Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

να χτισω σπιτι?


Evelina-A

Recommended Posts

λοιπον ειμαι απο επαρχια και θελω οσο τιποτα να χτισω σπιτι. Λογω του οτι δουλευω σε τραπεζα εχω δικαιωμα για χαμηλοτοκο. 2% για 40 χρονια.

ΕΧει χτισει κανενας απο σας. Ενδιαφερομαι να χτισω περιπου 120 τετραγ. Ο μηχανικος στο βγαζει εξαρχης το κόστος? ποια ειναι η διαδικασια με εναν μηχανικο. αν δεν μου αρεσει το σχεδιο τον πληρωνω για αυτό???

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο μηχανικός θα σου βγάλει την άδεια. Υπάρχει η ελάχιστη νόμιμη αμοιβή που ορίζεται από το τεχνικό επιμελητήριο και από εκεί και πέρα μπορεί να ζητήσει και περισσότερα. Το κόστος κατασκευής δε θα στο πει ο μηχανικός εκτός και αν είναι και κατασκευαστής-εργολάβος ταυτόχρονα. Κανονικά οι προμελέτες θα έπρεπε να πληρώνονται, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται συχνά. Φυσικά αν κάτι δεν σου αρέσει στη μελέτη, το συζητάς με το μηχανικό και γίνονται αλλαγές....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται τι σχέση έχεις με τον μηχανικό. Αλλά δες το κι αλλιώς. Αν ο μηχανικός σου κάνει 10 σχέδια και δεν σου αρέσει κανένα τι θα γίνει? Δεν πρέπει να πληρωθεί για την δουλειά του?

Έχε υπόψη σου ότι από την στιγμή που αρχίζεις να χτίζεις έχεις το ΙΚΑ πάνω από το κεφάλι σου γιατί θεωρείσαι εργοδότης για τα ένσημα των μαστόρων - όχι όλων, κάποιο θεωρούναι στεγασμένα επαγγέλματα (σιδεράδες) και δεν τους πληρώνεις ένσημα.

Επίσης το ΙΚΑ μετά την περάτωση της οικοδομής έχει δικαίωμα να σου κάνει έλεγχο μεσα στα επόμενα 10 χρόνια και αν βρει εξτρά εργασίες ή ότι δεν έχεις πληρώσει όλα τα ένσημα, τα πληρώνεις αναδρομικά.

 

Αν δώσεις την δουλειά σε εργολαβική εταιρεία να γράφεις στο συμφωνητικό ότι η τιμή περιλαμβάνει τα ένσημα των μαστόρων και ότι τα πληρώνουν αυτοί (μπορεί να σου στοιχίσει ακριβότερα μια τέτοια συμφωνία).

Link to comment
Share on other sites

είμαι υπέρ στο να χτίσεις σπίτι θέλω καποια στιγμή αν μπορέσω να το κάνω. αλλά το ψυχολογικό κόστος να σκεφτεις, τα νεύρα σου και πόσα μπορεί να σηκώσει το στομάχι σου. το σπίτι που μένω με τον άνδρα μου και τον γιο μου μου το αγόρασαν οι γονείς χρόνια πριν παντρευτω για να μείνω όταν θελήσω.

