Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Baby led weaning ή Το μωρό μας τρώει μόνο του

Recommended Posts

..... Όχι αλεσμένα, τα αφήνω στο δίσκο, αλλά δεν κάνει καμία κίνηση να τα πιάσει.......

ειμαι λιγο ασχετη με το θεμα και αν θελει καποια ας μου απαντησει:τι κερδιζει το μωρο,εμεις με αυτη τη μεθοδο;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τσαρλι

στην αρχη δεν ξερει οτι μπορει να τα βαλει στο στομα και να τα φαει. Δεν θυμαμαι αν μου το εκανε κι εμενα -νομιζω ναι, για λιγο- και πως το αντιμετωπησα. Εγω ξεκινησα να δινω τα φρουτα ξυσμενα στον τριφτη αντι για αλεσμενα, δεν τα ηθελε, μετα τα αλεθα, παλι δεν πολυηθελε. Οταν φτασαμε στο κοτοπουλο(παρακαμψαμε τα λαχανικα γιατι την πειραξαν) το αλεσα και το εφαγε για μια εβδομαδα αλεσμενο. Μετα που επρεπε να ξαναδοκιμασω τα λαχανικα αλεσμενα μαζι με το κοτοπουλο δεν ετρωγε καθολου, ετσι εμεινα να αλεθω το κοτοπουλο και να δινω σε κομματια τα λαχανικα.

Ολη αυτο μας πηρε 1 μηνα (εσεις μεσα σε 1 εβδ εχετε φαει ολα αυτα;δεν κρατατε τον κανονα των 4 ημερων για αλλεργιες;). Αλεθα το κρεας για τους επομενους 2 μηνες και το εδινα σε σβωλους ή το εδινα σε ινες. Τα φρουτα ακομη και σημερα τα αλεθω κι οσο πιει και μετα της δινω κομματια για να φαει λιγο παραπανω. (Προσοχη το μηλο πνιγει, δεν εχω δωσει ποτε κομματι μηλο).

Θελω να καταληξω: το παιδι με πηγε εκει που με πηγε, εγω προσπαθουσα να βρω τροπους για να φαει επειδη δεν ετρωγε, αλλιως θα το πηγαινα πιο σταδιακα, ακουγοντας παντα το παιδι. Εμενα το κουταλι δεν το ηθελε απο την αρχη με τιποτα.

Νερο απο ποτηρι απο την αρχη, το μετανιωσα κι ολας που δεν την εμαθα απο την αρχη να το κρατα και να το αφηνει κατω μονη της, τωρα εχει συνηθισει αλλιως και δυσκολευεται να το ακουμπησει κατω.

Galanodel

Οχι αλλες προσαρμογες στη διατροφη μου, ελεος! τους πρωτους 4 μηνες δεν ετρωγα σχεδον τιποτα λογω της αλλεργιας της μικρης. Μεχρι σημερα αλλα πραγματα τρωει ο μπαμπας μας, αλλα επιτρεπεται να φαω εγω κι αλλα το μωρο. Οποτε μαγειρευω ξεχωριστα ουτως ή αλλως:(:(

Δεν λεω καμαρωνω για το ποσο αυτονομη και προχωρημενη ειναι στον τροπο που τρωει, οχι ομως οτι δεν μου εχει βγει το λαδι ταιζοντας την με αυτο τον τροπο και το ενα δεν της αρεσει, το αλλο δεν της αρεσει, και δοκιμασε να το μαγειρεψεις ετσι, δοκιμασε αλλιως:cry::evil: Ενω αν ετρωγε την αλεσμενη σουπιτσα της τι ωραια που θα ηταν...αχ...

Ισως φταιει που εχω κακοφαγο παιδακι και το κανει να φαινεται πιο δυσκολο απο οτι ειναι.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Τσαρλι

στην αρχη δεν ξερει οτι μπορει να τα βαλει στο στομα και να τα φαει. Δεν θυμαμαι αν μου το εκανε κι εμενα -νομιζω ναι, για λιγο- και πως το αντιμετωπησα. Εγω ξεκινησα να δινω τα φρουτα ξυσμενα στον τριφτη αντι για αλεσμενα, δεν τα ηθελε, μετα τα αλεθα, παλι δεν πολυηθελε. Οταν φτασαμε στο κοτοπουλο(παρακαμψαμε τα λαχανικα γιατι την πειραξαν) το αλεσα και το εφαγε για μια εβδομαδα αλεσμενο. Μετα που επρεπε να ξαναδοκιμασω τα λαχανικα αλεσμενα μαζι με το κοτοπουλο δεν ετρωγε καθολου, ετσι εμεινα να αλεθω το κοτοπουλο και να δινω σε κομματια τα λαχανικα.

