Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεύτερο Παιδί & Προβληματισμοί

BIZELI

Recommended Posts

στο ότι σκέφτεσαι τον εαυτό σου, για να έχεις εσύ παρέα τελικά,

όχι μόνο το παιδί,

θα σου λείψει,

θα σου γεμίζει την ζωή

Σε αυτο το λαθος δεν θελω να πεσω γι αυτο δεν εχω κανει αλλο.Και η μικρη μου δεν εχει ζητησει ποτε αδελφακι.............

και η δική μου :roll: ούτε όταν ήταν πιο μικρή.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 591
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στο ότι σκέφτεσαι τον εαυτό σου, για να έχεις εσύ παρέα τελικά,

όχι μόνο το παιδί,

θα σου λείψει,

θα σου γεμίζει την ζωή

Δηλαδή εσείς κάνετε παιδιά για τον γείτονα ή για την ψυχή της φουκαριάρας της μάνα σας; Τι λέτε τώρα; Είναι κακό να σου λείπει το παιδί σου;

Για εμάς τα κάναμε για το ζευγάρι γιατί είναι η χαρά μας. Η χαρά αυτή πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό τους. Θέλετε να είστε διπλά χαρούμενοι, κάνετε δύο παιδιά, τριπλά τρία κοκ. Ότι θέλουν ας κάνουν μετά στην ζωή τους και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε επιλογή τους. Δεν είπα ότι θα μείνουν μαζί μας μέχρι τα 40 :)

«Τα παιδιά σας δεν είναι δικά σας.

Είναι οι γιοι και οι θυγατέρες της Ζωής

που ενδιαφέρεται για τον εαυτό της.

Βγαίνουν μέσα από σας, όχι όμως για σας.

Και αν είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σας.

Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας,

όχι όμως και τις σκέψεις σας.

Γιατί έχουν τις δικές τους σκέψεις.

Μπορείτε να στεγάσετε τα σώματά τους,

όχι όμως τις ψυχές τους.

Γιατί οι ψυχές τους ζουν στο σπίτι του αύριο,

που εσείς δεν μπορείτε να επισκεφθείτε,

ούτε ακόμα στα όνειρά σας.

Μπορεί να προσπαθείτε να είστε σαν κι αυτά,

Όμως μην επιδιώκετε να τα κάνετε σαν εσάς.

Γιατί η ζωή δεν πηγαίνει προς τα πίσω,

Ούτε μένει με το χθες».

στίχοι του Χαλίλ Γκιμπράν από τον "Προφήτη"

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Συγνώμη αλλά ξέρω πολλά αδέρφια που δε μιλιούνται μεταξύ τους...

Επίσης ξέρω οικογένειες με πολλά παιδιά που είναι παρατημένα και κανείς δεν ασχολείται με αυτά...

Σκεφτείτε και το οικονομικό... εγώ πήγα σχολείο σε ιδιωτικό... δε θα πάει και το παιδί μου? (είναιδυνατόν να μην πάει σε καλύτερα σχολεία από μένα?) αν κάνω όμως δευτερο?? θα πρέπει να δίνω με σημερινά λεφτά πάνω από 10.000 με 15000 το χρόνο δίδακτρα + φροντιστήρια + αθλοπαιδιες + άλλα που μπορεί να προκύψουν (κατασκηνώσεις + παιδοψυχολόγοι για πιθανη δυσλεξία) κλπ

Ολα πρέπει να τα ζυγίζουμε και να μην βασιζόμαστε σε μια φράση ΕΝΑ

ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ? δεν υπάρχω για τους γονείς μου?

μέσα στο μυαλό μου είσαι, και ναι δεν είναι εγωιστικό να θέλεις το καλύτερο για το παιδί σου, μην το πάμε παλιά που κάνανε 9 και 10, άλλες οι σημερινές ανάγκες!

1FdQp2.png

ΠΩΠΟ ρε παιδια επειδη σημερα τα χω παρει και ειμαι και σκατα το χουμε πιασει κ το χουμε ξετιναξει.

και συ ρε panoz μια χαρα τα λες γενικα..ε τωρα πεταξες μια ατακα και το πιασαμε κ εμεις κ το ξετιναξαμε ολοι μαζι.

