Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Την ημέρα έχει, αλλά το φτιάξαμε επειδή άρχισα τις στερεες νωρίτερα μηνα, και πάλι δεν το τηρεί πάντα.

Κική καλημέρα,

Μπορείς να μου πεις το πρόγραμμά σου την ημέρα με τις στερεές?

Ο δικός μου 1,5 ώρα άντε 2 το πολύ μετά το πρωινό ξύπνημα θέλει στήθος για να κοιμηθεί ξανά καμμιά ωρίτσα.

Δηλαδή αν ξυπνήσει στις 8, το πολύ στις 10 θέλει πάλι λίγο νάνι.

Θα μπορούσα λες να του δίνω φρουτόκρεμα εκείνη την ώρα μήπως κοιμηθεί χωρίς το στήθος ή είναι καλύτερα μόλις ξυπνήσει?

Του δίνεις και νερό?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

νομιζω οτι εφοσον δεν θα εισαι εκει να σε νιωθει θα προσαρμοστει με τον ανθρωπο που τον φροντιζει,,θα βρουν απο κοινου ενα νεο τοπο για να κοιμαται

Τί να πω...μακάρι γιατί δεν θέλω να λείπω και να γίνεται χαμός, ούτε για την κοπέλα που θα τον κρατάει, ούτε για το μωρό...

εμενα ειναι 16 μηνων ακομα ξυπναει,ακομα θηλαζει τη νυχτα,,,εγω ειμαι ενα βημα πριν το ψυχιατρειο,,,του πηραμε μεγαλο κρεβατι τον βαζω για υπνο εκει με θηλασμο κι οταν ξυπναει παω και την πεφτω διπλα του,,του αρεσει το μεγαλο του κρεβατι,,,στην κουνια δεν μπηκε ποτε,,,για προστατευτικο πηρα το διχτυ της κικο,,,καταπληκτικο ετσι δε υπαρχει ρισκο να πεσεει,,,,,τον εβγαλα απο το κρεβατι μας δια παντος προτιμω να πεφτω διπλα του

Θέλεις και θηλάζεις ακόμα? Εννοώ έχεις προσπαθήσει να αποθηλάσεις σιγά-σιγά? Πόσες φορές ξυπνάει τη νύχτα? Δουλεύεις?

Κική καλημέρα,

Μπορείς να μου πεις το πρόγραμμά σου την ημέρα με τις στερεές?

Ο δικός μου 1,5 ώρα άντε 2 το πολύ μετά το πρωινό ξύπνημα θέλει στήθος για να κοιμηθεί ξανά καμμιά ωρίτσα.

Δηλαδή αν ξυπνήσει στις 8, το πολύ στις 10 θέλει πάλι λίγο νάνι.

Θα μπορούσα λες να του δίνω φρουτόκρεμα εκείνη την ώρα μήπως κοιμηθεί χωρίς το στήθος ή είναι καλύτερα μόλις ξυπνήσει?

Του δίνεις και νερό?

Συγνώμμη έχετε ξεκινήσει στερεες? Μπράβο!

Λοιπόν το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κατα τις 10.00-10.30 τρώμα φρούτα, αλλά μπορεί και να μεταβληθεί λόγω διαφόρων αναγκών, πχ σήμερα έφαγε πιο αργά γιατί είμασταν άυπνοι και πήρε έναν υπνάκο.

Συνήθως κοιμάται κανά μισάωρο στις 12.00-12.30 και μετά τρώει φαγητό, το οποίο πάλι μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα και να του δώσω μετά τις 1.30 που έρχεται ο μεγάλος από το σχολείο. Τους έχω συντονίσει να κοιμούνται κατά τις 3.00 το μεσημέρι, έως τις 5.00 (ο μεγάλος ίσως και περισσότερο). Τότε μπορεί να τον θηλάσω έστω από το ένα στήθος (πάντα θήλαζα και από τα 2), αν και αυτό κανα δυο μέρες τώρα το έχει κοψει ο ίδιος. Συνήθως του δίνω αν ξυπνήσει στο μισάωρο, όπως συνηθίζει.

Κατά τις 5.30-6.00 του δίνω την απογευματινή κρέμα. Συνήθως ξανακοιμάται κανά μισάωρο και μετά στις 9.30 - 10.00 ξεκινάμε διαδικασία ύπνου (μπάνιο, μυξούλες, γάλα/θηλασμό, αγκαλιές)

Τη νύχτα ακόμα θηλαζω, οπότε είναι ότι του φανεί του Λολοστεφανή.

Προσπαθώ να τηρήσω ένα τρίωρο, αλλά σιγά μην δεχτεί η αυτού μεγαλειότητά του...

Συνήθως μου ξυπνάει τελικά κατα τις 8.30 το πρωί, οπότε και ο τελευταίος θηλασμός της νύχτας.

Προσπαθώ να τους συντονίσω γιατί ο μεγάλος μπορεί να μεινει σπίτι φέτος, δεν μας πήραν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, θα δείξει με τα κενά. Οπότε για να μην τρελαθώ κάτι έπρεπε να κάνω, ο μπεμπης κοιμάται πολύ ελαφρια και θα τον ξυπνούσε ο μεγάλος, που φυσικά, αν ξυπνήσει αυτός, όχι, κανένας άλλος δεν έχει δικαίωμα να κοιμηθεί...Εξάλλου αυτό το πρόγραμμα είχε και ο μεγάλος μου και είδα ότι λειτουργούσε.

Νερό εννοείται ότι του δίνω, ο παιδίατρος σας τι λεει? Εμένα μου είπε να του δίνω οπωσδήποτε με τις τροφές. Με τοση ζέστη ειδικά...

Δοκίμασε να του δίνεις τα φρούτα τότε που λες και μετά να τον κοιμίσεις, ένας απ΄τους λόγους που μπήκα γρήγορα και στα 3 γεύματα ήταν ότι όλη την ώρα ήθελε να πιπιλίζει και δεν ήξερα αν πεινούσε πραγματικά ή όχι. Ετσι μπορεί να σταματήσει να πιπιλίζει και ο δικός σου τουλάχιστον σε αυτό το γεύμα.

