με ψωρίαση θα δει φοβερά αποτελέσματα,γρήγορα και στο τέλος θα εξαφανιστεί.

Είναι σα να βάζεις dovobet ή butavate, τόσο απλά.Τα κακά της κορτιζόνης τα ξέρουμε, μην τα ξαναπούμε.

Και προς θεού, όχι κορτιζόνη στο πρόσωπο ( όχι φτιαχτές κρέμες στο πρόσωπο ).Ακόμα και στις οδηγίες των σκευασμάτων το γράφει.

Για το πρόσωπο μόνο Protopic.Μπορεί να μπει ακόμα και σύριζα στη γραμμή του ματιού και σε άλλα ευαίσθητα σημεία.

rozi kalispera.

se efxaristw gia ta sxolia.dineis poly kales symvoyles se olous toys symmetexontes.eisai arketa enimeromeni.

epetrepse moy omws na gnwrizw ta vasika opws to ti einai psoriasi.

to post moy oso kiniko k an itan apotelei ti diki mou empeiria k telika to diko moy tropo antimetwpisis ,poy nomizw oloi mporoume na analyoyme.

dn thelw na apogoitefsw kanenan.

as analysw ligo loipon tin empeiria mou.

exw psoriasi apo ta 13 mou kai mexri ta 22 malista se olo to swma...akoloythisa polles therapeies opws xapia omoiopathitiki ktl.

sto vosko pigaina epi 2,5 eti k evlepa apotelesmata.mexri pou kaika k anti gia psoriasi eixa egavmata.

k opws kapoio dn mporoyn efkola na pane sti thallasa egw dn mporoysa efkola na paw sto xwrio toy voskou.kathe deftero savko xaloysa poly xrono k poly xrima gia na eimai ekei.

telika afto ton idio xrono k ta idia xrimata egw ta ependysa sti thallasa.xwris xapia,xwris apogoitefsi,xwris apomonosi.

i diki mou apopsi...se kapoioys mporei na fanei xrisimi.

eixa k allo post pio elpidoforo stis 21-04-2012 alla dn sxoliastike...

elpizw an xreiastw kati na mporesw na se symvouleftw.

Rosi εμένα μου έδωσε butavate χωρίς να έχω ψωρίαση. Μου διέγνωσε δερματίτιδα. Αλλά την δουλειά της την κάνει όπως βλέπω, αρχίζουν και υποχωρούνε τα συμπτώματα. Εκανα και την πρώτη ένεση. Και επειδή εμένα η γιατρός μου δεν με ενημέρωσε καθόλου για την κορτιζόνη (!), αν έχεις την καλοσύνη ανάλυσέ μου λίγο τα υπέρ και τα κατά. Το μόνο που ξέρω είναι πως δεν πρέπει να τρώω πολύ αλάτι και ζάχαρη. Επίσης (το έχω ξαναρωτήσει), η δερματίτιδα οφείλεται σε συναισθηματικούς παράγοντες;

εσυ μπορει να τα ξερεις καλητερα απο εμενα τα φαρμακα αλλα εγω ξερω ανθρωπο που εβαλε την αλοιφη για 3 μηνες και εδω και 1 χρονο δεν εχει πανω του ουτε σπυρακι.γι'αυτο κανε την δοκιμη μην δινεις 200 ευρω δωσε 20 ευρω και παρε λιγη να την δοκιμασεις σε μερικα σημεια και τα ξαναλεμε

Για όσους δε γνωρίζουν, οι φτιαχτές αλοιφές των φαρμακοποιών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενυδατική κρέμα με κορτιζόνη.

Υπάρχουν συγκεκριμένα 1-2 γνωστά σε όλους τους ψωρισιακούς φαρμακεία που φτιάχνουν τέτοιες κρέμες και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενημερώσουν τον κόσμο τι ακριβώς περιέχει η αλοιφή και την παρουσιάζουν σα θαύμα, εξού και η υψηλή τιμή τους σε πολλές περιπτώσεις.

Τέτοιες φτιαχτές αλοιφές μπορεί να μας συνταγογραφήσει ο γιατρός μας, ή να την ζητήσουμε εμείς από το φαρμακοποιό χωρίς συνταγή.Η κορτιζόνη σε κρέμα άλλωστε δε χρειάζεται συνταγή.

Δεν είναι μαγικό λοιπόν, οποιοσδήποτε βάλει για μέρες κορτιζονούχα αλοιφή ( και μάλιστα δυνατή ) στα σημεία με ψωρίαση θα δει φοβερά αποτελέσματα,γρήγορα και στο τέλος θα εξαφανιστεί.

Είναι σα να βάζεις dovobet ή butavate, τόσο απλά.Τα κακά της κορτιζόνης τα ξέρουμε, μην τα ξαναπούμε.

Και προς θεού, όχι κορτιζόνη στο πρόσωπο ( όχι φτιαχτές κρέμες στο πρόσωπο ).Ακόμα και στις οδηγίες των σκευασμάτων το γράφει.

Για το πρόσωπο μόνο Protopic.Μπορεί να μπει ακόμα και σύριζα στη γραμμή του ματιού και σε άλλα ευαίσθητα σημεία.

