Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

θέλω να αγοράσω οδοντόκρεμα και αυτή της lavera που έχουμε στη λίστα τη βρίσκω μόνο σε γερμανικά site-που σημαίνει ότι πρέπει να δώσω 10 ευρώ μεταφορικά-και δεν χρειάζομαι κάτι άλλο τώρα ώστε να επιμεριστούν τα έξοδα. Βρήκα λοιπόν αυτήν εδώ στο iherb και είναι και πολύ οικονομική - 4 δολλάρια τα 150 γρ.!!

http://www.iherb.com/Himalaya-USA-Organique-Toothpaste-Neem-Pomegranate-5-29-oz-150-g/23488?at=1

τσέκαρα τα συστατικά και είναι όλα οκ. Μπήκα και στο site της εταιρείας και είδα ότι είναι και πιστοποιημένη από ecocert

http://www.himalayadirect.com/Organique/en/dentalcare/neem-pomegranate-toothpaste.htm

θα την παραγγείλω και θα σας πω εντυπώσεις

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

http://www.amazon.co.uk/Creuset-Cast-Round-Casserole-Volcanic/dp/B0000AR0OK/ref=sr_1_34?ie=UTF8&s=kitchen&qid=1270976110&sr=8-34

αυτά είναι..

και εγώ θέλω να τα πάρω και σκεφτομαι το κόστος..

ναι,αυτα ειναι!!!

ειναι ομορφες κατσαρολες και το υλικο safe...

τσιμπημενες εννοειται...και φανταζομαι Ελλαδα ακομη πιο πολυ!!

Γι αυτο ειπα μηπως καποια κοπελα εχει στο νου της και καμια αλλη μαρκα...

και γενικα να μας πει λεπτομερειες για κατσαρολες απο cast iron

Αν δεν απατωμαι η Ροζι μπορει να εχει αποψη!!!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=60017&highlight=Creuset

Μόνο αυτό έχω χρόνο να σας γράψω!

Καλό είναι αν έχετε ερωτήσεις να τις γράψετε στο πιο πάνω τόπικ γιατί εδώ πέρα χάνομαι και δεν διαβάζω όλα τα ποστς.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

εγώ ριχνω πολύ σπάνια χλωρίνη στην τουαλέτα γιατί κακά τα ψέματα ασπρίζει αλλά δεν νομίζω οτι χρήζει απολύμανσης γενικότερα μιας και δεν κουβαλάμε κανέναν φονικό ιό στο σπίτι. Λογικά με ότι καθαρίζετε το υπόλοιπο σπίτι θα καθαρίζετε και την τουαλέτα. Πχ πλανετ, σονέτ, ξύδι κτλ

εγώ ριχνω πολύ σπάνια χλωρίνη στην τουαλέτα γιατί κακά τα ψέματα ασπρίζει αλλά δεν νομίζω οτι χρήζει απολύμανσης γενικότερα μιας και δεν κουβαλάμε κανέναν φονικό ιό στο σπίτι. Λογικά με ότι καθαρίζετε το υπόλοιπο σπίτι θα καθαρίζετε και την τουαλέτα. Πχ πλανετ, σονέτ, ξύδι κτλ

Συμφωνώ.

Η καθαρίστρια καθαρίζει τις τουαλέτες μας μ' ό,τι καθαρίζει το υπόλοιπο σπίτι, συνήθως υγρό σαπούνι Sonnet, λευκό ξύδι και σόδα.

