Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

τα soupnuts δεν χρειαζονται αλλα τα υπολοιπα? επειτα ενα επιπλεον ξεβγαλμα που διαρκει ελαχιστο χρονο και δεν καταναλωνει ενεργεια εφοσον δεν ζεσταινει το νερο δεν βλαπτει τοσο πολυ, πιστευω. Αλλωστε εγω το κανω επειδη βαζω πλυντηριο τη νυχτα,λογω νυχτερινου ρευματος, και το πρωι για να φρεσκαριστουν τα ρουχα απο την κλεισουρα, ανοιγω το πλυντηριο, βαζω μεσα το ξυδακι και το προγραμματιζω να κανει μονο επιπλεον ξεβγαλμα, σε 10 λεπτα εχει ξεγβαλει και εχει στιψει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τα soupnuts δεν χρειαζονται αλλα τα υπολοιπα? επειτα ενα επιπλεον ξεβγαλμα που διαρκει ελαχιστο χρονο και δεν καταναλωνει ενεργεια εφοσον δεν ζεσταινει το νερο δεν βλαπτει τοσο πολυ, πιστευω. Αλλωστε εγω το κανω επειδη βαζω πλυντηριο τη νυχτα,λογω νυχτερινου ρευματος, και το πρωι για να φρεσκαριστουν τα ρουχα απο την κλεισουρα, ανοιγω το πλυντηριο, βαζω μεσα το ξυδακι και το προγραμματιζω να κανει μονο επιπλεον ξεβγαλμα, σε 10 λεπτα εχει ξεγβαλει και εχει στιψει.

Θεώρησα ότι κι εσύ χρησιμοποιείς soap nuts, sorry!

Πάντως μπορεί να μην καταναλώνει πολλή ενέργεια το ξέβγαλμα αλλά καταναλώνει μεγάλες ποσότητες νερού, γι' αυτό και είπα ότι είναι αντι-οικολογικό.

Φυσικά εξαρτάται και από το πλυντήριο. Το δικό μου είναι σχετικά καινούργιο και χρειάζεται 27 λεπτά για να τρέξει το πρόγραμμα του ξεβγάλματος (το βάζω κάθε βράδυ για να ξεβγάλω τις υφασμάτινες πάνες πριν τις βάλω στην κανονική πλύση).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

σιγουρα τα αιθερια ελαια στο πλυντηριο ειναι καλυτερα απο τα σκληρα χημικα των απορρυπαντικων του εμποριου για το δερμα μας..ειναι εξισου βλαβερα ομως για το οικοσυστημα..αυπνιες...ουφ

Έτσι εξηγείται....

...λέω κι εγώ.....................................

Θα ήθελα πολύ να μάθω

οι ομοιοπαθητικοί γιατροί τι λένε για την παρακεταμόλη

(κύρια χημική ουσία που περιέχει το παυσίπονο DEPON).

Υποφέρω συχνά απο πονοκεφάλους

κι έχω σκοπό να πάω κάποια στιγμή σε κάποιον ομοιοπαθητικό να μου βρει κάποια θεραπεία.

Στο μεταξύ βρίσκω "γιατρειά" στα depon-άκια μου!! :roll:

(1 φορά την εβδομάδα -στάνταρ!!)

Οι εναλλακτικές-φυσικές λύσεις δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα σε εμένα....

Rosie

εσύ που έχεις ομοιοπαθητικό γιατρό

τι λέει γενικώς για τα DEPON ??

Λέτε να "μεταλλαχθώ" σιγά-σιγά??....

Θυμάμαι που όταν ήμουν έγκυος

ο γυναικολόγος μου

μου έλεγε οτι ήταν απο τα μοναδικά φάρμακα που μπορούσα να έπαιρνα άνετα!.....

Διαφημίσεις

Δοκίμασε αυτό, είναι ομοιοπαθητικό φάρμακο: http://www.sinusbuster.com/headache-buster.html#page=page-1

Γενικά δεν είναι καλά να παίρνει κάποιος παυσίπονα, αλλά κι εγώ τα παίρνω πού και που.

