Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Το υγρό των soap nuts

(που βγάζει αφού τα βράσεις)

μπορείς να το συντηρήσεις στο ψυγείο μόνο για 3 ημέρες

(όπως τα τρόφιμα, το γάλα κλπ)

Δεν μπορείς να κάνεις δηλαδή μεγάλη ποσότητα.

α οκ ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μόλις ανακάλυψα και κάτι άλλο. Τα Aubrey Organics επειδή είναι αμερικάνικα είναι ακριβότερα στα ευρωπαϊκά sites. To iherb τα έχει σαφώς φθηνότερα. Π.χ. κρέμα ματιών περίπου 14,5 ευρώ και στο γερμανικό site την έχει 29,5!!

μόλις ανακάλυψα και κάτι άλλο. Τα Aubrey Organics επειδή είναι αμερικάνικα είναι ακριβότερα στα ευρωπαϊκά sites. To iherb τα έχει σαφώς φθηνότερα. Π.χ. κρέμα ματιών περίπου 14,5 ευρώ και στο γερμανικό site την έχει 29,5!!

Ναι, όντως!

Για τις εγκυμονούσες τελικά επιτρέπεται?

Τους δύσκολους λεκέδες δεν τους αφαιρεί

(όπως και τα συμβατικά απορρυπαντικά άλλωστε)

θέλει να βάλεις κάτι τοπικά στον λεκέ

Μπααα.....όταν στεγνώνουν φεύγουν οι μυρωδιές!

H φιλη μου μουπε πως δεν τοπαιρνε στην εγκυμοσυνη και μενα ο γιατρος μου οταν ειχα αρρωστησει στον 6ο μουχε πει να παρω ενα φυτικο σιροπι χωρις εχινακεια :confused:

Οσο για το μαλακτικο κριμα:(

2xgIp3.png1RTwp3.png

το βορικό οξύ ΔΕΝ είναι το ίδιο με το βόρακα!! Είναι το άλας (ένωση νατρίου) του βορικού οξέως. Ονομάζεται και βορικό νάτριο. Μην ανησυχείς δεν είναι επικίνδυνο. Τσέκαρέ το και στο βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%8C%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82]

Καλημέρα!

Εγώ είμαι των θεωρητικών επιστημών, όμως ο σύζυγός μου είναι χημικός σε δημόσια υπηρεσία, αρμόδιος για την έγκριση φυτοφαρμάκων και λοιπών παρασιτοκτόνων υγειονομικού ενδιαφέροντος που κυκλοφορούν στη χώρα.

Μου εξήγησε λοιπόν ότι ναι μεν ο βόρακας είναι άλας και όχι οξύ, η δραστική ουσία όμως παραμένει η ίδια και ενοχοποιείται για βλάβες στη γονιμότητα και την ανάπτυξη του εμβρύου, μεταξύ άλλων.

Βρήκα και τις ακόλουθες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ewg.

http://www.cosmeticsdatabase.com/ingredient/705996/SODIUM_BORATE/

Κανείς δεν είπε φυσικά ότι είναι απολύτως ακίνδυνο, ως τοξικό αναφέρεται, αλλά αν υπάρχουν ζώα, παιδιά ή έγκυοι πιστεύω ότι καλό είναι να αποφεύγεται κι αυτό λόγω του ότι είναι σε μορφή σκόνης και υπάρχει κίνδυνος να αιωρείται στον αέρα χωρίς να γίνεται αντιληπτό.

Φυσικά, ο καθένας πράττει κατά βούληση, ήθελα απλώς να το αναφέρω.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Εγώ είμαι των θεωρητικών επιστημών, όμως ο σύζυγός μου είναι χημικός σε δημόσια υπηρεσία, αρμόδιος για την έγκριση φυτοφαρμάκων και λοιπών παρασιτοκτόνων υγειονομικού ενδιαφέροντος που κυκλοφορούν στη χώρα.

Μου εξήγησε λοιπόν ότι ναι μεν ο βόρακας είναι άλας και όχι οξύ, η δραστική ουσία όμως παραμένει η ίδια και ενοχοποιείται για βλάβες στη γονιμότητα και την ανάπτυξη του εμβρύου, μεταξύ άλλων.