Διαφημίσεις

soevan έψαξα και εγώ τα συστατικά του dettol αλλά δεν τα βρήκα στην ιστοσελίδα τους. Συμφωνώ ότι είναι καλύτερο από τη χλωρίνη. Μία στο τόσο το χρησιμοποιώ ακόμα αλλά ειλικρινά έχω μπερδευτεί επειδή το θέμα της τουαλέτας είναι ιδιαίτερο και θέλω κάτι που να είμαι σίγουρη ότι απολυμαίνει. Μέχρι στιγμής δεν έχω ανακαλύψει κάτι απόλυτα φυσικό-οικολογικό που να κάνει σίγουρα απολύμανση. Όταν λες για το sonett αναφέρεσαι στο παπί ή στο άλλο το απολυμαντικό σπρέυ που είναι για τις επιφάνειες;

Μιλάω για αυτό

το οποίο έχει 8,90 ευρώ και είναι μόνο 500ml :shock:

(κι ας γράφουν 1 lt -έχουν κάνει λάθος)

έχουν τρελαθεί τελείως μου φαίνεται....

To καημένο το παπί της sonett έχει μόνο 3,80 ευρώ!

Στην καθαρίστρια της δίνω κι εγώ planet και συμβατικά :oops:

γιατί η χρήση της είναι αλόγιστη!!

Μόνο το παπί της δίνω το sonett!

Το dettol το θέλω για την λεκάνη μόνο....

....δεν ξέρω βρε κορίτσια,

είναι ένας χώρος που θέλω να είμαι 100% σίγουρη

για την απολύμανσή της...

...σιχαίνομαι! :roll:

Χθές παρέλαβα το μακιγιάζ που είχα παραγγήλει απο το

www.theallnaturalface.com

και σήμερα τα εγκαινίασα στο γραφείο! :mrgreen:

Εχουν καταπληκτικό concealer

(για τους μαύρου κύκλους :roll:)

και πολύ ωραίες σκιές!

Rosie έχουν και σετ δοκιμαστικά με 1 $

και σου στέλνουν πολλές αποχρώσεις για να διαλέξεις!

Αξίζει το κόπο.

soevan το απολυματικό της sonett δε νομίζω να κάνει για τη λεκάνη ούτως ή άλλως. Στην περιγραφή του αναφέρουν πως απολυμαίνει πάγκους εργασίας και εργαλεία. Για τη λεκάνη συμφωνώ και εγώ πως θέλω να είμαι απολύτως σίγουρη για την απολύμανσή της. Με το dettol είμαι σίγουρη αλλά φοβάμαι τα συστατικά του. Πάντως και να τα τσεκάρουμε στο cosmeticdatabase δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο θα είναι καθώς αυτό αναφέρεται σε καλλυντικά -άρα σε ουσίες που απορροφώνται από το δέρμα μας. Τώρα μπορεί να κάνω και λάθος.. τι να πω..

Βρήκα όμως το site μιας κοπέλας που δείχνει πώς φτιάχνει τα σπιτικά καθαριστικά της (πιάτα, πλυντήριο,λεκάνη,μπάνιο κλπ.)

http://notacoolmom.com/category/make-it-yourself/

όσο για το concealer ποιο πήρες γιατί ήθελα και εγώ να παραγγείλω. Πήρες σε μορφή πούδρας ή αυτό σε στικ; Εγώ έχω πολύ λευκό δέρμα και δεν ήξερα ποια απόχρωση να διαλέξω

όσο για το concealer ποιο πήρες γιατί ήθελα και εγώ να παραγγείλω. Πήρες σε μορφή πούδρας ή αυτό σε στικ; Εγώ έχω πολύ λευκό δέρμα και δεν ήξερα ποια απόχρωση να διαλέξω

Πήρα αυτό στην απόχρωση midas.

(το γράφει κι όλας οτι είναι κατάλληλο για τους μαύρους κύκλους)

Είναι σε μορφή κρέμας και το απλώνω με τα δάχτυλα.

Έχω κι εγώ πολύ λευκή και λεπτή επιδερμίδα.

Το φοβόμουν μήπως και δεν με κάλυπτε

αλλά τελικά βγήκε πολύ καλό!

Και η γκρι σκιά που πήρα μου αρέσει πολύ!

Aυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι τα

eyeliners που έχουν! (δεν τα έχω πάρει)

Τι σοι eyeliners είναι αυτά....:confused:

...δεν είναι σαν τα κλασσικά απο αυτά που βρίσκουμε στο εμπόριο?

