Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βάλω σιδεράκια;;;;;

katerina@!!

Να βάλω σιδεράκια;;;;;  

1.033

1. 1. Να βάλω σιδεράκια;;;;;

• Ναι, ποτέ δεν είναι αργά για ένα τέλειο χαμόγελο.
    • Όχι, που να ταλαιπωρείσαι τώρα για 2,5 χρόνια.
    • Ούτε ναι ούτε όχι, πάρε και δεύτερη και τρίτη γνώμη και μετά αποφάσισε.

Recommended Posts

nai ligo ta mprosta exoun arxisei kai pairnoun mia klish pros ta mprosta..pros ta exw ennow..(auto htan to provlima mou mikrh)....pisteveis me to maselaki tha mai ok?? :)nai 8a rwthsw apla den thelw na m pei pali tpt gia siderakia h kt allo...ennow kt pou na fainetai...:P :P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 117
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω μόνο το μασελάκι θα σε βοηθήσει, γιατί το σύρμα θα ξεκολλήσει αν δέχεται τόσο μεγάλη πίεση.

Όσο για το ενδεχόμενο να ξαναβάλεις σιδεράκια, πραγματικά εγώ θα το έβλεπα ως καλό. Όταν φοράω το βράδυ τα μασελάκια και αναγουλιάζω συνεχώς (είμαι και έγκυος τώρα), θα προτιμούσα να μου ξαναέβαζε σιδεράκια για λίγους μήνες να ξεμπερδεύω. Ειδικά για τα κάτω, που όταν έβγαλα τα σιδεράκια είχαν ακόμα πρόβλημα εμφανές, θα τα ξαναφορούσα στη στιγμή. Μην ανησυχείς όμως γιατί είναι ένα έξτρα κόστος, που δεν νομίζω ότι θα δεχτεί να το επωμιστεί η γιατρός σου (ούτε ο δικός μου).

egkuos??? :-) :-) me to kalo :-) koita sidetakia den thelw kuriws gia logpus douleias....to maselaki dld tha m vohthisei na sprwxtoun pros ta pisw k etsi n kalufthei k t keno?? les na enisxusan oi fronimites se auto?? h giatros m einai lg periergh k den xerw an tha mou afhsei epilogh gia auto anhsuxw.....

egkuos??? :-) :-) me to kalo :-) koita sidetakia den thelw kuriws gia logpus douleias....to maselaki dld tha m vohthisei na sprwxtoun pros ta pisw k etsi n kalufthei k t keno?? les na enisxusan oi fronimites se auto?? h giatros m einai lg periergh k den xerw an tha mou afhsei epilogh gia auto anhsuxw.....

Ευχαριστώ - μην σε ξεγελάσω επειδή φόρεσα τα σιδεράκια πρόσφατα. Τα έβαλα το 2007 στα 28.

Είχα κι εγώ ένα θέμα να φοράω τα σιδεράκια στη δουλειά. Όμως όταν τα έβγαλα τρελάθηκα που μου έλεγαν ότι δεν είχαν προσέξει καν ότι φοράω σιδεράκια 2 χρόνια :shock: Και να φανταστείς ότι λόγω δουλειάς μιλάω με πολύ κόσμο και χαμογελάω συχνά. Τελικά ισχύει αυτό που λένε ότι πολλές φορές βλέπουμε στον εαυτό μας πράγματα που δεν προσέχει κανένας άλλος.

Με το μασελάκι σίγουρα θα κλείσει το κενό. Για την κλίση προς τα έξω δεν ξέρω όμως. Χωρίς να έχω οδοντιατρικές γνώσεις, πιστεύω ότι ο φρονιμήτες θα έπαιξαν ρόλο σε αυτό, ειδικά αν δεν υπάρχει χώρος πίσω. όπως είπα και πιο πριν, εμένα ο φρονιμήτης έσπρωχνε τόσο τα πάνω δεξιά δόντια ώστε είχαν πάρει κλίση προς τα μέσα. Τώρα είναι εντάξει ευτυχώς

Mήπως γνωρίζετε για τα σιδεράκια που μπαίνουν στην εσωτερική πλευρά των δοντιών;

