Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ύπνος και μωρό 40 ημερών

MAROU

Recommended Posts

κορίτσια καλησπέρα.Είμαι νέα μαμά και έχω ένα αγοράκι ενος μηνός και κάτι,σήμερα σαράντησε.Ήθελα να ρωτήσω τις έμπειρες μαμάδες τι μπορώ να κάνω με το θέμα του ύπνου του.Θηλάζω αποκλειστικά και ο μικρός ξυπνάει κάθε δυο ώρες για να φάει εκτός απο το πρωί που κοιμάται πολύ και βαριά όπυ και τον ξυπνάω εγώ στο δύωρο για να φάει γιατί αλλιώς θα κοιμόταν πολύ.Όπως καταλαβαίνετε επειδή κοιμάται το πρωί συνήθως απο τις 11:30 έως τις 15:00,16:00(φυσικά κάθε δυο ώρες ξυπνάμε για φαί)μετά απο τις 16:30 συνήθως δεν κοιμάται και κοιμάται λίγο πάλι 20:00-22:00.Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα βράδια να μην κοιμάται αφού κοιμάται την ημέρα και να θέλει βόλτες σε όλο το σπίτι για να κοιτάει.Πότε φτιάχνει αυτό;πώς μπορώ να τον κάνω να κοιμάται το βράδυ και να μένει ξύπνιος το πρωί;και όλα αυτά φυσικά ενώ θηλάζω;

Q03fp2.png

Διαφημίσεις

κορίτσια καλησπέρα.Είμαι νέα μαμά και έχω ένα αγοράκι ενος μηνός και κάτι,σήμερα σαράντησε.Ήθελα να ρωτήσω τις έμπειρες μαμάδες τι μπορώ να κάνω με το θέμα του ύπνου του.Θηλάζω αποκλειστικά και ο μικρός ξυπνάει κάθε δυο ώρες για να φάει εκτός απο το πρωί που κοιμάται πολύ και βαριά όπυ και τον ξυπνάω εγώ στο δύωρο για να φάει γιατί αλλιώς θα κοιμόταν πολύ.Όπως καταλαβαίνετε επειδή κοιμάται το πρωί συνήθως απο τις 11:30 έως τις 15:00,16:00(φυσικά κάθε δυο ώρες ξυπνάμε για φαί)μετά απο τις 16:30 συνήθως δεν κοιμάται και κοιμάται λίγο πάλι 20:00-22:00.Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα βράδια να μην κοιμάται αφού κοιμάται την ημέρα και να θέλει βόλτες σε όλο το σπίτι για να κοιτάει.Πότε φτιάχνει αυτό;πώς μπορώ να τον κάνω να κοιμάται το βράδυ και να μένει ξύπνιος το πρωί;και όλα αυτά φυσικά ενώ θηλάζω;

Για μενα ειναι πολυ νωρις ακομα να βαλεις προγραμμα σε ενα νεογεννητο 40 ημερων. Αν ειναι δυνατον. Ακολουθα το προγραμμα του κοριτσι μου και αργοτερα σε κανα 4μηνο και βαλε ξαναρωτα....εμενα τουλαχιστον......:cry::cry::cry: τι να πω....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

μην ξυπνας το παιδι για να φαει στο δυωρο προς θεου και σιγα σιγα αν αρχισει να του φτανει το γαλα θα τρωει και ανα τρεις και ακομη και τεσσερις ωρες χαλαρωσε.πολλα μωρα κανουν την νυχτα μερα θα τον απασχολεις περισσοτερο την ημερα και θα τον τρεναρεις λιγο το βραδυνο του ο 1ο μου γιος 28 ημερων κοιμηθηκε ολη την νυχτα φυσικα εγω οχι γτ ημουν απο πανω του να δω αν αναπνεει αλλα αυτο που χρειαζονται τα μωρακια εκτος του φαγητου ειναι ο υπνος για να μεγαλωσουν θα σου δειξει τους ρυθμους του το παιδι σου

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

koufetaki το μωρο θηλαζει αποκλειστικα, αν δεν ξυπναει για να φαει το βραδυ πρεπει η μαμα να το ξυπναει εστω στο διαστημα 12-4 για να διατηρηθει η παραγωγη σε καλα επιπεδα ...ετσι καθυστερει κ η περιοδος(καλο αυτο;)). αυτα μου ειχε πει η συμβουλος...

