Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Kορίτσια λύστε μου μια απορία (ίσως να το έχετε ξανασυζητήσει παλιότερα αλλά δεν έχω χρόνο να ψάξω) ....απο το site του Neal's yard τα έξοδα αποστολής είναι 22 λίρες και απο το feelunique είναι όντως δωρεάν όπως γράφει???

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kορίτσια λύστε μου μια απορία (ίσως να το έχετε ξανασυζητήσει παλιότερα αλλά δεν έχω χρόνο να ψάξω) ....απο το site του Neal's yard τα έξοδα αποστολής είναι 22 λίρες και απο το feelunique είναι όντως δωρεάν όπως γράφει???

Ναι, έχω παραγγείλει και από τα δύο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Σημερα μου εστειλαν το bagpack και lunchbag της Beatrix και ειναι πραγματικα πολυ ομορφα και ειδικα το babpack ειναι και ικανοποιητικο σε μεγεθος!

Επισης με βαλατε σε σοβαρη σκεψη για τα Neal's yard και μολις μου τελειωσει η κρεμα που χρησιμοποιω θα παρω απο κει.

Αυτο με το πλυντηριο δεν τοκανα ακομα γιατι εχω παθει αλλο ΠΑΝΙΚΟ και χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Γενικα δεν εχω προβλημα με κατσαριδες (τις οποιες σιχαινομαι και τρεμω αφανταστα) αλλα πριν 3 βδομαδες εμφανιστηκε στο μπανιο μου ενα ψιλο κατσαριδακι και σημερα παλι ενα και κοντευω να τρελλαθω δε μπορω να καταλαβω απο που μπαινει (μαλλον απο το σιφονι αν και εχω βαλει μια χαζοταπα). Τεσπα ειμαι στο τσακ να ριξω οτι πιο δυνατο σε χημικουρα υπαρχει γιατι με βλεπω να μη ξαναμπαινω στο μπανιο μου σκεφτομαι ομως τη μικρη μου εχετε να μου προτεινετε κατι πιο οικολογικο αλλα αποτελεσματικο???

2xgIp3.png1RTwp3.png

Σημερα μου εστειλαν το bagpack και lunchbag της Beatrix και ειναι πραγματικα πολυ ομορφα και ειδικα το babpack ειναι και ικανοποιητικο σε μεγεθος!

Επισης με βαλατε σε σοβαρη σκεψη για τα Neal's yard και μολις μου τελειωσει η κρεμα που χρησιμοποιω θα παρω απο κει.

Αυτο με το πλυντηριο δεν τοκανα ακομα γιατι εχω παθει αλλο ΠΑΝΙΚΟ και χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Γενικα δεν εχω προβλημα με κατσαριδες (τις οποιες σιχαινομαι και τρεμω αφανταστα) αλλα πριν 3 βδομαδες εμφανιστηκε στο μπανιο μου ενα ψιλο κατσαριδακι και σημερα παλι ενα και κοντευω να τρελλαθω δε μπορω να καταλαβω απο που μπαινει (μαλλον απο το σιφονι αν και εχω βαλει μια χαζοταπα). Τεσπα ειμαι στο τσακ να ριξω οτι πιο δυνατο σε χημικουρα υπαρχει γιατι με βλεπω να μη ξαναμπαινω στο μπανιο μου σκεφτομαι ομως τη μικρη μου εχετε να μου προτεινετε κατι πιο οικολογικο αλλα αποτελεσματικο???

το πιο οικολογικο που μπορεις να κανεις,απ΄ όσο γνωριζω,ειναι να ριξεις εκει που πιστευεις ότι βγαινουν,λιγη ζαχαρη για δολωμα και λιγο βορακα για να αναλαβει τα χρεη εξολοθρευτη.αλλά πρεπει να βεβαιωθεις οτι το παιδι δεν θα ερθει σε επαφη(εννοω να φαει)τον βορακα.

n8l134tiu.png

Διαφημίσεις

Ακόμα δεν έχει κολλήσει το παιδί (ακόμα), αλλά όσο θυμάμαι τι τραβούσα εγώ μικρή ΤΡΕΜΩ! Άσε δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι!