Κάποια γνωστή μου τα είχε βάλλει (για να μη φαίνονται όταν χαμογελούσε), αλλά είχαν το 2πλάσιο χρόνο παραμονής στο στόμα και κόστος. Έχετε καμία εμπειρία;

Διαφημίσεις

Mήπως γνωρίζετε για τα σιδεράκια που μπαίνουν στην εσωτερική πλευρά των δοντιών;

Κάποια γνωστή μου τα είχε βάλλει (για να μη φαίνονται όταν χαμογελούσε), αλλά είχαν το 2πλάσιο χρόνο παραμονής στο στόμα και κόστος. Έχετε καμία εμπειρία;

Φόρεσα κανονικά λευκά σιδεράκια, αλλά το είχα ψάξει για τα εσωτερικά. Για το χρόνο που θα χρειαστεί συνολικά δεν έχω άποψη, όμως το κόστος είναι όντως διπλάσιο και βάλε. Επίσης ο χρόνος σε κάθε ραντεβού είναι μεγαλύτερος, γιατί είναι πιο δύσκολο να 'δέσει' και να σφίξει τα σιδεράκια ο γιατρός.

"peach' se euxaristw polu...na sai kala...tha paw kai 8a dw...apla elpizw me to maselaki na mai ok :):):) tr an xreiastei na vgalw tous fronimites eipame...eukairia gia diaita :P

Έβγαλα τον φρονιμήτη στις 10 και στις 12 έτρωγα παγωτό στο ΙΚΕΑ. :D Γενικά καμία εξαγωγή δεν με βοήθησε στη δίαιτα. Μόνο όταν πρωτοφόρεσα τα σιδεράκια και ειδικά τους υποστηρικτικούς δακτύλιους έπεσε μαύρη πείνα.

Όσο για το εσωτερικό σύρμα που λέγαμε... Τελικά το φοράω ακόμα κάτω, απλά το έχω συνηθίσει τόσο που το ξεχνάω. Το συνειδητοποίησα χτες και ακόμα γελάω που έλεγα ότι το έχω βγάλει. :lol: :lol: Η εγκυμοσύνη έχει επιπτώσεις στη μνήμη, και για άλλη μια φορά το απέδειξα.

Κορίτσια καλημέρα. Εγώ έβαλα τα κλασσικά σιδεράκια στα 30μου. Άνοιγα το στόμα μου κ έμοιαζα με ρόμποκοπ κ όταν φόραγα τα γυαλιά μυωπίας μου έμοιαζα με την μαρία την άσχημη.

Παρόλα αυτά έτσι με γνώρισε ο άνδρας μου. Στον γάμο (πολιτικός) βέβαια δεν έχω πλατύ χαμόγελο αλλά δεν σκάω.

Τώρα που τα έχω βγάλει όλοι μου λένε πόσο ωραίο ειναι το αποτέλεσμα. Αξίζει ο πόνος, η προσπάθεια κ η αναμονή.

Σε ότι αφορά την διαδικασία έκανα εξαγωγή κ τους 4 φρονιμήτες μου (ποιος τους χρειάζεται άλλωστε) κ όποτε μου τα έσφηγγε ο γιατρός πόναγα πολύυυυ. Τώρα στα κάτω έχω ένα στήριγμα εσωτερικά για να μου τα κρατάει το οποίο δεν το νιώθω καθόλου κ μερικά βράδυα κοιμάμαι με μασελάκι για τα επάνω (κ ο άνδρας μου με πειράζει)

fA47p3.png?5wdXDgnUjYnWp3.png?T9zisx6U

• 1 month later...

και εγω τα εβαλα σε μεγαλη ηλικια 27 χρ...ημουνα πολυ διστακτικη και τα φορεσα τελικα για 2 χρονια ενω αρχικα μου ειπαν για 12 μηνες..παντως το αποτελεσμα με εχει ανταμειψει. δεν το μετανοιωσα

Διαφημίσεις

εμένα με έπεισε το 2006 ο οδοντίατρος μου να το κάνω για λόγους προληπτικούς (θα έκανα ουλίτιδα και τερηδόνα λέει με ένα δόντι μπροστά από τα άλλα) αλλά δεν πιστεύω πως αξίζει.

τα δόντια έχουν πλέον κενά που δεν είχαν και τροφές μπαίνουν ενώ δεν είχαν χώρο πριν.