Ομοιοπαθητική για τις ημικρανίες μου δεν έκανα, πολλά χρήματα απαιτούνται για αμφίβολα αποτελέσματα κατά τη γνώμη μου.

Πρέπει να βρεις τι τις προκαλεί, σε μένα πχ τις προκαλούσανε σε μεγάλο βαθμό τα αντισυλληπτικά χάπια και η ασπαρτάμη (δεν βάζω στο στόμα μου τσίχλα πια!).

Αν είναι από άγχος (όπως είναι εμένα τώρα) δοκίμασε το Rescue Remedy. Θα το βρεις στα περισσότερα φαρμακεία, μου το σύστησε η γυναικολόγος μου στην πρώτη εγκυμοσύνη.

Eγώ πάντως έκανα ένα σωρό εναλλακτικές θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα, πχ κινέζικη ιατρική, βελονισμό, βιοσυντονισμό και πολλές άλλες.

Δοκίμασε αυτό, είναι ομοιοπαθητικό φάρμακο: http://www.sinusbuster.com/headache-buster.html#page=page-1

Γενικά δεν είναι καλά να παίρνει κάποιος παυσίπονα, αλλά κι εγώ τα παίρνω πού και που.

Ομοιοπαθητική για τις ημικρανίες μου δεν έκανα, πολλά χρήματα απαιτούνται για αμφίβολα αποτελέσματα κατά τη γνώμη μου.

Πρέπει να βρεις τι τις προκαλεί, σε μένα πχ τις προκαλούσανε σε μεγάλο βαθμό τα αντισυλληπτικά χάπια και η ασπαρτάμη (δεν βάζω στο στόμα μου τσίχλα πια!).

Αν είναι από άγχος (όπως είναι εμένα τώρα) δοκίμασε το Rescue Remedy. Θα το βρεις στα περισσότερα φαρμακεία, μου το σύστησε η γυναικολόγος μου στην πρώτη εγκυμοσύνη.

Eγώ πάντως έκανα ένα σωρό εναλλακτικές θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα, πχ κινέζικη ιατρική, βελονισμό, βιοσυντονισμό και πολλές άλλες.

Έχω καταλάβει οτι οι πονοκέφαλοί μου

προέρχονται απο κούραση στα μάτια.

(συνήθως είναι πρησμένα τα μάτια μου όταν έχω πονοκέφαλο)

Δηλαδή το παθαίνω όταν δεν έχω κοιμηθεί καλά,

όπως επίσης και στις εναλλαγές του ωραρίου του ύπνου μου

πχ. συνήθως τις Δευτέρες έχω πονοκέφαλο :roll:

(που μου βγαίνει και τότε η κούραση του Σαβ/κου

απο τις δουλειές του σπιτιού).

Προσπαθώ πολλές φορές

να κάνω μασάζ στα μάτια μου

με μικρά χτυπήματα-τσιμπήματα

και βλέπω οτι αυτό με τονώνει!.....

(μου τονώνει την κυκλοφορία του αίματος)

Σε ευχαριστώ πάντως!!

Σίγουρα θα είναι καλύτερο απο το DEPON που είναι χημικό.

Αρκεί να είναι αποτελεσματικό!! :roll:

Θα σου πω...

Σε ευχαριστώ πάντως!!

Σίγουρα θα είναι καλύτερο απο το DEPON που είναι χημικό.

Αρκεί να είναι αποτελεσματικό!! :roll:

Θα σου πω...

Τελευταία παρήγγειλα 2 Headache Busters. Αν θες μπορώ να σου δώσω το ένα να το δοκιμάσεις. Πάνε πάρα πολύ καιρό.

Υπάρχει και στην Ευρώπη αλλά από Αμερική είναι πολύ πιο φθηνό, τα μεταφορικά που μου χρέωσαν ήτανε μόνο €3.53!