Μήπως έχεις βρει κάτι για πρόληψη? Πήρα μια λοσιόν του Κορρέ, αλλά μου φάνηκε πολύ "χημεία" και τη σταμάτησα. Μπορεί να κάνω και λάθος...

Λοιπόν....

....το έκανα χθες στη κόρη μου προληπτικά:

Την έλουσα όπως πάντα

και στο σαμπουάν έριξα 10 σταγόνες tea tree oil

(όπως λέει το άρθρο)

Αυτό σκέφτομαι να της το κάνω προληπτικά

1 φορά την εβδομάδα.

Εαν κολλήσουμε (χτύπα ξύλο!!!!!)

θα κάνω αυτό με το coconut oil

σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό χτενάκι !

ΥΓ: Αυτά του Κορρέ δεν κάνουν τίποτα!!

Εβαζαν κι οι ανιψιές μου... και κόλλησαν το ίδιο! :twisted:

Κορίτσια καλημέρα!

Θέλω τις συμβουλές σας, ως πιο έμπειρς στο εξής θέμα:Χρησιμοποιώ προϊόντα συμβατικά για το μακιγιάζ του προσώπου μου και ακόμη δεν είμαι έτοιμη να χρησιμοποιήσω βιολογικά.Θέλω όμως να χρησιμοποιήσω πιο αγνά προϊόντα περιποίησης.

Και αναρωτιέμαι:Τώρα πχ που θέλω να αγοράσω προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, τα πιο αγνά θα καθαρίζουν το πρόσωπό μου από τα συμβατικά προϊόντα μακιγιάζ που είναι πιο αγνά?

Βρήκα πχ στο ebay αυτό:http://cgi.ebay.co.uk/BURTS-Burts-Bees-CHAMOMILE-DEEP-FACIAL-CLEANSER-CREAM-/200529923318?pt=UK_Health_Beauty_Skincare_PP&hash=item2eb083ccf6

Επίσης, όπως έχω ξαναπεί στα μαλλιά μου υπάρχουν όλων των ειδών οι τεχνικές, βαφή, ανταύγειες.Και επίσης σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω πιο αγνά προϊόντα περιποίησης.Ααρωτιέμαι όμως αν θα κάνουν την ανάλογη δουλειά μετα επαγγελματικά προϊόντα, αυτά που πωλούνται στα κομμωτήρια εννοώ.

Πχ θέλω να αγοράσω κάποια μάσκα βαθιάς αναδόμησης και το ανάλογο σαμπουάν.

Ευχαριστώ!:D

kiki,να σου πω την γνωμη μου...Βασικα εγω δεν βαφομαι συχνα,καλα τωρα που δεν δουλευω κιολας λογω αδειας,μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις.Αλλα γενικα ειμαι του λιγου στο μακιγιαζ.Παρολαυτα,για καθαρισμο χρησιμοποιω μονο ενα σαπουνι και ξεπλενω με νερο!

Ειμαι απολυτα ευχαριστημενη και βγαινει ακομη και η μασκαρα που οπως και να το κανεις μια δυσκολια την εχει.

Χρησιμοποιω ενα σαπουνι που παιρνω αποτο φαρμακειο αλλα τελευταια χρησιμοποιω και το baby mild σαπουνι του dr.bronners απο ιherb.

Να σημειωσω οτι το δερμα μου ειναι μεικτο!

Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη και απο αυτο....να καταλαβεις το χρησιμοποιησα ακομη και για την ευαισθητη περιοχη.

Απο την αλλη,κι εγω με ανταυγειες στα μαλλια(η μονη επεξεργασια που τους κανω),χρησιμοποιω τα pure nuff stuff και ειμαι επισης ευχαριστημενη!Βεβαια μονο σαμπουαν και κοντισιονερ!Εσυ πιθανον να θες κατι πιο εξειδικευμενο!

