Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Μπραβο G.STONE! Θέλει επιμονή και υπομονή!

Εμενα κοιμάται συνεχόμενα από 2,5 μηνών και από 6μηνών τη βάζω στο κρεββάτι της μεσημερι και βράδυ και φεύγω. Βέβαια ακολουθώ μια καθημερινή ρουτίνα, με μπάνιο και γάλα και από 6 μηνών δεν την κοίμησα ποτέ έξω σε καρότσι. Στερήθηκα καφέδες και εξόδους αλλά είναι στρωμένο το παιδί και έχει μάθει να κοιμάται μόνη της. Μπορεί καμιά φορά να κλάψει αλλά την αφήνω ή τώρα που μεγάλωσε της εξηγώ ότι όλοι κάνουμε νάνι και απαριθμούμε όλους τους συγγενεις έναν έναν. Έχει μάθει και κοιμάται έτσι και όταν την αφήνω στη μαμά μου ή με την κυρία που την προσέχει τα πρωινά.

Ευτυχώς που την έστρωσα γιατί τώρα που θα έρθει το δεύτερο δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω να τις έχω στο ίδιο δωμάτιο

Πάντως έχω πολλές φίλες με παρόμοιες δυσκολίες και σας καταλαβαίνω. Είμαι και εγώ της άποψης ότι από 6-7 μηνών και πάνω δεν πειράζει αν κλάψουν. Πιο μικρή δεν την άφηνα καθόλου να κλάψει αλλά δεν την πήρα ούτε μια φορά στο κρεββάτι μου. Πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να μάθει να αποκοιμιέται μόνο του και για αυτό το προσπάθησα.

Καλη τύχη και καλή ξεκόύραση σε όλες. Που θα πάει, θα μεγαλώσουν τα σκασμένα!

Αυτό ακριβώς Eleniparis μου, θέλει μια ρουτίνα το παιδί και να καταλάβει ότι το βράδυ όλοι κοιμούνται! όταν ένα παιδάκι κλαίει με το που φεύγει η μαμά του από δίπλα του και αμέσως σταματα με το που το παίρνει αγκαλιά, είναι βέβαιο ότι κλαίει για να μας τραβήξει την προσοχή. Με την μεθοδο του ελεγχόμενου κλάματος απλά του διδάσκεις πως πρέπει να κοιμάται μόνο του και παράλληλα η μαμά εμφανίζεται όποτε είναι ανάγκη.

Στο κρεββάτι μου και εγώ δεν τον παίρνω, άλλωστε δεν του αρέσει. Επίσης το μεσημέρι τον κοιμίζω με τα πατζούρια ανοιχτά για να ξεχωρίζει τη νύχτα από τη μέρα.

Μετο καλό να έρθει το νέο μωράκι!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μια μικρή παρέμβαση θα κάνω χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν ή να εκφράσω τη γνώμη μου γιατί κάθε παιδί και κάθε μαμά είναι διαφορετική οπότε μάλλον δεν υπάρχουν κανόνες. Μπράβο βρε κορίτσια που τα παιδιά σας κοιμούνται μόνα τους κτλ κτλ αλλά τί πάει να πάει τα στρώσατε;;;;

Τί είναι το μωρό αυτοκίνητο για να το στρώσεις;;;; Συγνώμη δηλαδή αλλά δε μπορώ να ακούω τέτοιες εκφράσεις! Και μένα κοιμάται μόνη της και στο δωμάτιο της κτλ. αλλά με βοήθησε και το παιδί για να γίνει αυτό, δεν έστρωσα κανένα κρεβάτι ή αυτοκίνητο. Δηλαδή εάν έκλαιγε το παιδί μου θα το άφηνα να σπαράζει για να ''στρώσει''; Όχι βέβαια, καμία μητέρα δε το κάνει αυτό. Είναι λίγο βολικά τα μωρά μας, βάζουμε και εμείς ένα σχετικό πρόγραμμα και έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα βασικά για να είναι ήρεμο το παιδί. Δε τα στρώσαμε, μας βοήθησαν αυτά!

Απλά μου χτύπησε άσχημα η έκφραση και ήθελα να το επισημάνω.

