Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σπιτικες φυσικές συνταγές καλλυντικών,καθαριστικών κλπ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 217
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στην προηγούμενη σελίδα αλλά για να μη σε παιδεύω στην κατάστασή σου :lol: voila:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2528014&postcount=22

Τώρα δεν είναι κουλό που δεν είχα σκεφτεί να χρησιμοποιήσω για ενίσχυση... αλάτι και σε αυτό το απορρυπαντικό? Θα κάνω κι εκεί μια δοκιμή μήπως και αντικαταστήσω ή έστω περιορίσω το ενισχυτικό που βάζω εγώ λόγω δύσκολων λεκέδων. Το μόνο θεματάκι μου... πόσο άραγε ώστε να μην κόψει το σαπούνι...?

Soevan07 θέλω να σε ρωτήσω από τα βιβλία που έχεις πάρει για τη δημιουργία σάπουνιών, ποιο νομίζεις είναι κατάλληλο για αρχάριους;Έψαχνα εδώ και καιρό να βρώ κάποια συνταγή χωρίς καυστική σόδα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Εσύ πάντα τη χρησιμοποιείς;(έχω διαβάσει που αναφέρεις κάπου οτι είναι ακίνδυνη,οτι εξατμίζετε)

Το βιβλίο που έχω στα χέρια μου με συνταγές

δεν είναι για αρχάριους.

Πιστεύω οτι εαν δεν έχεις ξανα-ασχοληθεί

πως είναι λίγο δύσκολο έως και επικίνδυνο

να το επιχειρήσεις για πρώτη φορά μόνη σου.

Θα ήταν καλύτερο να πήγαινες σε κάποιο σεμινάριο

για να έβλεπες απο κοντά τη διαδικασία.

Εκεί θα σας δείξουν και πως να πάρετε μέτρα προφύλαξης.

Στα σαπούνια χρησιμοποιούμε καυστική σόδα

η οποία όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα

απορροφάει διοξείδιο του άνθρακα

και "ωριμάζεi" και γίνεται διττανθρακική σόδα (μαγειρική)

Η πιο απλή συνταγή για αρχάριους

απο ότι ξέρω είναι τα σαπούνια απο γλυκερίνη.

Υπάρχει και η φυτική γλυκερίνη

που θα μπορούσες άνετα να χρησιμοποιήσεις.

Δεν έχω παρακολουθήσει σεμινάρια

σαπουνιών γλυκερίνης

αλλά ξέρω οτι είναι πανεύκολο

γιατί το μόνο που κάνεις είναι να λιώνεις

την γλυκερίνη και να την τοποθετείς στα διαφορα καλούπια.

Λεπτομέρειες περισσότερες δυστυχώς δεν ξέρω.:?

ok κορίτσια! Μόλις τελειώσουν τα soap nuts μου θα φτιάξω οπωσδήποτε!

Επίσης είχε βγει μια κακή φήμη για το Αρκάδι [βλέπω ότι το χρησιμοποιείτε σαν πρώτη ύλη], ότι βουλώνει τις σωληνώσεις του πλυντηρίου. Ποια είναι η άποψή σας?

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

ok κορίτσια! Μόλις τελειώσουν τα soap nuts μου θα φτιάξω οπωσδήποτε!

Επίσης είχε βγει μια κακή φήμη για το Αρκάδι [βλέπω ότι το χρησιμοποιείτε σαν πρώτη ύλη], ότι βουλώνει τις σωληνώσεις του πλυντηρίου. Ποια είναι η άποψή σας?

Πιθανότατο να ευσταθεί η φήμη! Δεν έχω χρησιμοποιήσει σκέτο Αρκάδι ποτέ μου. Αλλά στις συνταγές για το απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων υπάρχουν και άλλα συστατικά και επίσης στο τέλος χρησιμοποιούμε το ξύδι αντί του μαλακτικού για να φύγουν τυχόν υπολείμματα σαπουνιού και από τα ρούχα και από το πλυντήριο. Επίσης καλό θα είναι είτε υγρό μείγμα είτε σκόνη να μπαίνει στον κάδο κι όχι στη θήκη στο επάνω μέρος και η σκόνη ιδανικό θα είναι να διαλύεται με νερό κι όχι να μπαίνει αυτούσια. Τέλος μία πλύση ανά κάποιο χρονικό διάστημα, π.χ. το τρίμηνο, χωρίς ρούχα και απορρυπαντικά παρά με νερό και ξύδι ή νερό και σόδα στους 90 βαθμούς είναι ότι πρέπει για να μην έχεις τέτοιο θέμα. Αυτό καλό είναι να γίνεται ακόμα και με απορρυπαντικά του εμπορίου. Τέλος σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις κάνεις πλύση σε μεγάλη θερμοκρασία με λίγο κιτρικό οξύ ή διάλυμα οξικού οξέος (η ουσία που έχει το ξύδι και πουλάνε σε μαγαζιά με απορρυπαντικά)