Ευχαριστώ πολύ!

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε φυσικές λύσεις για την απολύμανση της τουαλέτας και την καθαριότητα των μαρμάρινων δαπέδων;

ggb2009 δες τη λίστα μας

και θα βρεις αυτό που ακριβώς θέλεις! :wink:

kiki,να σου πω την γνωμη μου...Βασικα εγω δεν βαφομαι συχνα,καλα τωρα που δεν δουλευω κιολας λογω αδειας,μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις.Αλλα γενικα ειμαι του λιγου στο μακιγιαζ.Παρολαυτα,για καθαρισμο χρησιμοποιω μονο ενα σαπουνι και ξεπλενω με νερο!

Ειμαι απολυτα ευχαριστημενη και βγαινει ακομη και η μασκαρα που οπως και να το κανεις μια δυσκολια την εχει.

Χρησιμοποιω ενα σαπουνι που παιρνω αποτο φαρμακειο αλλα τελευταια χρησιμοποιω και το baby mild σαπουνι του dr.bronners απο ιherb.

Να σημειωσω οτι το δερμα μου ειναι μεικτο!

Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη και απο αυτο....να καταλαβεις το χρησιμοποιησα ακομη και για την ευαισθητη περιοχη.

Απο την αλλη,κι εγω με ανταυγειες στα μαλλια(η μονη επεξεργασια που τους κανω),χρησιμοποιω τα pure nuff stuff και ειμαι επισης ευχαριστημενη!Βεβαια μονο σαμπουαν και κοντισιονερ!Εσυ πιθανον να θες κατι πιο εξειδικευμενο!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Κι εγώ όχι ότι βάφομαι κάθε μέρα, ειδικά τώρα!Αλλά και στη δουλειά και στις εξόδους μου βάζω απόλα στο μούτρο μου.

Για τα μαλλιά, τα οποία λένε και ευχαριστώ που έχουν μόνο αυτά πάνω, κάποτε είχαν και 1 ντεκαπάζ το 2μηνο στο τσεπάκι!Οπότε φαντάζομαι ότι εκεί με σώζει μόνο η καραχημικούρα του κομμωτηρίου:rolleyes:

Djccp2.png

67KIp2.png

Λοιπόν τελικά για βαφή μαλλιών μάλλο καταλήγω στην SANTE

Αυτά είναι τα συστατικά τους, έχουν εννέα αποχρώσεις καλύπτουν τα λευκά πολύ καλά φυσικά δεν ανοίγουν και δεν σκουραίνουν το μαλλί. Θα την δοκιμάσω κι ο θεός βοηθός. Δεν έχουμε και καμία κομμώτρια στην παρέα να την ρωτήσω δυο πραγματάκια που θέλω.

Μίλησα με την εταιρεία που τα εισάγει ήταν πολύ εξυπηρετική η κυρία που μίλησα μου είπε ότι για το δικό μου μαλλί καστανό βάση και ξανθές όχι πολύ ανοιχτές ανταύγιες καλύτερα να πάρω το σκούρο καστανό για να έχω περισσότερες πιθανότητες να καλύψει τις ανταυγιες που έχουν γίνει με ντεκαπάζ

Κορίτσια καλή μου επιτυχία. Την άλλη εβδομάδα θα τα βάψω οπότε θα επανέλθω με εντυπώσεις

Hydrolyzed Wheat Protein, Algin, [+/- Lawsonia Inermis (Henna

CI 75480), Cassia Auriculata (Cassia), Juglans Regia (Walnut Shell Powder),

Indigofera Tinctoria (Indigo Leaves), Indigofera Argentea (Indigo Leaves), Rheum

Undulatum (Rhubarb Root), Krameria Triandra (Rhatany Root), Coffea Arabica

(Coffee), Curcuma Longa (Curcuma Root), Beta Vulgaris (Beet Root)]

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν....

