Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Κοριτσια, το υγρο απορρυπαντικο πλυντηριου ρουχων sonett το εχετε χρησιμοποιησει? Ειναι καλο?

Η sonett γενικά κατά την άποψή μου

και με βάση τις .....χημικές αναλύσεις που έχουμε κάνει εδώ :lol:

είναι απο τις καλύτερες μάρκες.

Δοκίμασέ το! ;)

soevan εγώ παίρνω το nutiva από iherb http://www.iherb.com/Nutiva-Coconut-Oil-Organic-Extra-Virgin-29-oz-823-g/4716?at=0

γλυκό δεν έχω φτιάξει ακόμα αλλά το έχω χρησιμοποιήσει σε φασολάκια και σε σπανακόρυζο και κανένας δεν κατάλαβε τη διαφορά. Βέβαια δεν ξέρω για άλλες μάρκες γιατί μόνο αυτό έχω δοκιμάσει.

Αφού δεν κατάλαβε κανείς τη διαφορά

θα έχει ελαφριά γεύση.

Πόσο βάζεις για μια μεγάλη κατσαρόλα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Koριτσια παρελαβα την τελευταια μου παραγγελια απο το iherb σημερα με 2 αφρολουτρα για τη μικρη και δυστυχως το ενα απο τα 2 ειχε ανοιξει και ειχε χυθει ΟΛΟ!!!Μα δεν πρεπει να τα συσκευαζουν πιο καλα???Σας εχει τυχει?

KETsp3.png

Koριτσια παρελαβα την τελευταια μου παραγγελια απο το iherb σημερα με 2 αφρολουτρα για τη μικρη και δυστυχως το ενα απο τα 2 ειχε ανοιξει και ειχε χυθει ΟΛΟ!!!Μα δεν πρεπει να τα συσκευαζουν πιο καλα???Σας εχει τυχει?

στειλε τους μειλ,σε καποια εχει συμβει και η της εκαναν αντικατασταση η της επεστρεψαν τα χρηματα,δεν θυμαμαι καλα......:?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Καλησπέρα κορίτσια και Χρόνια Πολλά!

Επειδή έχω πάρει εργολαβία το κοριτσάκι μου την soevan και όλο της στέλνω πμ και την πρήζω, πιστεύω καλύτερα κάποιες απορίες μου να τις παραθέσω εδώ και θα παρακολουθώ και το θέμα.

Λοιπόν, σιγά-σιγά μυούμαι στον (πανάκριβο) κόσμο των βιολογικών και έχω προς το παρόν τις εξής ερωτήσεις:

1) από on-line κατάστημα μαναβικής, ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως τα προϊόντα του έχουν τις τάδε πιστοποιήσεις, τις οποίες μπορεί να στείλει σε κάθε ενδιαφερόμενο. Αλλά τα φρούτα/λαχανικά που πουλάει είναι χύμα, δεν είναι σε συσκευασίες όπως πχ του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ που βλέπεις με τα μάτια σου την πιστοποίηση από τον εκάστοτε φορέα. Να τον εμπιστευτώ? Αρκεί που έχει απλά τις πιστοποιήσεις? Σε e-mail μου, απάντησε το εξής:

Τα προϊόντα τα παραλαμβάνεις μέσα στο κιβώτιο είναι χύμα. Οι παραγωγοί, οι περιοχές παραγωγής, και οι πιστοποιητικοί οργανισμοί που τους πιστοποιούν, αναγράφονται στην ιστοσελίδα μου. Εγώ ως εμπορική επιχείρηση πιστοποιούμαι από τον ΒΙΟΕΛΛΑΣ και η κωδικοποίηση που ακολουθώ στο εμπορικό μου πρόγραμμα καθιστά τον έλεγχο πολύ εύκολο. Λόγο του γεγονότος ότι δεν ασχολούμαι καθόλου με συμβατικά προϊόντα δεν έχω υποχρέωση να συσκευάζω σε μικρές συσκευασίες τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αυτό που θέλω να πω εν ολίγοις, είναι ότι συσκευασμένα πουλάνε αυτοί που πουλάνε και συμβατικά, ή αυτοί που δεν πιστοποιούνται και δουλεύουν με την πιστοποίηση του συσκευαστή ή του παραγωγού. Και είναι λογικό, καθώς μπορεί πολύ εύκολα σε ένα σμ να μπερδευτούν προϊόντα σε διπλανά ράφια.