παρόλο που είχαμε να ασχοληθούμε μόνο με την εσωτερική διακόσμηση π.χ. πλακακια μπανιου, κουζίνας, ειδη υγιεινης, που θα κάνουμε γυψοσανίδες, τι εσωτερικά κάγκελα θέλουμε για τις σκάλες, τι πατώματα, τι μάρμαρα κ.λ.π. στα οποία σημειωτέον πηγαίναμε συστημένοι στους συνεργάτες του εργολάβου και πηγαίναμε σε 1 μαγαζι για πλακακια, πατωματα κ.λ.π.σε άλλο για πόρτες, κουφώματα κ.λ.π. ΜΑΣ ΒΓΉΚΕ Η ΨΥΧΗ!!!! λέγαμε στα μαστόρια θέλουμε να το κάνετε έτσι, την άλλη μερα τα βρίσκαμαι αλλιώς και δώς του καυγάδες και φωνές. που να είχαμε να επιτηρούμε όλα τα συνεργεία μαζί ήρθαν οι πατωματάδες για τα πατώματα, γιατί ακολουθούν οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί κ.λ.π. υπάρχει μια συνέχεια στα συνεργεία η οποία δεν τηρείται ΠΟΤΕ!!!! και τρέχεις και δεν προλαβαίνεις!!!!! άσε που συνέχεια σε "κλέβουν" ειδικά σε θέματα σημαντικά όπως τις αναλογίες σκυροέματος, οπλισμού, στατικότητας κ.λ.π.

αν δεν έχεις δικό σου άνθρωπο να μπει σε αυτήν τη διαδικασία και να πονάει εσένα και τα λεφτάκια σου, σου προτείνω να ψάξεις για έτοιμο σπίτι που να πλησιάζει αυτό των ονείρων σου.

εγώ ήδη έχω κάνει σχέδια για το σπίτι που καποτε θα χτίσω με τον άνδρα μου. ούτωε ή άλλως ο λαός μας λέει:

το πρώτο σπίτι το νοικιάζεις, το δεύτερο το αγοράζεις και το τρίτο το χτίζεις!!!!

δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά σκέψου αν μπορείς να ανταπεξέλθεις ψυχολογικά σε όλα αυτά γιατί θα χάσεις την ψυχική σου ηρεμία εκτός και αν είσαι "ταύρος" και δεν καταλαβαίνεις τίποτα!!!!!! σου εύχομαι ολόψυχα να φτιάξεις το σπίτι των ονείρων σου (να το χτίσεις ή να το αγοράσεις έτοιμο) και να΄σαι καλά!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω κι εγω την γνωμη μου,γιατι εχουμε χτισει σπιτι!!!!

Καταρχην συμφωνω απολυτα με την sofakiTHESS!!!

Το ψυχολογικο ειναι ανυποφορο!!!!Το σπιτι μου εχει ποτισει απο τα δακρυα μου οσο καιρο φτιαχνοταν!!!

Οι μαστοροι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο!!!!

Εμεις ειχαμε τα λεφτα στο χερι και θεωρουσαμε οτι απο την στιγμη που εχουμε να τους πληρωσουμε ολα θα γινοντουσαν γρηγορα και σωστα!!!!

(Εδω γελανε!!!)Το σπιτι τελειωσε μετα απο 2 χρονια και οταν υπολογισα ποσο ηταν ο καθαρος χρονος που ειχαν δουλεψει ηταν 8 μηνες!!!!:shock:...ναι ναι....!!!Πολυ κοροιδια...πολυ ταλαιπωρια και να σκεφτεις οτι σχεδον ολοι οι μαστοροι ηταν πολυ γνωστοι και κανα δυο και συγγενοις!!!(το χειροτερο!!!)

Οσο αφορα την εργολαβια,δηλαδη να αναθεσεις σε καποιον εργολαβο ολη την επιμελεια του σπιτιου ,εκει πεφτει ποοοοολυ κλεψιμο!!!

Κυριολεκτικα δεν ξερεις τι σου χρεωνουν.Απ την αλλη βεβαια μπορεις να τον βαλεις απ τη αρχη να υπογραψει για ποινικες ρυτρες.Δηλαδη να σου πει π.χ. οτι το σπιτι θα ειναι ετοιμο στις 30 ιουνιου του 10.Εαν περασει αυτη η ημερομηνια και δεν εχει παραδοσει το σπιτι ,βαση της ποινικης ρυτρας αρχιζει να σε πληρωνει, κατι σαν προστιμο!

