Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σπιτικες φυσικές συνταγές καλλυντικών,καθαριστικών κλπ

Recommended Posts

ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΠΙΑΤΩΝ ΣΠΙΤΙΚΗ

1 κούπα βόρακα

1 κούπα πλυστική σόδα

1/2 κούπας θειικό μαγνήσιο

1/2 κούπας κιτρικό οξύ

Τα ανακατεύεις σε ένα μπολ και βάζεις μία-δύο κουταλιές της σούπας σε κάθε πλύση. Νομίζω 1,5 κουταλιά είναι ικανοποιητική για τη θήκη ενός μεγάλου πλυντηρίου. Τα υλικά είναι απολύτως φυσικά μη σας τρομάζουν οι επιστημονικές ονομασίες! Το θεικό μαγνήσιο θα το βρείτε σε μαγαζιά με φαρμακευτικά ή σε φαρμακείο άμα δεν το έχουν μπορείτε να το παραγγείλετε. Ονομάζεται αλλιώς και άλατα epsom (αλλού το συναντάς epson, δεν ξέρω ποιο είναι σωστό από τα δυο τους) και είναι και βρώσιμο. Κάνει καλό σε διάφορες καταστάσεις και είναι σαν άλας που μπορείς να κάνεις και λουτρό και είναι κατάλληλο και για έγκυες. Μάλιστα αποτρέπει από πρόωρο τοκετό και δίνεται επί τούτου σε έγκυες με πρόβλημα. Δείτε κι εδώ, στο τέλος μπορεί να μην το βάλετε στο πλυντήριο με όσα θα διαβάσετε : http://benaturalstore.blogspot.gr/2011/05/epson.html

To κιτρικό οξύ είναι το γνωστό ξυνό που θα βρείτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ στα μπαχαρικά και αρτύματα και αντικαθιστά το λεμόνι.

Αν το αποθηκεύσετε σκόνη όπως είναι βάλτε μέσα ένα κομμάτι ψωμί να τραβάει την υγρασία αλλιώς θα σας πετρώσει. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε 1 φλυτζάνι νερό αργά- αργά γιατί θα σας αφρίσει, μη σας ξεχειλίσει και το χάσετε και να το κάνετε υγρό σαν αραιή κρέμα την οποία πριν τη χρήση θα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Στη θήκη του λαμπριντικού θα βάλετε λευκό ξύδι!

Αν σας αφήνει υπολείμματα (λευκό χιόνι στα ποτήρια) μπορείτε: 1) να μειώσετε τη δόση αν δλδ βάζετε 2 κουταλιές να βάλετε μία. 2) να αυξήσετε στο μείγμα το κιτρικό οξύ. 3) να μειώσετε λίγο το βόρακα και την πλυστική σόδα. 4) να βάζετε λαμπριντικό αντί για ξύδι στο ξέβγαλμα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 217
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΟΔΟΛΟΥΤΡΟ

1 κούπα κορν-φλάουρ

2 κούπες κιτρικό οξύ

2 κούπες μαγειρική σόδα

2 κούπες βότανο αρωματικό της αρεσκείας σας τριμμένο σε σκόνη (μέντα, δυόσμος, ευκάλυπτος)

Ανακατεύετε και αποθηκεύετε σε μπολ! 2-3 κουταλιές σε μια λεκάνη με ζεστό νερό μέχρι τη μέση και έχετε τις αποσμητικές, μαλακτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των συστατικών για τα ποδαράκια σας.

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΕ ΣΤΙΚ

1/4 της κούπας κορν φλάουρ

1/4 της κούπας μαγειρική σόδα

4 κ.σ. λάδι καρύδας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας(εγώ προτιμώ το αγιόκλημα ή το γιασεμί)

προαιρετικά: μια συσκευασία για αποσμητικό σε στικ.

Σε ενα σκεύος ανακατεύουμε καλά τα 3 πρωτα υλικά μας. Μετά προσθέτουμε και το αιθέριο έλαιο. Το βάζουμε στο καθαρό βαζάκι μας που θα το φυλαξουμε ή στη συσκευασία για αποσμητικό σε στικ. Αν το διατηρούμε στο ψυγείο θα έχουμε ένα αποσμητικό σε στικ και θα το χρησιμοποιούμε όπως αυτά του εμπορίου. Και αυτό γιατι με τη ψύξη το λαδι καρύδας πήζει. Αν όχι, θα είναι σε μορφή κρέμας και θα το φυλάξουμε σε ένα βαζάκι. Τότε για να το χρησιμοποιήσουμε, παίρνουμε λίγη ποσότητα με τα δάκτυλά μας και την απλώνουμε στο σημείο εφαρμογής.