Ολη αυτο μας πηρε 1 μηνα (εσεις μεσα σε 1 εβδ εχετε φαει ολα αυτα;δεν κρατατε τον κανονα των 4 ημερων για αλλεργιες;). Αλεθα το κρεας για τους επομενους 2 μηνες και το εδινα σε σβωλους ή το εδινα σε ινες. Τα φρουτα ακομη και σημερα τα αλεθω κι οσο πιει και μετα της δινω κομματια για να φαει λιγο παραπανω. (Προσοχη το μηλο πνιγει, δεν εχω δωσει ποτε κομματι μηλο).

Θελω να καταληξω: το παιδι με πηγε εκει που με πηγε, εγω προσπαθουσα να βρω τροπους για να φαει επειδη δεν ετρωγε, αλλιως θα το πηγαινα πιο σταδιακα, ακουγοντας παντα το παιδι. Εμενα το κουταλι δεν το ηθελε απο την αρχη με τιποτα.

Νερο απο ποτηρι απο την αρχη, το μετανιωσα κι ολας που δεν την εμαθα απο την αρχη να το κρατα και να το αφηνει κατω μονη της, τωρα εχει συνηθισει αλλιως και δυσκολευεται να το ακουμπησει κατω.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

ειμαι λιγο ασχετη με το θεμα και αν θελει καποια ας μου απαντησει:τι κερδιζει το μωρο,εμεις με αυτη τη μεθοδο;

Την ίδια απορία έχω κι εγώ :lol:

Μήλο και γενικά σκληρά φρούτα καλό είναι να μην δίνεις σε κομμάτια για να μην πνιγεί το παιδί. Καλύτερα να καθαρίζεις το φρούτο και να του το δίνεις ολόκληρο να το φάει λίγο-λίγο ή τέλος πάντων να φάει όσο φάει. Εννοείται δεν δίνεις μικρά στρογγυλά φρούτα όπως κεράσια και ντοματάκια.

Αν θέλεις το μωρό να καταλάβει τι να κάνει με το φαγητό του, θα πρέπει να κάνετε κι εσείς το ίδιο για να σας μιμηθεί: να σας δει να πιάνετε κομμάτια φρούτων/λαχανικών και να τα βάζετε στο στόμα. Αν εσείς τρώτε με πιρούνι-κουτάλι, λογικό δεν είναι να θέλει και το μωρό να κάνει το ίδιο;

Τα βίντεο που βλέπεις στο YouTube δεν είναι βίβλος. Κι εγώ έχω βίντεο το δικό μου μωρό να τρώει μια μεγάλη φέτα λεμόνι. Το έκανε μόνο μία φορά και έκτοτε δεν θέλει ούτε να γλείψει λεμόνι, όχι να το φάει κιόλας. Αν βάλω το βίντεο στο YouTube, εσύ θα περιμένεις το δικό σου παιδί να αρχίσει να τρώει λεμόνια; Ελπίζω να καταλαβαίνεις πού το πάω.

καλημέρα,

τώρα διαβάζω από εσάς γι'αυτήν την μέθοδο,την οποία δεν είχα ξανα-ακούσει και πολύ μου αρέσει!!!

Η κόρη μου που είναι ήδη 15 μηνών με καθοδήγησε και το έκανε αυτό από μόνη της. Ποτέ δεν την πίεσα να φάει και εννοείται ότι σ'αυτήν την ηλικία δεν αλέθουμε όλες τις τροφές.

Εγώ ξεκίνησα με το ρυζάλευρο, το οποίο-επειδή δεν ήθελα του εμπορίου- της το έβραζα και της το έκανα στο μουλτι!!!Το μούλτι δεν το άλεθε καλά και πάντα υπήρχαν κομματάκια, τα οποία, στην αρχή πνίγηκε λίγο 1-2 φορές και μετά τα μασούσε με τα ούλα της(είχε πολύ γέλιο)

Πάντα της έδινα να κρατάει ένα φρούτο, της έδινα να πίνει απ'το ποτήρι μου-το οποίο ευχαριστιέται περισσότερο και τώρα που το σκέφτομαι κομμένο το μπιμπερό!!- και όλα τα σχετικά.

Γύρω στον χρόνο πέρασε μια φάση που τα ήθελε όλα αλεσμένα.Δεν τα έτρωγε διαφορετικά.Σκέφτηκα μήπως την πονάνε τα ούλα της και της τα άλεθα!!

Η απορία μου είναι στην παρούσα φάση τί κάνουμε με το κρέα και ειδικά με το μοσχάρι που είναι δύσκολο στο μάσημα???

Έχει βγάλει αρκετά δοντάκια-τις τελευταίες 2 εβδομάδες σκάσανε 4 μαζί, εκ των οποίων 2 τραπεζίτες.

Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν της πολυ-άρεσε το μοσχάρι. ¨οποτε μου έπεφτε παραπάνω στον πουρέ που της έφτιαχνα, απλώς δεν τον έτρωγε!!!

Τέλος, χθες της έδινα ροδάκινο να φάει, αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν ήθελε να το πιάσει.Έχω καταλάβει ότι μερικές τροφές σιχαίνεται να της πιάσει. Πώς μπορώ να την ενθαρρύνω να τις πιάνει και να τις τρώει μόνη της?

ΥΓ: και κάτι άλλο ενημερωτικά για το επόμενο παιδί μου:όταν ξεκινάτε στο 6μηνο και τρώει δειλά ή δεν τα πολυ-τρώει, πώς συμπληρώνετε την διατροφή?Με θηλασμό ή το αφήνετε να "πεινασει" για να φάει τα επόμενα???

Ευχαριστώ πολύ

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Διαφημίσεις

Εφή για το μοσχαράκι έχεις δοκιμάσει να της δώσεις μπιφτεκάκι ή μακαρόνια με κιμά; Είναι σχετικά μαλακό και θα μπορεί να το φάει σχετικά εύκολα;

Πως να ενθαρύνεις τη μικρή να φάει; Να κάτσεις δίπλα της και να φάς εσύ ροδάκινο, να της δείξεις πως σου αρεσεί και γενικά να την αφήσεις να παίξει με το φαγητό της! Για μένα, το φαγητό είναι σημαντικό, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι η ώρα φαγητού να μην είναι ώρα πίεσης του παιδιού, αλλά ώρα παιχνιδιού. Οσο σημαντικό είναι το να φάει το μωρό, αλλό τόσο σημαντικό είναι το να μαθει για το φαγητό, τις διαφορετικές γευσείς, υφή, χρώματα. Και το μωρό μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι, άρα φαγητό=παιχνίδι!

Δεν τάισα ποτέ τη μικρή μου με κουτάλι, όποτε χρειάστηκε της έδινα το κουτάλι γεμάτο να το πιάσει και να το βαλει μόνη της στο στόμα της (και μια χαρά τα καταφέρνει από έξι μηνών να φάει μόνη της-πλην του ότι γινόμαστε χάλια), κι όμως τώρα που ειναι 10.5 μηνών χαίρεται να με ταϊζει! Παίρνει το φρουτό μου το προσφέρει και μετά με χαμόγελο το τρώει και αυτη!

Να σου ευχηθώ και για την εγκυμοσύνη σου και σύντομα να κρατάς το μωράκι σου αγκαλια

• 1 month later...

Καλησπέρα κι από μένα κορίτσια, έχω διαβάσει και ξαναδιαβάσει και τις 3 σελίδες του τόπικ καθώς και διάφορα άρθρα στο ίντερνετ σχετικά με το baby led weaning. 5 μηνών και 10 ημερών εμείς και έχω 3 μέρες που του έδωσα το πρώτο του φρούτο - μπανάνα (μισή μπανάνα στο χέρι). Η αλήθεια είναι οτι με εξέπληξε ευχάριστα, ειδικά σήμερα μέρα 3η έφαγε 2 κουταλάκια γλυκού όπως το υπολόγισα με το μάτι. Να σας πώ την αλήθεια δεν περίμενα να φάει καθόλου, εξ'ου και ξεκίνησα τη μέθοδο τόσο νωρίς και όχι στον 6ο - έλεγα, δε μπορεί, θα του πάρει καμιά 15 ριά μέρες να παίζει μόνο με την τροφή χωρίς να τρώει καθόλου. Άλλος ένας λόγος είναι οτι θα λείψουμε για διακοπές σε νησί 1 με 16 αυγούστου και θα ήθελα ήδη να έχει δοκιμάσει 2-3 φρούτα πρίν πάμε. Τέλος, το ότι είναι πολύ μεγάλο μωρό (στην 1η καμπύλη υψους και στην 2η καμπύλη βάρους) και τον λυπόμουνα, νόμιζα οτι δε του έφτανε το γάλα (να σημειώσω οτι έχει πιεί μόνο απο 10 μλ χαμομηλι τρεις φορές και σταγόνα ξένο).

Λοιπόν κορίτσια μου έμπειρα πώς συνεχίζω? Λέω αυριο να δώσω πεπόνι, το ζουμερό το μέσα, τι λέτε? Α, τη μπανάνα την έχω δώσει 11 το πρωί και τις 3 μέρες, αφού έχει θηλάσει καλά, εννοείται. Η παιδίατρος μας είχε πει ως 7 μηνών φρούτο το πρωι (αφού τις ξέκοψαμε οτι δε πρόκειται να δώσουμε κανενός είδους κρέμα όπως πρότεινε) και μετά τον 7ο φρούτο και το απόγευμα (ή γιαούρτι).

