Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σπιτικες φυσικές συνταγές καλλυντικών,καθαριστικών κλπ

Recommended Posts

Σοφία δοκίμασες την οδοντόκρεμα με λάδι καρύδας τελικά??

Εγώ το σκ που είχα έμπνευση έκατσα κι έκανα στα κουτουρού γιατί δεν έχω και υλικά αυτοσχέδιο αποσμητικό σε ρολ-ον. Έβαλα τα παρακάτω:

2 μέρη αλόη σε τζελ

2 μέρη γκυκερίνη

1 μέρος φαρμακευτικό οξυζενέ

20 σταγόνες αιθέρια έλαια (μίξη έκανα εγώ)

Τα ανακάτεψα και τα έβαλα σε παλιά συσκευή από αποσμητικό. Καλό μου βγήκε πάντως, δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε σκληρές συνθήκες αλλά τη δουλειά του την κάνει. Θέλω λίγο χρόνο για περισσότερες δοκιμές και παρατηρήσεις. Θέλω ακόμα μερικά τεστ να δω αν λεκιάζει τα ρούχα που δεν το νομίζω να τα λεκιάζει περισσότερο από τον σκέτο ιδρώτα δλδ... και αν έχω τυχόν δερματικά θεματάκια μιας και έχω ευαίσθητη επιδερμίδα. Ίσως ήθελα να είναι λίγο πιο ενυδατικό το αποτέλεσμα... οπότε και την επόμενη φορά θα προσθέσω 1-2 κάψουλες βιταμίνης ε. Ίσως πρέπει να μειώσω τη γλυκερίνη που κάπου διάβασα ότι υπερβολική ποσότητα ξηραίνει το δέρμα. Σκεφτόμουν επίσης κανένα έλαιο, αλλά τότε θα λεκιάζει σίγουρα τα ρούχα και δεν θέλω... θα δούμε, μόνο οι δοκιμές θα οδηγήσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Εσύ τι λες Σοφία? Καμία γνώμη πολυδιαβασμένο μου παιδί??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 217
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

mikio είπε:
Σοφία δοκίμασες την οδοντόκρεμα με λάδι καρύδας τελικά??

Oχι.....δυστυχώς ακόμα δεν τα έχω καταφέρει

να συγκεντρώσω τα υλικά.

Και επειδή μας είχε τελειώσει η δικιά μας

αγόρασα μια έτοιμη και ψιλο-τεμπέλιασα τώρα....:oops:

Θα την κάνω όμως

κάποια στιγμή και θα σας πω!!

(αυτό το καιρό ασχολούμαι με κάτι πασχαλιάτικα δωράκια

που φτιάχνω με καλαθάκια και σαπούνια

-θα σας βάλω φωτο όταν τα τελειώσω)

Παράθεση
Εγώ το σκ που είχα έμπνευση έκατσα κι έκανα στα κουτουρού γιατί δεν έχω και υλικά αυτοσχέδιο αποσμητικό σε ρολ-ον. Έβαλα τα παρακάτω:

2 μέρη αλόη σε τζελ

2 μέρη γκυκερίνη

1 μέρος φαρμακευτικό οξυζενέ

20 σταγόνες αιθέρια έλαια (μίξη έκανα εγώ)

Τα ανακάτεψα και τα έβαλα σε παλιά συσκευή από αποσμητικό. Καλό μου βγήκε πάντως, δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε σκληρές συνθήκες αλλά τη δουλειά του την κάνει. Θέλω λίγο χρόνο για περισσότερες δοκιμές και παρατηρήσεις. Θέλω ακόμα μερικά τεστ να δω αν λεκιάζει τα ρούχα που δεν το νομίζω να τα λεκιάζει περισσότερο από τον σκέτο ιδρώτα δλδ... και αν έχω τυχόν δερματικά θεματάκια μιας και έχω ευαίσθητη επιδερμίδα. Ίσως ήθελα να είναι λίγο πιο ενυδατικό το αποτέλεσμα... οπότε και την επόμενη φορά θα προσθέσω 1-2 κάψουλες βιταμίνης ε. Ίσως πρέπει να μειώσω τη γλυκερίνη που κάπου διάβασα ότι υπερβολική ποσότητα ξηραίνει το δέρμα. Σκεφτόμουν επίσης κανένα έλαιο, αλλά τότε θα λεκιάζει σίγουρα τα ρούχα και δεν θέλω... θα δούμε, μόνο οι δοκιμές θα οδηγήσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Εσύ τι λες Σοφία? Καμία γνώμη πολυδιαβασμένο μου παιδί??

Εγώ έχω κατα-βολευτεί την σόδα με coconut oil και corn-flour.

Δεν θυμάμαι να μου λέκιαζε τα ρούχα το καλοκαίρι....:?

Εβαζα λίγη βέβαια....

γενικά δεν έχω και ιδιαίτερο πρόβλημα με κακοσμία

στις μασχάλες οπότε δεν μπορώ να είμαι και ιδιαίτερα

αντικειμενική.

Θα δω πάντως και φέτος και θα σου πω.

soevan07 είπε:
Oχι.....δυστυχώς ακόμα δεν τα έχω καταφέρει

να συγκεντρώσω τα υλικά.

Και επειδή μας είχε τελειώσει η δικιά μας

αγόρασα μια έτοιμη και ψιλο-τεμπέλιασα τώρα....:oops:

Θα την κάνω όμως

κάποια στιγμή και θα σας πω!!

(αυτό το καιρό ασχολούμαι με κάτι πασχαλιάτικα δωράκια

που φτιάχνω με καλαθάκια και σαπούνια

-θα σας βάλω φωτο όταν τα τελειώσω)

Εγώ έχω κατα-βολευτεί την σόδα με coconut oil και corn-flour.

Δεν θυμάμαι να μου λέκιαζε τα ρούχα το καλοκαίρι....:?

Εβαζα λίγη βέβαια....

γενικά δεν έχω και ιδιαίτερο πρόβλημα με κακοσμία

στις μασχάλες οπότε δεν μπορώ να είμαι και ιδιαίτερα

αντικειμενική.

Θα δω πάντως και φέτος και θα σου πω.

Ωραία η ιδέα για τα δωράκια, να μας βάλεις φώτο για ιδέες! Βρήκα και καυστική σόδα και καυστική ποτάσα στο μαγαζί που προμηθεύομαι, σαπούνια, βόρακα, σόδες κλπ. και πού θα μου πάει, θα τα φτιάξω τα σαπούνια! Υγρά και στερεά...

Κι εγώ με τα υλικά έχω θέμα, άμα δεν έχεις δίπλα σου το πράγμα και πρέπει να παραγγέλνεις μέσω νετ, να κάνεις λίστα, να πηγαίνεις για να βάλεις λεφτά στην κάρτα στην τραπέζα κλπ... αναβολή στην αναβολή το πάω κι εγώ... Ειδικά τώρα που τα οικονομικά έχουν σφίξει... Αλλά έχω και ζήτηση, από 2-3 γνωστούς που τους χάρισα 1-2 πραγματάκια...

Με το αποσμητικό κι εγώ έφτιαχνα με σόδα, λάδι καρύδας και κορν φλάουρ και ξέρεις ποιο ήταν το πρόβλημα που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνέβαινε και δεν έκανα πειράματα για να το ανακαλύψω να σου οω την αλήθεια...

Χρησιμοποιούσα αυτό το αποσμητικό και στο πλυντήριο, τον συνδυασμό πλυστική σόδα-σαπούνι-βόρακα. Κάποια μπλουζάκια μου στην περιοχή της μασχάλης έβγαιναν με μια σκούρα σκιά-στάμπα. Την πρώτη φορά βγάζω ένα βαμβακερό αμάνικο φούξια μπλουζάκι μου και βλέπω στη μία μασχάλη μία σκιά σκούρα περίπου μπλε σε μέγεθος ενός δαχτύλου. Στην αρχή σκέφτηκα

επειδή βάζω διάφορα χρωματιστά μαζί μήπως μου παράπεσε κανένα σκούρο ρούχο και ξέβαψε και μου έβαψε το μπλουζάκι. Δεν ήταν αυτό όμως και έπειτα το παρατήρησα κι άλλες φορές... Ίσως κάποια αντίδραση είχα με τα συστατικά του απορρυπαντικού. Ποιο αντιδρούσε δεν ξέρω... το λάδι καρύδας άραγε, η σόδα αποκλείεται γιατί έχει και το απορρυπαντικό μέσα, έπειτα έμενε το κορν φλάουρ που χλωμό το κόβω... τώρα σκέφτομαι μήπως έφταιγε το αιθέριο έλαιο αλλά το βάζω και στη θήκη του μαλακτικού μαζί με ξύδι και δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα... Έχω βάλει το ίδιο και στο υγρό που έφτιαξα και θα δω αν έχω πρόβλημα και φέτος... Το κουλό είναι ότι μόνο στα καλοκαιρινά ρούχα το πάθαινα αυτό. Ίσως φταίει το ύφασμα, ίσως και οι αποχρώσεις των ρούχων... αφού τώρα το χειμώνα τα περισσότερα είναι σκούρα και ακόμα κι αν είχαν στάμπες δε θα φαίνονταν. Τι να πω... θα δείξει.

Αν αυτή η σκούρα απόχρωση σου θύμιζε "λαδιά"

τότε είναι σίγουρα το coconut oil. :(

(Προσωπικά τo λατρεύω το coconut oil γιατί μου αρέσει πολύ το άρωμά του!!

