Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδεια ανατροφής άνευ αποδοχών

honey

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας!

Δεν μπορούσα να αποφασίσω που να τοποθετήσω το θεμα, αν ο καλός μας admin θελει ας με μεταφέρει!

Ξέρω ότι δικαιούμαι άδεια ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών διάρκειας έως και 3,5 μηνών.

Δε ξέρω όμως αν είναι στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη να τη δώσει ή όχι.

Και να τη δώσει συνεχόμενη τρεισίμιση μηνες ή σπαστά?

Εγώ έχω πάρει και συνεχίζω να παίρνω όλα όσα δικαιούμαι, εγκυμοσύνης-λοχείας-μειωμένο ενιαία άδεια-6μηνο-άδεις 2009/2010.

Οι εργοδότες εξαιρετικοί, δεν έχω λόγια.

Μπορούν να μου αρνηθούν για το άνευ αποδοχών?

k6rO.png

yMCu.png

Τα thavmatakia μου και γω!

Διαφημίσεις

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι στο προηγούμενο καθεστώς (όταν δηλαδή δεν είχες την επιλογή του 6μήνου από τον ΟΑΕΔ) εφόσον το ζητούσες, τους 3 1/2 μήνες άνευ αποδοχών ήταν υποχρεωμένοι να σου το δώσουν. Όταν γέννησα την κόρη μου πριν 3 1/2 χρόνια είχα ζητήσει και μου είχαν δώσει τους 3 1/2 μήνες αν και λόγω νέας επαγγελματικής πρότασης από την εταιρεία που ήδη εργαζόμουν έκανα χρήση μόνο του ένα μήνα. Τώρα, μετά το 6μηνο δεν ξέρω αν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν την άνευ αποδοχών, νόμιζα ότι δεν υφίσταται πλέον.

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ευχαριστώ για την απάντηση...

Οτι ισχύει σαν άδεια ισχύει. Και άμεσα θα ρωτήσω απευθείας τον εργοδότη, απλά ήθελα να μαι λίγο προετοιμασμένη....

Πάντως κανονικά δε θα πρεπε να χει καμιά σχέση με το 6μηνο. Σιγά το πράμα που μας δώσαν και το θεωρούν και πολύ! Μη χε...

Η συνυφάδα μου στην Ολλανδία κάθεται ήδη 2 χρόνια και 8 μήνες φουλ αποδοχές για το πρώτο και τώρα είναι έγκυος 3 μηνών και θα κάτσει άλλο τόσο συνεχόμενα. Εφυγε απτη δουλειά Γενάρη του 2007 και θα γυρίσει Ιούνιο του 2013!!

Είπατε κάτι??

k6rO.png

yMCu.png

Η συνυφάδα μου στην Ολλανδία κάθεται ήδη 2 χρόνια και 8 μήνες φουλ αποδοχές για το πρώτο και τώρα είναι έγκυος 3 μηνών και θα κάτσει άλλο τόσο συνεχόμενα. Εφυγε απτη δουλειά Γενάρη του 2007 και θα γυρίσει Ιούνιο του 2013!!

Είπατε κάτι??

Αχ!!!! Είχα εντυπωσιαστεί όταν μια συνεργάτης από την Σουηδία μας έστειλε μέιλ ανακοινώντας μας ότι λόγω εγκυμοσύνης θα αποχωρούσε από την εταιρεία και θα γυρνούσε όταν το παιδί θα ήταν 2 χρονών! Της ευχήθηκα, και στα μηνύματα που ανταλλάξαμε ανέφερε ότι μετά τα 2 χρόνια, θα έπαιρνε άδεια κάθε χρόνο εναλλάξ με τον σύζυγό της μέχρι το παιδί να γίνει 6 χρονών και να πάει σχολείο! Πέρα του ότι δεν χρειάζεσαι νταντά ή σταθμό μέχρι το σχολείο (ας μην συζητήσουμε για το εκεί σχολείο) βάζουν και τον πατέρα (αν το επιθυμεί) στο παιχνίδι!!! Δεν είναι φοβερό?

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ασε με μωρέ, και μιλάμε για ιδιωτικό τομέα ε?

Που να ταν και στο ολλανδικό δημόσιο!

Αντε τώρα....

Αμα ο άντρας μου πει τίποτα τέτοια στη δουλειά του (που κ καλά το 6 μηνο μπορει να το πάρει κ αυτός αν δε το παρω εγώ), θα τον στείλουν σε ψυχίατρο γιατί θα νομίζουν ότι χάζεψε!

k6rO.png

yMCu.png

Διαφημίσεις

Ναι κι εγώ για τον ιδιωτικό τομέα της Σουηδίας μιλάω!

