Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσο πρέπει να πληρώνουμε για διατροφή;

Recommended Posts

Την αλήθεια μόνο εκείνος την ξέρει..

δεν σημαίνει πως την κατέθεσε εδώ..

Το πως μιλάει ένας άνθρωπος όμως, το πως υπολογίζει μπορεί να μας πει πολλά..

δεν μπορώ να δώσω καμιά δικαιολογία σε έναν άνθρωπο που ανακάλυψε το άρθρο 1486 εδ.β και χάρηκε τόσο πολύ που βγήκε δεξιά και αριστερά να ρωτήσει τα δικαιωματα του...

μπας και γλυτώσει κάτι..

ντροπή

ΣΥΜΦΩΝΩ. ΧΑΡΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ! ΡΕ ΣΥ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ (ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ) ΧΩΡΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ (ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΙ ΓΑΤΟΙ!!) ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥΣ!! ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ...Ο ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ Η ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ?????

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 127
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η διατροφή δίνεται για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αλλάξει (προς το χειρότερο) το βιωτικό επίπεδο που απολάμβανε το παιδί όσο ζούσε και με τους δύο γονεις!!!

Ψιλά γράμματα???

Το γεγονός ότι ο πατέρας (ή η μητέρα) θα ζοριστεί για να ανταποκριθεί στις απιτήσεις του παιδιού (που με τα χρόνια θα μεταβάλονται πολύ πάνω από το 5% της ορισμένης αναπροσαρμογής) δεν αφορά καθόλου το παιδί!

Το οικογενειακό δίκαιο και μάλιστα το κομμάτι της διατροφής, μετά δε την αποποινικοποίηση της μοιχεία, όπου η διατροφή λειτουργούσε εν είδη ποινής του μοιχού, αφορά αποκλειστικά και μόνο το παιδί!!!

Εννοείται ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που αναγνωρίζοντας το ρόλο της μητέρας του παιδιού τους αλλά και τα χρόνια αγάπης που έχησαν μαζί της, θα φροντίσουν να εξασφαλίσουν και στην ίδια ένα καλό επίπεδο ζωής...

Αλλά οι υπόλοιποι, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι:

ότι θα στερούνταν αν εξακολουθούσαν να ζουν μαζί...

Δεν φταίει το παιδί αν η απόφαση των γονιών του να χωρίσουν, τους εμποδίζει "οικονομικά" να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, ή να αγοράζουν τα συνολάκια που αγόραζαν σαν παντρεμένοι, ή ... ή... ή...

Κι εννοείται ότι τα χρήματα που θα δίνονται από τον πατέρα θα τα διαχειρίζεται η μάνα με τέτοιον τρόπο προς όφελος του παιδιού κι όχι για την προσωπική της καλοπέραση...

Δεν λεώ ότι θα πρέπει να στερηθούν τα πάντα για να αγοράζει το παιδί τις μάρκες ρούχα, ή το τελευταίο μοντέλο play station, ή όλα αυτά τα πειράματα του άκρατου υπερκαταναλωτισμού...

αλλά σε ότι αφορά θέματα υγείας, παιδείας-μόρφωσης και ποιοτικής ψυχαγωγίας...

είμαι απόλυτη και κατηγορηματική!

Να κάνει μπαλέτο, πιάνο, ξένες γλώσσες, κολυμβητήριο, κια όπου αλλου θέλει το παιδί να πάει!!!

Δεν καταλβαίνω γιατί γαι μια μάνα (πλην εξαιρέσεων) ποτέ δεν τίθενται τέτοια θέματα και θεωρούνται εκ των ουκ άνευ...

ενώ για τους πατεράδες πάντα το κομπιουτεράκι είναι το μέσο ζυγίσματος της αγάπης τους...

Ναι, να πάει στα καλύτερα σχολεία, αν αυτό μπορεί να το παρέχει ο πατέρας...

Κι αν η οικονομική κατάσταση του πατερα είναι τόσο εξοφθαλμα ανώτερη από της μητέρας, να αναλάβει αποκλειστικά κι όχι εξ ημισίας τα θέματα παιδείας...