Αγοράζω του Μercola για την ζαχαροπλαστική μου και μοσχοβολάει!! )

soevan07 είπε:
Αν αυτή η σκούρα απόχρωση σου θύμιζε "λαδιά"

τότε είναι σίγουρα το coconut oil. :(

(Προσωπικά τo λατρεύω το coconut oil γιατί μου αρέσει πολύ το άρωμά του!!

Αγοράζω του Μercola για την ζαχαροπλαστική μου και μοσχοβολάει!! )

Δεν είμαι και τόσο σίγουρη γιατί δεν ήταν σαν σκιά που αφήνει το λάδι (π.χ. ελαιόλαδο) αν δεν του κάνεις μια προεργασία με το φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου. Ήταν πολύ σκούρα, σαν σκούρο μπλε, αν δεν τα είχα αντιμετωπίσει με χημικά πέρυσι ίσως να έχω φυλάξει κανένα ρούχο που έλεγα ότι θα του βάλω κανένα λευκαντικό μπας και φύγει. Αν έχω φυλάξει θα σου βάλω φώτο.Ήμουν πεπεισμένη ότι ξέβαψε κανένα σκούρο ρούχο και μου τα έβαψε. Αν το λάδι καρύδας κάνει πιο σκούρα σκιά δεν το γνωρίζω... αλλά είναι και πιθανό επειδή τα μπλουζάκια ήταν και χρωματιστά να έγινε αυτό, π.χ. στο φούξια ίσως είναι λογικό μια γκρι σκιά να φαινόταν σαν μπλε... Χμμμμ με έβαλες σε σκέψεις...

Σε μαγειρική-ζαχαροπλαστική κλπ δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλο λάδι πέρα από το ελαιόλαδο, δεν τα γνωρίζω και δεν τα έχω μελετήσει, απλά πάντα είχα στο μυαλό μου ότι τα άλλα λάδια δεν είναι τόσο υγιεινά και φοβόμουν να κάνω δοκιμές.

Διαφημίσεις

mikio είπε:

Σε μαγειρική-ζαχαροπλαστική κλπ δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλο λάδι πέρα από το ελαιόλαδο, δεν τα γνωρίζω και δεν τα έχω μελετήσει, απλά πάντα είχα στο μυαλό μου ότι τα άλλα λάδια δεν είναι τόσο υγιεινά και φοβόμουν να κάνω δοκιμές.

Το coconut oil θεωρείται πολύ υγιεινό

ιδίως σε υψηλές θερμοκρασίες.

Στην μαγειρική εμάς προσωπικά δεν μας αρέσει,

γιατί αφήνει μια γλυκιά γεύση καρύδας.

(εγώ μαγειρεύω -εννοείται- μόνο με ελαιόλαδο)

Στην ζαχαροπλαστική όμως είναι σούπερ!!!

απ τις πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις!!

(Μακριά απο μαργαρίνες κλπ που είναι απο τα πιο ανθυγιεινά "βούτυρα"

γιατί είναι φουλ επεξεργασμένα!!)

Ρίξε μια ματιά εδώ

Τελικά έπλυνα τα δοντάκια της μικρούλας με σκέτο coconut oil.

Εδειχνε να της αρέσει πάντως........

Δείτε αυτό

Το έλαιο καρύδας καταπολεμά την τερηδόνα

43608AA5F3E59B30A34AD185145C96A6.jpg

Το επεξεργασμένο με ένζυμα - όπως στην πέψη - έλαιο ινδικής καρύδας καταπολεμά το βακτήριο που προκαλεί την τερηδόνα σύμφωνα με νέα μελέτη

Λονδίνο.

Τα έλαιο ινδικής καρύδας επιτίθεται στα βακτήρια που προκαλούν την τερηδόνα, όπως ανακάλυψαν ερευνητές από την Ιρλανδία. Η δράση του είναι μάλιστα τόσο αποτελεσματική ώστε οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει μια φυσική και μη επιβαρυντική εναλλακτική λύση απέναντι στα φάρμακα.

Η τερηδόνα αποτελεί οδοντική «μάστιγα» στον ανεπτυγμένο κόσμο, όπου προσβάλλει το 60% με 90% των παιδιών αλλά και πολλούς ενήλικες. Τα βακτήρια που προκαλούν τη φλεγμονή – και κατʼ επέκταση τη φθορά των δοντιών – προέρχονται από τα υπολείμματα των τροφών και είναι κυρίως δυο, ο Streptococcusmutans και ο γαλακτοβάκιλλος.

Πρωταθλητής το έλαιο της ινδικής καρύδας

Αναζητώντας φυσικούς τρόπους για την καταπολέμηση διαφόρων βακτηριακής προέλευσης παθήσεων οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Αθλον στην Ιρλανδία εξέτασαν την επίδραση τριών ελαίων – ινδικής καρύδας, φυτικού ελαίου και ελαιόλαδου – σε διάφορα στελέχη του βακτηρίου στρεπτόκοκκος που «κατοικοεδρεύουν» στο στόμα. Τα έλαια δοκιμάστηκαν σε δυο εκδοχές: στη φυσική τους μορφή και επεξεργασμένα με ένζυμα, σε μια διαδικασία παρόμοια με την πέψη.

Το επεξεργασμένο με ένζυμα έλαιο ινδικής καρύδας ήταν το μόνο που αποδείχθηκε αποτελεσματικό, εφόσον φάνηκε να εμποδίζει την ανάπτυξη των περισσότερων στελεχών του βακτηρίου, μεταξύ αυτών και του Streptococcusmutans, ενός από τους κύριους «ένοχους» για την τερηδόνα.

Επίσης φάνηκε αποτελεσματικό εναντίον στελεχών του βακτηρίου που προκαλούν τις άφθες.

Φυσικό αντιβακτηριακό

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ενισχυμένη δράση του επεξεργασμένου ελαίου ινδικής καρύδας οφείλεται στις χημικές αντιδράσεις που προκαλούν τα ένζυμα, οι οποίες δημιουργούν οξέα που καταστέλλουν τα βακτήρια. Αυτό στηρίζεται και από το γεγονός ότι προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το επεξεργασμένο με ένζυμα γάλα γίνεται επίσης δραστικό εναντίον του Streptococcusmutans.

Στο επόμενο στάδιο οι ερευνητές σκοπεύουν να διερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις που συντελούνται σε μοριακό επίπεδο καθώς και να εξετάσουν ποια άλλα βακτήρια μπορεί να καταπολεμήσει το επεξεργασμένο με ένζυμα έλαιο καρύδας. Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής και ελάχιστα επιβαρυντικής για τον οργανισμό θεραπείας.

«Λειτουργεί σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις» εξήγησε ο Ντέιμιεν Μπρέιντι, επικεφαλής της μελέτης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στο συνέδριο της Εταιρείας Γενικής Μικροβιολογίας της Βρετανίας. «Επίσης, με την αυξανόμενη ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά είναι σημαντικό να στρέψουμε την προσοχή μας σε νέους τρόπους για την καταπολέμηση των μικροβιακών λοιμώξεων».

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=473149

Δείτε και αυτό

Λάδι καρύδας- οι 80 χρήσεις του

Coconut_Oil1.jpg

Προσφέροντας μια πληθώρα οφέλη για την υγεία, το λάδι καρύδας είναι σε προσιτή τιμή, εύκολα διαθέσιμο και εντελώς φυσικό. Έχω ερωτευτεί με το λάδι καρύδας και το οτι το χρησιμοποιούμε για ΟΛΑ. Κυριολεκτικά. το έχω αγοράσει σε 5λιτρο, και το έχω διατηρήσει όλο το σπίτι μου. Έχω ακόμη και στο αυτοκίνητο. Τό παρόν είναι μια μικρή ενημέρωση για να σας εμπνεύσει, για να δείτε αυτό το καταπληκτικό έλαιο, συμπεριλαμβανομένων των 80 τρόπων χρήσης του

Γενικές πληροφορίες σχετικά με Coconut Oil

Λάδι καρύδας είναι:

· Αντιφλεγμονώδες

· Αντιμικροβιακό

· Αντιμυκητισιακο

· αντι-ιικό

· Βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών

Ημερήσια δόση:

Εδώ είναι ένα διάγραμμα που περιγράφει τη συνιστώμενη ημερήσια δόση από παρθένο λάδι καρύδας για άτομα άνω των 12 ετών. Το λάδι καρύδας μπορεί να καταναλώνεται από παιδιά κάτω των 12, αλλά καλό είναι να ελέγξετε με τον υπεύθυνο ιατρό για τη σωστή δοσολογία. Κάθε καλή φυσιοπαθητικός θα έχει τις πληροφορίες εύχερες.

Βάρος σε κιλά / κιλά

Αριθμός κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας καθημερινά

175 + / 79 +4

150 + / 68 +3 1/2

125 + / 57 +3

100 + / 45 +2 1/2

75 + / 34 +2

50 + / 23 +1 1/2

25 + / 11 +1

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

· Πλακες συμπιεσμένου λάδιου καρύδας μπορούν να χρησιμοποιηθουν για οτιδήποτε. Δεν έχει coconutty μυρωδιά η γεύση.

· παρθένο λάδι καρύδας με coconutty γεύση ,που είναι ιδανικό για το μαγείρεμα και το ψήσιμο όπου θέλετε να υπάρχει αυτη η γεύση.

· τα τρόφιμα πρέπει να ποιοτικά ελεγμένα πάντα.