Πληροφορικά, με έχει βοηθήσει και η αλλαγή των γευμάτων, δηλ. αν είμαι εκτός σπιτιου να του δίνω την φαρίνα το πρωϊ που παρασκευάζεται πιο έυκολα, οπότε του δίνω φρούτα το απόγευμα. Με εξυπηρετεί τώρα το καλοκάιρι που είμαστε στη θάλασσα, να μην τρέχω να βρω να αλέσω κλπ. Επίσης η παιδίατρος μου είπε να δίνω φαγητό το απόγευμα ξανά, για να αποφύγω τις έτοιμες κρεμες, γιατί το πουλάκι μου είναι λίγο τεράστιο. Δοκίμασα και τα βιολογικά, αλλά δεν τρώγωνται...!

Με τις αλλαγές δεν δείχνει να έχει πρόβλημα, το έκανα και στον μεγάλο μου στις διακοπές και είχα εξυπηρετηθεί πολύ. Αυτά.

Εμένα το θέμα μου τώρα είναι ότι κάνει παλι κακα τη νύχτα. Και όταν συμβαίνει αυτό, είτε τον πλύνω είτε όχι, ξεξυπνάει και παίζει και τσιρίζει και μετά θέλει αγκαλιές. Χθες κοιμήθηκε στις 10, ξύπνησε στις 10.30, ξαναξύπνησε στις 11, ξαναξύπνησε/θηλασε στις 11.30. Μετά ξαναξύπνησε στις 2.00, έφαγε. Ξυπνησε στις 4.00 (νυσταγμενη, νόμιζα ότι πεινούσε και έδωσα στήθος, αλλά δεν ήθελε), έκανε κακά και έμεινε έτσι μέχρι τις 6.30!

Τελικά κοιμήθηκα 6.45, στις 7.00 χτύπησε το ξυπνητήρι για τον άντρα μου, στις 8.00 σηκώθηκε ο μεγάλος και στις 8.10 τελικά ο μπέμπης.

Μεγαλείο εεεεε?

Ελπίζω να είναι κανά αναπτυξιακό άλμα ή να φταίει το ότι αλλάζει μήνα σήμερα - ναι γίναμε επισήμως 6 μηνών!Αλλιώς νιώθω ότι έχω πάλι ένα νεογέννητο - μπα, πιο καλά κοιμόταν τότε.

Οχι τίποτ΄άλλο, με κοιτάζει με τις ματάρες του και με λιώνει το κέρατο...

Εμένα το θέμα μου τώρα είναι ότι κάνει παλι κακα τη νύχτα. Και όταν συμβαίνει αυτό, είτε τον πλύνω είτε όχι, ξεξυπνάει και παίζει και τσιρίζει και μετά θέλει αγκαλιές. Χθες κοιμήθηκε στις 10, ξύπνησε στις 10.30, ξαναξύπνησε στις 11, ξαναξύπνησε/θηλασε στις 11.30. Μετά ξαναξύπνησε στις 2.00, έφαγε. Ξυπνησε στις 4.00 (νυσταγμενη, νόμιζα ότι πεινούσε και έδωσα στήθος, αλλά δεν ήθελε), έκανε κακά και έμεινε έτσι μέχρι τις 6.30!

Τελικά κοιμήθηκα 6.45, στις 7.00 χτύπησε το ξυπνητήρι για τον άντρα μου, στις 8.00 σηκώθηκε ο μεγάλος και στις 8.10 τελικά ο μπέμπης.

Μεγαλείο εεεεε?

Ελπίζω να είναι κανά αναπτυξιακό άλμα ή να φταίει το ότι αλλάζει μήνα σήμερα - ναι γίναμε επισήμως 6 μηνών!Αλλιώς νιώθω ότι έχω πάλι ένα νεογέννητο - μπα, πιο καλά κοιμόταν τότε.

Οχι τίποτ΄άλλο, με κοιτάζει με τις ματάρες του και με λιώνει το κέρατο...

Ευτυχώς κακά την νύχτα κάνουμε σπάνια...

Ακόμα πάντως και αν κάνει, δεν θέλει με τίποτα να σηκωθεί.

Όσες φορές δοκίμασα να τον σηκώσω για αλλαγή, έγινε ο χαμός.

Οπότε και εγώ τον αφήνω έτσι μέχρι να ξυπνήσει για πρωί.

Εσένα αν δεν τον αλλάξεις καθόλου θα γκρινιάξει?

Ο δικός μου χθες κοιμήθηκε 22 μετά από αρκετή γκρίνια και ξύπνησε για να φάει στις 00:30, 3:00, 5:30 και τελειωτικά στις 8.

Τί να πω...υπομονή...

Διαφημίσεις

Συγνώμμη έχετε ξεκινήσει στερεες? Μπράβο!

Όχι, δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα. Θα ξεκινήσουμε σε 2-3 εβδομάδες.

Απλά είμαι πολύ του προγράμματος και προσπαθώ να φτιάξω μία εικόνα στο κεφάλι μου για το πώς θα κινηθώ.

Ελπίζω να καταφέρω να κοιμάται χώρίς στήθος μέσα στη μέρα που θα λείπω...

Ευτυχώς κακά την νύχτα κάνουμε σπάνια...

Ακόμα πάντως και αν κάνει, δεν θέλει με τίποτα να σηκωθεί.

Όσες φορές δοκίμασα να τον σηκώσω για αλλαγή, έγινε ο χαμός.

Οπότε και εγώ τον αφήνω έτσι μέχρι να ξυπνήσει για πρωί.

Εσένα αν δεν τον αλλάξεις καθόλου θα γκρινιάξει?