ΜΑΡΟΥ για τις υπολοιπες ωρες δεν θυμαμαι να σου πω με σιγουρια τι πρεπει να κανεις....ελπιζω να σου απαντησουν οι πιο εμπειρες μαμαδες...

ομως για τον υπνο, αυτο που καναμε εμεις ηταν: την ημερα κανονικοι θορυβοι και φως, καμια βολτα, παιχνιδια κτλ κ το βραδυ χαλαροι ρυθμοι κ χαμηλος φωτισμος απο τις 9 ... να δημιουργηθει ατμοσφαιρα υπνου δλδ. επισης επινα χαμομηλι!!:mrgreen: κ παλι ξυπνουσε (δεν εννοω για φαγητο,εννοω για τα καλα!), αλλα με λιγο κουνημα ή, στα δυσκολα, αγκαλιτσα στο σλινγκ, κοιμοταν παλι. απλα ξυπνουσε καθε 2ωρο για φαγητο ή και πιο γρηγορα..το σλινγκ με εσωσε παντως!

ειναι νωρις για προγραμμα αλλα μπορεις εσυ να βοηθησεις λιγακι..!;)

Γενικά όντως είναι πολύ νωρίς για πρόγραμμα...

Εμάς μας έτυχε μωρό που από την πρώτη νύχτα κοιμόταν 5 ή 6 ώρες σερί (δεν το ξυπνούσα κι ας θήλαζα αποκλειστικά, ευτυχώς η παραγωγή μου δεν είχε πρόβλημα, αλλά μάλλον είμαι περίπτωση :lol:)

Όπως λέει κι η DaF, μπορείς να προετοιμάζεις το δρόμο για πρόγραμμα με άλλους τρόπους. Δηλαδή εμείς να τι κάναμε:

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι όταν κοιμόταν το μωρό, είχαμε κανονικά φώτα, θορύβους κτλ κτλ.

Αντίθετα, το βράδυ, από τις 9 - 10 και μετά, τα φώτα έκλειναν, οι θόρυβοι ελαττώνονταν, όταν την αλλάζαμε ήταν στα σκοτεινά (ε, καλά, σχεδόν στα σκοτεινά γιατί έπρεπε να βλέπουμε και τι κάνουμε, χεχε) και χωρίς κουβέντες πολλές και όταν ξυπνούσε για να φάει, πάλι την θήλαζα με χαμηλό φωτισμό και χωρίς να της μιλάω (σε αντίθεση με το πρωί).

Δεν ξέρω αν αυτά βοήθησαν στο ότι ενάμιση χρόνο μετά έχει πολύ καλό ωράριο, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις για λίγες ημέρες.

Το χαμομήλι δεν το είχα σκεφτεί πάντως..! Θα το εφαρμόσω στο δεύτερο μωρό οσονούπω.

Διαφημίσεις

Να προσθέσω κι ότι έχω διαβάσει ότι τα περισσότερα μωρά έχουν περισσότερη ένταση το βράδυ, λόγω ίσως συσσώρευσης των ερεθισμάτων της ημέρας...Εν πάση περιπτώσει, πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει ο μπεμπάκος !

καλησπερα μαρου!!!!!εγω εχω ενα αγορακι 10 μηνων και θηλαζω επισης! συμφωνω με τις προλαλησαντες οτι το μωρακι ειναι πολυ μικρο για να του βαλεις προγραμμα στον υπνο....εκεινο σιγα σιγα θα το ρυθμισει περιμενε και θα δεις! για μενα δεν πρεπει να το ξυπνας στις 2 ωρες για να φαει...και στις 3 η 4 να φαει δεν πειραζει καθολου....ο δικος βεβαια ξυπνουσε καθε 2 ωρες το πολυ για να φαει και ηλπιζα να ξυπνησει στις 3 ωρες να ξεκουραστω λιγακι:?κι εγω!

ισως με να το ξυπνας του χαλας το υποτιθεμενο προγραμμα που θα μπορουσε να βαλει την υπολοιπη μερα....με καταλαβαινεις??κανε του μπανακι κατα τις 8-9 το βραδυ να χαλαρωνει,χαμηλο φωτισμο,ησυχια...και ετσι σιγα σιγα μεγαλωνοντας θα αρχισει νακαταλαβαινει οτι εκεινη την ωρα παμε για υπνο!