Λοιπόν κορίτσια θα σας πώ κάτι, ο Δημητράκης μου από 7 μηνών μέχρι 15 μηνών περίπου μου είχε βγάλει το λάδι, ξυπνούσε τα βράδια γύρω στις 3 φορές. Τον κρατούσα στην αγκαλιά μου χωρίς κουνήματα και περίμενα να κοιμηθεί.

Απλά περίμενα, και μια ώρα πολλές φορές! Μόλις τον ακουμπούσα στην κούνια του με το που γύριζα να φύγω έκλαιγε ασταμάτητα. Αυτό γινόταν πάντα.Μόλις τον έπαιρνα αγκαλιά σταματούσε.

Εφάρμοσα λοιπον την τεχνική του ελεγχόμενου κλάματος όπως την διάβαζα από από το βιβλίο της νταντάς πρώτων βοηθείων και από τότε σώθηκα! Ξερω οτι κάποιες κοπέλες δεν μπορούν να βλέπουν το μωρό τους να κλαίει αλλά πιστέψτε με ότι σε 2 -3 μέρες το πρόβλημα λύνεται μια και καλή! Εγώ μια φορά το εφάρμοσα και μου τα έκοψε όλα.

Τώρα τον βάζω για ύπνο στις 21:00 και ξυπάνει στις 8:00 το πρωί χωρίς να ξυπνάει καθόλου την νύχτα. 20:20 περίπου τον προειδοποιώ¨¨Δημητράκη μου σε 10 λεπτά θα κάνουμε μπάνιο και μετά νάννακι εντάξει? ΄΄8:30 του λέω πάμε να κάνουμε μπάνιο και μετά νάνι? και μου δίνει από μόνος του χεράκια .Τον κάνω μπάνιο,πίνει το έλαχιστο γάλά που πίνει κάθε φορά, του λέω ΄΄καληνύχτα αγάπη μου, όνειρα γλυκά! και κοιμάται σαν πουλάκι!

Του έφτιαξα επιτέλους ένα πολύ καλό πρόγραμμα και ειλικρινά θα είχα εφαρμόσει την παραπάνω τακτική πολύ πιο νωρίς, αν δεν είχα πρόβλημα με τον άντρα μου στο θέμα του κλάματος. Όταν απόφάσισα να το κανω του είχα πεί να λείπει από το σπίτι. Και εγώ στενοχωριόμον πάρα πολύ όταν έκλαιγε αλλά δεν πήγαινε άλλο!

Eμενα η δικη μου ειναι 11 μηνων και θα ξυπνησει στανταρ 3 φορες αλλα τωρα που εχει τα δοντια της εχω κουρατσει να μετραω.Δε νομιζω οτι αυτη η τακτικη θα μπορουσε να εφαρμοστει παντου,μια-δυο φορες που προσπαθησα ξαγρυπνουσε και μετα δεν κοιμοταν με τιποτα οποτε τωρα προτιμω να την παιρνω κατευθειαν αγκαλια να την θηλαζω και σε 10 λεπτα εχει ξανακοιμηθει.Απλα ηθελα να μου πει καποια μαμα ποσο θα συνεχιστει αυτο...

Μια μικρή παρέμβαση θα κάνω χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν ή να εκφράσω τη γνώμη μου γιατί κάθε παιδί και κάθε μαμά είναι διαφορετική οπότε μάλλον δεν υπάρχουν κανόνες. Μπράβο βρε κορίτσια που τα παιδιά σας κοιμούνται μόνα τους κτλ κτλ αλλά τί πάει να πάει τα στρώσατε;;;;

Τί είναι το μωρό αυτοκίνητο για να το στρώσεις;;;; Συγνώμη δηλαδή αλλά δε μπορώ να ακούω τέτοιες εκφράσεις! Και μένα κοιμάται μόνη της και στο δωμάτιο της κτλ. αλλά με βοήθησε και το παιδί για να γίνει αυτό, δεν έστρωσα κανένα κρεβάτι ή αυτοκίνητο. Δηλαδή εάν έκλαιγε το παιδί μου θα το άφηνα να σπαράζει για να ''στρώσει''; Όχι βέβαια, καμία μητέρα δε το κάνει αυτό. Είναι λίγο βολικά τα μωρά μας, βάζουμε και εμείς ένα σχετικό πρόγραμμα και έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα βασικά για να είναι ήρεμο το παιδί. Δε τα στρώσαμε, μας βοήθησαν αυτά!

