Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

καλημέρα

πασχω απο ψωρίαση εδω και απο το 25 περίπου, αλλά σε ήπια μορφή. Μόνο αγκώνες μέχρι πριν 1 χρόνο, αλλά τώρα βγήκε και στην επιφάνεια των χεριών πάνω απο τις παλάμες.

Εχω δοκιμάσει κατα καιρούς (για τους αγκώνες) butavate, betnovate, και εσχάτως propiosalic. Η κορτιζόνη έκανε δουλεια, αλλά δεν είναι δόκιμο να χρησιμοποιείς για μεγάλο διάστημα κορτιζονουχα.

Τελος πάντων μετά απο κανα μήνα θεραπέιας και μόλις σταματω, ξαναβγαίνει. αυτό που έχω παρατηρησει-καταλάβει είναι ότι μεγάλο θέμα παιζει το άγχος.

Χτες ξεκίνησα μια νέα θεραπεία, που υπόσχεται πλήρης ίαση.

Πρόκειται για ένα 100% φυσικό προιον, και λέγεται "κηραλοιφή".

Δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να βαλω link, εδω μέσα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος-α έχει δοκιμάσει

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Αγόρασα την κηραλοιφή που λες και την χρησιμοποίησα για δύο εβδομάδες. Είχαν βάλει και το link εδώ (στο forum), αυτοί που την εμπορεύονται, αλλά από ότι βλέπω δεν υπάρχει πια. Προφανώς το αφαίρεσαν οι διαχειριστές. Για την κηραλοιφή, μπορώ να πω ότι σε κάποια σημεία (κεφάλι και αυτιά) καθάρισα. Σε άλλα σημεία του σώματος όμως, δεν είδα διαφορά. Έβαζα δύο φορές την ημέρα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι αν παρέλειπα κάποια φορά να βάλω, τα σημάδια φαίνονταν πιο σβησμένα. Όταν ξαναέβαζα ζωντάνευαν πάλι. Τέλος πάντων, επειδή όπως σου είπα δεν έβλεπα και ουσιαστική διαφορά και επειδή έχει και αρκετά έντονη μυρωδιά, την σταμάτησα και βέβαια στα αυτιά και στο κεφάλι επανήλθε. Ίσως βέβαια να φταίει και το ότι την έβαλα μόνο για δύο εβδομάδες...Τι να σου πω? Εσένα πώς σου φαίνεται ως τώρα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 463
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rozi

rozi 77 δημοσιεύσεις

• Haris1977

Haris1977 20 δημοσιεύσεις

• ster

ster 12 δημοσιεύσεις

• voula2

voula2 11 δημοσιεύσεις

Είδα πως το dovobet oitment έχει αποσυρθεί (23/02/11), γι αυτό και δεν το ανέφερα..

Πολύ πιθανό αυτό που λες..:(

Έχω ήδη έναν φίλο γιατρό που δουλεύει εκεί και μάλλον θα τον επισκευθώ στο ιδιωτικό του ιατρείο ..

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Μιλήσατε εδώ μέσα κατά καιρούς για αλοιφές τύπου LIDEX,BUTAVATE,BETNOVATE κλπ. Αυτές είναι κορτιζονούχες? Αν ναι, αυτό σημαίνει πως δεν μπορώ να τις πάρω ''καπάκι'' μετά τον 1 μήνα θεραπείας με dovobet gel? Δηλαδή πρέπει να υπάρξει κάποια περίοδος αποτοξίνωσης?

Επίσης..τι γνώμη έχετε για το tattoo σ εκείνο το σημείο?Το σκέφτομαι (για να το καλύψω βασικά)..:!:

Υ.Γ: 'Άσχετο πάντως αλλά απ ότι βλέπω δεν ανταποκρίνεται το σημείο στην θεραπεία (έπρεπε να χε μειωθεί η κοκινίλα στα μισά της θεραπείας..)

Φίλε Haris1977,

Έχω διαβάσει ότι το tattoo κάνει κακό στην ψωρίαση. Λογικό μου ακούγεται αφού θα πρέπει να σου χαράξει πάνω στη βλάβη, η οποία θα ερεθιστεί και θα γίνει χειρότερα...Η γνώμη μου...άστο καλύτερα...

Η δικιά μου περιοχή είναι (τωρα) κοκινο-ροζ χρώματος διαμέτρου 2εύρου..περίπου στρογγυλή περιοχή στον αγκώνα..Στις άλλες 3 περιοχές (άλλος αγκώνας και στα 2 γόνατα) δεν είναι τόσο οσο να με ενοχλεί..μόνο στον 1 αγκώνα είναι τόσο μεγάλη και έντονη η κοκινίλα. Ανεβάζω φωτό ,μια στην αρχη της θεραπείας και άλλη μια 15 μέρες μετά

http://www.2shared.com/photo/e7YVi0Xb/_online.html (αρχή θεραπείας)

http://www.2shared.com/photo/H-gXYkrS/_online.html (τώρα-15 μέρες μετά)

Προσωπικά δεν βλέπω μεγάλη διαφορά (dovobet gel 1 φορά τη μέρα). Αυτό που βλέπω είναι πως ναι μεν έχει ''μειωθεί'' κάπως σαν όγκος, αλλά όχι πολλά πράματα για 15 μέρες..Είναι πολύ αργός δηλαδή ο ρυθμός καλυτέρευσης, τόσος σαν να χρειάζομαι 6 μήνες κορτιζόνη :(. Δεν θα πρεπε κανονικά αν όχι να χε φύγει, να είχε ελλατωθεί περισσότερο ο ''όγκος'' της κοκινίλας??

Υ.Γ σε ορισμένα σημεία έχει γίνει ροζ το χρώμα, ενώ έβγαλα και 1-2 ''σκασίματα-σπυριά'' στην περιοχή..

Φίλε Haris1977,

Έχω διαβάσει ότι το tattoo κάνει κακό στην ψωρίαση. Λογικό μου ακούγεται αφού θα πρέπει να σου χαράξει πάνω στη βλάβη, η οποία θα ερεθιστεί και θα γίνει χειρότερα...Η γνώμη μου...άστο καλύτερα...

Όσο αναφορά στο tattoo, το ψαξα και διάβασα αντικρουόμενες απόψεις..Γενικά δεν κάνει ναι, αλλά δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να συνδέει ταττού και ψωρίαση..Ούτε αυτό σημαίνει πως αν κάνω τατού εκεί (βασικά θέλω να καλύψω την περιοχή με έναν έγχρωμο ήλιο μεγέθους 2ευρου) θα μου γίνει χειρότερο..Πραγματικά δεν ξέρω, θέλω να ρωτήσω και δερματολόγο. Πάντως σε όλη μου την ζωή αυτό το μέγεθος στη φωτό είναι και το μεγαλύτερο που χω βγάλει και ποτέ σ όλο μ το σώμα..Σκεφτείτε πως αυτή η περιοχή τον Ιούλιο του 11 ηταν σχεδόν άσπρη..:(

Γεια σας είμαι νέος στο forum,με λένε Νίκο και είμαι από την Κρήτη, είμαι 25 χρονών πάσχω κ εγώ από ψωρίαση από τα 18 οπού αρχικά δε γνώριζα τι είναι κ δε του έδωσα την κατάλληλη σημασία. βασικά ούτε τώρα είμαι σίγουρος τι ακριβός είναι. Άλλη δερματολόγοι μου λένε έκζεμα άλλοι ψωρίαση..δε μπορούν να μου δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση. Απ ότι διάβασα το forum σας έχετε μια σχετική εμπόρια κ θέλω αν γίνετε να μου πείτε την γνώμη σας.

