Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Μόνο που η Green Peace έχει την αμερικάνικη γεωργική σχολή στο κόκκινο για τα μεταλλαγμένα!

Για τα αυγά μην το ψάχνετε, αν δεν έχετε κοτούλες στο σπίτι σας τότε τα υπόλοιπα είναι σίγουρα υποδιαίστερα.

Εμείς παίρνουμε από τη βιολογική λαϊκή, αλλά ξέρω ότι τα ταϊζουνε (βιολογικούς) σπόρους, όπως καλαμπόκι και λιναρόσπορο, αντί να τα αφήνουνε τα αλωνίζουνε και να τρώνε ελεύθερα καταπράσινο χορταράκι, έντομα και σκουλικάκια :(

Προφανώς κι εδώ η greenpeace λειτουργεί με γνωστές τακτικές πολυεθνικής...

Αυτό είναι μέγας μύθος. Επιτρέψτε μου, λόγω τοποθεσίας αλλά και φίλων που έχουν φοιτήσει στη σχολή να σας πω ότι δεν ισχύει αυτό που λέει η greenpeace. Είναι αγνότατα τα προϊόντα της σχολής.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στην Αγγλία πολλά γάλατα του σούπερ δεν είναι ομογενοποιημένα, διαρκούνε μόνο 2-3 μέρες, αλλά είναι σούπερ σε γεύση και ποιότητα!

εμ, ετσι πρεπει να ειναι το φρεσκο γαλα..αλλα εμεις ειμαστε μακρια (και απομακρυνομαστε κιαλλο...) απο τετοιο ειδος πολιτισμου..

Να ρωτήσω κάτι, το γάλα να φανταστώ το συζητάτε για να φτιάξετε παγωτά ή οτιδήποτε άλλο που χρειάζεται και όχι για κατανάλωση γάλακτος... σωστά ?

οχι, βασικα και για κατανάλωση απο εμας και τα παιδιά.

Νομίζω ότι και κρέας να τρως τα αλλαντικά είναι μια τροφή που πρέπει να φύγει έτσι ή αλλιώς από το διαιτολόγιό μας,

Συμφωνώ, αλλά τρελαίνομαι για πίτσα και 1 φορά το δίμηνο φτιάχνω για να φάμε. Επίσης μου αρέσουν τα λουκάνικα και μου λείπουν που δεν τρώω, τι να κάνουμε γούστα είναι αυτά.

Άλλωστε τρώω σπάνια και για αυτό έχω ως περιορισμό για την επιλογή τους μόνο τα νιτρώδη και τα ενισχυτικά γεύσης και δεν ψάχνω απαραίτητα βιολογικά.

Όσον αφορά το κρέας, δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι και διαφωνώ ότι πρέπει να φύγει από το διαιτολόγιο μας. Μπορεί εσύ να τα καταφέρνεις καλά χωρίς κρέας, αλλά για τους protein types, όπως εγώ, είναι απαραίτητη η πρωτεϊνη ζωικής προέλευσης. Ακόμα και οι carb types χρειάζονται λίγη ζωική πρωτεΐνη.

Δυστυχώς τα ζώα ζουν σε άθλιες συνθήκες και αν έγινες για αυτό χορτοφάγος δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω να ξαναφας κρέας. Αλλά αν έκανες στροφή στην χορτοφαγία μόνο για λόγους υγείας ίσως μακροχρόνια δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα

Συμφωνώ, αλλά τρελαίνομαι για πίτσα και 1 φορά το δίμηνο φτιάχνω για να φάμε. Επίσης μου αρέσουν τα λουκάνικα και μου λείπουν που δεν τρώω, τι να κάνουμε γούστα είναι αυτά.

Άλλωστε τρώω σπάνια και για αυτό έχω ως περιορισμό για την επιλογή τους μόνο τα νιτρώδη και τα ενισχυτικά γεύσης και δεν ψάχνω απαραίτητα βιολογικά.

Νομίζω το έχω ξαναπεί, καταπληκτικά φρέσκα λουκάνικα χωρίς νιτρώδη κτλ έχουνε οι Ευβιότοποι.

Εμείς παίρνουμε μπόλικα όποτε πάμε και τα βάζουμε στην κατάψυξη και τα έχουμε για πίτσες και για τα αυγά που φτιάχνουμε για πρωινό καμιά φορά.