Ααααα και το αλλο που ρωτησες,για τον προυπολογισμο!!!!Μας ειχε βγαλει ο μηχανικος μας,εναν προυπολογισμο!!!!Μονο που βγηκε 100 000,οο παραπανω:lol::lol::lol:Δεν στεκουν!!!!Θελει πολυ μελετη και ψαξιμο απ την αρχη!!!

Τελος παντων ,να σου πω το σπιτι μου στο τελος βγηκε πολυ καλο,αλλα ειλικρινα δν θα μπορουσα να το ξαναπερασω αυτο!!!!

Αν μου ελεγαν τωρα για σπιτι ,θα προτιμουσα να αγορασω ενα ετοιμο,το οποιο βεβαια θα ηταν κοντα σε αυτο που θελω!!!

Η αποφαση ειναι δικη σου και ψαξτο παρα πολυ καλα πριν!!!

Καλη επιτυχια σε οτι κανετε!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όπως τα λένε τα κορίτσια είναι.

Εμείς δώσαμε αντιπαροχή το πατρικό της μητέρας μου (είμασταν 4 κληρονόμοι).

Υπόψην: Η μάνα μου είναι της "δουλειάς" και δεν μπορείς να την κοροϊδέψεις με τίποτα.

Λοιπόν είχαμε και δικό μας επιβλέπων μηχανικό γιατί σαν οικοπεδούχοι είμασταν υπεύθυνοι για όλη την πολυκατοικία και όχι μόνο για τα δικά μας διαμερίσματα και δικηγόρο.... και οι 2 αυτοί άνθρωποί ήταν στο πόδι για 2 χρόνια. Στείλαμε 3 εξώδικα, ο δικηγρόρος μας πήγε 3 φορές ο ίδιος στην οικοδομή αφού του έλεγε ο εργολάβος ότι είναι έτοιμα τα διαμερίσματα αλλά εμείς αρνούμαστε να παραλάβουμε.............. και λείπανε όλα τα κουφώματα σημειωτέον.

Ο μηχανικός μας ήταν συνεχώς εκεί να προλαβαίνει τους μαστόρους, ο δεν θείος μου που είναι εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος και μένει αλλού ήρθε κάποια στιγμή και έφριξε. Ανάγκασε τον εργολάβο να ξηλώσει τους πίνακες και από τα 10 διαμερίσματα και όχι μόνο από τα δικά μας, γιατί υπήρχει κίνδυνος σοβαρής ηλεκτροπληξίας έτσι όπως τα κατασκεύαζε ο ηλεκτρολόγος και είπε επί λέξη στον εργολάβο, ότι αν έχει κάνει την ίδια δουλειά και σε άλλες πολυκατοκίες να εύχεται να μην σκοτωθεί κανένας άνθρωπος.

 

Όσο για τους συγγενείς μάστορες, εμάς ο δικός μας "συγγενείς" μας έκανε να καταλήξουμε όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα για ξυλοδαρμό γιατί επιτέθηκε στον μηχανικό (του εργολάβου, όχι τον δικό μας) γιατί δεν τον άφηνε να κάνει αυτό που ήθελε πράγμα λίαν επικίνδυνο.......... σε περίπτωση σεισμού γκρεμιζόταν όλοι οι πολυκατοικία και αυτός σαν υπογράφων μηχανικός δεν το ανεχόταν.

Αν συνεχίσω κι άλλο θα φρίξεις....άστο.

 

Οπότε αν αρχίσεις να χτίζεις να έχεις γερά νεύρα

Link to comment
Share on other sites

εχεις σκεφτει να βαλεις προκατ;λενε οτι ειναι ωραια.

 

εμεις αγορασαμε διαμερισμα πριν 3 χρονια απο τα σχεδια και ηταν σαν να το καναμε εμεις...καθε μερα μετα τη δουλεια στη οικοδομη και κλαμα και καυγαδες και νευρα...:oops::evil::cry::oops::evil::cry:

 

εγινε οπως ηθελα αλλα εφυγαν επιπλεον 20,000-25,000€ καιι το σπιτι εκανε με δανειο απο την τραπεζα 158,500€....