Αρχικά έχω στα χεριά στα μαλλιά κ στα πόδια, στα χεριά κ στα πόδια έχουν χειροτερέψει τα πράγματα μου έχουν πιάσει σχεδόν όλη την παλάμη κ όλη την πατούσα

Η όψεις τους: έχω ξηροδερμία κ σκασίματα με αποτέλεσμα να βγάζω λέπια, από κάτω από τα λέπια κοκκινίλα με αποτέλεσμα ιδικά όταν τα βάζω στο νερό αυτά να εξαπλώνεται κ στο υπόλοιπο καθαρό σημείο

Όλο αυτόν τον καιρό την πάλευα με κάτι κοκτέιλ από κρέμες, η θάλασσα μου έκανε πολύ καλό!! κ τον τελευταίο χρόνο με την Dovobet που μου έκανε πολύ καλή δουλεία αλλά τώρα έχουν χειροτερέψει τα πραγματα…σημερα πήγα στον γιατρό κ φτάσαμε στο σημείο να μου χορηγήσει φάρμακα τα Neotigason διάβασα τις παρενέργειες κ είμαι λίγο διστακτικός… οι ερωτήσεις που έχω να κάνω είναι πολλές αλλά ας ξεκινήσω από τις βασικές

1)ποια ακριβός ψωριάσει εχω?αν μπορείτε να βγάλετε άκρη από την περιγραφή

2) τα Neotigason τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς? Διάβασα για τερατογεννέσεις για της γυναίκες σε χρόνια χρίση ισχύει κ για τους άντρες?

3)απʼ ότι διάβασα στο forum σας γνωρίζουν από πού προέρχεται α ασθένεια αυτή..λόγο της ανάπτυξης τον κυττάρων..τόσο δύσκολο είναι να βρουν μια σίγουρη θεραπεία κ μόνιμη? (θα μου πείτε τι ρωτάω τώρα ε?!?!) γνωρίζει κανείς αν γίνονται τίποτα έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα?

4) πριν μερικές μέρες βρήκα ένα site με τα φυσικά προϊόντα που υπόσχονται σημαντική βελτίωση είναι της herb therapy το έχει χρησημοποιήσει κάνεις; Μπείτε να το δείτε τα πράγματα κοστίζουν γύρο στα 170 ευρώ αλλα με μία έκπτωση κατεβαίνουν 100 ευρω σκέφτομαι να τα παραγγείλω…ποια είναι η γνώμη σας

Εμένα πάσχει ο αρραβωνιαστικός μου από ψωρίαση.Έχει κ αυτός δοκιμάσει τα πάντα μέχρι που αποφασίσαμε να δοκιμάσει φυσικά προϊόντα από αλόη.Ύστερα από 3 περίπου μήνες είναι πολύ καλύτερο το δέρμα του και χωρίς παρενέργειες.Αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες ας μου στείλει pm

Διαφημίσεις

Εϊμαι 35 ετων και πάσχω από ψωρίαση.

Εκδηλώθηκε στην εφηβεία μου στην πρωιμη μορφή της και επανεμφανίστηκε μετά τον τοκετό σε εκτεταμένη πλεόν μορφή.

Οι αγωγές που κατα καιρούς μου δίνουν από το "Συγγρός" δεν έχουν αποτέλεσμα και προσανατολίζομαι στις ενέσεις με τα βιολογικά φάρμακα.

Ηθελα λοιπόν να ρωτήσω, αν υπάρχει κάποια κυρία/κυριος που να αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα και έχει λάβει αγωγή με βιολογικά φάρμακα, αν υπήρξε κάποια παρενέργεια που θα πρέπει να έχω κατά νου, όπως επίσης - και το σοβαρότερο- αν κληροδοτέιται η ασθένεια στα παιδιά.

Ευχαριστώ

Eμένα έχει ο αρραβωνιαστικός μου ψωρίαση.Έχει δοκιμάσει τα πάντα όπως και όλοι οι προηγούμενοι αλλά δίχως αποτελεσμα.Αποφασίσαμε να δοκιμάσει μονο φυσικά προϊόντα με αλόη και εδώ και 3 μήνες το δέρμα του είναι πολυ καθαρό.Αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες ας μου στείλει pm.

Αναστασία

συμπληρωσα μια εβδομαδα θεραπειας με "κηραλοιφή".

Συνίσταται 2-5 φορές την ημέρα, αλλα εγώ λόγω δουλειάς εβαζα συνήθως 1 φορά τη μέρα.

Αποτελέσματα:

νομίζω για 1 εβδομάδα και όχι συχνή χρήση,πάω καλά....

στην περιοχή πάνω απο τις παλάμες παω πολύ καλύτερα, (εχει σχεδόν φύγει το ένα σημάδι) και στους αγκώνες μετά από μπάνιο, τα λέπια φευγουν και η περιοχή έχει "ηρεμήσει"

υπομονη ακόμα 3 εβδομαδες

Το σημαντικό είναι πως είναι φυσική, δεν έχει κορτιζόνη κλπ κλπ

kalispera.eimai nea sto forum k grafw gia prwti fora.sygxwriste tyxon lathi .

exw psoriasi apo ta 13 mou ,sxedon eikosi xronia...

stin efiveia mou k mexri ta 23 gemiza sxedon se olo to swma...pleon mono stous agwnes k ston kormo sta plevra.to kalokairi me ton ilio dn exw katholou.

exw dokimasei sxedon ola osa exoyn anaferei kai oi ypoloipoi symmetexontes.

i diki mou protasi einai na min dinete tosi simasia k tha iremisete.

xrisimopoiw mono exwterika mia krema ftiaxti,syndyasmos apo dyo alles . ftines k ap oti mou leei o giatros xwris tosi kortizoni.

exw dokimasei neotigason,neoral,oles tis aloifes k ton praktiko pou aneferthike stis serres...proswrines lyseis tha lega,akrives k polles fores epipones...

k omoiopathitiki...

iremia,ilios k na to paroume apofasi pws me afto tha zoume.eksallou an vlepeis ton eafto sou omorfo etsi se vlepoun k oloi oi ypoloipoi.

opoios thelei perissoteres leptomereies eimai edw .

xairetw..:-D

Η δικιά μου περιοχή είναι (τωρα) κοκινο-ροζ χρώματος διαμέτρου 2εύρου..περίπου στρογγυλή περιοχή στον αγκώνα..Στις άλλες 3 περιοχές (άλλος αγκώνας και στα 2 γόνατα) δεν είναι τόσο οσο να με ενοχλεί..μόνο στον 1 αγκώνα είναι τόσο μεγάλη και έντονη η κοκινίλα. Ανεβάζω φωτό ,μια στην αρχη της θεραπείας και άλλη μια 15 μέρες μετά

http://www.2shared.com/photo/e7YVi0Xb/_online.html (αρχή θεραπείας)

http://www.2shared.com/photo/H-gXYkrS/_online.html (τώρα-15 μέρες μετά)

Προσωπικά δεν βλέπω μεγάλη διαφορά (dovobet gel 1 φορά τη μέρα). Αυτό που βλέπω είναι πως ναι μεν έχει ''μειωθεί'' κάπως σαν όγκος, αλλά όχι πολλά πράματα για 15 μέρες..Είναι πολύ αργός δηλαδή ο ρυθμός καλυτέρευσης, τόσος σαν να χρειάζομαι 6 μήνες κορτιζόνη :(. Δεν θα πρεπε κανονικά αν όχι να χε φύγει, να είχε ελλατωθεί περισσότερο ο ''όγκος'' της κοκινίλας??