Ο δικός μου χθες κοιμήθηκε 22 μετά από αρκετή γκρίνια και ξύπνησε για να φάει στις 00:30, 3:00, 5:30 και τελειωτικά στις 8.

Τί να πω...υπομονή...

Δεν κατάλαβες: Εμένα ξυπνάει, χαζογελάει, παίρνει θέση μπουσουλήματος, κουνιέται μπρος-πίσω και κάνει "βατραχάκια", αυτοσυγκεντρώνεται το παιδί και αφήνει τις μυρωδίτσες του! Σφιγγεται, ψιλομουγκρίζει και μετά σκάει το χαμόγελο της ανακούφισης! Αφού λέω την επόμενη φορά να του δώσω και καμιά εφημερίδα να έχει καί άποψη για τα οικονομικά.

Τότε χαλαρώνει, ξεξυπνάει. Αλλά και να μην ξυπνήσει δεν μπορώ να τον αφήσω με τα κακά, μπλιαχ!Οπότε τον αλλάζω, προσπαθώ να μην τον πλύνω, αλλά συνήθως η ποσότητα είναι τέτοια που χρειάζεται νερό και σαπούνι. Ε, μετά έχουμε πάρτι. Στροβιλίζεται, τραγουδάει, στριφογυρίζει, κάνει τα "βατραχάκια", προσπαθεί να μπουσουλήσει. Ολα αυτά για καμιά ώρα. Μετά γκρινιάζει και θέλει αγκαλιά να κοιμηθεί. Εγω φυσικά, δεν μπορώ να κοιμηθώ, έχω το νου μου σ΄αυτόν.

Μεγάλη ταλαιπωρία τα κακά σου λέω!

Παντως το δικό σου δείχνει να έχει ένα σκελετό προγράμματος, τρώει κάθε 2 -2,5 ώρες. Αν είναι έτσι κάθε βράδυ, νομίζω ότι είστε καλά. Εμένα αυτό άντε να το κρατούσε 1-2 ημέρες μετά το άλλαζε, έκανε τα δικά του. Αψυχολόγητος τελείως.

Όχι, δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα. Θα ξεκινήσουμε σε 2-3 εβδομάδες.

Απλά είμαι πολύ του προγράμματος και προσπαθώ να φτιάξω μία εικόνα στο κεφάλι μου για το πώς θα κινηθώ.

Ελπίζω να καταφέρω να κοιμάται χώρίς στήθος μέσα στη μέρα που θα λείπω...

Λοιπόν, μοιάζουμε πολύ, και εγώ δεν την παλεύω χωρίς προγραμμα. Ομως θα δεινοπαθήσεις για το λόγο αυτο, μέχρι να μπείτε σε μια σειρά. Ειναι το πρώτο σου παιδί?

Ο μεγάλος μου ήταν ανέκαθεν παιδί του προγράμματος, από 5 μηνών. (Η γυναίκα του θα είναι πολύ ευτυχισμένη). Ειχα λοιπόν επαναπαυθεί και με τον χοντρό τώρα τα έχω βρει σκούρα.

Κοιτα πιστεύω ότι δεν θα έχεις προβλημα με το στήθος. Θα συνηθίσει τις τροφές, ο κορεσμός θα λειτουργει ανασταλτικά στο θηλασμό, και αν ζητάει θα είναι για να πιπιλίσει. Αφού δεν θα είσαι εκει θα αναγκαστεί να το συνηθίσει.

Απλά για να μην ζοριστεί όποιος τον προσέχει, ξεκίνα τις τροφές κανά μήνα τουλάχιστον πριν πας στη δουλειά ώστε το ζορι να το φας εσύ...(Ωραίες συμβουλές δίνω, τελος πάντων). Εννοώ να περάσει σταδιακά το παιδί από το θηλασμό στο μη-θηλασμό, με ενδιάμεσο στάδιο την αγκαλιά-μυρωδιά σου.

Εχε καλού κακού και μια μπλούζα δική σου πρόχειρη για όποιον τον προσέχει και νομίζω ότι θα είναι καλή στιγμή να δώσεις και πιπίλα για να μην αρχίσει να τρώει το δάχτυλο του. Ειμαι παθών αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Στη διάθεσή σου όποτε με θες, μπορείς και να στείλεις προσωπικό μήνυμα.

Εξάλλου ποπως γράφει και ο "γλυκός" όποιος τον προσέχει θα βρει νέους κώδικες επικοινωνίας με το παιδί σου, διαφορετικούς από εσένα. Φαντάζομαι θα το έχει ξανακάνει και αυτά δεν είναι γνώσεις, αλλά μνήμες σώματος, εμπειρίες. Οπότε θα τη βρουν αυτοι τη λύση μόνοι τους.

Το πρώτο μου είναι και μάλλον και το τελευταίο γιατί δεν νομίζω ότι μπορώ να το ξαναπεράσω όλο αυτό, ειδικά αν ήδη υπάρχει ένα μικρό παιδί.

Στο θέμα προγράμματος πραγματικά έχω φρικάρει γιατί δεν έχω βέβαια κανέναν έλεγχο...όταν διάβαζα ότι για να θηλάσεις πρέπει να "πετάξεις τα ρολόγια" δεν το φανταζόμουν κι έτσι!

Τέλοσπάντων, θα ξεκινήσουμε όντως λίγο νωρίτερα τις στερεές για να έχει ελπίζω συνηθίσει μέχρι να πάω δουλειά. Η παιδίατρός μας έτσι κι αλλιώς ξεκινάει τον 5ο και εμείς έχουμε και ένα θεματάκι με το βάρος (γεννήθηκε 3,5 και τώρα είναι 6,2 ενώ έχει πάρει 18 πόντους - στις 12/8 κλείνει τον 5ο). Δεν πιστεύω να πάρει αμέσως με τις στερεές, διαβάζω για άλλα παιδάκια που χάνουν λίγο στην αρχή αλλά δεν θέλω να δώσω σκόνη.

Υπομονή σου εύχομαι και καλό κουράγιο!

