Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

pregnacare conception??

ellain

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους/όλες. Μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο και μια συζήτηση που είχα με φαρμακοποιό, έμαθα για το συγκεκριμένο συμπλήρωμα που προορίζεται για γυναίκες στην φάση της προσπάθειας σύλληψης. Περιέχει φολικό οξύ, σίδηρο και κάποιες άλλες ουσίες, που υποθετικά προετοιμάζουν τον οργανισμό για την εγκυμοσύνη.

Τα έχει δοκιμάσει κάποια κοπέλα να μας πει? Αν ναι τα σύστησε ο γιατρός?

LQvip2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 101
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΟΧΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ... Η ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ?

ku0hwseq35tf7hf9.png

line_line_typew6_beg_d_typew6_time_935380800_text_c5dfece1f3f4e520e5f5f4f5f7e9f3ecddedefe9.gif

Είναι πολύ καλά. Τα έπαιρνα εγώ σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Μου τα είχε προτείνει ο γιατρός μου αντί για το felicine που περιέχει μόνο φυλικό οξύ. Γενικώς είναι πολύ γνωστά στην Αθήνα. Απλά λόγω του κόστους τους κάποιοι δεν τα παίρνουν. έχουν γύρω στα 12 ευρώ και δε συνταγογραφούνται.

Τα ζουζούνια μου είναι γλύκα, είναι τρέλα!

καλησπέρα σε όλους/όλες. Μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο και μια συζήτηση που είχα με φαρμακοποιό, έμαθα για το συγκεκριμένο συμπλήρωμα που προορίζεται για γυναίκες στην φάση της προσπάθειας σύλληψης. Περιέχει φολικό οξύ, σίδηρο και κάποιες άλλες ουσίες, που υποθετικά προετοιμάζουν τον οργανισμό για την εγκυμοσύνη.

καλησπερα !

μήπώς εννοείς φυλλικο οξύ?

αν ναι λέγεται FOLIDEX

το φυλλικο οξυ ειναι μια βιταμινη και χρειαζεται για τη δημιουργια νεων κυτταρων στο σωμα.Ειδικότερα για γυναικες που σκοπευουν να μεινουν εγγυες και εγκυες που χρειαζονται μια ικανοποιητικη ποσοτητα φυλλικου οξεως η οποια χρησιμοποιειται απο το αναπτυσομενο εμβρυο.

εμένα μου το είχε δώσει ο γιατρος μου...αλλα οχι για εγκυμοσυνη...απλα ελλειπε απο τον οργανισμο μου αυτη η βιταμινη :wink:

bookie ειμαι στην Κυπρο και δεν ειναι ολα τα φαρμακα ιδια με της Ελλαδας, κι ετσι επειδη εργαζομαι σε ιατρειο ρωτησα μια φαρμακοποιο πελατισσα και μου προτεινε αυτα επειδη περιεχουν και αλλες ουσιες εκτος του φολικου που ηδη παιρνω.

Kωστουλα να σε ρωτησω, λεω για τα pregnacare conception οχι το κλασικο pregnacare που συνηθως παιρνει κανεις στην εγκυμοσυνη, αυτα επειρνες κι εσυ?

LQvip2.png

Διαφημίσεις

ellain καλησπερα

Το πηρα και εγω για ενα διαστημα μου το συστησε και εμενα η φαρμακοποιος μου αλλα για να κανει δουλεια (αν κανει δεν ξερω) πρεπει να το παιρνεις 3 μηνες τουλαχιστον...

Εγω πιστευω οτι αν υπαρχει γενικως θεμα δεν πολυβοηθανε αυτα τα σκευασματα...

δεν εχω ξεκινησει ακομα προσπαθειες, ξεκιναμε σε ενα μηνα, παιρνω ηδη ενα μηνα φολικο. Ελπιζω να μην εχουμε κανενα θεμα και να μην δυσκολευτουμε. Απλα επειδη η φαρμακοποιος μου το προτεινε ως καλο, ηθελα να ξερω αν το γνωριζει καποια κοπελα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας

LQvip2.png

Καλησπερα!!!Εχω κι εγω την απορια.....κανουν τελικα δουλεια αυτα τα χαπακια????

