Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μαιευτήριο Ρέα

RANIA

Recommended Posts

Γεννησα με καισαρικη (ειχα rooming in) κ αφησαν την μητερα μου να μεινει όλα τα βραδια...Πιο πολυ επειδη ποναγα απο την καισαρικη. Αλλιως με το μωρο δεν χρειαζεται καποιος δικος σου, σε βοηθανε όλες οι κοπελες εκει.:-D

Δεν μπορεί δηλαδή να μείνεις ο άνδρας μας ε?:(:(Και εγώ μάλλον για καισαρική με βλέπω αλλά δεν θέλω την μαμά μου μαζί, θέλω τον άνδρα μου και το μωράκι μας..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να ρωτήσω κάτι τις μανούλες που γέννησαν ήδη?Έχετε μείνει ευχαριστημένες από τους παιδιάτρους της κλινικής?Θέλω να πω, αυτόν που σας σύστησαν τον κρατήσατε τελικά ή τον αλλάξατε?Και για ποιο λόγο?(Είμαι σε αναζήτηση παιδιάτρου και έχω ψιλοπελαγώσει..!!)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Και εγω παιδιατρο ψαχνω...και μακαρι να βρω καποιον καλο συμβεβλημενο με το ταμείο μας γιατι εμαθα οτι οι επισκεψεις κοστίζουν περιπου 50 ευρω..πολλα λεφτα και είναι και δυσκολες ημερες...

iU5Hp2.png

Και εγω παιδιατρο ψαχνω...και μακαρι να βρω καποιον καλο συμβεβλημενο με το ταμείο μας γιατι εμαθα οτι οι επισκεψεις κοστίζουν περιπου 50 ευρω..πολλα λεφτα και είναι και δυσκολες ημερες...

Σε ποιο ταμείο είστε kittyme?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Οι παιδίατροι εκεί απ'ότι ρώτησα είναι ακριβοί στις επισκέψεις τους...

Μια χαρά, καλοί είναι αλλά ακριβούτσικοι!

Εμείς δεν αποφασίσαμε να επιλέξουμε απο εκεί, εκτός απο οικονομικούς λόγους και για λόγους απόστασης! Ήθελα να εχω ένα παιδίατρο κοντά στη περιοχή μου για παν ενδεχόμενο.

Διαφημίσεις

Μέσα στο μαιευτήριο η παιδίατρος που κοίταζε τον μικρό μου φάνηκε πολύ καλή και μου αφιέρωνε χρόνο κτλ κτλ και ενώ είχα σκοπό να πάρω αλλο παιδιατρο στο σπίτι πήρα αυτή τελικά αλλά δεν τα βρήκαμε τελικά.

Ηθελε κάθε 10 μέρες να έρχεται να βλέπει τον μικρο με 70Ε επίσκεψη χωρίς να έχει κάτι και ενα Σαββατο που την χρειάστηκα πραγματικά(ο μικρός έκλαγε επι 8 ώρες απαρηγόρητος δεν ηρεμούσε πουθενά και δεν έτρωγε) μου είπε να κλεισουμε ένα ραντεβου την Δευτέρα γιατι σήμερα έχω εφημερία και αυριο είναι Κυριακή οπότε να τα πουμε την Δευτερα και όταν τον έιδε μου είπε οτι απλά το παιδί μου είναι νευρικό και επι τόπου την άλλαξα και ο καινουργιος γιατρός μας είπε κατευθίαν οτι το παιδί έχει παλλινδρόμηση.

Απο ότι έχω καταλάβει και με άλλές μανούλες που έχω μιλήσει οι παιδιατροι στα Ιδ.Μαιευτήρια προσπαθούν να πιάσουν όσουν πιο πολλούς πελάτες μπορούν.Δενείναι τυχαίο που ο παιδιατρος που παρακολούθει το μωρό είναι απο την περιοχή σου.Το καλύτερο είναι να έχεις συστάσεις απο άλλους γονεις για τον παιδιάτρο

Για τις μανούλες που ακομα περιμενουν βιβλιαρια απο το ΡΕΑ....

Επιτέλους πήρα σημερα απο την Νομαρχία Αθηνων, (υγειονομικο τομέα ). Απο εκει μπορείτε να παραλαβετε αφου προσκομίσετε τις φωτοτυπιες..Στο ΡΕΑ μου ειπαν ότι ακομα δεν εφεραν.....ΧΑΟΣ! :rolleyes:

γεννησα ιουλιο και τηλεφωνησα σημερα στο ρεα για το βιβλιαριο.....μου ειπαν οτι μολις παρελαβαν μερικα και δινουν σε οσες γεννησαν φλεβαρη αλλα επειδη τηλεφωνησα θα μου κρατησουν.....εστειλα το νονο μας και το πηρε!!!!!!:mrgreen::mrgreen:

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Σε ποιο ταμείο είστε kittyme?