Διαφημίσεις

Το πρώτο μου είναι και μάλλον και το τελευταίο γιατί δεν νομίζω ότι μπορώ να το ξαναπεράσω όλο αυτό, ειδικά αν ήδη υπάρχει ένα μικρό παιδί.

Στο θέμα προγράμματος πραγματικά έχω φρικάρει γιατί δεν έχω βέβαια κανέναν έλεγχο...όταν διάβαζα ότι για να θηλάσεις πρέπει να "πετάξεις τα ρολόγια" δεν το φανταζόμουν κι έτσι!

Τέλοσπάντων, θα ξεκινήσουμε όντως λίγο νωρίτερα τις στερεές για να έχει ελπίζω συνηθίσει μέχρι να πάω δουλειά. Η παιδίατρός μας έτσι κι αλλιώς ξεκινάει τον 5ο και εμείς έχουμε και ένα θεματάκι με το βάρος (γεννήθηκε 3,5 και τώρα είναι 6,2 ενώ έχει πάρει 18 πόντους - στις 12/8 κλείνει τον 5ο). Δεν πιστεύω να πάρει αμέσως με τις στερεές, διαβάζω για άλλα παιδάκια που χάνουν λίγο στην αρχή αλλά δεν θέλω να δώσω σκόνη.

Υπομονή σου εύχομαι και καλό κουράγιο!

Κοιτα, να πω ότι δεν σε καταλαβαίνω, θα πω ψέμματα. Αλλά τα ίδια έλεγα και στο πρώτο μου, που μαζι με το θηλάσμο έδινα και συμπλήρωμα και, ακόμα και πριν αρχίσει να κοιμάται όλη νύχτα, είχε ένα πρόγραμμα. Τα ίδια λέω και τώρα, ξέρω όμως ότι μόλις πάει και αυτός παιδικό θα ψάχνομαι για τρίτο...

ΜΗΝ δωσεις σκόνη, αφού τα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. Θα δεις με τις στέερες όλα θα δρομολογηθούν. Αν και νομίζω ότι ήδη είσαι σε καλό δρόμο - στην ηλικία αυτή, ο δικός μου, άλλαζε συνήθειες κάθε 2 μέρες: μια πρήξιμο στα ούλα, μια κανά πονάκι, αντε να με μυρίζει, άλματα ανάπτυξης, ότι να ναι τα χε κάνει όλα.

Ειναι που και εγώ δεν είχα ξαναθηλάσει τόσο καιρό και είμαι και η μόνη και από τα 2 σόγια που έχω επιμείνει και έχω καταφέρει να θηλάσω. Τοσο που οι μισοί με θαυμάζουν και οι υπόλοιποι αναρρωτιούνται γιατί ταλαιπωρούμαι τόσο! Αντε να εξηγείς τώρα τα αυτονόητα...

Παντως λίγα πράγματα έχω απολαύσει στη ζωή μου, όσο έχω απολαύσει τις ώρες του θηλασμού. Απίστευτη αίσθηση! Ειδικά μόλις άρχισε να ηρεμει και το στήθος μου, όλα ήταν τέλεια, μπορούσα να πάω όπου θέλω, χωρίς μπιμπερό και τέτοια, δεν γνωρίσαμε αποστειρωση και βρασίματα, πανεύκολα όλα. Αν δεν υπήρχε το ζήτημα του υπνου, θα μπορούσα να κάνω 50 παιδιά και να τα θηλάζω όλα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τις γυναίκες που δεν το δοκιμάζουν καν ή το απορρίπτουν στην πρώτη δυσκολία.

Και στον πρώτο μου όταν αποθήλασα, μου έλειπε πολύ. Και σ΄αυτόν θα μου λείπει το ξέρω. Και το να πετάξεις τα ρολόγια, δες το σαν κάτι καλό. Οταν θα γυρίσεις στη δουλεια θα τα έχεις πάλι αυτά. Ολα θα φτιάξουν συντομα!

(Τα λέω και σε μένα αυτό που μπήκε τώρα στον 7ο. Παντως χθες ο καημένουλης ξύπνησε μονο μια φορά, εφαγε και ξανακοιμήθηκε. Μας λυπήθηκε φαίνεται ο χοντρούλης!)

Δεν ξέρω για τις μετρήσεις του μωρού σου, αλλά μου φάινονται καλές. Εμένα, όταν έκλεισε τον 5ο, είχε πάρει 5 klg, δηλ. ήταν 9 klg και 17cm, δηλ, ήταν 72 cm. Ομως ήταν πολύ πάνω απ΄το 100% των καμπυλών, γεννήθηκε γιγαντάκι ούτως ή άλλως και εξακολουθεί να είναι. Βγήκε 4 klg και 55cm. Ο παιδίατρος τι λέει? Ο πρώτος μου ήταν πολύ ψηλός και πολύ λεπτός. Τωρα έχω τον "χοντρο" και το "λιγνό"!

Τέλος. Πρέπει να το πάρω απόφαση. Το παιδί μου είναι ντούρασελ με λιγες ώρες ύπνου. 35 ημερών παιδί και μένει άυπνο ώρες ολόκληρες. Χθες το πρωί ξύπνησε 7 το πρωι, κοιμηθηκε 12.30, ξύπνησε 4, κοιμήθηκε 10, ξύπνησε 3,κοιμήθηκε 3.30, ξύπνησε 6, κοιμήθηκε 7, ξύπνησε 8, κοιμήθηκε 2, ξύπνησε 4, κοιμήθηκε 9...Μένει δηλαδή ξύπνιο 4-6 ώρες σερί (το αποκορύφωμα ήταν την Τρίτη που ξύπνησε 4.20 το πρωί και κοιμήθηκε 5.15 το απόγευμα) και τις ώρες που μένει ξύπνιο θηλάζει ανά μισάωρο....

Τί να κάνω;...Ανησυχώ..