Βρήκα και τις ακόλουθες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ewg.

http://www.cosmeticsdatabase.com/ingredient/705996/SODIUM_BORATE/

Κανείς δεν είπε φυσικά ότι είναι απολύτως ακίνδυνο, ως τοξικό αναφέρεται, αλλά αν υπάρχουν ζώα, παιδιά ή έγκυοι πιστεύω ότι καλό είναι να αποφεύγεται κι αυτό λόγω του ότι είναι σε μορφή σκόνης και υπάρχει κίνδυνος να αιωρείται στον αέρα χωρίς να γίνεται αντιληπτό.

Φυσικά, ο καθένας πράττει κατά βούληση, ήθελα απλώς να το αναφέρω.

Μιας και ο άντρας σου είναι αρμόδιος στα παρασιτοκτόνα

δεν έχει εκείνος κάτι υπόψιν του

να μας προτείνει ως ακίνδυνο????.......

Μιας και ο άντρας σου είναι αρμόδιος στα παρασιτοκτόνα

δεν έχει εκείνος κάτι υπόψιν του

να μας προτείνει ως ακίνδυνο????.......

Για να είμαι ειλικρινής, δεν συμφωνούμε με τον άντρα μου σε αυτά.

Εγώ, ας πούμε, όπως κι εσείς, είμαι υπέρ των βιολογικών φρούτων και λαχανικών. Εκείνος επιμένει, επειδή το γνωρίζει από μέσα, ότι τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, στην Ελλάδα τουλάχιστον, ΔΕΝ είναι ελεύθερα φυτοφαρμάκων, αλλά έχουν ειδικά βιολογικά φυτοφάρμακα, τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο είναι εγκεκριμένα και απολύτως ασφαλή. Θεωρεί ότι αν τα συμβατικά φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους είναι ασφαλέστατα. Αλλά ελλείψει σοβαρών ελέγχων σε αυτήν τη χώρα, ποιος ξέρει...

Μου έχει αναφέρει μάλιστα για ένα συγκεκριμένο βιολογικό φυτοφάρμακο το οποίο έχει καταργηθεί (!) ως συμβατικό και χρησιμοποιείται στη βιολογική γεωργία.

Αν ενδιαφέρεστε μπορώ να ρωτήσω περισσότερα.

Ωστόσο, παίρνουμε βιολογικό κρεάς και γαλακτοκομικά λόγω λιγότερων ορμονών και φαρμάκων στα ζώα, όχι λόγο βιολογικών ζωοτροφών.

Όσο για τα εντομοκτόνα, μου είπε ότι αν χρησιμοποιούμε σωστά και με φειδώ αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και κυρίως τις παγίδες για κατσαρίδες και μυρμήγκια και όχι τα σπρέι, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος.

Εμένα αυτό το τελευταίο δεν με πείθει, έχουμε μωρό στο σπίτι κλπ. και θέλω να το ψάξω κι άλλο.

Διάβασα κάπου πρόσφατα για μείγμα σόδας και ζάχαρης άχνης και για φύλλα δάφνης κατά των κατσαρίδων, αλλά δεν μου φαίνονται πολύ ισχυρά.

Τα έχει δοκιμάσει κάποια;

Β.Α.Γ.Γ.2009

Εγώ, ας πούμε, όπως κι εσείς, είμαι υπέρ των βιολογικών φρούτων και λαχανικών. Εκείνος επιμένει, επειδή το γνωρίζει από μέσα, ότι τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, στην Ελλάδα τουλάχιστον, ΔΕΝ είναι ελεύθερα φυτοφαρμάκων, αλλά έχουν ειδικά βιολογικά φυτοφάρμακα, τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο είναι εγκεκριμένα και απολύτως ασφαλή. Θεωρεί ότι αν τα συμβατικά φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους είναι ασφαλέστατα. Αλλά ελλείψει σοβαρών ελέγχων σε αυτήν τη χώρα, ποιος ξέρει...

Για να καταλάβω....κατά την άποψή του

δεν υπάρχουν αγνά βιολογικά φυτοφάρμακα?