Επίσης πλιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιζζζζζζζζζζ!!!! θα μας γράψεις τις εντυπώσεις σου από τους καρπούς πλυσίματος????? :D

Δεν θα το βάζεις ΠΟΤΕ στη θήκη του πλυντηρίου.

Αραίωνέ το καλύτερα με λίγο νερό και βάλτο κατευθείαν στο κάδο.

Βάλε στην θήκη του μαλακτικού λευκό ξύδι

και (εαν έχεις λευκά και ανοιχτόχρωμα) βάλε

στη θήκη του απορρυπαντικού σόδα.

Ετσι θα ξεπλένονται οι σωληνώσεις του πλυντηρίου και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Που και που κάνε μια σκέτη πλύση στους 90 με σόδα

Δες εδώ

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=17400&subid=2&pubid=6632003

Το βιβλίο που έχω στα χέρια μου με συνταγές

δεν είναι για αρχάριους.

Πιστεύω οτι εαν δεν έχεις ξανα-ασχοληθεί

πως είναι λίγο δύσκολο έως και επικίνδυνο

να το επιχειρήσεις για πρώτη φορά μόνη σου.

Θα ήταν καλύτερο να πήγαινες σε κάποιο σεμινάριο

για να έβλεπες απο κοντά τη διαδικασία.

Εκεί θα σας δείξουν και πως να πάρετε μέτρα προφύλαξης.

Στα σαπούνια χρησιμοποιούμε καυστική σόδα

η οποία όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα

απορροφάει διοξείδιο του άνθρακα

και "ωριμάζεi" και γίνεται διττανθρακική σόδα (μαγειρική)

Η πιο απλή συνταγή για αρχάριους

απο ότι ξέρω είναι τα σαπούνια απο γλυκερίνη.

Υπάρχει και η φυτική γλυκερίνη

που θα μπορούσες άνετα να χρησιμοποιήσεις.

Δεν έχω παρακολουθήσει σεμινάρια

σαπουνιών γλυκερίνης

αλλά ξέρω οτι είναι πανεύκολο

γιατί το μόνο που κάνεις είναι να λιώνεις

την γλυκερίνη και να την τοποθετείς στα διαφορα καλούπια.

Λεπτομέρειες περισσότερες δυστυχώς δεν ξέρω.:?

Σ'ευχαριστώ soevan07:smile:.Αρχικά θα φτιάξω(με τη βοήθεια της μητέρας μου), το κλασσικό παραδοσιακό σαπούνι με ελαιόλαδο(αυτό που έφτιαχναν παλιά στα χωριά οι γιαγιάδες) και θα το χρησιμοποιώ τριμμένο στις συνταγές για τα απορρυπαντικά κλπ. και μετα θα επεκταθώ και στη παρασκευή σαπουνιών με άλλα έλαια και υλικά!θα δούμε ......:rolleyes:

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις!

Επίσης πλιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιζζζζζζζζζζ!!!! θα μας γράψεις τις εντυπώσεις σου από τους καρπούς πλυσίματος????? :D

Οι καρποί πλυσίματος έχουν κι αυτοί τα κόλπα τους για να καθαρίζουν καλά. Λοιπόν.

- Σε περίπτωση που πλένετε κάτω από τους 50 βαθμούς πρέπει πρώτα να τους βράσετε να αφρίσει το σαπούνι τους. Μετά βάζετε στο ειδικό σακκούλι τους βρασμένους καρπούς (και μέσα στον κάδο) και όταν αρχίσει να τραβάει νερό το πλυντήριο ρίχνετε το ζουμί τους στη θήκη για το απορρυπαντικό.