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Τέλος. Πρέπει να το πάρω απόφαση. Το παιδί μου είναι ντούρασελ με λιγες ώρες ύπνου. 35 ημερών παιδί και μένει άυπνο ώρες ολόκληρες. Χθες το πρωί ξύπνησε 7 το πρωι, κοιμηθηκε 12.30, ξύπνησε 4, κοιμήθηκε 10, ξύπνησε 3,κοιμήθηκε 3.30, ξύπνησε 6, κοιμήθηκε 7, ξύπνησε 8, κοιμήθηκε 2, ξύπνησε 4, κοιμήθηκε 9...Μένει δηλαδή ξύπνιο 4-6 ώρες σερί (το αποκορύφωμα ήταν την Τρίτη που ξύπνησε 4.20 το πρωί και κοιμήθηκε 5.15 το απόγευμα) και τις ώρες που μένει ξύπνιο θηλάζει ανά μισάωρο....

Τί να κάνω;...Ανησυχώ..

Εμένα στην ίδια ηλικία και μέχρι να γίνει δύο περίπου μηνών, κοιμόταν συνολικά 7 ώρες το 24ωρο... Μετά γύρω στις 10, και τώρα που είναι 6 μηνών γύρω στις 13-14 ώρες το 24ωρο. Κανε υπομονή, θα φτιάξει. Παρατήρησε ωστόσο αν και εσυ και ο άνδρας σου είστε άνθρωποι δραστήριοι who never sleep! Είναι θέμα γονιδίω καμία φορά... :P

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς :wink:

Τί να κάνω;...Ανησυχώ..[/quote

Νομίζω οτι είστε οκ. Και τα δικά μου παιδιά το ίδιο έκαναν κάποιες περιόδους. Βεβαια δεν είμαι ειδική, ούτε έχω καμιά τεράστια πείρα από παιδιά, αλλά πιστεύω ότι θα φτιάξει αργα ή γρήγορα.

Και αυτό που σου γράφει η MayMeye, για το αν είστε δραστήριοι, το πιστεύω και εγώ. Συνήθως η υπερένταση που έχουμε μεταφέρεται και στα παιδια.

Οσο για τους θηλασμούς ανα μισάωρο είναι φυσικό, μην ανησυχείς, ξέρει αυτο τι κάνει. Δες πληροφορίες και για τα άλματα ανάπτυξης, θα σε βοηθήσουν.

Δεν κατάλαβες: Εμένα ξυπνάει, χαζογελάει, παίρνει θέση μπουσουλήματος, κουνιέται μπρος-πίσω και κάνει "βατραχάκια", αυτοσυγκεντρώνεται το παιδί και αφήνει τις μυρωδίτσες του! Σφιγγεται, ψιλομουγκρίζει και μετά σκάει το χαμόγελο της ανακούφισης! Αφού λέω την επόμενη φορά να του δώσω και καμιά εφημερίδα να έχει καί άποψη για τα οικονομικά.

Τότε χαλαρώνει, ξεξυπνάει. Αλλά και να μην ξυπνήσει δεν μπορώ να τον αφήσω με τα κακά, μπλιαχ!Οπότε τον αλλάζω, προσπαθώ να μην τον πλύνω, αλλά συνήθως η ποσότητα είναι τέτοια που χρειάζεται νερό και σαπούνι. Ε, μετά έχουμε πάρτι. Στροβιλίζεται, τραγουδάει, στριφογυρίζει, κάνει τα "βατραχάκια", προσπαθεί να μπουσουλήσει. Ολα αυτά για καμιά ώρα. Μετά γκρινιάζει και θέλει αγκαλιά να κοιμηθεί. Εγω φυσικά, δεν μπορώ να κοιμηθώ, έχω το νου μου σ΄αυτόν.

Μεγάλη ταλαιπωρία τα κακά σου λέω!

Παντως το δικό σου δείχνει να έχει ένα σκελετό προγράμματος, τρώει κάθε 2 -2,5 ώρες. Αν είναι έτσι κάθε βράδυ, νομίζω ότι είστε καλά. Εμένα αυτό άντε να το κρατούσε 1-2 ημέρες μετά το άλλαζε, έκανε τα δικά του. Αψυχολόγητος τελείως.

Δεν θα το πιστέψεις... Δύο μέρες τώρα έχουμε πάθει τα ίδια με σας τη νύχτα...

Ξυπνάει, με κοιτάει καλά καλά και κάνει απερίγραπτα κακά!

Εννοείται ότι δεν γίνεται να μην τον αλλάξω και μετά κάθεται 1-1,5 ώρα να παίξει...

Χθες κοιμήθηκε 11:30, ξύπνησε 3 να φάει (έτρωγε 35' μουγκρίζοντας αλλά τουλάχιστον ξανακοιμήθηκε) και μετά ξαναξύπνησε 5:30, έφαγε, γέμισε ωραιότατα την πάνα του και αφού είδα ότι δεν πρόκειται να ξανακοιμηθεί, πήγαμε στο δωμάτιό του και έπαιζε μέχρι τις 7.

Στις 7 ξανακοιμήθηκε μέχρι τις 8:30 που ξύπνησε για τα καλά.

Ελπίζω να μην κρατήσει πολύ αυτό το καινούργιο βιολί!

Διαφημίσεις

Δεν θα το πιστέψεις... Δύο μέρες τώρα έχουμε πάθει τα ίδια με σας τη νύχτα...

Ξυπνάει, με κοιτάει καλά καλά και κάνει απερίγραπτα κακά!

Εννοείται ότι δεν γίνεται να μην τον αλλάξω και μετά κάθεται 1-1,5 ώρα να παίξει...

Χθες κοιμήθηκε 11:30, ξύπνησε 3 να φάει (έτρωγε 35' μουγκρίζοντας αλλά τουλάχιστον ξανακοιμήθηκε) και μετά ξαναξύπνησε 5:30, έφαγε, γέμισε ωραιότατα την πάνα του και αφού είδα ότι δεν πρόκειται να ξανακοιμηθεί, πήγαμε στο δωμάτιό του και έπαιζε μέχρι τις 7.