Τώρα το χειμώνα δε χρειάζεται ψυγείο, μιας και το άτιμο το λάδι καρύδας πήζει ακόμα και με τους 18 βαθμούς στο σπίτι! Στο ψυγείο θα μπει και πάλι το καλοκαίρι!

Πολύ ωραίες γενικά οι συνταγές σου, μπράβο!:)

Εγώ πάλι που θέλω αποσμητικό σε μορφή roll-on; Σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό να προσθέσω αλόη βέρα στα παραπάνω συστατικά για να είναι ρευστό το αποσμητικό χειμώνα-καλοκαίρι, να μπορώ να το παίρνω και σε ταξίδια και να είναι γενικά πιο εύχρηστο, επίσης, δεν με πειράζει αν η πόσιμη αλόη έχει συντηρητικά τροφίμων, έτσι θα κρατάει και περισσότερο. Εσύ, τι λες;

----------------------

Πολύ ωραίες γενικά οι συνταγές σου' date=' μπράβο!:)

Εγώ πάλι που θέλω αποσμητικό σε μορφή roll-on; Σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό να προσθέσω αλόη βέρα στα παραπάνω συστατικά για να είναι ρευστό το αποσμητικό χειμώνα-καλοκαίρι, να μπορώ να το παίρνω και σε ταξίδια και να είναι γενικά πιο εύχρηστο, επίσης, δεν με πειράζει αν η πόσιμη αλόη έχει συντηρητικά τροφίμων, έτσι θα κρατάει και περισσότερο. Εσύ, τι λες;[/quote']

Θα μπορούσες να κάνεις δοκιμές αλλά όχι με πόσιμη αλόη, γιατί αν θυμάμαι καλά μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο και ακόμα κι εκεί διατηρείται για λίγο διάστημα. Γενικά πολλές συνταγές θα βρεις στο νετ και πάνω σε αυτές μπορείς να πειραματιστείς. Θυμάμαι αποσμητικά σε ρολ-ον έβρισκα σε ξενόγλωσσα σάιτ μόνο με οινόπνευμα και δεν το προτιμώ έτσι. Από την άλλη το θέμα με το λάδι καρύδας είναι ότι το χειμώνα ακόμα και με 20 βαθμούς στο σπίτι, πήζει και σου γίνεται σαν βούτυρο οπότε ίσως σου χαλάσει τη σύσταση αν το ανακατέψεις με αλόη. Επίσης ακόμα κι αν δεν έπηζε το λάδι φοβάμαι μήπως έχεις θέμα με τα κορν-φλάουρ και σόδα, μήπως σου ξεραίνονται τα υπολείμματα που θα μένουν στην μπάλα του ρολ ον και σου στομώνει.

Αν δοκίμαζες κάτι εντελώς δικής σου έμπνευσης? Ειλικρινά ούτε ξέρω τι σου λέω τώρα θέλει ψάξιμο πολύ απλά φλασιά ούτε δοκιμασμένη, ούτε προμελετημένη: για υγρό, υπεροξείδιο του υδρογόνου το γνωστό οξυζενέ που χρησιμοποιούμε για αντισηψία από φαρμακείο αντί του οινοπνεύματος και είναι πολύ ουδέτερο το οποίο θα σκοτώνει και τα βακτηρίδια που είναι υπεύθυνα για την κακοσμία και να προσθέσεις όπως παραπάνω μικρή ποσότητα σόδας που εξουδετερώνει τις οσμές και κορν-φλάουρ για πιο στεγνό αποτέλεσμα και φυσικά αιθέρια έλαια. Ίσως να μπορούσες να προσθέσεις και λίγο τζελ αλόης για να σου δώσει ενυδάτωση.

Διαφημίσεις

Ωστόσο υπεροξείδιο του υδρογόνου ανακατεμένο με μαγειρική σόδα να γίνει πάστα χρησιμοποιείται με καλά αποτελέσματα για λεύκανση των δοντιών! Αν αντέχετε τη γεύση της σόδας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε βουρτσίζοντας τα δόντια σας μια στο τόσο με αυτό το μείγμα!

Με τα παραπάνω καταλαβαίνεις το πόσο ουδέτερο είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου για την επιδερμίδα σου mommu αφού μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για να κάνεις το λευκαντικό των δοντιών που θα βάλεις στο στόμα σου! ;)

Mikio, ούτε και εγώ το θέλω το οινόπνευμα αν και θα ήταν μια λύση. Το οξυζενέ δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια, ωστόσο, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ως καθαριστικό και κυρίως στο εξωτερικό, λόγω της αντισηπτικότητάς του.