80 Χρήσεις για Coconut Oil

Προσωπική υγιεινή / Σώμα

1. Ενυδάτωση - απλά μία κουταλιά από το βάζο και αρκεί για όλο το σώμα σας, όπως και το λαιμό και το πρόσωπο.

2. Κρέμα ματιών - ισχύουν κάτω από τα μάτια για τη μείωση του πρηξιματος,τις σακούλες, και τις ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε το πάνω στα βλέφαρα το βράδυ.

3. Preshave -Προ του ξυρίσματος,το λάδι καρύδας θα προετοιμασει το δέρμα για την αποφυγή ζημιών που προκαλούνται από το ξύρισμα.

4. Aftershave - λάδι καρύδας θα βοηθήσει να θεραπεύσει το δέρμα σας μετά το ξύρισμα, χωρίς να φράζει τους πόρους.

5. Αποσμητικό - λάδι καρύδας και μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αποσμητικό, αλλά ακόμη πιο αποτελεσματικό σε συνδυασμό με σκόνη καλαμποκάλευρο / αραρούτης και μαγειρική σόδα!

6. Μαλακτικό μαλλιών / Βαθιά Θεραπεία - χρήση ως μαλακτικό μαλλιών εφαρμόζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στiς άκρες σας και στη συνέχεια να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας για να διανεμηθεί και στα υπόλοιπα! Για μια βαθύτερη θεραπεία, τρίψτε ποσότητα μιας κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο ξηρό τριχωτό της κεφαλής σας και απαλά δουλέψτε το μέχρι τις άκρες. Βάλτε ένα σκουφάκι για να παρεμποδιστεί η μεταφορά σε κλινοσκεπάσματα και να το αφήσετε από το βράδυ εως την αλλη μέρα.

7. Τζελ για τα μαλλιά / Defrizzer - τρίψτε λίγο ανάμεσα στις παλάμες σας και είτε πιέστε τις ακρες στα μαλλιά (για σγουρά μαλλιά) ή χτενίστε με τα δάκτυλα το τριχωτο της κεφαλής από τις ρίζες προς τις άκρες (για κυματιστα / ίσια μαλλιά).

8. Οδοντόκρεμα - υπάρχουν πολλές συνταγές εκεί έξω, αλλά εγώ απλώς ανακατεύω το λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα και τρίβω με λίγο από το μίγμα πάνω στην οδοντόβουρτσά μου.

9. Ντεμακιγιάζ - χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και βουτήξτε στο λάδι καρύδας και θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά λειτουργεί!

10. Chapstick - απλά τρίψτε λίγο στα χείλη και δεν λειτουργεί μόνο ως μαλακτικό, αλλά έχει επίσης ένα δείκτη προστασίας περίπου 4 έτσι ώστε να σας πάρεχει μια μικρή προστασία!

11. Λάδι Μασάζ - αρκετά απλή! πάρτε λίγο και τρίψτε!

12. Λιπαντικό - είναι ένα φυσικό, απόλυτα ασφαλές λιπαντικό. Δεν είναι συμβατό με το latex!

13. Τα αντηλιακά - βλ. θέση μου σχετικά με τα φυσικά αντηλιακά για πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

14. Ραγάδες Κρέμα - λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για το κατεστραμμένο δέρμα. Δεν μπορεί να είναι η πανάκεια, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει.

15. Κρέμα θηλών - μπορεί να θρέψει τις σκασμένες,, επώδυνες, ξηρές θηλές. Απλώστε σε ένα κομμάτι βαμβάκι και αφήστε στις θηλές σας μεταξύ των θηλασμών.

16. Αλοιφή πανών - πολύ αποτελεσματικό στα συγκάματα χωρίς δραστικές χημικές ουσίες. Επίσης ασφαλές για υφασμάτινες πάνες.

17. - έχετε προβλήματα με το ξηρό δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού σας; Το λάδι καρύδας δεν θα θρέψει μόνο το δέρμα του μωρού σας, βοηθά επίσης την εξάλειψη λίκνο καπάκι. Απλά τρίψτε λίγο στο τριχωτο της κεφαλής καθημερινά.

18. Απολέπιση σώματος - μίγμα λάδι καρύδας και ζάχαρη μαζί και τρίψτε,αυτό ειναι όλο! Ξεπλύνετε και το δέρμα σας θα είναι εξαιρετικά μαλακό! Μπορείτε να προσθέσετε μέσα αιθέρια έλαια, εάν θα θέλατε μια συγκεκριμένη μυρωδιά.

19. Θεραπεία - όταν εφαρμόζεται σε γρατζουνιές και κοψίματα, λάδι καρύδας σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα που προστατεύει την πληγή από τις εξωτερικές σκόνες, βακτηρίδια και ιούς. Επιταχύνει έως και την διαδικασία επούλωσης των μώλωπων, αποκαθιστά κατεστραμμένους ιστούς. Πλέον, μυρίζει -πολύ καλύτερα από οτιδήποτε άλλο από το φαρμακείο.

20. Tσιμπήματα εντόμων - όταν εφαρμόζεται απευθείας σε τσιμπημα, λάδι καρύδας μπορεί να σταματήσει τη φαγούρα και αίσθημα καύσου, καθώς και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

21. Δερματικά προβλήματα - λάδι καρύδας ανακουφίζει από τα προβλήματα του δέρματος όπως η ψωρίαση, δερματίτιδα, και το έκζεμα.

22. Κολυμβητές αυτί -αναμίξτε ελαίο σκόρδου και το λάδι καρύδας και βάλτε μερικές σταγόνες στο αυτί για περίπου 10 λεπτά. Κάνετε αυτό 2-3 φορές την ημέρα και λειτουργεί συνήθως εντός μίας ή δύο ημερών.

Υγείας και Ευεξία

23. Ανακούφιση από το στρες - ανακουφίζει την ψυχική κόπωση .Βάλτε λάδι καρύδας στο κεφάλι και κάντε μασάζ με κυκλική κίνηση. Το φυσικό άρωμα από καρύδες είναι εξαιρετικά καταπραϋντικό, βοηθώντας έτσι να μειωθεί το επίπεδο του στρες .

24. Πέψη - τα κορεσμένα λίπη σε λάδι καρύδας έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο, παράσιτα και μύκητες που προκαλούν δυσπεψία και άλλα συναφή προβλήματα πέψης, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το λίπος στο λάδι καρύδας βοηθά επίσης στην απορρόφηση των βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων, κάνοντάς σας πιο υγιή όλο.

25. Γυμναστήριο - λάδι καρύδας έχει αποδειχθεί οτι βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού σας, τη βελτίωση της λειτουργίας του θυρεοειδούς, και κλιμακώνονται τα επίπεδα ενέργειας, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του ανεπιθύμητου λίπους σας, ενώ αυξανουν την μυϊκή μάζα.

26. Ρινορραγίες - λάδι καρύδας μπορεί να αποτρέψει την αιμορραγία της μύτης που προκαλείται από ευαισθησία σε καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνα και παγωνιά. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει όταν οι ρινικές μεταβάσεις γίνονται ξηρά λόγω του κρύου ή ξηρό αέρα που οφείλονται σε εγκαύματα και ρωγμές στους βλεννογόνους,που έτσι αιμορραγούν . Για να αποτρέψετε αυτό απλά βάλτε το λάδι καρύδας στα ρουθούνια.Επαλείψτε το δάχτυλό σας με λάδι καρύδας και απλώστε μέσα στη μύτη σας. Κάνοντας αυτό θα ενισχύσει και την προστασία στα τριχοειδή αγγεία στις ρινικές διόδους. Ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C, θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη αιμορραγίας από τη μύτη.

27. Για μητέρες θηλάζουν, καταναλώνοντας 3 ½ κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας καθημερινά θα εμπλουτίσουν την ποιότητα του γάλακτος.

28. Βοηθά στην απώλεια βάρους και τον έλεγχο της πείνας.

29. Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σταθερά και / ή βοηθά με την πείνα σε άτομα με διαβήτη.

Προβλήματα υγείας ( το λάδι καρύδας είναι γνωστό ότι βοηθά, ανακουφίζει, ή ακόμη και θεραπεύει όταν λαμβάνεται από το στόμα)30. Έκζεμα - από τη λήψη του εσωτερικα, πολλοί έχουν την ίδια επιτυχία που έχουν με την εξωτερική χρήση, κάποιοι δεν έχουν

31. Δερματικά προβλήματα

32. Toenail μύκητας

33. Εξάψεις

34. Αιμορραγία αιμορροΐδες (μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στο εξωτερικό δύο φορές την ημέρα)

35. Τον ιό HIV

36. Οι ψείρες

37. Βελτιώσεις στην έμμηνο ρύση σχετικά με τον πόνο / κράμπες και μεγάλη ροή αίματος

38. Ημικρανίες (με κανονική χρήση)

39. Μονοπυρήνωση

40. Παράσιτα

41. Τσίχλα

42. Ανακούφιση του πόνου χοληδόχου κύστης

43. Έχει βοήθησε κάποιους ανθρώπους να βελτιώσουν τα συμπτώματα της υπολειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα, τα αποτελέσματα έδειξαν μετέπειτα εξετάσεις αίματος του θυρεοειδούς γίνεται κανονικά

44. Ενεργειακή ώθηση

45. Ξηρό δέρμα

46. Μπορεί να ανακουφίσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η δυσπεψία, όταν λαμβάνονται με κάθε γεύμα