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες ΜΑΡΙΤΑ ότι το παιδί δεν είναι άβουλο και παθητικό και μας δίνει μηνύματα για τις ανάγκες του και τις επιθυμίες του, τις οποίες εμείς λαμβάνουμε υπόψη για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

Αλλά είναι και στην επιμονή και στις αρχές διαπαιδαγώγησης του κάθε γονέα το πώς θα μάθει το παιδί του να κοιμάται, να τρώει κτλ. Όταν η κόρη μου την ώρα του φαγητού κάνει νάζια και θέλει παιχνίδι και γκρινιάζει κτλ, σταματάω το γεύμα και την αφήνω να επιλέξει να κάνει αυτό που θέλει. Φαγητό ξανά στο επόμενο γεύμα. Δεν κάθομαι να την κυνηγάω, να την πιέζω και να την παρακαλάω όπως μπορεί να κάνει κάποιος άλλος. Γιατί βαριέμαι και κουράζομαι και γιατί δεν θέλω το παιδί να μάθει να μας ελέγχει μέσα από την άρνηση του φαγητού όχι για να την "στρώσω". Επίσης αν την βάλω για ύπνο και με φωνάζει και θέλει αγκαλιές και να βγει από το κρεβάτι χωρίς σοβαρό λόγο (αρρώστια κτλ) δεν υποκύπτω. Γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι το σωστό. Μην νομιζεις ότι δεν έχω υποκύψει. Και μετά μετανιώνω. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν τα όρια τους, όπως και εμείς τα δικά μας. Τα κακομαθημένα παιδιά δεν είναι ευτυχισμένα παιδιά γιατί ποτέ δεν έχουν όλα όσα θέλουν.

A6s2p3.png

Καλημερα!Εγω κοριτσια νομιζω οτι απλα ειστε απο τις τυχερες.Εχω ενα μωρακι 12 μηνων .Απο τη γεννηση του εχω να κοιμηθω σαν ανθρωπος.Κι εμεις ακολουθησαμε ενα προγραμμα ρουτινας για να μαθει ποτε ειναι νυχτα και πρεπει να κοιμηθει.Εξοδους δεν ειχαμε γιατι γεννηθηκε τελος Σεπτεμβρη οποτε αμεσως κλειστηκαμε μεσα.Το μωρο κοιμαται γυρω στις 11.30 .Μετα ξυπναει στις 2.30 του βαζω πιπιλα ξανακοιμαται.Μετα 3.30.,4 ,5,5.5.30 στις 6 τρωει και ξανακοιμαται.δεν τον αφησα ποτε να κλαψει η αληθεια ειναι!μερικες φορες ειναι απο τα δοντια του αλλα ξυπναει ειτε ποναει,ειτε οχι .Ισως ειναι συνηθεια τι να πω!Παντως οσο και να λεω ΥΠΟΜΟΝΗ δεν αντεχω αλλο Σε μερικες μερες παω για δουλεια . Πως θα σηκωνομαι στις 6 ?Μου λετε?:shock:

Διαφημίσεις

Αγαπητή ΜΑΡΙΤΑ από τα λεγόμενά σου κατάλαβα ότι μάλλον έχεις ένα βολικό παιδάκι που μάλλον δεν σε έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα με κλάματα και συνεχή ξενύχτια. Όταν είχα ακούσει για πρώτη φορά για την παραπάνω μέθοδο ήμουν κάθετη. Όταν όμως διάβασα την λογική και τα αποτελέσματα της είπα οκ, δεν πάει άλλο θα την εφαρμόσω. Και ξέρεις γιατί? γιατί δεν άντεχα άλλο 14 μήνες ξενύχτι!!! και όταν λέμε ξενύχτι εννοώ ότι πολλές φορές πήγαινα κατευθείαν στη δουλειά αφού πρέπει να σηκώθώ στις 5:00! Σε πληροφορώ ότι ο δικός μου δεν είναι καθόλου βολικό παιδάκι αντίθετα είναι πάρα πολύ ζωηρός και αν δεν εφάρμοζα την παραπάνω τακτική ακόμα θα ξενυχτούσα. Πως θα καταλάβει το παιδί εαν δεν του διδάξω εγώ πως πρέπει να κοιμάται? ότι ολοι και η μαμά το βράδυ κοιμούνται? όπως είπα και παραπάνω όταν ένα παιδί σταματάει το κλάμα με την αγκαλιά και ξανακλαίει όταν το βάζεις στην κούνια το κάνει για να τραβήξει την προσοχή. Ε, όχι! εγώ δεν μπορώ όλη την νύχτα να τον κρατάω αγκαλιά άυπνη για ένα καπρίτσιο. εαν άλλες μανούλες μπορούν οκ. Πως από τότε που εφάρμοσα την παραπάνω μέθοδο κοιμάται χωρίς κλάματα από μόνος του? την ημέρα εννοείται ότι όσο μπορώ περισσότερο ασχολούμαι μαζί του για να καταλάβει ότι την μέρα παίζουμε αλλά την νύχτα κοιμόμαστε. Αυτή είναι η γνώμη μου ΜΑΡΙΤΑ μου.

