Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

το πρώτο λέει ότι είναι για μωρά από 3 μηνών και πάνω. να το αγνοήσω; (αν κατάλαβα καλά, λες ότι εσύ το χρησιμοποίησες νωρίτερα από τους 3 μήνες).

Aυτό το λένε γιατί περιέχει αιθέρια έλαια που μπορεί να πειράξουνε κάποια πολύ ευαίσθητα μωράκια.

Αλλά σχεδόν όλα τα οικολογικά καλλυντικά περιέχουνε αιθέρια έλαια εκτός και αν πάρεις κάτι άοσμο.

Εγώ το χρησιμοποιήσα από νεογέννητο στην κόρη μου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

marsolan αγορασα προσφατα 8 πακετα μωρομαντηλα natracare απο ελλαδα και η διαφορα στην τιμη ειναι ελαχιστη σε σχεση με το iherb.δηλαδη στο Iherb βγαινει το πακετο 4,10 ευρω και το πηρα εδω 4,48 ευρω.και εχει και ταμπον natracare 4.96 ευρω αντι για 4,42 απο iherb(αν και στο Ubershop Ta εχει πιο φθηνα δεν ξερω εαν σας συμφερει με τα αυξημενα μεταφορικα)

απλα το λεω γιατι υπαρχει και ο περιορισμος στο βαρος στο iherb,μηπως σε συμφερει απο εδω που εχει δωρεαν μεταφορικα απο 50 ευρω και πανω.εαν θελετε να σας δωσω το λινκ.

ξερετε τι γραφει συσκευασια των μωρομαντηλων??

MADE IN GREECE !!!!! :shock::shock:

sofaki...

βαλε το λινκ

γιατι να μην το ξερουμε κι αυτο..!!

οσο για το made in Greece το εχω ηδη δει:rolleyes:

Τελευταία πήρα κι αυτό αλλά δεν το δοκίμασα ακόμη:

http://www.etsy.com/listing/59064693/baby-shampoo-and-body-wash

Φαίνεται όμως να είναι ό,τι πιο αγνό υπάρχει!

Συγγνώμη......βλέπω καλά?

Έχουν 3,50 δολλάρια εαν πάρεις δύο ?

Περιέχει λέει 4-oz

για τι ποσότητα μιλάμε σε ml ?

Για πες μου αναλυτικα τροπο να αποξηρανω λεβαντα (πού την βρισκω?), πορτοκαλια και μανταρινια, σε παρακαλω?

Ειμαι ασχετη και θελω βοηθεια, μην τα βρω λαθος στο google

Clelia, μπορείς να βρεις αποξηραμένη λεβάντα χύμα

(να την αγοράζεις με το κιλό)

σε μαγαζιά με βότανα και μπαχαρικά.

Πχ. στον Πειραιά είναι ο Μανδραγόρας, η Πάπρικα κα

ΥΓ:Rosie, πες στον άντρα σου

οτι λίγο παρακάτω απο τον Μανδραγόρα είναι άλλο ένα τέτοιο μαγαζάκι που λέγεται Πάπρικα

και έχει καλύτερες τιμές απο τον Μανδραγόρα.

Πήρα τις προάλλες φυσική βαφή αυγών απο "ριζάρι"

Είναι στον πεζόδρομο στην γωνία.

Κοριτσια τι βαζουμε στα μαλλινα για να τα προστατεψουμε απο τον σκωρο?

Τara, εκτός απο αποξηραμένη λεβάντα

που σου είπαν τα κορίτσια πιο πάνω

μπορείς να βάλεις σε ένα τούλι

μια χούφτα μαύρο πιπέρι σε κόκκους.

Το βάζουν και οι γουνέμποροι για τις γούνες τους.

Το έχω ψάξει το θέμα

γιατί έχω....εντομοφοβία! :lol: :lol:

Κορίτσια, να επανέλθω στο θέμα

βιολογικής/υγιεινής διατροφής ?

Απο αλλαντικά χρησιμοποιείτε κάτι???....

Ο άντρας μου είναι λάτρης των αλλαντικών

και τον κυνηγάω να τρώει μόνο βραστή γαλοπούλα.