Η καθαριότητα ιδιαίτερα δύσκολη στο διάστημα αυτό.

Εφόσον μέχρι τα 36μου δεν είχα θέμα δεν έπρεπε να είχα κάνει τίποτα.

τουλάχιστον κατάφερα να το κάνω χωρίς καμία αφαίρεση!

πᾶν μέτρον ἄριστον

• 4 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...
εμένα με έπεισε το 2006 ο οδοντίατρος μου να το κάνω για λόγους προληπτικούς (θα έκανα ουλίτιδα και τερηδόνα λέει με ένα δόντι μπροστά από τα άλλα) αλλά δεν πιστεύω πως αξίζει.

τα δόντια έχουν πλέον κενά που δεν είχαν και τροφές μπαίνουν ενώ δεν είχαν χώρο πριν.

Η καθαριότητα ιδιαίτερα δύσκολη στο διάστημα αυτό.

Εφόσον μέχρι τα 36μου δεν είχα θέμα δεν έπρεπε να είχα κάνει τίποτα.

τουλάχιστον κατάφερα να το κάνω χωρίς καμία αφαίρεση!

Να σε ρωτήσω κάτι; Πώς έχουν κενά τα δόντια σου, ενώ δεν έκανες αφαίρεση;

Έχει βάλει κανείς; Είναι κάτι σαν πλαστική διάφανη θήκη που μπαίνει και βγαίνει εύκολα για να ευθυγραμίζει λέει τα δόντια...

Νομίζω ότι αν έχεις σοβαρό πρόβλημα ορθοδοντικής δεν θα σε καλύψει αυτό το σύστημα. Καταρχήν κοστίζει πολύ περισσότερο από απλά σιδεράκια, ακόμη κι απ'τα μικρά, διακριτικά, λευκά, κτλ.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι σαν σύστημα δεν μου αρέσουν. Φοράω τέτοιες λεπτές διάφανες θήκες (νάρθηκες τους λένε) μόνο στον ύπνο και δεν είναι ότι καλύτερο ούτε για μένα (δεν μπορώ να φάω, να μιλήσω σωστά), ούτε για όσους με βλέπουν με τα πλαστικά στο στόμα.

Η διαφορά του invisalign με τους νάρθηκες σαν διαδικασία είναι ότι φοριούνται σαν αποκλειστικό σύστημα ορθοδοντικής και ότι αλλάζονται συχνά (το πολύ κάθε μήνα) ειδικά στην αρχή, γι'αυτό και ανεβαίνει το κόστος.

Να σε ρωτήσω κάτι; Πώς έχουν κενά τα δόντια σου, ενώ δεν έκανες αφαίρεση;

και όμως έχουν, αφού δεν ακουμπούν το ένα το άλλο όπως έκαναν παλαιότερα.

έχουν σχηματιστεί τριγωνάκια κοντά στα ούλα, αν καταλαβαίνεις τι λέω...

με μεσοδόντια και νήμα κάνω δουλεια αλλά παλαιότερα δεν χωρούσαν τα μεσοδόντια ενώ τώρα σε κάποια σημεία χρειάζομαι και αρκετά μεγάλα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

και όμως έχουν, αφού δεν ακουμπούν το ένα το άλλο όπως έκαναν παλαιότερα.

έχουν σχηματιστεί τριγωνάκια κοντά στα ούλα, αν καταλαβαίνεις τι λέω...

με μεσοδόντια και νήμα κάνω δουλεια αλλά παλαιότερα δεν χωρούσαν τα μεσοδόντια ενώ τώρα σε κάποια σημεία χρειάζομαι και αρκετά μεγάλα.

Το υποψιάστηκα ότι μάλλον μιλούσες για κενά στα ούλα και όχι στα δόντια. Είναι φυσιολογικό τα ούλα να είχαν υποχωρήσει προκειμένου τα δόντια να στριμωχτούν. Στην προκειμένη περίπτωση η ορθοδοντική απλά αποκάλυψε το πρόβλημα, δεν το δημιούργησε. Μου συνέβη κι εμένα σε ένα σημείο, αλλά δεν με ενοχλεί πολύ. Άλλωστε με το πέρασμα του χρόνου τα ούλα επανέρχονται, σιγά σιγά όμως. Το συγκεκριμένο 'πρόβλημα' λύνεται με επίσκεψη σε περιοδοντολόγο. Μου είπαν πως γίνεται κάποιου είδους επέμβαση στα ούλα, ούτε επώδυνη, ούτε χρονοβόρα. Εγώ δεν πρόλαβα να την κάνω πριν μείνω έγκυος, οπότε είναι στο πλάνο για αφού γεννήσω.

