Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Με έχουν "κοροιδέψει" πολλές φορές για τα βιολογικά προιόντα μέχρι που έχω ακούσει ότι "και φυτοφάρμακα να μην βάζουν ξέρεις εσύ αν το χώμα είναι καθαρό?" (επιχείρημα και αυτό...) και έρχομαι να πω πως η πιο απλή σκέψη που μου περνάει απο το μυαλό είναι πως ακόμα και να μην γίνεται σωστή δουλειά στα βιολογικά 100% σίγουρα έχει διαφορές απο τα συμβατικά.

Οτι αποφεύγεις είναι για καλό.

Όπως όταν έβγαλα το ασύρματο τηλέφωνο απο το σπίτι οι περισσότεροι με είπαν υπερβολική και αφού γύρω μας ειμαστε γεμάτοι κεραίες και καλώδια τι νόημα έχει ?

Τα πάντα από αυτά που προσπαθούμε να αποφύγουμε, ακτινοβολία, χημικά, λειτουργούν στον οργανισμό αθροιστικά, γιατί λοιπόν να μην αποφύγω όσα περισσότερο μπορώ?

Δεν έπαθε τίποτα η ζωή μου βγάζοντας το ασύρματο τηλέφωνο ούτε καν η τσέπη μου ψωνίζοντας βιολογικά γιατί όσα περισσότερα μαθαίνω τόσο ανακαλύπτω πως μπορεί να είναι και απίστευτα οικονομικά.

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές, αλλά με ενδιαφέρει να γνωρίζω πόσο κοντά στην αλήθεια είμαι.Αυτό με τον ασύρματο το έχω κάνει κι εγώ, και με το τηλέφωνο και με το ίντερνετ.Με αυτό που έκανα bold συμφωνώ απόλυτα, απλά όπως είπα μου αρέσει να γνωρίζω τι κάνω και να μην είμαι παραπληροφορημένη.Δηλαδή όντως το βιολογικό να είναι καλύτερο από το συμβατικό ακόμη και με τα μειονεκτήματα που θέτουμε, όχι να χρησιμοποιούν βιολογικά φυτοφάρμακα που σε άλλες χώρες έχουν καταργηθεί ως επικίνδυνα συμβατικά!

Γενικά στο θέμα του φαγητού ακόμη δεν έχω πειστεί ομολογώ.

Πχ έχω την εναλλακτική να βάψω τα μαλλιά μου με ''φυτικές'' βαφές.Γνωρίζω όμως πάρα πολύ καλά πως όποια βαφή έχει εναλλακτικές χρωμάτων περιέχει εξίσου επικίνδυνα συστατικά με τις συμβατικές.Άρα ή θα πρέπει να πάω σε χέννα από τσουβάλι ή να συνεχίσω με συμβατικές.Και κάνω τις επιλογές μου.

Είδατε πόσο καλά γνωρίζω το θέμα με τις τρίχες:mrgreen:

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές, αλλά με ενδιαφέρει να γνωρίζω πόσο κοντά στην αλήθεια είμαι.Αυτό με τον ασύρματο το έχω κάνει κι εγώ, και με το τηλέφωνο και με το ίντερνετ.Με αυτό που έκανα bold συμφωνώ απόλυτα, απλά όπως είπα μου αρέσει να γνωρίζω τι κάνω και να μην είμαι παραπληροφορημένη.Δηλαδή όντως το βιολογικό να είναι καλύτερο από το συμβατικό ακόμη και με τα μειονεκτήματα που θέτουμε, όχι να χρησιμοποιούν βιολογικά φυτοφάρμακα που σε άλλες χώρες έχουν καταργηθεί ως επικίνδυνα συμβατικά!

Γενικά στο θέμα του φαγητού ακόμη δεν έχω πειστεί ομολογώ.

Πχ έχω την εναλλακτική να βάψω τα μαλλιά μου με ''φυτικές'' βαφές.Γνωρίζω όμως πάρα πολύ καλά πως όποια βαφή έχει εναλλακτικές χρωμάτων περιέχει εξίσου επικίνδυνα συστατικά με τις συμβατικές.Άρα ή θα πρέπει να πάω σε χέννα από τσουβάλι ή να συνεχίσω με συμβατικές.Και κάνω τις επιλογές μου.

όποιος κάνει αλλαγές ενημερώνεται..

δεν ξυπνάς ένα πρωί και αρχίζεις να πετάς πράγματα... :-)

με το ιντερνετ τι έκανες ?

