Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2010

Recommended Posts

Εγώ πάντως πέρσι που κατέθεσα τα δικαιολογητικά στο ΚΕΠ, είδα τα χρήματα κατατεθημένα στην τράπεζα ένα μήνα μετά. Και βέβαια μου έκανε τεράστια εντύπωση η ταχύτητα. Τώρα, αν φέτος, λόγω της κατάστασης, καθυστερούν πιο πολύ, δεν το ξερω αυτό.

Εγώ πέρισυ κατέθεσα στον ΟΑΕΔ και τα χρήματα μπήκαν την επόμενη ημέρα!!!!

Φέτος , το είπα παραπάνω , από αρχές Σεπτεμβρίου , τέλη Οκτωβρίου (και πάλι καλά να λέμε!!!):roll:

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 262
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πέρισυ κατέθεσα στον ΟΑΕΔ και τα χρήματα μπήκαν την επόμενη ημέρα!!!!

Φέτος , το είπα παραπάνω , από αρχές Σεπτεμβρίου , τέλη Οκτωβρίου (και πάλι καλά να λέμε!!!):roll:

Κι εγώ πέρσι ΟΑΕΔ πήγα και την επόμενη μέρα τα καταθέσανε!

Ααααααααααχ, περασμένα μεγαλεία. :rolleyes::P

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

το κακο των καθυστερησεων εχει ξεκινησει απ το καλοκαιρι. ουτε ξερουν κ αυτοι ποτε θα εχουν λεφτα να τα πιστωσουν...τι να πεις, αφου τα δινουν παλι καλα. γιαυτο ελεγα παραπανω, μη τα υπολογιζετε για καπου γιατι το πιο πιθανο ειναι να μη τα χετε. ετσι ην πατησα εγω. Καλη τυχη !

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Kαλημέρα,

Δουλεύω σε τεχνική, μελετητική και εργοληπτική εταιρία και από τον ΟΑΕΔ μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι το Επίδομα Παιδιού διότι αναφέρει στην συλλογική σύμβαση εργασίας ότι ένα ποσοστό πρέπει να κατάβαλεται από τον εργοδότη.

Δουλεύει κάποιος σε αντίστοιχη εταιρία και το έχει πάρει ;

Kαλημέρα,

Δουλεύω σε τεχνική, μελετητική και εργοληπτική εταιρία και από τον ΟΑΕΔ μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι το Επίδομα Παιδιού διότι αναφέρει στην συλλογική σύμβαση εργασίας ότι ένα ποσοστό πρέπει να κατάβαλεται από τον εργοδότη.

δεν ξερω κατι αλλα μηπως μπορει να το παρει ο αντρας σου???

apHGp3.png

Διαφημίσεις

Kαλημέρα,

Και εγώ όταν δούλευα σε μελετητικές εταιρείες (αρχιτεκτονικό γραφείο και γραφείο λιμενικών μελετών) έπαιρνα για το παιδί (ένα είχα τότε) 5% επί του μισθού. Τώρα που δουλευω αλλού παίρνω το επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

20iyp2.png mI5Hp2.png

@trelobebo

ωραια λοιπον αρα ο εργοδοτης θα επρεπε να σου εχει αυξησει τις αποδοχες!

αν δε το χει κανει

Περιπτωση 1: του το λες μηπως και

α)καλα τους ξεφυγε

β)σκοπευουν να στο δωσουν τελος του ετους μαζεμενο

γ)μπορει να στο δινουν κ να μη το χεις καταλαβει επειδη ειναι μικρο (?) καθε μηνα?

Περιπτωση 2: σε ορισμενες συλλ. συμβασεις τα επιδοματα μπορει να συμπεριλαμβανονται στους μισθους. πχ ο συζυγος μου εχει υπογραψει μια συμβαση πριν 10 χρονια που λεει οτι ολα τα επιδοματα που θα μπορουσε στο μελλον να λαβει (γαμου παιδιων κλπ κλπ) συμπεριλαμβανονται στο μηνιαιο μισθο!!!!

Τελος για να παρει επιδομα ο συζυγος σου η εσυ απο τον ΟΑΕΔ πρεπει και οι 2 εργοδοτες σας να υπογραψουν δηλωση πως ΔΕΝ λαμβανετε επιδομα απο την εργασια σας.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Kαλημέρα,

Εάν ο εργοδότης σου , σου καταβάλλει επίδομα παιδιού στο μισθό σου , τότε δεν δικαιούσαι να το ξαναπάρεις από τον ΟΑΕΔ . Αν σου καταβάλλει μικρότερο ποσό , τότε θα πάρεις τη διαφορά από τον ΟΑΕΔ. Σε κάθε περίπτωση , ζήτα μία βεβαίωση εργοδότη , από το λογιστή της εταιρίας σου, (η οποία θα είναι με βάση το υπόδειγμα) και θα ξεκαθαρίσεις τι συμβαίνει.

Δες στο παρακάτω link ,και κατέβασε το αρχείο που λέγεται "Εγκύκλιος οικογενειακών επιδομάτων έτους 2010" ,τα γράφει αναλυτικά και έχει και υπόδειγμα βεβαίωσης εργοδότη :

http://www.oaed.gr/Pages/SN_81.pg

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Είχα υποβάλει τα χαρτιά μου για το 2009 μέσω ΚΕΠ και δεν μου είχαν βάλει τα χρήματα στην Τράπεζα και στο ΚΕΠ που είχα ρωτήσει μου είχαν πει ότι δεν τους είχαν ενημερώσει οπότε πήγε ο σύζυγος μου από κοντά και του είπαν επειδή δουλεύω σε εργοληπτική εταιρία πρέπει να το καταβάλει η εταιρία το επίδομα. Στις αποδείξεις που υπογράφω κάθε μήνα δεν το αναφέρει, οπότε θα μιλήσω με τον λογιστή μας για να δω τι γίνεται.