47. Επινεφριδίων κόπωση

48. Alzheimers

49. H. pylori

50. Candida albicans

51. Το άσθμα, ακόμη και σε παιδιά

52. Ο αυτισμός

53. Χοληστερόλη - HDL βελτιώνεται («καλή» χοληστερόλη) με την HDL («κακή» χοληστερόλη) αναλογία σε άτομα με υψηλή χοληστερόλη

54. Χρόνια κόπωση

55. Κυκλοφορία / αίσθημα ψύχους όλο το χρόνο

56. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα

57. Ψυχική Σαφήνεια

58. Κατάθλιψη

59. Βοηθά στη φλεγμονή του Crohn

Προβλήματα υγείας ( το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τη βοήθεια, ανακούφιση, ή ακόμη και θεραπεία του, όταν εφαρμόζεται τοπικά)

60.Πόδι των αθλητών

61. Οσφυαλγία / πόνο στους μυς

62. Καρκίνωμα, πληγές

63. Ακμή

64. Κυτταρίτιδα

65. Έρπης (εφαρμόζεται τοπικά και λαμβάνεται εσωτερικά)

66. Τα κονδυλώματα (μέσω της τοπικής εφαρμογής άνω των 6 εβδομάδων, και κλύσματα ελαίου καρύδας δύο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θέση των κονδυλωμάτων)

67. Περιτομή θεραπεία - αν και προσωπικά είμαι κατά της περιτομής, έχω διαβάσει ότι το λάδι καρύδας είναι ένα πραγματικά μεγάλο θεραπευτικό για αυτό.

Μαγειρική

68. Χρησιμοποιήστε 1 φλιτζάνι έως 1 φλιτζάνι αναλογία για την αντικατάσταση άλλων ελαίων / βούτυρο σε συνταγές με λάδι καρύδας.

69. Αντικατάσταση του βουτύρου / λαρδί / CRISCO / PAM σε στερεά μορφή που του - λίπανση τηγάνια, κρούστες πιτών, κλπ.

70. Αντικατάσταση για διάφορα έλαια σε υγρή μορφή - το ψήσιμο, το μαγείρεμα, τσιγάρισμα, κλπ.

71. Συμπλήρωμα διατροφής - λιώσte και να προσθέσετε smoothies.

Άλλες χρήσεις

72. Εντομοαπωθητικό - λάδι καρύδας σε συνδυασμό με αιθέριο έλαιο μέντας απόσταγμα και θα τρίβετε σε όλο το εκτεθειμένο δέρμα. Κρατά τα έντομα μακριά καλύτερα από οτιδήποτε με Deet! Και πολύ ασφαλέστερο.

73. Καταπληκτικό για σκύλους και γάτες για να έχουν γενική ευεξία. Απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε μπολ με το νερό τους καθημερινά

74. Aφαιρεί την κόλλα - απλά φτιάξτε ένα μείγμα ίσων μερών λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα σε μια μάζα. Εφαρμόστε το στην "κολλώδες" περιοχή και αφήστε το να που για ένα λεπτό. Στη συνέχεια τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή την σκληρή πλευρά ενός σφουγγαριού.

75. Τσίχλες αντί για ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΗ - τρίψτε λίγο λίγο λάδι καρύδας για την κολλήσει η τσίχλα, αφήστε το για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια, κυλήστε την τσίχλα με τα δακτύλα σας. Voila! Είναι

76. Γυάλισμα Έπίπλων - λάδι καρύδας με λίγο χυμό λεμονιού για να γυαλίσετε έπιπλα από ξύλο. Ωστόσο, σας συνιστώ να το δοκιμάσετε πρώτα σε ένα πολύ μικρό, διακριτικό μέρος των επίπλων σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με τον τρόπο που θέλετε.

77. Στίλβωση Χαλκού - το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε με λίγο λάδι με μια βαμβακερή πετσέτα το άγαλμα. Καθαρίζει και βοηθά να εμβαθύνει το χρώμα του χαλκού σας.

78. Καρύκευμα ζώων απόκρυψη τύμπανα

79. Καρύκευμα μαγειρικής

80. Ενυδατικό και ιδανικό για προϊόντα καθαρισμού δέρματος

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ:

http://hybridrastamama.blogspot.com/2011/06/80-uses-for-coconut-oil.html

Για ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ δείτε εδώ

http://beautyelixirs.blogspot.gr/2007/04/blog-post.html

Απλά μαθήματα αρωματικής αλχημείας

Εισαγωγή

Η παρασκευή αρωμάτων είναι σίγουρα μια γοητευτική υπόθεση. Όχι εύκολη, και σίγουρα δαπανηρή λόγω του κόστους των αιθερίων ελαίων. Γίνεται όμως άρωμα χωρίς τριαντάφυλλο και γιασεμί;

Η διαδικασία που ακολουθείται για την παρασκευή αρωμάτων στο σπίτι με βάση τα αιθέρια έλαια, δεν έχει καμμιά σχέση φυσικά, με αυτή των εμπορικών αρωμάτων μαζικής παραγωγής. Εκεί τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ειδικοί, ʽοι μύτεςʼ όπως αποκαλούνται, μαζί με ένα οπλοστάσιο εκατοντάδων αρωματικών συστατικών, συνθετικών ως επί το πλείστον. Σε ένα εμπορικό άρωμα, τα αιθέρια έλαια ή τα απόλυτα (absolutes) προστίθενται –και όχι πάντα- σε πολύ μικρές ποσότητες για να δώσουν βάθος, ένταση και για να το κάνουν πιο πλούσιο. Εννοείται ότι όποιος επιθυμεί να φτιάξει μόνος το άρωμά του χωρίς συνθετικά συστατικά θα πρέπει να ξεχάσει τα αρώματα φρούτων**, δέρματος, θάλασσας κλπ., άρα έχει ένα πεδίο πολύ πιο περιορισμένο.

Από την άλλη κανένα συνθετικό άρωμα π.χ. τριαντάφυλλου, δεν μπορεί να αποδώσει το βάθος και τις νότες του πραγματικού αιθέριου έλαιου.

**update: Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση φυσικών συστατικών, οδηγεί στην παρασκευή & παραγωγή νέων σκευασμάτων. Μετά από αναζήτηση ανακάλυψα ότι παράγονται πλέον ΒΙΟ εκχυλίσματα φρούτων με βάση το αλκοόλ. Όλε!

Πρώτα η ασφάλεια..

Όταν ανακατεύουμε μυρωδιές θέλοντας να φτιάξουμε το ιδανικό, δικό μας άρωμα, συνηθως προσπαθούμε να πάρουμε ένα μεθυστικό ελιξίριο αγνοώντας τις αρωματοθεραπευτικές ιδιότητες των ελαίων. Όμως αυτό τα αιθέρια έλαια δεν το γνωρίζουν! Άρα θα πρέπει εμείς να γνωρίζουμε από πριν τις ιδιότητες του κάθε ενός ελαίου και τις τυχόν παρενέργειές του. Μπορεί να φτιάξαμε ένα ρομαντικό άρωμα που κυριαρχεί η λεβάντα, αν τη χρησιμοποιήσαμε όμως σε μεγάλη συγκέντρωση, φτιάξαμε ταυτόχρονα ένα ωραιότατο σκεύασμα που ʽρίχνειʼ την αρτηριακή πίεση! Υπάρχουν έλαια που ερεθίζουν το δέρμα, άλλα προκαλούν φωτοευαισθησία, άλλα απαγορεύονται στην εγκυμοσύνη...γιʼαυτό αιθερίου ελαίου φείδου

τα βασικά

Ένα άρωμα μοιάζει με μια μουσική σύνθεση, είναι μια σύνθεση από αρωματικές νότες, από πτητικά αρωματικά στοιχεία των αιθερίων ελαίων. Οι παρασκευαστές αρωμάτων μιλάνε για συγχορδίες, ακόρντα, αρμονικούς συνδυασμούς που αποτελούν την τελική αρωματική σύνθεση. Κάθε άρωμα συντίθεται από κορυφαίες, μεσαίες και χαμηλές νότες.

Οι νότες κορυφής (notesdetκte) είναι και οι πλέον πτητικές της σύνθεσης, οι πρώτες που οσμιζόμαστε και οι πρώτες που ʽεξατμίζονταιʼ. Οι κορυφαίες νότες δίνουν την πρώτη εντύπωση και οδηγούν στην ʽκαρδιάʼ του αρώματος .

Οι μεσαίες νότες ή νότες της ʽκαρδιάςʼ (notesdecœur) δεν είναι παρά η...καρδιά του αρώματος. Δεν είναι τόσο πτητικές όσο οι κορυφαίες, άρα διαρκούν περισσότερο. Είναι αυτές που δίνουν πληρότητα και χαρακτήρα στο άρωμα.

Οι χαμηλές νότες (notesdefond) έχουν διπλή λειτουργία. Κατʼαρχήν είναι τα λιγότερα πτητικά στοιχεία του αρώματος γιʼαυτό το λόγο αναδύονται και πιο αργά, το άρωμά τους διαρκεί περισσότερο γιʼαυτό και χρειάζεται προσοχή στην επιλογή τους. Από την άλλη μεριά οι χαμηλές νότες παίζουν το ρόλο του ʽστερεωτικούʼ (fixative) της αρωματικής σύνθεσης καθυστερώντας την αποδυνάμωση του αρώματος.