Όπως σε μια βιολογική λαϊκή η σε ένα βιολογικό κατάστημα τα προϊόντα είναι χύμα έτσι και στο κιβώτιο που σου στέλνω τα προϊόντα είναι χύμα.

Συνάμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα τεράστιο ποσοστό των παγκόσμια παραγόμενων σκουπιδιών (70% αν θυμάμαι καλά) οφείλεται σε άχρηστες συσκευασίες

Για πείτε μου την γνώμη σας.

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Βγήκε μεγάλο το προηγούμενο μνμ, οπότε συνεχίζω:

2) τι μπορώ να χρησιμοποιήσω σαν αντίστοιχο του Mr Muscle που ξεβουλώνει σωλήνες? Γράφει πάνω ότι είναι επικίνδυνο για το περιβάλλον και σπάζομαι που το χρησιμοποιώ, αλλά η κατάσταση χρειάζεται επεμβατικό προϊόν. Δλδ στους σωλήνες μαζεύονται λέπια ψαριών, φλούδες φρούτων κλπ, σαν σκουπιδοφάγος ένα πράγμα. Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ή να φτιάξω κάτι, σχετικά εύκολο πάντα διότι είμαι λίγο άσχετη?

3) Θέλω να φτιάξω κρέμες της μικρής. Αγόρασα βιολογικό αλεύρι ρυζιού, έχω μία συνταγή αλλά μπορώ να βάλω μέσα βανίλια βιολογική? Αγόρασα κάτι ξυλάκια βανίλιας, αλλά πώς τα χρησιμοποιούμε βρε κορίτσια? Σπάμε το κλαδάκι και βγαίνει η σκόνη, θέλει ξύσιμο? Πώς? Και σε τι αναλογία βάζουμε στην κρεμούλα του μωρού για να πάρει λίγο γλυκιά γεύση?

GEXxp3.png

Διαφημίσεις

3) Θέλω να φτιάξω κρέμες της μικρής. Αγόρασα βιολογικό αλεύρι ρυζιού, έχω μία συνταγή αλλά μπορώ να βάλω μέσα βανίλια βιολογική? Αγόρασα κάτι ξυλάκια βανίλιας, αλλά πώς τα χρησιμοποιούμε βρε κορίτσια? Σπάμε το κλαδάκι και βγαίνει η σκόνη, θέλει ξύσιμο? Πώς? Και σε τι αναλογία βάζουμε στην κρεμούλα του μωρού για να πάρει λίγο γλυκιά γεύση?

Eγώ έχω πάρει αυτή

http://www.biosophy.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=392529

Αλλά το κλαράκι, ξέρω ότι το κόβεις με μαχαίρι στα δύο (το ανοίγεις) και με την άκρη του μαχαιριού ξύνεις μέσα την βανίλια - τουλάχιστον αυτό έχω δει από τον Παρλιάρο :D

Τώρα για την ποσότητα, νομίζω ότι αν βάλεις την μιση βανίλια θα είναι αρκετή γιατί σίγουρα θα έχει πιο έντονη γευση από τις χημικές.

Για την μαναβική δεν έχω ψωνίσει ποτέ από ίντερνετ γιατί θέλω να τα βλέπω τι αγοράζω και να τα διαλέγω μόνη μου. Δεν έχει σημασία αν είναι βιολογικά. Άλλα είναι πιο καλά από άλλα...

Τώρα για τις σωληνώσεις πραγματικά δεν έχω ιδέα για να σε βοηθήσω. Δεν το έχω ψάξει ποτέ. Ίσως κάποια άλλη κοπέλα να ξέρει να σου πει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αλλά τα φρούτα/λαχανικά που πουλάει είναι χύμα, δεν είναι σε συσκευασίες όπως πχ του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ που βλέπεις με τα μάτια σου την πιστοποίηση από τον εκάστοτε φορέα.

Εγω παντως δεν εχω πλεον εμπιστοσυνη στις συσκευασιες. Οι ντοματες π.χ. ειναι εντελως αγευστες... Γενικα στην Ελλαδα παιζονται πολλα παιχνιδια με τις πιστοποιησεις και δεν ξερω τελικα ποιο προϊον ειναι βιολογικο και ποιο οχι. Προχθες παντως αγορασα συμβατικες ντοματες...

Απο τα υπολοιπα προϊοντα, φρουτα, λαχανικα, αν τυχει και ψωνισει η μαμα μου απο τη λαϊκη, τα βαζουμε σε νερο με ξυδι αλλαζοντας 2-3 νερα.

