Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκπαιδευτήρια Τσιαμούλη - Περιστέρι

elent

Recommended Posts

Διαφημίσεις

elent καλησπέρα.

Μένω στην περιοχή του Περιστερίου και η κόρη μου πηγαίνει στην α΄δημοτικού στα εκπαιδευτήρια Τσιαμούλη τα οποία μου τα σύστησαν απο τον Σταθμό που πήγαινε. Πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένη απο αυτή την επιλογή. Ειναι περισσότερο οικογενειακό σχολείο, εχει ενα τμήμα για κάθε τάξη (τουλάχιστον στο δημοτικό), και εκτός απο τη βασική εννοια της παιδείας τους ενδιαφέρει το ήθος τα ήθη και τα έθιμα. Αυτό που μου εχει κάνει εντύπωση ειναι οτι η διευθύντρια του δημοτικού (η οποία είναι και η σύζυγος του κου Τσιαμούλη) ξέρει ανα πάσα στιγμή την προοδο του κάθε παιδιού καθώς και τον χαρακτήρα του. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να κλείσεις ενα ραντεβού με τη δασκάλα και να ενημερωθείς αλλά μπορείς οποιαδήποτε μέρα να μιλήσεις μαζί της απο το τηλέφωνο και να ρωτήσεις για οτι σε απασχολεί. Μπορει οι εγκαταστάσεις του δημοτικου να είναι λίγο παλιές σε σχέση με το γυμνάσιο - λυκειο, αλλά ειναι πολύ περιποιημένο. Το βασικότερο είναι οτι απο την πρώτη κι όλας συνάντηση που είχα μαζί τους πριν την εγγραφή είδα στα μάτια τους πραγματικό ενδιαφερον και αγάπη για τα παιδιά και οχι μια επιχείρηση. Οικονομικά ειναι κάπου στη μέση. Δηλαδή δεν είναι ούτε το ακριβότερο ούτε το φθηνότερο ιδιωτικό σχολείο στο Περιστέρι. Κριτήριο πάντως για μένα ήταν η οικογενειακή κατάσταση που επικρατεί σε αυτό το σχολείο. Αξίζει τον κόπο να κάνεις πάντως μια επίσκεψη και να μιλήσεις μαζί τους. . α!!! ξέχασα να σου πω οτι σε σχέση με το δημοσιο σχολείο τους βάζουν λίγη δουλίτσα παραπάνω, αλλά κάνουν πολύ καλή δουλειά τις ωρες του σχολείου. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως....

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Είναι σημαντική και για εμένα η οικογενειακή ατμόσφαιρα σε ένα σχολείο, να υπάρχει επαφή και επικοινωνία. Θα κλείσω ένα ραντεβού από κοντά. Σε ποιο παιδικό Σταθμό πήγαινε η κόρη σου; :-)

Πήγαινε απο 14 μηνών στον Σταθμό Α-Ω ο κόσμος του παιδιού. Σου μιλάω για μια εντελώς οικογενειακή κατάσταση. οταν έψαχνα σταθμό για τη μικρή είχα παέι παντού!!!! εβλεπα φοβερές εγκαταστάσεις, υποσχέσεις, κλπ. Τελευταίο επισκευτηκα αυτόν το σταθμό. Οι εγκαταστάσεις τους δεν με ενθουσιασαν καθόλου. Ηταν όμως πεντακάθαρα ολα και πολύ ζεστά.

