Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεγαλωνοντας δυο αγορια


georgiamami

Recommended Posts

icon5.gifΑγαπητες κυριες, ειμαι μητερα δυο αγοριων 20 & 17 χρονων.Θα ηθελα να ανταλλαξω εμπειριες με παρομοιες μητερες και παιδια αυτων. Φυσικα μεσα απο τη δικη μου εμπειρια - εφοσον τα παιδια μου ειναι ηδη αρκετα μεγαλα - θα μπορεσουν να παραδειγματιστουν αλλες μητερες.Μακαρι να ειχα πριν 20 χρονια αυτο το μεσο ανταλλαγης αποψεων και εμπειριων. Σιγουρα θα ειχα αποφυγει καποια λαθη και θα ειχα βγει ευκολοτερα απο αδιεξοδα.Πιστευω πως παντα υπαρχει κατι να μαθουμε που δεν το γνωριζουμε.Ισως ετσι καταφερω να γινω καλυτερη μητερα και στο μελλον <<πεθερα>> & <<γιαγια>>.

Σας ευχαριστω:idea:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 156
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κι εγώ στο κλαμπ! θα μπορέσεις να μας βοηθήσεις! θα ναι χρήσιμη η συμβολή σου απ τη στιγμή που τα αγόρια σου έχουν πια μεγαλώσει...σίγουρα περισσότερο απ τα δικά μου. λοιπόν οι δικοί μου είναι λίγο παρά πάνω από 3 ο μεγάλος και 6,5 μηνών ο μικρός.

ένας απ τους προβληματισμούς μου για τώρα και για το μέλλον είναι τα αγορίστικα παιχνίδια και η αδυναμία μου να τα παρακολουθήσω/συμμετέχω/ανταπεξέλθω (με ενθουσιασμό).

το αποτέλεσμα ο μεγάλος προς το παρόν να αναζητά αποκλειστικά τη παρουσία του μπαμπά του στο παιχνίδι (αυτοκινητάκια/εργαλεία/βίδες...αργότερα φαντάζομαι μπάλα κτλ).

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Link to comment
Share on other sites

χααχαχ καλο:P

καλως σας βρηκα.εχω κ γω πολλες ανησυχιες για το αγορακι μου(κ για το κοριτσι αλλα αφου λεμε για αγορια ) τι εχω να αντιμετωπισω στην εφηβια ειναι αυτο που με τρομαζει πιο πολυ απο ολα:|

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

φαντάζομαι κορίτσια/αγόρια σε κάποιες φάσεις θα ναι όλα οκ και σε κάποιες άλλες θα μας φάει η μαρμάγκα! ίσως το κορίτσι να ναι πιο εύκολα κατανοήσιμο από τ αγόρι που όσο μεγαλώνει θα λέει μπάι μπάι.....ουφ!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Link to comment
Share on other sites

Για την ΑΝΝΑ27 [ένας απ τους προβληματισμούς μου για τώρα και για το μέλλον είναι τα αγορίστικα παιχνίδια και η αδυναμία μου να τα παρακολουθήσω/συμμετέχω/ανταπεξέλθω (με ενθουσιασμό]

Καλωστην.Ειμαι σιγουρη πως θα τα καταφερεις πολυ καλα. Εγω μεχρι προταθλημα ποδοσφαιρου και cartoons με pocemon εμαθα να βλεπω μαζι τους και το απολαμβανα. Επαιξα ποδοσφαιρο στην αυλη, ετρεξα μαζι τους σε αγωνες ποδηλατων, και τωρα πια συνομιλω μαζι τους στο INTERNET.Να σου ζησουν και να τα δεις οπως επιθυμεις.

Θα τα λεμε

Link to comment
Share on other sites

Γλυκια μου Dimitra83, γεια σου.Να χαιρεσαι κι εσυ τα παιδακια σου. Καποτε ελεγαν οι μεγαλυτεροι πως ολοκληρωμενη οικογενεια ειναι αυτη που εχει ενα αγορι και ενα κοριτσι. Εν μερη συμφωνω... Θα ειναι χαρα μου μεσα απο εδω να βρισκεις απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω καλη μου!