Έχω όμως την αίσθηση οτι ΓΕΝΙΚΩΣ τα αλλαντικά

είναι φτιαγμένα απο ό,τι περισσεύει

και απο ό,τι κατώτερης ποιότητας κρέας έχει απομείνει...

Κάνω λάθος???......

Έχετε κάτι να προτείνετε??

(Rosie τα φώτα σου?......)

Διαφημίσεις

soevan07, το πρόβλημα με τα αλλαντικά δεν είναι τα λιπαρά, αλλά τα νιτρώδη συντηρητικά και τα ενισχυτικά γεύσης. Ειδικά το γλουταμινικό μονονάτριο είναι σκέτο δηλητήριο. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποια μάρκα που να μπορούμε να κατανάλώνουμε με ασφάλεια. Βεβαια δεν το έχω ψάξει και πολύ.

Για τα παιδιά μπορούμε να φτιάζουμε ρολό από νουά, να το κόψουμε σε φέτες, να το βάλουμε στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιούμε στα σάντουιτς.

Για εμάς ας προτιμάμε λουκάνικα από ελεγμένα κρεοπωλεία.

Επίσης να προτιμάμε αλλαντικά από ολόκληρο κομμάτι κρέατος, όπως ζαμπόν μπούτι, προσούτο, παστουρμάς και να αποφεύγουμε πάριζες, παριζάκια και λουκάνικα που κανείς δεν ξέρει από τι φτιάχτηκαν

Συγγνώμη......βλέπω καλά?

Έχουν 3,50 δολλάρια εαν πάρεις δύο ?

Περιέχει λέει 4-oz

για τι ποσότητα μιλάμε σε ml ?

Ayτά είναι τα μεταφορικά.

4οz = 118ml περίπου.

Το δοκιμάσαμε χθες. Δεν κάνει αφρό, σαν το NYR, μυρίζει σαν πράσινο σαπούνι, θέλει προσοχή μην πάει στα μάτια, αλλά νομίζω ότι έκανε καλύτερο το μαλλί της την επόμενη μέρα. Βέβαια ο άντρας μου προτιμάει το NYR, απ΄ ότι μου είπε.

Κάνω λάθος???......

Σωστά τα λες, αν και δεν βγάζω την ουρά μου από έξω και παίρνουμε γιατί τρελαίνομαι εγώ. Μάλιστα πριν κανά μήνα έτρωγα κάθε μέρα προσούτο με μανία!

Έχω πάρει και κάτι βιολογικά, αλλά δεν μου άρεσαν σαν γεύση.

Για τα παιδιά μπορούμε να φτιάζουμε ρολό από νουά, να το κόψουμε σε φέτες, να το βάλουμε στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιούμε στα σάντουιτς.

Αυτό είναι πολύ ωραία ιδέα και για εμάς! :D Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να το κόψεις πολύ λεπτές φέτες, αλλά δεν πειράζει...

Στους Ευβιοτοπους μου είπαν ότι μπορουν να κόψουν την πανσέτα τόσο λεπτή, που να μοιάζει με αλλαντικό και να την χρησιμοποιήσεις ανάλογα. Αν το δοκιμάσω θα σας πω...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μμμ! Εχετε δίκιο...

Tο προσούτο ας πούμε που αναφέρατε

στην ουσία είναι ένα κομμάτι κρέας που το

έχουν αφήσει σε ειδικές συνθήκες για να "ωριμάσει"...

Είναι και νόστιμο.... ιδίως το ιταλικό είναι τρέλλα!

Ayτά είναι τα μεταφορικά.

4οz = 118ml περίπου.

Ουπς! Στραβωμάρα! :mrgreen:

9 δολλάρια έχουν....το γράφει παρακάτω!!

Το δοκιμάσαμε χθες. Δεν κάνει αφρό' date=' σαν το NYR, μυρίζει σαν πράσινο σαπούνι, θέλει προσοχή μην πάει στα μάτια,[/quote']

Τώρα με χάλασες τελείως!

Και για την μυρωδιά του, αλλά και για τα μάτια.

Την κόρη μου δεν μπορώ να την λούσω

με το earth mama baby angel

που είναι φανταστικό και μυρίζει πορτοκάλι

γιατί τσούζει στα μάτια!!