Έτσι κάνουν οι μάγκες...

αλλά μάλλον οι μάγκες δεν υπάρχουν πια...

γεμισαμε ψευτόμαγκες με κομπιουτεράκια, που παζαρεύουν ακόμα και την παρουσία τους...

αυτούς που δεν θα διστάσουν ακόμα και να εξαφανιστούν τελείως από τη ζωή του παιδιού τους μόλις βρεθεί η επόμενη με την οποία θα θελήσουν να "φτιάξουν" τηυ ζωή τους...

και επειδή δεν θα βγαίνουν οικονομικά- θα μπαινουν μέσα...

απλά θα εξαφανιστούν!!!

Μ' αρέσει που έχουν ιδρύσει και το ΣΥΓΑΠΑ...

Αξιοπρέπεια σημαίνει να μην είναι γερολαδάς!

Να μην είσαι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στις κότες!

Να βάζεις τις ανάγκες και τα θέλω του παιδιού σου πανω από τον εαυτό σου!

Ψιλά γράμματα!!!

Ε?????????

Συμφωνώ απόλυτα με τη singlemom...

Το 'ψιλά γράμματα' φυσικά το έγραψα ειρωνικά τις προάλλες...

Όσο για τον αλμακ, τι να πω; ούτε καν βγάζουν νόημα αυτά που λέει και οι παρομοιώσεις που κάνει, προφανώς έχει τα δικά του κι αυτός και λέει ό,τι νάναι...

Όπως επίσης κάποιες που ενώ δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, λένε με τόσο στόμφο και επιμονή τη γνώμη τους...καλά ειπώθηκε από μια κοπέλα παραπάνω, καλύτερα να προσέχουμε γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι γίνεται στο μέλλον...

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Η διατροφή δίνεται για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αλλάξει (προς το χειρότερο) το βιωτικό επίπεδο που απολάμβανε το παιδί όσο ζούσε και με τους δύο γονεις!!!

Ψιλά γράμματα???

Το γεγονός ότι ο πατέρας (ή η μητέρα) θα ζοριστεί για να ανταποκριθεί στις απιτήσεις του παιδιού (που με τα χρόνια θα μεταβάλονται πολύ πάνω από το 5% της ορισμένης αναπροσαρμογής) δεν αφορά καθόλου το παιδί!

Το οικογενειακό δίκαιο και μάλιστα το κομμάτι της διατροφής, μετά δε την αποποινικοποίηση της μοιχεία, όπου η διατροφή λειτουργούσε εν είδη ποινής του μοιχού, αφορά αποκλειστικά και μόνο το παιδί!!!

Εννοείται ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που αναγνωρίζοντας το ρόλο της μητέρας του παιδιού τους αλλά και τα χρόνια αγάπης που έχησαν μαζί της, θα φροντίσουν να εξασφαλίσουν και στην ίδια ένα καλό επίπεδο ζωής...

Αλλά οι υπόλοιποι, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι:

ότι θα στερούνταν αν εξακολουθούσαν να ζουν μαζί...

Δεν φταίει το παιδί αν η απόφαση των γονιών του να χωρίσουν, τους εμποδίζει "οικονομικά" να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, ή να αγοράζουν τα συνολάκια που αγόραζαν σαν παντρεμένοι, ή ... ή... ή...

Κι εννοείται ότι τα χρήματα που θα δίνονται από τον πατέρα θα τα διαχειρίζεται η μάνα με τέτοιον τρόπο προς όφελος του παιδιού κι όχι για την προσωπική της καλοπέραση...

Δεν λεώ ότι θα πρέπει να στερηθούν τα πάντα για να αγοράζει το παιδί τις μάρκες ρούχα, ή το τελευταίο μοντέλο play station, ή όλα αυτά τα πειράματα του άκρατου υπερκαταναλωτισμού...

αλλά σε ότι αφορά θέματα υγείας, παιδείας-μόρφωσης και ποιοτικής ψυχαγωγίας...