Maggie το Μπαμπουράκι αναφερότανε στα αλλαντικά και όχι στο κρέας, σωστά;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Rosie, οι Ευβιότοποι είναι πολύ μακριά από το σπίτι μου δεν μπορώ να φάω 1,5 -2 ωρες στο δρόμο για να πάρω λουκάνικα ή να ζητήσω delivery μόνο για λουκάνικα.

Σωστα, το Μπαμπουράκι μιλούσε μόνο για αλλαντικά, επειδή διαβάζω βιαστικά στη δουλειά, δεν κατάλαβα τι εννοούσε!

Μου έχει τύχει να λάβω από Mercola πολύ καθυστερημένα δέμα. Την τελευταία φορά που παρέλαβα από Iherb είδα ότι ήρθε από τη Γερμανία και όχι από την Αμερική, αρά θέμα με το τελωνείο δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Στείλε τους άλλο ένα e-mail ζητώντας διευκρινίσεις. Επίσης πήγαινε στο ταχυδρομείο της περιοχής σου και ζήτα τους να ψάξουν για το δέμα σου. Μπορεί να άφησε ο ταχυδρόμος χαρτάκι και να παράπεσε, ή να το έχουν εκεί και να μην σου έστειλαν ειδοποιητήριο για να παραλάβεις

zaharini κι εμενα μου έτυχε παλιότερα να αργήσει τόσο και το τελευταίο ήρθε απο Γερμανία όπως και της Maggie

Μου έτυχε και εμένα 1,5 μήνα καθυστέρηση.

Και τους έστειλα κι εγώ e-mail και μου απάντησαν ακριβώς το ίδιο με εσένα

(προφανώς έχουν έτοιμο το κείμενο)

Μετά απο 3 ημέρες μου ήρθαν!

Περίμενε λίγο ακόμα.....

Ακριβώς το ίδιο συνέβει και με μένα, μην ανησυχείς!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλες! Με καθησυχάσατε! Maggie για να έχει έρθει στο ταχυδρομείο δεν νομίζω γιατί μένω σε χωριό και η ταχυδρόμισσα δεν μοιράζει καθόλου χαρτάκια. Με παίρνει τηλέφωνο όταν έχω κάτι. Έχω γίνει πλέον η γραφική με τα πολλά δέματα:cool:

Ευχαριστώ και πάλι και καλή επιτυχία με τα παγωτά σας!!!

Ναι βεβαίως και αναφερόμουν μόνο στα αλλαντικά !

Η υγεία μου ποτέ δεν ήταν καλύτερη από τότε που δεν έτρωγα κρέας, οι εξετάσεις μου το αποδεικνύουν !

Το κρέας έχω πεισθεί εντελώς πως δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό μας μόνο επιβαρύνει αλλά ούτε εγώ καν είμαι αυστηρή στο να μην φάω ποτέ.

Ήμουν 4 χρόνια αυστηρή και κατέληξα να ζηλεύω τον γύρο απο τα βρωμερά σουβλατζίδικα... οπότε πλέον...

Αν ζηλέψω τα γεμιστά κολοκυθάκια θα τα φάω !

Αν έχω σάλτσα απο κρέας θα την τσακίσω, ειδικά αν συνοδεύεται απο τηγανητές πατάτες!

:-)

υ.γ. παρόλο που δεν το αγαπούσα ποτέ αποφάσισα να γίνω χορτοφάγος όταν είδα για πρώτη φορά στην ζωή μου στα 35 μου μοσχαράκι... μετά το έβλεπα στον ύπνο μου...

είμαι πονεμένη ιστορία σας λέω !!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ

1. Το μεγάλο μήκος του πεπτικού μας σωλήνα δεν προ...ορίζεται για κρέας, οπότε, όταν το τρώμε, δημιουργούνται σηψιγόνα υπολείμματα. Δηλαδή, το κρέας αρχίζει να σαπίζει μέσα στο έντερο μας, και σε ολόκληρο το σώμα μας κυκλοφορούν τοξίνες. Αυτό οδηγεί σε κόπωση, πρόωρη γήρανση και τελικά ασθένειες.

2. Το κρέας περιέχει πολλές τοξίνες. Είναι ένας ζωικός μυς, και ο μυς περιέχει ουρικό οξύ, ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού των μυών.