Για το νεογέννητο εγώ σκεφτόμουν

να την έπλενα (κεφάλι και σώμα)

με τα σαπουνάκια Dr Bronners

που κάνουν απίστευτο αφρό!!!

Διαφημίσεις

Τώρα με χάλασες τελείως!

Και για την μυρωδιά του, αλλά και για τα μάτια.

Για το νεογέννητο εγώ σκεφτόμουν

να την έπλενα (κεφάλι και σώμα)

με τα σαπουνάκια Dr Bronners

που κάνουν απίστευτο αφρό!!!

Το νεογέννητο δεν κουνιέται και καθόλου και νομίζω ότι μπορείς να το βάλεις με μεγαλύτερη ασφάλεια από ένα πιο μεγάλο παιδάκι. Όσο για την μυρωδιά, να πω την αλήθεια ούτε εμείς ξετρελαθήκαμε, αλλά από την άλλη σκέφτομαι πόσο πιο αγνό είναι από όλα τα άλλα.

Για το νεογέννητο κι εγώ σαπουνάκι σκέφτομαι ή της Weleda το calendula bad. Για κάτσε να το ψάξω τι σκορ βγάζει, πλάκα πλάκα..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

A κορίτσια να σας πώ επιτέλους και για τις βαφές. Λοιπόν έβαλα χθες τον άντρα μου και διάβασε το ποστ της κοπέλας και μπήκε στην σελίδα της auro. Μου παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει περί VOC και ότι καλό θα ήταν αν υπάρχει κάποια χημικός εδώ να μας ενημερώσει, γιατί ο ίδιος ήξερε ότι τα βερνίκια νερού είναι οικολογικά (όχι όλες οι μάρκες, αλλά κανά δυο καλές), αλλά δεν θεωρεί και αξιόπιστη πηγή έναν χρωματοπώλη. Εμείς το δωμάτιο της μικρής το είχαμε βάψει τότε με κάποια που μύριζαν γιαούρτι, αλλά πάλι ξέχασα το όνομα (είναι γερμανικό και δύσκολο).

Για τα auro μου είπε ότι δεν τα έχει ξανακούσει, γενικά δεν παίζουν στην "πιάτσα", είναι το 2πλασιο ακριβά από το πιο ακριβό νερού που ήξερε αυτός, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να τα κατηγορήσει ή να τα θεωρήσει καλά γιατί δεν τα ξέρει. Ξέρετε τώρα, αν δεν δουλέψει κάτι ο ίδιος ή φίλος του για να ξέρει τι αποτέλεσμα βγάζει, είναι διστακτικός. Του είπα να ρωτήσει γνωστούς της δουλειάς του, γιατί κι εμείς πρέπει να καταλήξουμε σε ποια μάρκα θα χρησιμοποιήσουμε (βλέπετε με τα auro μπήκαμε κι εμείς σε δίλημμα).

Πάντως σαν ξυλουργός δεν θέλει να βάλει σκέτο χρώμα χωρίς κάποιο λάδι/βερνίκι γιατί λυπάται το έπιπλο.

Αυτά...αν και μάλλον δεν βοήθησα αρκετά!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμένα πάντως ο γιος μου τρώει με όρεξη τις χοιρινές μπριζόλες που παίρνουμε από το κρεοπωλείο στο Γέρακα!

Rosie τις χοιρινές πως τις μαγειρεύεις?

Ρωτάω γιατί εγώ τις κάνω με τον "κλασικό" ελληνικό τρόπο,στο φούρνο με ελαιόλαδο και πατατούλες:mrgreen: αλλά ξέρω ότι εσύ δεν το μαγειρεύεις το ελαιόλαδο οπότε πως??

Και κάτι άλλο κορίτσια φωτίστε με! Πήραμε ψησταριά και τώρα θα πρέπει να πάρουμε κάρβουνα (και προσάναμμα?). Τι να προσέξω στην αγορά,γιατί διάβασα ότι τα προσανάμματα πχ περιέχουνε διάφορες χημικές ουσίες..:?

Για το νεογέννητο κι εγώ σαπουνάκι σκέφτομαι ή της Weleda το calendula bad. Για κάτσε να το ψάξω τι σκορ βγάζει' date=' πλάκα πλάκα..[/quote']

Αυτο της weleda εχω κι εγω, και δεν την ενοχλει καθολου στα ματια. Εγω χρησιμοποιω το βρεφικο αφρολουτρο της hipp, γιατι ειμαι επιρρεπης σε δερματικες αλλεργιες και εχει χρονια που εχω κοψει τα συμβατικα.