είμαι απόλυτη και κατηγορηματική!

Να κάνει μπαλέτο, πιάνο, ξένες γλώσσες, κολυμβητήριο, κια όπου αλλου θέλει το παιδί να πάει!!!

Δεν καταλβαίνω γιατί γαι μια μάνα (πλην εξαιρέσεων) ποτέ δεν τίθενται τέτοια θέματα και θεωρούνται εκ των ουκ άνευ...

ενώ για τους πατεράδες πάντα το κομπιουτεράκι είναι το μέσο ζυγίσματος της αγάπης τους...

Ναι, να πάει στα καλύτερα σχολεία, αν αυτό μπορεί να το παρέχει ο πατέρας...

Κι αν η οικονομική κατάσταση του πατερα είναι τόσο εξοφθαλμα ανώτερη από της μητέρας, να αναλάβει αποκλειστικά κι όχι εξ ημισίας τα θέματα παιδείας...

Έτσι κάνουν οι μάγκες...

αλλά μάλλον οι μάγκες δεν υπάρχουν πια...

γεμισαμε ψευτόμαγκες με κομπιουτεράκια, που παζαρεύουν ακόμα και την παρουσία τους...

αυτούς που δεν θα διστάσουν ακόμα και να εξαφανιστούν τελείως από τη ζωή του παιδιού τους μόλις βρεθεί η επόμενη με την οποία θα θελήσουν να "φτιάξουν" τηυ ζωή τους...

και επειδή δεν θα βγαίνουν οικονομικά- θα μπαινουν μέσα...

απλά θα εξαφανιστούν!!!

Μ' αρέσει που έχουν ιδρύσει και το ΣΥΓΑΠΑ...

Αξιοπρέπεια σημαίνει να μην είναι γερολαδάς!

Να μην είσαι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στις κότες!

Να βάζεις τις ανάγκες και τα θέλω του παιδιού σου πανω από τον εαυτό σου!

Ψιλά γράμματα!!!

Ε?????????

Singlemam,ΑΟΥΤΣ!Πόνεσα εγώ που το διάβασα....σκέψου πόσο αυτοί που βλέπουν σε αυτό τον εαυτό τους.....Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ...

P203p2.png 

Συμφωνώ απόλυτα με τη singlemom...

Το 'ψιλά γράμματα' φυσικά το έγραψα ειρωνικά τις προάλλες...

Όσο για τον αλμακ, τι να πω; ούτε καν βγάζουν νόημα αυτά που λέει και οι παρομοιώσεις που κάνει, προφανώς έχει τα δικά του κι αυτός και λέει ό,τι νάναι...

Όπως επίσης κάποιες που ενώ δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, λένε με τόσο στόμφο και επιμονή τη γνώμη τους...καλά ειπώθηκε από μια κοπέλα παραπάνω, καλύτερα να προσέχουμε γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι γίνεται στο μέλλον...

Δυστυχώς για σένα θα πρέπει να σέβεσαι και τις αντίθετες απόψεις! Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία καλή μου! Το γεγονός ότι δεν είμαι χωρισμένη δεν μου απαγορεύει να έχω άποψη και να την καταθέτω!

Είμαι μητέρα και ζω σε μια κοινωνία που δυστυχώς υπάρχουν πολλά διαζευγμένα ζευγάρια ακόμα και στην οικογένειά μου! Λυπάμαι που δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει η/o αλμακ. Μερικά πράγματα είναι και θέμα αντίλληψης φαίνεται!

Διαφημίσεις

οι περισσοτερες εδω που μιλαμε μεγαλωνουμε μονες μας τα παιδια μας και μαλλον δε θα πεθανουμε απο την ελλειψη των 200 ευρω! τωρα τα υπολοιπα.......ψιλα γραμματα.......

kKZUp2.png

Ναι φυσικά, η αντίληψη και το επίπεδο φαίνεται και από την ορθογραφία...