Υ.Γ σε ορισμένα σημεία έχει γίνει ροζ το χρώμα, ενώ έβγαλα και 1-2 ''σκασίματα-σπυριά'' στην περιοχή..

Όσο αναφορά στο tattoo, το ψαξα και διάβασα αντικρουόμενες απόψεις..Γενικά δεν κάνει ναι, αλλά δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να συνδέει ταττού και ψωρίαση..Ούτε αυτό σημαίνει πως αν κάνω τατού εκεί (βασικά θέλω να καλύψω την περιοχή με έναν έγχρωμο ήλιο μεγέθους 2ευρου) θα μου γίνει χειρότερο..Πραγματικά δεν ξέρω, θέλω να ρωτήσω και δερματολόγο. Πάντως σε όλη μου την ζωή αυτό το μέγεθος στη φωτό είναι και το μεγαλύτερο που χω βγάλει και ποτέ σ όλο μ το σώμα..Σκεφτείτε πως αυτή η περιοχή τον Ιούλιο του 11 ηταν σχεδόν άσπρη..:(

Δεν ξέρω αν είναι λόγω φωτισμού κτλ στις φωτό, αλλά εγώ βλέπω μεγάλη διαφορά.Φαίνεται καθαρά πως υποχωρεί το σημάδι.Βλέπεις ενδιάμεσα να βγαίνει κανονικό δέρμα.Έτσι είναι η βελτίωση.

Σχετικά με τα tattoos, πέρα από το γεγονός πως κανένας tattoo artist δεν πρόκειται να βάλει βελόνα σε ερεθισμένο δέρμα και δέρμα με πρόβλημα γενικώς..ούτε λόγο έχεις να το κάνεις, ούτε το tattoo θα βγει κανονικό.

Οι μεγάλες πλάκες, όπως αυτή στην αγκώνα σου, θέλουν περισσότερο χρόνο για να φύγουν.

Όταν όμως φύγει η πλάκα, αν στο μέλλον ξαναβγεί θα ξεκινήσει από μικρό σημαδάκι.Βάζεις dovobet για 1-2 μέρες top και τελείωσες.Δεν θα το αφήσεις να ξαναγίνει τόσο μεγάλο δηλαδή, για να μη χρειάζεται διπλάσιο χρόνο θεραπείας.

Δεν ξέρω αν έχεις κάπου αλλού tattoo, αν δεν έχεις να ξέρεις πως το tattoo τον πρώτο καιρό ( 1 έως 2 εβδομάδες ) κάνει κρούστα στο εξωτερικό δέρμα. Είναι η φάση που βάζεις ενυδατική ( ή tattoo goo ) και δεν το πειράζεις καθόλου.Σε αυτή τη φάση αν πειράξεις το περίβλημα ή αν δεν το προσέξεις κινδυνεύεις να χαλάσεις το ίδιο το tattoo που είναι από κάτω.Με τις φλούδες και το ερεθισμένο δέρμα, η πιθανότητα αντί για σχέδιο να αφήσει μουντζούρα είναι μεγάλη.

Προσωπικά με τα tattoos μου δεν είχα κανένα θέμα, απλά από την αρχή επέλεγα σημείο που δεν είχα ξαναβγάλει ψωρίαση στο παρελθόν ή που είχα χρόνια να βγάλω.Ποτέ κανένα tattoo ή piercing δε μου έβγαλε ψωρίαση επάνω ή και δίπλα στην περιοχή.

Να ξέρεις επίσης οτι η ψωρίαση αλλάζει με τα χρόνια.Μπορεί από κατά πλάκας να γίνει σταγονειδή και επίσης να αλλάζει σημεία.Δεν έχει καμία σημασία αν έχεις μόνο σε αγκώνες και γόνατα για χρόνια.Δε θα είναι πάντα έτσι.Εγώ ξεκίνησα με το κεφάλι και το πρόσωπο για χρόνια, έπειτα κατά πλάκας σημάδια στα γόνατα και μετά μόνο σταγόνες σε διάφορα σημεία.

Γνώμη μου, να συνεχίσεις αυτό που βάζεις και να μην αφήσεις και τα γόνατα να φτάσουν στο απροχώρητο ακόμα κι αν δε σε ενοχλούν επειδή δε φαίνονται.Όταν καθαρίσεις και αν τυχόν ξαναβγούν θα τα προλαβαίνεις απλά, θα κάνεις δηλαδή συντήρηση.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν είναι λόγω φωτισμού κτλ στις φωτό, αλλά εγώ βλέπω μεγάλη διαφορά.Φαίνεται καθαρά πως υποχωρεί το σημάδι.Βλέπεις ενδιάμεσα να βγαίνει κανονικό δέρμα.Έτσι είναι η βελτίωση.

Σχετικά με τα tattoos, πέρα από το γεγονός πως κανένας tattoo artist δεν πρόκειται να βάλει βελόνα σε ερεθισμένο δέρμα και δέρμα με πρόβλημα γενικώς..ούτε λόγο έχεις να το κάνεις, ούτε το tattoo θα βγει κανονικό.

Οι μεγάλες πλάκες, όπως αυτή στην αγκώνα σου, θέλουν περισσότερο χρόνο για να φύγουν.

Όταν όμως φύγει η πλάκα, αν στο μέλλον ξαναβγεί θα ξεκινήσει από μικρό σημαδάκι.Βάζεις dovobet για 1-2 μέρες top και τελείωσες.Δεν θα το αφήσεις να ξαναγίνει τόσο μεγάλο δηλαδή, για να μη χρειάζεται διπλάσιο χρόνο θεραπείας.

Δεν ξέρω αν έχεις κάπου αλλού tattoo, αν δεν έχεις να ξέρεις πως το tattoo τον πρώτο καιρό ( 1 έως 2 εβδομάδες ) κάνει κρούστα στο εξωτερικό δέρμα. Είναι η φάση που βάζεις ενυδατική ( ή tattoo goo ) και δεν το πειράζεις καθόλου.Σε αυτή τη φάση αν πειράξεις το περίβλημα ή αν δεν το προσέξεις κινδυνεύεις να χαλάσεις το ίδιο το tattoo που είναι από κάτω.Με τις φλούδες και το ερεθισμένο δέρμα, η πιθανότητα αντί για σχέδιο να αφήσει μουντζούρα είναι μεγάλη.

Προσωπικά με τα tattoos μου δεν είχα κανένα θέμα, απλά από την αρχή επέλεγα σημείο που δεν είχα ξαναβγάλει ψωρίαση στο παρελθόν ή που είχα χρόνια να βγάλω.Ποτέ κανένα tattoo ή piercing δε μου έβγαλε ψωρίαση επάνω ή και δίπλα στην περιοχή.

Να ξέρεις επίσης οτι η ψωρίαση αλλάζει με τα χρόνια.Μπορεί από κατά πλάκας να γίνει σταγονειδή και επίσης να αλλάζει σημεία.Δεν έχει καμία σημασία αν έχεις μόνο σε αγκώνες και γόνατα για χρόνια.Δε θα είναι πάντα έτσι.Εγώ ξεκίνησα με το κεφάλι και το πρόσωπο για χρόνια, έπειτα κατά πλάκας σημάδια στα γόνατα και μετά μόνο σταγόνες σε διάφορα σημεία.