Eγώ προσωπικά χρησιμοποίησα εναλλακτικές και εντελώς αγνές μεθόδους

κι είδα να έχουνε αποτέλεσμα στα λουλούδια μου και στα φυτά μου:

πχ.

για τα σκουλήκια στις γλάστρες ρίχνω σκόνη μουστάρδας

για την μελίγκρα έριξα πράσινο σαπούνι.

για διάφορες "παθήσεις" αιθέριο έλαιο τσουκνίδας

και άλλα πολλά.....

Υπάρχουν και βιβλία πάνω σε αυτά!

Όπως πχ αυτό.

Υπάρχει και μια εκπομπή στην τηλεόραση το Σ/Κ

(δεν θυμάμαι σε ποιό κανάλι)

με κάποιον γεωπόνο

που δίνει βιολογικές λύσεις....

Όσο για τα εντομοκτόνα, μου είπε ότι αν χρησιμοποιούμε σωστά και με φειδώ αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και κυρίως τις παγίδες για κατσαρίδες και μυρμήγκια και όχι τα σπρέι, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος.

Εμένα αυτό το τελευταίο δεν με πείθει, έχουμε μωρό στο σπίτι κλπ. και θέλω να το ψάξω κι άλλο.

Διάβασα κάπου πρόσφατα για μείγμα σόδας και ζάχαρης άχνης και για φύλλα δάφνης κατά των κατσαρίδων, αλλά δεν μου φαίνονται πολύ ισχυρά.

Η κατσαρίδα προφανώς όταν συναντήσει στο διάβα της

τα φύλλα δάφνης θα αλλάξει δρόμο και θα πάει απο άλλο....

...ο σκοπός όμως είναι να ψοφήσει!!!!...... :evil: :evil:

.......και όχι να μου πάει σε άλλο δωμάτιο!!!!! :roll:

Υποτίθεται οτι όταν θα φάει τον βόρακα

θα αποδημίσει εις Κύριον.....

(όπως λένε και τα άρθρα)

Τώρα τι να πω....

...εαν έχει κατηγορηθεί κι ο βόρακας για αυτά που λες

δεν θα τον προτιμούσα ούτε εγώ...

Μου έχει αναφέρει μάλιστα για ένα συγκεκριμένο βιολογικό φυτοφάρμακο το οποίο έχει καταργηθεί (!) ως συμβατικό και χρησιμοποιείται στη βιολογική γεωργία.

Αν ενδιαφέρεστε μπορώ να ρωτήσω περισσότερα.

Ωστόσο, παίρνουμε βιολογικό κρεάς και γαλακτοκομικά λόγω λιγότερων ορμονών και φαρμάκων στα ζώα, όχι λόγο βιολογικών ζωοτροφών.

Ακριβώς την ίδια γνώμη με τον άντρα σου για τα βιολογικά, τουλάχιστον στην Ελλάδα, έχουν και γνωστοί και φίλοιμας αγρότες,βιολογικών και μη:wink:Έχω ξανα αναφερθεί νομίζω σε προηγούμενο ποστ στο ίδιο θέμα.Εν περιλήψει συμπληρώνουν ότι οι πιστοποιήσεις δίνονται με το γνωστό λάδωμα και όχι επειδή πληρούνται κάποιες προδιαγραφές.

Τυχαίο?:roll:

Djccp2.png

67KIp2.png

Υπάρχει κάποια κοπέλα που να έχει χρησιμοποιήσει soapnuts και sonett (νομιζω ζυμαρουλη εσύ έχει δοκιμάσει και τα δύο) Ποιο προτιμάτε και γιατί πέρα απ'το οικονομικό μέρος; Ελπίζω να μην έχει ξαναγίνει η ερώτηση και την έχω χάσει...

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Υπάρχει κάποια κοπέλα που να έχει χρησιμοποιήσει soapnuts και sonett (νομιζω ζυμαρουλη εσύ έχει δοκιμάσει και τα δύο) Ποιο προτιμάτε και γιατί πέρα απ'το οικονομικό μέρος; Ελπίζω να μην έχει ξαναγίνει η ερώτηση και την έχω χάσει...