Ειχα ρωτησει τον γυναικολογο μου για να τα παρω(προσπαθω για μωρο εδω και 2μιση χρονια βεβαια) και μου ειπε οτι δεν κανουν απολυτως τιποτα πριν την εγκυμοσυνη!!!Αυτα ειναι κατα κυριο λογο κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης.

Αρα...τι κανουμε?????να τα παρω ή οχι????

(να πω επισης ,οτι ειχα προβλημα ωορηξιας,την οποια εχω ρυθμισει με κλομιφεν!!!)

Εμενα πριν απο μερικες μερες που πηγα στον γιατρο μου εδωσε αυτες τις βιταμινες να περνω αλλα το Pregnacare το σκετο που ειναι για την εγκυμοσυνη...

Το Pregnacare Conception ειναι για ολες προσπαθουν για μωρακι.

Καλο κανει κακο δεν κανει παντως...

Διαφημίσεις

• 4 months later...

...καλησπέρα σε όλες!

κι εγώ παίρνω το pregnacare conception, 2 μήνες τώρα και έχω δει τρομερή αλλαγή στα μαλλιά, τα νύχια, τη διάθεσή μου. Έγκυος δεν έχω μείνει ακόμα, αλλά δεν το παλεύουμε και πολύ, όποτε έρθει, με το καλό να έρθει, δε θέλω να βρίσκομαι συνέχεια σε άγχος και να συνευρισκόμαστε μόνο στην ωορηξία. Πιστεύω ότι θα έρθει όποτε θέλει, εγώ παίρνω τις βιταμίνες ώστε να είμαι έτοιμη και υγιής και βλέπω διαφορά σημαντική οπότε και θα τις συνεχίσω (κακό δεν κάνουν, μόνο καλό βλέπω!)

Καλή συνέχεια σε όλες μας!

Ε.

4RMtp3.png

μου τα συστησε η γιατρος μου, τα επαιρνα σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης, και κατα τη διαρκεια του θηλασμου

κοριτσια καλησπερα κι απο μενα, εγω περνω τα filicine εδω και τρεις μηνες τα οποια κοστιζουν 1,69 ευρω δλδ τιποτα, κατι ιδιαιτερο δεν εχω δει και ουτε με εχουν βοηθησει να συλλαβω,

αποτι ομως εχω διαβασει, βοηθαει στην προληψη διαταραχων του νευρικου σωληνα του εμβρυου, επισης μειωνει τις πιθανοτητες αποβολης κατα το πρωτο τριμηνο.ειναι σημαντικο να υπαρχει σε αφθονια στον οργανισμο μας.

διαβασα ομως και τα παρακατω για το pregnacare conception και σας τα παραθετω

PREGNACARE Conception

Το Pregnacare Conception της Vitabiotics αποτελεί μια μοναδική σύνθεση με L-αργινίνη, ινοσιτόλη και Ν-ακετυλοκυστεΐνη, συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη υγεία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος και συνεπώς στην αύξηση των πιθανοτήτων σύλληψης. Στη σύνθεση περιλαμβάνονται επίσης 400μg φυλλικού οξέος, σίδηρος, καθώς και άλλες βιταμίνες και μέταλλα.

και μαλλον με αυτα θα αντικαταστησω τα filicine..

ευχομαι σε ολες με ενα γερο σπορακι στην κοιλιτσα και πολυ πολυ συντομα!!!

a0542f1a75.png

ηρθες θησαυρε μου κι αλλαξες τη ζωη μας!!!

Κι εγώ παίρνω τα Pregnacare (το σκέτο, που γράφει "πριν τη σύλληψη, και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης" απ'έξω) εδώ και περίπου 5 μήνες. Τα είδα στο κατάστημα με τα βιολογικά που ψωνίζω και μου κίνησαν την προσοχή. Πριν από αυτά έπαιρνα τα απλά τα fylicine για κανένα 6μηνο περίπου... και τα αντικατέστησα όταν είδα τα Pregnacare. Δεν έχω μείνει ακόμα έγκυος οπότε δεν μπορώ να μιλήσω περί "αποτελεσματικότητας" στο θέμα σύλληψη, όμως αισθάνομαι ότι γενικώς μου κάνουν καλό...