παραδεξου ειπες χοντραδα...αυτο που θες να πεις με λιγα λογια ειναι οτι τα παιδια ειναι ευτυχια και οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα! εεεεεεεε?

οποιος μπορει να το κανει σουπερ θα ειναι

Διαφημίσεις

Το παλαιό ελληνικό απόφθεγμα «ένα ίσον κανένα» που έλεγε ο λαός στα δύσκολα χρόνια της φτώχειας, της ανέχειας και των πολέμων για να σχολιάσει τη μεγάλη παιδική θνησιμότητα και να ενθαρρύνει την τεκνοποίηση για τη διαιώνιση του έθνους φαίνεται πως έχει περάσει για τα καλά μέσα στην συνείδηση μας.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Panoz,

εγώ διακρίνω έναν φόβο στα λεγόμενα σου,

τι ακριβώς φοβάσαι;

-να μην έχει παρέα το μοναχοπαίδι;

-να μην μείνεις μόνος;

-να μην γίνει κακομαθημένο;

διότι:

-παρέες μπορούν να βρούνε παντού τα παιδιά(εγώ μεγάλωσα σε οικογένεια με 4 παιδιά, και οι παρέες μου ήταν έξω)

-μόνοι θα μείνουμε είτε το θέλουμε είτε όχι (έτσι είναι το φυσιολογικό)

-κακομαθημένα παιδιά μπορεί να υπάρχουν σε όλων των ειδών τις οικογένειες

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Το παλαιό ελληνικό απόφθεγμα «ένα ίσον κανένα» που έλεγε ο λαός στα δύσκολα χρόνια της φτώχειας, της ανέχειας και των πολέμων για να σχολιάσει τη μεγάλη παιδική θνησιμότητα και να ενθαρρύνει την τεκνοποίηση για τη διαιώνιση του έθνους φαίνεται πως έχει περάσει για τα καλά μέσα στην συνείδηση μας.

Καλά χαλάρωσε δικό μου ήταν, δεν το έχω ακούσει πουθενά.

Ο νόμος μου είναι ατυχές μόνο και μόνο για τους γονείς που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, γιατί για αυτούς ακόμα και το ένα ισοδυναμεί με χίλια! Επομένως καταρρίπτεται εύκολα. Τον αποσύρω και θα εκδόσω νέο σύντομα :)

«Τα παιδιά σας δεν είναι δικά σας.

Είναι οι γιοι και οι θυγατέρες της Ζωής

που ενδιαφέρεται για τον εαυτό της.

Βγαίνουν μέσα από σας, όχι όμως για σας.

Και αν είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σας.

Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας,

όχι όμως και τις σκέψεις σας.

Γιατί έχουν τις δικές τους σκέψεις.

Μπορείτε να στεγάσετε τα σώματά τους,

όχι όμως τις ψυχές τους.

Γιατί οι ψυχές τους ζουν στο σπίτι του αύριο,

που εσείς δεν μπορείτε να επισκεφθείτε,

ούτε ακόμα στα όνειρά σας.

Μπορεί να προσπαθείτε να είστε σαν κι αυτά,

Όμως μην επιδιώκετε να τα κάνετε σαν εσάς.

Γιατί η ζωή δεν πηγαίνει προς τα πίσω,

Ούτε μένει με το χθες».

στίχοι του Χαλίλ Γκιμπράν από τον "Προφήτη"

Συμφωνώ απόλυτα και οι παραπάνω στίχοι με καλύπτουν απόλυτα.

Και να ενημερώσω ότι είμαι μοναχοπαίδι κι εγώ κ ο άντρας μου.

Και παρέες βρήκαμε, και ανθρώπους να ταιριάξουμε βρήκαμε...

Πάντα ήθελα αδερφάκι, ο άντρας μου όχι...

Ναι, θα ήθελα κι εγώ να κάνω 2ο παιδί, αλλά όχι για να μην είναι μόνο του το 1ο, αλλά επειδή αγαπάω τα παιδιά, και θα ήθελα να φέρω στον κόσμο πολλά, όμως το θέμα είναι να μπορείς κ να τα ζήσεις. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να σκεφτόμαστε κ όχι να προσφέρουμε παρέα στο παιδί που ήδη έχουμε, παρέα θα βρεί κ στο σχολείο κ στη γειτονιά κ παντου.