 

αν με ξαναρωταγες θα το αγοραζα ετοιμο θα ειχα γλιτωσει πολλα...παρα πολλα...:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΧΤΙΣΕΙΣ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΩΤΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!!ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ!!ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ!!

ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 800-1000 ΕΥΡΩ ΤΟ Τ.Μ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ.ΑΥΤΟ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΡΕΣ.ΑΝ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΕΝΑ 20-25% ΠΑΝΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ!ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ!!ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΑ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΡΕΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΑΞΙΖΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΗΘΕΛΑ!!

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ!!

JgiCp3.pngv9Xtp3.png
Link to comment
Share on other sites

Επειδή κι εμείς χτίσαμε άκου τα εξής

 

τα θετικά:1. θα σας κοστίσει λιγότερο απο ένα έτοιμο

2. Θα τα κάνετε ΟΛΑ απο την αρχή ανάλογα

με τις ανάγκες σας και το προσωπικό σας

γούστο

 

 

τα αρνητικά:1. Ασυννενοησία με τους μαστόρους

2. Καθυστέρηση των μαστόρων

3. Πρέπει να είσαι συνέχεια απο πάνω τους

4. Εαν δεν προμηθεύεσαι εσύ τα υλικά

(που θέλει πολύ τρέξιμο)

να προσέχεις εάν ο μάστορας είναι

αξιόπιστος και πληρώνει τις μάντρες(!!)

5 Γενικώς θέλει γερά νεύρα!

Link to comment
Share on other sites

καταρχην ευχαριστω πολυ πολυ όλους σας!

Ο συζυγος ειναι αρνητικος! θελει πολυ μονοκατοικια αλλα βγαζει λιγότερα απο μενα και του βγαινουν κατι κομπλεξισμοι ανευ λόγου!! κατα τα λοιπα ειναι αψογος απλα λογω του οτι θα πεσει επανω μου το θεμα δεν θελει να χρεωθω πολυ. εγω εκανα κατι υπολογισμους και θα δινω 100 ευρω παραπανω απο το ενοικιο και μπορουμε να ανταπεξελθουμε.

με προβληματισατε πολυ. δεν εχω καποιον δικο μου για να μην με κλεψουνε και σκεφτομαι πολυ την περιοδο που θα δινω ταυτοχρονα ενοικιο και δανειο.

βρηκα οικοπεδο 300μετρα 50.000ευρω και θα εχω αλλα 150,000 να χτισω. θα μου φτασουν να χτισω ενα σπιτι 100 με 120τ.μ????????

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

βρηκα οικοπεδο 300μετρα 50.000ευρω και θα εχω αλλα 150,000 να χτισω. θα μου φτασουν να χτισω ενα σπιτι 100 με 120τ.μ????????

 

Να ξέρεις οτι απο αυτά που υπολογίζεις θα χρειαστούν σίγουρα λίγα παραπάνω!

Link to comment
Share on other sites

καταρχην ευχαριστω πολυ πολυ όλους σας!

Ο συζυγος ειναι αρνητικος! θελει πολυ μονοκατοικια αλλα βγαζει λιγότερα απο μενα και του βγαινουν κατι κομπλεξισμοι ανευ λόγου!! κατα τα λοιπα ειναι αψογος απλα λογω του οτι θα πεσει επανω μου το θεμα δεν θελει να χρεωθω πολυ. εγω εκανα κατι υπολογισμους και θα δινω 100 ευρω παραπανω απο το ενοικιο και μπορουμε να ανταπεξελθουμε.

με προβληματισατε πολυ. δεν εχω καποιον δικο μου για να μην με κλεψουνε και σκεφτομαι πολυ την περιοδο που θα δινω ταυτοχρονα ενοικιο και δανειο.