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα κοριτσια..δεν ξερω αν βοηθησαν τα pregnacare στην εγκυμοσυνη μου!

το σιγουρο ειναι πως βοηθουν τον οργανισμο να λαμβανει τις βιταμινες που χρειαζεται.

την δευτερα θα επισκευθω τον γιατρο..θα κανω τις απαραιτητες ερωτησεις σχετικα με το παραπανω σκευασμα και θα σας ενημερωσω!!!

σας ευχομαι να πανε ολα καλα και συντομα να εχετε κι εσεις ενα γερο σπορακι στην κοιλιτσα σας!!!

a0542f1a75.png

ηρθες θησαυρε μου κι αλλαξες τη ζωη μας!!!

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Kαλημέρα!

Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος σε ποιο φαρμακείο στην Αθήνα θα μπορούσα να προμηθευτώ τα pregnacare conception ή αν τα έχετε αγοράσει μέσω ίντερνετ. Μπορεί ίσως και οποιοδήποτε φαρμακείο να τα έχει μετα απο παραγγελία;

Ευχαριστώ πολύ!

Kαλημέρα!

Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος σε ποιο φαρμακείο στην Αθήνα θα μπορούσα να προμηθευτώ τα pregnacare conception ή αν τα έχετε αγοράσει μέσω ίντερνετ. Μπορεί ίσως και οποιοδήποτε φαρμακείο να τα έχει μετα απο παραγγελία;

Ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα!

μετά από συμβουλή του γυναικολόγου μου τις πήρα κι εγώ και ο σύζυγος τις αντίστοιχες (wellman conception) από το διαδικτυακο φαρμακειο www.pharmacy4u.gr αλλα τις εχω ζητησει και με παραγγελια απο το φαρμακειο της γειτονιας μου.

Εγώ παντως εμεινα 2 φορες εγκυος μεσα σε 3 μηνες άσχετα αν δεν ειχα ευτυχη καταληξη!

Ο γυναικολογος μου υποστηριζει πως μονο καλο κανουν και βοηθουν στη συλληψη. Καλο θα ηταν ομως να το συζητησεις κι εσυ με τον δικο σου γυναικολογο!!

Καλη επιτυχια και συντομα μανουλα σου ευχομαι!

Για να σε βοηθησω σου παραθετω και τα αντιστοιχα λινκς

για τις γυναικες

http://www.pharmacy4u.gr/vitabiotics-pregnacare-conception-tabs-reproductive-health-women-p-12631.html

και για τους αντρες

http://www.pharmacy4u.gr/vitabiotics-wellman-conception-tabs-male-reproductive-health-p-12630.html

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Kαλησπέρα Ειρήνη_Α!

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντησή σου! Με βοήθησες πάρα πολύ! Τελικά τις παρήγγειλα απο διαδικτυακό φαρμακείο...Τις ξεκίνησα μόλις σήμερα... Ήθελα να ρωτήσω και το γυναικολόγο μου αλλά το αμέλησα... (σκέφτομαι και για δημόσιο νοσοκομείο όταν με το καλό γίνει το ευτυχές γεγονός) Φαντάζομαι πως όπως μου είπες και απο ότι έχω διαβάσει μόνο καλό κάνουν.... Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να γίνεις σύντομα μανούλα κι εσύ και να κρατάς στην αγκαλιά σου το μικρό αγγελούδι σου...

Φιλικά...

Kαλησπέρα Ειρήνη_Α!

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντησή σου! Με βοήθησες πάρα πολύ! Τελικά τις παρήγγειλα απο διαδικτυακό φαρμακείο...Τις ξεκίνησα μόλις σήμερα... Ήθελα να ρωτήσω και το γυναικολόγο μου αλλά το αμέλησα... (σκέφτομαι και για δημόσιο νοσοκομείο όταν με το καλό γίνει το ευτυχές γεγονός) Φαντάζομαι πως όπως μου είπες και απο ότι έχω διαβάσει μόνο καλό κάνουν.... Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να γίνεις σύντομα μανούλα κι εσύ και να κρατάς στην αγκαλιά σου το μικρό αγγελούδι σου...