η αληθια ειναι πως εχωντας κορη κ γιο βλεπω τις διαφορες.πχ η κορη μιλησε πιο γρηγορα ηταν πιο ησυχο μωρο ειχε περισσοτερη υπομονη ηταν πιο σηζυτησιμη κλπ ο μικρος ακομα λεει δυσιλλαβεσ ενω η μεγαλη στην ηλικια του εκανε κανονικη κουβεντα κ ειναι παρα πολυ ζωηρος.δε καθεται στιγμη ολη μερα ρε κοριτσια.εχει τρομερη ενεργεια!τρεχει τρεχει τρεχει!δεν περπαταει ποτε!!!μονο τρεχει!!!!

πηγαμε σε λογοθεραπευτρια σε παιδοψυχολογο τον βρηκαν τετραπερατο πανεξυπνο αλλα τεμπελακο σε θεμα ομιλιας.εχει ενδιαφερον μονο στο να ανακαλυπτει κ να σκαλιζει πραγματα.λογοθεραπεια δε χρειαζεται γιατι καταλαβαινει τα παντα κ λεει πανω απο 15 λεξεις απλα μου ειπαν οτι τα αγορακια γενικως αργουν σε ολα σε σχεση με τα κοριτσια εκτος απο την κινητικοτητα.υπαρχουν ομως κ εξαιρεσεις γιατι της φιλης μου ο γιος απο 12 μηνων εκανε προτασεις ενω απο 6-7 μηνων μιμουνταν ολα τα ζωα οταν τον ρωτουσες.εσεις που εχετε γιους ισχυει κατι τετοιο?ειναι οντως τοσο ζωηροι?θελουν συνεχεια να σκαλιζουν πραγματα???κανουν ζημιες καθε μερα???ουφ!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Dimitra83 ---εχω κ γω πολλες ανησυχιες για το αγορακι μου(κ για το κοριτσι αλλα αφου λεμε για αγορια ) τι εχω να αντιμετωπισω στην εφηβια ειναι αυτο που με τρομαζει πιο πολυ απο ολα:|

Να εισαι παντα κοντα τους, να συζητας πολυ, να ενημερωνεσαι για την συμπεριφορα τους στο σχολειο, στο σπιτι των φιλων, στο παιδοτοπο. Τα παιδια εξωτερικευουν τα συναισθηματα τους με ενεργειες. Πρεπει να μπορεις να τις ερμηνευσεις σωστα για να εισαι σε θεση να εισαι διπλα τους την καταλληλη στιγμη με το σωστο τροπο.Να εχεις πολλη υπομονη κια να μην αγχωνεσαι για το τι θα συναντησεις μετα 10-12 χρονια. Ζησε το τωρα μαζι τους. Καθε ηλικια τους ειναι μοναδικη. Απολαυσε τα δωρα του Θεου καθε μερα και να προσευχεσαι και να ευχαριστεις που τα εχεις.

Υ.Γ. Κρατα βιβλιο αναμνησεων video κλπ.

Τα δικα μου ακομα και τωρα ανατρεχουν στο βιβλιο που κρατουσα τοτε και ξεκαρδιζονται.

Link to comment
Share on other sites

Τα δικα μου αγορια ηταν τελιεως διαφορετικα. Και ακομα ειναι. Ο μεγαλος ησυχος, αταραχος, τεμπελακος. Μιλησε γρηγορα, περπατησε 13 μηνων, και γενικα χαμηλων τονων. Ο μικρος ζωηρος απο μικρος, περπατησε κρατωντας επιπλα και τοιχους απο 7 μηνων.Θα τα πουμε αλλη ωρα γιατι ηρθε ο <<κατα φωνη>> μικρος και θελει τον ηλεκτρονικο υπολογιστη.