Στις 7 ξανακοιμήθηκε μέχρι τις 8:30 που ξύπνησε για τα καλά.

Ελπίζω να μην κρατήσει πολύ αυτό το καινούργιο βιολί!

Ειλικρινά στο εύχομαι και εγώ αυτό, όμως ποτέ δεν ξέρεις!

Εχω παρατηρήσει ότι το κάνει για κανά δυο μέρες ανά 2 εβδομάδες.

Προχθες από τα νεύρα μου σηκώθηκα, πήγα μεσα και όταν με ρώτησε ο σύζυγος μου τι έχω, του είπα ότι έφυγα για να μην το μαλώσω...:(:(:(:(

Τι να πω, δες αν μπορείς να το αφήνεις στο κρεβάτι του να παίζει. Θα γκρινιάξει μόλις νυστάξει και θα το κοιμήσεις. Ξερω ότι αυτό δεν λύνει κανένα πρόβλημα, πάλι αϋπνη θα είσαι, αλλά τουλάχιστον θα μέινεις ξαπλωμένη, θα ξεκουραστεί το σώωμα σου κάτι είναι και αυτό...

Για να σου δώσω λίγο κουράγιο, τελευταία φαίνεται λίγο πιο ανεξάρτητος στον ύπνο. Όταν θηλάζει για να κοιμηθεί, τα μεσημέρια δηλαδή, αφήνει μόνος τη θηλή, γυρίζει πλευρό και κοιμάται. Αλλες φορές, αγανακτισμένη, ειδικά ξημερώματα, τον αφήνω στο κρεβάτι του και του λέω κάνε ότι θες τώρα, αν θες κοιμήσου εγώ φεύγω. Μεσα σε ένα λεπτό κοιμάται! :shock:Δεν ξέρω, ίσως φταίει ο τόνος της φωνής μου, είναι καλο το timing...

Μόνο το βράδυ εξακολουθουμε να ζοριζόμαστε!

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν τα νέα είναι τα εξής:

Ολη την προηγούμενη εβδομάδα, ο σύζυγος μου είχε άδεια, πότε η χαρά του ήταν να ασχοληθεί με τα πιτσιρίκια. Πρέπει να αναφέρω ότι είναι πολύ παρατηρητικός, με τεράστια υπομονη, πόσο μάλλον αφού τα βλέπει ελάχιστα και έχει ένα καταπληκτικό ένστικτο όσον αφορά τα παιδικά ζητήματα. Αν θήλαζε κιόλας:shock:!

Πήγαμε διακοπές και παράλληλα κοιταζα να αποθηλάζω κιόλας. Το πρώτο βράδυ ο μπέμπης κοιμήθηκε 7 ώρες σερί:D, αλλά ήταν απίστευτα κουρασμένος από την απόσταση. Πρώτη και τελευταία φορα. Τις άλλες μέρες, ο σύζυγος εφάρμοσε την εξης τακτική: Τον είχε αγκαλιά και του ψιθύριζε, ενώ ο μικρός δάγκωνε το δάχτυλο του μπαμπά - έχει φοβερό προβλημα με τα δόντια, ταλαιπωρείται πολύ. Μόλις ηρεμούσε, τον ξάπλωνε στο κρεβάτι και του "επέβαλλε" να μείνει ακίνητος, χτυπώντας απαλά στον ώμο του. Το άλλο χέρι το κρατούσε ο μπέμπης. Ολη αυτή την ώρα του σιγοτραγουδούσε. Σιγά σιγά, απομάκρυνε το χέρι που πιπίλιζε. Έπειτα, απομάκρυνε το άλλο χέρι. Τελος έφευγε, σιγοτραγουδώντας. Μετά απο κανά 5λεπτο, πήγαινα και τον σκέπαζα.

Μόλις επιστρέψαμε, το εφάρμοζα εγώ με επιτυχία. Το μωρό πια κοιμάται μέσα σε 10 λεπτά το πολύ τέταρτο, αρκεί φυσικά να νυστάζει. Ξυπνάει περίπου 2 φορες αλλά τη μια τον ταϊζω - είναι φανερό ότι πονάει. Όταν τον ταϊσω, τον βάζω στο κρεβάτι και κοιμάται αμέσως. Πολλές φορές τον ακούω που στριφογυρίζει αλλά δεν κλαίει. Κλαίει μόνο όταν πονάει.

Βέβαια, δίνω στα γεύματα μόνο έτοιμο γάλα - θηλάζω κανά δυο φορές τη μέρα πιο πολύ για τα δόντια του, αλλά και για να αποθηλάζω φυσικά...(Βεβαια ψυχολογικά μου είναι και μένα δύσκολο να τον αποχωριστώ, αλλά νιώθω ότι δεν πάει άλλο).

Ελπίζω να βοηθησα, να έδωσα ίσως κάποια ιδέα σε κάποιους.

Ισως όλα να ήταν εύκολα, επειδή ανέλαβε ο σύζυγος και δεν το περασα ολόμονη. Ισως να φταίει το έτοιμο γάλα - αν και ειμαι σίγουρη ότι αυτές οι πρακτικές ευνοουν και τις θηλάζουσες. Ισως απλά το μωρό να ήταν έτοιμο να κοιμηθεί...

Δεν είναι τίποτα κατοχυρωμένο και όλα μπορεί να ανατραπουν. Θα δείξει μόλις βγάλει δόντια, απλά η μέθοδος αυτή φαίνεται να αποδίδει.

vanaki, θέλει υπομονή. Τα περίεργα ξυπνήματα ίσως να οφείλονται σε δόντια. Και να μη κλαίνε, ξυπνάνε, φαντάσου να είσαι λίγο άρρωστη - δυσκολευεσαι να κοιμηθείς. Ακόμα και προχθές, μου ξύπνησε στις 3 και έπαιζε μέχρι τις 4, απλά τον κοιμησα πιο εύκολα. Χθες ξύπνησε μια γιατί πονούσε και μια για να φάει και κοιμήθηκε αμέσως. Το καταπληκτικό είναι ότι πλέον κοιμάται από τις 10.30!!!!!!!!