Είχα διαβάσει και αυτό το ποστ της Σοφίας #17 , που η συνταγή χρησιμοποιεί χυμό αλόης και δίνει διάρκεια ζωής 3-4 μήνες άραγε να ισχύει;χμμ.. μια δοκιμή θα μας πείσει!

edit: Ο χυμός αλόης, δεν είναι ο πόσιμος;

----------------------

Χυμό αλόης ξέρω κι εγώ τον πόσιμο ο οποίος από όσο θυμάμαι δεν διατηρείται για πολύ καιρό και σίγουρα μετά το άνοιγμα θέλει ψυγείο. Η κρέμα που έχει παραθέσει παραπάνω η Σοφία δε χρειάζεται συντηρητικά γιατί είναι έλαια και κερί μέλισσας στην ουσία μίας μορφής κηραλοιφή. Μπορείς να δεις τις οδηγίες στο χυμό αλόης και να πράξεις ανάλογα. Αν στη θέση του χυμού έμπαινε τζελ δε νομίζω να είχε διαφορά. Χωρίς να έχω πειραματιστεί πάνω σε αυτό έχω την αίσθηση ότι αν το τζελ αλόης θερμανθεί όπως ζητάει η συνταγή θα γίνει υγρό, οπότε θα έχεις παρόμοια αποτελέσματα! Μια δοκιμή θα σε πείσει! Ξέρεις πόσες δοκιμές και παραλλαγές έχω κάνει σε όλες τις συνταγές που έχω συναντήσει κατά καιρούς μέχρι να βρω αυτό που θέλω??? Ουουουου! 7 μήνες τώρα πειραματίζομαι! Ούτε χημικός να σπούδαζα! :lol:

Μπράβο βρε κορίτσια!

Πόσο μου αρέσει να πειραματιζόμαστε!

Λοιπόν:

Φοβερές οι συνταγές σου mikio μου!!

Έχω όμως μια ένσταση για τον βόρακα.

Προσπαθώ να τον αποφεύγω γιατί δεν είναι τελικά και τόσο

αγνός!

Στον EWG δεν του δίνουν μικρό hazard score (βαθμό επικινδυνότητας)

Δες εδώ

αλλα και εδώ που τον έχει με κόκκινοr.gif SODIUM BORATE

Για το αποσμητικό:

Σκέφτομαι οτι θα μπορούσαμε να αντικαθιστούσαμε το coconut oil

με αμυγδαλέλαιο το οποίο δεν πήζει και τόσο.... :|

Ολη τη δουλειά την κάνει η σόδα.

Αυτή είναι που εξουδετερώνει τα βακτήρια που δημιουργούν την κακοσμία.

Μια δοκιμή θα μας πείσει.

Όσο για την αλόη:

Χρησιμοποιώ τo ίδιο το τζελ (απο τα φύλλα)

και το διατηρώ στο ψυγείο μου με μια κουταλιά χυμό λεμονιού

για 1 μήνα.

Τώρα στην περίπτωση που είναι ανακατεμένο

και με τα λάδια

ίσως να κρατάει περισσότερο.

Θα δείξει.

Η κρέμα προσώπου όντως έχει βγει λίγο λιπαρή.

Αλλά είναι φοβερή.

Λόγω της αλόης το δέρμα μου γίνεται βελούδο! :P

Δοκίμασε να το χτυπήσεις κι εσύ με το ραβδομπλέντερ

να μας πεις.

Εαν προσθέσεις και χυμό αλόης ίσως σου βγει πολύ νερουλή.

Καλύτερα να αφαιρέσεις μέρος ροδόνερου

και τότε να προσθέσεις αλόη.

Περιμένουμε αποτελέσματα!

Μπράβο βρε κορίτσια!

Πόσο μου αρέσει να πειραματιζόμαστε!

Λοιπόν:

Φοβερές οι συνταγές σου mikio μου!!

Έχω όμως μια ένσταση για τον βόρακα.

Προσπαθώ να τον αποφεύγω γιατί δεν είναι τελικά και τόσο

αγνός!

Στον EWG δεν του δίνουν μικρό hazard score (βαθμό επικινδυνότητας)

Δες εδώ

αλλα και εδώ που τον έχει με κόκκινοr.gif SODIUM BORATE

Για το αποσμητικό:

Σκέφτομαι οτι θα μπορούσαμε να αντικαθιστούσαμε το coconut oil

με αμυγδαλέλαιο το οποίο δεν πήζει και τόσο.... :|

Ολη τη δουλειά την κάνει η σόδα.

Αυτή είναι που εξουδετερώνει τα βακτήρια που δημιουργούν την κακοσμία.

Μια δοκιμή θα μας πείσει.

Όσο για την αλόη:

Χρησιμοποιώ τo ίδιο το τζελ (απο τα φύλλα)

και το διατηρώ στο ψυγείο μου με μια κουταλιά χυμό λεμονιού

για 1 μήνα.