εγώ δεν έχω σπίτι..

σκοπεύω στο μέλλον..

τι μπορούμε να προσέξουμε εκεί ?

βάφω τα μαλλιά μου με βιολογικές βαφές του εμπορίου..

θέλω να δοκιμάσω την χέννα, πιάνει σε μαλλιά ήδη βαμμένα ?

Με έχουν "κοροιδέψει" πολλές φορές για τα βιολογικά προιόντα μέχρι που έχω ακούσει ότι "και φυτοφάρμακα να μην βάζουν ξέρεις εσύ αν το χώμα είναι καθαρό?" (επιχείρημα και αυτό...) και έρχομαι να πω πως η πιο απλή σκέψη που μου περνάει απο το μυαλό είναι πως ακόμα και να μην γίνεται σωστή δουλειά στα βιολογικά 100% σίγουρα έχει διαφορές απο τα συμβατικά.

Όπως όταν έβγαλα το ασύρματο τηλέφωνο απο το σπίτι οι περισσότεροι με είπαν υπερβολική και αφού γύρω μας ειμαστε γεμάτοι κεραίες και καλώδια τι νόημα έχει ?

Τα πάντα από αυτά που προσπαθούμε να αποφύγουμε, ακτινοβολία, χημικά, λειτουργούν στον οργανισμό αθροιστικά, γιατί λοιπόν να μην αποφύγω όσα περισσότερο μπορώ?

Δεν έπαθε τίποτα η ζωή μου βγάζοντας το ασύρματο τηλέφωνο ούτε καν η τσέπη μου ψωνίζοντας βιολογικά γιατί όσα περισσότερα μαθαίνω τόσο ανακαλύπτω πως μπορεί να είναι και απίστευτα οικονομικά.

Λες και γράφω εγώ.........:mrgreen:

Συμφωνώ απόλυτα!

Κάπου υπάρχει ένα μήνυμα απο τον ΖΙΜAROULI για μια βαφή...

...θα ψάξω να στη βρω και θα σου την βάλω με edit.

EDIT: Τα βρήκα

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1743840&postcount=2310

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1744010&postcount=2317

εγώ δεν έχω σπίτι..

σκοπεύω στο μέλλον..

Αρκεί η συνδεσή σου να είναι ενσύρματη

(να έχει κοντά πρίζα τηλεφώνου κλπ)

ΟΧΙ σε ήδη βαμμένα μαλλιά η χένα!!!!!!!

Θα σου γίνει πράσινο το μαλλί!!!

(θέλει να έχουν περάσει 6 μήνες χωρίς χημική βαφή)

Καλησπέρα σας κορίτσια.....

Μήπως έχει χρησιμοποιήσει κάποια από σας το παρακάτω

(λευκαντικές μαγνητικές μπάλες

http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=29780

Καλές είναι

λένε οτι εκτός απο τα άλατα

χρησιμεύουν για να πλένει τα ρούχα καλύτερα

γιατί τα "χτυπάει".

Το μόνο κακό είναι οτι κάνουν φασαρία

στο κάδο του πλυντηρίου

κι εαν θες να βάλεις πλυντήριο το βράδυ δεν μπορείς.....

Eυχαριστώ soevan07,

πάντως θα την αφήσω την χένα....

και 6 μήνες δεν μπορώ να τα αφήσω άβαφτα...

πολλά έχω κάνει..

να πρασινίσω δεν νομίζω να το άντεχα !!!!!!!!!!!! :-)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Χρειάζομαι τα φώτα σας στα εξής:

1) Καθάρισα το πλυντήριο ρούχων με το γνωστό τρίπτυχο "λευκό ξύδι-σόδα-βραστό νερό" και από την επόμενη κιόλας ημέρα ο κάδος αναδίδει έντονη μυρωδιά μούχλας :cry:. Γνωρίζετε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς διορθώνεται; Να σημειώσω ότι πλένω μόνο με πράσινο σαπούνι και σόδα.

2) Μήπως έχετε δοκιμάσει με επιτυχία βιολογικό σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας;

3) Έχετε δοκιμάσει βιολογικά είδη μακιγιάζ και, αν ναι, ποια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση!:D

Β.Α.Γ.Γ.2009

Μόνο για το Νο 3 μπορώ να απαντήσω... :-)

Δεν υπάρχουν και πολλά, εγώ ψάχνω make up καλυπτικό... και δεν βρίσκω..

sante για βαφτικά αλλά και εκεί consiler και make up τι τα βάζεις τι όχι.. το ίδιο και το αυτό...

sante για βαφτικά αλλά και εκεί consiler και make up τι τα βάζεις τι όχι.. το ίδιο και το αυτό...