Καταρχήν συγχαρητήρια και να ξέρεις μου έδωσες πολύ κουράγιο!

Ώστε αποφάσισες να αποθηλάσεις, ε?

Πόσο είναι τώρα, 7 αν έχω καταλάβει καλά?

Και πώς ακριβώς το κάνεις αυτό?

Δεν σου ζητάει?

Το ξένο πότε το δίνεις, πρωί-βράδυ ή και μέσα στη νύχτα?

Εσύ πώς νιώθεις??

Εχω αποφασίσει να αποθηλάσω κανά μηνα τώρα. Αλλά το πάω σταδιακά για να μη χρειαστει να πάρω χάπια. Λατρεύω το θηλασμό, αλλά είχα κουραστεί πολύ απ΄ την έλλειψη προγράμματος - είχα και τον μεγάλο που ήθελε προσοχή. Εξάλλου πιστύω ότι δεν είμαι υπερήρωας, οπότε αν εγώ είμαι μες στα νεύρα γιατί δεν έχω ξεκουραστει ή δεν έχω προλάβει να κάνω τις βασικές δουλειές μου, πιο πολύ δυστυχία και αγχος προκαλώ παρά καλό κάνω. Ο μικρός είναι σχεδόν 7 μηνών, θα έχει θηλάσει 7 μηνες, εκ των οποίων οι 6 με αποκλειστικό. Νομίζω ότι είναι οκ. Μακάρι να μπορούσα να το τραβήξω αλλά νιώθω πολύ αδύναμη.

Ξεκίνησα να δίνω ξένο στο τελευταίο γεύμα του και έπειτα όλη νύχτα να θηλάζω. Τώρα στις διακοπές του έδινα και ένα γεύμα τη νύχτα, με βοήθησε το γεγονός ότι κοιμόμασταν αργά και ξυπνούσε 1-2 φορές. Τον θήλαζα τα πρωϊνα. Τώρα προσπαθώ να τον συνηθίσω να πίνει ένα γεύμα πριν κοιμηθεί και ένα τα ξημερώματα. Αν χρειαστει κατά τις 8 - 8.30 μπορεί να τον θηλάσω, αλλά προσπαθώ να μην κάνει πιο πολλά από 2 γεύματα, γιατί είναι λίγο γιγαντάκι:-P. Εξάλλου δεν τα χρειάζεται! Πιο πολύ πόνος και συνήθεια είναι μαλλον. Αν ξυπνήσει ξανά, που πιθανότατα είναι για άλλους λόγους παρά πεινα, του δίνω νερό και του βάζω και τη γέλη για τα ούλα. Αν δεν ηρεμήσει σημαίνει ότι πεινάει, πότε κάθε φορά αποφασίζω αναλόγως.

Οταν τον έχω αγκαλιά ψάχνει στήθος, αλλά αυτό όσο πάει και μειώνεται.

Σ΄αυτό βοήθησε και η αγκαλιά του μπαμπά που δεν "μυρίζει" γάλα.

Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις προσπαθώ να έχει νυστάξει καλά για να έχω αποτέλεσμα. Αλλιώς και οι δυο θα ταλαιπωρηθούμε.

Εσύ πώς νιώθεις??

Αυτό καλό μου είναι άλλο θέμα....:cry:Μου λείπει πολύ και για αυτό διατηρω λίγο ακόμα το θηλασμό....Όλη μέρα γκρινιάζω "γιατί να μην είμαι από τις τυχερες που κοιμούνται, ώστε να έχω δύναμη να θηλάσω πολύ καιρό ακόμα"...

Παντως όταν θα έρθει η στιγμή για να βοηθήσεις το παιδί να στρώσει θα το κάνεις πιστεύω εύκολα. Σε σχεση σε έμας, είστε πιο καλά νομίζω, όσοσν αφορά το προγραμμα τουλάχιστον. Θα δεις με τις τροφές όλα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν. Επειδή δεν μπορώ να ελεγχω κάθε μέρα το φόρουμ, μπορείς να στείλεις και πμ, αυτά τα βλέπω πιο συχνα.

Για να πω κι εγώ τα δικά μας περί ύπνου. Δεν θα τα έλεγα τρομερά προβλήματα,αλλά άρχισα να φοβάμαι μην τα κάνω μόνη μου τρομερά...

Έχω έναν μπεμπη 5,5 μηνών. Το προγραμμα ύπνου του είναι 22-8 με έναν θηλασμό γύρω στις 5, μετα 10-11, 1-2, 4:30-6:30. Περίπου κοιμάται κάθε 2-3 ώρες. Κάποιες φορές κοιμάται μόνος του, με λίγο πιπιλα και ενα πανάκι στο πρόσωπο, κάποιες θηλαζοντας. Απο 4 μηνών άρχισε να κλαίει κάποιες φορές πριν ξυπνήσει, πάντα τη μέρα, ποτε τη νύχτα. Και το απογευματακι αντι για 2 ώρεσ να κοιμαται το πολυ 1.Ο παιδιατρος είπε δεν είναι τίποτα, άγχος αποχωρισμού, ή κάτι τον ενοχλεί. Και εγω παρατήρησα οτι το κάνει κυρίωσ όταν δεν έχει κοιμηθεί αρκετά. Την ημέρα κοιμάται στο παρκοκρεβατο, το βράδυ στην κούνια του. Την τελευταία βδομάδα που είχαμε μεινειστη μαμά μου κάποιες μέρες κοιμόταν κανονικά κατα τις 4 και ξυπνουσε κλαίγοντας το πολύ σε μια ώρα. Για να μην ξύπνησουν οι υπόλοιποι στο σπίτι τον πήρα στο διπλό κρεβάτι και ξανακοιμηθηκε μια χαρά. Γύρισα σπίτι μας και συνεχίζω να κάνω το ίδιο, ξυπνάει κλαίγοντας τον παίρνω στο κρεβάτι με αγγίζει λίγο στο πρόσωπο, βάζει τα πόδια του πάνω μου, ξανακοιμαται. Αυτο το κάνουμε μόνο το απογευματακι. Δεν με ενοχλεί γιατί κι εγω θέλω να ξαπλωνω λίγο εκείνη την ώρα. Αλλά άρχισα να φοβάμαι μην του καλοαρεσει κι αρχίσει να το κάνει και το βράδυ; Έχει καμία σας παιδάκι που ξαπλώνει μαζί το μεσημέρι, αλλά οχι το βράδυ; Αν τον αφήσω να ξυπνήσει στη μια ώρα μετα το βράδυ θέλει να κοιμηθεί απο τις 8.