Φιλικά...

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες!

Καλη αρχη με τις βιταμινουλες κ ευχομαι να μας εχεις θετικα νεα με το νεο ετος!:D:D

Προσπαθεις καιρο για μωρακι;

Όχι αυτό το μήνα ξεκινήσαμε και ελπίζω να πάνε όλα καλά...Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι συνέχεια βέβαια (λίγο δύσκολο) και να είμαι χαλαρή... Αχ αυτή η λαχτάρα όμως....

Να είσαι καλά κι εσύ και σύντομα με τα πιο ευχάριστα νέα!!! ;) xxx

• 2 εβδομάδες μετά...
:-PΚαλησπερα σε ολες!!!εχω μια απορια !!!αλλο ειναι το φολλικο εξυ και αλλο το φυλλικο οξυ;;;σημερα ξεκινησα και εγω αυτα τα χαπια και μου ειπε η φαρμακοποιος οτι εχουν αμεσσα αποτελεσματα και οταν με το καλο ερθει και το μπεμπε ο οργανισμος σου ειναι πανετοιμος να το φροντισει!!!τωρα θα δειξει!με το καλο ολες μανουλες σας ευχομαι με ολη μου την καρδια μου!!

:-PΚαλησπερα σε ολες!!!εχω μια απορια !!!αλλο ειναι το φολλικο εξυ και αλλο το φυλλικο οξυ;;;σημερα ξεκινησα και εγω αυτα τα χαπια και μου ειπε η φαρμακοποιος οτι εχουν αμεσσα αποτελεσματα και οταν με το καλο ερθει και το μπεμπε ο οργανισμος σου ειναι πανετοιμος να το φροντισει!!!τωρα θα δειξει!με το καλο ολες μανουλες σας ευχομαι με ολη μου την καρδια μου!!

ειναι το ιδιο πραγμα!

με το καλο να ερθει το μπεμπε!

ειναι το ιδιο πραγμα!

με το καλο να ερθει το μπεμπε!

Καλημερα!!!ευχαριστω πολυ για την απαντηση και μακαρι η ευχουλα σου να πραγματγοποιηθει!!παντως σε αλλο θεμα εχω διαβασει οτι το φολλικο δεν κανει καλο ενω αντιθετα το φυλλικο οξυ ειναι που κανει καλο να το παιρνουμε ολες πριν την εγκυμοσυνη αλλα απαραιτητα και μετα την συλληψη...:rolleyes: θα δειξει!!!!

Καλημερα!!!ευχαριστω πολυ για την απαντηση και μακαρι η ευχουλα σου να πραγματγοποιηθει!!παντως σε αλλο θεμα εχω διαβασει οτι το φολλικο δεν κανει καλο ενω αντιθετα το φυλλικο οξυ ειναι που κανει καλο να το παιρνουμε ολες πριν την εγκυμοσυνη αλλα απαραιτητα και μετα την συλληψη...:rolleyes: θα δειξει!!!!

Να σαι καλα alice!

Aχ' date=' δεν ξερω που το διαβασες αυτο που λες (αν μπορεις βαλε το λινκ), αλλα ειναι εντελως λαθος!

[b']Το φυλλικο και το φολλικο οξυ ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα![/b]

σου παραθετω κι ενα λινκ αν θες να το διαβασεις!

http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_phyllic.htm

Δομή

Το φυλλικό οξύ (φολικό οξύ ή φολασίνη) είναι ένωση αποτελούμενη από τρία διακριτά τμήματα: ένα υδροξυ-αμινο-παράγωγο της πτεριδίνης, π-αμινοβενζοϊκό οξύ και L-γλουταμικό οξύ.