....το έκανα χθες στη κόρη μου προληπτικά:

Την έλουσα όπως πάντα

και στο σαμπουάν έριξα 10 σταγόνες tea tree oil

(όπως λέει το άρθρο)

Αυτό σκέφτομαι να της το κάνω προληπτικά

1 φορά την εβδομάδα.

Εαν κολλήσουμε (χτύπα ξύλο!!!!!)

θα κάνω αυτό με το coconut oil

σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό χτενάκι !

ΥΓ: Αυτά του Κορρέ δεν κάνουν τίποτα!!

Εβαζαν κι οι ανιψιές μου... και κόλλησαν το ίδιο! :twisted:

Άρα τζάμπα του το έβαζα του παιδιού και μυριζε και σαν απορρυπαντικό! Πάντως ένα κοριτσάκι στο σχολείο είχε κολλήσει πριν απο 3 εβδομάδες (μου το είπε η μαμά της) και ευτυχώς εμείς τη γλιτώσαμε. Δεν ξέρω αν ήταν εξαιτίας της λοσιόν γιατί δεν την είχα σταματήσει ακόμα. Θα δούμε. Αυτό με το tea tree oil θα το κάνω & εγώ. Λέει να το χρησιμοποιούμε μόνο μια φορά την εβδομάδα ή είναι η δική σου συνεισφορά στην επιστήμη;)? Ααα, άραγε θα κάνει να το βάλω και στον μικρό (21 μηνών)???

Λέει να το χρησιμοποιούμε μόνο μια φορά την εβδομάδα ή είναι η δική σου συνεισφορά στην επιστήμη;)

Το άρθρο το παρουσιάζει ως μέθοδο αντιμετώπισης

στην περίπτωση που ήδη έχεις κολήσει ψείρες.

Οπότε πιστεύω οτι 1 φορά την εβδομάδα

θα είναι καλά ως προληπτικό

σε συνδυασμό με το άσπρο χτενάκι.

(το απλό χτενάκι όχι το ηλεκτρικό)

Δηλαδή μετά το λούσιμο, εκεί που την χτενίζω με την βούρτσα,την περνάω και με το χτενάκι

για να τσεκάρω μήπως βγει καμία!

Εαν έχει κολήσει καμία δεν θα έχει γεννήσει ακόμα

οπότε με το tea tree oil θα την προλάβω!!!! :mrgreen:

Ααα, άραγε θα κάνει να το βάλω και στον μικρό (21 μηνών)???

Γιατί όχι?

Είναι ό,τι πιο φυσικό και αγνό το αιθέριο έλαιο!

Λοιπόν τελικά για βαφή μαλλιών μάλλο καταλήγω στην SANTE

Αυτά είναι τα συστατικά τους, έχουν εννέα αποχρώσεις καλύπτουν τα λευκά πολύ καλά φυσικά δεν ανοίγουν και δεν σκουραίνουν το μαλλί. Θα την δοκιμάσω κι ο θεός βοηθός. Δεν έχουμε και καμία κομμώτρια στην παρέα να την ρωτήσω δυο πραγματάκια που θέλω.

Μίλησα με την εταιρεία που τα εισάγει ήταν πολύ εξυπηρετική η κυρία που μίλησα μου είπε ότι για το δικό μου μαλλί καστανό βάση και ξανθές όχι πολύ ανοιχτές ανταύγιες καλύτερα να πάρω το σκούρο καστανό για να έχω περισσότερες πιθανότητες να καλύψει τις ανταυγιες που έχουν γίνει με ντεκαπάζ

Κορίτσια καλή μου επιτυχία. Την άλλη εβδομάδα θα τα βάψω οπότε θα επανέλθω με εντυπώσεις

Hydrolyzed Wheat Protein, Algin, [+/- Lawsonia Inermis (Henna

CI 75480), Cassia Auriculata (Cassia), Juglans Regia (Walnut Shell Powder),

Indigofera Tinctoria (Indigo Leaves), Indigofera Argentea (Indigo Leaves), Rheum

Undulatum (Rhubarb Root), Krameria Triandra (Rhatany Root), Coffea Arabica

(Coffee), Curcuma Longa (Curcuma Root), Beta Vulgaris (Beet Root)]

A! Πολύ χαίρομαι ZIMAROULI !!

