Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΥΣΙΑΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Lia

Recommended Posts

Πριν μείνω έγκυος έπαιρνα αντισυλληπτικά οπότε δεν είχα πρόβλημα. Η περίοδός μου ήταν "άγγλος" στο ραντεβού της και δεν είχα κανένα σύμπτωμα ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια (και είναι και φυσικό άλλωστε).

Μετά τη γέννα όμως, και εφόσον δεν παίρνω πλέον χάπια, εκτός του ότι η περίοδός μου δεν είναι πλέον σταθερή (παίζει μεταξύ 26ης και 30ης μέρας) έχω πλεον το περίφημο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο. Κάποια από τις μέρες -πριν αδιαθετήσω- έχω φοβερά νευρα... (τα υπόλοιπα συμπτώματα δε με νοιάζουν). Μιλάμε για ΤΑ ΝΕΥΡΑ. Με ενοχλούν τα πάντα και νευριάζω με τα πάντα (ακόμα και με αντικείμενα :shock: ) και με όλους. Ακόμα και με τη μικρή μου :oops::cry: Έχει τύχει να μην έχω με ποιον να τα βάλω γιατί όλοι είναι εντάξει και γω να έχω νευρικότητα και να μονολογώ "γιατί εγώ τώρα έχω νεύρα αφού δεν μου έκανε κανείς τίποτα;".

Έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ να το αντιμετωπίσω; Δυστυχώς δεν μπορώ να προβλέψω ποια μέρα θα είναι αυτή. Αλλά με ενοχλεί αφάνταστα να ξεσπώ χωρίς λόγο στο σύζυγο ή και στη μικρή μερικές φορές (αυτό ειδικά με κάνει κουρέλι μετά). Και καλά στο σύζυγο του το δικαιολογώ και ας πούμε ότι το δέχεται... Ας πούμε.... άνθρωπος είναι και αυτός και έχει και αυτός τα δικά του.... Την κούρασή του.... Ευτυχώς που κρατάει λίγες ώρες μόνο και όχι περισσότερο.

Καμμιά βοήθεια;;;;;; :oops:

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Και εγώ τα ίδια παθαίνω...σχετική αστάθεια στον κύκλο, νεύρα περίπου 1 εβδομάδα πριν, σπυράκια στο πρόσωπο, πονάκια και ακεφιές....απλά κάνω υπομονή.....

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Και η γιατρός μου για χάπια μου έχει πει επειδή στο μεταξύ έχω και πάρα πολύ αίμα αλλά δεν θέλω να πάρω γιατί μου δημιουργούν πονοκεφάλους.

Όταν έπαιρνα αντισυλληπτικά μπορεί να μην είχα τα συμπτώματα που έχω τώρα αλλά είχα τρομερούς πονοκεφάλους πριν την περίοδο που κρατούσαν για μέρες. Από την εγκυμοσύνη και μετά "κόπηκαν"μαχαίρι. Η γιατρός μου επιμένει ότι δεν φταίγαν τα χάπια για αυτό αλλά εγώ που ξαναπήρα αντισυλληπτικά για κανά δυο μήνες είδα ότι πάλι άρχισαν πονοκέφαλοι. (Σας πονοκεφάλιασα; :) )

:?:

sL7ap2.png

ίσως να πρέπει να δοκιμάσεις άλλη μάρκα... κάποιο πιο "ελαφρύ" ίσως χάπι

η αλήθεια είναι ότι από αντισυλληπτικό σε αντισυλληπτικό υπάρχουν σημαντικές διαφορές

τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα στα 15 χρόνια που τα έπαιρνα συστηματικά

Διαφημίσεις

Κι γω όταν έπαιρνα αντισυλληπτικά είχα πονοκέφαλο.Ο οργανισμός θέλει 3,4 μήνες να συνηθίσει κ ο πονοκέφαλος είναι μια φυσιολογική παρενέργεια των πρώτων μηνών!

• 1 month later...