Πού βρίσκεται

Το φυλλικό οξύ βρίσκεται ελεύθερο ή ενωμένο με επιπλέον μόρια γλουταμικού οξέος σε αφθονία στα λαχανικά, τα φασόλια, εσπεριδοειδή, το συκώτι και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Πριν από 70 χρόνια, η Δρ. Lucy Wills παρατήρησε ότι ορισμένες έγκυες γυναίκες είχαν υψηλό ποσοστό αναιμίας σε σχέση με άλλες γυναίκες στην ίδια κατάσταση και το ίδιο ίσχυε και για τα νεογέννητα. Διαπίστωσε ότι η διαφορά αυτή οφειλόταν στις διαφορές στις διατροφικές συνήθειες. Αναιμία δεν παρουσιαζόταν στις περιπτώσεις που η διατροφή περιελάμβανε λαχανικά. Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι η αναιμία κατά την εγκυμοσύνη, όπως και η συχνότητα ανωμαλιών του κεντρικού νευρικού συστήματος των νεογέννητων υποχωρούσαν με χορήγηση υδατικών εκχυλισμάτων λαχανικών (ιδιαίτερα από σπανάκι και φασόλια που είναι πλούσια και σε σίδηρο). Η παρατήρηση αυτή οδήγησε στον εντοπισμό της υπεύθυνης ουσίας η οποία ήταν το φυλλικό οξύ.

Τα πράσινα φύλλα από το σπανάκι, τα γογγύλια, τα φρούτα και οι χυμοί τους, τα ξερά φασόλια και τα μπιζέλια, τα δημητριακά ολικής άλεσης, ο κρόκος του αυγού, το γάλα και η μπύρα περιέχουν υψηλές ποσότητες φυλλικού οξέος. Το φυλλικό οξύ λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες με εκχύλιση φύλλων σπανακιού.

Όπως και οι άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το φυλλικό οξύ δρα ως συνένζυμο σε μεγάλο αριθμό βιοχημικών αντιδράσεων. Η ανεπάρκεια σε φυλλικό οξύ αποτελεί τη συνηθέστερη μορφή έλλειψης βιταμίνης Β.

Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα φυλλικού οξέος για ενήλικες είναι περίπου 0,4 mg και αυτή πρέπει να αυξάνεται κατά 50% κατά την εγκυμοσύνη και κατά την περίοδο γαλουχίας.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις τοξικότητας ή κάποιων κινδύνων σε περιπτώσεις λήψης σχετικά μεγάλων ποσοτήτων φυλλικού οξέος, αν και αναφέρεται ότι πρέπει να αποφεύγεται η λήψη ποσοτήτων μεγαλύτερων από 1 mg ημερησίως. Επίσης αναφέρεται ότι μεγαλύτερες από τις συνιστώμενες ποσότητες μπορούν να εντείνουν τις κρίσεις σε περιπτώσεις επιληπτικών ατόμων.

Φυλλικό οξύ και εγκυμοσύνη

Το φυλλικό οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιγραφή του DNA, στη σύνθεση του RNA και στη μίτωση (mitosis, κυτταρική διαίρεση μετά από διπλασιασμό του γενετικού υλικού), καθώς και στη διεργασία της μεθυλίωσης του DNA και τη ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης. Το φυλλικό οξύ αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματική κυτταροπλαστική και αιμοποιητική ουσία και αποτελεί εξαιρετικό προληπτικό των ανωμαλιών του κεντρικού νευρικού συστήματος, του νωτιαίου μυελού και της σπονδυλικής στήλης στα νεογέννητα.

Με συστηματικές επιστημονικές έρευνες έχει επιβεβαιωθεί ότι η πρόσληψη κατά τη διατροφή ανεπαρκών ποσοτήτων φυλλικού οξέος και άλλων βασικών βιταμινών είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική κατά την εγκυμοσύνη, τη γαλουχία, αλλά και σε χρόνιες παθολογικές καταστάσεις όπως: αλκοολισμός, ασθένειες του ήπατος, ορισμένες αναιμίες κ.λπ.