Για να πω κι εγώ τα δικά μας περί ύπνου. Δεν θα τα έλεγα τρομερά προβλήματα,αλλά άρχισα να φοβάμαι μην τα κάνω μόνη μου τρομερά...

Έχω έναν μπεμπη 5,5 μηνών. Το προγραμμα ύπνου του είναι 22-8 με έναν θηλασμό γύρω στις 5, μετα 10-11, 1-2, 4:30-6:30. Περίπου κοιμάται κάθε 2-3 ώρες. Κάποιες φορές κοιμάται μόνος του, με λίγο πιπιλα και ενα πανάκι στο πρόσωπο, κάποιες θηλαζοντας. Απο 4 μηνών άρχισε να κλαίει κάποιες φορές πριν ξυπνήσει, πάντα τη μέρα, ποτε τη νύχτα. Και το απογευματακι αντι για 2 ώρεσ να κοιμαται το πολυ 1.Ο παιδιατρος είπε δεν είναι τίποτα, άγχος αποχωρισμού, ή κάτι τον ενοχλεί. Και εγω παρατήρησα οτι το κάνει κυρίωσ όταν δεν έχει κοιμηθεί αρκετά. Την ημέρα κοιμάται στο παρκοκρεβατο, το βράδυ στην κούνια του. Την τελευταία βδομάδα που είχαμε μεινειστη μαμά μου κάποιες μέρες κοιμόταν κανονικά κατα τις 4 και ξυπνουσε κλαίγοντας το πολύ σε μια ώρα. Για να μην ξύπνησουν οι υπόλοιποι στο σπίτι τον πήρα στο διπλό κρεβάτι και ξανακοιμηθηκε μια χαρά. Γύρισα σπίτι μας και συνεχίζω να κάνω το ίδιο, ξυπνάει κλαίγοντας τον παίρνω στο κρεβάτι με αγγίζει λίγο στο πρόσωπο, βάζει τα πόδια του πάνω μου, ξανακοιμαται. Αυτο το κάνουμε μόνο το απογευματακι. Δεν με ενοχλεί γιατί κι εγω θέλω να ξαπλωνω λίγο εκείνη την ώρα. Αλλά άρχισα να φοβάμαι μην του καλοαρεσει κι αρχίσει να το κάνει και το βράδυ; Έχει καμία σας παιδάκι που ξαπλώνει μαζί το μεσημέρι, αλλά οχι το βράδυ; Αν τον αφήσω να ξυπνήσει στη μια ώρα μετα το βράδυ θέλει να κοιμηθεί απο τις 8.

Λοιπόν ακριβώς τα ίδια έιχα με τον πρώτο μου γιο, έτσι καλοκαίρι ήταν!Μόνο που εμένα δεν έκλαιγε.

Κατ΄αρχάς να σου ζήσει το παιδάκι σου! Είσαι από τις τυχερές που τους κοιμούνται!!!!!!:lol:

Λοιπόν όταν ο μεγάλος μου ήταν περ. 5 μηνών, κοιμόταν και εμένα όλη τη νύχτα. Εκανε επίσης αλλους 3 ύπνους την ημέρα.Εκείνο το καλοκαίρι, θυμάμαι, έκανε κάτι μεγάλους καύσωνες και μέναμε σε ένα σπίτι που δεν αεριζόταν τόσο καλά, αλλά το υπνοδωμάτιό μας ήταν αρκετά δροσερό. Έτσι τον είχα όλη μέρα εκεί, με ένα ανεμιστήρα (όχι προς τα πάνω του εννοείται), και τον έβρεχα απάλα με μιά πετσετούλα. Είμασταν σχεδόν όλη μέρα στο κρεβάτι!!!!!:shock::shock::shock:

Οπότε και το μεσημέρι, αυτός κοιμόταν στο πλάι μου, ενώ εγώ διάβαζα ή έβλεπα tv (που υπνος με τέτοια ζέστη!).

Δεν άλλαξε τίποτα. Κανονικά κοιμόταν το βράδυ, το ίδιο και μετά που μετακομίσαμε και πήγε στο δωμάτιό του.

Εγώ τότε δεν θήλαζα. Πάντως αν τώρα θηλάζεις, μπορεί να είναι αυτό που σου λέει ο γιατρός σου. Το αντιμετώπισα στον δεύτερο, ισχύει. Απλά ο δεύτερος μου δεν έχει στρώσει ακόμα στον υπνο τελείως.

Αντε μην ανησυχείς! Καλούς ύπνους!!!!!!

Να είσαι καλα Κική και επίσης να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

Τον θηλαζω ακόμη τον μικρό μου συν του οτι ξέχασα και τα δόντια που ετοιμάζονται να εμφανιστούν, συν όπως είπες η ζέστη... Ε τι άλλο θέλω, μάλλον κι εγω θα εκλαιγα αν ήμουν έτσι...

Ελπίζω να μην κολλήσει με το μεγάλο κρεβάτι και να μπορώ να τον χαίρομαι τα μεσημερια άνετα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...