(κάτι σε μολύβι τέλοσπάντων ψάχνω)

Mου έστειλαν και δωρεάν δείγμα αρωματάκι!

Διαφημίσεις

soevan το απολυματικό της sonett δε νομίζω να κάνει για τη λεκάνη ούτως ή άλλως.

Όταν λέω λεκάνη εννοώ τις εξωτερικές επιφάνειες της...

...εκεί δηλαδή που ακουμπάμε εμείς οι γυναίκες για να κάνουμε τσίσα μας

(ενώ οι άντρες το κάνουν απο απόσταση

και το πιτσιλάνε!! :mrgreen::roll: :roll:)

Δηλαδή την κουλούρα, το χείλος της λεκάνης, τον λαιμό της κλπ

Στο εσωτερικό της λεκάνης βάζω το παπί.

Εαν δεις στην περιγραφή του ebio

λέει και για κωλοβακτηρίδια....(e-coli)

τα eyeliner είναι αυτά http://theallnaturalface.com/gto/store/epp_listCategoriesAndProducts.asp?idCategory=72

είναι είτε σε βαζάκι και τα απλώνεις με δικό σου πινελάκι είτε έτοιμα με πινελάκι όπως τα συμβατικά - έτσι κατάλαβα τουλάχιστον. Είναι δηλαδή υγρά. Μολύβι δεν έχει το έψαξα και εγώ. Αν θέλεις μολύβι έχουν τα maia's minerals http://www.maiasminerals.com/index.php?route=product/category&path=51 και τα zosimos botanicals http://www.zosimosbotanicals.com/index.php/cPath/84_23

εγώ επειδή το μολύβι το βάζω και στο εσωτερικό του ματιού χρησιμοποιώ μόνο lakshmi το οποίο είναι πιστοποιημένο και ασφαλές ακριβώς για αυτό το σκοπό (αρκετά ακριβό βέβαια αλλά κρατάει πολύ) http://www.bce-europe.com/en/Makeup/Makeup-Eyes/Lakshmi-Ayurveda-Bio-Kohl-Kajals-eyeliners-black-Sensitive-1-5-gr.html?listtype=search&searchmanufacturer=6974ce5ac660610b44d9b9fed0ff9548

για τη λεκάνη και εγώ το πλαστικό εννοώ και τα εξωτερικά μέρη εν γένει. Εκεί βάζω το dettol ή τη σαπουνάδα με το tea tree. Θα δοκιμάσω και σόδα με ξύδι και βλέπουμε.. το διάβασα στο ebio και όντως λέει για e-coli..

Άσχετο.. αλλά πως αντί να γράψεις όλο το link γράφεις μια λέξη και το link εμπεριέχεται; sorry για τη χαζή ερώτηση αλλά για να μη γεμίζουμε με τόσες γραμμές τα μηνύματα το ρωτάω

Όταν λέω λεκάνη εννοώ τις εξωτερικές επιφάνειες της...

...εκεί δηλαδή που ακουμπάμε εμείς οι γυναίκες για να κάνουμε τσίσα μας

(ενώ οι άντρες το κάνουν απο απόσταση

και το πιτσιλάνε!! :mrgreen::roll: :roll:)

Δηλαδή την κουλούρα, το χείλος της λεκάνης, τον λαιμό της κλπ

Στο εσωτερικό της λεκάνης βάζω το παπί.

Εαν δεις στην περιγραφή του ebio

λέει και για κωλοβακτηρίδια....(e-coli)

Εγώ το περνάω καθημερινά με οινόπνευμα....:roll:

Δεν κάνω καλά??:confused:

Μόλις παρέλαβα τα soap nuts!!:mrgreen:

Στην καθαρίστρια της δίνω κι εγώ planet και συμβατικά :oops:

γιατί η χρήση της είναι αλόγιστη!!