...Στην προκειμένη περίπτωση η ορθοδοντική απλά αποκάλυψε το πρόβλημα, δεν το δημιούργησε. Μου συνέβη κι εμένα σε ένα σημείο, αλλά δεν με ενοχλεί πολύ. Άλλωστε με το πέρασμα του χρόνου τα ούλα επανέρχονται, σιγά σιγά όμως. Το συγκεκριμένο 'πρόβλημα' λύνεται με επίσκεψη σε περιοδοντολόγο. Μου είπαν πως γίνεται κάποιου είδους επέμβαση στα ούλα, ούτε επώδυνη, ούτε χρονοβόρα. Εγώ δεν πρόλαβα να την κάνω πριν μείνω έγκυος, οπότε είναι στο πλάνο για αφού γεννήσω.

Το υπογραμμισμένο δεν μπορώ να το δεχθώ έτσι απλά :!::?:

Μια χαρά λειτουργούσε το στόμα μου πριν και αφελώς πείστηκα να πάω για ορθοδοντική για να μην έχω θέμα αργότερα σε ένα σημείο που ο κυνόδοντας ήταν μπροστά και κάτω από δύο άλλο δόντια.

Στα σημεία αυτά μπαίνουν κομματάκια τροφής και πλέον απαιτείται σχολαστικότερο καθάρισμα από πριν και ενοχλήσεις αν κάτι μείνει κάποιες μέρες. Κάποια στιγμή σε ταξίδι μας έψαχνα επειγόντως μεσοδόντιο ή νήμα επειδή δεν άντεχα τον πόνο (μετά το καθάρισμα γρήγορα υποχωρεί ο πόνος)

Τέλος, επειδή κάποιος κάτω κυνόδοντας τραβήχτηκε μπρος τα πάνω (στην σωστή του θέσω ομολογώ) είναι πλέον αρκετά μεγάλο κομμάτι του χωρίς αδαμάντινη εκτεθειμένο.

Αναρωτιέμαι πάντως και φοβάμαι πως έκανα περισσότερο κακό παρά καλά στην στοματική μου υγεία.

πᾶν μέτρον ἄριστον

• 3 months later...

Είχα ξαναδημοσιεύσει στο συγκεκριμένο post πριν ένα χρόνο, ότι ετοιμάζομαι να φορέσω και εγώ σιδεράκια τώρα στα 38 μου. Υστερα από κάποιες αναβολές λόγω διαφόρων συγκυριών, τελικά σήμερα πάω να τα φορέσω και καθόλου δεν με νοιάζει το πώς θα φαίνομαι όταν γελάω. Εχω και την τύχη να εργάζομαι μέσα στην Οδοντιατρική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών, οπότε το κόστος είναι απειροελάχιστο σε σχέση με τους γιατρούς έξω.

Είχα ξαναδημοσιεύσει στο συγκεκριμένο post πριν ένα χρόνο, ότι ετοιμάζομαι να φορέσω και εγώ σιδεράκια τώρα στα 38 μου. Υστερα από κάποιες αναβολές λόγω διαφόρων συγκυριών, τελικά σήμερα πάω να τα φορέσω και καθόλου δεν με νοιάζει το πώς θα φαίνομαι όταν γελάω. Εχω και την τύχη να εργάζομαι μέσα στην Οδοντιατρική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών, οπότε το κόστος είναι απειροελάχιστο σε σχέση με τους γιατρούς έξω.

και καλα θα κανεις ποτε δεν ειναι αργα.....εγω ειχα φορεσει για 7χρονια αλλα σε πιο μικρη ηλικια, εμενα με συντροφεψανε απο την πεμπτη δημοτικου μεχρι και τελη λυκειου....δυσκολα χρονια και αυτα..

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

• 1 month later...

να βάλεις!!!! δεν ενοχλουν και τοσο πολυ και υπαρχουν και τα λευκα που δεν φαινονται σχεδον καθολου!!!!