μου ετυχε και μολις τους εστειλα μειλ μου επιστρεψαν τα χρήματα αμέσως. Ναι, δεν τα ειχαν συσκευασει καλα, παλι καλά που δεν είχε χυθεί και το άλλο..

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια και Χρόνια Πολλά!

Επειδή έχω πάρει εργολαβία το κοριτσάκι μου την soevan και όλο της στέλνω πμ και την πρήζω, πιστεύω καλύτερα κάποιες απορίες μου να τις παραθέσω εδώ και θα παρακολουθώ και το θέμα.

Λοιπόν, σιγά-σιγά μυούμαι στον (πανάκριβο) κόσμο των βιολογικών και έχω προς το παρόν τις εξής ερωτήσεις:

1) από on-line κατάστημα μαναβικής, ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως τα προϊόντα του έχουν τις τάδε πιστοποιήσεις, τις οποίες μπορεί να στείλει σε κάθε ενδιαφερόμενο. Αλλά τα φρούτα/λαχανικά που πουλάει είναι χύμα, δεν είναι σε συσκευασίες όπως πχ του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ που βλέπεις με τα μάτια σου την πιστοποίηση από τον εκάστοτε φορέα. Να τον εμπιστευτώ? Αρκεί που έχει απλά τις πιστοποιήσεις?

Για πείτε μου την γνώμη σας.

για τα φρουτα και λαχανικά κι εγω προτιμω λαική, και οταν δε προλαβαίνω Σκλαβενίτη. Αλλά έχω ακούσει διάφορα για τα βιο απο σουπερ μαρκετ...Τωρα στο μειλ καλά τα είπε αλλά ακόμα δε μου πάει να παρω τα φρούτα και τα λαχανικά χωρίς να τα διαλέξω..

Για τις σωληνώσεις σόδα και ξύδι και ζεστό νερό από το βραστήρα δεν είχαμε πει; Νομίζω αυτό τα κάνει όλα και συμφέρει.

μου ετυχε και μολις τους εστειλα μειλ μου επιστρεψαν τα χρήματα αμέσως. Ναι, δεν τα ειχαν συσκευασει καλα, παλι καλά που δεν είχε χυθεί και το άλλο..

Εστειλα mail και μου απαντησαν οτι θα μου τα επιστρεψουν σε λιγες εργασιμες!Οκ καλο αυτο που ανταποκρινονται...αλλα κατι πρεπει να κανουν με τις συσκευασιες!

KETsp3.png

1) από on-line κατάστημα μαναβικής, ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως τα προϊόντα του έχουν τις τάδε πιστοποιήσεις, τις οποίες μπορεί να στείλει σε κάθε ενδιαφερόμενο. Αλλά τα φρούτα/λαχανικά που πουλάει είναι χύμα, δεν είναι σε συσκευασίες όπως πχ του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ που βλέπεις με τα μάτια σου την πιστοποίηση από τον εκάστοτε φορέα. Να τον εμπιστευτώ? Αρκεί που έχει απλά τις πιστοποιήσεις? Σε e-mail μου, απάντησε το εξής:

Και οι παραγωγοί στις βιολογικές λαϊκές χύμα τα πουλάνε.

Γιατί πιστεύεις ότι τα συσκευασμένα είναι πιο αξιόπιστα;

Δεν ελέγχονται τα συσκευασμένα περισσότερο από τα χύμα, και στις δύο περιπτώσεις ο βιοκαλλιεργητής αποκτά πιστοποίηση από κάποιο φορέα και δικαιούται να τα πουλάει είτε συσκευασμένα είτε χύμα αρκεί να δείξει την πιστοποίηση που έχει.

Στη βιολογική λαϊκή πάντως που πηγαίνω πολλοί παραγωγοί πουλάνε τα ίδια προϊόντα συσκευασμένα στα σουπερμάρκετ.

Συσκευασμένα συνήθως αγοράζω μήλα (όταν δεν βρίσκω στη λαϊκή) και μπανάνες.

Αλλά με ενοχλεί κι εμένα η πλαστικούρα στη συσκευασία, τόσο από περιβαλλοντική άποψη όσο και από την άποψη της υγείας: διάβαζα κάπου θυμάμαι ότι αυτό το πλαστικό που αγγίζει πάνω στα φρούτα για παράδειγμα αφήνει χημικά κατάλοιπα στη φλούδα των φρούτων οπότε καλό είναι να τα ξεφλουδίζουμε πριν τα φάμε!