Link to comment
Share on other sites

ο δικος μου περπατησε τη μερα που εγινε 1 ετων.μπουσουλησε πριν γινει 6 μηνων κ απο 6.5 μηνων πιανοταν κ σηκονωταν ορθιος.ενω η κορη μου περπατησε 12 μηνων αλλα μπουσουλησε 7,5 κ 8.5 μηνων πιανοταν κ σηκωνοταν,αυτο που λενε οτι στο κινητικο μερος τα αγορια ειναι πιο μπροστα αρα ισχυει

Link to comment
Share on other sites

Να ' μαι κι εγώ...μανούλα 2 θηρίων 3 και 6 ετών με τον πατέρα της οικογένειας να λείπει λόγω δουλειάς τους περισσότερους μήνες από το σπίτι. Πάντως αυτό με τα παιχνίδια το αντιμετωπίζω κι εγώ!!! δυστυχώς ενώ θέλω πάρα πολύ να παίξω μαζί τους το μυαλό μου στερεύει από ιδέες όταν παίζουμε π.χ. αυτοκινητάκια.

Περιμένουμε τις συμβουλές σου με ανυπομονησία.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στη παρεα μας fraoulopoulitsa. Ακολουθα τα βηματα τους και σιγουρα θα βρεις οδους για παιχνιδια. Κανε ο,τι κάνουν, ζητησε απο εκεινους να <καθορισουν το <ρολο> σου μεσα στο παιχνιδι τους π.χ. ρωτα τους: εγω σε ποιο σημειο να σταθω, ποτε να κινηθω, και γενικα ζητα τους να σκηνοθετησουν την παρουσια σου μεσα στο χωρο. Σιγα σιγα θα μπεις στο παιχνιδι και θα το απολαμβανεις κι εσυ.

Θυμαμαι καποτε ενω επαιζε ο μικρος μονος του στην αυλη με χωματα και φορτηγα, τον ακουγα να παιζει συγχρονως τρεις ρολους αντρων. Εκανε δηλαδη μονος του τους διαλογους μεταξυ τρειων ανθρωπων με φοβερη επιτυχια. Εξεπλαγη γιατι ως τοτε δεν ειχε βρεθει σε παρομοιο χωρο εργασιας οπου λαμβανε χωρα το <<σεναριο>> του και ηταν μονο 4 ετων. Τοτε συνειδητοποιησα πως οταν τους εβαζα σε ενα παιχνιδι και τους εδινα ρολους και ζητουσα απο τον καθενα να κανει κατι, ηταν ενας τροπος να χρησιμοποιησουν τη φαντασια τους παιζοντας και διασκεδαζοντας.Επισης μπορεις να τους αναθεσεις ρολους και στο σπιτι. Μην κανεις το λαθος να φορτωθεις ολες τις δουλειες του σπιτιου μονη σου. Μπορουν να συμμετεχουν και αυτα οσο μικρα ή μεγαλα κι αν ειναι π.χ. να βλαει ο καθενας τα διπλωμενα ρουχα στα συρταρια τους. Με αυτο το τροπο, μαθαινουν να αλληλοβοηθουν και σιγουρα ενα καλο κινητρο ειναι οτι τελειωνοντας εσυ πιο γρηγορα τις δουλειες σου, θα μπορεσεις να τους διαθεσεις περισσοτερο χρονο για μια βολτα ή για ενα κοινο παιχνιδι.Μακροπροθεσμα, οταν πανε να σπουδασουν ή εργασια κ.α. θα εισαι περηφανη που θα εχουν διδαχτει πως να τα βγαζουν περα με το σπιτι τους.Αυτα για την ωρα. και ο δικος μας μπαμπας ελλειπε πολλες ωρες.Σημασια εχει να ειναι <<παρων> εστω και εξ αποστασεως. Μετραει η ποιοτητα και οχι η ποσοτητα του χρονου που αφιερωνουμε στους ανθρωπους.

Τις καλυτερες ευχες μου σε σενα και στους αντρες σου.

Υ.Γ. Κοριτσια, χαρη σε σας τις νεοτερες μανουλες, γυρναω το χρονο πισω και ξαναθυμαμαι υπεροχες στιγμες που εζησα με τα παλικαρακια μου. Σας ευχαριστω ολες θερμα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

να μπω και εγω στην παρεα σας;;;;;

ειμαι μαμα τριων αγοριων 11,9,3.....!!!