Πάντως με έβαλες σε σκέψεις. Το δικό μου εξάμηνο λήγει τον Μάιο και έχω ήδη πάρει τις 81 ημέρες ως ισόχρονη άδεια (το μειωμένο μου). Έχω να πάρω την καλοκαιρινή άδεια του 2009 και κανονικά επιστρέφω στην δουλειά μέσα Ιουνίου. Θα πάρω αύριο τηλέφωνο να ρωτήσω σχετικά με τους μήνες άνευ αποδοχών, έτσι ώστε να πάω στην δουλειά τον Σεπτέμβριο αφού η μικρή μου πάει στο προνήπιο. Μου έφτιαξες το βράδυ σήμερα... Θα ρωτήσω αν εφόσον το ζητήσω είναι υποχρεωμένοι να μου το δώσουν και θα σου πω αύριο! Μακάρι!!!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Καλημέρα, εγώ θα πάω την άλλη βδομάδα να δώσω τα χαρτιά για το 6 μηνο μου που ξεκινάει και θα ρωτήσω από κοντά το Boss.....ιδωμεν.

Και μένε θα με βόλευε πολύ πολύ να πάρω άλλους 2-3 μήνες έστω και ανευ.....

Μακάρι...

k6rO.png

yMCu.png

επειδή με ενδιέφερε και το είχα ψάξει, στην επιθεώρηση εργασίας μου είχαν πει ότι ο εργοδότης υποχρεούται μεν να τη δώσει εφόσον ο εργαζόμενος τη ζητήσει, αλλά εχει το δικαίωμα να σου πει πότε να την παρεις. δλδ θα σου δώσει τους 3,5 μήνες (μαζεμένους, δε δίνεται σπαστά αυτή η άδεια) αλλά όποτε βολεύει τον εργοδότη και με την προυποθεση ότι δεν έχει ζητήσει και αλλος αυτή την άδεια (για την ακρίβεια το 8% του προσωπικού δεν απουσιάζει για τον ίδιο λόγο).

EXXQp3.pngAIzKp2.png

επειδή με ενδιέφερε και το είχα ψάξει, στην επιθεώρηση εργασίας μου είχαν πει ότι ο εργοδότης υποχρεούται μεν να τη δώσει εφόσον ο εργαζόμενος τη ζητήσει, αλλά εχει το δικαίωμα να σου πει πότε να την παρεις. δλδ θα σου δώσει τους 3,5 μήνες (μαζεμένους, δε δίνεται σπαστά αυτή η άδεια) αλλά όποτε βολεύει τον εργοδότη και με την προυποθεση ότι δεν έχει ζητήσει και αλλος αυτή την άδεια (για την ακρίβεια το 8% του προσωπικού δεν απουσιάζει για τον ίδιο λόγο).

Α πάρα πολύ ωραία.....ευχαριστούμε για την απάντηση! Αρα να ελπίζω...Ε τώρα από τα 650 άτομα να απουσιάζει το 8% δε το βλέπω....ωραία!

Βρε zouzounela σε θυμάμαι εσένα....ετοιμάζεις και άλλο σποράκι??

Χίλια μπράβοοοοοοοοοοοοοοο

k6rO.png

yMCu.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ki ego zousa sto eksoteriko kai gurisa Ellada (mi me rotisete giati, akoma to psaxno) kai den katalabaino ti gkrinia mas, pragmatika!

Sorry koritsia, alla den katalabaino giati oles kai oloi epimenoun na sugkrinoun to elliniko dimosio me tis boreioeuropaikes xores????

Thareis kai de ftaime EMEIS k oi goneis mas gia tin katastasi tou...

Kserete pollous pou plironoun kanonika tous forous tous?

Ligoi apo tous filous sas kanoun idiaitera mathimata kai liga maura lefta kukloforoun stin agora?

Gnomi mou einai oti den exei dikaioma na gkriniazei opoios kanei to paramikro paraptoma... giati exei balei to litharaki tou sti diaionisi autis tis katastasis.

9ca39a6803.png

• 1 month later...

Χρειάζομαι τα φώτα σας γιατί και η λογίστρια που έχει η εταιρεία δεν ξέρει τι της γίνεται

Τώρα έχω την 6μηνη άδεια του οαεδ, η οποία λήγει τέλη Ιουνίου.Με την λογίστρια που μίλησα είπαμε να πάρω και την άδειά μου οπότε πρέπει να γυρίσω στην δουλειά τέλη Ιουλίου.Αν τους ζητήσω αυτή την άδεια ανατροφής παιδιού θα μου βάζουν τα ένσυμα? Και μετά αφού θα έχω συμπληρώσει χρόνο μπορούν να με απολύσουν? κάτι που θέλω τρελά γιατί δεν πάει καθόλου καλά η εταιρεία και για να δούμε ? κανουμε διακοσια τάματα!!!!!!

• 1 χρόνο μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...