Στείλε μου πμ αν ενδιαφέρεσαι.

Και πάρε και αυτό, βοηθάει πολύ Badger Headache Soother"]http://www.badgerbalm.com/pc-436-2-headache-soother.aspx

Διαφημίσεις

καλησπερα! θελω να αναφερθω στο θεμα των soap nuts. Ψαξιμο στο ψαξιμο- δεν κανω και τιποτα αλλο τον τελευταιο καιρο !! - ανακαλυψα τα απορρυπαντικα KLAR. Tα εχει δοκιμασει καμια σας;To απορρυπαντικο ειναι σε υγρο και σκονη και ειναι φτιαγμενο απο τα soap nuts.

Τα βρηκα και σε ελληνικη ιστοσελιδα αλλα και σε ξενη με μεγαλη διαφορα στην τιμη.Η ελληνικη ειναι η http://www.gabi.gr (?14,30)ενω η ξενη ειναι http://www.purenature24.com/shop/a2039/klar-soapnut-liquid-detergent.html (?8,37)

Eπισης βρηκα και αυτο: http://www.wellness-shop.com/almawin.html

Τα almawin εxoυν πιστοποιηση ECOGARANTIE. Εδω ειναι το site: http://www.almawin.de/index.php?article_id=16&clang=1

Οσο για τα αιθερια ελαια νομιζω οτι το bioaroma τα εχει πιο φθηνα απο το βρετανικο site

επισης αναφορικα με το βορακα ειδα οτι το αγοραζετε απο τον Καλογεροπουλο στον Πειραια. Ειναι το ιδιο ασφαλης οσο και απο ενα φαρμακειο; Και επισης για σφουγγαρισμα σε ξυλο κανει ο βορακας με ξυδι και σοδα η θα μου χαλασει το πατωμα;

Σορρυ για τις αποριες αλλα τωρα τελευταια καταπιαστηκα με τα βιολογικα και θα εκτιμουσα καθε βοηθεια!

soevan, λίγη yoga θα βοηθήσει. Ίσως δεν έχεις χρόνο να πηγαίνεις συστηματικά (αυτό θα ήταν το καλυτερο), αλλά αν πας λίγες φορές θα δεις ότι τις τεχνικές χαλάρωσεις και τις αναπνοές θα μπορείς να τις εφαρμόσεις μόνη σου στο σπίτι. Αρκεί να κάνεις λίγα μαθήματα σε κάποια καλή σχολή και οχι σε γυμναστήριο, γιατί σε όσα γυμναστήρια έχω πάει δεν κάνουν αναπνοές

Κορίτσια κανένα αφρόλουτρο-σαμπουάν εκτός το weleda για το μωρό? Τα weleda δεν κάνουν αφρό ρε γμτ και είναι δύσκολο να τον κάνω μπάνιο.

Αφρό κάνουν τα earth friendly baby, η σειρά της Bubchen (την συμπαθώ πολύ αυτή τη σειρά και δυστυχώς την έχω βρει μόνο στα Λητώ) και προσφάτως απέκτησα το Buriti Baby Shampoo από το Body shop το οποίο επίσης κάνει ωραίο αφρό και μυρίζει υπέροχα.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Κορίτσια, θυμάται καμία σε ποια σελίδα είναι η ανανεωμένη λίστα? Ευχαριστώωωω!

Voila: σελ. 63 :cool:

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

καλησπερα! θελω να αναφερθω στο θεμα των soap nuts. Ψαξιμο στο ψαξιμο- δεν κανω και τιποτα αλλο τον τελευταιο καιρο !! - ανακαλυψα τα απορρυπαντικα KLAR. Tα εχει δοκιμασει καμια σας;To απορρυπαντικο ειναι σε υγρο και σκονη και ειναι φτιαγμενο απο τα soap nuts.