Δηλαδή κι εγώ επειδή έχω γνωστούς που είναι παντρεμένοι να μπω σε ένα θέμα και να λέω με σιγουριά ότι είναι έτσι κι έτσι κι έτσι ε;

Όχι, δεν θα το κάνω...θα προτιμήσω να μιλήσω σε αυτά που έχω ιδίαν πείρα..

Ευχαριστώ!

Δυστυχώς για σένα θα πρέπει να σέβεσαι και τις αντίθετες απόψεις! Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία καλή μου! Το γεγονός ότι δεν είμαι χωρισμένη δεν μου απαγορεύει να έχω άποψη και να την καταθέτω!

Είμαι μητέρα και ζω σε μια κοινωνία που δυστυχώς υπάρχουν πολλά διαζευγμένα ζευγάρια ακόμα και στην οικογένειά μου! Λυπάμαι που δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει η/o αλμακ. Μερικά πράγματα είναι και θέμα αντίλληψης φαίνεται!

Xριστίνα,το δικό μου κατεβατό προς εσένα δεν είδα να το σχολιάζεις... μήπως δεν κατάλαβες τί έλεγε;;δεν το αντιλήφθηκες;;

P203p2.png 

οι περισσοτερες εδω που μιλαμε μεγαλωνουμε μονες μας τα παιδια μας και μαλλον δε θα πεθανουμε απο την ελλειψη των 200 ευρω! τωρα τα υπολοιπα.......ψιλα γραμματα.......

ΣΩΣΤΟ! Και όπως έχω ξαναγράψει σε άλλη ενότητα είστε 1000 φορές άξιες και μπράβο σας!

Καταρχήν ηρέμησε....όλοι γονείς είμαστε και όλοι έχουμε άποψη. Το "περισσεύει" που σε ενόχλησε προφανώς δεν πάει στις βασικές ανάγκες του παιδιού! Αυτές θα πρέπει να καλύπτονται πάσει θυσία! Δεν μπορείς να αφήσεις το παιδί νηστικό, ούτε γυμνό, ούτε αμόρφωτο! Μπορείς όμως να αρνηθείς κάποια άλλα πράγματα (σε λογικά πλαίσια) αν όντως δε σου περισσεύουν τα χρήματα. (μπαλέτα, ταξίδια, εκδρομές κτλ). Πώς να το κάνουμε? Αν δεν υπάρχουν τα χρήματα πώς θα το στείλω το παιδί μου?

Δεν υπάρχει γονιός που δε θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του... (μιλάμε για νοήμονες ανθρώπους) αλλά ο καθένας μέχρι εκεί που φτάνει το πορτοφόλι του μπορεί να δώσει. Δυστυχώς έτσι είναι!

Συμφωνω μαζι σου ...αλλα η μητερα του παιδιου ενα γαμοφροντιστηριο ζητησε 50 ευρω το μηνα.Ουτε ταξιδια,ουτε εκδρομες,ουτε πανακριβα ρουχα.Η ολη ιστορια γινεται για ενα φροντιστηριο.Το οποιο παρεπιπτοντως συμβαλλει στη μορφωση του παιδιου...μη το κανουμε και πολυτελεια τωρα.

Τωρα αν ειναι να περασουμε στη λογικη...δε σου πληρωνω ενα φροντιστηριο για να ειμαι σιγουρος οτι μετα δε θα ζητησεις και τπτ αλλο..προσωπικα το θεωρω λιγο κουλο.

Διαφημίσεις

Γατούλα μου, εννοείται ότι δεν θα πεθάνουμε για 200 ευρώ...

και τα παιδιά μας μια χαρά τα μεγαλώνουμε και με περισσή αξιοπρέπεια...

το θέμα είναι ότι αν ο άλλος θέλει να απολαμβάνει την πατρότητα, δεν μπορεί να βάζει το κομπιουτεράκι στη με΄ση...

Και είμαι σόιγουρη ότι οι περισσότερες εδώ μέσα δεν ενοχλήθηκαν επειδή υπάρχει αυτό το θέμα αλλά ο τρόπος με τον οποίο τέθηκε...