Γνώμη μου, να συνεχίσεις αυτό που βάζεις και να μην αφήσεις και τα γόνατα να φτάσουν στο απροχώρητο ακόμα κι αν δε σε ενοχλούν επειδή δε φαίνονται.Όταν καθαρίσεις και αν τυχόν ξαναβγούν θα τα προλαβαίνεις απλά, θα κάνεις δηλαδή συντήρηση.

Ευχαριστώ rozi μου. Ναι έχω tattoo σε άλλα σημεία που δεν έχω το πρόβλημα και δεν μου χει εμφανιστεί κάτι εκεί..Θα δω τι θα κάνω, ευχαριστώ

Ερώτηση: επειδή στο τέλος του 1 μήνα δεν θα έχει φύγει το σημάδι, μετά τι κάνω-από την στιγμή που δεν κάνει να βάλω άλλη κορτιζόνη (dovobet)?? Πάω σε dovobex για κανα 20 ήμερο ακόμη π.χ? Ή μήπως σταματώντας την χορήγηση κορτιζόνης, η κοκινίλα σιγα-σιγα εξαφανίζεται από μόνη της?

Άσχετο: αυτή η περιοχή κοκινίλας του αγκώνα θεωρείται μεγάλη??

Καλησπερα

Πασχω και εγω απο ψωριαση απο μικρη ηλικια.

Παιδικα χρονια εντελως "αδεια" χωρις να ζησω τιποτα απο ολα αυτα που πρεπει να ζει ενα παιδι στα παιδικα του χρονια το μονο που θυμαμαι ειναι να προσπαθω να κρυβομαι κατω απο μακρυα ρουχα εξαιτιας της ντροπης που ενιωθα και νιωθω ακομα, ψυχικη υποστηριξη μηδεν, φιλους και παρεες δεν εκανα ποτε, σεξουαλικη ζωη μηδεν

οι γονεις μου μαλλον παγερα αδιαφοροι, μιας και δεν ενδιαφερθηκαν για εμενα σχεδον ποτε με μοναδικη εξαιρεση 2-3 φορες που με ειχαν παει σε δερματολογο και μου ειχαν δωσει καποιες αλοιφες, αρα υπολογιστε οτι εχω να παρω αγωγη για το προβλημα μου σχεδον 8 χρονια

Πλεον ενηλικιωθηκα και ειπα να παρω τα πραγματα στα χερια μου, και Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορω να επισκευτω καποιο νοσοκομειο οπως το "συγγρος" απο τη στιγμη που δεν εχω ασφαλιστκη καλυψη απο πουθενα, και αν "ναι" θα πρεπει να πληρωσω και την επισκεψη για να με εξετασουν...?

Καλησπερα

Παιδικα χρονια εντελως "αδεια" χωρις να ζησω τιποτα απο ολα αυτα που πρεπει να ζει ενα παιδι στα παιδικα του χρονια το μονο που θυμαμαι ειναι να προσπαθω να κρυβομαι κατω απο μακρυα ρουχα εξαιτιας της ντροπης που ενιωθα και νιωθω ακομα, ψυχικη υποστηριξη μηδεν, φιλους και παρεες δεν εκανα ποτε, σεξουαλικη ζωη μηδεν

οι γονεις μου μαλλον παγερα αδιαφοροι, μιας και δεν ενδιαφερθηκαν για εμενα σχεδον ποτε με μοναδικη εξαιρεση 2-3 φορες που με ειχαν παει σε δερματολογο και μου ειχαν δωσει καποιες αλοιφες, αρα υπολογιστε οτι εχω να παρω αγωγη για το προβλημα μου σχεδον 8 χρονια

Πλεον ενηλικιωθηκα και ειπα να παρω τα πραγματα στα χερια μου, και Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορω να επισκευτω καποιο νοσοκομειο οπως το "συγγρος" απο τη στιγμη που δεν εχω ασφαλιστκη καλυψη απο πουθενα, και αν "ναι" θα πρεπει να πληρωσω και την επισκεψη για να με εξετασουν...?

Φιλε μου καλησπέρα και καλως ήρθες..

Αυτό που ξέρω σχετικά με το "Συγγρού" είναι (αν θυμάμαι καλά) πως πληρώνεις ένα εισιτήριο 3 ή 5 ευρώ (είσοδο), σε εξετάζουν οι γιατροί (δωρεάν - αφού έχεις πληρώσει ήδη) και σου λένε την διάγνωση..Προφανώς τα φάρμακα που θα σου γράψουν τα πληρώνεις όλα (αφού δεν έχεις ασφαλιστική κάλυψη γοα να έχεις συμετοχή 20 ή 25 %). Το 'κακό' με το νοσοκομείο είναι πως πρέπει να πας νωρίς να πιάσεις θέση γιατί γίνεται χαμός απ όσο ξέρω..

Αν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα ή είσαι φοιτητής (έχει ειδικές τιμές για φοιτητές) έχω έναν πολύ καλό φίλο γιατρό δερματολογο - πάρα πολύ καλός κατ εμέ- που δουλεύει στο Συγγρός κ έχει γραφείο στο Παγκράτι. Μπορώ να σου δώσω το τηλ του prv για να μην φανεί πως κάνω διαφήμιση. Θα σε βοηθήσει πολύ ..:)

Να ευχηθώ τα καλύτερα γιατί αν και το πρόβλημά μου είναι ελάχιστο μπροστά σε άλλους εδώ, σε καταλαβαίνω απόλυτα..

Ευχαριστώ rozi μου. Ναι έχω tattoo σε άλλα σημεία που δεν έχω το πρόβλημα και δεν μου χει εμφανιστεί κάτι εκεί..Θα δω τι θα κάνω, ευχαριστώ

Ερώτηση: επειδή στο τέλος του 1 μήνα δεν θα έχει φύγει το σημάδι, μετά τι κάνω-από την στιγμή που δεν κάνει να βάλω άλλη κορτιζόνη (dovobet)?? Πάω σε dovobex για κανα 20 ήμερο ακόμη π.χ? Ή μήπως σταματώντας την χορήγηση κορτιζόνης, η κοκινίλα σιγα-σιγα εξαφανίζεται από μόνη της?

Άσχετο: αυτή η περιοχή κοκινίλας του αγκώνα θεωρείται μεγάλη??

Μετά θα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου για να σου πει πως θα συνεχίσεις.Το πιθανότερο είναι να σου πει να βάζεις dovobet ή ότι άλλο δραστικό σ/κ και καθημερινές dovonex π.χ.

Εγώ μετά από πολύ ψάξιμο πριν χρόνια ( έψαχνα κάτι για το πρόσωπο χωρίς κορτιζόνη ) βρήκα την Protopic. Δεν έχει κορτιζόνη, αλλά έχει μια άλλη δραστική ουσία και κάνει εξίσου καλή και γρήγορη δουλειά με την κορτιζόνη.

Ενώ δεν προκαλεί λέπτυνση κτλ δεν ξέρω γιατί οι γιατροί εδώ στην Ελλάδα δεν την προτείνουν.Αν την αναφέρεις στο γιατρό σου θα σου τη γράψει όμως γιατί τη γνωρίζουν.

Η dovonex είναι μια μικρή βοήθεια τίποτα ιδιαίτερο.