Αυτό που με εκανε να πώ οτι εδώ θα εμπιστευθώ το παιδί μου, ήταν αυτή η ζέστη, το πραγματικό ενδιαφέρον και η αγάπη που είδα μέσα στα μάτια της ιδιοκτήτριας, και δεν επεσα εξω καθόλου. Ισα - ισα δεν μπορούσα να φανταστώ ποσα θα έδιναν αυτοί οι άνθρωποι στο παιδί μου, και μέχρι σήμερα τους ευχαριστώ πολύ!!!! Εκεί πήγε απο 14 μηνών μέχρι το νήπειο. Σου μιλάω για ενα παιδί πρόωρο, με παλινδρομηση και πολύ δύσκολο στο φαγητό. Απο το σταθμό μου γύριζε πάντα μοσχομυριστή, καθαρή, δεν είχε συγκαεί ποτέ, πάντα φαγωμένη. Τους εβγαζε την ψυχή, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μου ερθει νηστική!!!! Μεγαλώνοντας εμαθε εκεί να τρώει τα πάντα. Στην αυλή τους άνθιζαν πάντα λουλούδια και μάλιστα τους είχε φυτεψει φραουλίτσες για να τις βλέπουν πως μεγαλώνουν και και εξελίσονται σε κοκκινες φράουλες!!! Η κόρη μου ακόμη τους μελετάει με νοσταλγία. Δεν είναι υπέροχο αυτό? Αφησαν πολλές όμορφες στιγμές στην ψυχούλα της. Γιαυτό τους εμπιστευτηκα για το δημοτικό με κλειστά μάτια.

• 1 χρόνο μετά...

Το αποσμασμα που ακολουθει ειναι απο ενα αρθρο της γνωστης σε ολους μας εφημεριδα ¨ΤΟ ΒΗΜΑ¨.Θα πρεπει λοιπον ολοι μας να ξεχωριζουμε το ειναι απο το φαινεσθαι.

Διαπιστώθηκε ότι στα εκπαιδευτήρια του κ. Ι. Τσιαμούλη στο Περιστέρι διδάσκουν καθηγητές χωρίς διορισμούς, χωρίς πτυχία, αλλά και καθηγητές που δεν πληρώνονται καθόλου. Σύμφωνα με την σχετική ΕΔΕ, οι καθηγητές πληροφορικής Α.Σ. και Θ.Σ. υπηρετούσαν στο εν λόγω σχολείο χωρίς διοριστήρια ο πρώτος από τον Σεπτέμβριο του 1998 ως τον Μάρτιο του 1999 και ο δεύτερος κατά διαστήματα. Ο πρώτος δεν είχε καν πτυχίο παρ' ότι δίδασκε ως γυμναστής των παιδιών και ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι είναι φτωχός και ουσιαστικά απέκρυψε για όσο χρονικό διάστημα μπορούσε από το Γ' Γραφείο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης το ότι δεν είχε λάβει ακόμη το πτυχίο του από τα ΤΕΕΦΑ. Κατά τις ακριβείς φράσεις του επίσημου κειμένου «όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κρυφτεί άλλο υπέβαλε την παραίτηση του η οποία και έγινε δεκτή. Βέβαια, το Γ' Γραφείο τον πίεζε συνεχώς να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να του χορηγήσει το διοριστήριο. Ο ίδιος όμως με τη μέθοδο της αναβλητικότητας κατάφερε να τραβήξει την παραμονή του στο σχολείο». Η ΕΔΕ συνεχίζει «ο καθηγητής Θ. Σ. είναι μεν πτυχιούχος, αλλά ισχυρίστηκε ότι λόγω στενής σχέσης με τον κ. Τσιαμούλη πήγε να δουλέψει αμισθί στο σχολείο του με την προοπτική να φύγει σύντομα, λόγω των άλλων εργασιών του». Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός δηλώνει ότι πρόκειται για ξεκάθαρες περιπτώσεις εκμετάλλευσης εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις στο σχολείο με το μικρότερο δυνατό κόστος...