Επίσης δεν θα μπορούσα ποτε να δεχτώ κάποιον (γενικά το λέω ) να μου πεί ότι είμαι άσπλαχνη μητέρα επειδή εφάρμοσα την παραπάνω τακτική, γιατί μόνο εγώ ξέρω τι πέρασα μέχρι να γεννηθεί και αν στεναχωριέμαι κάθε φορά που κλαίει για οποιοδήποτε λόγο.

Εφάρμοσα λοιπον την τεχνική του ελεγχόμενου κλάματος όπως την διάβαζα από από το βιβλίο της νταντάς πρώτων βοηθείων και από τότε σώθηκα! Ξερω οτι κάποιες κοπέλες δεν μπορούν να βλέπουν το μωρό τους να κλαίει αλλά πιστέψτε με ότι σε 2 -3 μέρες το πρόβλημα λύνεται μια και καλή! Εγώ μια φορά το εφάρμοσα και μου τα έκοψε όλα.

Μπορείς να πεις επιγραμματικα λίγο αυτη την τεχνική G.STONE?

Επειδη και εγω στο κουνημα ειμαι και στο ξυπνημα το βραδυ, θελω να κανω μια "αλλαγη".

Το να τον βαλω στο δικο μου το κρεβατι ουτε συζητηση γιατι κλαει και κατεβαινει και δειχνει το δωματιο του και εκει να τον παω θελει αγκαλια για να τον κοιμησω στο τελοσ στο μαξιλαρι στα ποδια μου.

Μπορείς να πεις επιγραμματικα λίγο αυτη την τεχνική G.STONE?

Επειδη και εγω στο κουνημα ειμαι και στο ξυπνημα το βραδυ, θελω να κανω μια "αλλαγη".

Το να τον βαλω στο δικο μου το κρεβατι ουτε συζητηση γιατι κλαει και κατεβαινει και δειχνει το δωματιο του και εκει να τον παω θελει αγκαλια για να τον κοιμησω στο τελοσ στο μαξιλαρι στα ποδια μου.

korinaki80 πριν εφαρμόστεί αυτή την τεχνική πρέπει να είσαι σύγουρη όσο μπορείς δηλαδή ότι δεν κλαίει για κάποιο άλλο λόγο π.χ. δόντια , πονάκια κ.λ.π. και φυσικά να είναι σε μια ηλικία που να καταλαβαίνει, περίπου 14 μηνών.

Φαντάζομαι ότι ακολουθείς και εσύ μια ρουτίνα όπως όλες οι μανούλες, μπανάκι και γάλα και μετά ύπνο σωστά? Λίγο πρίν έρθει ή ώρα του ύπνου θα τον προειδοποιήσεις όπως έγραψα και πιο πάνω γιατί τα μικρά παιδάκια δεν έχουν την άισθηση του χρόνου και δεν είναι ότι καλύτερο να τον βάζεις απότομα για ύπνο. Τον βάζεις λοιπόν στην κούνια του, τον φιλάς γλυκά και του λες : ΄΄καληνύχτα αγάπη μου΄΄ και φεύγεις. θα αρχίσει να κλαίει , το ξέρω είναι δύσκολο. μετά από 2 λεπτα μπαίνεις στο δωμάτιο, δεν τον σηκώνεις δεν τον κοιτάς στα μάτια, (η οπτiκή επαφή με τη μαμά διεγείρει τα ματάκια του και ξαγρυπνάει) τον ηρεμείς για λίγο στην κούνια του, του λές σκέτο καληνύχτα και φεύγεις. Την τρίτη φορά αν συνεχίσει να κλαίει (που μάλλον θα κλαίει) θα μπείς μετά από 4 λεπτά μέσα και δεν θα του μιλήσεις καθόλου.Αν συνεχίσει θα μπείς μετα από 8 λεπτά. Συνήθως κοιμούνται σε αυτό το διάστημα. Ουσιαστικά διπλασιάζεις το διαστήματα απομάκρυνσης από το δωμάτιο. Δεν αφήνεις το μωρό σου να κλαίει ανεξέλεγκτα , το ελέγχεις και του διδάσκεις ότι η μανούλα είναι κάπου κοντά και ανα πάσα στιγμή εμφανίζεται όταν τη χρειαστεί.