Τώρα στην περίπτωση που είναι ανακατεμένο

και με τα λάδια

ίσως να κρατάει περισσότερο.

Θα δείξει.

Η κρέμα προσώπου όντως έχει βγει λίγο λιπαρή.

Αλλά είναι φοβερή.

Λόγω της αλόης το δέρμα μου γίνεται βελούδο! :P

Δοκίμασε να το χτυπήσεις κι εσύ με το ραβδομπλέντερ

να μας πεις.

Εαν προσθέσεις και χυμό αλόης ίσως σου βγει πολύ νερουλή.

Καλύτερα να αφαιρέσεις μέρος ροδόνερου

και τότε να προσθέσεις αλόη.

Περιμένουμε αποτελέσματα!

Το 2ο σάιτ που παρέθεσες το χρησιμοποιώ κι εγώ. Ο βαθμός επικινδυνότητας για το βόρακα, όπως είδα στο πρώτο σάιτ έχει να κάνει με την τοξικότητα, εξ ου και δεν τον τρως :-P και έχει μηδέν ρίσκο για συσχέτιση με καρκίνο, αλλεργίες κλπ. Για το θέμα των αλλεργιών ειδικά, επειδή έχω παιδάκια με πολλές δερματικές ευαισθησίες (άτιμη κληρονομικότητα!) να σημειώσω ότι ποτέ μετά την έναρξη της χρήσης του οικολογικού απορρυπαντικού, δε μου παρουσίασαν κάτι σχετικό με ευαισθησία απ'τα ρουχαλάκια τους.

Στο 2ο σάιτ πάλι θυμάμαι ότι λέει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλλυντικά αν έχουν ένα συστατικό με μία κόκκινη βούλα, αν υπάρχουν και άλλα συστατικά με μία ή δύο κόκκινες βούλες τότε αρχίζουν τα δύσκολα.

Η χρήση του στη σκόνη για τα ρούχα να μην σε ανησυχεί γιατί η ποσότητα που θα μπει στη δόση είναι αμελητέα, επίσης ξεβγάζονται (αν θες για σιγουριά μπορείς να ξεβγάλεις 2 φορές τα ρούχα αν έχει το πλυντήριό σου πρόγραμμα για επιπλέον ξέβγαλμα και τέλος με το μαλακτικό με το ξύδι εξαφανίζονται παντώς είδους υπολείμματα.

Αν έχεις ένσταση για το βόρακα στη σκόνη πλυντηρίου πιάτων θα μπορούσες ίσως να πειραματιστείς αφαιρώντας ποσότητα ή παραλείποντάς τον εντελώς. Θα πρέπει να δεις όμως αν σου καθαρίζουν τα πιάτα. Αν τον παραλείψεις μη βιαστείς να προσθέσεις στη θέση του σόδα καθαρισμού γιατί θα έχεις εικόνα χιονιού στα ποτήρια. Ίσως να κάνει δουλειά, η πλυστική σόδα, με μπόλικο κιτρικό οξύ, χοντρό αλάτι και θειικό μαγνήσιο.

Να ρωτήσω κορίτσια? Τι αφρόλουτρα και σαμπουάν χρησιμοποιείτε για τα παιδιά σας?

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κορίτσια? Τι αφρόλουτρα και σαμπουάν χρησιμοποιείτε για τα παιδιά σας?

Παρακολουθήσα κάποια σεμινάρια

και φτιάχνω πλέον μόνη μου και σαπούνια και σαμπουάν.

Δες εδώ

Τα περισσότερα υλικά τα παίρνω απο εδώ.

Κάποτε αγόραζα βιολογικά καλλυντικά

(δες τη λίστα της υπογραφής μου)

αλλά όταν ανακάλυψα οτι ακόμα και αυτά

δεν είναι και τόσο αγνά όσο θέλουν να τα παρουσιάσουν

αγανάκτησα και αποφάσισα να αλλάξω

το σκηνικό απο τη ρίζα.

Έτσι άρχισα να τα φτιάχνω μόνη μου

και να είμαι πλέον σίγουρη για το τι βάζουμε πάνω μας.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο

την έχω κατα-βρεί!! :cool:

ΥΓ-1: Οσο για τον βόρακα.....δεν με πείθεις με τίποτα

:lol::lol::lol: χαχαχαχα

Είμαι πολύυυυυ υποχόνδρια. :lol::lol::lol:

Ακόμα και στα σαπούνια μου για να καταλάβεις

εκεί που η συνταγή λέει για οινόπνευμα

εγώ βάζω τσικουδιά! :rolleyes:

(ο άντρας μου είναι απο τα μέρη σου :wink:)

ΥΓ:-2 Σήμερα είδα οτι ξαναχώρισε η κρέμα μου (η αλόη απ τα λάδια)

Δες εδώ τι βρήκα

(χρειάζεται γαλακτωματοποιητής ή κατάλληλη θερμοκρασία)

ΥΓ:-3 Τα

τα γνωρίζεις?