ΤΑΠ ΟΤΕ και δυστηχώς εχει πολύ λιγους συμβεβλημενους παιδιατρους...μαλλον θα πρέπει να βρω καποιον καλό εδω στην περιοχή μου που να μην περνει και πολλά σε κάθε επίσκεψη!!

iU5Hp2.png

ΤΑΠ ΟΤΕ και δυστηχώς εχει πολύ λιγους συμβεβλημενους παιδιατρους...μαλλον θα πρέπει να βρω καποιον καλό εδω στην περιοχή μου που να μην περνει και πολλά σε κάθε επίσκεψη!!

Σε ποια περιοχή είσαι?Ναι ξέρω τι λες..Εγώ ευτυχώς βρήκα κάποιον συμβεβλημένο παρόλο που δεν είναι στο Ρέα

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Σε ποια περιοχή είσαι?Ναι ξέρω τι λες..Εγώ ευτυχώς βρήκα κάποιον συμβεβλημένο παρόλο που δεν είναι στο Ρέα

Είμαι στα Κάτω Πατήσια, αλλά και στον Αγ. Ελευθεριο, Γαλάτσι ή Αγ. Αναργύρους να έβρισκα καποιον καλό θα ήμουν ευχαριστημενη αρκεί να μην θελει πολυ ακριβη την επίσκεψη.

iU5Hp2.png

Διαφημίσεις

Μέσα στο μαιευτήριο η παιδίατρος που κοίταζε τον μικρό μου φάνηκε πολύ καλή και μου αφιέρωνε χρόνο κτλ κτλ και ενώ είχα σκοπό να πάρω αλλο παιδιατρο στο σπίτι πήρα αυτή αλλά δεν τα βρήκαμε τελικά.

Ηθελε κάθε 10 μέρες να έρχεται να βλέπει τον μικρο με 70Ε επίσκεψη χωρίς να έχει κάτι και ενα Σαββατο που την χρειάστηκα πραγματικά(ο μικρός έκλαγε επι 8 ώρες απαρηγόρητος δεν ηρεμούσε πουθενά και δεν έτρωγε) μου είπε να κλεισουμε ένα ραντεβου την Δευτέρα γιατι σήμερα έχω εφημερία και αυριο είναι Κυριακή οπότε να τα πουμε την Δευτερα και όταν τον έιδε μου είπε οτι απλά το παιδί μου είναι νευρικό και επι τόπου την άλλαξα και ο καινουργιος γιατρός μας είπε κατευθίαν οτι το παιδί έχει παλλινδρόμηση.

Σοφία η ίδια παιδίατρος μας ήρθε κ εμας την τελευταία μέρα που φεύγαμε! Παρόλο που μας φάνηκε καλή τα 70 ευρώ είναι πολλά και τελικά καταλήξαμε σε μια παιδίατρο με συστάσεις πολύυυ κοντά στο σπίτι μας.

Τις προηγούμενες όμως ημέρες παραμονής στο Ρέα ερχόταν ενας άλλος παιδίατρος απαράδεκτος! Αυτός μου έδωσε και τυποποιημένη συνταγή με το τι θα "χρειαστώ", στην οποία συμπεριλάμβανε και βρεφικό γάλα παρόλο που του είπα οτι θηλάζω αποκλειστικά... δεν πτοήθηκε όμως καθόλου. Απορώ αν με τέτοια συμπεριφορά περίμενε οτι θα με πιάσει και πελάτη!

Σοφία η ίδια παιδίατρος μας ήρθε κ εμας την τελευταία μέρα που φεύγαμε! Παρόλο που μας φάνηκε καλή τα 70 ευρώ είναι πολλά και τελικά καταλήξαμε σε μια παιδίατρο με συστάσεις πολύυυ κοντά στο σπίτι μας.

Τις προηγούμενες όμως ημέρες παραμονής στο Ρέα ερχόταν ενας άλλος παιδίατρος απαράδεκτος! Αυτός μου έδωσε και τυποποιημένη συνταγή με το τι θα "χρειαστώ", στην οποία συμπεριλάμβανε και βρεφικό γάλα παρόλο που του είπα οτι θηλάζω αποκλειστικά... δεν πτοήθηκε όμως καθόλου. Απορώ αν με τέτοια συμπεριφορά περίμενε οτι θα με πιάσει και πελάτη!