3. Περίπου τριάντα οκτώ χημικές ουσίες προστίθενται στο κρέας για να βελτιώσουν την εμφάνιση και την οσμή του. Μερικές από αυτές τις χημικές ουσίες προκαλούν εθισμό στο κρέας. Πρέπει να θυμάστε ότι το κρέας είναι σάρκα που αποσυντίθεται, και, χωρίς τα επιπρόσθετα χημικά που περιέχει, η δυσοσμία του θα ήταν τόσο έντονη, που κανείς δεν θα το αγόραζε. Καταλήγουμε λοιπόν να τρώμε ένα σάπιο πτώμα, συν τα επικίνδυνα χημικά. Αναρωτιέστε γιατί ο καρκίνος θερίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους;

4. Ισχυρά φάρμακα, όπως το αρσενικό, η πενικιλίνη, και ισχυρά αντιβιοτικά δίδονται στα ζώα με την τροφή τους και εναποτίθενται στους μυς. Εμείς καταναλώνουμε αυτά τα φάρμακα όταν τρώμε κρέας. Η στιλβεστρόλη έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο, καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο λίμπιντο στους άντρες.

5. Το κρέας περιέχει υψηλό ποσοστό εντομοκτόνων από τους ψεκασμούς των ζωοτροφών.

6. Τα ζώα συχνά μεταφέρουν ασθένειες οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν σε εμάς όταν καταναλώσουμε κρέας. Τα ζώα που εκτρέφονται σε φάρμες κολλάνε έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ασθενειών οι οποίες οφείλονται στο συνωστισμό και στο αγχογόνο περιβάλλον. Για παράδειγμα υπάρχουν τουλάχιστον 26 ασθένειες που μπορούμε να κολλήσουμε από τα πουλερικά. Επίσης το κρέας συχνά περιέχει σκουλήκια ακόμα και κακοήθης όγκους. Το μαγείρεμα δεν καταστρέφει πάντα τα σκουλήκια και, ακόμα και όταν απομακρυνθούν οι όγκοι, ο καρκίνος παραμένει στον οργανισμό του ζώου.

7. Το κρέας δεν κατατάσσετε στην κατηγορία των εξαιρετικά θρεπτικών τροφών. Παρουσιάζει θρεπτική αστάθεια, μιας και περιέχει υπερβολική πρωτεΐνη, αλλά σχεδόν καθόλου σύνθετους υδατάνθρακες., ίνες ή ασβέστιο, και λείπουν και πολλές βιταμίνες. Επειδή η τροφή προέρχεται από λαχανικά και δημητριακά, όταν τρώμε το κρέας τους λαμβάνουμε είδη χρησιμοποιημένα θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά είναι χαμηλότερης ποιότητας και αποτελούν έναν πιο ακριβό τρόπο εξασφάλισης της θρέψης μας.

8. Πολλές ερευνητικές εργασίες έχουν επιβεβαιώσει ότι σε περιπτώσεις που αφαιρέθηκε το κρέας από τη διατροφή για ένα χρόνο το σώμα αύξησε την πρόσληψη οξυγόνου κατά 38% και την κυκλοφορία του αίματος κατά 50%. Οι κορυφαίοι αθλητές τώρα αποφεύγουν το κρέας ειδικά όταν κάνουν εντατική προπόνηση. Ένα επιπλέον όφελος που θα έχετε αν κόψετε το κρέας είναι ότι θα γίνετε λεπτότεροι. Μια ομάδα 116 χορτοφάγων ζύγιζε κατά μέσο όρο 15 κιλά λιγότερο από ότι μια ομάδα κρεατοφάγων με την οποία συγκρίθηκε. Αυτό συμβαίνει επειδή τα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά και χορταστικά, οπότε τρώμε λιγότερο.

. Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε διανοητική και συναισθηματική ανισορροπία. Αυτό οφείλεται στο ότι το κρέας περιέχει αδρεναλίνη (ορμόνη του άγχους), τοξίνες χημικές ουσίες και εντομοκτόνα – τα οποία επιδρούν αρνητικά στον εγκέφαλο μας.

και όλα να μην τα πιστέψεις....

αλλά μονο και μόνο για το πως ζουν τα ζώα και πως θανατώνονται πάλι θα ήμουν ενάντια στην κατανάλωσή τους..

Ψάρια τρώω, αστακό όχι..

από τότε που έμαθα ότι τον βουτάνε ζωντανό στο βραστό νερό..

έτσι λεει γίνεται..

τι μου λες...

το άκρων άωτο της ανθρώπινης βαρβαρότητας...

είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρω να επιβιώσω και χωρίς αστακό !!!!!!!!!