Τα αιθέρια έλαια είναι πολυσύνθετες ενώσεις, για το λόγο αυτό, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν είναι εύκολη η αυστηρή ταξινόμισή τους σε κορυφαίες, μεσαίες ή χαμηλές νότες. Τα περισσότερα από αυτά συνιστούν ταυτόχρονα μια κορυφαία-μεσαία νότα ή μια μεσαία-χαμηλή. Κάποια καλύπτουν όλο το φάσμα.. Η μαγεία της σύνθεσης ενός αρώματος θέλει προσωπική εμπειρία, γιʼαυτό η παρακάτω κατηγοριοποίηση είναι μια απλή κατευθυντήρια οδηγία ..

Νότες κορυφής: αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, κωνοφόρων, μέντα, βασιλικός, πτι-γκρέιν, τζίντζερ, δενδρολίβανο, μάραθος.

Μεσαίες νότες: αιθέρια έλαια ανθέων όπως χαμομήλι, γεράνιο, λεβάντα, ylangylang, βιολέτα, τριαντάφυλλο, γιασεμί, νερολί και παλμαρόζα, ιεροβότανο, θυμάρι, γαρίφαλο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ματζουράνα, μελισσόχορτο.

Χαμηλές νότες: κυρίως τα ξυλώδη αιθέρια (ροδόξυλο, σανταλόξυλο, κέδρος), τα έλαια από ρητίνες ( λιβάνι, μύρο, βενζόη), βανίλια, πατσουλί, βετιβέρ, βρύο βελανιδιάς, λάβδανο.

oι οσφρητικές ʽοικογένειεςʼ (lesfamillesolfactives)

Τα αρώματα ταξινομούνται σε οικογένειες με βάση το ʽυλικόʼ που κυριαρχεί. Η ταξινόμηση αυτή δεν μπορεί να είναι αυστηρή ή αντικειμενική γιατί μια αρωματική σύνθεση περιλαμβάνει στοχεία και από διαφορετικές ʽοικογένειεςʼ, απλά μπορούμε να πούμε ότι είναι η αφετηρία της περιγραφής ενός αρώματος.

Τα ονόματα των οικογενειών δεν τα μεταφράζω, τα παραθέτω όπως αναφέρονται στο βιβλίο της CatherineDonzel και με μια διαφοροποίηση και σε αυτό της ΝancyBooth. Ο λόγος είναι ότι δε γνωρίζω την επίσημη ελληνική ορολογία και δε θέλω σας προκαλέσω ότι μου προκάλεσε η μεταφράστρια της Booth: αβάσταχτο γέλιο.. Αναγκάστηκα και αγόρασα το πρωτότυπο στα αγγλικά για να μπορέσω να το κατανοήσω.

Παραδοσιακά λοιπόν και σύμφωνα με την ταξινόμηση της Sociιtι FranηaisedesParfumeurs ένα άρωμα μπορεί να είναι:

- Floralόταν κυριαρχούν νότες λουλουδιών

- Chyprι (Chypre) μια οικογένεια που γεννήθηκε μετά τη δημιουργία του αρώματος Chypre από τον FranηoisCoty το 1917 με κύρια στοιχεία: περγαμόντο, τριαντάφυλλο, βρύο βελανιδιάς, πατσουλί & λάβδανο

- Fougθre (Fern=φτέρη), με βάση λεβάντα, γεράνιο, βετιβέρ, και βρύο βελανιδιάς, μια οικογένεια στην οποία εντάσσονται πολλά αντρικά αρώματα

- Cuir (Leather), εξίσου αγαπημένη οικογένεια των αντρικών αρωμάτων όπου κυριαρχούν μυρωδιές από μέλι, καπνό και ξύλο

- Boisι (Woody), o θρίαμβος του σάνταλου και του κέδρου

- Οriental, με κύρια στοιχεία τη βανίλια και τα έλαια από ρητίνες

- Ηespιridι (Citrus) με τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών, το κύριο συστατικό των eauxdeCologne

αρωματικές συνθέσεις

ανάλογα με την περιεκτικότητά της (%) σε αρωματικές ενώσεις, μια αρωματική σύνθεση μπορεί να είναι:

άρωμα: 20%-40%

eau de parfum: 10-30%

eau de toilette: 5-20%

eau de cologne: 2-5%

και ποιός θα είναι ο φορέας αυτών των αρωματικών ενώσεων;

δύο είναι οι βασικές επιλογές, το λάδι jojoba και το αλκοόλ

το λάδι jojoba δεν οξειδώνεται, άρα είναι ένας άριστος φορέας για τα αιθέρια έλαια. Δεν ερεθίζει το δέρμα και έχει και ένα επιπλέον πλεονέκτημα έναντι του αλκοόλ: το άρωμα δε χρειάζεται ωρίμανση, αν και 2-3 εβδομάδες αναμονής σίγουρα θα το βελτιώσουν.

Η αναλογία; Αναφερθήκαμε παραπάνω στα είδη των αρωμάτων, προσωπικά πιστεύω ότι μια αναλογία 10-15% μίγματος αιθερίων προς 85-90% λάδι jojoba είναι ότι πρέπει, αρκεί να έχουν τηρηθεί οι βασικοί κανόνες ασφάλειας των ελαίων και να έχει ληφθεί υπόψη ο τύπος επιδερμίδας για τον οποίο φτιάχνεται το άρωμα. Ορισμένα αρωματικά μίγματα μπορεί να είναι πολύ δυνατά και να χρειαστεί περαιτέρω αραίωση. Κατά την προσωπική μου άποψη το ποσοστό των αιθέριων ελαίων δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να ξεπερνά το 20%.

το αλκοόλ είναι ο παραδοσιακός φορέας των αρωματικών μιγμάτων. Χρησιμοποείται στην καθαρή του μορφή και πολλές φορές με πρόσμιξη αποσταγμένου νερού ή ανθόνερου. Μια εναλλακτική είναι η χρήση βότκας, καλής ποιότητας και όσο το δυνατόν μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε οινόπνευμα. Η μέθοδος αυτή μάλλον διαχέει καλύτερα τα αρωματικά μίγματα αλλά είναι υποχρεωτικό ένα διάστημα ωρίμανσης 4-6 εβδομάδων το λιγότερο.

Η μεγαλύτερη αναλογία για ένα τέτοιο μίγμα είναι: 1 ml (20 σταγόνες) αρωματικού μίγματος σε 5 ml αλκοόλ με την προσθήκη 5-10 σταγόνων αποσταγμένου νερού. Στα αρώματα με βάση το αλκοόλ συνηθίζεται να προστίθενται σταθεροποιητές (fixatives) που περιορίζουν την πτητικότητα των ελαίων. Τέτοιοι σταθεροποιητές είναι τα εκχυλίσματα ελαιορητίνων CO2 (ακριβά) και το πιο προσιτό βάμμα από ρίζα ίριδας..αλλά, για τα fixatives θα πούμε περισσότερα σε άλλο μαθημα.

Το μίγμα πρέπει να φυλαχθεί σε σκοτεινό και δροσερό μέρος κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης. Αφού ωριμάσει μπορούμε να το αραιώσουμε, αν θέλουμε, με την προσθήκη ανθόνερου.

η περιπέτεια αρχίζει

ʽΕνα εύκολο ξεκίνημα στη φυσική ..αρωματοποιία μπορεί να αρχίσει με το μαστόρεμα τριών ελαίων, ένα από κάθε νότα. Κρατάμε και τα τρία μπουκαλάκια των ελαίων ανοιχτά και οσφριζόμαστε! Μας αρέσει; Αν ναι, αρχίζουμε την ανάμιξη. Σε ένα σκούρο γυάλινο μικρό μπουκάλι ρίχνουμε δύο σταγόνες από το καθένα. Πάντα καταγράφουμε τα έλαια και τις ποσότητες που χρησιμοποιούμε.

Παράδειγμα: βάζουμε στο μπουκάλι 2 σταγόνες τζίντζερ (κορυφαία νότα) 2 σταγόνες νερολί (μεσαία νότα) και 2 σταγόνες σανδαλόξυλο (βασική νότα). Κλείνουμε το μπουκάλι, ανακινούμε, σνιφάρουμε! Too much τζίντζερ? Βέβαια είναι κορυφαία νότα και αυτή κυριαρχεί πρώτα, αλλά αν μας ενοχλεί αυξάνουμε τις δύο άλλες.

Θέλουμε το άρωμα floral? Βάλε νερολί! Το θέλουμε ζεστό, να κυριαρχεί το ξύλο? Βάλε σανδαλόξυλο! Να το κάνουμε πιο φρουτώδες? Βάλε πορτοκάλι! Ναι, αλλά σου αρέσει η λάγνα ανατολή? Βάλε πατσουλί .. .και γενικά βάλε έμπνευση, και κατέγραψέ την.

Εδώ να προσθέσω ότι για λόγους ασφάλειας και.. ποιότητας, ανάμεσα στις οσφρητικές δοκιμές, τα διαλείμματα για φρέσκο αέρα είναι υποχρεωτικά.

Για να ελέγξουμε τη διάρκεια και το bouquet του αρώματος το ..σνιφάρισμα δεν αρκεί. Παίρνουμε λοιπόν ένα φίλτρο γαλλικού καφέ, το κόβουμε σε λωρίδες, ρίχνουμε μια σταγόνα σε μια λωρίδα και περιμένουμε να ξετυλιχτεί ο χαρακτήρας του αρώματος. Οσμιζόμαστε τη λωρίδα σε τακτά χρονικά διαστήματα, βλέπουμε πως ʽδουλεύειʼ το άρωμα σε σχέση με το χρόνο.