Ειδικά όταν έχεις βιώσει αντίστοιχες (λίγο πολύ) καταστάσεις...

και ξέρεις τα πράγματα εκ των έσω...

Γιατί τα παιδιά είναι πάνω από τους αριθμούς!!!

ευχαριστουμε για αλλη μια φορα εκ μερους ολων

αλλα και μενα αν παμε πισω στο πρωτο ποστ αυτο που με ενοχλησε ηταν η αραδιασμενη αριθμητικη του Nith

Τεσπα, σε καλο να του κατσει και να μπορεσει να επιβιωσει γιατι οι δυσκολιες ερχονται

εμενα αυτο που μου εχει κατσει ενα ειναι.....400 για ενα παιδι?????? οεοοοοοοοοοοοοο

ισως επαρχια με τα ζρζαβατικα απο κηπο, γαλα απο κατσικα και κρεατακι τα ...ρε πως τα λενε τα μικρα τα αρνακια ,......δε μου ερχεται

ο ευρων αμειβεται με 1 πανα απο το στοκ που διαθετω ακομα!!!!!:D

kKZUp2.png

athoa στο δικό σου κατεβατό απάντησα...δεν ξέρω ποιο άλλο εννοείς....!???

Babycakes....είμαι από Θεσσαλονίκη και εδώ το λλλλλλλ το έχουμε σημαία!:) (βλεπεις ότι προτιμώ να σου απαντήσω με humour σεβόμενη την κατάστασή σου!)

Κορίτσια δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στη συζήτηση, ήδη έχει ξεφύγει πολύ....

Καλή τύχη σε όλες και ΗΡΕΜΙΑ..!!

Η γάτα προφανώς εννοεί ότι για 200 ευρώ κι αν ο άλλος κλαίγεται, δεν θα χάσουμε και την αξιοπρέπειά μας...

Κι έτσι είναι...με το ζόρι να το εμπεδώσει κάποιος δεν γίνεται...αν δεν το νιώθει τι να κάνεις παραπάνω;

Εξάλλου συμφωνώ κι εγώ πως ό,τι έχουμε μέσα μας, βγαίνει και στην έκφρασή μας και στις λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούμε...

Άρα, αυτή η μαθηματική ανάλυση του Nith, δείχνει πολλά...

athoa στο δικό σου κατεβατό απάντησα...δεν ξέρω ποιο άλλο εννοείς....!???

Babycakes....είμαι από Θεσσαλονίκη και εδώ το λλλλλλλ το έχουμε σημαία!:) (βλεπεις ότι προτιμώ να σου απαντήσω με humour σεβόμενη την κατάστασή σου!)

Κορίτσια δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στη συζήτηση, ήδη έχει ξεφύγει πολύ....

Καλή τύχη σε όλες και ΗΡΕΜΙΑ..!!

την κατάστασή μου μπορούσες να τη σεβαστείς πριν με ειρωνευτείς...για πες μας λοιπόν εσύ που καταλαβαίνεις και αντιλαμβάνεσαι αυτά που λέει ο αλμακ...τι ακριβώς εννοούσε όταν απάντησε σε μένα αυτό με το καλάμι;;;;

και πρόσεξε, μην κλέψεις...μη του στείλεις π.μ. να σου εξηγήσει και μετά μας το πεις εδώ...(είδες που κάνω κι εγώ χιούμορ???)

Διαφημίσεις

χοχοχοχο και ειμαι και μαθηματικος! τσουυυυυυυυυυυυυυυ

θα γλυτωνω μερικα φροντιστηρια χοχοχοχοχοχοχοχοχοχο

χαχαχαχα...κι εγώ φιλόλογος...θα γλυτώνω κι εγώ...άντε να κάνουμε και μεταξύ μας ανταλλαγή να γλυτώνουμε περισσότερα φροντιστήρια...

Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αυτο να το καταλαβω γιατι δεν εχω γνωσεις επι του θεματος?Τι εννοεις απο που κι ως που συμμετεχει στα φροντιστηρια?Δεν ειναι υποχρεωση και του πατερα να συμμετεχει οικονομικα στη μορφωση του παιδιου του?Καταλαβαινω αυτο που λες για το Κολλεγιο Αθηνων αλλα δε μιλαμε για τετοιες περιπτωσεις.Υπαρχει νομος ο οποοις καθοριζει οτι για τη μορφωση του παιδιου θα επιβαρυνεται μονο η μανα?Και καλα υπαρχει πατερας που πιανεται απο τετοιους νομους και αρνειται να βοηθησει το παιδι του?

Στα αλλα δεν θα απαντησω....χε χε με την καμια λεμε. Σε αυτο να σου πω τι ξερω. Απο τον αντρα μου. Το διαζυγιο ηταν μεσω δικαστηριων και εκεινοι κανονισαν διατροφη και δικαιωματα επισκεψεων. Και γνωριζω εκ των εσω οτι το δικαστηριο κρινει την διατροφη του πατερα βαση των εισοδηματων του και κυριως αν εχει και αλλο παιδι απο αλλο γαμο μειωνεται ακομα περισσοτερο η διατροφη και ειναι λογικο γιατι υπαρχουν υποχρεωσεις σε 2 παιδια πλεον. Λοιπον του ειχαν ορισει την διατροφη σταθερη βαση των εισοδηματων του και οχι βαση του τι κανει το παιδι καθε φορα σε ποσα φροντιστηρια αποφασισε μονο η μανα να παει, και ποσα αλλα θελει η μανα να του κανει. Τι αντεχει το προρτοφολι σου πριν βγεις στο δρομο κρινει και ποσα θα δωσεις (για μενα ειτε εισαι στην οικογενεια ειτε και εξω απο αυτην με διαζυγιο. Τωρα βεβαια υπαρχουν και αλλοι εδω που διαβασα οτι δεν μετρανε ποσα εχει το πορτοφολι τους αλλα ποσα θελουν να δωσουν-τωρα τι να συμπερανω? Γιατι ολοι χρωστανε παντου? οφφ τοπικ....χιουμορ κανω...) Εχει δικαιωμα η μανα να τον παει δικαστηριο καθε 3 χρονια (αν θυμαμαι καλα) για αλλαγη διατροφης και αυξηση ή μειωση ΠΑΛΙ βαση των εισοδηματων του καθε χρονιας. Αν παιρνει περισσοτερα η πρωτη μαμα δικαιουται περισσοτερα, αν παιρνει λιγοτερα δικαιουται λιγοτερα (γιατι πρεπει και αυτος να ζησει) αν εχει και δευτερο/τριτο/τεταρτο παιδι σπαει και μοιραζεται ακομα πιο πολυ. Λογικο απολυτα το βλεπω. Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω......και οσο για τον πατερα θα βοηθησει το παιδι μεχρι εκει που δεν θα εχει προβλημα ο ιδιος. Και οταν ο αλλος σου λεει 'ρε φιλε αν παει και εκει το παιδι εγω θα εχω πλεον προβλημα' ε, εκει το σκεφτεσαι ξανα. Η μπας και ΔΕΝ το σκεφτεσαι? Μαλλον δεν το σκεφτεσαι....χμ.....λεει πολλα αυτο....(και δεν λεω για σενα προς Θεου).....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Συγνώμη απο το περίσσευμα δίνουμε στα παιδιά μας;;;;;ΌΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΔΙΝΕΤΕ;;;;;;Τί γράφετε ,διαβάζετε;;Τί εκφράσεις χρησιμοποιείτε;;;Για παιδιά μιλάμε,όχι για τα αδέσποτα του δρόμου.....Συνέλθετε....ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ!

Δηλαδή αν κάποιου του περισσέυει λίγο νεράκι στο γλαστράκι αυτό δίνει;;Δυστυχώς δε μεγαλώνουν με τα περισσεύματα τα παιδιά..