Το είχα πάρει παλιότερα, πριν μάθω για τους καρυδοκαρπούς. Μου είχε φανεί μια χαρά αλλά νομίζω ότι είναι πιο οικονομικό να χρησιμοποιείς τους καρπούς, γι' αυτό δεν το ξαναπήρα.

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

soevan, λίγη yoga θα βοηθήσει. Ίσως δεν έχεις χρόνο να πηγαίνεις συστηματικά (αυτό θα ήταν το καλυτερο), αλλά αν πας λίγες φορές θα δεις ότι τις τεχνικές χαλάρωσεις και τις αναπνοές θα μπορείς να τις εφαρμόσεις μόνη σου στο σπίτι. Αρκεί να κάνεις λίγα μαθήματα σε κάποια καλή σχολή και οχι σε γυμναστήριο, γιατί σε όσα γυμναστήρια έχω πάει δεν κάνουν αναπνοές

Συμφωνώ με τη maggie. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από yoga studio και αργότερα όταν εξοικιωθείς λίγο με την τεχνική μπορείς να αγοράσεις dvd και να κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Προσωπικά έκανα και prenatal yoga μέχρι 6 μηνών έγκυος και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

p7hgp3.png3NPP.png

να ρωτησω και κατι αλλο: εφοφον τα soap nuts παραμενουν στον καδο καθ'ολη τη διαρκεια της πλησης πως ξεβγαζονται σωστα τα ρουχα; μηπως να βαζω στο τελος αλλο ενα ξεβγαλμα αφου βγαλω το σακουλακι και τοτε να βαζω και το ξυδι με το αιθεριο ελαιο;

κοριτσια ποια αιθερια εχετε βρει για τη μουγαδα εκτος απο αυτα που εχει το εκοφαμιλι φθηνα και με ωραιο αρομα;

τι αναλογια βαζετε ξυδι και αιθ ελαια;

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

κοριτσια ποια αιθερια εχετε βρει για τη μουγαδα εκτος απο αυτα που εχει το εκοφαμιλι φθηνα και με ωραιο αρομα;

τι αναλογια βαζετε ξυδι και αιθ ελαια;

Δες εδω http://www.babykind.co.uk/nappyessentials.htm#ttoil

(αιθέριο έλαιο TEA TREE OIL και ΛΕΒΑΝΤΑ για απολύμανση)

Εχει και στο http://www.bioaroma.gr

Aπο οσα διαβασα η αναλογια ειναι ενα καπακι ξυδι(οσο θα εβαζες απο το συμβατικο μαλακτικο δηλαδη) και σταζεις και λιγες σταγονες αιθεριο ελαιο.

Αυτο που λες το ετοιμο του ecofamily δεν ειναι αιθεριο ελαιο. Το βαζεις μονο του στη θηκη του μαλακτικου

Τελευταία παρήγγειλα 2 Headache Busters. Αν θες μπορώ να σου δώσω το ένα να το δοκιμάσεις. Πάνε πάρα πολύ καιρό.

Υπάρχει και στην Ευρώπη αλλά από Αμερική είναι πολύ πιο φθηνό, τα μεταφορικά που μου χρέωσαν ήτανε μόνο ?3.53!

Στείλε μου πμ αν ενδιαφέρεσαι.

Και πάρε και αυτό, βοηθάει πολύ Badger Headache Soother"]http://www.badgerbalm.com/pc-436-2-headache-soother.aspx

Aχου, δηλαδή δεν θα μπορέσω να το βρω σε κάποιο ελληνικό φαρκακείο με ομοιοπαθητικά?

(έτσι νόμιζα και χάρηκα......)

Σ ευχαριστώ, που θες να μου δώσεις το δικό σου

αλλά θα ήθελα να καταλήξω σε κάποιο που να μπορώ να το βρίσκω άμεσα....

θα κοιτάξω στα δικά μας φαρμακεία (με ομοιοπαθητικά)

και μετά θα σου πω!