Και η δικιά μου τα ίδια αλλά τι να κάνουμε;

Εμείς και τα παιδιά μας δεν θα εισπνέουμε μετά τη χημικούρα; :?

Διαφημίσεις

Αφού επιμένετε για την απολύμανση δεστε κι αυτό:

http://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2007/06/18/What-is-the-Dirtiest-Surface-in-Your-House.aspx

Είναι το Υπεροξείδιο του Υδρογόνου, ή αλλιώς το οξυζενέ.

Έχω πάρει ένα από το κατάστημα με τα χημικά στον Πειραία αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ, οπότε μην με ρωτάτε λεπτομέρειες, δεν έχω ιδέα!

όντως είναι φτηνά.. δεν ξέρω αν είναι ύποπτο.. στο προφίλ της εταιρείας πάντως λένε ότι έχουν "κόψει" τους μεσάζοντες προκειμένου να μειωθούν οι τιμές.. ωστόσο δεν αναφέρουν από ποιους αγοράζουν τα αιθέρια έλαια ούτε λένε ότι είναι βιολογικά.

Δύο tips που γνωρίζω για να κρίνεις αν μια εταιρεία είναι σοβαρή είναι το να έχει διαφορετική τιμή για κάθε κάθε αιθέριο έλαιο (όχι π.χ. όλα 5ευρώ) και να αναγράφει και τη λατινική ονομασία κάθε ελαίου. Η συγκεκριμένη εταιρεία τους πληροί και τους δύο απ' όσο είδα. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα κριτήρια αλλά δε γνωρίζω

Πάντως και να τα τσεκάρουμε στο cosmeticdatabase δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο θα είναι καθώς αυτό αναφέρεται σε καλλυντικά -άρα σε ουσίες που απορροφώνται από το δέρμα μας. Τώρα μπορεί να κάνω και λάθος.. τι να πω..

Πιστεύω οτι τα "χαρακτηριστικά" ενός συστατικού θα είναι στάνταρτ.

Δηλαδή εαν είναι καρκινογόνο ένα συστατικό

θα είναι ούτως ή άλλως

είτε είναι καλλυντικό είτε απορρυπαντικό.

Τώρα εαν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στην αξιολόγησή τους

πιστεύω οτι λογικά θα είναι πιο "αυστηρή"

ακριβώς για τον λόγο

οτι πρόκειται για καλλυντικά που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας....:?

εγώ επειδή το μολύβι το βάζω και στο εσωτερικό του ματιού χρησιμοποιώ μόνο lakshmi το οποίο είναι πιστοποιημένο και ασφαλές ακριβώς για αυτό το σκοπό (αρκετά ακριβό βέβαια αλλά κρατάει πολύ) http://www.bce-europe.com/en/Makeup/Makeup-Eyes/Lakshmi-Ayurveda-Bio-Kohl-Kajals-eyeliners-black-Sensitive-1-5-gr.html?listtype=search&searchmanufacturer=6974ce5ac660610b44d9b9fed0ff9548

Ειναι σταθερό στο μάτι?

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό του Κορρέ αλλά δεν είναι

ιδιαίτερα σταθερό....

Εγώ το περνάω καθημερινά με οινόπνευμα....:roll:

Δεν κάνω καλά??:confused:

Μόλις παρέλαβα τα soap nuts!!:mrgreen:

Αυτό θα ήταν το επόμενο βήμα που θα έκανα! :mrgreen:

Το μόνο κακό είναι οτι το καθαρό οινόπνευμα

είναι και αυτό ακριβό

για τέτοια χρήση.

Αφού επιμένετε για την απολύμανση δεστε κι αυτό:

http://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2007/06/18/What-is-the-Dirtiest-Surface-in-Your-House.aspx

Είναι το Υπεροξείδιο του Υδρογόνου, ή αλλιώς το οξυζενέ.

Έχω πάρει ένα από το κατάστημα με τα χημικά στον Πειραία αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ, οπότε μην με ρωτάτε λεπτομέρειες, δεν έχω ιδέα!