Κατάλαβα...ευχαριστώ πάντως!

Β.Α.Γ.Γ.2009

soevan07 σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όντως βάζω βράδυ. Σε περίπτωση όμως που αλλάξω το προγραμμά μου, έχω πολύ σκληρό νερό και βλέπω το πλυντήριο να μας αφήνει, μπορώ να τις - τις λευκαντικές μαλακτικές μαγνητικές μπάλες - χρησιμοποιήσω μαζί με soap nuts?

Συμφωνώ!Γι αυτό ξεκίνησα να αλλάζω τα απορρυπαντικά μου πχ, πείστηκα αν θέλεις,για τη μαναβική κτλ, σκοπεύω τώρα να κάνω τις πρώτες μου αγορές και να συγκρίνω με πάσα επιφύλαξη, γιατί μέχρι στιγμής όσους έχω γνωρίσει με θερμοκήπια ή χωράφια ή γεωπόνοι κτλ είναι λίγο κοροϊδευτικοί απέναντι στο θέμα.

Όταν θα συναντήσω μετά από κανένα 3μηνο το γεωπόνο κι έχω πληροφορίες θα ενημερώσω...μη σου πω ότι θα τον πάρω την Παρασκευή ένα τηλ ή την Τετάρτη για να ενημερωθώ!

εγώ δεν έχω σπίτι..

σκοπεύω στο μέλλον..

Με το ίντερνετ απλά το έχω ενσύρματο δεν το έχω ασύρματο.

Χέννα βιολογική από τσουβάλι υποθέτω εννοείς...

Να σου πω μόνο το εξής:Στα σοβαρά κομμωτήρια (δεν εννοώ μεγάλα, απλά ευσυνείδητα) αν πας και τους πεις ότι έχεις βάλει χέννα φυτική και θες πχ περμανάντ, δε σου την κάνουν!Φοβούνται τι αντίδραση θα έχει το χημικό με το φυτικό και πόσες τρίχες θα πάρουν στο χέρι:mrgreen:

Γι αυτό κι εγώ έχω ένα φόβο και με τα προϊόντα προσώπου.Γιατί δε θέλω να χρησιμοποιήσω αγνά προϊόντα για makeup θέλω όμως αγνά προϊόντα για κρέμες, φοβάμαι όμως την μεταξύ τους αντίδραση!

Είμαι δύσπιστη γενικώς.Ξέρετε τους μπλε κάδους ανακύκλωσης που περνούσαν τα ειδικά απορριματοφόρα και τους άδειαζαν?Ε, μετά τους πήγαιναν στην ίδια χωματερή με τα υπόλοιπα...κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν τα κονδύλια τα ευρωπαϊκά που έφαγαν.

Τώρα, δηλώνω ακόμη πρωτάκι στο θέμα οικολογία-βιολογία και προσπαθώ σιγά σιγά να επιλέξω τι μου ταιριάζει και να προσαρμόσω τα νέα δεδομένα στη ζωή μου.

Απλά για να μην πάθω υπερφόρτωση τα κάνω ένα ένα, κι όπου αμφιβάλλω ρωτάω και ξαναρωτάω και ξαναρωτάω μέχρι να σταματήσω να αμφιβώλλω;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Άλλο η βαφή μαλλιών και το αποτέλεσμα...

αν σου βγει κανένα πορτοκαλοπρασινούλη και τρέχεις..

και άλλο τα καλλυντικά..

βάζω πολύ καιρό βιολογικά καλλυντικά με συμβατικά προϊόντα μακιγιάζ..

Δεν ανατινάχθηκα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:-)

ευχαριστώ για τις απαντήσεις

όσο για τις χωματερές το έχω ξανακούσει...

αλλά από την μια ελπίζω ότι δεν θα συμβαίνει παντού έτσι

και από την άλλη ακόμα και να συμβαίνει παντού εγώ θα ξεχωρίζω τα σκουπίδια μου

πάντα ας είμαι και η τελευταία ελληνίδα που το κάνει....

