Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

απο τα earth friendly baby πηρα λεβαντα και χαμομηλι, και τα δυο ειναι σουπερ!

ποια μυρωδια σ'αρεσει πιο πολυ??????? η λεβαντα ειναι πιο συνηθισμενη νομιζω.......

παρε και τα 2!!!!!!! χαχαχα

μανταρινι δε μου πολυαρεσει στα αφρολουτρα, ενω σα φρουτο εχει τελεια μυρωδια κι ετσι δεν το πηρα......

Το χαμομήλι στα μαλλιά θα είναι πιο ωραίο πιστεύω......

Μου αρέσει να αφήνουν άρωμα τα σαμπουάν,

ιδίως στης μικρής τα μαλλάκια

-τρελαίνομαι όταν μοσχοβολάει το κεφαλάκι της!!

Στα δικά μας τα μαλλιά δεν με νοιάζει και τόσο...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μόλις δοκίμασα τα soap nuts και έχω 2 απορίες:

1)Μου βγήκαν από το σακουλάκι:cry:Γιατί?Τι έκανα λάθος?

2)Μετά τα αφήνω που για να στεγνώσουν?...ή λέω βλακείες?:oops:

1)Καταρχάς δέσε το κόμπο.

Κι έπειτα για περισσότερη προστασία θα μπορούσες να τα βάλεις

(με όλο το υφασμάτινο σακουλάκι)

μέσα σε ένα πουγκί-τούλι (απο μπουμπουνιέρα)

2)Εννοείται οτι τα αφήνεις να στεγνώσουν.

Αυτό που κάνω εγώ τώρα τελευταία

(έχω πειραματιστεί ένα σωρό φορές με τα soap nuts !!! :roll::mrgreen:)

είναι το εξής:

Όταν πλένω στους 60 (ανοιχτόχρωμα-λευκά)

βάζω τους καρπούς με το υφασματινο σακουλάκι στο κάδο

όπως προτείνουν τελοσπάντων κι οι ίδιοι.

Αυτούς τους καρπούς μετά τους χρησιμοποιώ άλλη 1 φορά για τους 60

και μετά τους φυλάω για την επόμενη φορά

που θα τους βράσω για να τους χρησιμοποιήσω στους 30 και 40 βαθμούς.

(το υγρό που θα βγάλουν θα το βάλω σε ρολέτα στο κάδο

Μιλάμε για τρελή οικονομία έτσι......όχι αστεία!!

(έχω πειραματιστεί ένα σωρό φορές με τα soap nuts !!!)

Οταν πλένω στους 60 (ανοιχτόχρωμα-λευκά)

όπως προτείνουν και οι ίδιοι.

(το υγρό που θα βγάλουν θα το βάλω σε ρολέτα στο κάδο)

Μιλάμε για τρελλή οικονομία έτσι......όχι αστεία!!

Σούπερ!Ευχαριστώ πολύ soevan!:-)

Djccp2.png

67KIp2.png

απο τα earth friendly baby πηρα λεβαντα και χαμομηλι, και τα δυο ειναι σουπερ!

ποια μυρωδια σ'αρεσει πιο πολυ??????? η λεβαντα ειναι πιο συνηθισμενη νομιζω.......

παρε και τα 2!!!!!!! χαχαχα

μανταρινι δε μου πολυαρεσει στα αφρολουτρα, ενω σα φρουτο εχει τελεια μυρωδια κι ετσι δεν το πηρα......

Το χαμομήλι στα μαλλιά θα είναι πιο ωραίο πιστεύω......

Μου αρέσει να αφήνουν άρωμα τα σαμπουάν,

ιδίως στης μικρής τα μαλλάκια

-τρελαίνομαι όταν μοσχοβολάει το κεφαλάκι της!!

Στα δικά μας τα μαλλιά δεν με νοιάζει και τόσο...