- Έχουμε πιο καλά αποτελέσματα αν δεν τιγκάρουμε το πλυντήριο με ρούχα, να έχουν δηλ. έναν αέρα μεταξύ τους.

- Στα λευκά και τα ανοιχτόχρωμα που δεν ξεβάφουν εγώ βάζω και σόδα πλυντηρίου μέσα στον κάδο, μια ή δυο μεζούρες (παίρνω απo ecofamily ή iherb, αν θέλετε συγκεκριμένα να σας βάλω link).

- Στα σκούρα όταν θεωρώ ότι είναι αρκετά λερωμένα βάζω στον κάδο και μια μεζούρα βιολογικού απορρυπαντικού ή castille soap από iherb (αν θέλετε συγκεκριμένα να σας βάλω link).

- Τέλος στους δύσκολους λεκέδες που έχουν στεγνώσει χρειάζεται προεργασία πριν το πλύσιμο.

Αυτά. Δεν καθαρίζουν και πανυπερτέλεια, απ' ό,τι κατάλαβες, αλλά προτιμώ έτσι παρά συμβατικά απορρυπαντικά...

it's never too late to start all over again

Φυσικό κραγιόν από παντζάρι

Projects Βήμα - Βήμα

lipstick.jpg

Αν έχεις καθαρίσει ποτέ παντζάρια χωρίς γάντια, θα έχεις παρατηρήσει πόσο πολύ βάφει αυτό το πράγμα αλλά και πόσο δύσκολα φεύγει! Μήπως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ιδιότητες κάπου αλλού όπου θέλουμε να βάφουμε κόκκινο και να μην φεύγει; Μιλάω για χείλη και μάγουλα και για την φοβερή συνταγή για φυσικό κραγιόν από την Lydia.

lipstick-1.jpg

Θα χρειαστείς ένα παντζάρι, μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, μια κουταλιά σούπας μέλι.

Αφαιρείς την φλούδα του παντζαριού και το κόβεις σε μικρά κυβάκια (με γάντια για να μην βάψεις τα χέρια σου). Βάζεις τα κυβάκια μαζί με το ελαιόλαδο και το μέλι στο μίξερ και τα κάνεις πολτό. Σούρωσε το μείγμα για να ξεχωρίσεις τυχόν κομμάτια που δεν έγιναν πολτός και βάλε το μείγμα σου σε ένα γυάλινο βαζάκι. Με ένα πινελάκι μπορείς τώρα να βάψεις φυσικά τα χείλη σου, ενώ μπορείς να βάλεις και μερικές σταγόνες στα μάγουλα και απλώνοντάς το να βάψεις και τα μάγουλα.

Το μείγμα διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 4 εβδομάδες.

Στο etsy

http://blog.ecoetsy.com/2011/07/eco-tutorial-blush-flush-natural-cheek-lip-stain/html

{Eco-Tutorial} Blush & Flush: Natural Cheek & Lip Stain

by Pierogi Picnic on July 20, 2011 · 27 comments

in Eco Tutorials

SNB102021.jpgThere are many secrets cosmetic companies intentionally keep from consumers. Thousands of toxic chemicals abound in lipsticks, fragrances, shampoos, and eye shadows being sold in the United States and beyond. Take one look at the Cosmetic Safety Database and youʼll see for yourself that weʼre literally killing ourselves for the sake of beauty.

For this reason I made a pledge at the start of the year to dump all of my artificial makeup and skin care products and start over with natural cosmetics. Iʼll admit that January was a difficult month. I went shopping and had a very very difficult time finding products that fit my high caliber expectations.

Having worked as a professional makeup artist in the past – I know firsthand the magic of a good cosmetic. Thatʼs why when I was tossing one of my most prized bottles of cheek and lip stain I did everything short of weeping when the item hit my waste bin floor. But now – after much searching and experimenting – I have created my very own concoction that is free of pthalates, fragrance, and other toxic ingredients. Plus – itʼs so natural you can serve it for dessert!

So if you too are looking for a simple and effective cheek and lip stain that will give you that come hither glow – give the recipe below a try. Who knows – you too may be inspired to purge your makeup kit too!

Ingredients: 2 Tbsp Olive Oil, 1 Tbsp Honey, 1 Beet

SNB10187-300x290.jpg

Step 1) Cut your beet in half and trim off the skin. Chop into tiny pieces.

SNB10181-300x289.jpg

Step 2) Add all your ingredients into a food processor and blend until liquefied. Strain to separate liquids from solids.