Τα συμπτώματα ανεπάρκειας φυλλικού οξέος στις εγκύους δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά, ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη περίοδο των πρώτων μηνών εγκυμοσύνης. Η ανεπάρκεια αυτή μπορεί προκαλέσει στο έμβρυο σοβαρές ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού συστήματος (ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα, neural tube defects), του νωτιαίου μυελού (ανεγκεφαλία) και της σπονδυλικής στήλης (

δισχιδής ράχη, spina bifida).

Για τους παραπάνω λόγους έχει κριθεί ιδιαίτερα απαραίτητο να υπάρχει επάρκεια σε φυλλικό οξύ στη διατροφή των γυναικών ακόμη και πριν από την εγκυμοσύνη και φυσικά κατά τη διάρκειά της. Η ευεργετική δράση της συμπληρωματικής λήψης φυλλικού οξέος επί των συγγενών ανωμαλιών έχει τεκμηριωθεί με έρευνες σε περιοχές, όπως η Κίνα, όπου το ποσοστό των παιδιών που γεννιούνται με ανωμαλίες είναι υψηλό.

Φυλλικό οξύ, καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνος

Κατά τελευταία χρόνια το φυλλικό οξύ αναφέρεται και ως «θαυματουργή» ουσία με σημαντικό ρόλο στις μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού και ότι επιπλέον μειώνει τους κινδύνους για καρδιαγγειακές ασθένειες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η υψηλή συγκέντρωση ομοκυστεΐνης στο πλάσμα του αίματος συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές ασθένειες και αποπληξία. Η ομοκυστεΐνη (homocysteine) είναι ένα αμινοξύ (προϊόν απομεθυλίωσης της μεθειονίνης) το οποίο δεν αποτελεί κανονικό συστατικό των πρωτεϊνών. Έχει διαπιστωθεί ότι αυξημένη συγκέντρωση ομοκυστεΐνης στο αίμα αποτελεί αιτία καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Μελέτες έδειξαν ότι φυλλικό οξύ χορηγούμενο σε συνδυασμό με την βιταμίνη Β12 αυξάνει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα να μειώνει τη συγκέντρωση ομοκυστεΐνης. Ωστόσο, έχουν διατυπωθεί και αντίθετες απόψεις ως προς την αποτελεσματικότητα της χορήγησης βιταμινών Β (σε ποσότητες πέραν των διατροφικά απαιτούμενων) για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

λλες επιδημιολογικές έρευνες δείχνουν θετικά αποτελέσματα για το συσχετισμό λήψης συμπληρωματικών ποσοτήτων φυλλικού οξέος και μείωσης του κινδύνου νεοπλασματικών νόσων του παχέος εντέρου και αδενωμάτων. Επιπλέον, υπήρξαν ορισμένες ενδείξεις μείωσης του κινδύνου για καρκίνο του μαστού σε γυναίκες, που κάνουν συχνή χρήση αλκοολούχων ποτών.

Υπάρχουν ενδείξεις που συνδέουν δίαιτες φτωχές σε φυλλικό οξύ με αυξημένες συχνότητες καρκίνων διαφόρων μορφών και κυρίως του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Επιδημιολογικές αποδείξεις για τον προληπτικό ρόλο του φυλλικού οξέος στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είναι αμφιλεγόμενες.

:rolleyes:Πολλεσ καλησπερες και χρονια πολλα σε ολες!!!!σε ευχαριστω ειρηνη μου,μαλλον ε κανα λαθος!!!εσυ ειρηνη εχεισ παρει ποτε τετοια σκευασματα βοηθητικα;ελπιζω να εχω συντομα νεα καλα αυτο το μην Δλδ.Αν και οι δικοι μου λενε οτι βιαζομαστε και εχουμε χρονια για παιδια...εγω παντα ειχα τον φοβο μηπωσ δεν μπορεσω ποτε να κανω παιδακια!!!δεν ξερω γιατι!!!:rolleyes:και συνεχεια το σκεφτομαι...σαν εμμονη!!!ευχομαι ολες μαςμε τον καινουριο χρονο να εχουμε νεα ευχαριστα!!!:lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...