πάντως στην λίστα των βιολογικών (κακώς σε απογοήτευσα τόσο) έχει νομίζω, εξάλλου προιόντα make up δεν είναι μόνο το καλυπτικό... και ανάλογα τι θέλει η κάθε μία, εσένα μπορει κάποια να σε βολέψουν.

Kikileuteris δεν είναι απλό και εύκολο από την μία μέρα στην άλλη να αλλάξεις τις συνήθειές σου το καταλαβαίνω. Καλά κάνεις και το ψάχνεις δεν λέω αλλά δεν έχει νόημα να αμφισβητούμε συνεχώς διότι έτσι δεν θα είσαι ποτέ σίγουρη για τις επιλογές σου. Τι χειρότερο δηλαδή μπορεί αν σου συμβεί αν τρως βιολογικά αντί συμβατικά και αν βάζεις βιολογικά καλλυντικά αντί συμβατικά? ΤΙΠΟΤΑ αντιθέτως έχεις πολλές πιθανότητες να κάνεις καλό στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου. Λοιπόν για τα καλλυντικά που ρωτάς εγω για κάποιο διάστημα μέχρι να αποφασίσω να πετάξω τα συμβατικά make up, πούδρες κονσίλερ και λοιπά έβαζα βιολογικές κρέμες και συμβατικό μακιγιάζ τίποτα δεν έπαθα. Τώρα τα αντικατέστησα όλα τα καλλυντικά που έχω είναι lavera και nvey. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και από τα δύο. Το μεικ απ της lavera είναι πολύ καλυπτικό πάντως

Λοιπόν επιχείρηση βαφή μαλλιών με sante βιολογικές τζίφος. Μην το επιχειρήσετε μόνες σας. Μόνο κομμώτρια μπορεί να το περάσει αυτό το πράγμα. Σαν τσιμέντο ήταν, πάντως τις ανταύγιες τις ξανθές που είχα μου τις σκούρηνε αλλά την ρίζα που ήταν καστανή φυσικά δεν την άνοιξε αφού δεν έχει αμμωνία. Αναγκάστηκα να τα βάψω με χημική βαφή γιατί ήμουν σαν καρνάβαλος με την διχρωμία. Είνα πάντως απολύτως φυσική πιστέψτε με αλλά πολύ δύσκολη στο να περαστει η βαφή. Πολύ ώρα αναμονής της βαφής στο κεφάλι δύο ώρες σχεδόν την άφησα.

FXWyp3.png

Kikileuteris δεν είναι απλό και εύκολο από την μία μέρα στην άλλη να αλλάξεις τις συνήθειές σου το καταλαβαίνω. Καλά κάνεις και το ψάχνεις δεν λέω αλλά δεν έχει νόημα να αμφισβητούμε συνεχώς διότι έτσι δεν θα είσαι ποτέ σίγουρη για τις επιλογές σου. Τι χειρότερο δηλαδή μπορεί αν σου συμβεί αν τρως βιολογικά αντί συμβατικά και αν βάζεις βιολογικά καλλυντικά αντί συμβατικά? ΤΙΠΟΤΑ αντιθέτως έχεις πολλές πιθανότητες να κάνεις καλό στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου. Λοιπόν για τα καλλυντικά που ρωτάς εγω για κάποιο διάστημα μέχρι να αποφασίσω να πετάξω τα συμβατικά make up, πούδρες κονσίλερ και λοιπά έβαζα βιολογικές κρέμες και συμβατικό μακιγιάζ τίποτα δεν έπαθα. Τώρα τα αντικατέστησα όλα τα καλλυντικά που έχω είναι lavera και nvey. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και από τα δύο. Το μεικ απ της lavera είναι πολύ καλυπτικό πάντως

Λοιπόν επιχείρηση βαφή μαλλιών με sante βιολογικές τζίφος. Μην το επιχειρήσετε μόνες σας. Μόνο κομμώτρια μπορεί να το περάσει αυτό το πράγμα. Σαν τσιμέντο ήταν, πάντως τις ανταύγιες τις ξανθές που είχα μου τις σκούρηνε αλλά την ρίζα που ήταν καστανή φυσικά δεν την άνοιξε αφού δεν έχει αμμωνία. Αναγκάστηκα να τα βάψω με χημική βαφή γιατί ήμουν σαν καρνάβαλος με την διχρωμία. Είνα πάντως απολύτως φυσική πιστέψτε με αλλά πολύ δύσκολη στο να περαστει η βαφή. Πολύ ώρα αναμονής της βαφής στο κεφάλι δύο ώρες σχεδόν την άφησα.