Εύχομαι καλή επιτυχία αν εφαρμόσεις την παραπάνω τεχνική. Ξέρω ότι μπορεί να αισθάνεσαι άσχημα αλλά σε 1 εβδομάδα και ίσως και πιο λίγο θα έχεις καταφέρει να τον μάθεις να κοιμάται μόνος του. :-D

Sorry μονο επιγραμματικά δεν στα είπα...:cry:

G.STONE πολυ ομορφα ολα αυτα αλλα ακου εγω το εξης προβλημα που εχω-το δοκιμασα αυτο οταν ηταν 4 μηνων περιπου και ουρλιαζε 3 ωρες με διακοπεσς βεβαια αλλα δεν κοιμηθηκαμε -ενοειται δεν το ξανακανα γιαιτ ηταν πολυ μωρο για να κλαει ετσι-δεν το αντεξα.Απο 15 εως τωρα 19 μηνων λοιπον και μετα που καταλαβαινει απολυτα -τουλαχιστον η δικη μου μπορει να μου πει αν ποναει πια οποτε την βαζουμε μονητησ στην κουνια της παιζεο παιζει παζει χωρισ διακοπη.θα σταματησει γυρω στις 2 και θα αρχισει να κλαιει απο την κουραση και απο την υπερενταση να κοιμηθουμε 3.αυτο δεν το αντεχω!!!προτιμω να την κρατησω αγγαλια μιση ωρα-τωρα πια ευτηχως δεν θελει κουνημα-της αρκει η αγγαλια,αλλα προτιμουσα και το μιση ωρα κουνημα απο το να κοιμηθω στις 3.Και δεν λεω οτι το δοκιμασαμε 2-3 μερες.το δοκιμασαμε...κανονικα..:?

Κοριτσια ειναι δυσκολη η αυπνια και το ξερω και εγω αυτο απο τον μεγαλο μου , ενω σαν βρεφακι μικρο ειχε στρωσει απο το διμηνο και μετα και κοιμοτανε παρα μονο 1 φορα ξυπνουσε μεσα στη νυχτα , καποια στιμγη οταν ημουνα εγκυος στην μικρη αρχησε να ξυπναει και να θελει διαφορα , καναμε την κινηση , γιατι κατακοπη εγω δεν αντεχα αλλο αυπνια τον πηραμε μαζι μας στο κρεββατι , ουτε και εκει κοιμοτανε παρα μιλουσε , μας πειραζει και φταναμε να ξυπνησει στις 2.00 και να κοιμηθει 6.00 το πρωι , με την τωρα εμπειρια μου θα τον αφηνα να κλαψει 1-2 βραδια οποτε μετα θα καταλαβαινε οτι ειναι νυχτα και οτι τωρα κοιμομαστε , δεν θεωρησε ασπλαχνη επειδη το αφηνεις να κλαψει καποιες φορες , ο μικρος αρχησε να κοιμαται μετα τον 19ο μηνα και οχι ολο το βραδυ στο κρεββατι του , ερχεται και στο δικο μας καθε βραδυ επειδη για 2 μερες δεν καταφεραμε να του διδαξουμε οτι τωρα κοιμομαστε .

Η μικρη απο την αλλη κοιμαται μονο στο κρεββατι της τις ωρες που πρεπει , καποια στιγμη περασαμε απο τη φαση κλαμα , 2 φορες ηταν το κλαμα , σας πληροφορω οτι το κοριτσακι μου ειναι ενα ευτιχισμενο παιδακι , ολο χαμογελα ναζια και λατρεια για εμας , παρολο που την αφησαμε να κλαψει καποιες φορες για να κοιμηθει .