εσυ μπορει να τα ξερεις καλητερα απο εμενα τα φαρμακα αλλα εγω ξερω ανθρωπο που εβαλε την αλοιφη για 3 μηνες και εδω και 1 χρονο δεν εχει πανω του ουτε σπυρακι.γι'αυτο κανε την δοκιμη μην δινεις 200 ευρω δωσε 20 ευρω και παρε λιγη να την δοκιμασεις σε μερικα σημεια και τα ξαναλεμε

πατριαρχου ιωακειμ 13 θεσσαλονικη ειναι το φαρμακειο και ο φαρμακοπιος λεγετε παπακωνσταντινου κωστας τηλ.2310 283069

πατριαρχου ιωακειμ 13 θεσσαλονικη ειναι το φαρμακειο και ο φαρμακοπιος λεγετε παπακωνσταντινου κωστας τηλ.2310 283069

Η διαφήμιση εκτός του οτι απαγορεύεται από τους κανόνες του forum, δεν έχει και ουσία.Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ρωτήσει πληροφορίες με προσωπικό μήνυμα στο email του καθενος και έξω από εδώ.

Επίσης η ψωρίαση δεν καθαρίζει μέσα σε λίγες μέρες εντελώς με τίποτα άλλο παρά κορτιζόνη.

Την επόμενη φορα, ρώτησε το φαρμακοποιό σου τι έχει μέσα αυτή η κρέμα και συγκεκριμένα αν περιέχει κορτιζόνη.

Rosi εμένα μου έδωσε butavate χωρίς να έχω ψωρίαση. Μου διέγνωσε δερματίτιδα. Αλλά την δουλειά της την κάνει όπως βλέπω, αρχίζουν και υποχωρούνε τα συμπτώματα. Εκανα και την πρώτη ένεση. Και επειδή εμένα η γιατρός μου δεν με ενημέρωσε καθόλου για την κορτιζόνη (!), αν έχεις την καλοσύνη ανάλυσέ μου λίγο τα υπέρ και τα κατά. Το μόνο που ξέρω είναι πως δεν πρέπει να τρώω πολύ αλάτι και ζάχαρη. Επίσης (το έχω ξαναρωτήσει), η δερματίτιδα οφείλεται σε συναισθηματικούς παράγοντες;

Η butavate είναι μια δυνατή κορτιζονούχα αλοιφή η οποία ενδείκνυται για τις περισσότερες δερματολογικές παθήσεις.Έχει άμεση δράση, γι'αυτο βλέπεις γρήγορα αποτελέσματα.

Τα κατά της κορτιζόνης δεν αφορούν εσένα, διότι εσύ θα πάρεις τη θεραπεία αυτή για μερικές μέρες μόνο, το κακό με την κορτιζόνη είναι ο εθισμός και η λεπτυνση του δέρματος με χρόνια χρήση, ή παρατεταμένη χρήση.Δεν αφορά εσένα δηλαδή το πρηγουμενο post αλλά τους ψωρισιακούς.Don't worry.

Η κορτιζόνη ακόμα και σε αλοιφή, έχει μια μικρή απορρόφηση.Αν δεν τη βάλεις για περισσότερο από ένα μήνα και για μεγαλύτερη επιφάνεια σώματος από 30% δε χρειάζεται να προσέχεις το αλάτι.Η γιατρός σου είπε να ελαττώσεις το αλάτι και τη ζάχαρη γιατί οι ενέσεις που σου έδωσε έχουν κορτιζόνη ( γλυκοκορτικοιειδές,συγκεκριμένα βηταμεθαζόνη).

Το αλάτι παρέχει νάτριο και η κορτιζόνη κάνει κατακράτηση με κίνδυνο αύξησης αρτηριακής πίεσης.

Επισης η κορτιζόνη παρεμποδίζει τη δράση της ινσουλίνης που ρυθμίζει το σάκχαρο.Γι'αυτό θέλει λιγότερα γλυκά.

Αυτά ισχύουν όταν παίρνουμε ενέσιμη κορτιζόνη ή σε μορφή χαπιού, όχι αλοιφές κτλ.

Και ναι οι περισσότερες δερματίτιδες εκτός από εξωτερικούς παράγοντες,ή κληρονομικότητα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο στρες και την κακή ψυχολογική κατάσταση.Ορισμένες από αυτές πρωτοεκδηλώνονται ( ενώ έχουμε την προδιάθεση ) από έντονο άγχος ή μας φουντώνουν μια δερματοπάθεια που είχαμε αλλά είχε καιρό να εμφανιστεί.

Η εγκυμοσύνη και η γέννα που πέρασες είναι μια ειδική κατάσταση, γίνονται τόσες αλλαγές στο σώμα μας και σε πολλές περιπτώσεις πυροδοτεί ασθένειες ή σε άλλες περιπτώσεις τις καταπραύνει.

Για παράδειγμα σχετικά με την ψωρίαση,μια ψωριασιακή έχει 50% πιθανότητες να τις εξαφανιστεί η ψωρίαση κατά τη διάρκεια και λίγο μετά τη γέννα και 50% να της φουντώσει.

Αυτό βέβαια είναι μια εκδοχή.Δε λέω σε καμία περίπτωση οτι η δερματίτιδα σου έχει άμεση σχέση με την εγκυμοσύνη.

Ευχαριστώ Rosi, οι πληροφορίες σου είναι πολύ διευκρινιστικές.

Το κακό είναι ότι βλέπω ότι ξαναρχίζει η φαγούρα λίγο λίγο και εμφανίζονται κάποια σπυράκια, φαίνεται περνάει η επίδραση της πρώτης ένεσης. Αύριο θα κάνω άλλη μία και τέλος, ότι γίνει (η θεραπεία μου είναι για 20 ημέρες). Φοβάμαι να σκεφτώ το γεγονός ότι τα συμπτώματα θα υποχωρούν μόνο με ενέσεις κορτιζόνης. Παίρνω και το ζιρτέκ και το αέριους αλλά μου προκαλούν τόση νύστα και υπνηλία που άστα να πάνε.

Αναρωτιέμαι αν μπορεί να βοηθήσει η θάλασσα ή καμία σχέση; Εννοώ τα μπάνια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...