Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

16 ΜΗΝΩΝ ΠΟΣΟ ΓΑΛΑ ΠΡΩΙ & ΒΡΑΔΥ

candy1234

Recommended Posts

Ο μικρός είναι 16 μηνών και από 7-8 μηνών πίνει 240ml γάλα. Παρατηρώ όμως τον τελευταίο καιρό πως πεινάει...δηλαδή το ρουφάει όλο το βραδινό του κυριως γάλα και σκεφτόμουν αν είναι φρόνιμο να του αυξήσω σταδιακά την ποσότητα. Εχθές βράδυ του έκανα 270ml γάλα και το ήπιε πάλι όλο. Δεν ξέρω αν είναι ομως σωστό να πίνει τόση ποσότητα...είχαμε και θέμα με παλλινδρόμηση κ συνεχείς εμετους όταν ήταν μικρότερος. Τι λέτε να κάνω;

Διαφημίσεις

Εμεις δεν ειχαμε θεμα παλινδομησεις βεβαια αλλα πιναμε και πινουμε πολυ γαλα. Πρωι βραδι το μπουκαλι των 330ml γεματο. Αμα δεν το πιει ενταξυ.. αλλα συνηθως το πινει. Απο ενος ετους ξεκινησαμε το μεγαλο μπουκαλι..

Αν φοβασαι να του δωσεις περισσοτερο γαλα δινε του κατι να τρωει το βραδυ πριν τον υπνο. Κανα τοστακι?

Κι εμείς 17 μηνών, και το 350/άρι το καθαρίζουμε πρωί-βράδυ. Το συζήτησα με την παιδίατρο πριν το κάνω, γιατί κι εγώ είχα τις αμφιβολίες μου ως προς την ποσότητα (θέματα παλλινδρόμησης δεν είχαμε) και με διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που τα παιδιά θέλαν περισσότερο γάλα για να χορτάσουν.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

• 1 χρόνο μετά...

η δικια μου (1 μηνων) πινει 210 το βραδυ και 150-180 το πρωι. μηπως ειναι λιγο??μηοως πρεπει να της δινω και το μεσημερι στον υπνο της για να συμπληρωνω???

Διαφημίσεις

Η δική μου είναι 16 μηνών και πίνει ένα μπουκάλι των 250 το πρωί και γύρω στα 200 το βράδυ. Η παιδίατρος μου έχει πει ότι είναι μια χαρά αυτή η ποσότητα.

εμεις γυρω στα 360 πινουμε δηλαδη. μια ξαδερφη μου δινει στην κορη της και μεσημερι για να γινουν γερα τα κοκκαλα της (λεει!!) και να ψηλωσει!

Διαφημίσεις

δεν κανει πανω απο 500 μλ την ημερα.υπερβολικη καταναλωση γαλακτος μπορει να οδηγησει σε ελλειψη σιδηρου.καποιοι παιδιατροι δεν θεωρουν καν σημαντικο το γαλα μετα τον πρωτο χρονο ζωης καθως θεωρειται φτωχο σε συστατικα και το ασβεστιο που περιεχει ειναι σε τετοια μορφη που δεν μπορει να αφομειωθει σωστα απο τον οργανισμο μας.υπαρχουν τοσα τροφιμα πλουσια σε ασβεστιο που δεν θα πρεπει να μας ανησυχει οταν ενα παιδι δεν πινει το γαλα του.σκεφτειτε και το αλλο.υπαρχει κανενα αλλο θηλαστικο που μετα τον αποθηλασμο του να πινει γαλα? οχι ,ειμαστε οι μοναδικοι!;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

δεν κανει πανω απο 500 μλ την ημερα.υπερβολικη καταναλωση γαλακτος μπορει να οδηγησει σε ελλειψη σιδηρου.καποιοι παιδιατροι δεν θεωρουν καν σημαντικο το γαλα μετα τον πρωτο χρονο ζωης καθως θεωρειται φτωχο σε συστατικα και το ασβεστιο που περιεχει ειναι σε τετοια μορφη που δεν μπορει να αφομειωθει σωστα απο τον οργανισμο μας.υπαρχουν τοσα τροφιμα πλουσια σε ασβεστιο που δεν θα πρεπει να μας ανησυχει οταν ενα παιδι δεν πινει το γαλα του.σκεφτειτε και το αλλο.υπαρχει κανενα αλλο θηλαστικο που μετα τον αποθηλασμο του να πινει γαλα? οχι ,ειμαστε οι μοναδικοι!;)