Υπάρχουν άλλες μανούλες στην ηλικία μας 5 μιση 6 μηνών που να μπαίνουν σε στερεές να μιλήσουμε? Η και μεγαλύτερες!

Φιλικά

ps. Για άλλη μια φορά ευχαριστώ το φόρουμ για τα ωραία πράγματα που μαθαίνω εδώ μέσα.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Lucia πώς τα πάτε με τις στερεές; Πώς σου φαίνεται η μέθοδος, ή μήπως τα έχεις ήδη παρατήσει;)

Από προσωπική εμπειρία είναι μια μέθοδος για γερά νεύρα! Η μικρή μου μόλις χρόνισε και εγώ ακόμα ανησυχώ αν έκανα καλά, αν της έκανα κακό. Οι ανησυχίες στο φουλ κυρίως όταν επισκεπτόμαστε μαμάδες, πεθερές (καλή ώρα όπως τώρ), που βλέπεις την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους! (από την άλλη στραβομουτσουνιάζουν που δε της εχω δώσει ακόμα τούρτα, παγωτό, γιαούρτι με ζάχαρι!, αλάτι στο φαγητό!!!!)

Λοιπόν για το τι θα δώσεις στη συνέχεια. Για την ηλικία σας θα πρότεινα φρουτάκια που είναι πολύ μαλακά, να βλέπεις αν μπορείς να τα λιώσεις εσύ στο στόμα σου χρησιμοποιώντας μόνο τη γλώσσα σου. Πολύ χρήσιμο μου φάνηκε το παρακάτω πινακάκι http://www.homemade-baby-food-recipes.com/first-baby-food.html, αν και μερικά φρουτάκια τα έδωσα από πιο πριν.

Αμα ψάξεις στο ιντερνετ για το πρόγραμμα διατροφής του Παπαβεντζη http://pediatros-thes.gr/for-parents/diatrofi/%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%8E%CE%BD/ θα δεις πως προτείνει να εισαχθούν πρώτα τα λαχανικά. Ο κάθε παιδίατρος τα δικά του μου φαίνεται, θα μπορούσες να δοκιμάσεις και λίγο καρότο (πολύ καλά βρασμένο), πατατούλα....

Γενικά ο σκοπός αυτής της μεθόδου είναι να είσαι πιο χαλαρή με το τι θα φάει το μωρό. Ολα με μέτρο δηλαδή. Βέβαια εγώ προσπάθησα να κρατήσω και τον κακόνα να εισάγω τροφές ανα δύο με τρεις ώρες (Φύλαγε και τα ρούχα σου που λεν!)

• 5 εβδομάδες μετά...
Lucia πώς τα πάτε με τις στερεές; Πώς σου φαίνεται η μέθοδος, ή μήπως τα έχεις ήδη παρατήσει;)

Kαλησπέρα Νouli80, μόλις σήμερα επιστρέψαμε από διακοπές, πήρε 3 βδομ. τελικά άδεια ο σύζυγος όποτε λείπαμε 1 με 25 Αυγούστου.

Λοιπόν που λές το παλέψαμε πολύ: τελευταίο δεκαήμερο Ιουλίου εδώ στην Αθήνα δοκομάσαμε μπανάνα, πεπόνι, νεκταρίνι, βανίλια. Αυτά τα 4 φρούτα. Δεν μ'ενοιαζε πολύ να φάει, ούτε 6 μηνών δεν ήταν ακόμα. Ηθελά να πειραματιστεί, να παίξει, να γνωρίσει τη διαδικασία.

Στην εκδρομη την πρώτη βδομάδα του τα δίναμε επίσης στο χέρι, αλλά μετά αγχώθηκα οτι δεν τρώει καλά και ξεκίνησα και με το κουτάλι, λιωμένα με πηρούνι (όχι μπλέντερ). Είδα οτι έτρωγε και το συνέχισα, αλλά μόνο μια φορά τη μέρα σε λιωμένο και μια-δυο φορές τη μέρα σε κομμάτια στο χέρι. (γνωρίζω οτι δεν κάνει λόγω σύγχυσης)

Ένας ακόμη λόγος ήταν οτι έδινα αυτά τα 4 φρούτα συνέχεια (εδώ βαρέθηκα εγώ, όχι ο μπέμπης). Εσπαγα το κεφάλι μου και δεν έβρισκα κάποιο άλλο μαλακό φρουτάκι να του δώσω. Κι έτσι, που λές, έχω λιγές μέρες που έχω δώσει και σταφύλι λιωμένο, και καρπουζι.

