Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ακροαστικά

Recommended Posts

Από το προηγούμενο Σάββατο που είχαμε βγει μια βόλτα ο μικρός μας (4,5 μηνών) ξεκίνησε το βράδυ να είναι μπουκωμένος, να κλαίει όταν πήγαινε να το θηλάσει η γυναίκα μου διότι πνιγόταν από τις μυξούλες του και γενικά το βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί στον κρεβάτι του λόγω κλάματος από τις μυξούλες του και τον βάζαμε στο καρότσι που είναι πιο σηκωμένο από το κρεβάτι του έτσι ώστε να μην "πνίγετε" από τις μυξούλες του.Την Κυριακή ήταν λίγο καλύτερα και ξεκινήσαμε να του ρίχνουμε φυσιολογικό ορό(5-6 φορές την ημέρα). Την Δευτέρα τον πήγαμε στον παιδίατρο και μας είπε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε ορό μιας και είχαν υποχωρήσει οι μυξούλες.Την Πέμπτη το απόγευμα τον έπιασε βήχας την ώρα που κοιμόταν (μάλλον από τις μυξούλες και συνεχίστε και όλο το βράδυ).Την Παρασκευή (χθες) τον πήγαμε στον παιδίατρο και μας είπε ότι ξεκινάει να κάνει ακροαστικά και να προλάβουμε μην μας κάνει βρογχολίτιδα.Μας έδωσε το physiomer baby αντί του φυσιολογικού ορού και aerolin με την μάσκα κίτρινη(2 εισπνοές ανα 8 ώρες). Ήθελα να ρωτήσω τι είναι τα ακροαστικά? Τι συμπτώματα έχουν (βήχα?,πυρετό? "βράσιμο"?).Τι είναι βρογχολίτιδα και πως θα ξέρω αν έχει ο μικρός μας?Δεν είναι πολύ μικρός για aerolin? Έχουμε απελπιστεί εγώ και η γυναίκα μου.

Διαφημίσεις

κανετε οτι ειπε ο γιατρος γιατι βρογχιολίτιδα ειναι αυτο που λεμε βροχικα. ειναι λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικου που προκαλεί παροδική απόφραξη των μικρών αεραγωγών των πνευμόνων. και η κολλητη μου ειχε το μικρο της ετσι απο μωρο κ δε το προλαβε εγκαιρως κ τωρα ειναι 4 χρονων κ με το παραμικρο χρειαζεται αερολιν κ κανει μασκες συνεχεια.τα βροχικα εχουν τα λεγομενα ακροαστικα.ο πυρετος δεν ειναι απαραιτητος ειναι σαν χουρχουρα στην πλατη οταν αναπνεει κ υγρος βηχας που σε προχωρημενο σταδιο μπορει να κανει κ εμετο απο τα φλεματα.αυτο γινεται γιατι στους πνευμονες συσσωρευεται βλεννα κ δε μπορει να βγει. Ο ρυθμός αναπνοής του παιδιού αυξανεται αρκετά .Αν το παραμελλησεις μπορει να γινει πνευμονια!γιαυτο κατα γραμμα οτι ειπε ο γιατρος κ να μην Ιδρωνει το μωρο ειναι σημαντικο.οχι εκθεση στον καπνό των τσιγάρων

Καταρχην να σας ζησει το μωρακι και περαστικα σας.Θα συμφωνησω με την Δημητρα.Εμας ο γιος μας,μας εκανε πρωτη φορα οταν ηταν 6 μηνων.Απο τοτε οποτε αρρωσταινει ειμαστε με εισπνεομενα aerolin και flixotide.Εκτος απο τον καπνο,θα σε συμβουλευα να αποφευγετε τις εντονες μυρωδιες π.χ. αρρωματα,οχι τηγανι στο σπιτι και οχι υγρασια.Αν μενετε σε περιοχη με υγρασια καλο θα ηταν να μην βγαινετε βολτα νωρις το πρωι και το απογευμα.Εμεις μενουμε Χαλκιδικη που εχουμε φουλ υγρασια.Λιγο ξεφυγαμε αυτες τις μερες που θεωρητικα ειχε καλο καιρο και κατευθειαν την πατησαμε.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