Η πλάκα στον αγκώνα σου προφανώς δεν είναι μεγάλη στην όψη, αν κρίνουμε από τις περιπτώσεις άλλων.Θεωρείται μεγάλη όμως γιατί όταν φτάνει πλάκα σε τέτοιο μέγεθος αρχίζει το δέρμα να σκάει, έχει πολύ περισσότερη φαγούρα ( ιδίως όταν έχει και λέπια ) και θέλει μεγαλύτερο διάστημα θεραπείας για να φύγει.Αν σκεφτείς οτι τα μικρά σημάδια με τη dovobet φεύγουν με 2 μόνο εφαρμογές κι εσύ βάζεις τόσο καιρό καθημερινά, καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε θεραπεία για ψωρίαση.Κορτιζόνη, ομοιοπαθητική, χάπια κτλ, όσο μεγαλύτερη η πλάκα το ενιαίο κομμάτι που πιάνει το σημάδι δηλαδή τόσο περισσότερο χρόνο θέλει.

Επίσης σχετικά με το τι γίνεται σταματώντας την κορτιζόνη.. αποτέλεσμα βλέπεις με τη dovobet ακόμα και 2 μέρες μετά την τελευταία εφαρμογή.Μετά σταματά να έχει κάποια επίδραση.Ότι αποτέλεσμα είναι να δεις δηλαδή μέχρι 2 μέρες μετά, αργότερα μην περιμένεις κάτι.

Καλησπερα

Γεια χαρά enola. Νομίζω λίγο πολύ τα έχουμε περάσει όλοι εδώ αυτά, ασχέτως μεγέθους προβλήματος.Όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο και δεν αντέχεις άλλο, ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά τότε πρέπει κάτι να κάνεις για να καθαρίσεις και να νοιώσεις καλύτερα. Για να ταλαιπωρείσαι χρόνια και να αισθάνεσαι τόσο άσχημα, πιθανόν η έκταση της ψωρίασής σου να είναι μεγάλη.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθείς συγκεκριμένα στο '' Ιατρείο Ψωρίασης'' του νοκομοκείου Συγγρός και να δεις΄είτε την κ.Μούστου είτε τον κ.Στρατηγό.

Οποιοσδήποτε άλλος δερματολόγος εκτός του Συγγρός και εκτός του ''Ιατρείου Ψωρίασης'' με εξαίρεση την κ. Ποτουρίδου ( Νοσ. Συγγρός ) δεν είναι σε θέση να σου εξηγήσει τι επιλογές έχεις και όλες τις θεραπείες που μπορείς να ακολουθήσεις.

Δεν μπορεί να συνταγογραφήσει για παράδειγμα αν χρειάζεται βιολογικούς παράγονες ( Ενέσιμη θεραπεία )

Αυτό που μπορεί να κάνει ένας απλός δερματολόγος είναι να σου δώσει αλοιφές ή ότι άλλο για τοπική θεραπεία, χάπια κτλ.

Αν τηλεφωνήσεις στο νοσοκομείο και ζητήσεις το Ιατρείο Ψωρίασης θα σου πουν για το πώς μπορείς να κλείσεις ραντεβού.Όντως είναι κάπου στα 3 ευρώ το ραντεβού αλλά αυτό έχει να κάνει και με το ταμείο σου.

Αν δεν εργάζεσαι μπορείς και πάλι να έχεις ασφάλιση μέσω του Οαεδ. Και να έχεις κανονικά βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ.Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γραφτείς ως άνεργος στον Οαεδ, να βγάλεις μια απλή κάρτα και μετά από κανένα 2μηνο νομίζω πηγαίνεις στο Ικα και ανοίγεις βιβλιάριο. Το βιβλιάριο θα χρειαστεί γιατί τα φάρμακα κοστίζουν.

Αν χρειαστείς βοήθεια οποιουδήποτε είδους ( ακόμα και με τα γραφειοκρατικά :P ) σου δίνω το email mou : [email protected]

Σίγουρα θα βρεις μια θεραπεία που κάνει για 'σένα, θα καθαρίσεις και θα πάρεις μια ανάσα.

Κι εγώ για 2-3 χρόνια ( κάπου στα 11-12 χρόνια με ψωρίαση σύνολο )ήμουν πραγματικά χάλια αλλά βρήκα την άκρη.

:-)

Διαφημίσεις

Μετά θα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου για να σου πει πως θα συνεχίσεις.Το πιθανότερο είναι να σου πει να βάζεις dovobet ή ότι άλλο δραστικό σ/κ και καθημερινές dovonex π.χ.

Εγώ μετά από πολύ ψάξιμο πριν χρόνια ( έψαχνα κάτι για το πρόσωπο χωρίς κορτιζόνη ) βρήκα την Protopic. Δεν έχει κορτιζόνη, αλλά έχει μια άλλη δραστική ουσία και κάνει εξίσου καλή και γρήγορη δουλειά με την κορτιζόνη.

Ενώ δεν προκαλεί λέπτυνση κτλ δεν ξέρω γιατί οι γιατροί εδώ στην Ελλάδα δεν την προτείνουν.Αν την αναφέρεις στο γιατρό σου θα σου τη γράψει όμως γιατί τη γνωρίζουν.

Η dovonex είναι μια μικρή βοήθεια τίποτα ιδιαίτερο.

Η πλάκα στον αγκώνα σου προφανώς δεν είναι μεγάλη στην όψη, αν κρίνουμε από τις περιπτώσεις άλλων.Θεωρείται μεγάλη όμως γιατί όταν φτάνει πλάκα σε τέτοιο μέγεθος αρχίζει το δέρμα να σκάει, έχει πολύ περισσότερη φαγούρα ( ιδίως όταν έχει και λέπια ) και θέλει μεγαλύτερο διάστημα θεραπείας για να φύγει.Αν σκεφτείς οτι τα μικρά σημάδια με τη dovobet φεύγουν με 2 μόνο εφαρμογές κι εσύ βάζεις τόσο καιρό καθημερινά, καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε θεραπεία για ψωρίαση.Κορτιζόνη, ομοιοπαθητική, χάπια κτλ, όσο μεγαλύτερη η πλάκα το ενιαίο κομμάτι που πιάνει το σημάδι δηλαδή τόσο περισσότερο χρόνο θέλει.

Επίσης σχετικά με το τι γίνεται σταματώντας την κορτιζόνη.. αποτέλεσμα βλέπεις με τη dovobet ακόμα και 2 μέρες μετά την τελευταία εφαρμογή.Μετά σταματά να έχει κάποια επίδραση.Ότι αποτέλεσμα είναι να δεις δηλαδή μέχρι 2 μέρες μετά, αργότερα μην περιμένεις κάτι.

Ευχαριστώ..Η αλήθεια είναι πως πάει κάπως καλύτερα.. Η κοκινίλα υπάρχει αλλά πιθανώς να θέλει τόσο καιρό να φύγει επειδή είναι η 1η φορά που ασχολουμε με τους αγκώνες μου (θεραπεία) εδώ και αρκετά χρόνια..Για πόσο καιρό δηλαδή μπορείς να βάζεις dovonex ή protopic? Για κανα μήνα ακόμα?