Eγώ προτιμάω τα soap nuts γιατί

(πέρα του οτι είναι πιο οικονομικό)

είναι ένα προϊόν.... "ακατέργαστο"

είναι οι καρποί "ατόφιοι"!

Για το πλύσιμο των πιάτων όμως θα χρησιμοποιήσω sonett

γιατι είναι πιο εύχρηστο!

Κορίτσι όμορφο τα έχω χρησιμοποιήσει όλα εκτός των soap nuts, αρνούμαι να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία να τα μουλιάζω κλπ κλπ....θα έπρεπε να πάρω ψυχοφάρμακα τουλάχιστον:D βλέπεις ο χρόνος είναι χρήμα και βαριέμαι κιόλας. Εδώ να φανταστείς τοπικούς λεκέδες που μπορεί να έχει ένα ρούχο πολλές φορές δεν τους καθαρίζω τα βάζω στο πλυντήριο και όσο καθαρίσουν. Πάντως συγχαρητήρια που με δύο παιδάκια θες να πάρεις και καρπούς. Καλή επιτυχία:wink:

Από όλα τα οικολογικά που έχω χρησιμοποιήσει αυτά που μου καθαρίζουν καλύτερα είναι της sonett η σκόνη και το υγρό. Η σκόνη κρατάει πάρα πολύ εγώ προσωπικά την χρησιμοποιώ και στα σκούρα και δεν αφήνει υπολλείματα

Α πήρα και το τοπικό καθαριστικό της ecover, μάπα μου φάνηκε δεν καθαρίζει και είναι και πανάκριβο

FXWyp3.png

Κορίτσια έχω κανιούργια νέα για τις ψείρες

(μιας και με τα αιθέρια έλαια δεν βλέπω να βγάζουμε άκρη....)

βρήκα την ΡΙΓΑΝΗ!!

Δείτε εδώ κι εδώ τι λέει!

Επίσης και σε αυτό το άρθρο!

Κορίτσι όμορφο τα έχω χρησιμοποιήσει όλα εκτός των soap nuts, αρνούμαι να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία να τα μουλιάζω κλπ κλπ....θα έπρεπε να πάρω ψυχοφάρμακα τουλάχιστον:D βλέπεις ο χρόνος είναι χρήμα και βαριέμαι κιόλας. Εδώ να φανταστείς τοπικούς λεκέδες που μπορεί να έχει ένα ρούχο πολλές φορές δεν τους καθαρίζω τα βάζω στο πλυντήριο και όσο καθαρίσουν. Πάντως συγχαρητήρια που με δύο παιδάκια θες να πάρεις και καρπούς. Καλή επιτυχία:wink:

Ελα βρε ZIMAROULI !!

Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα!!

Τι είναι αυτά που λες στη κοπέλα!! :mrgreen:

Στους 60 τα πετάς μέσα με το σακουλάκι όπως είναι,

και όταν τελειώσεις τα φυλάς

και στην επόμενη πλύση των 30 βαθμών -σκούρα

τα βράζεις......

σιγά τη διαδικασία!

Ελα βρε ZIMAROULI !!

Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα!!

Τι είναι αυτά που λες στη κοπέλα!! :mrgreen:

Στους 60 τα πετάς μέσα με το σακουλάκι όπως είναι,

και όταν τελειώσεις τα φυλάς

και στην επόμενη πλύση των 30 βαθμών -σκούρα

τα βράζεις......

σιγά τη διαδικασία!

Soevan δλδ για τους 60 είναι για 1 πλύση μόνο κατάλληλοι?

Για τους 40?

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Soevan δλδ για τους 60 είναι για 1 πλύση μόνο κατάλληλοι?

Για τους 40?

Οι 60 βαθμοί είναι ό,τι πρέπει για να βγάλουν τα soap nuts την σαπωνίνη τους.

Οι 40 και 30 είναι χαμηλές θερμοκρασίες και φοβάμαι οτι δεν θα βγάλουν πολύ σαπωνίνη...

οπότε τα βράζω και βάζω στο πλυντήριο το "xυμό τους".

Τέλος.

(μετά το βράσιμο είναι πλέον "στεγνά" απο σαπωνίνη)

Καθε soap nuts τα χρησιμοποιώ 2 φορές.