Κορίτσια διαβάζει κόσμος εδώ....και είμαστε γονείς και αυτά δεν επιτρέπονται,άκου τόσο μου περισσέυει απο την πορτοφόλα τόσο δίνω..

Γιατι αρπαζεσαι ετσι καλε? Το σπιτι σου προσεβαλα? Ηρεμησε λιγο. Ολοι τις αποψεις μας λεμε. Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τις ασπαστεις ουτε οτι το κηρυγμα μου θα προσηλητισει νεους και θα καταστρεψει σπιτια..... Και ναι για εμενα προσωπικα αν μια οικογενεια ΔΕΝ μπορει χρηματικα να στηριξει φροντιστηρια να ΜΗΝ το κανει. ΔΕΝ χρειαζεται. Εσυ δηλαδη τι κανεις. Εχεις δεν εχεις ψαχνεις να τα βρεις για να δωσεις φροντιστηριο στο παιδι σου? Και προσεξε δεν μιλαω για βασικη εκπαιδευση, υγεια, ρουχισμο και ασφαλεια. Μιλαω για ολα τα γυρω γυρω που η κοινωνια μας εμαθε ως απαραιτητα εκει που απλα το να κατσεις να διαβασεις ειναι ΥΠΕΡ αρκετο. Τι να κανουμε δηλαδη? Και πες οτι εγω βγαζω (συγνωμη να διορθωσω το εκανα λαθος στην αρχη) 1600 ευρω τον μηνα, και ο χωρισμενος αλλα 600. Τι θα κανουμε θα κατεβασουμε το μηνιαιο εισοδημα του πατερα στα 400 με προβληματα διαβιωσης πλεον μονο και μονο επειδη εγω θελω φροντιστηριο? (γιατι ΑΥΤΟ ηταν το θεμα του παλικαριου. ΟΧΙ η υγεια, ΟΧΙ η βασικη παιδεια, αλλα το φροντιστηριο). Εμ, μιλαμε για δικαιοσυνη και γιαυτο και τα δικαστηρια κρινουν ποσα μπορει να δωσει ο πατερας και οχι ποσα θελει η μανα να δινει ο πατερας.....Και ποσα παιδια δεν τα πανε χαρμα εκτος φροντιστηριων.....και εγω που πηγα τι καταλαβα? (η αμορφωτη φτου μου ντε....που θα κανω και αμορφωτο το παιδι μου, φτου μου ξανα.....:mrgreen:).....ψυχραιμιιιιιιιιιια.....και ψυχραιδυο να μην σου πω....πω πω καψτε τον καλε τον ανθρωπο που ΔΕΝ πληρωνει τα μαθηματικα σε φροντιστηριο !!!!! Δεν λεω παραπανω δεν κανει δεν κανει......οχι οχι. Εκφραστηκα πληρως. Ο καθενας λαμβανει αυτο που θελει. Και αν δεν το θελει δεν το διαβαζει απλα τα πραγματα......οποτε athoa μου μην τα διαβαζεις εσυ τα δικα μου, ή αν τα βλεπεις τοσο λαθος κανε μια προσπαθεια να σβηστουν.....:-D

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Με κίνδυνο να γίνω κουραστική επαναλαμβάνω: Το θέμα δεν είναι πόσα δίνει, το θέμα είναι "λογιστικό" για τον κύριο (πιστεύω), όταν μετράει μέχρι και τα λεπτά του ευρώ και λέει ότι μπαίνει μέσα................οπότε τσάμπα τσακώνεστε.

Και δεν είναι το θέμα μας οι μεταξύ τους σχέσεις αλλά το ότι διαπιστώνω (μάλλον δηλαδή) ότι ο κύριος δεν μπορεί να ξεχωρίσει στο μυαλό του ότι άλλο η γυναίκα του κι άλλο το παιδί του.

Επαναλαμβάνω ................ως τέκνο χωρισμένω γονέων (που τώρα μετά από 30 χρόνια χωρισμού έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι και μου κάνουν τα εαύρα κρόσια)........... τότε που χωρίσανε σκοτωθήκαν (τι πρωτότυπο!!!!). Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον κλπ, κλπ, κλπ, κλπ.