αααα σε τσάκωσα !

lavera καλυπτικό εεεε????

το βρήκες Ελλάδα ή το παρήγγειλες απο έξω ?

πάντως στην λίστα των βιολογικών (κακώς σε απογοήτευσα τόσο) έχει νομίζω, εξάλλου προιόντα make up δεν είναι μόνο το καλυπτικό... και ανάλογα τι θέλει η κάθε μία, εσένα μπορει κάποια να σε βολέψουν.

Το καλύτερο κονσίλερ που έχω δοκιμάσει είναι της lavera

Ούτε sante ούτε nvey

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

αααα σε τσάκωσα !

lavera καλυπτικό εεεε????

το βρήκες Ελλάδα ή το παρήγγειλες απο έξω ?

Πέρυσι είχα κάνει μία μεγάλη παραγγελία από http://www.spiritofnature.co.uk για lavera καλλυντικά, η διαφορά τιμής με ελλάδα ήταν μεγάλη αλλά αντιμετώπισα τεράστια καθυστέρηση μέχρι να παραλάβω. Βέβαια τα παρέλαβα όλα τέλεια αλλά αργοπορημένα πολύ.

http://www.pharmacy4u.gr/product_info.php?products_id=10577&ref=pathfinder&language=gr

Δες το λινκ που σου έβαλα το άλλο σάιτ που σου έγραψα το αγγλικό δεν τα έχει πια

FXWyp3.png

Πέρυσι είχα κάνει μία μεγάλη παραγγελία από http://www.spiritofnature.co.uk για lavera καλλυντικά, η διαφορά τιμής με ελλάδα ήταν μεγάλη αλλά αντιμετώπισα τεράστια καθυστέρηση μέχρι να παραλάβω. Βέβαια τα παρέλαβα όλα τέλεια αλλά αργοπορημένα πολύ.

http://www.pharmacy4u.gr/product_info.php?products_id=10577&ref=pathfinder&language=gr

Δες το λινκ που σου έβαλα το άλλο σάιτ που σου έγραψα το αγγλικό δεν τα έχει πια

ευχαριστώ πάραααα πολύ !!!!!!!!!!!! :-)

Το καλοκαίρι είχα μια έντονη συζήτηση με την πεθερούλα μου η οποία εμμέσως με ειρωνευότανε για όλες τις οικολογικές επιλογές που κάνω για την οικογένειά μου λέγοντάς μου ότι όλοι θα πεθάνουμε από τη μόλυνση του περιβάλλοντος για την οποία δε δεν ευθύνονται οι πολιτικοί μας (φανατική του πρώην κόμματος βλέπετε!) αλλά οι μεγάλες δυνάμεις που μας ελέγχουν, κυρίως οι αμερικάνοι...

Είχα θυμώσει τόσο πολύ μαζί της που μου ερχότανε να τη δείρω :roll:

Λάθος μου που ασχολήθηκα με τη συζήτηση αυτή φυσικά, πάντα λέω να αποφεύγω τέτοιου είδους συζητήσεις αλλά μερικές φορές δεν αντέχω.

Με εκνευρίζει φοβερά η αμφισβήτηση του κάθετι και η ισοπεδωτική αυτή σκέψη!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

όσο για τις χωματερές το έχω ξανακούσει...

αλλά από την μια ελπίζω ότι δεν θα συμβαίνει παντού έτσι

και από την άλλη ακόμα και να συμβαίνει παντού εγώ θα ξεχωρίζω τα σκουπίδια μου

πάντα ας είμαι και η τελευταία ελληνίδα που το κάνει....

Τελευταία πάντως έχω ακούσει ότι δε συμβαίνει αυτό.Δε μπορώ να πω με σιγουριά.

Απλά εγώ δεν έμπαινα στον κόπο, γιατί δεν είχε νόημα, αφού θα κατέληγαν πάλι μαζί.Αν είχα λομως μεγάλο παιδάκι θα το έκανα για να δώσω το παράδειγμα.

Έκανα άλλα όμως.Πχ δεν πετάω ποτέ το λάδι στο νεροχύτη.Πλαστικό μπουκάλι και σκουπίδια.

Kikileuteris δεν είναι απλό και εύκολο από την μία μέρα στην άλλη να αλλάξεις τις συνήθειές σου το καταλαβαίνω. Καλά κάνεις και το ψάχνεις δεν λέω αλλά δεν έχει νόημα να αμφισβητούμε συνεχώς διότι έτσι δεν θα είσαι ποτέ σίγουρη για τις επιλογές σου.