1η)- Στους 60 απευθείας στο κάδο με το σακουλάκι και

2η)- Τα βράζω και τα χρησιμοποιώ στις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

3η)- Τα πετάω :mrgreen:

Εχω πειραματιστεί με πολλούς τρόπους με τα soap nuts!!

Αυτό τελικά με βολευει περισσότερο!!!! :mrgreen:

Για να καταλάβω....κατά την άποψή του

δεν υπάρχουν αγνά βιολογικά φυτοφάρμακα?

Eγώ προσωπικά χρησιμοποίησα εναλλακτικές και εντελώς αγνές μεθόδους

κι είδα να έχουνε αποτέλεσμα στα λουλούδια μου και στα φυτά μου:

πχ.

για τα σκουλήκια στις γλάστρες ρίχνω σκόνη μουστάρδας

για την μελίγκρα έριξα πράσινο σαπούνι.

για διάφορες "παθήσεις" αιθέριο έλαιο τσουκνίδας

και άλλα πολλά.....

Υπάρχουν και βιβλία πάνω σε αυτά!

Όπως πχ αυτό.

Υπάρχει και μια εκπομπή στην τηλεόραση το Σ/Κ

(δεν θυμάμαι σε ποιό κανάλι)

με κάποιον γεωπόνο

που δίνει βιολογικές λύσεις....

Αν καταλαβαίνω καλά, δεν υπάρχουν αγνά βιολογικά φυτοφάρμακα για μεγάλες καλλιέργειες με εμπορικό ενδιαφέρον, αν είσαι δηλαδή επαγγελματίας βιοκαλλιεργητής. Αυτά που αναφέρεις εσύ μια χαρά μου ακούγονται, αλλά δεν ξέρω αν καλύπτουν κάποιον αγρότη με πολλά στρέματα και άλλες ανάγκες. Τι να πω;

Β.Α.Γ.Γ.2009

εγω τους καρπους δεν τους εχω βρασει ποτε...

βασικα βαζω 4-5 στο σακουλακι ξανπλενω 1-2 φορες και προσθετω σταδιακα καινουριους

χρησιμοποιω και τις μπαλες πλυσιματος και φανταζομαι κατι να κανουν κι αυτες

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Οι 60 βαθμοί είναι ό,τι πρέπει για να βγάλουν τα soap nuts την σαπωνίνη τους.

Οι 40 και 30 είναι χαμηλές θερμοκρασίες και φοβάμαι οτι δεν θα βγάλουν πολύ σαπωνίνη...

οπότε τα βράζω και βάζω στο πλυντήριο το "xυμό τους".

Τέλος.

(μετά το βράσιμο είναι πλέον "στεγνά" απο σαπωνίνη)

Καθε soap nuts τα χρησιμοποιώ 2 φορές.

1η)- Στους 60 απευθείας στο κάδο με το σακουλάκι και

2η)- Τα βράζω και τα χρησιμοποιώ στις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

3η)- Τα πετάω :mrgreen:

Εχω πειραματιστεί με πολλούς τρόπους με τα soap nuts!!

Αυτό τελικά με βολευει περισσότερο!!!! :mrgreen:

εγω τους καρπους δεν τους εχω βρασει ποτε...

βασικα βαζω 4-5 στο σακουλακι ξανπλενω 1-2 φορες και προσθετω σταδιακα καινουριους

χρησιμοποιω και τις μπαλες πλυσιματος και φανταζομαι κατι να κανουν κι αυτες

Βασικά εγώ θέλω να αποφύγω ακριβώς αυτό:το βράσιμο.

Εσύ baila τα χρησιμοποιείς 2 φορές στους 60 βαθμούς?

Soevan ποια είναι η γνώμη σου αν έκανα κάτι τέτοιο?Δηλαδή τα χρησιμοποιούσα στους 60 βαθμούς 2 φορές?

Πάνω πάντως στο κουτί λέει από 3 - 7 φορές ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Djccp2.png

67KIp2.png

Soevan ποια είναι η γνώμη σου αν έκανα κάτι τέτοιο?Δηλαδή τα χρησιμοποιούσα στους 60 βαθμούς 2 φορές?