Και γω το παθαίνω αυτό το σύνδρομο..αλλά δεν ήξερα ότι η λύση είναι τα αντισυλληπτικα τα οποία δεν θέλω και να πάρω.Πάντως κι εγω ξεσπάω σε όποιον βρω..με πιάνει μαυρίλα και κατἀθλιψη..νιώθω απαίσια..μια εβδομάδα πριν περίπουΆσε το πρήξιμο στη κοιλιά.! Και πρίν την γέννα τα πάθαινα αλλά σε πολύ πιο ελαφριά μορφη..σαν κακοδιαθεσία...τώρα έχει γίνει ανυπόφορο..τόσο για μένα όσο για τους άλλους.Αλήθεια υπάρχει κάποια άλλη λύση πέρα απο τα χάπια??Και γιατί έχει συμβεί μετα τη γέννα??

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Elepet, μακάρι να ήξερα και γω γιατί το έχω σε τόσο έντονη μορφή μετά τη γέννα. Είναι ενοχλητικό όμως. Και δεν θέλω να πάρω χάπια. Θα προτιμούσα να μάθαινα καποιες ασκήσεις χαλάρωσης σε στιγμές έντασης....

Λέω εγώ τώρα.... μήπως βοηθούν....

Σε ένα βιβλίο του Κοέλο που διαβάζω (το ημερολόγιο ενός μάγου) αναφέρει τις "ασκήσεις σκληρότητας". Όποτε κάνουμε κακές σκέψεις να πιέζουμε με τον δείκτη μας τη βάση του νυχιού του αντίχειρα....τόσο όσο να νιώσουμε οξύ πόνο. Έτσι οι κακές σκέψεις θα μας εγκαταλείψουν....λέει :lol::lol: Να το δοκιμάσω; Ή θα μου μείνει το γδαρμένο δάχτυλο μαζί με τα νεύρα κρόσια; :):)

sL7ap2.png

Εγω ανεκαθεν την εβδομαδα πριν την περιοδο ειμαι κινουμενη ωρολογιακη βομβα. Μην μου μιλατε, μην με αγγιζετε, μην μου πατε κοντρα!! Ο αντρας μου πλεον αναγνωριζει τα συμπτωματα και τηρει τις απαραιτητες αποστασεις ασφαλειας... Τι να κανουμε; Ορμονες ειναι αυτες...

Διαφημίσεις

Γυναικα που πριν πολλα χρονια σκοτωσε καποιον εν βρασμω ψυχης πετυχε μειωση ποινης προβαλλοντας ως επιχειρημα το συνδρομο αυτο και ο δικαστης το δεχτηκε ως ελαφρυντικό... :shock::shock: Οχι, παιζουμε...

(δεν ξερω αν ειναι πραγματκό γεγονος αλλα το εχω ακουσει...)

ελπίζω να μην είναι αλήθεια....

αν είναι όμως να το ξέρουμε.... να το επικαλεστούμε ως ελαφρυντικό σε περίπτωση που μας "ξεφύγει" κανένα μαχαίρι...... :)

sL7ap2.png

Το εχω ακούσει κι εω αυτο.. :D Η αλήθεια είναι πως απο τη στιγμή που διαπίστωσα ότι γίνομαι έτσι λόγω περιόδου και το συνειδητοποίησα προσπαθώ να το ελέγξω..δηλαδή κάθε σκέψη παράλογη που μου καρφώνεται και μου προκαλεί νεύρα...τη φιλτράρω απο τη λογική...για να ηρεμώ! ὀσο βέβαια αυτό είναι εφικτο...γιατι είπαμε είναι τρελό σύνδρομο..δεν χωράει λογική! :D

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Έλα όμως που είνα φορές που θες "ν'αγιάσεις και δε σ'αφήνουν"... :) Εκεί που λέω: δε θα νευριάσω, δε θα νευριάσω.... και προσπαθώ να μην σκέφτομαι το πρόβλημα..... ε, δε γίνεται..... θα κάνει την κουτσουκέλα του ο σύζυξ (όπως καλή ώρα την περασμένη Κυριακή εμένα) :). Ενώ με βλέπει που "φορτώνω" το συνεχίζει..... :x

sL7ap2.png

Εμενα παλι με εκνευριζει που επικαλειται το συνδρομο κι οταν αυτο δεν υφισταται (δηλ οταν πραγματικα και δικαιολογημενα με εχει κανει τουρμπο)

"Παλι περιοδο περιμενεις; Πριν 2 εβδομαδες δεν ειχες;" :evil::evil::evil: Τι του λες;

Διαφημίσεις

jean και εμένα τελευταία έτσι γίνεται..μου το παιζει όλος κατανόηση εκεί νες τις μέρες και ότι και να του πω..μου λέει απο τι περίοδο τα λές αυτά ε???Ακόμα και να τον βρίζω δεν μου λέει κάτι..το δέχεται και περιμένει να ξεσπάσω!! :?