Καλησπερα! Ειμαι η Χριστινα και...δεν ειμαι και τοσο καλα...το 2006 κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μου στον πρωτο μου γιο...εμφανισα ψωριαση....δεν ειχα ιδεα τι ηταν αλλα εγιναν τα ποδια μου μεχρι τους αστραγαλους κατακοκκινα και με "ετρωγαν" απιστευτα! Δεν πηγα σε γιατρο και φυσικα οι κοκκινιλες δεν εφυγαν. Καποια στιγμη το 2008 ειπα να παω γιατι τα νυχια μου εμφανιζαν μια απαισια οψη και ω του θαυματος, η δερματολογος μου εγραψε εξετασεις για μυκητες οι οποιες βγηκαν...αρνητικες! Απο τοτε τα νυχια δεν βελτιωθηκαν καθολου (τα νυχια των ποδιων, στα χερια δεν εχω ακομα). Επισης εχω "βλαβες" γυρω απο το λαστιχο του εσωρουχου, και στον πωπο...με τρωει αρκετα αλλα δεν βαζω τιποτα εκτος απο ενυδατικες...την κορτιζονη δεν τη συμπαθω ιδιαιτερα και επισης δεν ειμαι και πολυ συνεπης αρα δεν ξερω αν θα μπορεσω να ακολουθησω μια συστηματικη θεραπεια...αυτα! Καλως σας βρηκα!

Ευχαριστώ..Η αλήθεια είναι πως πάει κάπως καλύτερα.. Η κοκινίλα υπάρχει αλλά πιθανώς να θέλει τόσο καιρό να φύγει επειδή είναι η 1η φορά που ασχολουμε με τους αγκώνες μου (θεραπεία) εδώ και αρκετά χρόνια..Για πόσο καιρό δηλαδή μπορείς να βάζεις dovonex ή protopic? Για κανα μήνα ακόμα?

Για μήνες αρκεί να μην είναι συχνή χρήση.Το Σ/κ π.χ. είναι ok. Δε θα σου πάρει πολύ ακόμα βέβαια μέχρι να καθαρίσει.

Καλησπερα! Ειμαι η Χριστινα και...δεν ειμαι και τοσο καλα...το 2006 κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μου στον πρωτο μου γιο...εμφανισα ψωριαση....δεν ειχα ιδεα τι ηταν αλλα εγιναν τα ποδια μου μεχρι τους αστραγαλους κατακοκκινα και με "ετρωγαν" απιστευτα! Δεν πηγα σε γιατρο και φυσικα οι κοκκινιλες δεν εφυγαν. Καποια στιγμη το 2008 ειπα να παω γιατι τα νυχια μου εμφανιζαν μια απαισια οψη και ω του θαυματος, η δερματολογος μου εγραψε εξετασεις για μυκητες οι οποιες βγηκαν...αρνητικες! Απο τοτε τα νυχια δεν βελτιωθηκαν καθολου (τα νυχια των ποδιων, στα χερια δεν εχω ακομα). Επισης εχω "βλαβες" γυρω απο το λαστιχο του εσωρουχου, και στον πωπο...με τρωει αρκετα αλλα δεν βαζω τιποτα εκτος απο ενυδατικες...την κορτιζονη δεν τη συμπαθω ιδιαιτερα και επισης δεν ειμαι και πολυ συνεπης αρα δεν ξερω αν θα μπορεσω να ακολουθησω μια συστηματικη θεραπεια...αυτα! Καλως σας βρηκα!

Hello Christina,

Welcome to the club ;P Το θέμα με την εγκυμοσύνη είναι 50-50.Άλλες γυναίκες καλυτερεύουν, σε άλλες φουντώνει η ψωρίαση.

Σχετικά με τα νύχια, θα καλυτερεύουν κι αυτά αναλόγως την περίοδο και θα επανέρχονται.Το να γίνουν εντελώς καλά από μόνα τους, νομίζω δύσκολο.Πρέπει να τα κρατάς κοντά ( όχι πολύ, normal ) και καθαρά. Τα αποκολλημένα νύχια με ψωρίαση έχουν πολλές πιθανότητες να αποκτήσουν και μύκητες.

Γύρω από το εσώρουχο έβγαζα κι εγώ, δυστυχώς θέλει βαμβακερά ως επί το πλείστον, όχι δαντέλες κτλ, όχι λάστιχο.

Σε προηγούμενο post μου έχω πει για έναν πρακτικό που κάνει φοβερή δουλειά ( έτσι έγιναν τα νύχια μου φυσιολογικά μετά από 10 χρόνια ) μπορείς να το κοιτάξεις και αυτό.

xoxo

Καλησπερα σε ολους.

Μιλαω εκ μερους της θειας μου γιατι η ιδια δεν το κατεχει το αθλημα και που μ'έχει φαει τον τελευταιο καιρο να ψαξω ολο το internet για να βρω θεραπεια για την ψωριαση.

Δεν ξερω αν υπαρχει απο τα λιγα που εχω δει κι εχω διαβασει αλλα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για την κηραλοιφη αν το λεω καλα.

Σκεφτομαι να τις παραγγειλω ενα μπουκαλακι να το δοκιμασει σαν θεραπεια μιας και ειναι χωρις χημικα και αλλα τρελα (δεν θελω να τη παρω και στον λαιμο μου) αλλα θα ηθελα ν'άκουσω κι απο σας περισσοτερες λεπτομερειες για την κηραλοιφη αλλα και απο αυτους που το εχουν δοκιμασει αν εχουν δει καμια διαφορα απο τοτε που την χρησιμοποιουν και γενικως αν εχει αποτελεσμα.

Να σημειωσω πως εχει μονο στα χερια(παλαμες) και στα ποδια.Οχι πολυ εντονα ομως αν δεν δωσεις σημασια δεν τα προσεχεις.

Τωρα δεν ξερω τι αλοιφες βαζει(μπορω να την ρωτησω και να σας πω αργοτερα) κι αν εχουν σχεση επειδη θα χρησιμοποιησει κηραλοιφη.

Ελπιζω να μου απαντησετε οσοι μπορειτε και να βγαλω ενα συμπερασμα για το αν θα τις παραγγειλω να βαλει ή οχι.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Υ.Γ.Δεν λεω καλως σας βρηκα γιατι δεν θα μεινω για πολυ :cool:

Καλησπερα σε ολους.

Μιλαω εκ μερους της θειας μου γιατι η ιδια δεν το κατεχει το αθλημα και που μ'έχει φαει τον τελευταιο καιρο να ψαξω ολο το internet για να βρω θεραπεια για την ψωριαση.

Δεν ξερω αν υπαρχει απο τα λιγα που εχω δει κι εχω διαβασει αλλα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για την κηραλοιφη αν το λεω καλα.

Σκεφτομαι να τις παραγγειλω ενα μπουκαλακι να το δοκιμασει σαν θεραπεια μιας και ειναι χωρις χημικα και αλλα τρελα (δεν θελω να τη παρω και στον λαιμο μου) αλλα θα ηθελα ν'άκουσω κι απο σας περισσοτερες λεπτομερειες για την κηραλοιφη αλλα και απο αυτους που το εχουν δοκιμασει αν εχουν δει καμια διαφορα απο τοτε που την χρησιμοποιουν και γενικως αν εχει αποτελεσμα.

Να σημειωσω πως εχει μονο στα χερια(παλαμες) και στα ποδια.Οχι πολυ εντονα ομως αν δεν δωσεις σημασια δεν τα προσεχεις.

Τωρα δεν ξερω τι αλοιφες βαζει(μπορω να την ρωτησω και να σας πω αργοτερα) κι αν εχουν σχεση επειδη θα χρησιμοποιησει κηραλοιφη.