Εγώ πιστεύω το αντίθετο για να είμαι ειλικρινής.Όσο το ψάχνεις τόσο πιο σίγουρος είσαι για τις επιλογές σου.

Και το πως και πότε και για ποιες συνήθειες θα πειστείς τελικά να αλλάξεις είναι για μένα καθαρά θέμα ιδιοσυγκρασίας προσωπικής.

Πχ διάβασα πολύ για τα εμβόλια, τα αμφισβήτησα έντονα και τα 2 κινήματα (και υπέρ και κατά) εννοώντας δλδ ότι διάβασα, ενημερώθηκα ρώτησα και τελικά πείστηκα ότι πρέπει να τα κάνω σε ένα α χρονικό διάστημα ψαξίματος.

Άλλος μπορεί να πειθόταν σε λιγότερο άλλος σε περισσότερο να τα κάνει ή όχι.

Επειδή δηλαδή είμαστε άνθρωποι διαφορετικοί όλοι αντιλαμβανόμαστε και διαφορετικά κάποια πράγματα χωρίς να υπάρχει σωστό ή λάθος κατά την άποψή μου.

Τι χειρότερο δηλαδή μπορεί αν σου συμβεί αν τρως βιολογικά αντί συμβατικά και αν βάζεις βιολογικά καλλυντικά αντί συμβατικά? ΤΙΠΟΤΑ αντιθέτως έχεις πολλές πιθανότητες να κάνεις καλό στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου.

Εδώ έχεις δίκιο...Ο άντρας μου όμως είναι ιδιαίτερα αρνητικός επιδή έχει πολλούς γνωστούς με χωράφια και αυτά που ακούει δεν τον ικανοποιούν καθόλου.

Σήμερα πχ προσπαθούσα να του πω ότι οκ, την επόμενη φορά πάμε να πάρουμε βιολογικά και να κρίνουμε.Και μου λέει:μη δω όμως αυτόν τον καιρό βιολογική ντομάτα!Γιατί βιολογικό και θερμοκήπιο δεν υπάρχει!

Τι να πω...Πάντως συμφωνήσαμε να το κάνουμε και μες στην εβδομάδα να μιλήσω και με πολύ φίλο μας γεωπόνο που έχει δικές του καλλιέργειες και είδωμεν.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:Μιλάω για βιολογικά φαγώσιμα.Όχι για καλλυντικά.

Λοιπόν για τα καλλυντικά που ρωτάς εγω για κάποιο διάστημα μέχρι να αποφασίσω να πετάξω τα συμβατικά make up, πούδρες κονσίλερ και λοιπά έβαζα βιολογικές κρέμες και συμβατικό μακιγιάζ τίποτα δεν έπαθα. Τώρα τα αντικατέστησα όλα τα καλλυντικά που έχω είναι lavera και nvey. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και από τα δύο. Το μεικ απ της lavera είναι πολύ καλυπτικό πάντως

Τώρα, βιολογικά καλλυντικά χρησιμοποιώ πλέον(από τότε που σας γνώρισα:mrgreen:) για το παιδί και το μωρό που έρχεται μόνο βιολογικά κι αυτά μετά από ψάξιμο στη λίστα της soevan!Επίσης, μόλις τελειώσει το σαμπουάν και το αφρόλουτρο θα πάρω βιολογικά και για τον άντρα μου ...Για εμένα προβληματίζομαι για σαμπουάν.

Για τον εξής λόγο:Τα μαλλιά μου έχουν και βαφή και ανταύγειες και πάντα θα έχουν.Χρειάζονται προϊόντα περιποίησης τα οποία να είναι για βαθιά ενυδάτωση και επανόρθωση.Φοβάμαι ότι κανένα αγνό προϊόν, ακριβώς λόγω του ότι είναι αγνό δε θα μου κάνει καλή δουλειά.Το λιγότερο.Φοβάμαι και τις μεταξύ τους αντιδράσεις...το τελευταίο βέβαια βλακεία..μπορώ να ρωτήσω την κομμώτρια και να το λύσω.

Οι sante τι χρωματολόγιο έχουν?Αν έχουν κόκκινα και ξανθά εγώ δεν θα τις είχα και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.