Είναι θέμα γούστου τελικά, αλλά έχοντας δοκιμάσει και τα τρία αρώματα (λεβάντα, χαμομήλι, μανταρίνι) το αγαπημένο μου είναι το μανταρίνι :)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

(έχω πειραματιστεί ένα σωρό φορές με τα soap nuts !!! :roll::mrgreen:)

είναι το εξής:

Όταν πλένω στους 60 (ανοιχτόχρωμα-λευκά)

όπως προτείνουν τελοσπάντων κι οι ίδιοι.

(το υγρό που θα βγάλουν θα το βάλω σε ρολέτα στο κάδο

Μιλάμε για τρελλή οικονομία έτσι......όχι αστεία!!

Καλή μου, αυτούς που έχεις πλύνει μία φορά στους 60 τους χρησιμοποιείς και για δεύτερη πλύση στους 60 χωρίς να προσθέσεις καινούριους; Και πλένουν καλά; Γιατί εγώ επαναχρησιμοποιώ μόνο αυτούς που έχω πλύνει στους 40 για 3 χρήσεις ως έχουν, ενώ σε αυτούς που έπλυνα στους 60 σε επόμενη πλύση προσθέτω 2 μισούς καρυδοκαρπούς ακόμη. Είναι περιττό λες;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Βρε κορίτσια αυτά τα περιβόητα soap nuts από που μπορούμε να τα προμηθευτούμε? Είχα σκοπό να τα παραγγείλω από ecofamily αλλά διαβάζω παράπονα στις παραδόσεις.

Καμιά εναλλκτική??

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλή μου, αυτούς που έχεις πλύνει μία φορά στους 60 τους χρησιμοποιείς και για δεύτερη πλύση στους 60 χωρίς να προσθέσεις καινούριους; Και πλένουν καλά; Γιατί εγώ επαναχρησιμοποιώ μόνο αυτούς που έχω πλύνει στους 40 για 3 χρήσεις ως έχουν, ενώ σε αυτούς που έπλυνα στους 60 σε επόμενη πλύση προσθέτω 2 μισούς καρυδοκαρπούς ακόμη. Είναι περιττό λες;

Πάντως κι εγώ όταν καμιά φορά βράζω τους καρπούς μετά από μια πλύση στους 60 το νερό ελάχιστα χρωματίζεται από τη σαπωνίνη τους, που σημαίνει η δράση του θα είναι μειωμένη.

Γι' αυτό και συνήθως χρησιμοποιώ τους καρπούς πρώτα για τις πάνες και μετά για κάποια άλλη πλύση με λίγο λερωμένα ρούχα.

Peekaboo άσχετο, αλλά είσαι Αγγλία τώρα; Μόνιμα; Τυχερή, μου λείπει πολύ η Αγγλία...

Σε ποιο μέρος αν επιτρέπεται;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Προσθέτω σε 2ο σακουλάκι 4-5 καινούργιους καρπούς

(τα βάζω σε άλλο σακουλάκι για να τους ξεχωρίσω απο τους "παλιούς")

Μετά στην επόμενη πλύση

θα προσθέσω άλλους καινούργιους

μαζί με αυτούς

και τους πιο "παλιούς" θα τους βράσω

και ούτω κάθε εξής....

Πάντως κι εγώ όταν καμιά φορά βράζω τους καρπούς μετά από μια πλύση στους 60 το νερό ελάχιστα χρωματίζεται από τη σαπωνίνη τους, που σημαίνει η δράση του θα είναι μειωμένη.

Γι' αυτό και συνήθως χρησιμοποιώ τους καρπούς πρώτα για τις πάνες και μετά για κάποια άλλη πλύση με λίγο λερωμένα ρούχα.

Δοκίμασε να τα βράσεις για περισσότερη ώρα!

(45λεπτά αφότου πάρουν βράση)

Θα σου βγάλει ένα μπεζ σκούρο υγρό.....

YΓ-1: Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω πολύ λερωμένα ρούχα.

"Ξαναπλένω καθαρά ρούχα" όπως μου λέει η μητέρα μου :mrgreen:

ΥΓ-2:Σε λεκέδες βάζω τοπικά κάποιο προϊόν και όλα ΟΚ

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια αυτά τα περιβόητα soap nuts από που μπορούμε να τα προμηθευτούμε? Είχα σκοπό να τα παραγγείλω από ecofamily αλλά διαβάζω παράπονα στις παραδόσεις.