SNB10193-297x300.jpg

Step 3) Pour the liquid stain into a glass jar or other air tight container.

SNB10207-300x292.jpg

Step 4) Using a lip brush or cotton swap, slide the stain over clean, dry lips.

SNB10210-300x272.jpg

Step 5) Using the same tool, dab three dots of stain onto the apple of your cheek. Smile to help with placement.

SNB10212-300x298.jpg

Step 6) Blend onto cheek with circular motion until skin absorbs the stain. Repeat on other cheek.

SNB10215-300x300.jpg

Step 7) When done, store in refrigerator for up to four weeks or in the freezer for two months.

If you love the idea of a cheek and lip stain but want to experiment with other colors – try different fruits like cherries, strawberries, or raspberries. To give the stain a darker hue add a touch of espresso to the mix. Youʼll find that there are tons of different ways you can experiment with natural, edible ingredients that will not only make you look healthy and flushed – but will also nourish and moisturize your skin.

What are your favorite natural cosmetics? Do you have any that you make on your own?

Διαφημίσεις

http://minutetips.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CE%BD

Στικ για τα Χείλη - Lip Balm & Lip Gloss

Υπάρχουν πολλές συνταγές για την περιποίηση των χειλιών, αλλά εδώ θα αναπτύξουμε τις πιο εύκολες, μια από αυτές κατάλληλη για να κρατήσουμε απασχολημένα και τα παιδιά.

Βάλσαμο Lip Gloss με Βούτυρο:

design-03.jpgΛυώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φυτικής προέλευσης (όχι soft), χωρίς να βράσει, γιατί αλλάζει η μοριακή δομή του. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη για ζελέ, κεράσι ή φράουλα, που έχουν και χρώμα, με λίγες σταγόνες νερό (1/4 κουταλάκι του γλυκού), για να διαλυθεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το μεταγγίζουμε σε μικροσκοπικό αποστειρωμένο βαζάκι από παλιό Lip Balm ή άλλο. Επειδή είναι φρέσκο προϊόν και περιέχει νερό, καλό θα είναι να διατηρείται στο ψυγείο και όχι για πάρα πολλές ημέρες. Εναλλακτικά, στην θέση της σκόνης ζελέ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε προϊόν σε σκόνη, που προορίζεται για την κατασκευή χυμών. Υπάρχουν πολλές γεύσεις στα Σούπερ-Μάρκετ.

Πριν χρόνια είχα φτιάξει αυτό το lip balm (βούτυρο κακάο, σιτέλαιο, μέλι και αιθέρια έλαια). Επειδή δεν είχα τα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια έβαλα μόνο βανίλιας και ήταν πολύ καλό (και πεντανόστιμο!)

697577wcowvfyq3s.gif

καλημερα!σουπερ συνταγη για σκασμενα χειλη:1/2 κουταλακι του γλυκου βαζελινη ανακατεμενο με 1/2 κοτ.γλυκου ζαχαρη τη λευκη...μασαζακι στα χειλη και φευγουν ολα τα σκασμενα σημεια!το αφαιρειτε με βαμβακι και δεν το ξεπλενεται....

επισης πιλινκ για προσωπο:1 κουταλικι γλυκου ζαχαρη λευκη,1 κ.γλυκου μελι και 1/2 κουταλακι λεμονι ανακατευουμε και ετοιμο!!

!και μασκα για ενυδατωση 1κουταλακι γιαουρτι(οποιοδηποτε γιαουρτι κανει) ,1 κουταλακι μελι και προαιρετικα 1 κουταλακι βρωμη ελεσμενη...ανακατευουμε και απλωνουμε στο προσωπο το αφηνουμε 15-20 λεπτα και ξεβγαζουμε με χλιαρο νερο....

εγω το κανω και βλεπω μεγαλη διαφορα στο προσωπο μου....ελπιζω να σας αρεσουν

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Γεια σου Κανίνα.

Ευχαριστούμε για τις συνταγές! :P

Καλό θα ήταν όμως αν μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε

την βαζελίνη με κάτι άλλο

Οι βαζελίνες δεν είναι τελικά και τόσο αγνές...