Αγαπητή Kathie καταρχην να σου ζησει το μωρακι σου! Θελω να σε ρωτησω σχετικα με τον αποκλειστικο θηλασμο. Είχες room in;;Θα κανω καισαρικη σε 2 εβδομαδες περιπου και θελω αποκλειστικο θηλασμο. Αν δεν θα εχω το μωρακι στο δωματιο φοβαμαι μηπως και το ταϊζουν ξενο γαλα και μου το φέρνουν ταϊσμενο και δε ξερω τι να κανω....Ποια ηταν η δικη σου εμπειρια;Υποστηριζουν τον θηλασμο;;

iU5Hp2.png

Να ρωτήσω και κάτι άλλο ?Όσες γεννήσατε ήδη, μείνατε ευχαριστημένες από τις μαίες εκεί? Θέλω να πω σας βοήθησαν στον θέμα του θηλασμού όπως και όσο έπρεπε?Σας έδωσαν το μωρό απευθείας?Υπήρξε κάτι που δεν σας άρεσε?Σκέφτομαι μήπως έπαιρνα δική μου μαία για το θέμα του θηλασμού αλλά δεν ξέρω τελικά (οικονομικό το θέμα). Και στον τοκετό πως ήτανε?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Οι μαίες ήταν πολύ εξυπηρετικές, φιλικές και πρόθυμες να σε βοηθήσουν σε οτι και αν ζητούσες. Επίσης και στο τοκετό ήταν ενθαρρυντικές και πάντα δίπλα μου!!!

kittyme και oneiraki με το καλό τα μωράκια σας!

Εγώ έμεινα σε δίκλινο οικονομικό με rooming in και είχα ξεκαθαρίσει οτι ήθελα αποκλειστικό θηλασμό. Έτσι, είχαν βάλει στο "πυρέξ" μου το σχετικό σηματάκι και με διαβεβαίωναν οτι όταν μου την έπαιρναν και για όση ώρα παρέμενε στο θάλαμο νεογνών δεν της έδιναν τίποτα... Φαντάζομαι οτι ήταν αλήθεια, αφού η μικρή είχε όρεξη γενικά.

Οι μαίες με υποστήριξαν στο θέμα του θηλασμού. Ομολογώ όμως οτι αν δεν είχα ενημερωθεί και δεν είχα διαβάσει τα τόσα προβλήματα που κατά καιρούς έχουν αντιμετωπίσει οι κοπέλες του φόρουμ ίσως δεν θα τα κατάφερνα τόσο καλά. Οι περισσότερες δεν μου έδειχναν δηλαδή κάποια "τεχνική", απλά πίεζαν το μωρό στο στήθος και όπως πιάσει!

Το χειρότερο είναι οτι το δεύτερο βράδυ -που ακόμα είχα πρωτόγαλα- κ ενώ το μωρό δεν σταματούσε να κλαίει παρά τον πολύωρο θηλασμό, η νυχτερινή βάρδυα με τρομοκράτησε λέγοντας μου οτι έχει λυσσάξει στην πείνα κ πρέπει οπωσδήποτε να της δώσω συμπλήρωμα... το οποίο και μου έφερε με μεγάλο ζήλο... ευτυχώς δεν είχε κάποια συνέπεια στο θηλασμό και έκτοτε θηλάζουμε αποκλειστικά.

Εκ των υστέρων... δική μου μαία δεν θα έπαιρνα, μία-δύο από τις κοπέλες ήταν πολύ καλές και σαφώς πιο ενημερωμένες. Μπορείς να δεις πως θα πάει η πρώτη μέρα και να πράξεις αναλόγως?

Ααα... και το μωρό δεν μου το έδωσαν κατευθείαν για θηλασμό, αλλά 4 περίπου ώρες μετά τον τοκετό.

Διαφημίσεις

Το χειρότερο είναι οτι το δεύτερο βράδυ -που ακόμα είχα πρωτόγαλα- κ ενώ το μωρό δεν σταματούσε να κλαίει παρά τον πολύωρο θηλασμό, η νυχτερινή βάρδυα με τρομοκράτησε λέγοντας μου οτι έχει λυσσάξει στην πείνα κ πρέπει οπωσδήποτε να της δώσω συμπλήρωμα... το οποίο και μου έφερε με μεγάλο ζήλο... ευτυχώς δεν είχε κάποια συνέπεια στο θηλασμό και έκτοτε θηλάζουμε αποκλειστικά.

Εκ των υστέρων... δική μου μαία δεν θα έπαιρνα, μία-δύο από τις κοπέλες ήταν πολύ καλές και σαφώς πιο ενημερωμένες. Μπορείς να δεις πως θα πάει η πρώτη μέρα και να πράξεις αναλόγως?