Στο ίδιο σχολείο διαπιστώθηκε ότι πολλοί καθηγητές δεν πληρώνονται καν τους θερινούς μήνες, ενώ «οι ίδιοι ισχυρίζονται και πιστοποιούν με υπεύθυνες δηλώσεις τους ότι δεν επιθυμούσαν να πάρουν μισθό από τον κ. Τσιαμούλη, λόγω φιλικής ή συγγενικής σχέση που είχαν μαζί του»... Επίσης στο ίδιο σχολείο οι πολλοί καθηγητές πλήρωναν το σύνολο των εισφορών τους στο ΙΚΑ καλύπτοντας και τις «υποχρεώσεις» του διευθυντή τους, πάλι «με δική τους επιθυμία».

Το θέμα εκδικάστηκε στο σύνολό του από τα αρμόδια όργανα της Γ' Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών και ο ιδιοκτήτης του σχολείου τιμωρήθηκε με μια απλή έγγραφη επίπληξη.

edit Συντονιστής Περιεχομένου προστέθηκε πηγή μέσω επεξεργασίας κειμένου

Πηγή http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=120441

Διαφημίσεις

Aν μπειτε στο site http://www.oiele.gr που ειναι το site των ιδιωτικων εκπαιδευτικων θα βρειτε πολλα σχολεια που εχει γινει ΕΔΕ γιατι εχουν εκπαιδευτικους χωρις προσοντα, δεν πληρωνουν οπως πρεπει και υπαρχει κλιμα εκμεταλλευσης. Δυστυχως αυτα συμβαινουν και στα μικρα σχολεια για να περιοριστει το κοστοςαλλα και μεγαλα εκπαιδευτικα ιδρυματα λειτουργουν στεγνα επαγγελματικα. Γνωστο ιδιωτικο απο τα μεγαλυτερα τη στιγμη που εξαγορασε με ανεση 4 μικρα ιδιωτικα που εκλειναν και εκανε ανακαινιση στην πισινα του εκοψε το επιδομα αδειας του καλοκαιριου (σε οσους το επαιρναν γιατι τους πιο πολλους το καλοκαιρι τους απολυει)

Ο εκπαιδευτικος ειναι πρωτιστως λειτουργος και πρεπει να βαζει τα παιδια πανω απ'ολα αλλα εδω δεν μιλαμε οτι δεν μπορουν να πληρωσουν επιστημονες ανθρωποι τα βιβλια τους ή να πληρωσουν καποιο επιμορφωτικο σεμιναριο. Εδω μιλαμε οτι καποιοι δεν εχουν ουτε εισιτηριο για να πανε με το λεωφορειο στη δουλεια τους.

• 4 εβδομάδες μετά...

Kαλησπέρα σας και καλή εβδομάδα.

προσπάθησα πολλές φορές να απαντήσω, αλλα ολο κάτι δεν πήγαινε καλά.

Πραγματικά δεν γνωρίζω να σας πω κατά ποσο ισχύει ή δεν ισχύει το άρθρο παραπάνω, αλλά λογικά σκεπτόμενη, αν είχε ισχύει θα τελείωνε το θέμα με απλά και μόνο μια επίπληξη? Δεν το νομίζω.

Οσον αφορά το συγκεκριμένο σχολείο, εγώ εχω να καταθέσω τη πραγματική μου εμπειρία και την καθημερινόητα που ζω με την μικρή μου που πηγαίνει στην τρίτη δημοτικού φέτος.

θεωρώ οτι δεν είναι ενα απλό σχολείο που δίνει στα παιδιά στεγνές στείρες γνώσεις.

Αλλά είναι ενα σχολειό, που μαθαίνει στα παιδιά να έχουν ήθος, τους διδάσκουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας καθώς και τις ρίζες μας.

Φέτος για πρώτη φορά, κατάφερα να πάω στον Αγιασμο. Συγκλονίστηκα απο την ευλάβεια και τη σοβαρότητα που εδειξαν τα παιδιά καθ΄ολη τη διάρκεια του Αγιασμού.