Καμιά εναλλκτική??

female δες την λίστα έχουμε πολλές διευθύνσεις

με soap nuts

Soevan07 μήπως το ενεργειακό κόστος του να βράζεις τους καρπούς 45 λεπτά προκειμένου να βγάλουν τη σαπωνίνη δεν αντισταθμίζει το όφελος της επαναχρησιμοποίησης; Μήπως θα ήταν καλύτερο να τους προσθέτουμε στο βράσιμο με καινούριους καρπούς προκειμένου να φτιάξουμε υγρό απορρυπαντικό;

[Rosie, ναι, από την προηγούμενη Δευτέρα ήρθαμε μόνιμα στο Swindon (επαρχιακή πόλη στη νοτιοδυτική περιφέρεια) ακολουθώντας τον μπαμπά μας που δουλεύει πλέον εδώ από το καλοκαίρι και έχοντας κουραστεί το πήγαινε-έλα. Δεν ξέρω πόσα χρόνια ζούσατε εδώ και πού, απλά να σου πω ότι αν τα πράγματα δεν είχαν έρθει έτσι λόγω της κρίσης δεν νομίζω να κάναμε τη μετεγκατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει εδώ ή δεν εκτιμώ την ποιότητα ζωής που προσφέρει η Αγγλία (κυρίως η Βρεττανική επαρχία γιατί το Λονδίνο μου αρέσει μόνο για τουρισμό). Απλά το θέμα των ανθρώπων που αφήνεις πίσω (οικογένεια, καλοί φίλοι) είναι πάντα δύσκολο. Θα το συνηθίσουμε ελπίζω όλοι...]

p7hgp3.png3NPP.png

Δοκίμασε να τα βράσεις για περισσότερη ώρα!

(45λεπτά αφότου πάρουν βράση)

Θα σου βγάλει ένα μπεζ σκούρο υγρό.....

45 λεπτά;;;

Εγώ μόνο 5-10 τα βράζω...

Αξίζει τόση κατανάλωση ενέργειας, δεν είναι καλύτερα από οικονομικής άποψης απλά να βάλω καινούργια;

Soevan07 μήπως το ενεργειακό κόστος του να βράζεις τους καρπούς 45 λεπτά προκειμένου να βγάλουν τη σαπωνίνη δεν αντισταθμίζει το όφελος της επαναχρησιμοποίησης; Μήπως θα ήταν καλύτερο να τους προσθέτουμε στο βράσιμο με καινούριους καρπούς προκειμένου να φτιάξουμε υγρό απορρυπαντικό;

Τώρα είδα ότι σχολίασες κι εσύ το ίδιο πράγμα!

[Rosie, ναι, από την προηγούμενη Δευτέρα ήρθαμε μόνιμα στο Swindon (επαρχιακή πόλη στη νοτιοδυτική περιφέρεια) ακολουθώντας τον μπαμπά μας που δουλεύει πλέον εδώ από το καλοκαίρι και έχοντας κουραστεί το πήγαινε-έλα. Δεν ξέρω πόσα χρόνια ζούσατε εδώ και πού, απλά να σου πω ότι αν τα πράγματα δεν είχαν έρθει έτσι λόγω της κρίσης δεν νομίζω να κάναμε τη μετεγκατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει εδώ ή δεν εκτιμώ την ποιότητα ζωής που προσφέρει η Αγγλία (κυρίως η Βρεττανική επαρχία γιατί το Λονδίνο μου αρέσει μόνο για τουρισμό). Απλά το θέμα των ανθρώπων που αφήνεις πίσω (οικογένεια, καλοί φίλοι) είναι πάντα δύσκολο. Θα το συνηθίσουμε ελπίζω όλοι...]

Έμενα κοντά για αρκετά χρόνια, θα σου στείλω πμ.