αυτο ειναι το κακο ρουλα μου με τα βροχικα,οτι αμα σου μεινουν τα εχεις μια ζωη μετα.κ της φιλεναδας μου λιγο να ιδρωσει αμεσως βροχικα κανει κ το εχει με μασκες κ αερολιν.κ αντε να ακουσει τωρα ενα 4χρονο αν του πεις να μη τρεχει!γινεται?

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Δεν του εβαλα την μάσκα με το aerolin στο μικρό μας διότι από την Παρασκευή το βράδυ είδαμε βελτίωσει (όχι βήχα στον ύπνο του και όχι τόσο πολλές μυξουλες).Μάλλον αύριο θα τον πάμε πάλι στον παιδίατρο για να δεί τι γίνετε με τα ακροαστικά.Τελικά τι είναι αυτά τα περιβόητα ακροαστικά?Μυξούλες που πηγαίνουν στους πνεύμονες?Και η βρογχολίτιδα είναι αποτέλεσμα τον ακροαστικών αν δεν αντιμετωπιστούν?Πως καταλαβαίνουμε αν κάνει ακροαστικά το παιδί?Μόνο αν έχει βήχα ή κανει και πυρετό?

Διαφημίσεις

Συχνότερο αίτιο είναι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), η μετάδοση του οποίου γίνεται είτε άμεσα, μέσω των ρινικών εκκρίσεων. η λοίμωξη εί ναι σοβαρότερη όταν συμβαίνει σε βρέφη τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους.

είναι συχνότερη σε βρέφη και σε νήπια από χαμηλό τα οποία εκτίθενται στο κάπνισμα, λαμβάνουν τεχνητή διατροφή, έχουν καθυστερήσει τους εμβολιασμούς ή είναι ανεμβολίαστα. Επιδημιολογικά, εξάρσεις παρατηρούνται τον χειμώνα και νωρίς την άνοιξη.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Βήχας, αρχικά ξηρός παροξυσμικός επειτα υγρος και ρινική συμφόρηση με παχύρρευστη πυώδη έκκριση.δηλαδη φλεμματα. Στη συνέχεια προστίθενται ταχύπνοια, συριγμός δηλαδη σαν σφυριγμα κατα την αναπνοη. ο πυρετος δεν ειναι συχνος

Από τη φυσική εξέταση διαπιστώνεται διάχυτη ελάττωση του αναπνευστικού ψιθυρίσματος, συρίττοντες και ει-σπνευστικοί λεπτοί υγροί ρόγχοι. Μπορεί να παρα τηρηθεί, όχι συχνά, ταχυκαρδία και σε βαριές περι πτώσεις κυάνωση των ονύχων των άνω και κάτω άκρων και του βλεννογόνου της στοματικής κοιλότητας. Tο ήπαρ και ο σπλήνας συχνά ψηλαφώνται, ως αποτέλεσμα της κατάσπασης του διαφράγματος από τον υπεραερισμό των πνευμόνων.

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

1) Πνευμονία

2) Απνοια

Υψηλότερο ποσοστό επιπλοκών παρατηρείται σε παιδιά με:

α. Συγγενή καρδιοπάθεια

β. BPD (βρογχοπνευμονική δυσπλασία)

γ. Χρόνια πνευμονική νόσο

δ. Κυστική ίνωση

ε. Προωρότητα

στ. Ανοσοανεπάρκει

ειναι πληροφοριες απο σχετικο σαιτ.επρεπε να βαλετε στο παιδι αερολιν!εκτος κ αν ο γιατρος σας ειπε να μη το κανετε τελικα

Τα ακροαστικα θα τα καταλαβεις απο την αναπνοη του παιδιου.Θα ειναι καπως πιο σφυριχτη.Αν βαλεις το χερι σου στο θωρακα θα το αισθανεσαι σαν να βραζει.Το λεγομενο χουρχουρι.Μπορει να ανεβασει και πυρετο,αλλα δεν ειναι και στανταρ.Εμας οσες φορες παρουσιασε,μια φορα ανεβασε πυρετο μεχρι και 39,5.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

• 1 χρόνο μετά...