Όλες αυτές οι δημιουργίες είναι δικές σου??? Τέλειες!!! Εγώ δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω σαπούνι αλλά θέλω πολύ! Δεν ξέρω πού να μάθω! Και από ότι έχω καταλάβει είναι ολόκληρη διαδικασία, πεχά, υπερλίπανση, λάδια και ιδιότητες, δεν είναι παίξε γέλασε... Άσε που έχω βρει διάφορες συνταγές στο νετ και η κάθε μία έχει διαφορετικές αναλογίες και δεν ξέρω τι να κάνω... Θέλω να μάθω να φτιάχνω σαπούνι με την ψυχρή μέθοδο και να αφρίζει καλά, να χρησιμοποιήσω δλδ λάδι καρύδας σε μεγάλη ποσότητα μη σου πω να φτιάξω σαπούνι εξ ολοκλήρου με λάδι καρύδας για να το τρίβω για να φτιάχνω τα σαμπουάν μου! Βασικά έχω μακριά και λιπαρά μαλλιά και με το πράσινο σαπούνι δεν έχω τα αποτελέσματα που θα ήθελα, να μη λαδώνει το μαλλί. Τι πράσινο τσάι έχω προσθέσει, τι αλάτι σε ποσότητα τέτοια ώστε να μην κόψει το σαπούνι, άλλο γιατροσόφι δεν έχω... Έχεις να μας βάλεις καμιά καλή συνταγή για σαμπουάν και για σαπούνι? Να σε ρωτήσω κιόλας, αν βάλεις κι άλλα λάδια έχεις αποτέλεσμα πιο απαλό που να μην σου ξηραίνει το δέρμα όπως το σαπούνι από σκέτο λάδι ελιάς? Τι κρίμα να μην είμαι Αθήνα που έχετε σεμινάρια εκεί για όλα αυτά!

Aπό τον Ορέστη έχω παραγγείλει κι εγώ! Η χαρά του οικολόγου! Το μόνο που με ξινίζει είναι ότι έχει συνθετικά αιθέρια έλαια. Αναρωτιέμαι πού θα μπορούσα να βρω φυσικά αιθέρια έλαια, λίγο πιο οικονομικά από αυτά που πουλάνε στα φαρμακεία...

Με τα soap nuts έπαθα πλάκα!!!!!!! Ούτε τα είχα ξανακούσει! Τα έχεις δοκιμάσει?? Είναι αποτελεσματικά στους λεκέδες στο πλυντήριο??? Λάδι, σάλτσα, φρούτα?

Για το ότι την έχεις καταβρεί... εμένα μου λες??? Έχω τέτοιο κόλλημα που ακόμα κι αν δεν με ικανοποιεί απόλυτα ένα προϊόν θα κάνω του κόσμου τις παραλλαγές για να μην το παρατήσω και γυρίσω στα συμβατικά! Ο άντρας μου με λέει Πανοραμίξ! :lol:

Για την ομογενοποίηση της κρέμας λοιπόν δοκίμασε τη λανολίνη ή την λεκιθίνη! Στάσου... η purelan δεν είναι σκέτη λανολίνη?? Αυτό πάλι λιπαρή ουσία δεν είναι?? Πώς θα κάνει ομογενοποίηση? Πάντως και σε μια κρέμα που μας έχεις παραθέσει λέει λεκιθίνη! Εγώ χτύπησα την κρέμα που είχα κάνει με μελισσοκέρι, αμυγδαλέλαιο και ροδόνερο και είχα ένα αποτέλεσμα σαν πολύ-πολύ πηχτό γιαούρτι και στο τέλος έβαλα και τζελ αλόης και ξαναχτύπησα κι έγινε μια ωραία κρεμούλα! Λογικά θα μου διαχωριστεί πάλι, αν όχι θα σε ενημερώσω. Σκέφτομαι ότι ναι μεν η αλόη η φυσική είναι πιο αγνή αλλά μήπως με το τζελ του εμπορίου έχεις λιγότερο υγρό αποτέλεσμα και μήπως γίνει κανένα θαύμα και δε διαχωριστεί... λέμε τώρα... :P Αλλιώς... λεκιθίνη και άγιος ο θεός! Καλά το μπλογκ που παρέθεσες όλα τα λεφτά κι ακόμα δεν το εξερεύνησα να φανταστείς! Δεν είμαι και πολύ της κρέμας... δε χρησιμοποιώ καλλυντικά ιδιαίτερα οπότε πώς να το βρω? Βλέπω όμως ωραίες πληροφορίες.