Για να δούμε πως ʽδουλέυειʼ το άρωμα σε σχέση με τον εαυτό μας, αναμιγνύουμε μια σταγόνα με 5 σταγόνες jojoba. To φοράμε στον καρπό και περιμένουμε αποτελέσματα. Όποια κι αν είναι τα καταγράφουμε.

Αν είμαστε ευχαριστημένοι έχει καλώς, αν όχι συνεχίζουμε το μαστόρεμα κατά προτίμηση όταν μας κάνει κέφι. Σε κάθε περίπτωση αφήνουμε το μίγμα για μια εβδομάδα να ωριμάσει και κατόπιν προχωράμε στη διαδικασία ανάμιξης με jojoba ή αλκοόλ. Ένα φρέσκο μίγμα δεν έχει την ίδια μυρωδιά με το ʽώριμοʼ.

Με τον καιρό μαθαίνουμε να φτιάχνουμε ακόρντα, π.χ. ιεροβότανο & γιασεμί, πορτοκάλι & τζίντζερ και με την πείρα μαθαίνουμε πως θα τα δέσουμε για δημιουργήσουμε την τελική σύνθεση. Εύκολο δεν είναι, είναι όμως γοητευτικό και μαγικό..

Πληροφορίες από:

- GuyRoulier, “LesHuilesessentiellespourvotresantι”, Dangles

-CatherineDonzel, “ LeParfum”, Chκne

- NancyM. Booth, Perfumes, SplashesandColognes, Storey

-οι φωτό, από το flickr.com

πως; δεν έχει συνταγή;

Την επόμενη φορά. Πρώτα πρέπει να κατανοηθεί η θεωρία.

Για την ώρα λάβε μια μουσική σύνθεση που αν την έχεις δει live αξίζει όσο κι ένα άρωμα,

, nightsinwhitesatin, initaliano.

μα καμμιά συνταγή;

έχει, sorbet λεμόνι, θέτε ?

Sorbet λεμόνι λοιπόν, χωρίς ασπράδι αυγού και ολιγοθερμιδικόν. Σε αυτή τη συνταγή εγώ χρησιμοποιώ ξανθή ζάχαρη γιατί...έτσι μου αρέσει, αλλά, επηρεάζει το χρώμα του sorbet. Aκόμη χρησιμοποιώ στο σιρόπι αρκετά φύλλα φρέσκιας μέντας για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και για την πιπεράτη γεύση της. Εσείς, αν θελήσετε να τη φτιάξετε θα προσαρμόσετε τα παραπάνω στα δικά σας γούστα γιατί...έτσι σας αρέσει!

Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:

- το χυμό από ½ κιλό ζουμερά λεμόνια

- το χυμό ενός πορτοκαλιού

- 1 δοσομετρική κούπα (ξανθή ζάχαρη

- 1 δοσομετρική κούπα νερό

- 6-7 φύλλα φρέσκιας μέντας

- το ξύσμα ενός λεμονιού

Το φτιάχνουμε:

- με τη ζάχαρη, το νερό, τα φύλλα της μέντας και το ξύσμα φτιάχνουμε ένα σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει το πολύ 5 λεπτά.

- αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και αφαιρούμε τα φύλλα της μέντας

- στύβουμε τα λεμόνια και περνάμε το χυμό από ψιλό σουρωτήρι

- αναμιγνύουμε τα 2 μίγματα

- όσοι & όσες έχουν παγωτομηχανή δεν έχουν να νοιάζονται για τίποτα. Βάζουν το μίγμα στο μηχάνημα και κάθονται.

- οι υπόλοιποι, θα βάλουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και θα το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη.

- μετά από μια ώρα χτυπάμε το sorbet με ένα μίξερ χειρός.

- το αφήνουμε 2 ώρες και επαναλαμβάνουμε.

- το αυτό μετά από 3 ώρες.

- μου φαίνεται θα πάρω παγωτομηχανή..

- σερβίρουμε το sorbet σε ψηλό ποτήρι, διακοσμούμε με φύλλα μέντας.

mikio είπε:
Ιδού η συνταγή για την οδοντόκρεμα:

Υλικά για περίπου 75 γρ (μία συσκευασία τύπου theramed):

τζελ αλόης 2-3 γεμάτες κουταλιές της σούπας

γλυκερίνη 4-5 κουταλιές της σούπας

λευκή άργιλος (όσο πάρει για να αποκτήσει υφή οδοντόκρεμας)

λίγο βιολογικό διάλυμα πρόπολης περίπου 0,5 με 0,75 μλ. (apivita, φαρμακείο)

1 κάψουλα μαγνήσιο

1 κάψουλα ασβέστιο

3-4 μεγάλες σταγόνες μαστίχα Χίου

αιθέρια έλαια της προτίμησής σας (μέντα, δυόσμο, θυμάρι, φασκόμηλο, γαρύφαλλο κλπ) και στη δόση που επιθυμείτε (περίπου 10-15 σταγόνες συνολικά είναι αρκετές)

Βάζω τις σταγόνες μαστίχας Χίου στην κατάψυξη λίγη ώρα να παγώσουν. Σε γουδί κοπανάω τη μαστίχα καλά να γίνει σκόνη και προσθέτω το μαγνήσιο και το ασβέστιο και συνεχίζω το κοπάνισμα. Σε μπολάκι ανακατεύω τη γλυκερίνη, το διάλυμα πρόπολης, την αλόη κι έπειτα προσθέτω το μείγμα από το γουδί. Στο τέλος προσθέτω την άργιλο μέχρι να γίνει πάστα και τα αιθέρια έλαια κι ανακατεύω καλά. Με μεγάλη σύριγγα που αφαιρώ τη βελόνα κάνω τη μετάγγιση στη παλιά συσκευασία που έχω. Αν όχι την αφήνω στη σύριγγα και τη χρησιμοποιώ από εκεί.

Τα υπόλοιπα αργότερα...

Προσοχή!!!Aλλαγή στη συνταγή!!!!

Eπειδή την τελευταία φορά που έκανα τη συνταγή ξέχασα να βάλω την πρόπολη που δεν είχα ξαναβάλει μέχρι τότε και υπολόγισα σύμφωνα με το διάλυμα που χρησιμοποιούσα διαλυμένο στο νερό για γαργάρες να σημειώσω ότι το διάλυμα πρόπολης σε τόση ποσότητα τελικά θα δώσει μια πικρή γεύση στην οδοντόκρεμα οπότε προτείνω αν θέλετε να περιμένετε να δοκιμάσω με λιγότερη ποσότητα ή να κάνετε δικό σας πείραμα. Θα πρότεινα να προσθέσετε λίγες σταγόνες στο τέλος της διαδικασίας και σταδιακά να αυξάνετε δοκιμάζοντας κάθε φορά μια σταλίτσα από την οδοντόκρεμα στο στόμα σας. Σε ποστ παρακάτω έδωσα την έτοιμη σκόνη μαστίχας χίου όπου είναι πιο πρακτική και εύκολη λύση από το κοπάνισμα στο γουδί.

Τέλος να σημειώσω Σοφία ότι δοκίμασα αντί τη γλυκερίνη το λάδι καρύδας! Για κάνενα λόγο δεν το ξανακάνω αν δεν μπει καλοκαίρι να είναι λιωμένο το λάδι. Χάλια υφή, "έκοψε" η οδοντόκρεμα μόλις έπηξε το λάδι που είχα λιώσει και χρησιμοποιήσει και μου "πέταξε" και τα υγρά συστατικά. Και το χειρότερο από όλα, άφηνε μια αίσθηση ότι έχεις πλύνει τα δόντια σου με βούτυρο και έμενε η λιπαρότητα από στο στόμα και στα χείλη και μόνο που το θυμάμαι με πιάνει ανατριχίλα! Απαπαπαπα!!!! :lol: Θα το ξαναδοκιμάσω αλλά μόνο όταν υγροποιηθεί το λάδι.

Διαφημίσεις

mikio είπε:
δοκίμασα αντί τη γλυκερίνη το λάδι καρύδας! Για κάνενα λόγο δεν το ξανακάνω αν δεν μπει καλοκαίρι να είναι λιωμένο το λάδι. Χάλια υφή, "έκοψε" η οδοντόκρεμα μόλις έπηξε το λάδι που είχα λιώσει και χρησιμοποιήσει και μου "πέταξε" και τα υγρά συστατικά. Και το χειρότερο από όλα, άφηνε μια αίσθηση ότι έχεις πλύνει τα δόντια σου με βούτυρο και έμενε η λιπαρότητα από στο στόμα και στα χείλη και μόνο που το θυμάμαι με πιάνει ανατριχίλα! Απαπαπαπα!!!! :lol: Θα το ξαναδοκιμάσω αλλά μόνο όταν υγροποιηθεί το λάδι.

χα-χα-χα :lol:

Όντως αφήνει μια βουτυρίλα...αλλά αυτή είναι

που προστατεύει απο την τερηδόνα.

Στην μικρή μου πάντως το συνεχίζω (μόνο με coconut)

γιατί βλέπω οτι της αρέσει πολύ.

Για εμάς τους υπόλοιπους περιμένω να μου πεις την τελική σου

συνταγή.

Ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρά δέρματα

Simmondsia chinensis oil (jojoba oil)

Vitis vinifera oil (grapeseed oil)

Beeswax

Butyrospermum parkii (karite butter)

Rosa damascene (rose) essential oil

Cistus creticus (ladanum) extract

Origanum dictamnus (dittany) essential oil

Citrus limonum (lemon) essential oil

Cananga odorata (ylang) essential oil

Edit: Αναλογίες δεν ξέρω. :confused:

Μια δοκιμή θα μας πείσει. :cool:

• 2 εβδομάδες μετά...

ΦΥΣΙΚΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ

http://oliviart-gr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9605.html#axzz2S2cueM00

Πάνε χρόνια που αποχαιρέτισα μια και καλή το στοματικό διάλυμα του εμπορίου. Για εμένα προσωπικά αποτελεί την αιχμή του δόρατος των καρκινογόνων προϊόντων όλων των εποχών.

Mouth-wash-007.jpg

Η σπιτική εκδοχή κάνει όσα δεν ονειρεύτηκε ποτέ η εμπορική και επιπλέον είναι απόλυτα ασφαλής. Καθαρίζει τα δόντια και τα ούλα, φρεσκάρει την αναπνοή και σκοτώνει τα μικρόβια, που κατοικοεδρεύουν στη στοματική κοιλότητα, με φυσικό τρόπο.

Το γαρύφαλλο, και το παράγωγο του γαρυφαλέλαιο, αποτελεί παραδοσιακά αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας και υγιεινής του στόματος και των δοντιών. Έχει φυσικές αντισηπτικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες και επιπλέον προσφέρει αναλγησία σε περίπτωση πονόδοντου. Το μύρο έχει και αυτό αντισηπτικές ιδιότητες σε ευρύ φάσμα μικροβίων και χρησιμοποιείται σε μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας.

Θα χρειαστείτε:

• 200 gr vodka
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μέντα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μύρο (κοπανισμένο)
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλα ή μέντα (ή συνδυασμό)
  • Βραστό νερό

Τοποθετήστε τα βότανα σε ένα μεγάλο και καθαρό βάζο με καπάκι που κλείνει καλά. Ρίξτε από πάνω λίγο βραστό νερό, ίσα να τα μουσκέψετε. Αυτό βοηθά να απελευθερωθούν τα ευεργετικά τους συστατικά.

Προσθέστε στο βάζο τη vodka. Κλείστε σφικτά το καπάκι και αναταράξτε το βάζο. Τοποθετήστε το σε ένα δροσερό σημείο του σπιτιού, μακριά από το ηλιακό φως. Το ανακινείτε καθημερινά και σε 2-3 εβδομάδες είναι έτοιμο.

Μόλις παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος αναμονής σουρώστε το διάλυμα από τα βότανα με ένα φίλτρο του καφέ και τοποθετήστε το σε ένα σκουρόχρωμο μπουκαλάκι με σταγονόμετρο. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και ανακινείστε καλά.

Πως το χρησιμοποιώ;

Αναμίξτε 30-40 σταγόνες από το διάλυμα με ¼ της κούπας νερό και κάντε στοματικές εκπλύσεις για 30 δευτερόλεπτα.

Σημειώσεις

• Αν δε μπορείτε να βρείτε μύρο (ρητίνη) αντικαταστήστε το με αιθέριο έλαιο μύρου.
  • Για επιπλέον καθαρισμό μη χρησιμοποιήσετε σκέτο νερό αλλά οξυζενέ. Θα κάνει τα δόντια σας να τρίζουν από καθαριότητα και θα σκοτώσει τα πάντα μέσα στο στόμα σας. Για τα μικρόβια μιλάω!

Η κρέμα ενδιαφέρουσα, αλλά μόνο λάδια και βούτυρα διακρίνω, πώς θα είναι για λιπαρά πρόσωπα? Με τα αιθέρια?? Οδοντόκρεμα φτιάξε ρε συ τη συνταγή μου χωρίς την πρόπολη αν ζορίζεσαι γιατί δεν έχω λεφτά και κατά συνέπεια διάθεση να παραγγείλω υλικά σε αυτή τη φάση, ο Μάης θα είναι δύσκολος μήνας, από Ιούνη οι δοκιμές πάλι.

Το στοματικό διάλυμα φαίνεται τέλειο! Στην αρχή το οινόπνευμα της βότκας με προβλημάτισε γιατί στην ουσία τα άλλα είναι καρκινογόνα λόγω του οινοπνεύματος που δεν πρέπει να πλένουμε το στόμα,αλλά είδα ότι διαλύεις λίγες σταγόνες στο νερό οπότε και είσαι οκ. Το ίδιο αποτελεσματικό είναι και το διάλυμα πρόπολης που σας έγραψα, εγώ σε 1/4 του φλυτζανιού διαλύω 0,25μλ διάλυμα πρόπολης και κάνω πλύσεις.

Το οξυζενέ επίσης καλή λύση και για μικρούς φίλους! Μπορείς να βουτήξεις την οδοντόβουρτσα σε λίγο οξυζενέ ή ακόμα καλύτερα σε διάλυμα πρόπολης αραιωμένο με νερό! ;)

mikio είπε:

.....γιατί στην ουσία τα άλλα είναι καρκινογόνα λόγω του οινοπνεύματος που δεν πρέπει να πλένουμε το στόμα.

Oταν λες "τα άλλα" τι εννοείς, δεν το πιασα... :confused:

Παράθεση
Το ίδιο αποτελεσματικό είναι και το διάλυμα πρόπολης που σας έγραψα, εγώ σε 1/4 του φλυτζανιού διαλύω 0,25μλ διάλυμα πρόπολης και κάνω πλύσεις.

Ξαναβάζεις σε παρακαλώ την συνταγή γιατί κάπου μου διαφεύγει

και δεν την βρίσκω;;;

Διαφημίσεις

Τα "άλλα" είναι τα στοματικά διαλύματα του εμπορίου, τύπου λίστεριν κλπ. που λένε ότι είναι καρκινογόνα και διαταράσσουν και τη χλωρίδα του στόματος. Η κοπέλα του αδερφού μου έπαθε τρομερή στοματίτιδα κι ήταν αιτία όπως της είπε ο γιατρός ότι χρησιμοποιούσε πολύ τέτοια διαλύματα και είχε καταστραφεί η χλωρίδα του στόματος.

Συνταγή ξεχωριστά για στοματικό διάλυμα δεν έχω βάλει, απλά είχα γράψει ότι διαλύω λίγο (0,25 μλ.) σε 1/4 του φλυτζανιού νερό και ξεπλένω μετά το βούρτσισμα, αντί για στοματικό διάλυμα. Βιολογικό διάλυμα πρόπολης έχω βρει από την apivita στα φαρμακεία, κάνει περίπου 10 ευρώ και αν το χρησιμοποιείς σε τόσο μικρή ποσότητα για διάλυμα σου κρατάει 3-6 μήνες ανάλογα πόσες φορές το χρησιμοποιείς την ημέρα γιατί περιέχει 50 μλ. Πρόσεξε ότι έχει και άλλες χρήσης. Εγώ όταν κρυολογώ το διαλύω στο νερό και το πίνω όπως λέει κι επειδή έχει τόσες αντιμικροβιακές ιδιότητες, διαλύω σε ένα ποτήρι νερό, ένα κοφτό κουταλάκι σόδα φαγητού, ένα κοφτό κουταλάκι νερό και 0,5 μλ πρόπολη και κάνω πλύσεις στη μυτούλα με τη βοήθεια μιας σύριγγας (χωρίς βελόνα φυσικά) βάζω, 5 μλ από αυτό το υγρό που φτιάχνω στη σύριγγα και πατάω σε κάθε ρουθούνι, όπως κάνουμε με τις αμπούλες του ορού στα μωράκια. Με το ίδιο υγρό κάνω και γαργάρες στον πονόλαιμο αντί για το χεξαλέν.

δες την πρόπολη

http://www.apivita.com/hellas/healthcare/biologiko-dialyma-propolis.html

Η συνταγή για την οδοντόκρεμα είναι παραπάνω στο ποστ 180 σε παράθεση. Θα μπορούσες να προσθέσεις μερικές σταγόνες πρόπολη για αρχή. 5 σταγόνες ας πούμε! ;)

mikio είπε:
Τα "άλλα" είναι τα στοματικά διαλύματα του εμπορίου, τύπου λίστεριν κλπ. που λένε ότι είναι καρκινογόνα και διαταράσσουν και τη χλωρίδα του στόματος. Η κοπέλα του αδερφού μου έπαθε τρομερή στοματίτιδα κι ήταν αιτία όπως της είπε ο γιατρός ότι χρησιμοποιούσε πολύ τέτοια διαλύματα και είχε καταστραφεί η χλωρίδα του στόματος.

A! OK. Nαι-ναι, συμφωνούμε!!!

Ούτε συζήτηση!!

Παράθεση
Συνταγή ξεχωριστά για στοματικό διάλυμα δεν έχω βάλει, απλά είχα γράψει ότι διαλύω λίγο (0,25 μλ.) σε 1/4 του φλυτζανιού νερό και ξεπλένω μετά το βούρτσισμα, αντί για στοματικό διάλυμα. Βιολογικό διάλυμα πρόπολης έχω βρει από την apivita στα φαρμακεία, κάνει περίπου 10 ευρώ και αν το χρησιμοποιείς σε τόσο μικρή ποσότητα για διάλυμα σου κρατάει 3-6 μήνες ανάλογα πόσες φορές το χρησιμοποιείς την ημέρα γιατί περιέχει 50 μλ. Πρόσεξε ότι έχει και άλλες χρήσης. Εγώ όταν κρυολογώ το διαλύω στο νερό και το πίνω όπως λέει

Ναι, το έχω πάρει κι εγώ αυτό της apivita.