βρηκα οικοπεδο 300μετρα 50.000ευρω και θα εχω αλλα 150,000 να χτισω. θα μου φτασουν να χτισω ενα σπιτι 100 με 120τ.μ????????

 

 

Ολα εξαρτονται απο το τι θελεις!!!Θεωρω οτι σε φτανουν τα χρηματα,αρκει να περιοριστεις σε μεσαιες τιμες και να μην ξεφευγεις απο το αρχικο πλανο!Ξερεις,ιδιως εμεις οι γυναικες εχουμε την εξης νοοτροπια...λεμε...ενταξει μωρε...μια φορα το φτιαχνω το σπιτι...ας βαλω λιγο καλυτερο πλακακι.....ας βαλω μια πιο ακριβη κουζινα....μια φορα το κανω!!!Λιγο απο εδω ,ομως και λιγο απο εκει ξεφευγεις πολυ!!!

Αν εχεις φανταστει να βαλεις πραγματα αρκετα ακριβα,δεν νομιζω να σε φτασουν τα 150!!Γι αυτο σου λεω,πιστευω πως ειναι στο χερι σου να περιορισεις τα εξοδα σου, στα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις!!

Link to comment
Share on other sites

Το χτίσιμο είναι μια πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα υπόθεση :confused:. Λόγω του ότι έχουμε χτίσει μια οικογενειακή οικοδομή και ήξερα τις δυσκολίες :confused::rolleyes:, τώρα που θελήσαμε ένα εξοχικό αποφασίσαμε να το κάνουμε προκατασκευασμένο πέτρινο. Έχει πολλά προτερήματα και ένα βασικό μειονέκτημα: δεν είναι εύκολο το δάνειο για προκάτ. Αν και η ελληνική αγορά τώρα αρχίζει να γνωρίζει τα βαριάς κατασκευής προκατασκευασμένα οι τράπεζες είναι πολύ ανοργάνωτες ακόμα σ΄αυτόν τον τομέα.

Αν τελικά αποφασίσεις να χτίσεις απλά σου λέω πως αν υπολογίσεις το κοστολόγιο π.χ. 200.000 βάλε εσύ άλλα 70.000. Αν σου υποσχεθούν ότι θα σου το τελειώσουν σε 9 μήνες εσύ υπολόγισε άλλους τόσους.

Την πρωτοχρονιά θα έχω το εξοχικούλη μου και αν θέλεις να μάθεις κάτι για τα προκατασκευασμένα (το έχω ψάξει το θέμα) ευχαρίστως να βοηθήσω :wink:.

74Qtp3.png2SeRp3.png
Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις την συμβουλή μου δε σου φτάνουν με τίποτα. Μπορεί να σου πουν οι κατασκευαστές πως θα σου φτάσουν, αλλά πολύ χλωμό το βρίσκω. Θα σου πω το εξής. Εμείς φτιάχνουμε σπίτι όπως σου είπα προκατασκευασμένο με δικό μας οικόπεδο 250 τ.μ και θα μας βγει 110,000 για σπίτι 60 τ.μ. με μέτριας τιμής υλικά. Πρέπει να υπολογίσεις έξοδα μηχανικού και άδειας, ΕΝΣΗΜΑ, ΔΕΗ, αποχέτευση, περιβάλλον χώρος (περίφραξη, κήπος), Φ.Π.Α. και άλλα που δεν φαντάζεσαι. Βασικά πολύ δύσκολο να σου φτάσουν αυτά τα χρήματα.:roll:

74Qtp3.png2SeRp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ολα εξαρτονται απο το τι θελεις!!!Θεωρω οτι σε φτανουν τα χρηματα,αρκει να περιοριστεις σε μεσαιες τιμες και να μην ξεφευγεις απο το αρχικο πλανο!Ξερεις,ιδιως εμεις οι γυναικες εχουμε την εξης νοοτροπια...λεμε...ενταξει μωρε...μια φορα το φτιαχνω το σπιτι...ας βαλω λιγο καλυτερο πλακακι.....ας βαλω μια πιο ακριβη κουζινα....μια φορα το κανω!!!Λιγο απο εδω ,ομως και λιγο απο εκει ξεφευγεις πολυ!!!