Πάντως ούτε κι εγώ θα ξανάφευγα (ή καλύτερα δεν θα έφευγα γιατί δεν είχα ζήσει εδώ καθόλου), όσο και αν παραπονιέμαι για την ποιότητα ζωής και την ακρίβεια...

45 λεπτά;;;

Εγώ μόνο 5-10 τα βράζω...

Αξίζει τόση κατανάλωση ενέργειας, δεν είναι καλύτερα από οικονομικής άποψης απλά να βάλω καινούργια;

Oυπς........δεν το είχα σκεφτεί !! :oops: :oops:

Έχετε δίκιο!

Τόση ενέργεια για 5 σαπουνο-καρπούς......

Ομολογώ οτι στο ρεύμα γενικώς είμαι πολύ σπάταλη :oops: :oops:

(χρησιμοποιώ στεγνωτήριο,

μαγειρεύω συχνά στον φούρνο κλπ.....:mrgreen:)

Αφού έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά για

"φωτοβολταικά" στη ταράτσα!! :? :?

Διαφημίσεις

εγω πάντως τα soap nuts τώρα τελευταια τα χρησιμοποιω δειλα δειλα στους 60 δύο φορες κι εχω την εντυπωση ότι καθαριζουν καλα τις πάνες.βέβαια ενισχυω καθε φορα την πλυση με βορακα-σοδα-ξυδι-αιθ.ελαια.καμια φορα τα χρησιμοποιω και μια επιπλεον φορα σε πιο χαμηλη θερμοκρασια σε όχι τοσο λερωμενα ρουχα,αλλά αφού τα αφησω αρκετες ώρες σε νερο που εχω βρασει για λιγο.

peekaboo καλη διαμονη και καλη προσαρμογη σου ευχομαι!

n8l134tiu.png

εγω πάντως τα soap nuts τώρα τελευταια τα χρησιμοποιω δειλα δειλα στους 60 δύο φορες κι εχω την εντυπωση ότι καθαριζουν καλα τις πάνες.βέβαια ενισχυω καθε φορα την πλυση με βορακα-σοδα-ξυδι-αιθ.ελαια.καμια φορα τα χρησιμοποιω και μια επιπλεον φορα σε πιο χαμηλη θερμοκρασια σε όχι τοσο λερωμενα ρουχα,αλλά αφού τα αφησω αρκετες ώρες σε νερο που εχω βρασει για λιγο.

peekaboo καλη διαμονη και καλη προσαρμογη σου ευχομαι!

Κι εγώ χρησιμοποιώ σόδα...

και αναρωτιόμουν εαν μπορούσα να βάλω και βόρακα μαζί με την σόδα

στο πλυντήριο ρούχων...:confused:

ναι μπορεις να βαλεις.δρα ως ενισχυτικο πλυσης και μαζι με το ξυδι ωσ λευκαντικο.το χρησιμοποιω πλεον μηνες στις πανες του μωρου και την πληροφορια την πηρα απο το βιβλιο που εχει τις συνταγες με τα οικολογικα καθαριστικα.επιπλεον ειναι και αποσκληρυντικο,και οικονομικο...βαζω περιπου 25-30 ml βορακα και σοδα λιγο παραπανω

n8l134tiu.png

soevan, αφού μαγειρεύεις συχνά στο φούρνο, θα μπορούσες να το συνδυάζεις με τα πλυντήρια! Μια μέρα που μου είχε τελειώσει το γκαζάκι έβαλα στο φούρνο, δίπλα από το ταψί με το φαγητό ένα μπρικί με νερό και soap nuts

soevan, αφού μαγειρεύεις συχνά στο φούρνο, θα μπορούσες να το συνδυάζεις με τα πλυντήρια! Μια μέρα που μου είχε τελειώσει το γκαζάκι έβαλα στο φούρνο, δίπλα από το ταψί με το φαγητό ένα μπρικί με νερό και soap nuts

Πολύ καλό!! :D;)