Θα είσαι εντάξει με 2 φορές στους 60.

(κι εγώ στην ουσία τους χρησιμοποιώ 2 φορές: την μία στους 60 και την άλλη στους 100)

Όταν όμως θα αναγκαστείς να πλύνεις στους 30 με 40 βαθμούς

τότε τι σκέφτεσαι να κάνεις?

Θα είναι κρίμα να βράσεις τότε καινούργιους καρπούς!

Εγώ γιαυτό τους βάζω στην άκρη αυτούς τους χρησιμοποιημένους

και τους βράζω...

...για να τους αποτελειώσω!

Πάνω πάντως στο κουτί λέει από 3 - 7 φορές ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Μετά απο κάθε φορά (κι ενώ είναι υγροί ακόμα οι καρποί)

μπορείς να τσεκάρεις εαν έχουν ακόμα σαπωνίνη

ζουλώντας τους.

Eαν βγάλουν αφρό σημαίνει οτι μπορείς να τα ξαναχρησιμοποιήσεις.

Εγώ πχ. μετά απο το βράσιμο

που τα ζουλάω, δεν βγάζουν τίποτα!

(τα έχω ξεζουμίσει... στη κυριολεξία! :mrgreen:)

Όταν όμως θα αναγκαστείς να πλύνεις στους 30 με 40 βαθμούς

τότε τι σκέφτεσαι να κάνεις?

Με προβληματίζεις...:roll::roll:

Θα δοκιμάσω κι όταν ανακαλύψω τον πιο εύκολο τρόπο για μένα θα σας ενημερώσω;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Με προβληματίζεις...:roll::roll:

Θα δοκιμάσω κι όταν ανακαλύψω τον πιο εύκολο τρόπο για μένα θα σας ενημερώσω;)

Αυτό είναι το "πρόβλημα" με τα soap nuts

οτι στις χαμηλές θερμοκρασίες δεν αποδίδουν πολύ.

Αλλη μια λύση είναι να τα μουλιάσεις σε καυτό νερό που θα το πάρεις κατευθείαν απο την βρύση.

(παλιά έτσι έκανα...)

Τώρα πάντως το "ευχαριστιέμαι" πιο πολύ που τα βράζω! :mrgreen:

Γεια σας κορίτσια,sorry για το άσχετο αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το ελαιόλαδο!

Απ'ότι έχω διαβάσει είναι καλό να προτιμούμε εξαιρετικά παρθένο,ψυχρής έκθλιψης σωστά?

Αυτό που αγοράζω τελευταία γράφει:

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους

εξαγωγή εν ψυχρώ.

Τι λέτε είναι οκ αυτό?

Γεια σας κορίτσια,sorry για το άσχετο αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το ελαιόλαδο!

Απ'ότι έχω διαβάσει είναι καλό να προτιμούμε εξαιρετικά παρθένο,ψυχρής έκθλιψης σωστά?

Αυτό που αγοράζω τελευταία γράφει:

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους

εξαγωγή εν ψυχρώ.

Τι λέτε είναι οκ αυτό?

Μια χαρά μου φαίνεται..

FXWyp3.png

Βασικά εγώ θέλω να αποφύγω ακριβώς αυτό:το βράσιμο.

Εσύ baila τα χρησιμοποιείς 2 φορές στους 60 βαθμούς?

.

εγω δεν ειχα παρει χαμπαρι οτι επρεπε να βρασουν οποτε τους εβεζα οπως τυχαινε

μπορει και κατευθειαν στους 40

τωρα θα κανω αυτο που λετε θα βαζω τους καινουριους 1 φορα στους 60

απλα δεν τους αντικαθιστω σχεδον ποτε ολους, αφηνω και παλιους μεσα

γενικα βλεπω οτι τα ρουχα καθαριζουν και οταν μενουν λεκεδες νομιζω οτι ειναι στον ιδιο βαθμο που μου μεναν και με τα κλασικα απορρυπαντικα και οχι περισσοτεροι

στα ασπρα -οταν θυμαμαι- βαζω και σοδα απο το εκοφαμιλι

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...