τα παιδακια μου τα λατρευω και αν τα οικονομικα ηταν καλυτερα θα εκανα και τεταρτο!!!ηδη ο μεγαλος μου χθες με παρακαλαγε!!!προσπαθω να τα μεγαλωνω σωστα και να συμμετεχω στη ζωη τους ......μεχρι τωρα μου εχουν βγει καλα παιδακια και χαιρομαι και νοιωθω περηφανη οταν μου λενε καλα λογια γι'αυτα!!!νοιωθω ευλογημενη απο το θεο που μου τα εστειλε γερα και το μονο που θελω ειναι να τους δωσω αρχες και βασεις να γινουν σωστοι ανθρωποι......!!!!θα μπορουσα να μιλαω ωρες γι'αυτα.................σταματηστε με καλε!!!!!!!!

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Link to comment
Share on other sites

γεια σας κι απο μενα.εχω διπλα μου το 40 ημερων αγορακι μου ενω ο μεγαλος 18,5 μηνων πινει γαλατακι στην αγκαλια του μπαμπα του.νιωθω τοσο μα τοσο ευτυχισμενη και περηφανη για τα παιδακια μου (το φυλο δεν με κανει περισσοτερο η λιγοτερο περηφανη) και ζω την καθε στιγμη μαζι τους στο σπιτι μια και ειμαι μανα 24ωρου βασεως....δλδ στα προθυρα!!!εχουμε ενα θεμα με τη ζηλεια τωρα που ηρθε το μωρακι αλλα θα το ξεπερασουμε κι αυτο..περιμενω με ανυπομονησια τις πολιτιμες συμβουλες σας.

Αγορακια μου σας λατρευω!!
Link to comment
Share on other sites

Βίκυ 3;;; να σου ζήσουν!!! το βλέπω κι εμένα να μου ρχετε, αφού θέλω και τρίτο. πολύ το μελετάω και δε βλέπω ν αλλάζει χρώμα η μπουγάδα! μπλε βαμμένη φανατικά!!!

 

το τελευταίο καιρό αρχίζει ο μεγάλος να ζηλεύει το μικρό. 6 μήνες τους περάσαμε αναίμακτα αφού ο μανού είναι ένα μωρό που δεν ακούγεται απ την ώρα που γεννήθηκε. όσο πάει όμως ο μεγάλος αντιδρά. κάνει και ο ίδιος σα μωρό. έλεγα σαν αγόρι δε θα δίνει σημασία αλλά μπααααα. θα χουν και ίδια παιχνίδια οπότε τη πάτησα.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη αννα οσο μεγαλωνουν θα μεγαλωνει και η ζηλεια?καηκαμε.σημερα που μιλησα με την παιδιατρο μου ειπε οτι ο μεγαλος με εχει πολυ αναγκη και θα πρεπει να κοιμαμαι στο παιδικο μαζι του.τωρα κοιμομαστε και οι 4 στην κρεββατοκαμαρα και μολις ξυπνησει ο μικρος μεσα στη νυχτα για να θηλασει ξυπναει και τσιριζει...

Αγορακια μου σας λατρευω!!
Link to comment
Share on other sites

γεια σας κι απο μενα.εχω διπλα μου το 40 ημερων αγορακι μου ενω ο μεγαλος 18,5 μηνων πινει γαλατακι στην αγκαλια του μπαμπα του.νιωθω τοσο μα τοσο ευτυχισμενη και περηφανη για τα παιδακια μου (το φυλο δεν με κανει περισσοτερο η λιγοτερο περηφανη) και ζω την καθε στιγμη μαζι τους στο σπιτι μια και ειμαι μανα 24ωρου βασεως....δλδ στα προθυρα!!!εχουμε ενα θεμα με τη ζηλεια τωρα που ηρθε το μωρακι αλλα θα το ξεπερασουμε κι αυτο..περιμενω με ανυπομονησια τις πολιτιμες συμβουλες σας.