γεια σας και απο εμενα η μικρη μου ειναι 5 μηνων και ηδη εχει αρρωστησει 2 φορες με βρογχιολιτιδα λογω του μεγαλου μου γιου που παει παιδικο σταθμο αυτο ομως που δεν λεει να φυγει με τιποτα ειναι το ρουθουνισμα της μυτης ροχαλίζει σαν μεγαλος ανθρωπος της βαζουμε ορο αλλα δεν αλλαζει η κατασταση , πηγαμε σε ωρλ και μας ειπε ρινιτιδα , τι αλλο να της κανω γνωριζετε κατι περισσοτερο ? κατερινα

γεια σας και απο εμενα η μικρη μου ειναι 5 μηνων και ηδη εχει αρρωστησει 2 φορες με βρογχιολιτιδα λογω του μεγαλου μου γιου που παει παιδικο σταθμο αυτο ομως που δεν λεει να φυγει με τιποτα ειναι το ρουθουνισμα της μυτης ροχαλίζει σαν μεγαλος ανθρωπος της βαζουμε ορο αλλα δεν αλλαζει η κατασταση , πηγαμε σε ωρλ και μας ειπε ρινιτιδα , τι αλλο να της κανω γνωριζετε κατι περισσοτερο ? κατερινα

otrivin παιδικό βάζω εγώ. Μια με δύο σταγόνες καθε 8 ώρες (μετα απο πλύσεις με φυσιολογικό ορό) για 3 ημέρες.

tnDpp3.png

77l3p3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

η μικρη μου 2μηνων με αερολιν και flixotide!ποσο στεναχωριεμαι....προσεχα μην κολλησει μην κρυωσει!την θηλαζω και παλι νομιζα οτι προστατευεται απο τον θηλασμο...!αυριο θα παμε παλι στον γιατρο για επανεξεταση!θεουλη μου κανε να μην της μεινει τιποτα στα πνευμονακαι της...

Διαφημίσεις

καλησπέρα από εμένα... μπορώ να καταλάβω την ανησυχία σου & τις φοβίες σου, όπως & πάρα πολλές άλλες μαμάδες! θέλει εξάσκηση στην παρακολούθηση της μικρής σου & μεγάλη δόση υπομονής. δεν έχει να κάνει με το θηλασμό άμεσα, φαντάσου να μην της έδινες αυτό το πλεόνασμα... ούτε είναι λύση να μένει το παιδί κλεισμένο στο σπίτι & μακριά από τον κόσμο, θέλει λοιπόν ψυχραιμία. φοβάμαι ότι αν ανήκει στην πλειοψηφία των παιδιών θα ταλαιπωρηθείτε για κάποιους χειμώνες, αλλά κάθε φέτος & καλύτερα, οπότε σου λέω ξανά υπομονή!!! στα πνευμονάκια της δε θα μείνει τίποτα, μη φοβάσαι. μάθε όμως να ερμηνεύεις τα συμπτώματα όσο΄είναι νωρίς & αυτό απαιτεί ψυχραιμία... περαστικά σας!!!!!

• 1 χρόνο μετά...

Γεια σας φίλοι μου! θέλω να σας ρωτήσω . Πρόσφατα είχα ακροαστικά και τώρα έχω ελάχιστο βήχα έπαιρνα αντιβίωση και salbunova. Όμως ακούγεται αυτό το << σφύριγμα >> όταν παίρνω βαθείς ανάσες.Μου έχουν περάσει τα ακροαστικά ακόμα? πότε κάνει να ξανακάνω τσιγάρο? Σας ευχαριστώ

• 1 χρόνο μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...