Ο πιτσιρικας μας και αυτος ευτιχισμενος ειναι αλλα πιο κακομαθημενος , συμφωνω οτι τα παιδια δεν ειναι ιδια ολα ομως προς Θεου δεν σημαινει οτι ενα παιδακι που αρνειτε να κοιμηθει αμα το αφησουμε να κλαψει θεωρουμαστε ασπλαχνες , 2 χερια ειναι τι θα προλαβουνε χωρις βοηθειες , πρεπει και οι μαμαδες και μπαμπαδες να κοιμουνται για να ειναι γεροι και ξεκουραστοι για να ασχοληθουνε με τα παιδια .

Διαφημίσεις

G.STONE πολυ ομορφα ολα αυτα αλλα ακου εγω το εξης προβλημα που εχω-το δοκιμασα αυτο οταν ηταν 4 μηνων περιπου και ουρλιαζε 3 ωρες με διακοπεσς βεβαια αλλα δεν κοιμηθηκαμε -ενοειται δεν το ξανακανα γιαιτ ηταν πολυ μωρο για να κλαει ετσι-δεν το αντεξα.Απο 15 εως τωρα 19 μηνων λοιπον και μετα που καταλαβαινει απολυτα -τουλαχιστον η δικη μου μπορει να μου πει αν ποναει πια οποτε την βαζουμε μονητησ στην κουνια της παιζεο παιζει παζει χωρισ διακοπη.θα σταματησει γυρω στις 2 και θα αρχισει να κλαιει απο την κουραση και απο την υπερενταση να κοιμηθουμε 3.αυτο δεν το αντεχω!!!προτιμω να την κρατησω αγγαλια μιση ωρα-τωρα πια ευτηχως δεν θελει κουνημα-της αρκει η αγγαλια,αλλα προτιμουσα και το μιση ωρα κουνημα απο το να κοιμηθω στις 3.Και δεν λεω οτι το δοκιμασαμε 2-3 μερες.το δοκιμασαμε...κανονικα..:?

gavramid μου σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν κατάλαβα όμως κάτι, το φώς της το αφήνεις εσύ ανοιχτό ή πάιζει με κλειστά τα φώτα ? γιατί έχει διαφορά. Αν δημιουργείς εσύ αυτή τη ρουτίνα είναι φυσικό να θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για παιχνίδι. Εντύπωση όμως μου κάνει που η παρπάανω τακτική δεν έπιασε. Μηπως τα διαστήματα που μεσολαβούσαν με την απομακρυνσή σου δεν ήταν σωστά? ο μυστικό είναι η απόλυτη ακρίβεια. Εγώ ήμουν με το ρολόι στο χέρι. Τι να πώ ? κάνε πάλι καμιά προσπάθεια γιατί το συνεχόμενο ξενύχτι δεν παλεύεται.:roll:

Οταν ηταν πιο μωρο δεν αντεχαμ να κανουμε τετοια πραγματα.ειχε και μια παλινδρομηση που κρατησε πολυ και δεν μπορουσαμε να μην μπουμε στο δωματιο να δουμε τι κανει γιατιυπηρχε φοβοσ να εχεικανει εμετο-πραγμα που συνεβη μια φορα...τωρα πια ειναι αργα.Ναι !παιζει με σβηστα τα φωτα.πειραζει τα παιχνιδια της,γκρεμιζει την κουνουπιερα,ακουμε ενα μωρο να μιλαει και να τραγουδαει συνεχομενα...και μετα κουραζεται και κλαιει γοερα απο τα νευρα της...δεν παλευεται.Ετσι την κοιμιζουμε εμεις...:-(Το τελειο βεβαια ειναι οτι ευτυχως δεν ξαναξυπναει για κανενα λογο μεχρι το αλλο πρωι...:-)!!!!Δεν εχω ζησει ευτηχως τα νυχτερινα ξυπνηματα.Γιαυτο και την παλευουμε ακομη...Τωρα τουλαχιστον δεν χρειζεται το τρελο κουνημα..αν κοιμοταν ομως και μονη της δεν το συζηταω...αλλα αποτο να κλαει!Γιατι το κλαμα δεν το αποφευγουμε τελικα εμεις

Εμεις ξαπλωνουμε μαζι στο διπλο κρεβατι και ετσι κοιμαται.Μολις αποκοιμηθει την βαζω στο κρεβατακι της που εχω διπλα στο δικο μας.Μια χαρα κοιμαται, ουτε κλαματα, ουτε δραματα, ουτε τιποτα.Κοιμομαστε στο ιδιο δωματιο,εχει και δικο της αλλα ακομα δεν την ξεχωριζω απο εμας.