Κορίτσια χρειάζομαι για ακόμη μιά φορά τις πολύτιμες συμβουλές σας.Θέλω να πάρω κρέμες προσώπου απο το Neal's Yard Remedies για κανονική/ξηρή επιδερμίδα ή την σειρά για ευαίσθητη με κοκκινίλες.Τις έχει δοκιμάσει κάποια και αν ναι, τα αποτελέσματα αυτών?Είμαι 32 χρονών...(ακόμη έυκολα το λεω...:mrgreen::mrgreen::mrgreen:).Εχω ακούσει για διάφορα σέρουμ απο Dior κτλ αλλά πολύ χημεία βρε κορίτσια.Το θέμα είναι τα bio όντως κάνουν κάτι?Ευχαριστώ προκαταβολικά όσες θα μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν.

z4X6p2.png

Είσαι σίγουρη για αυτό που κάνεις?Μήπως με τον βρασμό, στους ατμούς του νερού που βράζεις τους καρπούς μεταφέρονται και οι σαπωνίνες οι οποίες τελικά καταλήγουν στο ταψί και στο φαγητό όπως κατακάθεται η υγρασία???

z4X6p2.png

Είσαι σίγουρη για αυτό που κάνεις?Μήπως με τον βρασμό, στους ατμούς του νερού που βράζεις τους καρπούς μεταφέρονται και οι σαπωνίνες οι οποίες τελικά καταλήγουν στο ταψί και στο φαγητό όπως κατακάθεται η υγρασία???

για 10 λεπτάκια το άφησα, ωχ, λες να τα φάγαμε τα soap nuts...Δεν έβρασε πάντως, ζεστάθηκε αρκετα και απελευθερωθηκαν οι σαπωνίτες

Κορίτσια χρειάζομαι για ακόμη μιά φορά τις πολύτιμες συμβουλές σας.Θέλω να πάρω κρέμες προσώπου απο το Neal's Yard Remedies για κανονική/ξηρή επιδερμίδα ή την σειρά για ευαίσθητη με κοκκινίλες.Τις έχει δοκιμάσει κάποια και αν ναι, τα αποτελέσματα αυτών?Είμαι 32 χρονών...(ακόμη έυκολα το λεω...:mrgreen::mrgreen::mrgreen:).Εχω ακούσει για διάφορα σέρουμ απο Dior κτλ αλλά πολύ χημεία βρε κορίτσια.Το θέμα είναι τα bio όντως κάνουν κάτι?Ευχαριστώ προκαταβολικά όσες θα μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν.

Δεν κατάλαβα τι ρωτάς!

Εγώ χρησιμοποιώ τη σειρά με το τριαντάφυλλο (33 χρονών είμαι).

Έχει χρόνια να χρησιμοποιήσω κάποια χημική σειρά για να σου πω τη διαφορά, αλλά πιστεύω ότι εξαρτάται από τον τύπο δέρματος της κάθε μιας.

Επίσης εξαρτάται και από το κλίμα στο οποίο ζεις, πχ εγώ έχω λιπαρό δέρμα και στην Αγγλία που ζούσα παλιά χρησιμοποιούσα καλλυντικά για λιπαρά δέρματα λόγω υγρασίας. Όμως εδώ στα βόρεια που μένω στην Αθήνα ο καιρός είναι πολύ ξηρός και παρόλο που χρησιμοποιώ προϊόντα για κανονικό δέρμα το χειμώνα πολλές φορές με τραβάει το δέρμα μου και έτσι τ' αλλάζω με κάτι πιο ενυδατικό. Όταν δε πάω διακοπές σε παραθαλλάσια μέρη τότε και πάλι αλλάζω τα καλλυντικά μου για πιο λιπαρές επιδερμίδες.

Όπως και με τα συμβατικά καλλυντικά, έτσι και με τα φυσικά θα πρέπει να πειραματιστείς αρκετά να δεις τι ταιριάζει στο πρόσωπό σου.

Εγώ για παράδειγμα κατέληξα σε κρέμα νυχτός αλλά όχι ημέρας, θα ήθελα να δοκιμάσω και άλλες.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...