Τα τσέκαρες δηλαδή ένα-ένα τα συστατικά

και είναι εντάξει??

Διαφημίσεις

Το άρθρο το παρουσιάζει ως μέθοδο αντιμετώπισης

στην περίπτωση που ήδη έχεις κολήσει ψείρες.

Οπότε πιστεύω οτι 1 φορά την εβδομάδα

θα είναι καλά ως προληπτικό

σε συνδυασμό με το άσπρο χτενάκι.

(μετά το λούσιμο, εκεί που την χτενίζω με την βούρτσα,την περνάω και με το ειδικό χτενάκι

για να τσεκάρω μήπως βγει καμία!)

Εαν έχει κολήσει καμία δεν θα έχει γεννήσει ακόμα

οπότε με το tea tree oil θα την προλάβω!!!

καλά, ο δικός μου δεν παίζει με τίποτα να κάτσει να τον χτενίσω, είναι μυγιάγγιχτος! Οπότε θα βάζω το σαμπουάν με το λαδάκι & ο Θεός βοηθός! Μη σου πω θα βάζω και εγώ για καλό και για κακό...

A! Πολύ χαίρομαι ZIMAROULI !!

Τα τσέκαρες δηλαδή ένα-ένα τα συστατικά

και είναι εντάξει??

Λοιπόν τα τσέκαρα όλα και είναι από 0-1 εκτός από ένα που είναι από 0-2

Το μόνο που είνα μεταξύ 4-7 είναι το Lawsonia inermis Henna CI 75480 το οποίο το βγάζει πιο πολύ υπεύθυνο για αλλεργίες και όχι για καρκινογενέσεις

Απλά η χέννα είδα ότι αν είναι εκχύλισμα από φυτό έχει πολύ καλή βαθμολογία. Πως σου φαίνεται?

FXWyp3.png

εγώ επέμενα και τις πλήρωσα τις 22 λίρες μου.. :-)

την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το feelunique!

soevan καλή η πληροφορια σου για το ΤΤΟ και προφανως να ειναι αποτελεσματικο και σ'άυτό το επιπεδο.αυτό που θα ήθελα να πω σχετικα με την χρηση αιθεριων ελαιων σε μικρα παιδια,έιναι ότι επειδη είναι εξαιρετικα συμπυκνωμένα και κατ΄έπεκταση ίσχυρα,προτεινεται να μην τα χρησιμοποιούμε στις κανονικές τους δόσεις όταν προκειται να κάνουμε καποιο σκεύασμα,αλλά να χρησιμοποιούμε την μιση δοσολογια,γιατι μπορει να γινουν τοξικα.τουλαχιστον αυτο γνωριζω απο τα διαβασματα μου κι αυτο εφαρμοζω στον μικρο.η rosie που ειναι πιο ειδικη θα μας πει σιγουρα τι ισχυει.επισης η χρηση καποιων αιθεριων ελαιων αντενδεικνυται στα μικρα παιδια.πρεπει να τσεκαρουμε αν το tto είναι ένα απο αυτα.εγω στον μικρο χρησιμοποιω μονο αυτα για τα οποια ειμαι σιγουρη(λεβαντα,πορτοκαλι περγαμοντο,ευκαλυπτο...)

ισωσ και η λεβαντα να κανει κατι προληπτικο για τις ψειρες γιατι εχει αντιπαρασιτικες ιδιοτητες .

n8l134tiu.png

Και η λεβάντα και το TTO θα πρέπει να αποφεύγονται σε μεγάλες ποσότητες στα αγοράκια γιατί τους προκαλούν ορμονικές διαταραχές και ενδεχομένως γυναικομαστία.

Δεν έχω χρόνο να γράψω περισσότερα!

εγώ επέμενα και τις πλήρωσα τις 22 λίρες μου.. :-)

την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το feelunique!