Κάνω κι εγώ γαργάρες στον πονόλαιμο

Παράθεση
κι επειδή έχει τόσες αντιμικροβιακές ιδιότητες, διαλύω σε ένα ποτήρι νερό, ένα κοφτό κουταλάκι σόδα φαγητού, ένα κοφτό κουταλάκι νερό και 0,5 μλ πρόπολη και κάνω πλύσεις στη μυτούλα με τη βοήθεια μιας σύριγγας (χωρίς βελόνα φυσικά) βάζω, 5 μλ από αυτό το υγρό που φτιάχνω στη σύριγγα και πατάω σε κάθε ρουθούνι, όπως κάνουμε με τις αμπούλες του ορού στα μωράκια.

Πρόσεχέ το αυτό.

Το έχω σταματήσει εγώ να το κάνω αυτό

γιατί στην μεγάλη μου κόρη

της χειροτέρευε την ωτίτιδα.

Τώρα βέβαια μεγάλωσε και δεν παθαίνει πια ωτίτιδες.

Μας βοήθησε και η ομοιοπαθητική πολύ σε αυτό.

Αλλοι γιατροί πάντως είναι υπέρ και άλλοι κατά

με την χρήση του ορού στην μύτη.

Στη δικιά μου μύτη το κάνω αυτό! :lol:

Στα παιδιά βάζω σινομαρίν.

Άνοιξε στην πόλη μου athinarom και θα πάω εντός των ημερών να ρίξω ένα βλέφαρο? Καμία εμπειρία έχουμε από αυτό?

mikio είπε:

Άνοιξε στην πόλη μου athinarom και θα πάω εντός των ημερών να ρίξω ένα βλέφαρο? Καμία εμπειρία έχουμε από αυτό?

Έχει πολύ καλό γαλακτοματοποιητή το gelisucre

(λίγο ακριβό βέβαια)

http://ftiaxnokallyntika.gr/products-page/galaktomatopoiites/galaktomatopoiitis-gelisucre-bio/

Με αυτόν τον γαλακτοματοποιητή δεν χρειάζεται να ζεστάνεις το μείγμα σου

κι έτσι δεν "κινδυνεύουν" τα θρεπτικά συστατικά απο την θερμότητα

πχ της αλόης

(εγώ βάζω φρέσκο χυμό αλόης και δεν θέλω να μου ζεσταθεί)

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια έχετε πρόχειρη καμιά συνταγή για αφυδατωμένα μαλλιά;

Έχω μαλλί αφυδατωμένο τόσο που φριζάρει. Η τρίχα είναι χοντρή, άγρια....γενικά ένα μάτσο χάλια!!!Είχα πάρει ένα προϊόν ενυδάτωσης (δεν ξέρω αν μπορώ να το αναφέρω για να μου πείτε τη γνώμη σας) το οποίο μου άρεσε αλλά μόλις λουζόμουν και δεν το έβαζα το μαλλί πάλι χάλια ήταν.

Πάντα μου χειροτερεύει το καλοκαίρι και για αυτό έλεγα μήπως όταν βγαίνω απο τη θάλασσα να άπλωνα καμιά μάσκα στα μαλλιά μου μιας και ο ήλιος θα βοηθάει να εισχωρήσουν τα συστατικά...

Ευχαριστώ πολύ!!!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

karita είπε:
Κορίτσια έχετε πρόχειρη καμιά συνταγή για αφυδατωμένα μαλλιά;

Έχω μαλλί αφυδατωμένο τόσο που φριζάρει. Η τρίχα είναι χοντρή, άγρια....γενικά ένα μάτσο χάλια!!!Είχα πάρει ένα προϊόν ενυδάτωσης (δεν ξέρω αν μπορώ να το αναφέρω για να μου πείτε τη γνώμη σας) το οποίο μου άρεσε αλλά μόλις λουζόμουν και δεν το έβαζα το μαλλί πάλι χάλια ήταν.

Πάντα μου χειροτερεύει το καλοκαίρι και για αυτό έλεγα μήπως όταν βγαίνω απο τη θάλασσα να άπλωνα καμιά μάσκα στα μαλλιά μου μιας και ο ήλιος θα βοηθάει να εισχωρήσουν τα συστατικά...

Ευχαριστώ πολύ!!!!!

Aν έχεις αφυδατωμένα μαλλιά που λες θα σου πρότεινα σε πρώτη φάση όταν θα βγαίνεις από τη θάλασσα να τα ξεπλένεις πολύ καλά με νερό για να μη μένει το αλάτι επάνω και καλύτερα να φοράς καπέλο ή μαντήλι για να μην τα βλέπει ο ήλιος. Εδώ ξεραίνονται και φριζάρουν και τα δικά μου το καλοκαίρι στις θάλασσες που σε φυσιολογικές συνθήκες είναι λιπαρά. Από εκεί κι έπειτα εγώ θα έφτιαχνα ένα λάδι και θα πρόσθετα βιταμίνες και θα το άπλωνα στις άκρες για ενυδάτωση. Ακόμα και το ελαιόλαδο κάνει καλό, δεν είναι ανάγκη να καταξοδευτείς για να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου. Αν έχει η Σοφία καμιά μάσκα να σου προτείνει που είναι εξπέρ... :wink:

Σε ευχαριστώ πολύ mikio μου,

Ναι, έλεγα και εγώ αν υπάρχει α με κάποια φυσική συνταγή. Έχω ακούσει για το ελαιόλαδο , αλλά στο σπίτι 2-3 φορές που το είχα κάνει μου τρέχανε τα λάδια και με νευρίαζε...Προφανώς δεν το έβαζα σωστά!

Έχω δοκιμάσει πολλά προϊόντα (είμαι η ηλίθια που ότι της έλεγαν στα κομμωτήρια το αγόραζε και δυστυχώς δεν της έκαναν σχεδόν τίποτα...)αλλά δεν έχω μείνει ευχαριστημένη (εκτός απο αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου).

Θα το κάνω πάντως αυτό με το αλάτι που λες γιατί μου φαίνεται πολύ λογικό...θα ξεπλένω το μαλλί μου και θα το προστατεύω απο τον ήλιο. Έλεγα απλά μήπως ο ήλιος το βοηθούσε να εισχωρήσει κανένα συστατικό και ενυδατωθεί...

Αν ξέρει κάποια καμιά συνταγή θα με διευκόλυνε πολύ!!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

karita είπε:
Σε ευχαριστώ πολύ mikio μου,

Ναι, έλεγα και εγώ αν υπάρχει α με κάποια φυσική συνταγή. Έχω ακούσει για το ελαιόλαδο , αλλά στο σπίτι 2-3 φορές που το είχα κάνει μου τρέχανε τα λάδια και με νευρίαζε...Προφανώς δεν το έβαζα σωστά!

Έχω δοκιμάσει πολλά προϊόντα (είμαι η ηλίθια που ότι της έλεγαν στα κομμωτήρια το αγόραζε και δυστυχώς δεν της έκαναν σχεδόν τίποτα...)αλλά δεν έχω μείνει ευχαριστημένη (εκτός απο αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου).

Θα το κάνω πάντως αυτό με το αλάτι που λες γιατί μου φαίνεται πολύ λογικό...θα ξεπλένω το μαλλί μου και θα το προστατεύω απο τον ήλιο. Έλεγα απλά μήπως ο ήλιος το βοηθούσε να εισχωρήσει κανένα συστατικό και ενυδατωθεί...

Αν ξέρει κάποια καμιά συνταγή θα με διευκόλυνε πολύ!!!!

Γεια σου karita.

Καταρχάς πες μας τι μαλλί έχεις:

Είναι δηλαδή κατσαρά ή ίσια;

(Παίζει ρόλο αυτό γιατί άλλη αντιμετώπιση έχουν τα σγουρά

απο τα ίσια)

soevan07 είπε:
Γεια σου karita.

Καταρχάς πες μας τι μαλλί έχεις:

Είναι δηλαδή κατσαρά ή ίσια;

(Παίζει ρόλο αυτό γιατί άλλη αντιμετώπιση έχουν τα σγουρά

απο τα ίσια)

Είναι αυτό το ηλίθιο που δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι ίσια ή σγουρά....είναι σπαστά!!!

Ευχαριστώ πολύ!!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

karita είπε:
Είναι αυτό το ηλίθιο που δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι ίσια ή σγουρά....είναι σπαστά!!!

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Το ήξερα! Συνήθως φριζάρουν τα σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

Κάνε το εξής:

Bάλε σε ένα δοχείο (με ψεκαστήρι) ΜΠΥΡΑ.

(απο αυτήν που πίνουμε-ο.τι περισσέψει άστην στο ράφι με το κουτάκι-δεν παθαίνει τίποτα!)

Απλωσέ την παντού (εγώ γυρνάω το κεφάλι και σκύβω για να καταλάβεις)

Μετά άστα να στεγνώσουν ΜΟΝΑ τους

χωρίς να τα χτενίσεις καθόλου

ή αν βιάζεσαι στέγνωσέ τα με φισούνα

(πάλι χωρις να τα χτενίσεις!!)

Θα δεις τι όμορφο κυματιστό μαλλί που θα αποκτήσεις!!

ΥΓ: Μην φοβηθείς μήπως μυρίσει η μπύρα!

Όταν στεγνώσουν τα μαλλιά σου δεν μυρίζει απολύτως τίποτα!

Θα σου αφήσει υγιή,ενυδατωμένα και καλοφορμαρισμένα μαλλιά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...