(είναι απο παράγωγα πετρελαίου)

Πριν χρόνια είχα φτιάξει αυτό το lip balm (βούτυρο κακάο, σιτέλαιο, μέλι και αιθέρια έλαια). Επειδή δεν είχα τα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια έβαλα μόνο βανίλιας και ήταν πολύ καλό (και πεντανόστιμο!)

julianna κάνε μας copy-paste την συνταγή

γιατί για κάποιο λόγο δεν μου ανοίγει.

Διαφημίσεις

Η συνταγή για το lip balm:

για ένα βαζάκι των 25 ml:

- 3 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο κακάο

- 2 κουταλάκια του γλυκού σιτέλαιο

- 1/2 κουταλάκι μέλι ανθέων (ρευστό)

- 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο sandalwood

- 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο

- 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερολί

Γεμίζουμε ένα τηγάνι κατά το 1/3 με νερό, το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και τοποθετούμε σʼ αυτό ένα μικρό σκεύος πυρέξ με το βούτυρο κακάο και το σιτέλαιο. Περιμένουμε να λειώσει καλά το βούτυρο και ανακατεύουμε σχολαστικά τα υλικά. Αποσύρουμε το σκεύος και προσθέτουμε τη βιταμίνη Ε και το μέλι και τα ομογενοποιούμε. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα αλλά πριν στερεοποιηθεί, προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Αναμιγνύουμε σχολαστικά. Βάζουμε το βάλσαμο σε μικρό γυάλινο βαζάκι και δεν το κλείνουμε με καπάκι μέχρι το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Έτοιμο!!

Πηγή: http://beautyelixirs.blogspot.gr/2007/01/honey-on-lips.html

697577wcowvfyq3s.gif

καλησπερα!δεν ξερω αν θα ενδιεφερε κανεναν η συνταγη μου.ειναι αρωματικο για ντουλαπες

βαζουμε σε ενα μπολακι λιγο ηλιελαιο(οχι ελαιολαδο γιατι μυριζει εντονα) και ριχνουμε μεσα το ξυσμα απο 1 πορτοκαλι,η λεμονι-μανταρινι οτι σας αρεσει..το αφηνουμε πανω στο καλοριφερ κανα 10 λεπτο να ζεσταθει το ξυσμα και να βγαλει τα εθαιρια ελαια του..παιρνουμε ενα μεγαλουτσικο κομματι βαμβακι και το βουταμε προσεχοντας 1)να μην παπαριασει πολυ γιατι δεν θελουμε να σταζει και 2)να κολλησει οσο το δυνατον περισσοτερο ξυσμα πανω.το βαζουμε σε ενα πουγκακι η τουλι χωρις να το σφιξουμε πολυ και το κρεμαμε στη ντουλαπα.μπορουμε να προσθεσουμε κ 1 κλωναρακι λεβαντα στο πουγκι η 1 ξυλο κανελας!!!κραταει αρκετα και δινει πολυ διακριτικο αρωμα και χωρις χημικα!!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

καλησπερα!δεν ξερω αν θα ενδιεφερε κανεναν η συνταγη μου.ειναι αρωματικο για ντουλαπες

βαζουμε σε ενα μπολακι λιγο ηλιελαιο(οχι ελαιολαδο γιατι μυριζει εντονα) και ριχνουμε μεσα το ξυσμα απο 1 πορτοκαλι,η λεμονι-μανταρινι οτι σας αρεσει..το αφηνουμε πανω στο καλοριφερ κανα 10 λεπτο να ζεσταθει το ξυσμα και να βγαλει τα εθαιρια ελαια του..παιρνουμε ενα μεγαλουτσικο κομματι βαμβακι και το βουταμε προσεχοντας 1)να μην παπαριασει πολυ γιατι δεν θελουμε να σταζει και 2)να κολλησει οσο το δυνατον περισσοτερο ξυσμα πανω.το βαζουμε σε ενα πουγκακι η τουλι χωρις να το σφιξουμε πολυ και το κρεμαμε στη ντουλαπα.μπορουμε να προσθεσουμε κ 1 κλωναρακι λεβαντα στο πουγκι η 1 ξυλο κανελας!!!κραταει αρκετα και δινει πολυ διακριτικο αρωμα και χωρις χημικα!!