Ααα... και το μωρό δεν μου το έδωσαν κατευθείαν για θηλασμό, αλλά 4 περίπου ώρες μετά τον τοκετό.

Αν πρόκειται να την πληρώσω τι να την κάνω πχ αν δεν την έχω από την αρχή?Να αυτά είναι που φοβάμαι και εγώ..Εμείς θα μείνουμε σε τρίκλινο και αν πάμε με καισαρική δεν ξέρω τι θα γίνει με τον θηλασμό και το σάκχαρο..Γιατί στο άργησαν όμως τόσο?Τόσο κάνουν γενικώς να τα φέρουν?:confused::confused:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη ?(συγνώμη σας έχω πρήξει στις ερωτήσεις...) Μήπως γνωρίζεται πόσο κοστίζει η παραμονή σε θερμοκοιτίδα και σε ΜΕΝΝ την ημέρα?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Αν πρόκειται να την πληρώσω τι να την κάνω πχ αν δεν την έχω από την αρχή?Να αυτά είναι που φοβάμαι και εγώ..Εμείς θα μείνουμε σε τρίκλινο και αν πάμε με καισαρική δεν ξέρω τι θα γίνει με τον θηλασμό και το σάκχαρο..Γιατί στο άργησαν όμως τόσο?Τόσο κάνουν γενικώς να τα φέρουν?:confused::confused:

Βασικά μου την έδωσαν αγκαλίτσα κατευθείαν μόλις γεννήθηκε αλλά ήταν τέτοια η χαρά μου που είχαν πάει όλα καλά με τον Φ.Τ. που δεν μου πέρασε να την θηλάσω αμέσως...

Στην ανάνηψη -εκεί που μας είχανε μέχρι να μας πάνε στα δωμάτια- δεν μας έφεραν τα μωράκια και μετά μέχρι να ανέβω στο δωμάτιο και να με φτιάξουν πέρασε κάποια ώρα. Στο δωμάτιο, δυο φορές που ζήτησα το μωρό μου είπαν οτι την ετοίμαζαν και υπήρχε κάποια διαδικασία. Την τρίτη φορά που τη ζήτησα μου την έφεραν! Τώρα τί να πω... να ήταν τυχαία η καθυστέρηση και γενικά να τα φέρνουν πιο γρήγορα?

εγω γεννησα με κτ στς 2, ανεβηκα στο δωματιο κατα τις 6 και μπηκε ο αντρας μου να με δει, και μετα, αφου με ετοιμασαν μπηκαν πρωτα οι δικοι μου αν θυμαμαι καλα και μετα μου εφεραν το μωρακι μου.......αργησαν πολυ...σκεφτειται οτι στο χ/ο τον ειδα για δευτερολεπτα γιατι μετα μαλλον λιποθυμησα..........θυμαμαι εκεινο το ασπρουλιαρικο πλασματακι να κανει ουαααααα, και μετα τιποτα.......:(:(ξυπνησα σχεδον αφου με ραψανε.......

παντως νομιζω οτι γενικα καθυστερουν.....

οσο για τις μαιες...αλλες ειναι καλες, αλλες οχι...θυμαμαι μια ξινη που ηθρε 6 το πρωι να κανουμε λεει κλισμα..εντολη της γιατρου μου......φυσικα αρνηθηκα και η γιατρος μου δεν ηξερε τιποτα!!!!γι'αυτο κοριτσια να ρωταται παντα τι κανετε και γιατι...θα μου πεις τωρα ενα κλισμα ητανε......αλλα δεν βρηκα το λογω να το κανω...

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

εγω γεννησα με κτ στς 2, ανεβηκα στο δωματιο κατα τις 6 και μπηκε ο αντρας μου να με δει, και μετα, αφου με ετοιμασαν μπηκαν πρωτα οι δικοι μου αν θυμαμαι καλα και μετα μου εφεραν το μωρακι μου.......αργησαν πολυ...σκεφτειται οτι στο χ/ο τον ειδα για δευτερολεπτα γιατι μετα μαλλον λιποθυμησα..........θυμαμαι εκεινο το ασπρουλιαρικο πλασματακι να κανει ουαααααα, και μετα τιποτα.......:(:(ξυπνησα σχεδον αφου με ραψανε.......

παντως νομιζω οτι γενικα καθυστερουν.....

οσο για τις μαιες...αλλες ειναι καλες, αλλες οχι...θυμαμαι μια ξινη που ηθρε 6 το πρωι να κανουμε λεει κλισμα..εντολη της γιατρου μου......φυσικα αρνηθηκα και η γιατρος μου δεν ηξερε τιποτα!!!!γι'αυτο κοριτσια να ρωταται παντα τι κανετε και γιατι...θα μου πεις τωρα ενα κλισμα ητανε......αλλα δεν βρηκα το λογω να το κανω...