Το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει!!! οσο για τις ντροπες αυτα ειναι για το δημοτικο!!

Τα φοράω εδώ και 1 μήνα στα 38 μου. Δεν θα έλεγα ότι είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία του κόσμου, με πονάνε πολύ τα χείλια μου στο εσωτερικό τους, κάνουν πληγές από τα συρματάκια και επιπλέον με σφίγγουν πολύ και τα δόντια ώρες-ώρες. Κάνω υπομονή πάντως και περιμένω να ανταμειφθώ με το τελικό αποτέλεσμα!

Τα φοράω εδώ και 1 μήνα στα 38 μου. Δεν θα έλεγα ότι είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία του κόσμου, με πονάνε πολύ τα χείλια μου στο εσωτερικό τους, κάνουν πληγές από τα συρματάκια και επιπλέον με σφίγγουν πολύ και τα δόντια ώρες-ώρες. Κάνω υπομονή πάντως και περιμένω να ανταμειφθώ με το τελικό αποτέλεσμα!

Και μόνο που το λες θυμάμαι πόσο πόνεσα στην αρχή. Όλο πληγές είχα και ορισμένες φορές προτιμούσα να μην μιλάω καθόλου. Με βόλευε επίσης να κρατάω το δέρμα σταθερό επάνω στα σιδεράκια, ειδικά όταν δεν με έβλεπαν οι άλλοι (π.χ. στο τηλέφωνο) :? . Μπορεί η ομιλία μου να ήταν λίγο περίεργη, αλλά τουλάχιστον δεν πονούσα.

Ζήτα από το γιατρό κερί που βάζεις επάνω στα σιδεράκια για να μην τρίβονται συνέχεια επάνω στο εσωτερικό των χειλιών. Δεν κάνει θαύματα, αλλά βοηθάει αρκετά. Σιγά σιγά το δέρμα θα σκληρύνει και δεν θα νιώθεις τόσο άσχημα.

Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Καλή δύναμη

Και μόνο που το λες θυμάμαι πόσο πόνεσα στην αρχή. Όλο πληγές είχα και ορισμένες φορές προτιμούσα να μην μιλάω καθόλου. Με βόλευε επίσης να κρατάω το δέρμα σταθερό επάνω στα σιδεράκια, ειδικά όταν δεν με έβλεπαν οι άλλοι (π.χ. στο τηλέφωνο) :? . Μπορεί η ομιλία μου να ήταν λίγο περίεργη, αλλά τουλάχιστον δεν πονούσα.

Ζήτα από το γιατρό κερί που βάζεις επάνω στα σιδεράκια για να μην τρίβονται συνέχεια επάνω στο εσωτερικό των χειλιών. Δεν κάνει θαύματα, αλλά βοηθάει αρκετά. Σιγά σιγά το δέρμα θα σκληρύνει και δεν θα νιώθεις τόσο άσχημα.

Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Καλή δύναμη

Mέρα με τη μέρα πάω καλύτερα, οι πληγές δεν με ενοχλούν πια και τα δόντια επανέρχονται γρήγορα στην σωστή θέση σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού. Μακάρι να το είχα αποφασίσει πιο γρήγορα να τα φορέσω, δεν μετανιώνω ούτε για τους πόνους ούτε για την ταλαιπωρία. Peach, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Εγώ μόνο μία συμβουλή έχω να δώσω: όταν τα βγάλεις τα σιδερικά να φορέσεις μόνιμη συγκράτηση. Όχι μασελάκια! Μόνιμη συγκράτηση!

Επίσης, να συμπληρώσω ότι το τί θεραπεία κάνεις και το κατα πόσο αισθητικά μπορείς να βάλεις ό,τι καλύτερο και διακριτικό, εξαρτάται από το πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένη να δώσεις! Αυτα΄.... :D

• 1 month later...

καλησπερα .ελπιζω να εβαλες τα σιδερακια τελικα.εγω στα 26 τα εβαλα.πονεσα αρκετα και επειδη δεν αντεχα τα εβγαλα νωριτερα απο οτι επρεπε με αποτελεσμα ενα δοντι να μην φτιαχτει.μηπως ξερει καποια ποσο κοστιζει να το χτισω;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...