Επειδή μόνο μήλα αγοράζω δεν τα ξεφλουδίζω ποτέ γιατί ένα πολύ μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών των μήλων (και όλων των φρούτων/λαχανικών) είναι στη φλούδα τους αλλά γνωρίζω ότι ταυτόχρονα παίρνω μια δόση χημικών :?

Γι' αυτό και προτιμώ να τα αγοράζω όλα χύμα από τη βιολογική λαϊκή παρά συσκευασμένα από το σούπερ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κορίτσια καλημέρα!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Δεν ξέρω για ποιο λόγο τα θεωρούσα πιο αξιόπιστα τα συσκευασμένα. Μάλλον επειδή διάβαζα την πιστοποίηση. Αλλά αφού μου εξηγήσατε, οκ.

Για τις σωληνώσεις σόδα+ξύδι μαζί με ζεστό νερό, ε? Σε τι αναλογία? Θα βγάζει τόση μάκα που μαζεύεται?

GEXxp3.png

Διαφημίσεις

Χαιρετώ την όμορφη παρέα του forum αυτού. Ε ναι λοιπόν κατάφερα κ διάβασα όλες τις σελίδες. Αν δεν το έκανα δεν θα μπορούσα να γράψω κάτι κ εγώ. Πριν γίνω μέλος στο parents κάτι ήξερα από βιολογικά αλλά μετά τον ερχομό του παιδιού και την αλλεργία που παρουσίασε έγινα σχεδόν φανατική. Δεν μπορώ να πω ότι τα έχω βάλει εντελώς κ στη δική μας διατροφή αλλά το παλέβω. Ο μικρός σίγουρα πάντως τρώει από πολύ νωρίς βιολογικά προϊόντα τύπου holle, bionat, ρύζι, κριθαράκι, αστράκι, μπισκοτάκια κλπ. Προχθές δοκίμασα το κινόα βρασμένο με σταφίδες, μήλο και κανέλα. Όσο ήταν χλιαρό ήταν πολύ νόστιμο όσο όμως κρύωνε κάπως μου μύριζε και δεν μπορούσα να το φάω. Ίσως θέλει χρόνο για να τα συνηθίσω.

Κατα τύχη είχα αγοράσει από το ecobaby sonnet προϊόντα μαζί με weleda holle κλπ και όντως καθυστέρησαν πάρα πολύ να μου τα στείλουν ότι είχαν ελλείψεις, αλλά ένας κατά τ΄άλλα ευγενικός κύριος με πήρε τηλ. και τις δύο φορές που παρήγγειλα και μου ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση. Πλένω εδώ και πολύ πολύ καιρό με αρκάδι αλλά φοβάμαι που αναφέρθηκε εδώ μία κοπέλα ότι βουλώνει τις σωληνώσεις και λίγο ανησυχώ.

Αυτό που τελευταία έκανα ήταν να παραγγείλω κ εγώ βούτυρο καρύδας της artisana από το iherb και σήμερα το έβαλα σε ένα κέικ με μπανάνα - τώρα ψήνεται θα σας πώ όταν είναι έτοιμο αν είναι νόστιμο.

Επίσης πήρα και ένα coconut cream της biona από ένα βιολογικό κατάστημα εδώ στα Ιωάννινα στην τιμή 2,95 €. Είναι άραγε καλή τιμή; κ επίσης σε τι άλλο φαγητό μπορώ να το βάλω εκτός από το να τηγανίζω;

Στη βιολογική λαϊκή πάντως που πηγαίνω πολλοί παραγωγοί πουλάνε τα ίδια προϊόντα συσκευασμένα στα σουπερμάρκετ.

μια φορα στη λαική που καποιος διαμαρτύρονταν για τις τιμες και ειπε οτι στα σουπερ μαρκετ τα βρισκει φθηνοτερα, ο παραγωγός του είπε οτι δεν ειναι τα ιδια. Στο σούπερ δεν δίνουν τα καλά, τα καλά τα εξάγουν και δίνουν τα υπόλοιπα στο σούπερ...

Πόσο βάζεις για μια μεγάλη κατσαρόλα?

για μια μεσαία κατσαρόλα (20-22 εκ. διάμετρο) βάζω 1,5-2 κουταλιές της σούπας. Και ελαιόλαδο τόσο έβαζα, δε μου αρέσουν τα βαριά φαγητά

Καλησπερα!!

Ψαχνοντας βρηκα αυτο το e-shop: http://www.1bio.gr/.