Επίσης να σε ρωτήσω μιας και είσαι περισσότερο μες στα πράγματα. Τι είναι το υγρό σαπούνι καστίλης ξέρεις?? Και από πού μπορούμε να το προμηθευτούμε οικονομικά?

Όλες αυτές οι δημιουργίες είναι δικές σου???

Tην έχω κατα-βρει σου λέω!

Εχω πάρει ένα σωρό καλούπια

και κάθε φορά φτιάχνω και κάτι καινούργιο.

Εχω φτιάξει σαπούνι και με λαρδί για να καταλάβεις.

Το τελευταίο που έφτιαξα είναι με κανέλλα και γαρύφαλλο

(πρέπει να το ανεβάσω στο fbk)

Εγώ δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω σαπούνι αλλά θέλω πολύ! Δεν ξέρω πού να μάθω! Και από ότι έχω καταλάβει είναι ολόκληρη διαδικασία, πεχά, υπερλίπανση, λάδια και ιδιότητες, δεν είναι παίξε γέλασε... Άσε που έχω βρει διάφορες συνταγές στο νετ και η κάθε μία έχει διαφορετικές αναλογίες και δεν ξέρω τι να κάνω...
Δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Το μεγαλύτερο άγχος είναι οι σόδες.

Στο στερεό σαπούνι με την ψυχρή μέθοδο θέλει καυστική σόδα.

Στο υγρό καυστική ποτάσα.

Οταν τα ανακατεύεις πρέπει να φοράς, γάντια, ποδιά, γυαλιά.

Δεν πρέπει να έχεις κόσμο γύρω σου να σε απασχολούν

(παιδιά κλπ)

γιατί η κάθε λεπτομέρεια στις συνταγές έχουν το νόημά τους.

Θέλω να μάθω να φτιάχνω σαπούνι με την ψυχρή μέθοδο και να αφρίζει καλά, να χρησιμοποιήσω δλδ λάδι καρύδας σε μεγάλη ποσότητα μη σου πω να φτιάξω σαπούνι εξ ολοκλήρου με λάδι καρύδας για να το τρίβω για να φτιάχνω τα σαμπουάν μου! Βασικά έχω μακριά και λιπαρά μαλλιά και με το πράσινο σαπούνι δεν έχω τα αποτελέσματα που θα ήθελα, να μη λαδώνει το μαλλί. Τι πράσινο τσάι έχω προσθέσει, τι αλάτι σε ποσότητα τέτοια ώστε να μην κόψει το σαπούνι, άλλο γιατροσόφι δεν έχω...
Το σαπούνι με εξολοκλήρου λάδι καρύδας

αφυδατώνει το δέρμα.

Το καλύτερο είναι να έχει ποικιλία ελαίων.

Έχεις να μας βάλεις καμιά καλή συνταγή για σαμπουάν και για σαπούνι?

Εχω αυτό το βιβλίο συνταγών.

Εαν σε ενδιαφέρει στείλε μου (μέσω πμ)

το προσωπικό σου e-mail

γιατί δεν μπορώ να το βάλω δημόσια.

Aπό τον Ορέστη έχω παραγγείλει κι εγώ! Η χαρά του οικολόγου! Το μόνο που με ξινίζει είναι ότι έχει συνθετικά αιθέρια έλαια. Αναρωτιέμαι πού θα μπορούσα να βρω φυσικά αιθέρια έλαια, λίγο πιο οικονομικά από αυτά που πουλάνε στα φαρμακεία...
O,τι αιθέρια έλαια έχω

τα έχω πάρει όλα απο το www.iherb.com

Με τα soap nuts έπαθα πλάκα!!!!!!! Ούτε τα είχα ξανακούσει! Τα έχεις δοκιμάσει?? Είναι αποτελεσματικά στους λεκέδες στο πλυντήριο??? Λάδι, σάλτσα, φρούτα?
Πλένει όπως και τα υπόλοιπα απορρυπαντικά.

Εγώ όμως για σιγουριά τα έβραζα πρώτα

και έβαζα στο κάδο το ζουμί τους.