Διαφημίσεις

Κορίτσια, να επανέλθω στο θέμα

βιολογικής/υγιεινής διατροφής ?

Απο αλλαντικά χρησιμοποιείτε κάτι???....

Ο άντρας μου είναι λάτρης των αλλαντικών

και τον κυνηγάω να τρώει μόνο βραστή γαλοπούλα.

Κάνω λάθος???......

Δεν κανεις λαθος, ετσι ακριβως ειναι. Εγω σπανια τρωω, ο αντρας μου που τρελαινεται, προσφατα πειστηκε επιτελους να δοκιμασει φιλετο και λουκανικα γαλοπουλας. Οχι οτι αυτα ειναι αγνα, γιατι αλλαντικο και αγνο, μονο χειροποιητο πιστευω!

Τara, εκτός απο αποξηραμένη λεβάντα

που σου είπαν τα κορίτσια πιο πάνω

μπορείς να βάλεις σε ένα τούλι

μια χούφτα μαύρο πιπέρι σε κόκκους.

Το βάζουν και οι γουνέμποροι για τις γούνες τους.

Το έχω ψάξει το θέμα

γιατί έχω....εντομοφοβία! :lol: :lol:

Δηλαδη ανοιγεις το συρταρι και αρχιζεις να φταρνιζεσαι?:lol:

Με την σέσουλα :lol::lol::lol::lol:

Μάλλον σε κανένα μπωλάκι ή σε υφασμάτινο σακουλάκι, λέω εγώ ........

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

:lol: :lol: :lol: (χα-χα-χα!!!)

Όχι καλέ δεν θα σου μυρίζουν εσένα!!

Μια χουφτίτσα θα βάλεις σε ένα τούλι

(σαν αυτές της μπουμπούνιερας)

Εγώ έχω σε μια ντουλάπα

ένα πουγκί με αποξηραμένη λεβάντα

και ένα πουγκί με μαύρο πιπέρι.

κοριτσια καλημερα,σας παρακολουθω κ ας μην γραφω-βασικα δεν σας προλαβαινω;)

ειναι εγκυος μια φιλη μου κ ψαχνουμε να βρουμε βιταμινες εγκυμοσυνης,χωρις ομως αλλεργιογονα-συντηρητικα κτλ κτλ

και ψαχνοντας στο iherb βρηκα αυτες:

vitamin code raw prenatal που ειναι κ raw κ vegeterian κ δεν περιεχουν αλλεργιογονα

εχετε υπ'οψιν σας την συγκεκριμενη εταιρεια;ειναι αξιοπιστη;

μηπως εχετε κ καποιο συμπληρωμα να προτεινετε;;;

βαζω κ το λινκ

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Vitamin-Code-Raw-Prenatal-90-UltraZorbe-Veggie-Caps/18258?at=0

fBaep3.png

uwK7p3.png

ΥΓ:Rosie, πες στον άντρα σου

οτι λίγο παρακάτω απο τον Μανδραγόρα είναι άλλο ένα τέτοιο μαγαζάκι που λέγεται Πάπρικα

και έχει καλύτερες τιμές απο τον Μανδραγόρα.

Πήρα τις προάλλες φυσική βαφή αυγών απο "ριζάρι"

Είναι στον πεζόδρομο στην γωνία.

Ευχαριστώ!

Η αλήθεια είναι ότι ο Μανδραγόρας είναι πανάκριβος σε μερικά είδη :?

Κι εγώ λεβάντα για τις ντουλάπες από το Μανδραγόρα παίρνω και κατά καιρούς ανοίγω ξανά όλα τα τούλια και στάζω μερικές σταγονίτσες από αιθέριο έλαιο λεβάντας για να μην χάσουνε την αποτελεσματικότητα τους με το σκόρο.

Στους Ευβιοτοπους μου είπαν ότι μπορουν να κόψουν την πανσέτα τόσο λεπτή' date=' που να μοιάζει με αλλαντικό και να την χρησιμοποιήσεις ανάλογα. Αν το δοκιμάσω θα σας πω...[/quote']

Αυτό δεν το γνώριζα, ευχαριστούμε, άλλη φορά θα τους πω να μου το ετοιμάσουνε έτσι!