Το θέμα μου είναι οτι, αφού σταφύλι και καρπούζι δε μπορεί να φάει μόνο του, τι άλλο να του δώσω? Έχεις καμια άλλη ιδέα? Αν και σε λίγο καιρό θα βάλουμε και πατάτα-καρότο όπως λές. Άγχος δε θα πει τίποτα έχουμε και καιρό να πάμε στην παιδίατρο, ενάμισι μήνα και βάλε λόγω διακοπών, και ανυπομονώ, τον βλεπώ μια χαρά αλλά αλλιώς είναι να στο πεί κι η παιδίατρος.

Σέυχαριστώ πολύ για την απάντηση κι ελπίζω να τα λέμε!

jcEKp3.png  JKdkp3.png

• 5 months later...

Καλησπέρα! Εχω έναν μπέμπη 10,5 μηνων στον οποίο ακολούθησα την μεθοδο μεχρι ενα σημείο καθώς δεν αντέχω το μάζεμα 3 φορές την ημερα...

Το πρωι τρώμε φρουτα ολόκληρα τα οποία του τα δίνω εγω να δαγκώνει, αν εχω Μήλο το περνάω στον τρίφτη..Το μεσημέρι του δίνω τα δικά μας η πατημένα με πυρουνι η ολόκληρα να τα φάει μόνος του.Το απόγευμα τρωει γιαούρτι,η κρέμα Βρωμης,κεχρί κ.λ.π.

Το πρόβλημα ειναι,αν θεωρηθεί πρόβλημα,οτι τις τελευταίες μερες αύξησε πολυ την ποσοτητα που τρωει και τα καταπίνει σχεδόν αμασητα...δηλαδή η μερίδα ειναι σχεδόν ενήλικα και γενικά δείχνει σημάδια λεμαργιας..νιώθω οτι αν τον αφήσω θα τρωει συνεχεια!! Ειναι φυσιολογικό; Τα παιδια σας που ακολουθούν την μεθοδο μασάνε το φαγητο καλα η όπως ο δικός μια δυο βόλτες και κάτω;

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλύτερα ρώτα το γιατρό σου για να είσαι σίγουρη...πάντως ο μικρός μου, σχεδόν 2,5 ετών ακόμα σχεδόν αμάσητα τα κατεβάζει. Πρέπει να του το υπενθυμίζω για να μασήσει.

bj0Ip3.png

0cvxp3.png

Ο γιατρός μου ειναι του αλεσμένου οπότε δεν ξέρω αν γνωρίζει;;θα το κάνω όμως.

Κι εγω του το υπενθυμίζω να μασισει αλλα ειναι μικρος και με κοιτάει και συνεχίζει να καταπίνει..

Το μανταρίνι να δεις πως τρωει..ζορίζεται για να το καταπιεί!!! Τι να πω εύχομαι να ειναι φάση γιατι αν το κανει συνεχεια δεν νομίζω να ειναι καλο...

Ο γιατρός μου ειναι του αλεσμένου οπότε δεν ξέρω αν γνωρίζει;;θα το κάνω όμως.

Κι εγω του το υπενθυμίζω να μασισει αλλα ειναι μικρος και με κοιτάει και συνεχίζει να καταπίνει..

Το μανταρίνι να δεις πως τρωει..ζορίζεται για να το καταπιεί!!! Τι να πω εύχομαι να ειναι φάση γιατι αν το κανει συνεχεια δεν νομίζω να ειναι καλο...

Φάση ειναι, έτσι μαθαίνουνε!!

Το κάναμε και εμεις το baby led weaning για αρκετούς μήνες αλλά επειδή τον έστειλα σε παιδικό στους 11 μήνες, άρχιζαν να τον ταΐζουν εκεί - αλλά τουλάχιστον με μπουκιτσες και πηρουνι οχι κουτάλι

Αν το μωρακι δεν έχει πρόβλημα και τα βάζει στο στόμα του συνέχισε το ειναι πολυ καλο ( ο δικός μου μαςουςε κανονικά κομμάτια αρνί στους 9 μήνες)

Good luck!

Φάση ειναι, έτσι μαθαίνουνε!!

Το κάναμε και εμεις το baby led weaning για αρκετούς μήνες αλλά επειδή τον έστειλα σε παιδικό στους 11 μήνες, άρχιζαν να τον ταΐζουν εκεί - αλλά τουλάχιστον με μπουκιτσες και πηρουνι οχι κουτάλι

Αν το μωρακι δεν έχει πρόβλημα και τα βάζει στο στόμα του συνέχισε το ειναι πολυ καλο ( ο δικός μου μαςουςε κανονικά κομμάτια αρνί στους 9 μήνες)

Good luck!