Γιατί να μην μας ενδιαφέρει? Ίσα-ίσα!!! Με τα φυσικά απορρυπαντικά-μαλακτικά δεν έχεις πολύ άρωμα στα ρούχα σου όπως έχεις με αυτά του εμπορίου και επιβάλλεται το αρωματικό! Τέλειος ο συνδυασμός πορτοκάλι-κανέλα! Ζεστός και χειμωνιάτικος! Ευχαριστούμε!!!

Η μαμά μου που έχει αρωματικά φυτά στον κήπο κάνει το ίδιο, ξεραίνει κλαδάκια δενδρολίβανο, λεβάντα, βασιλικό κλπ. και τα βάζει μέσα σε πουγκιά από μπομπονιέρες και τα κρεμάει στην ντουλάπα. Εγώ έχω ακόμα τους τόνους τα αρωματικά του εμπορίου που είναι σαν ποτ-πουρί σε σακουλάκι κι όταν μου τελειώσουν θα φτιάξω την συνταγή σου!!!! Από πορτοκάλια και λεμόνια άλλο τίποτα εμείς!

Γιατί να μην μας ενδιαφέρει? Ίσα-ίσα!!! Με τα φυσικά απορρυπαντικά-μαλακτικά δεν έχεις πολύ άρωμα στα ρούχα σου όπως έχεις με αυτά του εμπορίου και επιβάλλεται το αρωματικό! Τέλειος ο συνδυασμός πορτοκάλι-κανέλα! Ζεστός και χειμωνιάτικος! Ευχαριστούμε!!!

Η μαμά μου που έχει αρωματικά φυτά στον κήπο κάνει το ίδιο, ξεραίνει κλαδάκια δενδρολίβανο, λεβάντα, βασιλικό κλπ. και τα βάζει μέσα σε πουγκιά από μπομπονιέρες και τα κρεμάει στην ντουλάπα. Εγώ έχω ακόμα τους τόνους τα αρωματικά του εμπορίου που είναι σαν ποτ-πουρί σε σακουλάκι κι όταν μου τελειώσουν θα φτιάξω την συνταγή σου!!!! Από πορτοκάλια και λεμόνια άλλο τίποτα εμείς!

επισης μπορεις να καρφωσεις γαρυφαλα σε ενα μανταρινι η μικρο πορτοκαλι σε οση περισσοτερη επιφανεια μπορεις και να το βαλεις ακομα και στα συρταρια σου...η σε μια πιατελα με κερια στο σαλονι..σαν αρωματικο χωρου...ειναι πολυ καλο κι αυτο!!!και κραταει πολυ!

επισης μπορεις να καρφωσεις γαρυφαλα σε ενα μανταρινι η μικρο πορτοκαλι σε οση περισσοτερη επιφανεια μπορεις και να το βαλεις ακομα και στα συρταρια σου...η σε μια πιατελα με κερια στο σαλονι..σαν αρωματικο χωρου...ειναι πολυ καλο κι αυτο!!!και κραταει πολυ!

Το έχω κάνει με πορτοκάλι, με μανταρίνι δεν το είχα σκεφτεί! Και με λεμόνι θα γίνεται λογικά ε? Έχω πολλά λεμονάκια που πάνε για φούντο οπότε ας το δοκιμάσω!

Την οδοντόκρεμα ακόμα να την κάνω για να σας δώσω τη συνταγή, πήρα ωστόσο και ιδέες από τη συνταγή που έβαλες Σοφία και θα την κάνω σούπερ ενισχυμένη.

Λογικά αύριο θα την κάνω, παλεύουμε προς το παρόν οικογενειακώς με μια ίωση που μας έχει κουράσει πολύ και κάνω τα βασικά στο σπίτι.

Όταν με το καλό εξαντλήσουμε όλα τα καθαριστικά και τα καλλυντικά να ανοίξουμε και κανένα τόπικ με φυσικά γιατροσόφια για μύτες, λαιμά, πνευμόνια, πυρετούς κλπ...

Χορηγός θα γίνω στο φαρμακείο της γειτονιάς!

Το έχω κάνει και 'γω στο σπίτι μου,με πορτοκάλι,μόνο που έχω περάσει πρώτα ένα ξυλάκι κανέλας και στη συνέχεια σ'όλη την επιφάνεια του πορτοκαλιού γαρύφαλα.Φαινόταν μια μπάλα από γαρύφαλα και το ξυλάκι κανέλας που έξεχε.Το έβαλα επάνω στο καλοριφέρ και μόλις το ανάβω μοσχοβολάει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...