Γιατί δεν το έχεις χρησιμοποιήσει;

Eίναι οικονομικό;

Kαι πως το ζητήσατε στον Καλογερόπουλο?

Ως "οξυζενέ"?

(κάνε ένα κόπο βρε Rosie μου και δες σε παρακαλώ

την ετικέτα σου τι γράφει.....)

Κοριτσια καλημερα εχω παααρα πολυ καιρο να μπω στο forum λογω διαφορων θεματων:? και σας πεθυμησα:oops: καταφερα ομως να το κανω σημερα και θαθελα να σας ρωτησω. Επιτελους μου τελειωσαν οι παλιες κρεμες (λυπομουν να τις πεταξω) και θελω να παρω κρεμα προσωπου απο τα neal's yard. Απο που να κανω παραγγελια απο τα neals yard ή απο τα feel unigue?Υπαρχει διαφορα?Κ επισης εχετε εσεις να προτεινεται καποια για εντονη ξηροδερμια?

Rosie καταπληκτικο αυτο που ειπες για το tea tree και τα σπυρακια, μετα την γεννα οποτε ειναι να αδιαθετησω πεταω κατι καντιλες ενω δεν ειχα ποτε προβλημα με σπυρακια:evil: και με το tea tree σωθηκα!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Γιατί δεν το έχεις χρησιμοποιήσει;

Eίναι οικονομικό;

Kαι πως το ζητήσατε στον Καλογερόπουλο?

Ως "οξυζενέ"?

(κάνε ένα κόπο βρε Rosie μου και δες σε παρακαλώ

την ετικέτα σου τι γράφει.....)

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει γιατί δεν έχω τίποτα να απολυμάνω.

Ακόμη το έχω κάτω στην αποθήκη!

Δεν έχω ιδέα τι γράφει πάνω (μάλλον οξυζενέ) ή πόσο στοιχίζει.

Ειναι σταθερό στο μάτι?

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό του Κορρέ αλλά δεν είναι

ιδιαίτερα σταθερό....

είναι πολύ σταθερό!τόσο όσο και το συμβατικό αδιάβροχο που χρησιμοποιούσα παλιά.Και να φανταστείς ότι έχω πολύ ευαίσθητα μάτια και φοράω και φακούς επαφής. όλα τα συστατικά του είναι 0-1 hazard score. Έχει πιστοποίηση demeter - πολύ αυστηρά κριτήρια κατά τη γνώμη μου.

Του κορρέ πάντως έχει και ένα συστατικό με 8 και άλλα τέσσερα με 3.

θελω να παρω κρεμα προσωπου απο τα neal's yard. Απο που να κανω παραγγελια απο τα neals yard ή απο τα feel unigue?Υπαρχει διαφορα?

Πάρε απο τα feelunique γιατι έχουν δωρεάν μεταφορικά! :-D

Του κορρέ πάντως έχει και ένα συστατικό με 8 και άλλα τέσσερα με 3.

Το ξέρω....

έλαβα υπόψιν μου τον μέσο όρο που έβγαλε το cosmeticdatabase

γιατί δεν έβρισκα άλλο!......:-(

Τώρα που βρήκα το δικό σου

θα πάρω αυτό!! :wink::-D

είναι πολύ σταθερό!τόσο όσο και το συμβατικό αδιάβροχο που χρησιμοποιούσα παλιά.Και να φανταστείς ότι έχω πολύ ευαίσθητα μάτια και φοράω και φακούς επαφής. όλα τα συστατικά του είναι 0-1 hazard score. Έχει πιστοποίηση demeter - πολύ αυστηρά κριτήρια κατά τη γνώμη μου.

Eπειδή δεν ξέρω λέξη απο γερμανικά :mrgreen:

μήπως το έχεις βρει και σε κανένα άλλο site?

Τίποτα σε αγγλικά, ιταλικά ?... Εστω γαλλικά ???......

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...