Μα γιατί σε κρατήσανε 4 ώρες??Και γιατί να σου κάνουν κλίσμα???Αυτές τις ξινές είναι που σκέφτομαι και εγώ..:rolleyes::rolleyes:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

μη φοβαισαι τιποτα, καμια δεν εχεις αναγκη!!!!επειδη ξερω τα πραγματα εκ των εσω...ειμαστε λιγο περιεργες οι του κλαδου υγειας....:P:p!!!!σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να μη βλεπεις την ωρα να γυρισεις σπιτι!!!αλλωστε εσυ ξερεις πολυ καλυτερα τι εχεις αναγκη ή οχι......μονο μη σε τρομαξουν...αν ζητησεις να εχεις το μωρο 24 ωρες διπλα σου θα σου ζητησουν να υπογραψεις ενα χαρτι....οι νεες μαμαδες φοβουνται να το κανουν....αλλωστε σε 2-3 μερες θα παρεις το μωρο σου σπιτι, απλα κανεις την αρχη στο μαιευτηριο, εκει στο αλλαζουν και στο μπανιαρουν κιολας!!!!εσυ εχεις μονο θηλασμο και να το χαζευεις με τις ωρες!!!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

μη φοβαισαι τιποτα, καμια δεν εχεις αναγκη!!!!επειδη ξερω τα πραγματα εκ των εσω...ειμαστε λιγο περιεργες οι του κλαδου υγειας....:P:p!!!!σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να μη βλεπεις την ωρα να γυρισεις σπιτι!!!αλλωστε εσυ ξερεις πολυ καλυτερα τι εχεις αναγκη ή οχι......μονο μη σε τρομαξουν...αν ζητησεις να εχεις το μωρο 24 ωρες διπλα σου θα σου ζητησουν να υπογραψεις ενα χαρτι....οι νεες μαμαδες φοβουνται να το κανουν....αλλωστε σε 2-3 μερες θα παρεις το μωρο σου σπιτι, απλα κανεις την αρχη στο μαιευτηριο, εκει στο αλλαζουν και στο μπανιαρουν κιολας!!!!εσυ εχεις μονο θηλασμο και να το χαζευεις με τις ωρες!!!!!

Που το χαρτί λέει τί??Ότι αν πνίξω το μωρό στα φιλιά δεν φέρουν καμία ευθύνη???:D:D:D:D

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Που το χαρτί λέει τί??Ότι αν πνίξω το μωρό στα φιλιά δεν φέρουν καμία ευθύνη???:D:D:D:D

δεν ξερω τι λεει το χαρτι:P:p.....εμενα με ρωτησαν αν υπεγραψα μετα δεν το ξαναανεφεραν....επεμενα συνεχεια ομως να μου φερνου το μωρο......το επερναν για αλλαγμα και αφου το ζητουσα 4-5 φορες μου το ξαναεφερναν.....υποτιθεται οτι οταν κανεις εισαγωγη δηλωνεις rooming in!!!!!!!!παντος ολη την ωρα θα το χαζευεις....θυμαμαι την πρωτη βραδια χειρουργημενη λιγες ωρες πριν, δεν ηθελα να μεινει κανεις μαζι μου....πονουσα πολυ αλλα ηθελα μονο τον γιο μου διπλα μου...τον ειχα ολη νυχτα επανω στο στερνο μου και κοιμομασταν αγκαλιτσα...μεγαλες στιγμες!!!!θυμαμαι τα ποδαρακια του δεν εφταναν ουτε την τομη μου και τωρα ειναι κοτζαμ αντρας!!!!!!!!αχ κοριτσια...ποσο σας ζηλευω..................................................................

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

δεν ξερω τι λεει το χαρτι:P:p.....εμενα με ρωτησαν αν υπεγραψα μετα δεν το ξαναανεφεραν....επεμενα συνεχεια ομως να μου φερνου το μωρο......το επερναν για αλλαγμα και αφου το ζητουσα 4-5 φορες μου το ξαναεφερναν.....υποτιθεται οτι οταν κανεις εισαγωγη δηλωνεις rooming in!!!!!!!!

Δηλαδή αν είναι να τους το ζητάς να στο επιστρέψουν όταν έχεις δηλώσει rooming in τί γίνεται όταν τους το αφήνεις και δηλώνεις μόνο αποκλειστικό θηλασμό???:shock::shock::shock::shock:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...