Αν εχεις φανταστει να βαλεις πραγματα αρκετα ακριβα,δεν νομιζω να σε φτασουν τα 150!!Γι αυτο σου λεω,πιστευω πως ειναι στο χερι σου να περιορισεις τα εξοδα σου, στα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις!!

 

 

Κι εμεις χτίζουμε και συγχρόνως χτίζουν και οι δικοί μου μια πολυκατοικία.Πολύ ζόρι όντως!!Έχω χορτάσει να συζητάμε για δάνεια, έξοδα και μαστόρους δύο χρόνια τώρα.Θα συμφωνήσω οτι όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις να βάλεις στο σπίτι αν και πάντα παρασύρεσαι και θέλεις να βάλεις τα καλύτερα...και έτσι τα έξοδα όλο και αυξάνονται.Ωρες ώρες σκέφτομαι καλύτερα να ειχαμε αγοράσει ενα διαμέρισμα έτοιμο. Τουλαχιστον θα ειχαμε γλυτώσει ολο αυτό το αγχος.Ελπίζω πως όταν τελειωσει το σπιτακι και μπουμε μέσα θα πούμε χαλάλι!!!Πάντως η αποψή μου είναι ότι δεν μπορείς εξάρχής να υπολογίσεις πόσα λεφτά θα χρειαστείς για ένα σπίτι.Τα έξοδα ξεφυτρώνουν καθημερινά εκεί που δεν τα περιμένεις .Όρεξη να'χεις να δουλευεις και να πληρώνεις!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ενταξει λοιπον! μου κοπηκαν τα φτερα! κλαψ λυγμ!!!!!!!

δεν μπορω να εινω σε διαμερισμα. ειμα μια μικρη χωριατοπουλα τι να κανω?

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι, αλλά είναι δύσκολο να βρεις κάποιο μεταχειρισμένο σπίτι σε καλή κατάσταση και να το κάνεις ανακαίνιση που είναι πιο ελεγχόμενη κατάσταση;

74Qtp3.png2SeRp3.png
Link to comment
Share on other sites

ενελινα μην απελπίζεσαι!!! απλά θα σου προτείνω το εξής: αφού ο σύζυγος είναι από ό, τι είδα αρνητικός, σκέψου μέχρι πιο σημείο θα έφτανες να υποστηρίξεις οτι καλά έκανες να ξεκινήσεις να χτίσεις σπίτι γιατί αν στην πρώτη δυσκολία αρχίσει ο σύζυγος και τα έλεγα εγώ γιατί να χτίσουμε σπίτι και βγάλτα πέρα μόνη σου τότε θα έχεις εκτός το άγχος για το σπίτι και την γκρίνια. σόρρυ αν αυτό ακούγεται κάπως σκληρό δεν τον ξέρω τον άνδρα σου αλλά πίστεψέ με το πέρασα με φίλη και δεν θα ήθελα να το περάσω. σε στιγμές δύσκολες ο άνδρας της έχανε την ψυχραιμία του και τα έβαζε μαζί της όταν πήγαιναν όλα στραβά. και να φανταστείς ότι αγόρασαν σπίτι. στο τέλος ήταν όλα καλά αλλά η πίκρα της έχει μείνει ότι στα δύσκολα την "κρέμασε" και του το λέει τώρα και αυτός τη δίνει δίκιο αλλά τώρα!!!! που όλα τελείωσαν!!1 τότε όμως;