Εσύ μια και πήρες τις μεγάλες συσκευασίες μάλλον σου βγήκε πιο οικονομικό το site τους, γιατί το feelunique.com δεν τις έχει και συμφέρουν πολύ.

Κι εγώ το μεγάλο μέγεθος έχω από το αφρόλουτρο της μικρής.

Και η λεβάντα και το TTO θα πρέπει να αποφεύγονται σε μεγάλες ποσότητες στα αγοράκια γιατί τους προκαλούν ορμονικές διαταραχές και ενδεχομένως γυναικομαστία.

Δεν έχω χρόνο να γράψω περισσότερα!

σε 100ml λαδι βασης,βαζω για τον μικρο 4 σταγονες αιθεριο ελαιο και καμια φορα λεβαντα.(σου το γραφω αναλογικα).λες να ειναι προβλημα;σε συγκριση με τη δοσολογια που αφορα στους ενηλικες,ειναι πολυ πιο κατω απο το μισο.

n8l134tiu.png

σε 100ml λαδι βασης,βαζω για τον μικρο 4 σταγονες αιθεριο ελαιο και καμια φορα λεβαντα.(σου το γραφω αναλογικα).λες να ειναι προβλημα;σε συγκριση με τη δοσολογια που αφορα στους ενηλικες,ειναι πολυ πιο κατω απο το μισο.

Eγώ σε 100 μλ βάζω αιθέριο έλαιο από χαμομήλι, 8 σταγονίτσες.

Το ίδιο κάνω και με τη λεβάντα, δεν υπάρχει πρόβλημα μια και πολύ μικρή ποσότητα λαδιού του βάζω κάθε βράδυ μετά το μπάνιo.

Έπειτα και το αφρόλουτρο μας έχει λεβάντα και το Βαdger Sleep Balm που έχουμε.

Μην σας τρομάξω τώρα, δεν διάβασα το λινκ που βάλατε για τις ψείρες και το ΤΤΟ, απλά το αναφέρω να το έχετε υπόψη σας όσες έχετε αγοράκια.

το πιο οικολογικο που μπορεις να κανεις,απ΄ όσο γνωριζω,ειναι να ριξεις εκει που πιστευεις ότι βγαινουν,λιγη ζαχαρη για δολωμα και λιγο βορακα για να αναλαβει τα χρεη εξολοθρευτη.αλλά πρεπει να βεβαιωθεις οτι το παιδι δεν θα ερθει σε επαφη(εννοω να φαει)τον βορακα.

Ευχαριστω για την απαντηση!Να δω τι θα κανω.....

Να σας ρωτησω και κατι για λοσιον για ψειρες. Βαζει η μητερα μου στο μικρο μου αδερφο που παει δημοτικο μια λοσιον της Apivita λεγεται Propoline και ειναι με αιθεριο ελαιο citronella και tea tree ειναι καλο ή τελειως χημικο?Επισης εγω στην κορουλα μου που ειναι 15 μηνων επειδη εχουμε ποοοοολυ μαλλι κανει να βαλω κατι προληπτικα ή ειναι ακομα μικρουλα? Sorry για τις πολλες ερωτησεις.....

2xgIp3.png1RTwp3.png

..........

....σχετικα με την χρηση αιθεριων ελαιων σε μικρα παιδια..............................................................

.................μπορει να γινουν τοξικα.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ΑΧΟΥΟΥ!!!!!!!!!........Τι μου λέτε τώρα!!!

Την έλουσα και της έβαλα πολύ ΤΤΟ !!!

Παναγία μου!!!!!!!!

Λέτε να της έκανα κακό ?????..........

Νόμιζα οτι τα αιθέρια έλαια (όταν τα αραιώνεις)

οτι είναι 100% αγνά!! :-(

Rosie μου, σε παρακαλώ μόλις βρεις χρόνο διάβασε τα άρθρα που βρήκα

και πες μου κι εσύ τι ξέρεις!!!!!.......

Εδώ είχα ποστάρει τα άρθρα για το ΤΤΟ

και εδώ για το coconut oil !

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...