ΝΟΥΝΟΥ καλως ορισες και να σου ζησουν τα παλικαρακια σου. Για το θεμα της ζηλειας θα σε συμβουλευα να ζητας απο το μεγαλυτερο να συμμετεχει σε εργασιες που απαιτει ο μικρος. π.χ. <<Ελα να αλλαξουμε τον αδερφουλη σου και μετα εφοσον θα ειναι καθαρος, θα σου τον δωσω στην αγκαλιτσα σου για να τον χαρεις>>. <<<Κανε ησυχια για να κοιμηθει, ωστε να μπορουμε να ....... κανουμε κατι>> Υπαρχουν πολλες κουβεντουλες που μπορουν να τον κανουν να μη ζηλευει. Τα παιδια ζηλευουν οταν νιωθουν πως χανουν αυτο που ειχαν.Με τη συμπεριφορα αυτη διεκδικουν ο,τι κινδυνευουν να χασουν. Καλη συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και απο εμενα gergiamami με εφερες πολλα χρονια πισω οταν και τα δικα μου ηταν μικρα.Εχω παιξει με την κορη μου ατελειωτες ωρες ΒΑΡΒΙΕ κατω στο πατωμα και θυμαμε ποσο το ευχαριστιομουν τοτε.Με τον γιο μου παλι ποδοσφαιρο σε μια αλανα και με εβγαζε νοκ αουτ:-D.Τωρα που τα σκεφτομε λεω εγω τα εκανα αυτα? απο θεμα αντοχης το λεω.Dimitra 83 τη κανεις? Ειδα οτι περιμενεις και το τριτο με το καλο ευχομαι.

Link to comment
Share on other sites

φίλη νουνού πολύ δύσκολο μου ακούγεται αυτό με το "οικογενειακό" κρεββάτι! εγώ τα χω και τα 2 στα δωμάτια τους απ την αρχή. χώρια δηλ και ο καθένας στο κρεββάτι του. βασικά έτυχε και το δωμάτιο του μωρού είναι μικρότερο, η κούνια που πήραμε μικρότερη, παιχνίδια ελάχιστα, οπότε μέχρι τώρα το πρώτο δηλ 6μηνο το περάσαμε ήρεμα. προσπαθούμε να δίνουμε προτεραιότητα στον μεγάλο και σταδιακά η προσοχή μας να μοιράζεται. λίγο λίγο κάθε φορά έτσι ώστε να χει χρόνο ο δημήτρης να προσαρμοστεί.

τώρα βέβαια που ο μικρός αρχίζει να κάνει πιο αισθητή τη παρουσία του στο σπίτι δυσανασχετεί ο μεγάλος.

θα περάσει κι αυτό φάση είναι, θα συνηθίσει το ένα το άλλο.

ευτυχώς για μένα το μικρό μου είναι πάααααρα πολύ ήσυχο, καλόβολο και γελαστό μωράκι.....(απ το μπαμπά του πήρε...χιχιχι)

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, ελπίζω να βοηθηθώ λίγο με τους τρεις αντάρτες (9,6 και 2,5), γιατί έχω και μια πριγκίπισσα πρωτότοκη στα 10 που δεν τους αντέχει με τίποτα!

bouboukakia καλωσορισες. Πολύτεκνη μανουλα? Μπραβο κουκλα μου. Πες μας πως τα καταφερνεις για να παρουν κουραγιο καποιες που ζοριζονται?

Link to comment
Share on other sites

Γραψτε αστειους διαλογους ή κουβεντουλες των παιδιων σας. Να γελασουμε και λιγο γιατι πολυ το .... φιλοσοφησαμε. Θα κανω την αρχη.

Καποιο βραδυ βγηκα με τον γιο (2-3 ετων δε θυμαμαι ακριβως) και καθως κοιταξε το φεγγαρι που ηταν μισο, με ρωταει: <Μαμα, γιατι το φεγγαρι ειναι σπασμενο?>

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...