Ο μεγάλος μου γιος έκοψε το γάλα στους 19 μήνες, όταν γεννήθηκε το μωρό μας (τυχαίο; δε νομίζω...). Ο παιδίατρος, όταν του το είπα, είχε ακριβώς την αντιμετώπιση που περιγράφει παραπάνω το sofaki. Μου είπε ότι για να το κόψει, δεν το είχε ανάγκη ο οργανισμός του και ότι το ασβέστιο που χρειάζεται το παίρνει από άλλες τροφές. Επειδή τρώει γενικώς άλλα γαλακτοκομικά, θεωρούμε ότι είμαστε ΟΚ.

Ο μικρός τώρα, που τυχαίνει να είναι στην ηλικία που ρωτάς -16 μηνών-, πίνει 240ml (210ml νερό και 7 κουτ. σκόνη, οπότε βγαίνει γύρω στα 240ml έτοιμου γάλακτος) το πρωί και άλλο τόσο το βράδυ. Αν τον βλέπεις και πεινάει πάντως, δίνε του και κάτι να τρώει. Εμένα έχει συνηθίσει να βλέπει τον αδελφό του που παίρνει πρωινό το πρωί και θέλει κι αυτός, οπότε εδώ και καιρό τρώει και πρωινό μετά το γάλα ;)

επαναφερω το θεμα καθως το βλασταρι μου εδω και δυο μερες δεν πινει γαλα!!!το βραδυ 200 περιπου γρ και το πρωι με το ζορι 30-40!!!τι να κανω????σημερα της το εβαλα και σε ποτηρι, με καλαμακι, χωρις καλαμακι, τιποτα!!!!!

Μη στεναχωριέσαι, τα παιδάκια περνάνε φάσεις. Όπως είπα παραπάνω, ο γιος μου το βράδυ πίνει γύρω στα 280. Τα τελευταία 2 βράδια ήπιε μόλις 70, δεν ήθελε άλλο με τίποτα. Είναι και αυτή η ζέστη, βγάζουν και δοντάκια, οπότε δικαιολογούνται. Εσύ της προσφέρεις κι εκείνη πίνει όσο θέλει, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

εμεις δεν ειχαμε θεμα με εμετους..ειμαστε 15 μηνων και 6 ημερων...μηπως πρεπει να του συμπληρωσεις κατι στο απογευμα...εγω πριν συμπληρωσω κατι στο απογευμα επινε 320 μλ και ηθελε και αλλο κ στο 6ωρο μου ξυπναγε για γαλα,,το θεωρησα υπερβολη,το συζητησα με την παιδιατρο και μου ειπε ..στης 18.00 που ξυπναμε να του δινω γιαουρτι η' φαριν λακτε η' οτι αλλο θελω και στης 20.15 περιπου να του δινω λαχανικα η' ενα τοστ η' απο το μεσημεριανο αν ειναι ελαφρυ ..και στης 22.15 δινω το γαλα του οπου πεφτει για νανι και πινει 270-290μλ..και οντως ειδα καλυτερα αποτελεσματα..μου ξυπναει στης 7 γιανα φαει ..πινει παλι 270μλ κ ..ξερενετε και ξυπναμε 9.30 οριστικα!!!καινε θερμιδες πολλες σε αυτη την φαση,,δωστου φαγακι..μην φοβασαι ..εκτος αν εχετε θεματα με πολυ βαρος εκει παω πασο...

Και η δική μου κοντά 16 μηνών, πίνει 240 το βράδυ και 240 το πρωί. Το ρουφάει όλο. Είχα ρωτήσει την παιδίατρο αν πρέπει να της το αυξήσω από την στιγμή που βλέπω ότι το πίνει όλο και μου είπε '' πόσο άλλο πια?'', άρα μάλλον είναι αρκετό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...