αν εχεις υπερφορτωση των μαστων βγαλε το γαλα σου σε μπουκαλακια

κι αν δεν θες θηλαστρο πηγαινε στο μπανιο ισα ισα να αδειασουν λιγο οι μαστοι να ηρεμησεις....μην φοβασαι γαλα θα εχεις οσο δινεις!!!!

το βραδυ ειναι λογικο να ξυπναει συχνα σε αυτη την ηλικια....ακομη δεν μπορουν να διαχωρισουν μερα με νυχτα...το βιολογικο ρολοι που λεμε!

καλη συνεχεια ευχομαι!ολα θα πανε καλα!

tzimakos was born at 10/03/2009!

mom and dad love you..........

συνηθως τα μωρα μπαινουν απο μονα τους σε προγραμα στους 3 μηνες.απο μονο του θα σου ''δειξει'' τις ωρες που θελει να κοιμαται κ να τρωει.ειναι οπως ειπαν κ οι αλλεσ κοπελες πολυ νωρις για προγραμμα.υπομοννη κανενα μηνα ακομα κ θα στρωσει

Καταρχήν να σου ζήσει ο γιόκας σου!!! Το μαμ κακά και νάνι από αυτούς τους πρώτους μήνες ζωής βγήκε!!!

Το μωρουλίνι σου κάνει ότι θέλει τώρα, δεν έχει απολύτως κανένα ωράριο και τα ωράρια ύπνου του μπορεί να αλλάζουν και ανά δύο μέρες περίπου. Ο δικός μου γιος την ημέρα δεν κοιμόταν πολύ κι εγώ ανησυχούσα γιατί δεν κοιμάται. Η καθεμία μαμά έχει τα δικά της!!! Πάντως, είναι πολύ νωρίς για να φτιάξει πρόγραμμα, μόνο του θα αρχίσει σιγά σιγά να ξεχωρίζει τη μέρα από τη νύχτα. Βοήθησέ το εσύ με αυτά που είπαν οι φίλες πιο πάνω, θόρυβο, φως κτλ αλλά είναι νωρίς. Εσύ προσπάθησε να ξεκουράζεσαι όταν κοιμάται αυτός για να έχεις δυνάμεις και γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να τον ξυπνάς για να τον ταίζεις. Αν πεινάσει μην σε νοιάζει θα ξυπνήσει. Δοκίμασέ το κι έτσι. Ακόμα και το ωράριο φαγητού είναι πολύ άστατο σε αυτή την περίοδο.

ολα καλα κοριτσια!εγω τρια παιδια θηλασα και ποτε δεν ξυπνησα κανενα για να το δωσω γαλα ο τριτος μου με ξετυναξε καθε μιση ή μια ωρα στην αρχη στην μικρη ολα τελεια και στον πρωτο χαλαρα δεν θελει ανχος μονο!και θα την βρειτε την ακρη!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

απο οσο ξερω τις πρωτες 20 μερες πρεπει να θηλαζει ανα 2-3 ωρες κ μετα μεχρι να 40σει ανα 4 ωρες.εγω αν δε ξυπνουσαν παντως τα επαιρνα ηρεμα ηρεμα κ τα ταιζα στον υπνο.αν κ σπανια δε ξυπνουσαν μετα απο 4 ωρες!η μεγαλη θηλαζε μιση ωρα συνολο κ μετα εκλαιγε μεχρι το επομενο γευμα.μερικες φορεσ την εβαζα στο στηθος αλλα δεν ετρωγε κ τεντωνοταν σα να ηθελε να φυγει κ εκλαιγε.

ο μικρος θηλαζε μιση ωρα απο το καθε στηθος συνολο 1 ωρα δηλαδη αλλα τις περισσοτερες φορες μετα απο 1 ωρα παλι πεινουσε :shock::shock:

Εμένα η δική μου από την πρώτη νύχτα που γυρίσαμε από το μαιευτήριο (τρίτη της ζωής της) κοιμόταν 11.00 το βράδυ με 5.30 το πρωί. Θήλαζε αποκλειστικά και φυσικά ΠΟΤΕ δεν την ξύπνησα!Είχα ρωτήσει και γιατρούς και μου είχαν πει "είσαι τρελλή να το ξυπνήσεις?". Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι έχει κάνει τη νύχτα μέρα και για αυτό κοιμάται έναν καλό ύπνο τη μέρα-τις ώρες που θα κοιμόταν κανονικά για νύχτα...