Κι εμενα τρωει κομμάτια κρέας μονο που τα καταπίνει αμασητα σχεδόν!!! Κόκκινηζει καμια φορά απο το ζόρι αλλα ετσι τρωει... Δεν ξέρω μήπως ευθύνεται το baby led γίαυτο... Δηλαδή αν είχε δοκιμάσει αλεσμένα μήπως τωρα τα μασουσε καλυτερα...τι λέτε; Βέβαια τωρα οτι έγινε έγινε...

Απλα δεν έχει μάθει να μασάει ακομα

Συνήθως με αυτή τη μέθοδο μασάνε πρώτα και μετα μαθαίνουνε να καταπίνουν για αυτο και φτυνουν συνέχεια

Ενώ με τα αλεσμένα ειναι το αντίθετο καταπίνουν πρώτα και μετα μαθαίνουν να μασάνε

Ειναι λίγο περίεργο που ο δικός σου δεν μασάει

Μήπως του είχες αρχίσει με αλεσμένα και πουρεδακια καθόλου;

Πως του τα δίνεις τα κομμάτια; Μακριά και χοντροκομμένα;

Διαφημίσεις

Δηλαδή αν είχε δοκιμάσει αλεσμένα μήπως τωρα τα μασουσε καλυτερα...τι λέτε; Βέβαια τωρα οτι έγινε έγινε...

Ίσα ίσα που αν είχε δοκιμάσει αλεσμένα θα του ήταν δύσκολο να μάθει να μασάει τις τροφές καθώς θα είχε μάθει στο σύστημα γκλούπ και κάτω. Κι εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις.

Βέβαια μη νομίζεις πως κι εμένα τα μασούσε 10 φορές. 3-4 φορές τα σκληρά, 1-2 κάποια άλλα, και κάποια τα κατέβαζε/κατεβάζει έτσι. Τα πολύ μαλακά τύπου αβοκάντο, ώριμο αχλάδι, καρότο κ άλλα βρασμένα δηλαδή.

Τώρα για το κρέας μωρέ ας το τρωγε κ μένα κ ας ήταν αμάσητο. Τρελαίνεται για φρούτα ο δικός μου (έχει φάει και 8 φρούτα σε μια μέρα - εμείς τρώμε φρούτο πρωί απόγευμα, δεν έδωσα κρέμα) και δυστυχώς δεν πολύτρώει το κρέας. Εσείς βρέ κορίτσια πώς το δίνετε? Εγώ σε μικρά κομμάτια (στον 7ο με τα χέρια σε ίνες, τώρα που μεγαλώσαμε πιο μεγάλα κομμάτια). Καμιά ιδέα?

ps: Έχουν και σημασία τα δόντια, πόσα έχει ο δικός σου? γιατί εμείς π.χ. στην ηλικια σας είχαμε 4, και είναι αρκετά φαντάζομαι για μια βόλτα πάνω μια δυο βόλτες και κάτω όπως γράφεις. Τι στο καλό δε τους δίνουμε κ σίδερα!

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Απλα δεν έχει μάθει να μασάει ακομα

Συνήθως με αυτή τη μέθοδο μασάνε πρώτα και μετα μαθαίνουνε να καταπίνουν για αυτο και φτυνουν συνέχεια

Ενώ με τα αλεσμένα ειναι το αντίθετο καταπίνουν πρώτα και μετα μαθαίνουν να μασάνε

Ειναι λίγο περίεργο που ο δικός σου δεν μασάει

Μήπως του είχες αρχίσει με αλεσμένα και πουρεδακια καθόλου;

Πως του τα δίνεις τα κομμάτια; Μακριά και χοντροκομμένα;

Του έδωσα αλεσμένα ενα μηνα μονο 6 με 7.τωρα ειναι 11 και ξερει να μασάει απλα απο λάιμαργια τα καταπίνει πιστευω! Του δίνω μικρά κομματάκια αλλα τον ταΐζω πολλές φορές εγω για το μάζεμα...Δεν φτύνει τιποτα ποτε!!! Ακόμα και σ...τα να του δώσεις θα τα φάει... Καμια φορά τρώμε κάτι μαζι π.χ. Ενα αχλάδι τρώω λιγο εγω λιγο αυτός..μήπως εκει ειναι το λάθος μου; Προσπαθεί να φάει γρηγορα να προλάβει; Τι να πω; Παντως λατρεύει το φαγητο..ολα!!! Το μπρόκολο και τα φρουτα ειναι τα αγαπημένα!! Απλα ειναι λάιμαργος και δεν ξέρω τι φταίει...