Κάποια στιγμή βαρέθηκα όμως τη διαδικασία

και έχω ξαναγυρίσει στο λευκό αρκάδι

Για την ομογενοποίηση της κρέμας λοιπόν δοκίμασε τη λανολίνη ή την λεκιθίνη! Στάσου... η purelan δεν είναι σκέτη λανολίνη?? Αυτό πάλι λιπαρή ουσία δεν είναι?? Πώς θα κάνει ομογενοποίηση? Πάντως και σε μια κρέμα που μας έχεις παραθέσει λέει λεκιθίνη! Εγώ χτύπησα την κρέμα που είχα κάνει με μελισσοκέρι, αμυγδαλέλαιο και ροδόνερο και είχα ένα αποτέλεσμα σαν πολύ-πολύ πηχτό γιαούρτι και στο τέλος έβαλα και τζελ αλόης και ξαναχτύπησα κι έγινε μια ωραία κρεμούλα! Λογικά θα μου διαχωριστεί πάλι, αν όχι θα σε ενημερώσω.
Εχεις βρει κάπου που να πουλάνε λανολίνη ή λεκιθίνη??

Σκέφτομαι ότι ναι μεν η αλόη η φυσική είναι πιο αγνή αλλά μήπως με το τζελ του εμπορίου έχεις λιγότερο υγρό αποτέλεσμα και μήπως γίνει κανένα θαύμα και δε διαχωριστεί... λέμε τώρα... :P Αλλιώς... λεκιθίνη και άγιος ο θεός!
Η τζελ αλόης του εμπορίου είναι φουλ επεξεργασμένη

(καμία σχέση δηλαδή με την πόσιμη του φύλλου)

που σημαίνει οτι όλα τα θρεπτικά συστατικά της αλόης

θα έχουν καταστραφεί.

Οπότε θα είναι σαν να μην βάζεις τίποτα.

Ηδη με το ζέσταμα σκέφτομαι οτι θα καταστρέφονται οι βιταμίνες της....

Επίσης να σε ρωτήσω μιας και είσαι περισσότερο μες στα πράγματα. Τι είναι το υγρό σαπούνι καστίλης ξέρεις?? Και από πού μπορούμε να το προμηθευτούμε οικονομικά?
Είναι σαπούνι απο ελαιόλαδο μόνο.

Δεν κάνει όμως πλούσιο αφρό.

Για να κάνει πλούσιο αφρό θέλει οπωσδήποτε

μια ποσότητα λάδι καρύδας ή καστορέλαιο

Λογικά λεκιθίνη, ίσως και λανολίνη πουλάνε στα φαρμακεία. Λεκιθίνη σε κάψουλες έχω συναντήσει, είναι ένα λιπαρό υγρό. Ίσως έχει και ο Ορέστης (που θα συμφέρει και καλύτερα) δεν το έχω ψάξει αλλά θα έχει αφού έχει ένα σωρό συστατικά για καλλυντικά. Θα σου στείλω το μέιλ μου να μου στείλεις το έντυπο! Χίλια ευχαριστώ! Στις διακοπές θα πιάσω δουλειά να φτιάξω τα σαπουνάκια μου, πάνω στη ταράτσα μου μακριά από τα ζουζουνάκια μου!

Τα φυστικάκια δλδ μπορείς να τα βάλεις και έτσι όπως είναι στο πλυντήριο? Κι εγώ κατάλαβα ότι θέλουν βράσιμο, όπως και έκανες. Οπότε μισή ώρα βράσιμο κάθε φορά πριν το πλυντήριο κι αν βάζεις και 3 και βάλε πλυντήρια την εβδομάδα... καταλαβαίνω γιατί γύρισες στο αρκάδι. Λευκό αρκάδι δεν έχω δει πουθενά που λες... Από ποιο σμ το παίρνεις?

Διαφημίσεις

Τα φυστικάκια δλδ μπορείς να τα βάλεις και έτσι όπως είναι στο πλυντήριο? Κι εγώ κατάλαβα ότι θέλουν βράσιμο, όπως και έκανες. Οπότε μισή ώρα βράσιμο κάθε φορά πριν το πλυντήριο κι αν βάζεις και 3 και βάλε πλυντήρια την εβδομάδα... καταλαβαίνω γιατί γύρισες στο αρκάδι. Λευκό αρκάδι δεν έχω δει πουθενά που λες... Από ποιο σμ το παίρνεις?

Απο Σκλαβενιτη το παίρνω το λευκό Αρκάδι

Είναι αυτό στη μωβ συσκευασία.

http://www.mothersblog.gr/media/k2/items/cache/18471123be33934a66e0e3581abd0ba8_XL.jpg

Το πρασινο Αρκάδι για να πάρει αυτό το χρώμα

είναι φουλ απο χρωστικές!!