Στο τέλος δε εψαλαν ολα μαζί μια προσευχη. Δεν ήταν μια τυπική διαδικασία, αλλά τα παιδιά κατανόησαν οτι αυτό γινεται για να ευλογηθούν και να πάρουν δύναμη μέσα απο την πίστη. Αυτό δείχνει οτι εχουν περάσει στα παιδιά τις πραγματικές αξίες και εννοιες της ζωής και οχι το φαίνεσθε.

Η μικρή μου πηγαίνει πραγματικά με χαρά στο σχολειο και δεν το νιώθει καταναγκαστικό έργο. Κι αυτό, γιατί νιώθει την ασφάλεια την αγάπη και την θαλπωρή στο χωρο του σχολείου. Γνωρίζει οτι θα βρεί ανταποκριση σε οποιον εκπαιδευτικό και αν απευθυνθεί για οποιοδήποτε προβλημα ή απορία της.

Και εχει την ενθάρρυνση να το κάνει.

Οι εκπαιδευτικοί είναι νέοι άνθρωποι, με υπομονή και ευαισθησίες.

Την προηγούμενη εβδομάδα η μικρή μου σηκώθηκε με δέκατα. Εγώ απλά το ανάφερα στην συνοδό. Την θερμομέτρησαν, και με ενημέρωσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας για να με καθησυχάσουν οτι δεν ανέβασε πυρετό. Δεν τους το ζήτησα. Το έκαναν. Αυτό σημαίνει οτι νοιάζονται πραγματικά.

Βλέπουν τα παιδιά το καθένα ξεχωριστά με τις αρετές και τις αδυναμίες τους, και προσπαθούν μαζί με εμάς τους γονείς να ενισχύσουν τις αρετές τους και να μειώσουν τις αδυναμίες τους. Και πιστεψτε με, γιατί είμαι μια απο τις μαμάδες που ασχολούμαι παρα πολύ με τη μοναχοκόρη μου, δεν φτάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι γονείς, οσο καλή διάθεση κι αν έχουμε. Χρειάζονται δάσκαλοι που να ασχολούνται πραγματικά με τα παιδιά και να μην βλέπουν το 8ωρό τους ως επάγγελμα αλλά ως λειτούργημα.

• 3 months later...

Καλησπέρα!!! Αν και αρκετό καιρό μετά, θα ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα.. Ήμουν στο σχολείο του κύριου Τσιαμούλη, από το προνήπειο.. Πλέον έφτασα στην ηλικία των 20, όπου έχω τελειώσει απο το 2010 το σχολείο! 15 χρόνια σχεδόν σε αυτό το σχολείο, έχω ακόμα πολύ καλές σχέσεις με τους καθηγητές-δασκάλους! Φανταστείτε ακόμα και με τις δασκάλες του νηπιαγωγείου!!

Ήταν φανταστικά όσα χρόνια έζησα εκεί! Θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν έκανα φασαρία σπίτι, να μου λένε οι γονείς μου ότι θα με αλλάξουν σχολείο και εγώ έβαζα τα κλάματα! Ένιωθα ότι θα μου έπαιρναν ότι πολυτιμότερο είχα!!

Πολύ φιλικοί όλοι τους, πολύ οικογενειακό σχολείο και "αγκαλιάζουν" όλα τα νέα "μέλη της οικογενείας".. Με τους καθηγητές και δασκάλους δε μοιραζόμασταν μόνο τα θέματα περί μαθημάτων αλλά ό,τι πρόβλημα είχα, το συζητούσα με όποιον πίστευα ότι θα με ακούσει!! Κ βοηθούσαν με όλη τους την ψυχή! Η δουλειά τους, άψογη αφού ότι απορεία είχα, είχαν το χρόνο και τη διάθεση να μου το εξηγήσουν, όση ώρα και να πάρει!!! :D

Και ακόμα κάτι ενδιαφέρον, ανοίγει καινούργιος παιδικός σταθμός αρκετά μεγάλος θα έλεγα, απέναντι από το σχολείο Παπαχαραλάμπους!

Ό,τι απορία, μιλήστε μου!! :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...