Ίσα ίσα που αν είχε δοκιμάσει αλεσμένα θα του ήταν δύσκολο να μάθει να μασάει τις τροφές καθώς θα είχε μάθει στο σύστημα γκλούπ και κάτω. Κι εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις.

Βέβαια μη νομίζεις πως κι εμένα τα μασούσε 10 φορές. 3-4 φορές τα σκληρά, 1-2 κάποια άλλα, και κάποια τα κατέβαζε/κατεβάζει έτσι. Τα πολύ μαλακά τύπου αβοκάντο, ώριμο αχλάδι, καρότο κ άλλα βρασμένα δηλαδή.

Τώρα για το κρέας μωρέ ας το τρωγε κ μένα κ ας ήταν αμάσητο. Τρελαίνεται για φρούτα ο δικός μου (έχει φάει και 8 φρούτα σε μια μέρα - εμείς τρώμε φρούτο πρωί απόγευμα, δεν έδωσα κρέμα) και δυστυχώς δεν πολύτρώει το κρέας. Εσείς βρέ κορίτσια πώς το δίνετε? Εγώ σε μικρά κομμάτια (στον 7ο με τα χέρια σε ίνες, τώρα που μεγαλώσαμε πιο μεγάλα κομμάτια). Καμιά ιδέα?

ps: Έχουν και σημασία τα δόντια, πόσα έχει ο δικός σου? γιατί εμείς π.χ. στην ηλικια σας είχαμε 4, και είναι αρκετά φαντάζομαι για μια βόλτα πάνω μια δυο βόλτες και κάτω όπως γράφεις. Τι στο καλό δε τους δίνουμε κ σίδερα!

Εγω του δίνω λιγο πιο μαλακά κρέατακια.. Μπουτακι κοτοπουλο το τσακιζει, μπιφτεκακια και κιμά γενικα..εχεις δοκιμάσει; Μοσχάρι κομμάτι δεν εχω δόσει ακόμα αλλα θα δοκιμάσω σύντομα μόλις μασάει λιγο παραπάνω...

Του έδωσα αλεσμένα ενα μηνα μονο 6 με 7.τωρα ειναι 11 και ξερει να μασάει απλα απο λάιμαργια τα καταπίνει πιστευω! Του δίνω μικρά κομματάκια αλλα τον ταΐζω πολλές φορές εγω για το μάζεμα...Δεν φτύνει τιποτα ποτε!!! Ακόμα και σ...τα να του δώσεις θα τα φάει... Καμια φορά τρώμε κάτι μαζι π.χ. Ενα αχλάδι τρώω λιγο εγω λιγο αυτός..μήπως εκει ειναι το λάθος μου; Προσπαθεί να φάει γρηγορα να προλάβει; Τι να πω; Παντως λατρεύει το φαγητο..ολα!!! Το μπρόκολο και τα φρουτα ειναι τα αγαπημένα!! Απλα ειναι λάιμαργος και δεν ξέρω τι φταίει...

Ναι είδες που το καταλαβα ;)

Είχα γνωρίσει αυτήν που εφεύρε το baby led weaning και θυμάμαι μου ειχε πει οτι την στιγμή που θα συστησεις στη παιδι τα αλεσμένα αμέσως μαθαίνουν να καταπίνουν και θα αργήσουν να μασησουν

Τελωσπαντων οτι έγινε έγινε! Οσο συνεχίζεις με αυτή τη μέθοδο σε κάποια στιγμή θα μάθει και θα μασησει!! Απλα παρακολουθα τον οταν τρωει μην του κάτσει στον λαιμό - καλου κακου κανε ενα first aid course! Εδώ όλες μας που κάναμε baby led το κάναμε αυτο το course!

Ναι είδες που το καταλαβα ;)

Είχα γνωρίσει αυτήν που εφεύρε το baby led weaning και θυμάμαι μου ειχε πει οτι την στιγμή που θα συστησεις στη παιδι τα αλεσμένα αμέσως μαθαίνουν να καταπίνουν και θα αργήσουν να μασησουν

Τελωσπαντων οτι έγινε έγινε! Οσο συνεχίζεις με αυτή τη μέθοδο σε κάποια στιγμή θα μάθει και θα μασησει!! Απλα παρακολουθα τον οταν τρωει μην του κάτσει στον λαιμό - καλου κακου κανε ενα first aid course! Εδώ όλες μας που κάναμε baby led το κάναμε αυτο το course!

Είμαι νοσηλεύτρια οπότε δεν φοβάμαι. Ο μικρος μασάει καλα,εδώ και 4 μηνες εχει μάθει πια δηλαδή αν του δόσω κάτι πιο σκληρό π.χ. Παξιμάδι η αχλάδι που δεν ωριμάσε και τόσο..τα μασάει μια χαρά!! Και τα αλλα κανει όπως τα μασάει αλλα ελάχιστα...μια δυο βόλτες και κάτω... Τα μακαρόνια ετσι σχεδόν τα κατεβάζει.οχι επειδή δεν ξερει αλλα επειδή για καποιο λογο ισως βιάζεται και ηθελα να μάθω αν ειναι φυσιολογικό να μασάει ελάχιστα η οχι..