ΥΓ Μιλάμε για τις νιφάδες Αρκαδιού

Οχι για το υγρο Αρκάδι (το οποίο περιέχει και χημικά συστατικά)

Δεν έχουμε Σκλαβενίτη εδώ. Θα κοιτάξω σε βασιλόπουλο ή μαρινόπουλο. Στα ινκα που έχουμε εδώ δεν το έχω δει. Μόνο πράσινο έχω βρει κι επίσης εδώ έχουμε και πράσινο τριμμένο σαπούνι της ΑΒΕΑ. http://www.abea.gr/soap.html

Διαβάζοντας στο νετ βλέπω ότι η λεκιθίνη κυκλοφορεί και σε σκόνη και σε υγρή μορφή. Βρήκα αυτό: http://ftiaxnokallyntika.gr/products-page/galaktomatopoiites/lekithini-apo-sogia-lecithin/ Λογικά με λίγο ψάξιμο θα βρούμε και αλλού.

Δεν έχουμε Σκλαβενίτη εδώ. Θα κοιτάξω σε βασιλόπουλο ή μαρινόπουλο. Στα ινκα που έχουμε εδώ δεν το έχω δει. Μόνο πράσινο έχω βρει κι επίσης εδώ έχουμε και πράσινο τριμμένο σαπούνι της ΑΒΕΑ. http://www.abea.gr/soap.html

Διαβάζοντας στο νετ βλέπω ότι η λεκιθίνη κυκλοφορεί και σε σκόνη και σε υγρή μορφή. Βρήκα αυτό: http://ftiaxnokallyntika.gr/products-page/galaktomatopoiites/lekithini-apo-sogia-lecithin/ Λογικά με λίγο ψάξιμο θα βρούμε και αλλού.

Οταν φτιάξεις κι εσυ σαπούνι θα δεις οτι είναι

πολύ δύσκολο με φυσικά μόνο συστατικά

να βγει τόσο πράσινο το χρώμα του

(τουλάχιστον εγώ ακόμα δεν το εχω καταφέρει :rolleyes:)

Δείτε και αυτή τη συνταγή

ΣΠΙΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ

Έχω καλύτερη σε γεύση και συστατικά! Αν και θα μπορούσα να δοκιμάσω να προσθέσω κάποια από αυτά και στη δικιά μου! Ποπό το πείραμα εμπλουτίζεται! Χαχαχα! ;) Λίγο υπομονή να κάνω και το τελευταίο τεστ! Η μαγειρική σόδα και το αλάτι πάντως εκτός του ότι έχουν άθλια γεύση και εμένα προσωπικά με κάνουν και ανατριχιάζω πληγώνουν και τα ούλα που το έχω δοκιμάσει και το λάδι καρύδας πήζει αυτή την εποχή και θα σου γίνεται στόκος η οδοντρόκρεμα. Το να βάλεις στέβια είναι ότι πρέπει αν κάνεις παιδική οδοντόκρεμα και προλαμβάνει και την τερηδόνα. Σκόνη μαγνησίου-ασβεστίου ε? Βρήκα αυτό: http://www.eshop-alterwise.com/index.php?product_id=68&page=shop.product_details&category_id=54&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=376 Τις βιταμίνες που μας περίσσεψαν άραγε από τις εγκυμοσύνες μήπως μπορούμε να τις θρυμματίσουμε να τις βάλουμε? :-P

Τι μου κάνεις βρε Σοφία!!!! :lol: :lol:

Εχεις δοκιμάσει να φτιάξεις τίποτα με φυτική γλυκερίνη?

Βλέπω οτι έχει εδώ

http://ftiaxnokallyntika.gr/products-page/alles-protes-iles-gia-kallyntika/glykerini-fytiki-glycerin-vegetable/

Βάζω στο σαμπουάν και στο υγρό πιάτων αλλά καλλυντικά δεν έχω φτιάξει. Έχω στο σπίτι πάντως. Έχεις υπόψη σου κάποια συνταγή και με ρωτάς? Εγώ το παίρνω από μια αποθήκη με απορρυπαντικά-φαρμακευτικά-είδη συσκευασίας. Δε θυμάμαι πόσο ακριβώς αλλά νομίζω πιο οικονομικά από 4,5 ευρώ το λίτρο.

από εδώ συμφέρει καλύτερα η λεκιθίνη. στα φαρμακεία η σκόνη από διάφορες εταιρίες έχει τα 250 γραμμάρια 22 ευρώ περίπου.

συγνώμη που ανά διαστήματα δε χρησιμοποιώ κεφαλαία αλλά έχει ξεπατωθεί το κουμπί των κεφαλαίων και θέλει ζόρι να το πατάω κάθε φορά, οπότε όταν βιάζομαι... :P

Kάπου είχε πάρει το μάτι μου κάτι συνταγές με γλυκερίνες

αλλά επειδή δυσκολευόμουν να βρω φυτικές γλυκερίνες

τις προσπέρναγα! :?

Εχω συνταγή για σαμπουάν σπέσιαλ να σου βάλω

(χωρίς γλυκερίνη)

Περίμενε να βρω το λινκ.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...