Θα δοκιμάσω και το rescue remedy

γιατί πολλέέέέές φορές είναι και απο το άγχος μου!!

Σ ευχαριστώ και πάλι! ;)

Συμφωνώ με τη maggie. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από yoga studio και αργότερα όταν εξοικιωθείς λίγο με την τεχνική μπορείς να αγοράσεις dvd και να κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Προσωπικά έκανα και prenatal yoga μέχρι 6 μηνών έγκυος και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

To έχω ακούσει για την γιόγκα οτι βοηθάει

και το έχω και αυτό στα υπόψη μου κάποια στιγμή να το ξεκινήσω! :-P

Κάποια στιγμή είχα διαβάσει ένα άρθρο για τον πόνο γενικά

στο οποίο έλεγε οτι

όταν ένας άνθρωπος πονάει και υποφέρει

τότε παράγεται μία ουσία (αντίθετη απο την αδρεναλίνη)

η οποία δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον ανθρώπινο οργανισμό!:?

Aχου, δηλαδή δεν θα μπορέσω να το βρω σε κάποιο ελληνικό φαρκακείο με ομοιοπαθητικά?

(έτσι νόμιζα και χάρηκα......)

Σ ευχαριστώ, που θες να μου δώσεις το δικό σου

αλλά θα ήθελα να καταλήξω σε κάποιο που να μπορώ να το βρίσκω άμεσα....

θα κοιτάξω στα δικά μας φαρμακεία (με ομοιοπαθητικά)

και μετά θα σου πω!

Θα δοκιμάσω και το rescue remedy

γιατί πολλέέέέές φορές είναι και απο το άγχος μου!!

Σ ευχαριστώ και πάλι! ;)

Καλημέρα

Εγώ χρησιμοποιούσα στο γιο μου μια κρέμα του bach όταν είχα κάνει δερματίτιδα. Το προιόν που ειχα πάρει εγώ είχε paraben μέσα. Απλά στο αναφέρω για τα το τσεκάρεις

FXWyp3.png

Καλημέρα

Εγώ χρησιμοποιούσα στο γιο μου μια κρέμα του bach όταν είχα κάνει δερματίτιδα. Το προιόν που ειχα πάρει εγώ είχε paraben μέσα. Απλά στο αναφέρω για τα το τσεκάρεις

Όχι, αυτό είναι βάμμα λουλουδιών.

Αλλά ούτε και η κρέμα Rescue Cream έχει parabens, την έχω στο σπίτι.

Εσύ ποια χρησιμοποιούσες;

Edit: Με προβλημάτισες γι' αυτό ξανακοίταξα τα συστατικά της, είναι αυτά:

Ingredients: Aqua, Glyceryl Stearate + PEG-100 Stearate, Prunus Armeniaca, Kernel Oil, Theobroma Cacao Butter, Glycerin, Cetearyl Alcohol + PEG-20 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Caprylyl Glycol, Phenoxyehthanol, Glyceryl Caprylate, Benzyl Alcohol, Helianthemum Nummularium, Clematis Vitalba, Impatiens Glandulifera, Prunus Cerasifera, Ornithogalum Umbellatum, Malus Pumila.

Δεν είναι και τα πιο αγνά αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι καλύτερο που να περιέχει τα 5 αυτά ανθοϊάσματα που τα θεωρώ πολύ αποτελεσματικά.

Μήπως την έκαναν reformulate?

Αφρό κάνουν τα earth friendly baby, η σειρά της Bubchen (την συμπαθώ πολύ αυτή τη σειρά και δυστυχώς την έχω βρει μόνο στα Λητώ) και προσφάτως απέκτησα το Buriti Baby Shampoo από το Body shop το οποίο επίσης κάνει ωραίο αφρό και μυρίζει υπέροχα.

Peecaboo έχεις τσεκάρει τα συστατικά του Bubchen ?

Βλέπω οτι έχει καλή τιμή!

Πόσα ml είναι??

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...