και πάλι σορρυ για τον σύζυγο απλά μια σκέψη έκανα

Link to comment
Share on other sites

Κακως σου εχουν κοπει τα φτερα για μενα καλο θα ηταν να ακολουθησεις το ονειρο σου και να φτιαξεις το σπιτι σου.Σιγουρα δεν ειναι ευκολη η διαδικασια αλλα αξιζει το κοπο.Για μενα μια καλη λυση ειναι να το δωσεις σε μια κατασκευαστικη εταιρεια ή μπορει να το αναλαβει και ο μηχανικος που θα βγαλει την αδεια και να στο φτασουν μεχρι το επιπεδο των σοβαδων.Ετσι στα δυσκολα σταδια που μπορουν να σε κλεψουν τα μαστορια θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο και δεν θα χρειαζεται να τρεχεις τοσο πολυ.Εγω πιστευω οτι σου φτανουν τα λεφτα αν δεν ξεφυγεις στις απαιτησεις σου,οπως σωστα ειπε η Mama to be το κοστος ειναι περιπου 800-1000/τμ και μην ξεχνας οτι οι τιμες στην επαρχια ειναι διαφορετικες απ'οτι στην Αθηνα:rolleyes:

z1QBp3.png UKB8p3.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

μια χαρά τα λες! Γενικα με υποστηρίζει αλλα αυτο που μου κοβει τα φτερα ειναι οτι ειναι γκρινιαρης. Για λιγα δευτερολεπτα και μετα του περναει ,αλλα ειναι. Θα το πει τοσου το ειπα εγω, ειναι σιγουρο, εστω για 1 φορα θα το πει!!!

Εχει και κακη εμπειρια με δανεια απ τους γονεις του που εχουν παρει οτι δανειο κυκλοφορει και τωρα τρεχουν!

Οσο για τα υλικα δεν θα βαλω το ακριβοτερα που υπαρχουν. Αληθεια πιστευω οτι θα ειμαι συνετη ως προς αυτο.

Θα το ψαξω και αλλο και θα επανελθω!!!!!!!

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Link to comment
Share on other sites

ο λαός έλεγε, αν δεν παντρέψεις κόρη και δεν χτίσεις σπίτι δεν ξέρεις τι θα πει δυσκολία. Για το 2ο συμφωνώ!

 

Έκανα ανακαίνιση, και παρόλο που είμαι μηχανικός, έπρεπε να είμαι κάθε λεπτό (στην κυριολεξία) πίσω από τους μαστόρους!!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως ότι και να σου λέμε να το χτίσεις. Δεν πρόκειται να βρεις σπίτι αγορασμένο όπως το θέλεις.

 

Απλά ίσως θα ήταν καλύτερο να το δώσετε σε τεχνική εταιρία(αυτό θα έκανα) για να έχετε έναν υπόλογο για ότι γίνεται. Παράθυρα να βρείτε όμως μονοι σας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα το να είναι καλά τα κουφώματα, αλλά και να τοποθετηθούν σωστά.

Για τα υλικά να επιμένετε για τα πάντα.

 

Και θυμηθείτε: τα πιο σημαντικά είναι αυτά που δεν φαίνονται: Υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, υποδομή πατωμάτων(ηχονόνωση), θερμομόνωση τοίχων, και εννοείται οπλισμός σκυροδέματος.

 

Ότι φαίνεται, εύκολα ή δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Ότι δεν φαίνεται, ή δεν αλλάζει ή αλλάζει με πολύ κόπο!

 

Αν θέλεις να σου πω τι μάρκες να προτιμήσεις, από σίδηρο οικοδομών μέχρι έπιπλα κουζίνας, κουφώματα κτλ, στείλε μου pm

Link to comment
Share on other sites

Το χτίσιμο μιας μονοκατοικίας είναι το μοναδικό όνειρο που με τρελαίνει! Το θέλω πολύ και σου εύχομαι να το πραγματοποιήσεις το όνειρό σου! Στο διαμέρισμα έχω αγανακτήσει!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...