6bMYp2.png

Σ' ευχαριστω G.STONE! Θέλω πάρα πολυ να το εφαρμόσω απλα ξέρω οτι είναι πολύ δύσκολος στον ύπνο. Ακόμα και το γάλα του παλιά έπρεπε να έχει κοιμηθεί για να το πιεί. Τώρα που άρχισε να καταλαβαίνει (ειναι 1 1/2), πίνουμε το γάλα και μετά κοιμόμαστε αλλα όσο και κουρασμένος να είναι θέλει πάλι κούνημα. Τώρα τελευταία κοιμάται το πρωί κατα τις 11:30 με 12:00 για καμία ώρα ή και δυο και δεν μπάινω στη διαδικασία να τον κοιμήσω το μεσημέρι γιατί μόλις γυρίζω απο τη δουλειά εκτός του ότι είμαι και κομμάτια θέλει και μισή ώρα με 3/4 κούνημα και αμα μου κοιμηθεί κατα τις 4 με 1/2 μετά ξυπνάει αργά και άντε να κοιμηθούμε το βράδυ.

Αναρωτιέμαι μέχρι πότε θα τον κουνάω...

Οταν ηταν πιο μωρο δεν αντεχαμ να κανουμε τετοια πραγματα.ειχε και μια παλινδρομηση που κρατησε πολυ και δεν μπορουσαμε να μην μπουμε στο δωματιο να δουμε τι κανει γιατιυπηρχε φοβοσ να εχεικανει εμετο-πραγμα που συνεβη μια φορα...τωρα πια ειναι αργα.Ναι !παιζει με σβηστα τα φωτα.πειραζει τα παιχνιδια της,γκρεμιζει την κουνουπιερα,ακουμε ενα μωρο να μιλαει και να τραγουδαει συνεχομενα...και μετα κουραζεται και κλαιει γοερα απο τα νευρα της...δεν παλευεται.Ετσι την κοιμιζουμε εμεις...:-(Το τελειο βεβαια ειναι οτι ευτυχως δεν ξαναξυπναει για κανενα λογο μεχρι το αλλο πρωι...:-)!!!!Δεν εχω ζησει ευτηχως τα νυχτερινα ξυπνηματα.Γιαυτο και την παλευουμε ακομη...Τωρα τουλαχιστον δεν χρειζεται το τρελο κουνημα..αν κοιμοταν ομως και μονη της δεν το συζηταω...αλλα αποτο να κλαει!Γιατι το κλαμα δεν το αποφευγουμε τελικα εμεις

Το θέμα της παλινδρόμησης το αντιμετωπίσαμε και εμείς για πολύ καιρό και είχαμε άγχος το βράδυ, του είχα κλήση όμως στο στρωματάκι του ( και ακόμα την έχω ) και αυτό με καθησύχαζε λίγο. Που θα πάει κάποια στιγμή θα σου το κόψει! Πάντως να ξέρεις ποτέ δεν είναι αργά ίσα ίσα στην ηλικία που βρίσκεται τώρα μπορείς να της μάθεις την διαδικασία του σωστού ύπνου.:D