• 1 month later...
Καλησπερα! Μπορει καποιος να μου εξηγησει ποιοι δικαιουνται αυτο το επιδομα;

Ευχαριστω!

Το επίδομα το δικαιούνται όσοι έχουν παιδιά , είναι μισθωτοί και δεν λαμβάνουν επίδομα τέκνου από τον εργοδότη.

Διάβασε παρακάτω αναλυτικές προϋποθέσεις :

http://www.oaed.gr/Repository/FI_1761.file

καλησπέρα σε όλους. Εγώ που είμαι άνεργη αλλα έχω ασφάλιση ΙΚΑ από το ΟΑΕΔ για δυο χρόνια μετά την λήξη του επιδόματος ανεργίας και βάλω το παιδί στο δικό μου βιβλιάριο για να πάρω το επιδομα λοχείας, μετά ο άντρας μου θα δικαιούται να πάρει το οικογενειακό επίδομα εφόσον δεν το παίρνει από τον εργοδότη του εάν δεν έχει το παιδί ασφαλισμένο στο δικό του βιβλιάριο?

Επίσης αν παίρνει πάνω από την συλλογική σύμβαση και για αυτόν τον λόγο δεν του το δίνει ο εργοδότης επειδή θεωρεί ότι συμπεριλαμβάνεται, το δικαιούται από τον ΟΑΕΔ?

Ευχαριστω

don't worry be happy :lol:

καλησπέρα σε όλους. Εγώ που είμαι άνεργη αλλα έχω ασφάλιση ΙΚΑ από το ΟΑΕΔ για δυο χρόνια μετά την λήξη του επιδόματος ανεργίας και βάλω το παιδί στο δικό μου βιβλιάριο για να πάρω το επιδομα λοχείας, μετά ο άντρας μου θα δικαιούται να πάρει το οικογενειακό επίδομα εφόσον δεν το παίρνει από τον εργοδότη του εάν δεν έχει το παιδί ασφαλισμένο στο δικό του βιβλιάριο?

Επίσης αν παίρνει πάνω από την συλλογική σύμβαση και για αυτόν τον λόγο δεν του το δίνει ο εργοδότης επειδή θεωρεί ότι συμπεριλαμβάνεται, το δικαιούται από τον ΟΑΕΔ?

Ευχαριστω

Δεν χρειάζεται να έχει γραμμένα τα παιδιά στο δικό του βιβλιάριο, ούτε έχει να κανει με το ύψος του μισθού.

Απλώς χρειάζεται μία βεβαίωση από την εργασία του οτι εργαζεται εκεί, από πότε και τι μισθό παίρνει.

Χρειάζεται να έχει σε φωτοτυπία τα βιβλιάρια των παιδιών (α σελίδα)

λογ/σμο Εθνικής τράπεζας με πρώτο το δικό του όνομα, εκκαθαριστικό, ταυτότητα. Μπορείς και εσυ να καταθέσεις την αίτηση του αντί για αυτόν εάν εκείνος δεν μπορεί.

Lisa8 σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Μηπως γνωρίζεις ακόμα γιατί χρειάζεται το εκκαθαριστικό? θελω να πω το δικαιούνται όλοι ή εάν φαίνεται στο εκκαθαριστικό από ένα ποσό και πάνω δεν το δικαιούσαι?

Επίσης αν σε κάποιου την ατομική σύμβαση (βλέπεις τώρα γίνανε και οι ατομικές συμβάσεις) αναφέρεται ότι όλα τα επιδόματα συμπεριλαμβάνονται στον μισθό αλλά φαίνεται μόνο εκεί, δηλαδή στην αναλυση της μισθοδοσίας δεν φαίνεται ο εργοδότης να πληρώνει κάποιο επίδομα, τότε το δικαιούται? Ζητάνε στον ΟΑΕΔ και την σύμβαση?

Ευχαριστώ

don't worry be happy :lol:

Lisa8 σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Μηπως γνωρίζεις ακόμα γιατί χρειάζεται το εκκαθαριστικό? θελω να πω το δικαιούνται όλοι ή εάν φαίνεται στο εκκαθαριστικό από ένα ποσό και πάνω δεν το δικαιούσαι?

Επίσης αν σε κάποιου την ατομική σύμβαση (βλέπεις τώρα γίνανε και οι ατομικές συμβάσεις) αναφέρεται ότι όλα τα επιδόματα συμπεριλαμβάνονται στον μισθό αλλά φαίνεται μόνο εκεί, δηλαδή στην αναλυση της μισθοδοσίας δεν φαίνεται ο εργοδότης να πληρώνει κάποιο επίδομα, τότε το δικαιούται? Ζητάνε στον ΟΑΕΔ και την σύμβαση?

Ευχαριστώ

Νομίζω δεν την ζητάνε. Επίσις νομίζω δεν υπαρχει όριο. Θέλουν να διασφαλίσουν οτι θα το πάρει μόνο ο ένας από τους 2 δικαιούχους (ζευγάρι).

Στο εκκαθ. φαινεται και το ΑΦΜ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...