Προσπάθησε να την κρατάς ξύπνια για περισσότερη ώρα, να της δίνεις ερεθίσματα, όπως λέει και η peony, συμφωνώ μαζί της για τη διαφορά μέρας-νύχτας..

Όσο αφορά την παραγωγή γάλακτος, θήλαζα τη δική μου αποκλειστικά 6 μήνες και μέχρι 12,5 μήνων, έπινε το γαλατάκι μου και το έκοψε μια μέρα που δοκίμασε φρέσκο γάλα από το φλιτζάνι και της άρεσε και της έδωσα μπιμπερό και το ρούφηξε!Νομίζω αυτό κάτι λέει για την παραγωγή...

Σιγά σιγά θα μπει σε κάποιο πρόγραμμα, υπομονή θέλει, αν και δεν ξέρω τι άλλο να σε συμβουλέψω, μιας και όπως σου είπα κάτι τέτοιο η δική μου δεν το πέρασε...Τώρα να φανταστείς κοιμάται 9 το βράδυ με 9 το πρωί και το μεσημέρι 13.30-16.00 ή 17.00.

Και γενικά ποτέ δεν ξυπνούσε νύχτα, ούτε ως νεογέννητη που θήλαζε μόνο.

το σλινγκ με εσωσε παντως!

Το έχεις σκεφτεί?Αν όχι, σκέψου το σοβαρά!Είναι θαυματουργό και με έσωσε άπειρες φορές...και ακόμα με σώζει!!!!!Οπότε είναι κάποια χρήματα που αξίζουν σίγουρα την αγορά που κάνεις!

κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!έχετε δίκιο είναι πολύ νωρίς για να μπει σε πρόγραμμα αλλά βρε κορίτσια ο δικός μου έχει και πολύ άστατο ύπνο!δηλ να κοιμηθεί σερί πάνω απο 3 ώρες δεν υπάρχει περίπτωση.Να φανταστείτε απο την ημέρα που γεννήθηκε στον ύπνο του κουνάει χέρια πόδια δεν μένει καθόλου ήρεμος!αφού και οι άλλες κοπέλες που ήμασταν μαζί στο μαιευτήριο και τον έβλεπαν απορούσαν!:shock:τι να πωέγώ πάλι δεν κοιμα΄μαι τις ώρες που κοιμάται δηλ το πρωί γιατί έχω και δουλειές στο σπίτι(δεν έχω βοήθεια απο πουθενά)οπότε τα έχω παίξει τελείως!για το σλίνγκ με βάλατε σε σκέψεις..λέτε να το αγοράσω;;;:?:

Q03fp2.png

πολυ σπανιο μωρο τοσο μικρο εχει κοιμηθει πανω απο 3 ωρες.

2 παραδειγματα θα σου πω

1.εχω δει ονειρο καθως περπαταω στο χωλ ξημερωματα με το μωρο αγκαλια

2.ταιζα 4 τα ξημερωματα το μωρο κ γυρναω κ βλεπω διπλα μου τη φιλεναδα μου κ της χαμογελαω :shock::shock: παραισθησεις απο την αυπνια. κ αλλαα πολλα τετοια διαφορα οπως πχ να μιλαω στο τηλ κ ξαφνηκα να με παρει ο υπνος κλπ κλπ

μεχρι να γινουν 3 μηνων δε κοιμομουν πανω απο 3 ωρες για βραδυ κ αυτες διακεκομενες κ 1 ωρα το πολυ το μεσημερι.

οταν εκανα το 2ο δε κοιμομουν καν μεσημερι γιατι ουτε ημεγαλη κοιμοταν

βοηθεια απο πουθενα καθως μενουμε γερμανια χωρις κανενα συγκενη.