Τέλος πάντων, δεν θα συνεχίσω, διότι σέβομαι την γνώμη του κάθε ανθρώπου.

Συνεχίστε την συζήτησή σας, εγώ ήθελα απλά να πώ την άποψή μου...

Δεν τίθεται θέμα για να χαλαρώσω από τη στιγμή που σήμερα έχω μάθει

ότι είμαι εγωίστρια παρτάκιας έχω παραισθήσεις το παιδί μου θα γίνει κακομαθημένο

εξαρτημένο θα είναι ο αόρατος άνθρωπος στην κοινωνία

ότι το έφερα στον κόσμο για να έχω συντροφιά

και να καλύψω τις δικές μου ανάγκες όποιες κι αν είναι αυτές...

Και να σου πω το πρόβλημα που έχω στην όλη συζήτηση?

Δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζονται άνθρωποι για τις επιλογές τους

όποιες και αν είναι αυτές νομίζω πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα

να επιλέξει τον τρόπο που θα ζήσει είτε αφορά την οικογένεια του είτε όχι

νομίζω πως είναι ανεφαίρετο δικαίωμα και δεν μπαίνει σε σχολιασμούς και

χαρακτηρισμούς...

Διαφημίσεις

Panoz,

εγώ διακρίνω έναν φόβο στα λεγόμενα σου,

τι ακριβώς φοβάσαι;

-να μην έχει παρέα το μοναχοπαίδι;

-να μην μείνεις μόνος;

-να μην γίνει κακομαθημένο;

διότι:

-παρέες μπορούν να βρούνε παντού τα παιδιά(εγώ μεγάλωσα σε οικογένεια με 4 παιδιά, και οι παρέες μου ήταν έξω)

-μόνοι θα μείνουμε είτε το θέλουμε είτε όχι (έτσι είναι το φυσιολογικό)

-κακομαθημένα παιδιά μπορεί να υπάρχουν σε όλων των ειδών τις οικογένειες

- Το σχολείο και οι άλλες δραστηριότητες βοηθούν

- Χέστηκα για τον εαυτό μου

- Το να μάθει να μοιράζεται τα πραγματά του το θεωρώ σημαντικό

Δε πιστεύω ότι φοβάμαι κάτι και ο λόγος που προχωρήσαμε σε δεύτερο τώρα και όχι μετά από 10 χρόνια είναι για να παίζουν μαζί. Τόσο περίεργο σας φαίνεται;

Ένα ίσον κανένα με την έννοια ότι θα νιώσεις την απουσία του πολύ πιο εύκολα από ότι με περισσότερα παιδιά. Θα σου λείψει όταν θα πάει στο σχολείο και στις άλλες του υποχρεώσεις, ενώ όταν έχεις περισσότερα παιδιά όλο και κάποιο θα είναι εκεί να σου γεμίζει την ζωή.

αυτοαναιρείσαι!!!

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Ποσο ειναι η κορη σου? Μηπως να το αφησεις γι αργοτερα που ισως να εισαι πιο ετοιμη?

Να μην νοιωθεις τυψεις. Το θεμα ειναι να ειναι ευτυχισμενο το παιδι σου. Καλυτερα να εχει μια μαμα ηρεμη και ευτυχισμενη παρα μια υστερικη που θα τρεχει πανικοβλητη και δεν θα μπορει να του δωσει αυτα που χρειαζεται (τοσο οικονομικα οσο ψυχολογικα) .

Προσπαθησε να εχει παιδια γυρω του απλα ωστε να μην νοιωθει μοναξια και με τον καιρο βλεπεις.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ένα ίσον κανένα με την έννοια ότι θα νιώσεις την απουσία του πολύ πιο εύκολα από ότι με περισσότερα παιδιά. Θα σου λείψει όταν θα πάει στο σχολείο και στις άλλες του υποχρεώσεις, ενώ όταν έχεις περισσότερα παιδιά όλο και κάποιο θα είναι εκεί να σου γεμίζει την ζωή.

αυτοαναιρείσαι!!!

Ένα παιδί σου γεμίζει την ζωή. Δεν είναι αγγαρεία!