Όσον αφορά τα καλλυντικά προσώπου,δεν είμαι έτοιμη ακόμη για αλλαγές στο μέηκ απ για τους λόγους που είπε η Mairylin.Ήδη μόλις πήρα MAC πούδρα...τώρα που το σκέφτομαι θα την κάνω κι ένα check στο cosmeticdatabase.

Όμως για βιολογικές κρέμες λέω να τις δοκιμάσω ρε κορίτσια, μόλις μου τελειώσουν οι συμβατικές.Και μετά βλέπουμε για μέηκαπ.

Τι μου προτείνετε για ξηρή επιδερμίδα αλήθεια οι παλιές?Και σώμα (ενυδατικές και κανένα scrub) και πρόσωπο καμμιά σειρούλα...?

Δεν ξέρω αν φαίνεται, αλλά είμαι κλασσική γυναίκα με ότι μπορείτε να φανταστείτε από μπουκαλάκια στο μπάνιο:-P

Περιττό να πω ότι το διαζύγιο το έχω στο τσεπάκι με τόσες αγορές:mrgreen:

Djccp2.png

67KIp2.png

Ανταπόκριση από το τόπικ αγορές μέσω ίντερνετ:Τελευταία οι κοπέλες αντιμετώπισαν προβλήματα με το http://www.pharmacy4u.gr.

Zimarouli και Mairylin(έντιτ - μπαρμπουράκι για κάποιο λόγο σε είπα μαίρυλιν!Κάποιας άλλης κοπέλας το ποστ θα είδα!Sorry!) σας ευχαριστώ που μοιράζεστε τις γνώσεις σας μαζί μου σε αυτό το επίπεδο συζήτησης και δεν αφορίζεται με ευκολία οποιαδήποτε διαφορετική άποψη από τη δική σας.

Έτσι διευκολύνεται κι εμένα, το πρωτάκι στη γνώση.Γιατί όπως και να έχει αν ήταν κάποιος πορωμένος με τις ιδέες του, και αφοριστικός έναντι των υπολοίπων ιδεών θα σχημάτιζα την εντύπωση ότι φοράει παρωπίδες, άρα δεν μπορεί να είναι πληροφορημένος σωστά και δε θα το έψαχνα όσο τώρα.;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Το καλοκαίρι είχα μια έντονη συζήτηση με την πεθερούλα μου η οποία εμμέσως με ειρωνευότανε για όλες τις οικολογικές επιλογές που κάνω για την οικογένειά μου λέγοντάς μου ότι όλοι θα πεθάνουμε από τη μόλυνση του περιβάλλοντος για την οποία δε δεν ευθύνονται οι πολιτικοί μας (φανατική του πρώην κόμματος βλέπετε!) αλλά οι μεγάλες δυνάμεις που μας ελέγχουν, κυρίως οι αμερικάνοι...

Είχα θυμώσει τόσο πολύ μαζί της που μου ερχότανε να τη δείρω :roll:

Λάθος μου που ασχολήθηκα με τη συζήτηση αυτή φυσικά, πάντα λέω να αποφεύγω τέτοιου είδους συζητήσεις αλλά μερικές φορές δεν αντέχω.

Με εκνευρίζει φοβερά η αμφισβήτηση του κάθετι και η ισοπεδωτική αυτή σκέψη!

Eίναι πραγματικά εκνευριστικό.. στην τελική δεν πιέζεις κανέναν να ακολουθήσει ούτε τις σκέψεις σου ούτε τις αγορές σου..

Αποφεύγω πλέον τις συζητήσεις.. όσο για τα εμβόλια όταν πηγαίνει η κουβέντα κάνω την κινέζα..... εντελώς όμως... :-)

για την πεθερά σου... : χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

παιδια,

εγω προσπαθω να ξεχωριζω τα σκουπιδια μου,εγω και διαφορετικους καδους γι αυτον τον σκοπο αλλα ο αντρας μου οτι χτιζω το χαλαει γιατι βαριεται να παει τα της ανακυκλωσης στον ειδικο καδο και τα πεταει ολα μαζι στον συμβατικο!!!Ελεος...βαριεται να παει στην αλλη γωνια,το πιστευετε???

με αποτελεσμα να εχουμε ηδη τσακωθει μια φορα και ετσι,το βλεπω....και αυτην την δουλεια εγω θα την κανω!

:(

τωρα...οσον αφορα τα βιολογικα κλπ.

Κι εγω σιγα-σιγα αρχιζω να το δουλευω το πραγμα...