Εγώ σαν παιδί ήμουνα στην απέξω.............I mean παρόλους τους καβγάδες που είχαν μεταξύ τους ποτέ δεν τέθηκε οποιοδήποτε θέμα για μένα. Ο πατέρας μου αναγνώριζε ότι η μάνα του παιδιού του ήταν η καλύτερη που υπήρχε στον κόσμο............ άλλο θέμα ότι σαν ζευγάρι δεν μπορούσαν να συμβιώσουν μαζί.

και επειδή ως παιδί είχαν ακούσει πολλούς καβγάδες εκείνη την εποχή, μετά που ηρεμήσανε μου λέγανε και οι 2 ότι π.χ. η μάνα σου / ο πατέρας σου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Μπορεί να χωρίσαμε ως άνθρωποι, αλλά ως γονείς δεν θα χωρίσουμε ποτέ.

και φυσικά καβγαδίζανε για τα λεφτά της διατροφής............... ο πατέρας μου ξόδευε εξευτελιστικά πολλά λεφτά για μένα............. και η μάνα μου ωριότανε ότι δεν είναι πράγματα αυτά και να μαζέψει τα χέρια του να κάνει οικονομία.

Είμαστε κάτι σαν την οικογένεια Κάρρινγκτον, το ξέρω.

Εν κατακλείδι................ κάτι τέτοιο δεν το βγάζω από τα λεγόμενα του "φίλου" μας, οπότε ότι και να λέμε όλοι πάει περίπατο.

PS: τώρα τελευταία ο πατέρας μου πάει και παίρνει όλοδώρα στη μάνα μου, γιατί νιώθει υποχρεωμένος που του στέλνει φαγητό όταν μαγειρεύει και η μάνα μου ωρύεται σε μένα ότι δεν θέλει άλλα δώρα............ ο δε πατέρας μου δεν ξέρει πως να βγάλει την υποχρέωση.

θα πηδηχτώ από την ταράτσα μιλάμε.............. μ' έχουν τρελλάνει.

PS: τώρα τελευταία ο πατέρας μου πάει και παίρνει όλοδώρα στη μάνα μου, γιατί νιώθει υποχρεωμένος που του στέλνει φαγητό όταν μαγειρεύει και η μάνα μου ωρύεται σε μένα ότι δεν θέλει άλλα δώρα............ ο δε πατέρας μου δεν ξέρει πως να βγάλει την υποχρέωση.

θα πηδηχτώ από την ταράτσα μιλάμε.............. μ' έχουν τρελλάνει.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Μηπως να τους ξαναπαντρεψεις για να ησυχασεις????:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Μηπως να τους ξαναπαντρεψεις για να ησυχασεις????:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

μα την παναγία σου μιλάω μ'εχουν τρελλάνει. Μια φορά βριστήκαμε άσχημα και με τους δυο (χωριστά τον καθέναν)..................... με φέρανε στο αμην, αφού τους λέω τι σκατά, γιατί χωρίσατε μπορείται να μου πείτε? (κανένας τους δεν έχει ξαναπαντρευτεί).

μόνο και μόνο για να πληρώνετε 2 νοίκια, 2 λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ?

Παράδειγμα ( μένουμε όλοι κοντά), ο πατέρας μου ήθελε να βάψει το σπίτι του .......μου λέει , πες στη μάνα σου να βρει τους μαστόρους.

ρωτάει η μάνα μου: Τι χρώματα θες?

απαντάει ο πατέρας μου: α! εμένα μη με ανακατεύεις διάλεξε ότι σου αρέσει.

(δεν ξέρω να βάζω εμότικον, αλλά έχω πηδηχτεί ήδη από το μπαλκόνι).

Όταν του λέω εγώ κάτι να κάνει μου βγάζει την πίστη.............. αν του πει η μάνα μου το ίδιο πράγμα θα τσακιστεί να πάει να το κάνει.......................

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...