Μου χει δώσει το ακαταλόγιστω και δεν τον νοιάζουν όσα λέω...

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Ε, λοιπόν δεν ήξερα πως αυτή η κατάσταση είναι σύνδρομο και μάλιστα με όνομα!!!

Εγώ πάντα έτσι ήμουν...

Νεύρα τρελά, πονοκέφαλοι σε βαθμό ημικρανίας, πόνοι στην κοιλιά και τη μέση, πρήξιμο στο στήθος, λιγούρες και τρελή όρεξη... κυρίως για σοκολάτα, πότε ποτέ σπυράκια...

το μόνο καλό είναι που μετά την γέννα δεν πονάω! μια μικρή μόνο ενόχληση την ώρα που είναι να μου κατέβουν!

Όσο για τα νεύρα που πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτα... νοίωθω και 'γω άσχημα όταν μερικές φορές έχω ξεσπάσει στο μικράκι μου με φωνές... :oops:

να παλι με εκνευριζει που επικαλειται το συνδρομο κι οταν αυτο δεν υφισταται (δηλ οταν πραγματικα και δικαιολογημενα με εχει κανει τουρμπο)

"Παλι περιοδο περιμενεις; Πριν 2 εβδομαδες δεν ειχες;" Τι του λες;

αυτό ξαναπέστο!! κι ΑΝ μου σπάει τα νεύρα.... :evil::evil::evil::evil:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

αχχχχχχχχχχχχ!ποσο σας καταλαβαινω!!!!!

Και εγώ τα ίδια παθαίνω...σχετική αστάθεια στον κύκλο, νεύρα περίπου 1 εβδομάδα πριν, σπυράκια στο πρόσωπο, πονάκια και ακεφιές....απλά κάνω υπομονή.....

Εγω ανεκαθεν την εβδομαδα πριν την περιοδο ειμαι κινουμενη ωρολογιακη βομβα. Μην μου μιλατε, μην με αγγιζετε, μην μου πατε κοντρα!! Ο αντρας μου πλεον αναγνωριζει τα συμπτωματα και τηρει τις απαραιτητες αποστασεις ασφαλειας... Τι να κανουμε; Ορμονες ειναι αυτες..

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Αχχχ ετσι ακριβως ειμαι και εγω και αυριο κι ολας αρχιζω ομοιπαθητικη για να διωρθωσω καποια προβληματα , και το pms syndrom. ελπιζω να δουλεψει..πρεπει να δουλεψει!!

Επισης προσπαθηστε και τα ανθοιαματα του bach. τι να πω , και εγω γινομαι ταυρος απο τα νευρα της περιοδου, σημερα εβαλα κατι φωνες απο το πουθενα στον αντρα μου.......αστα ...... λες και μου εφταιγε! 8)

4qhyp3.pngdGZ0p3.png

• 2 months later...

Κορίτσια καλημέρα. Να πούμε στους άντρες να μην στεναχωριώνται που περνάνε λίγο ... δύσκολα εξ' αιτίας των ορμονών μας. Που να δουν τι έχει να γίνει όταν θα μπούμε και στην κλιμακτήριο!!! "Βαστάτε τούρκοι τ' άλογα" , ούτε ψύλλος στον κόρφο τους...!!!

• 15 χρόνια μετά...

εγώ μετά τη γέννα και περίοδο άγγλο έχω....και καθόλου δεν πονάω....αλλά....την πρώτη μέρα παθαίνω φοβερό πονοκέφαλο που δεν περνά με τίποτα και μελαγχολία ή νεύρα. το έχω συζητήσει με το γυναικολόγο και μου έδωσε οιστρογόνα για 2-3 μήνες...τίποτα....μετά μου είπαν για μαγνήσιο...δοκίμασα...τίποτα....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...