Εχω ψωνισει απο το καταστημα του (οχι το ηλεκτρονικο) και συγκρινοντας τις τιμες με την λιστα σας, βρηκα οτι εχει καλυτερες τιμες σε καποια ειδη. Μεταφορικα 5 ευρω ή δωρεαν για παραγγελιες ανω των 50 ευρω για ολη την Ελλαδα (ετσι γραφει).

Εχει φρουτα και λαχανικα, αλλα πρεπει να τηλεφωνησεις για να σου τα στειλουν!

Θα παραγγειλω εντος της εβδομαδας και θα σας πω εντυπωσεις, αν ειναι να το βαλετε στην λιστα!

GEXxp3.png

Εγω παντως δεν εχω πλεον εμπιστοσυνη στις συσκευασιες. Οι ντοματες π.χ. ειναι εντελως αγευστες... Γενικα στην Ελλαδα παιζονται πολλα παιχνιδια με τις πιστοποιησεις και δεν ξερω τελικα ποιο προϊον ειναι βιολογικο και ποιο οχι. Προχθες παντως αγορασα συμβατικες ντοματες...

Τώρα που το λες και εγώ έχω ένα θέμα με τις ντομάτες. Τις θέλω για σάλτσες και οι συσκευασμένες που βρίσκω είναι σαν χάρτινες και αν βρω μαλακές στη βιολογική λαϊκή είναι μικρές & μου σπάνε τα νεύρα να τις ξεφλουδίζω. Βέβαια να μου πεις δεν είναι η εποχή τους, οπότε... Πάντως κάτι ντοματίνια που παίρνω απο τη λαϊκή είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ! Α, επίσης το είχα καημό που πέρυσι δεν φάγαμε βιολογικό ροδάκινο της προκοπής ούτε απο τη λαϊκή ούτε απο το σούπερ μάρκετ! Δεν είχαν ούτε γεύση ούτε άρωμα, δεν ήταν ζουμερά, χάλια! Ελπίζω φέτος να είναι καλύτερα!

Κοριτσάρα μου δεν με πρήζεις καθόλου!!

Κάποτε έπρηζα κι εγώ εδώ τις κοπέλες που τα ήξεραν πριν απο εμένα! :mrgreen:

Απλά είναι καλύτερα να τα γράφεις εδώ γιατί μπορείς να ακούσεις και άλλες γνώμες!

1) Για την μαναβική αυτό που έχω καταλάβει κι εγώ

είναι πως οι βιολογικές λαικές έχουν

καλύτερες τιμές και καλύτερη ποιότητα απο των σ.μ.

Δυστυχώς εμένα προσωπικά δεν με βολεύουν οι βιολογικές λαικές

που έχω κοντά στη περιοχή μου

και αναγκαστικά πηγαίνω σε Σκλαβενίτηδες, και στον Κυριακίδη.

Δες εδώ ποιες βιολογικές λαικές υπάρχουν

μπας και σε βολεύει καμία

http://www.innerspace.gr/perivallon/oiko/biologikes/laikes.shtml

2) Για τις βουλωμένες σωληνώσεις δοκίμασε καυτό νερό και βεντούζα.

Είναι πιο αποτελεσματικό απο το ξύδι με την σόδα.

Εγώ πάντως έχω κάνει μια δική μου πατέντα

απο μαλακό σύρμα που το χώνω στις περιπτώσεις που μου βουλώνουν

οι σωληνώσεις και έτσι ξεβουλώνει μια χαρά.

Ξέρω οτι πρέπει να υπάρχει κάτι παρόμοιο και στο praktiker

που είναι για να ξεβουλώνεις τις σωληνώσεις

που το χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί.

ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ tuboflo κλπ

γιατί εκτός του οτι είναι σούπερ τοξικά και βλαβερά

τρυπάνε με τον καιρό και τις σωληνώσεις!

3) Εγώ ακόμα δεν το έχω ψάξει πολύ το θέμα μπεμπέ-βιολογικά-φαγητά.

Δυστυχώς η κόρη μου ήταν άτυχη

γιατί κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου

και έδινα ο,τι σαβούρα μου πρότεινε

ο καλός μας συμβατικός γιατρουδάκος!!! :evil:

Soevan, αυτό το κατάστημα: http://www.hannover-biologisch.de/in...a4c3569568cb9b που έχεις στη λίστα δεν υπάρχει. Δες το μήπως κάνω λάθος, αλλιώς ίσως πρέπει να το βγάλεις απο τη λίστα :)

Επίσης ψάχνω για αντιολισθητικό πατάκι μπάνιου που, μήπως έχετε δει κάτι? Έχω κοιτάξει παντού & δεν βρίσκω τίποτα...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...