ξεκινησα απο τα αφρολουτρα-σαμπουαν.Ρε παιδια...γιατι μου φαινεται οτι τα βιολογικα σαπουνια ας πουμε καθαριζουν καλυτερα το σωμα????και δεν αφηνουν αυτην την αισθηση γλιτσας που αφηνουν κατι πολυ γνωστα αφρολουτρα που τα ξεβγαζεις και παρολαυτα νομιζεις οτι εχει μεινει προιον επανω σου??

επειδη δεν ειμαι πολυ των καλλυντικων,σκεφτομαι πολυ συντομα μολις τελειωσουν τα ηδη υπαρχοντα(ελαχιστα) να τα αντικαταστησω με βιολογικα.

Για τα απορρυπαντικα,με βλεπω συντομα στα sonnet κατα προτιμηση...τα soap nuts,δεν ξερω...να πω την αμαρτια μου τα βαριεμαι λιγο...θα δω

Οσο για τα φαγητα κλπ....εδω στην επαρχια ειναι ευκολο να βρουμε καθαρα οπωροκηπευτικα απο φιλους και γνωστους με κηπους,απο θειες στο χωριο.

Παντως να πω την αληθεια μου,εδω στην περιοχη μας πολλα απο τα και καλα βιολογικα χωραφια-περιβολια ηταν πιο πριν καπνοχωραφα!Και ολοι ξερετε τι καρκινο ψεξαζαν οι καπνοκαλλιεργητες στον καπνο...

15 χρονια αγραναπαυση να εκαναν δεν νομιζω αυτο το δηλητηριο να φυγει ποτε!!

[quote name=marsolan;1760436

Οσο για τα φαγητα κλπ....εδω στην επαρχια ειναι ευκολο να βρουμε καθαρα οπωροκηπευτικα απο φιλους και γνωστους με κηπους' date='απο θειες στο χωριο.

[/quote]

Πόσο σε ζηλεύω!!!

Ρε παιδί μου, τα προϊόντα που παίρνουμε το καλοκαίρι από το χωράφι, ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές, κολοκυθάκια κτλ έχουν άλλη γεύση από του εμπορίου.Και δεν τα λες και βιολογικά.Γύρω γύρω τα άλλα χωράφια καλλιεργούν ελιές κανονικότατα με όλα τα απαραίτητα φυτοφάρμακα.

Ο μπαμπάς μου κάνει ένα χώρο μικρό, φυτεύει και τσουπ!Νοστιμιά!

Σε ζηλεώ λοιπόν γιατί θα ήθελα να το έχω και για άλλα προϊόντα και όλο το χρόνο!

Djccp2.png

67KIp2.png

soevan07 σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όντως βάζω βράδυ. Σε περίπτωση όμως που αλλάξω το προγραμμά μου, έχω πολύ σκληρό νερό και βλέπω το πλυντήριο να μας αφήνει, μπορώ να τις - τις λευκαντικές μαλακτικές μαγνητικές μπάλες - χρησιμοποιήσω μαζί με soap nuts?

Αφού έχετε τόσο σκληρό νερό γιατί δεν βάζεις φίλτρο στη βρύση του πλυντηρίου?

Kάτι σαν κι αυτό δηλαδή.

κικη,ευτυχως εχουμε τον θειο στο χωριο και ολον τον καιρο-οποτε μπορει βεβαια ο ανθρωπος-μας στελνει ντανες τα λεμονια...δεν εχεις γευτει τετοιο λεμονι...γλυκο,να το τρως σκετο με αλατι...Καλα δεν σου συζηταω για τα συκα μας,η τα φασολακια που εχουμε το καλοκαιρι!μελι και τα δυο!Ακομη και δαφνη εχουμε ολοκληρο δεντρο!

Η αλλη θεια δε,στο αλλο χωριο ξεπουπουλιασε ολο το κοτετσι στην εγκυμοσυνη μου και τα αυγα τελεια,προσεγμενα τα κοτερα μας πολυ.Χαμομηλι πεντακαθαρο...να γευτεις σπαραγγια αγρια που μαζευει η πεθερα μου την ανοιξη να παθεις απο την τρυφεραδα τους...

Παρολαυτα,ενας κηπος θελει χρονο και φροντιδα!!

Στην πεθερα μου βασιζομαι οταν συνταξιοδοτηθει....την βλεπω να γινεται "αγροτισσα" κανονικοτατη...το εχει το χερι και το μερακι

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...