Διαφημίσεις

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ

1. Το μεγάλο μήκος του πεπτικού μας σωλήνα δεν προ...ορίζεται για κρέας, οπότε, όταν το τρώμε, δημιουργούνται σηψιγόνα υπολείμματα. Δηλαδή, το κρέας αρχίζει να σαπίζει μέσα στο έντερο μας, και σε ολόκληρο το σώμα μας κυκλοφορούν τοξίνες. Αυτό οδηγεί σε κόπωση, πρόωρη γήρανση και τελικά ασθένειες.

2. Το κρέας περιέχει πολλές τοξίνες. Είναι ένας ζωικός μυς, και ο μυς περιέχει ουρικό οξύ, ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού των μυών.

3. Περίπου τριάντα οκτώ χημικές ουσίες προστίθενται στο κρέας για να βελτιώσουν την εμφάνιση και την οσμή του. Μερικές από αυτές τις χημικές ουσίες προκαλούν εθισμό στο κρέας. Πρέπει να θυμάστε ότι το κρέας είναι σάρκα που αποσυντίθεται, και, χωρίς τα επιπρόσθετα χημικά που περιέχει, η δυσοσμία του θα ήταν τόσο έντονη, που κανείς δεν θα το αγόραζε. Καταλήγουμε λοιπόν να τρώμε ένα σάπιο πτώμα, συν τα επικίνδυνα χημικά. Αναρωτιέστε γιατί ο καρκίνος θερίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους;

4. Ισχυρά φάρμακα, όπως το αρσενικό, η πενικιλίνη, και ισχυρά αντιβιοτικά δίδονται στα ζώα με την τροφή τους και εναποτίθενται στους μυς. Εμείς καταναλώνουμε αυτά τα φάρμακα όταν τρώμε κρέας. Η στιλβεστρόλη έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο, καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο λίμπιντο στους άντρες.

5. Το κρέας περιέχει υψηλό ποσοστό εντομοκτόνων από τους ψεκασμούς των ζωοτροφών.

6. Τα ζώα συχνά μεταφέρουν ασθένειες οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν σε εμάς όταν καταναλώσουμε κρέας. Τα ζώα που εκτρέφονται σε φάρμες κολλάνε έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ασθενειών οι οποίες οφείλονται στο συνωστισμό και στο αγχογόνο περιβάλλον. Για παράδειγμα υπάρχουν τουλάχιστον 26 ασθένειες που μπορούμε να κολλήσουμε από τα πουλερικά. Επίσης το κρέας συχνά περιέχει σκουλήκια ακόμα και κακοήθης όγκους. Το μαγείρεμα δεν καταστρέφει πάντα τα σκουλήκια και, ακόμα και όταν απομακρυνθούν οι όγκοι, ο καρκίνος παραμένει στον οργανισμό του ζώου.

7. Το κρέας δεν κατατάσσετε στην κατηγορία των εξαιρετικά θρεπτικών τροφών. Παρουσιάζει θρεπτική αστάθεια, μιας και περιέχει υπερβολική πρωτεΐνη, αλλά σχεδόν καθόλου σύνθετους υδατάνθρακες., ίνες ή ασβέστιο, και λείπουν και πολλές βιταμίνες. Επειδή η τροφή προέρχεται από λαχανικά και δημητριακά, όταν τρώμε το κρέας τους λαμβάνουμε είδη χρησιμοποιημένα θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά είναι χαμηλότερης ποιότητας και αποτελούν έναν πιο ακριβό τρόπο εξασφάλισης της θρέψης μας.

8. Πολλές ερευνητικές εργασίες έχουν επιβεβαιώσει ότι σε περιπτώσεις που αφαιρέθηκε το κρέας από τη διατροφή για ένα χρόνο το σώμα αύξησε την πρόσληψη οξυγόνου κατά 38% και την κυκλοφορία του αίματος κατά 50%. Οι κορυφαίοι αθλητές τώρα αποφεύγουν το κρέας ειδικά όταν κάνουν εντατική προπόνηση. Ένα επιπλέον όφελος που θα έχετε αν κόψετε το κρέας είναι ότι θα γίνετε λεπτότεροι. Μια ομάδα 116 χορτοφάγων ζύγιζε κατά μέσο όρο 15 κιλά λιγότερο από ότι μια ομάδα κρεατοφάγων με την οποία συγκρίθηκε. Αυτό συμβαίνει επειδή τα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά και χορταστικά, οπότε τρώμε λιγότερο.

. Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε διανοητική και συναισθηματική ανισορροπία. Αυτό οφείλεται στο ότι το κρέας περιέχει αδρεναλίνη (ορμόνη του άγχους), τοξίνες χημικές ουσίες και εντομοκτόνα – τα οποία επιδρούν αρνητικά στον εγκέφαλο μας.

Μπαμπουρακι, παναγια μου τι ειναι αυτο???

εμεις παντως κρεας τρωμε-εκανα με μεγαλη αποτυχια πριν χρονια προσπαθεια για χορτοφαγια αλλα ειχα ασχημες συνεπειες- και στα παιδια δινω, παντα βεβαια απο το χωριο, ειναι χασαπης ο πεθερος της αδελφης μου οποτε ευελπιστω μας προσεχει.....εχει και οπατερας μου κοτες, ετσι πορευομαστε σε σχεση με το κρεας....κανουμε φυσικα παντα και ενα σταυρο!@

μακάρι να είχαμε και εμείς κρέας απο χωριό..

μόνο αυγά έχουμε και πάλι καλά !

και εγώ δίνω στο παιδί,

βιολογικό, το ψάχνω και επίσης κάνω τον σταυρό μου

πάντως όπως και να έχει η εμμονή, η σχεδόν καθημερινή κατανάλωση που κάνει ο

Έλληνας είναι αυτοκτονία !

stellas αν θυμάμαι καλά είναι αρκετά τα μεταφορικά του μερκολα, συνήθως παραγγέλνουμε οταν έχει free shipping ( και τώρα θα αργήσει να ξαναβάλει νομίζω:?)

έκανα μόλις μια εικονική αγορά για το kit που θες και μου έβγαλε μεταφορικά $35.55:???:

ευχαριστω πολυ! ξερετε αν εχει δωρεαν μεταφορικα αυτο το διαστημα, μας ειδοποιουν με mail?

αν αντιληφθειτε κατι αναρτηστε το και στο θεμα εδω,γιατι θελω να παρω αντιλιακα για την μικρη.

Διαφημίσεις

amande, έχω βρει αυτή τη συνταγή, αλλά δεν την έχω κάνει ακόμα

http://www.sintagespareas.gr/sintages/eykoli-spitiki-krema-galaktos.html

Εσύ πώς φτιάχνεις κρέμα γάλακτος;

Μου φαίνεται θα φτιάξω το βράδυ, και αύριο με τη δική μου κρέμα θα φτιάξω παγωτό

Βρε κορίτσια ήθελα να κάνω χθες τη σπιτική κρέμα γάλακτος

που έβαλε η Maggie

Λεει οτι χτυπάμε ζεστό βούτυρο με γάλα.

Τι βούτυρο μου προτείνετε να βάλω?

(που να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες)

Το coconut πάντως που έχω του Μercola και το butter του biosophy

έχουν ρευστοποιηθεί και έχουν γίνει λάδι,

άσε που θα έχει γλυκιά γεύση.

Rosie, εσυ όταν χρειάζεται βούτυρο σε κάποια συνταγή

τι χρησιμοποιείς? εκτός απο το coconut??

Βούτυρο γάλακτος αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάποιο ποιοτικό στην Ελλάδα, μου φέρνει η μαμά μου από το εξωτερικό.

Ακόμη και τα βιολογικά βούτυρα εδώ πέρα χάλια είναι σε χρώμα και γεύση :?

Πολύ ωραίο είναι το Kerrygold για παράδειγμα (Ιρλανδικό) αλλά παρόλο που βρίσκω τυριά Kerrygold εδώ δεν βρήκα το βούτυρο, μήπως το έχει δει καμία;

δεν έχω άποψη για το αν το κρέας θα πρέπει να φύγει από την διατροφή μας δεν θα μπορούσα άλλωστε μια και είμαι φανατικά κρεατοφάγος :lol::lol: αλλά επειδή στην κόρη μου αρέσει πολύ η πίτσα της φτιάχνω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα όμως αντί για αλλαντικά βάζω κιμά και σπιτικό ζυμάρι είναι μια νόστιμη και σίγουρα ποίο υγιεινή επιλογή (τουλάχιστον για αυτούς που τρώνε έτσι και αλλιώς κρέας):lol::lol:

Βρε κορίτσια ήθελα να κάνω χθες τη σπιτική κρέμα γάλακτος

που έβαλε η Maggie

Λεει οτι χτυπάμε ζεστό βούτυρο με γάλα.