ο αντρας μου δουλευει 12ωρα ως τις 12 το βραδυ

οποτε ημουν για κλαματα

Διαφημίσεις

για το σλίνγκ με βάλατε σε σκέψεις..λέτε να το αγοράσω;;;:?:

Δε λέω, είμαι σίγουρη!Οπωσδήποτε!

Για να θυμηθώ, τι έχω κάνει με το μωρό να ξαπλώνει-κοιμάται στο sling?

Άπλωσα ρούχα, σκούπισα, μαγείρεψα, έφαγα, έβαλα πληντύρια και άλλα πολλά!Τώρα που μεγάλωσε το έχω πάντα μαζί μου και σε συνδυασμό με το Mei tai μου έχει λύσει τα χέρια στην κυριολεξία-όπως κι εσύ, βοήθεια, από πουθενά!Είναι καταπληκτικό το Babywearing και καμία σχέση ότι συνήθισε αγκαλιές!Το αντίθετο θα έλεγα!

Αν θέλεις, στείλε μήνυμα να σου προτείνω από πού να το πάρεις...

dimitra 83 τα ίδια και εγώ το πολύ να κοιμάμαι 1 ώρα την ημέρα!αφού σήμερα πήγα σούπερ μάρκετ και νόμιζα πως θα κοιμηθώ όρθια...:oops::shock::cry:χάλια

babystar σου έστειλα πμ!

Q03fp2.png

Δε λέω, είμαι σίγουρη!Οπωσδήποτε!

Για να θυμηθώ, τι έχω κάνει με το μωρό να ξαπλώνει-κοιμάται στο sling?

Άπλωσα ρούχα, σκούπισα, μαγείρεψα, έφαγα, έβαλα πληντύρια και άλλα πολλά!Τώρα που μεγάλωσε το έχω πάντα μαζί μου και σε συνδυασμό με το Mei tai μου έχει λύσει τα χέρια στην κυριολεξία-όπως κι εσύ, βοήθεια, από πουθενά!Είναι καταπληκτικό το Babywearing και καμία σχέση ότι συνήθισε αγκαλιές!Το αντίθετο θα έλεγα!

Αν θέλεις, στείλε μήνυμα να σου προτείνω από πού να το πάρεις...

Ο μπεμπουλης κοντευει 2 μηνων και 5,4 κιλα. Μπορω να τον βαλω σε sling? Ωραιο μου ακουγεται. Μας εκοψε τα χερια και εμας. Μενω επαρχια ομως εδω δεν εχει τετοια πραγματα. Εχεις υπ'οψιν σου μηπως κατι για αγορα μεσω internet?

Aν ναι, δειξε μου και τι να διαλεξω δεν εχω ιδεα :?:-?:?:-?

Ευχαριστω πολυ και περιμενω

• 5 χρόνια μετά...

Ρε κοριτσια βοηθηστε κ μενα...εχω ενα κοριτσακι 14 ημερων....ξερω...πολυ μικρο θα μου πειτε...μου ειπαν να μην την ταιζω πριν τις 2,5 ωρες κ να την ξυπναω καθε 3 ωρες τη μερα κ καθε 4 τη νυχτα...το θεμα ποιο ειναι...τη νυχτα μια χαρα την εχρι ρυθμισει μονη της...ξυπναει στις 3,5 ωρες. Τη μερα....αν δεν αποκοιμηθει οσο θηλαζει μπορει κ να μην κοιμηθει ως τον επομενο θηλασμο. Οχι ομως επειδη πειναει....αλλα επειδη θελει να θηλασει για να αποκοιμηθει....φαινεται οτι νυσταζει.αν αποκοιμηηθει στο στηθος...κσι κανονια να ριξεις δεν ξυπναει ...ουτε για να φαει.τι να κανω;

Ε, ναι βρε έτσι είναι στην αρχή. Φτιάχνει την παραγωγή σου τώρα (για να μην πεις σε δυο βδομάδας ααααα δεν έχω γάλα) και ταυτόχρονα δημιουργείτε μαζί δεσμό ασφάλειας που θα το βοηθήσει συναισθηματικά στη ζωή του ολόκληρη. Είναι περιοριστικό, είναι κουραστικό, κάνει και ζέστη, αλλά δεν κρατάει για πάντα και κατά την ταπεινή μου γνώμη αξίζει κάθε δευτερόλεπτο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...