Ο εαυτός μου δε με ενδιαφέρει, γιατί αν με ενδιέφερε δε θα έκανα δύο παιδιά, μάλλον κανένα ή ακόμα καλύτερα θα έμενα εργένης να περνάω καλά. Τώρα πως ακριβώς αυτό θεωρείται αυτοαναίρεση δεν ξέρω.

ΗΜΟΥΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΘΕΤΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΗΛΘΕ Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΕΝΤΕΜΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΙΑ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.

Διαφημίσεις

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου ο καθένας κάνει όσα παιδιά θέλει και μπορεί

αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει και να κατακρίνει

κάποιον άλλον γιατί έχει ένα παιδί ή κανένα ή δέκα ελπίζω να γίνομαι κατανοητή....

:? Να πω κατι δεν θεωρω εγκλοβισμο το ενα παιδι.Εγω εκανα την μικρη μου μετα απο 3χρονια γαμου ,7δεσμου,την εκανα μετα απο αρκετη σκεψη.Για το οτι δεν ηθελα να κανω παιδι για πλακα η για να λεω να ρε εχω κι εγω παιδι :!::!::!: Το λογο που δεν εκανα κι αλλο ηταν πως δουλευα και δουλευω πααααααααρα πολλη και δεν ηθελα να αισθανωμε πως δεν δινω αυτο που πρεπει και στα δυο :!::!:

.png

Aριστουλα σε αγαπω

μπορεί κάποιος να περνάει καλά, όντας εργένης,

κάποιος με ένα παιδί, κάποιος με δύο και κάποιος με 9 παιδιά

δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε κάποιον και να τον λέμε εγωιστή,

επειδή επιλέγει να περνάει καλά με 1 παιδί, όπως κι εσύ επιλέγεις να περνάς καλά με 2, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ένας εργένης επιλέγει να είναι καλά χωρίς παιδί,

ποιος θα τον κρίνει;

ΜΑΡΑΚΙ ^ ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ, αν νιώθεις ''εγκλωβισμένη'' σε ένα παιδί,

θα είσαι ''εγκλωβισμένη'' και σε 10...

ΚΙ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΤΡΕΧΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΕΜΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΠΕΦΤΩ ΞΕΡΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΟΙΤΑΩ ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΠΤΩΜΑ.

Σκεφτείτε και το οικονομικό... εγώ πήγα σχολείο σε ιδιωτικό... δε θα πάει και το παιδί μου? (είναιδυνατόν να μην πάει σε καλύτερα σχολεία από μένα?) αν κάνω όμως δευτερο?? θα πρέπει να δίνω με σημερινά λεφτά πάνω από 10.000 με 15000 το χρόνο δίδακτρα + φροντιστήρια + αθλοπαιδιες + άλλα που μπορεί να προκύψουν (κατασκηνώσεις + παιδοψυχολόγοι για πιθανη δυσλεξία) κλ

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

εγωιστικό είναι το να γεννάμε παιδιά, και να τα παρκάρουμε σε γιαγιάδες,νταντάδες και τα συναφή για να μας τα μεγαλώσουν,

εγωιστικό είναι όταν κάνουμε παιδιά και ξεσπάμε πάνω τους τα νεύρα και τις ανασφάλειές μας, γιατί δεν τα βγάζουμε πέρα ή γιατί παρατήσαμε τα όνειρά μας και τα μεγαλώνουμε με την πεποίθηση ότι αυτά φταίνε γι' αυτό,

ξέρω πολλούς εγωιστές γονείς, όπως ξέρω και γονείς με κεφαλαία γράμματα που έχουν 1 παιδί.

Με αυτά που διαβάζω μου έρχεται να βάλω τα κλάματα.....By the way προσπάθησα να κάνω quote με τα λόγια της Pavlinas αλλά απέτυχα...Μήπως μπορείτε να μου πείτε πώς καθότι στραβάδι;

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

vasdeli πας εκεί που είναι το ποστ της Παυλίνας και

στα δεξιά σου γράφει gouote πατάς εκεί και γράφεις ελπίζω να βοήθησα!!!!

να χαιρόμαστε και να αγαπάμε τα παιδιά μας, όσα κι αν είναι...

ή όσα κι αν έχουμε αποφασίσει να έχουμε,

τίποτα άλλο δεν είναι ουσιώδες και σημαντικό,

καλό απόγευμα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...