Τι βούτυρο μου προτείνετε να βάλω?

(που να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες)

Το coconut πάντως που έχω του Μercola και το butter του biosophy

έχουν ρευστοποιηθεί και έχουν γίνει λάδι,

άσε που θα έχει γλυκιά γεύση.

soevan07 ρίξε μια ματιά στα comments του συγκεκριμένου ποστ δεν έχω πειστεί ότι το να επαναφέρεις το βούτυρο στην μορφή που ήταν πρίν είναι καλλίτερο από το να αγοράσεις μία κρέμα γάλακτος

Koριτσια, ξερετε μηπως πως μπορω να φτιαξω παγωτο για το μωρο με κατσικισιο γαλα και μελι χωρις κρεμα γαλακτος? ( δεν του δινω καθολου αγελαδινα γαλακτοκομικα)

Θα με υποχρεωσετε αν ξερετε συνταγη!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

soevan αναγκαστικά βούτυρο γάλακτος απο s.m χρησιμποιώ....το θέμα είναι οτι δεν εχει καραγεννάνες η κρεμα αυτη

Τα comments της zaharoulas στη συνταγή είναι λίγο άκυρα, κάποια στιγμη το συζήτησα με κάποια φίλη που γνωρίζει αρκετα επι τετοιων θεμάτων και μου είπε πως δεν ισχύουν τα όσα γράφει (μου το είχε αναλύσει κιόλας)

gNrhp2.png

Βούτυρο γάλακτος αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάποιο ποιοτικό στην Ελλάδα, μου φέρνει η μαμά μου από το εξωτερικό.

Ακόμη και τα βιολογικά βούτυρα εδώ πέρα χάλια είναι σε χρώμα και γεύση :?

Πολύ ωραίο είναι το Kerrygold για παράδειγμα (Ιρλανδικό) αλλά παρόλο που βρίσκω τυριά Kerrygold εδώ δεν βρήκα το βούτυρο, μήπως το έχει δει καμία;

νομιζω εχω δει στα Καρφουρ αυτο το βουτυρο καθως και ενα αλλο απο Φινλανδια, το πηρα τις προαλλες κυριως για τα χτυπηματα μας, παντως υπαρχει και ενα φοβερο κερκυραικο βουτυρο, οχι τυπου Κερκυρας, αλλα οντως απο εκει, που δεν το βρισκω βεβαια παντα-στην Κερκυρα εννοω δυστυχως, ειναι σουπερ στη γευση και το παιρνω απο εκει....το ονομα μου διαφευγει αυτη τη στιγμη...

Δηλαδή βρε κορίτσια

το βούτυρο γάλακτος θεωρείται υγιεινό?? :confused:

Tα ζωικά λιπαρά δεν είναι καλό να αποφεύγονται????

Έχω μείνει πίσω κι έχω χάσει επεισόδια απο κάπου??......

νομιζω εχω δει στα Καρφουρ αυτο το βουτυρο καθως και ενα αλλο απο Φινλανδια, το πηρα τις προαλλες κυριως για τα χτυπηματα μας, παντως υπαρχει και ενα φοβερο κερκυραικο βουτυρο, οχι τυπου Κερκυρας, αλλα οντως απο εκει, που δεν το βρισκω βεβαια παντα-στην Κερκυρα εννοω δυστυχως, ειναι σουπερ στη γευση και το παιρνω απο εκει....το ονομα μου διαφευγει αυτη τη στιγμη...

Ευχαριστώ!

Μόνο που δεν πάω στο Carrefour, το βαριέμαι που είναι τόσο μεγάλο και δεν ξέρω αν αξίζει να πάω μόνο για το βούτυρο... :confused:

Σοφία τι εννοείς; Χίλιες φορές να χρησιμοποιήσω αγνό βούτυρο γάλακτος παρά επεξεργασμένη φυτική κρέμα ή μαργαρίνη. Τέτοιου είδους λίπη είναι βιομηχανοποιημένα και πρέπει να αποφεύγονται.

Το λάδι καρύδας είναι όμως πολύ καλό υποκατάστατο του ζωικού λίπους γιατί είναι κυρίως κορεσμένο λίπος.

Το ίδιο ισχύει και για το Red Palm Oil το οποίο πήρα πρόσφατα από το iherb.

http://www.iherb.com/Jungle-Products-Red-Palm-Oil-14-oz-397-g/30274?at=0

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...