Μια φίλη μου του δίνει και αλεσμένα αλλα οταν του δόσει κομμάτι το πασπατευει μια ωρα!! Π.χ. Το μαντάρινι το μασάει να βγάλει τα ζουμιά και το φτύνει ενω ο δικός μου που έφαγε ελάχιστα αλεσμένο πρην απο μηνες το καταπίνει αμάσητο.. Ειναι απλός τυχαίο;

Μα νομίζω οτι ήδη έχεις βγάλει το δικό σου συμπέρασμα οτι και να σου πω...οτι ο δικός σου δεν τα μασάει πολυ γιατι ειναι λαίμαργοι και του αρέσει το φαγητο

Ασε που απο την μια λες οτι μασάει καλα και απο την άλλη οτι δεν μασάει καθόλου

Ελπίζω μια άλλη κοπέλα να σου πει αυτο που θέλεις να ακούσεις γιατι εγω έχω μπερδευτεί

Good luck!

• 5 months later...

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν ή εφαρμόζουν ήδη το baby led weaning. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες στα αγγλικά όπως το www.babyledweaning.com και μία στα ελληνικά, το edit admin την οποία έφτιαξα με τη βοήθεια της κόρης μου (που "δέχτηκε" να γίνει το "πειραματόζωο").

Καλή επιτυχία, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Βάνα, καταπληκτική δουλειά! Το "να μην πνιγεί" ήταν κι εμένα το κύριο μέλημά μου, για να μην ακολουθήσω τη μέθοδο, παρ'όλο που είχα διαβάσει ότι δεν ισχύει. Πάντως, και το δικό μου το παιδί ήταν ολοφάνερο πως δεν ήθελε τα αλεσμένα, οπότε από νωρίς δοκιμάσαμε τη μέση λύση, δηλαδή κομματάκια από το δικό μας φαγητό "ζουπηγμένα" στα δάχτυλά μου. Θα'θελα, όμως να είχα τα κότσια να κάνω κανονικό baby led weaning...

Ευχαριστώ Μανούλα για πάντα,

όντως το να μην πνιγεί ήταν κι εμάς λίγο άγχος στην αρχή, αφού φαντάσου κι εγώ κι ο άντρας μου κάναμε σεμινάριο πρώτων βοηθειών (που να σου πω την αλήθεια θα έπρεπε να το κάνουν όλοι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει...).

Ευτυχώς δεν μας χρειάστηκε ποτέ και μάλιστα στο σεμινάριο ακούσαμε πως είναι σπάνιο να πνιγεί το παιδί από φαγητό. Πολύ συχνό είναι να πνιγεί από μικρά αντικείμενα που μπορεί να βάλει κατά λάθος στο στόμα του.

Αυτό που συνέβαινε αρκετά συχνά στην αρχή ήταν ότι έβαζε μεγάλα κομμάτια στο στόμα της που εννοείται ότι δεν μπορούσε να τα διαχειριστεί και είχε αυτά τα περιστατικά "αναγούλας", όπου ξανάφερνε την τροφή πιο μπροστά στο στόμα της και σαν να μη συνέβαινε τίποτα συνέχιζε... Εμείς βέβαια είχαμε αλλάξει 15 χρώματα μέχρι να το συνηθίσουμε... :P

Αν κάνουμε κι άλλο παιδάκι, που ελπίζουμε να συμβεί σύντομα, θα το ξαναεφάρμοζα. Τουλάχιστον στο δικό μου το παιδί είδα καταπληκτικά αποτελεσματα που ξέρω ότι είναι από αυτό. Είναι 13 1/2 μηνών και τρώει μόνη της με πιρούνι και κουτάλι (τη βοηθάμε να τα φορτώσει καμιά φορά, δεν το καταφέρνει πάντα)και με τα χέρια της, στο τραπέζι μαζί μας, από το φαγητό που έχουμε, στην υφή που είναι. Και τρώει όσο θέλει, χωρίς πίεση και χωρίς άγχος και βιασύνη. Και το φοβερό είναι ότι εκτός από την περιοχή γύρω από το στοματάκι της και τα χέρια, δε λερώνεται σχεδόν καθόλου!

• 4 months later...

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και σε μη θηλάζοντα μωρά καθώς και αν καποια μητέρα την έφάρμοσε έχοντας ήδη επιστρέψει στην εργασία της.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...