Ελπιζω να μου απαντησετε οσοι μπορειτε και να βγαλω ενα συμπερασμα για το αν θα τις παραγγειλω να βαλει ή οχι.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Υ.Γ.Δεν λεω καλως σας βρηκα γιατι δεν θα μεινω για πολυ :cool:

Γειά σου nnakis!

Αν προχωρήσεις τη σελίδα, με ημερομηνία 17-4-2012 αναφέρω την μικρή μου εμπειρία με την κηραλοιφή.Αλλά και το μέλος dream_graf έχει γράψει κάποια πράγματα μέχρι και 21-4-2012.Συμπέρασμα δεν είναι εύκολο να βγάλεις...

kalispera.eimai nea sto forum k grafw gia prwti fora.sygxwriste tyxon lathi .

exw psoriasi apo ta 13 mou ,sxedon eikosi xronia...

stin efiveia mou k mexri ta 23 gemiza sxedon se olo to swma...pleon mono stous agwnes k ston kormo sta plevra.to kalokairi me ton ilio dn exw katholou.

exw dokimasei sxedon ola osa exoyn anaferei kai oi ypoloipoi symmetexontes.

i diki mou protasi einai na min dinete tosi simasia k tha iremisete.

xrisimopoiw mono exwterika mia krema ftiaxti,syndyasmos apo dyo alles . ftines k ap oti mou leei o giatros xwris tosi kortizoni.

exw dokimasei neotigason,neoral,oles tis aloifes k ton praktiko pou aneferthike stis serres...proswrines lyseis tha lega,akrives k polles fores epipones...

k omoiopathitiki...

iremia,ilios k na to paroume apofasi pws me afto tha zoume.eksallou an vlepeis ton eafto sou omorfo etsi se vlepoun k oloi oi ypoloipoi.

opoios thelei perissoteres leptomereies eimai edw .

xairetw..:-D

Kalispera...tha simfoniso kai ego mazi sou..mono iremia xreiazete kai mpania me ilio...

exo dokimasei ta panta ..akoma kai eneseis enbrel...oso ekana tin therapeia efeygan ...alla dystyxos meta xanaemfanistike xeirotera...opote ipomoni -polli enidatosi - kali ygieini kai iliotherapeia...

konxri:confused:

Παιδιά,ο αρραβωνιαστικός μου που είχε ψωρίαση(κοκκινίλες στα χέρια-μασχάλες-πόδια) από τα 17, δοκίμασε μία αλοιφή με σύσταση από νανοσωματίδια ασημιού και πίνει και χυμό αλόης βέρα.Μετά από 2-3 μήνες μπορώ να πω ότι υπάρχει μεγάαλη καλυτέρευση!Επίσης είχε και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα στο κεφάλι και λούζεται με σαμπουάν ίδιας σύστασης με την αλοιφή με πολλή βελτίωση.Τώρα,δεν ξέρω αν σε όλους θα είχε τα ίδια αποτελέσματα,αλλά έτσι κι αλλιώς δε βλάπτουν γιατί είναι απολύτως φυσικά,χωρίς χημικά και συντηρητικά.

Καλησπέρα και από μένα.

γράφτηκα στο forum παρακολουθώντας αυτή τη συζήτηση, αν και το διαβάζω τα 2 τελευταία χρόνια που έγινα και μπαμπάς!

Έχω και εγώ πρόβλημα με σταγονοειδή ψωρίαση, εμφανίστηκε περίπου όταν ήμουν 10 και 25 χρόνια μετά καλά κρατεί.

Έχω δοκιμάσει πολλές θεραπείες, κορτιζονούχες και μη, για μια περίοδο κοντά στα 20 δοκίμασα και μια σειρά χαπιών (δεν θυμάμαι το όνομά τους μετά από τόσα χρόνια, ήταν όμως αυτά με τις παρενέργειες για τερατογένεση κλπ).

Τα τελευταία 4 χρόνια (ξανά)άρχισα ομοιοπαθητική χωρίς όμως σπουδαία αποτελέσματα.

Τώρα είμαι σε φάση που μπορεί λόγω άγχους και πίεσης να γεμίζει όλος ο κορμός και ιδίως τα άκρα με μικρές εστίες που κατά τόπους ενώνονται.

Τα τελευταία χρόνια μου σύστησαν ένα φαρμακοποιό στον Άγιο Ελευθέριο που παρασκευάζει μια δική του φαρμακευτική αλοιφή. Η αλοιφή σε μένα προσωπικά έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Σε περίοδο έξαρσης και με καθημερινή χρήση σε συνδυασμό και με μια ενυδατική που μου έχει δώσει, το σώμα καθαρίζει μετά από 10-15 μέρες. Από εκεί και μετά θέλει μια συντήρηση όποτε βλέπω κάτι.

Επειδή όμως γενικά έχω κουραστεί, ιδιώς τους χειμερινούς μήνες που είναι καλυμένο το σώμα και κρύβεται, δεν πολυ-κάνω χρήση και έτσι πάλι γεμίζω.

Θα ήθελα πολύ να υπήρχε κάποια πιο μόνιμη θεραπεία, από αυτά όμως που διαβάζω γενικά, σκέφτομαι ότι πάλι καλά που υπάρχει και αυτό.

Αν κάποιος θέλει τα στοιχεία του ας μου στείλει ένα π.μ. για να του τα δώσω.

Καλησπέρα και από μένα.

γράφτηκα στο forum παρακολουθώντας αυτή τη συζήτηση, αν και το διαβάζω τα 2 τελευταία χρόνια που έγινα και μπαμπάς!

Έχω και εγώ πρόβλημα με σταγονοειδή ψωρίαση, εμφανίστηκε περίπου όταν ήμουν 10 και 25 χρόνια μετά καλά κρατεί.

Έχω δοκιμάσει πολλές θεραπείες, κορτιζονούχες και μη, για μια περίοδο κοντά στα 20 δοκίμασα και μια σειρά χαπιών (δεν θυμάμαι το όνομά τους μετά από τόσα χρόνια, ήταν όμως αυτά με τις παρενέργειες για τερατογένεση κλπ).

Τα τελευταία 4 χρόνια (ξανά)άρχισα ομοιοπαθητική χωρίς όμως σπουδαία αποτελέσματα.

Τώρα είμαι σε φάση που μπορεί λόγω άγχους και πίεσης να γεμίζει όλος ο κορμός και ιδίως τα άκρα με μικρές εστίες που κατά τόπους ενώνονται.

Τα τελευταία χρόνια μου σύστησαν ένα φαρμακοποιό στον Άγιο Ελευθέριο που παρασκευάζει μια δική του φαρμακευτική αλοιφή. Η αλοιφή σε μένα προσωπικά έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Σε περίοδο έξαρσης και με καθημερινή χρήση σε συνδυασμό και με μια ενυδατική που μου έχει δώσει, το σώμα καθαρίζει μετά από 10-15 μέρες. Από εκεί και μετά θέλει μια συντήρηση όποτε βλέπω κάτι.

Επειδή όμως γενικά έχω κουραστεί, ιδιώς τους χειμερινούς μήνες που είναι καλυμένο το σώμα και κρύβεται, δεν πολυ-κάνω χρήση και έτσι πάλι γεμίζω.

Θα ήθελα πολύ να υπήρχε κάποια πιο μόνιμη θεραπεία, από αυτά όμως που διαβάζω γενικά, σκέφτομαι ότι πάλι καλά που υπάρχει και αυτό.