Για το νεογέννητο κι εγώ σαπουνάκι σκέφτομαι ή της Weleda το calendula bad. Για κάτσε να το ψάξω τι σκορ βγάζει' date=' πλάκα πλάκα..[/quote']

Το Calendula Bad (βοτανόλουτρο στα ελληνικά αν θυμάμαι καλά) το έβαζα στο γιο μου όταν ήτανε νεογέννητο, είναι πολύ καλό, μόνο που μυρίζει θυμάρι και δεν κάνει αφρό.

ξέχασα να σας πω ότι έχω πάρει και το Aubrey Organics, Natural Baby & Kids Bath Soap για την κόρη μου.

Στον άντρα μου άρεσε πολύ (αυτός λούζει συνήθως τα παιδιά!) αλλά όταν το χρησιμοποιήσα εγώ στο μπάνιο απογοητεύτηκα λίγο γιατί δεν κάνει και πολύ αφρό, αλλά αν κατάλαβα καλά κανένα βιολογικό δεν κάνει και τόσο αφρό όσα τα συμβατικά, σωστά;

Πάντως η Badger έφτιαξε μια καινούργια σειρά σαπουνιών και ανυπομονώ να τα φέρει το iherb γιατί θέλω αυτό για το μωρό Moisturizing & Mild Handcrafted Baby Soap.

(Τώρα που το σκέφτομαι μπορούμε να στείλουμε ένα email στο iherb να τους ρωτήσουμε πότε θα τα φέρουνε. Τους έστειλα πριν από λίγες μέρες ένα άλλο email να τους πω να φέρουνε ένα προϊόν που ήθελα και μου απάντησαν μέσα σε λίγες ώρες, θετικά μάλιστα!!!)

Ρωτάω γιατί εγώ τις κάνω με τον "κλασικό" ελληνικό τρόπο,στο φούρνο με ελαιόλαδο και πατατούλες:mrgreen: αλλά ξέρω ότι εσύ δεν το μαγειρεύεις το ελαιόλαδο οπότε πως??

Mε λάδι καρύδας στο Le Creuset Cast Iron Square Grillit.

Και πάντα τις κάνω Medium Rare (δηλ. είναι ωμές στη μέση).

Nα σου πω και τον δικό μου τρόπο που μαλακώνει ακόμα και την πιο σκληρή μπριζόλα?

Τις τσιγαρίζεις στο 6 για πολύ λίγο με πολύ λίγο λάδι καρύδας μαζί με τις πατάτες μέσα (αν θες και πατάτες), ίσα ίσα να αλλάξει λίγο το χρωματάκι και να μην είναι ροζ. Μετά βάζω ζεστό νερό και το αφήνω με κλειστό καπάκι στο 4. Όταν θα έχει πιει όλο το νερό οι μπριζόλες γίνονται λουκούμι και πεντανόστιμες και οι πατάτες αν βάλεις. Όταν κλείσω το μάτι προσθέτω και ελαιόλαδο. Προσοχή να τις τσιγαρίσεις με ελάχιστο λάδι καρύδας, για να μην είναι πολύ έντονη η γεύση του στο τέλος.

Αλλά με αυτόν τον τρόπο ψήνονται πολύ καλά, οπότε αν σου αρέσει να κρατάνε λίγο κοκκινίλα στη μέση δεν σου ταιριάζει αυτός ο τρόπος.

Το Calendula Bad (βοτανόλουτρο στα ελληνικά αν θυμάμαι καλά) το έβαζα στο γιο μου όταν ήτανε νεογέννητο, είναι πολύ καλό, μόνο που μυρίζει θυμάρι και δεν κάνει αφρό.

αλλά αν κατάλαβα καλά κανένα βιολογικό δεν κάνει και τόσο αφρό όσα τα συμβατικά, σωστά;

Κι εγω το χρησιμοποιησα στην κόρη μου και ήμουν πολύ ευχαριστημένη.

Καλά κατάλαβες νομίζω. Όσο πιο αγνό, τόσο λιγότερος αφρός.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...