Αν κάποιος θέλει τα στοιχεία του ας μου στείλει ένα π.μ. για να του τα δώσω.

Νικό τα neotigason πρέπει να λες. Πολύ αποτελεσματικά φάρμακα απ ότι εχω ακουσει αλλα με πολλές παρενέργειες.

Μόλις γύρισα από τα εξωτερικά ιατρία του ΠΕΠΑΓΝΗ σημερα. ειπα να το ξαναπιάσω από την αρχή το όλο θέμα άλλαξα δερματολόγο(ήταν του ΙΚΑ) γαι τον λόγο αυτών των φαρμάκων, μου τα έδωσε ο μη πω πως…. κ μου είπε έλα μετά από 1 μήνα αλλά κανονικά αυτά τα φάρμακα θέλουν αιματολογικές εξετάσεις πριν τα πάρεις κ παρακολούθηση οπότε όπως μου τα έδωσε τα φύλαξα στο συρτάρι, όλα αυτά πριν 1 με 1.5 μήνα περίπου

Μπορεί να γίνομαι παρακάτω λίγο κουραστικός αλλά θέλω να μοιραστώ την εμπειρία που πέρασα που οπούς σκέπτεται να μπει σε αυτή την διαδικασία που περιγράφω παρακάτω νε ξέρει τι τον περιμένει…

Κάποιος μου είχε πει για άλατα της νεκρής θάλασσας κ φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης ψάχνοντας βρήκα μία σειρά προϊόντων της herbtherapi hellas είχα γράψει κ κάτι σχετικό εδώ πέρα ολλα τα μπουκαλάκια κ η μαύρη λάσπη κοστίζουν με μια έκπτωση που μου έκαναν 45% 100 ευρώ χοντρά. Λοιπόν … ξεκίνησα να την χρησιμοποιώ πριν τρεις βδομάδες πρόσωπο (φρύδι μύτη) χεριά πόδια.

Την πρώτη βδομάδα ξεκίνησαν να φουντώνουν ιδιαίτερα στο πρόσωπο, μιλάω με ένα να από την εταιρία τους μου λέει έτσι λειτουργεί στην αρχή δρά από μέσα πρως τα έξω, μπαίνει η δεύτερη βδομάδα κ είχα γεμίσει σε όλο μου το πρόσωπο Πάνου φρύδια μάγουλα αυτιά εκτός κάτω χαμηλά στο σαγόνι ξαναμιλάω μαζί τους μου λένε ότι τους έχει ξανατύχει τέτοιο περιστατικό μου προτείνουν να σταματήσω την μαύρη λάσπη κ να χρησιμοποιώ μόνο τα αλλά καθαριστικά για μια εβδομάδα κ μετά την επομένη βδομάδα (δηλαδή την τέταρτη) να χρησιμοποιήσω την μαύρη λάσπη 1 φορά κ να δω αντιδράσεις.

Τώρα τελείωσε η Τρίτη εβδομάδα κ μπαίνω στην Τετάρτη στο πρόσωπο έχουν ηρεμήσει κ δείχνει πιο καθαρό ,καθόλου λιπαρό (που σχετικά έχω πολύ λιπαρό δέρμα) στα πόδια είμαι οκ δεν έχω δεί καμια αντίδραση, λόγο του dovodet που είχα κάνει πριν απο αυτή την θεραπεία που σας λέω είμουν καθαρώς,στα χέρια δε βλέπω καμία βελτίωση ίσα ίσα το ανάποδο. σήμερα είμαι σε μεγάλο δίλημμα, τα είπα όλλα αυτά που πέρασα στην νέα μου δερματολόγο (πήγα συστημένος παρά πολύ καλή απ ότι μου έχουν πει…) κ μου είπε

1) Δεν τα γνωρίζει καθόλου αυτά τα προϊόντα, μπροστά ήταν άλλοι δύο δερματολόγοι ούτε αυτοί τα ήξεραν

2) Ότι τα άλατα της μαύρης θάλασσας μπορεί να κάνουν καλό σε ορισμένους αλλά να πάς εκεί να κάνεις μπάνιο εκεί κ μετά να εκτεθείς κατευθείαν στον ήλιο

3) Με τελικό αποτέλεσμα να την σταματήσω, ότι μπορεί να έχω κάποια υπερευαισθησία στο δέρμα στα άλατα της νεκρής θάλασσας, με έστιλε για αιματολογικές εξετάσεις με πλάκωσε πάλι στις κορτιζόνες κ θα κάνουμε εξετάσεις για αλλεργίες κ ευαισθησίες του δέρματος

Δεν ξέρω να πρέπει να την συνεχίσω η να την σταματήσω αυτή την θεραπεία σκέφτομαι ότι ζημία ήταν να μου την κάνει μου την έκανε..θέλω ακόμα άλλες δύο εβδομάδες να την τελειώσω να δω τι θα γείνει.είμαι σε μεγάλο δείλια να συνεχίσω ή να πλακωθώ πάλι στις κορτιζόνες που μέχρι στιγμής δείχνουν ότι με πιάνουν με θεραπεία 20 ημερών..αυτά είχα να σας πω τα συμπεράσματα δικάσας αλλά παιδία προσέχετε σε αυτά τα φυσικά προϊόντα δεν είναι κ τόσο ανώδυνα όσο λένε, μη την πατήσετε γιατί εγώ μέχρι στιγμής δείχνει ότι την έχω πατήσει

Κάτι τελευταίο όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει παρακαλώ η γιατρός μου πρότεινε το dermylex B κάνει παρά πολύ καλή δουλεία μου είπε σταθεροποιεί την ψωρίαση στου περισσότερους που το δοκίμασαν κ λίγο που το έψαξα σήμερα στο εξωτερικό έχει κάνει καλή δουλειά το έχει χρησιμοποιήσει κανείς να μας πει την εμπιρεία του…;;

Σε αυτό που θέλω να καταλήξω κ να σταματήσω να σας κουράζω άλλο, είχα ψωρίαση αρχικα στο κεφάλι κ για 3 χρόνια περίπου δε το γνώριζα, νόμιζα πως είχα μόνο σμιγματοροηκή δερματίτιδα μετά έβγαλα κάτι πολύ ελάχιστα στα χέρια δε του έδωσα σημασία μου είπαν έκζεμα είναι περνούσε κ έφευγε, μέχρι τότε δεν είχα κενά πρόβλημα στο σώμα μου μόλις έμαθα καθαρά τι είχα στο κεφάλι κ στα χέρια ξεκίνησα να το ψάχνω, ετσι ξεκίνησα κ να γεμίζω, η μεγαλύτερη ειρωνεία… μόλις έμαθα που κ που μπορώ να εμφανίσω μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ξεκίνησα να εμφανίζονται σε μέρι που δε περίμενα να εμφανιστεί γιατί γνώριζα ότι ένα έκζεμα δε μπορεί να βγει σε τέτοια σημεία

Τι να πω; Συνήθως λένε ότι πρέπει να γνωρίζεις κ να ξέρεις τα πάντα για την ασθένεια σου αλλά στην συγκεκριμένη ασθένεια πέρα του ότι να γνωρίζεις τι είναι δε πρέπει να την ψάχνεις μέχρι βάθος γιατί μετά ξεκινάς κ την κυνηγάς… κ όσο την κυνηγάς σε κυνηγάει και αυτή εγώ εκεί καταλήγω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

• Δημιουργία νέου...