Διαφημίσεις

Εμενα ο γιος μου ειναι 12 μηνων.Καθε βραδυ ξυπναει πολλες φορες.Κατα τις 5 ομως ξυπναει και δε θελει να ξανακοιμηθει .Αυτο γινεται εδω και 5 βραδια.Μεχρι τωρα νομιζα οτι ηταν τα δοντια του γιατι τα ουλα του ειναι πολυ πρησμενα.Διαπιστωσα ομως οτι τελικα μας δουλευει κανονικα....Αποψε δεν τον πηρα στο κρεβατι μας οπως αλλες φορες ,τον σηκωσα και τον εβαλα στο παρκο του στο σαλονι.Ανοιξα και την τηλεοραση και χαζευα.Αυτος τα χασε για λιγο,μετα αρχισε να κλαιει και να απλωνει τα χερακια του να τον παρω αγκαλια.Τον αφησα 5 λεπτα .Τον βαζω στο κρεβατι κι αυτος αρχισε να γελαει.Τον ξαναβαζω στο παρκο.Παλι τα ιδια.Περνανε αλλα 5 λεπτα .τον βαζω ξανα για υπνο στην κουνια του κι επαιζε μονος του.Τελικα του εδωσα το γαλα του αφου ειχε παει 6 και μετα απο λιγο κοιμηθηκε.Το κακο ειναι οτι το στρωμα του δεν κατεβαινει και φοβαμαι να τον αφησω μονο του μην πεσει.Τι λετε?Να τον αφησω να κλαψει μπας και το κοψει,γιατι νομιζω οτι θα μας παρει εντελως τον αερα αν δεν κοπει τωρα.

Εμενα ο γιος μου ειναι 12 μηνων.Καθε βραδυ ξυπναει πολλες φορες.Κατα τις 5 ομως ξυπναει και δε θελει να ξανακοιμηθει .Αυτο γινεται εδω και 5 βραδια.Μεχρι τωρα νομιζα οτι ηταν τα δοντια του γιατι τα ουλα του ειναι πολυ πρησμενα.Διαπιστωσα ομως οτι τελικα μας δουλευει κανονικα....Αποψε δεν τον πηρα στο κρεβατι μας οπως αλλες φορες ,τον σηκωσα και τον εβαλα στο παρκο του στο σαλονι.Ανοιξα και την τηλεοραση και χαζευα.Αυτος τα χασε για λιγο,μετα αρχισε να κλαιει και να απλωνει τα χερακια του να τον παρω αγκαλια.Τον αφησα 5 λεπτα .Τον βαζω στο κρεβατι κι αυτος αρχισε να γελαει.Τον ξαναβαζω στο παρκο.Παλι τα ιδια.Περνανε αλλα 5 λεπτα .τον βαζω ξανα για υπνο στην κουνια του κι επαιζε μονος του.Τελικα του εδωσα το γαλα του αφου ειχε παει 6 και μετα απο λιγο κοιμηθηκε.Το κακο ειναι οτι το στρωμα του δεν κατεβαινει και φοβαμαι να τον αφησω μονο του μην πεσει.Τι λετε?Να τον αφησω να κλαψει μπας και το κοψει,γιατι νομιζω οτι θα μας παρει εντελως τον αερα αν δεν κοπει τωρα.

Aφου δεν κατβαινει το στρωμα ειναι πολυ επικινδυνο να τον αφησεις μονο του...ειναι επικονδυνο γενικως να κοιμαται 12 μηνων σε καγκελο που μπορεινα πηδηξει.Εμας μερικες φορες που το εκανε αυτοαπο τα δοντια της την επαιρνα στα καπακια στο κρεβατι μας για να ηρεμησει κοιμοταν και την ξαναβαζα στο δικο της η με επαιρνε ο υπνος και κοιμομασταν ολοι μαζι-το εκοψε μονη της να ξυπναει.χωρις λογω δεν σου ξυπναει-εκτως αν εχει χορτασει τον υπνο του.τι ωρα τον κοιμιζεις το βραδυ?

Στις 10.30 κανουμε μπανιο,στις 11 τρωει και στις 11.30 κοιμαται. Το μεσημερι ομως κοιμαται απο μιαμιση με 2 ωρες.

Μονο μεσημερι κοιμαται δε νομιζω οτι κοιμαται πολυ.

Τι να πω?Μερικες φορες που τον παιρνω στο κρεβατι μαζι μας δε θελει και κλαιει χειροτερα,οποτε προσπαθω να τον κοιμιζω στην κουνια του να μην τον σηκωνω καθολου.Αν τον παρω στο κρεβατι μας δε θα κοιμηθω εγω γιατι θα εχω την εννοια του.Καποια στιγμη ΕΛΠΙΖΩ να το κοψει μονος του!!!

Κι εγω πιστευω οτι ολες τις "βλακειες" θα τις σταματησουν μονα τους καποια στιγμη...:roll:....Αποψε τι μας κανει η ζουζου.κοιμαται στην αγγαλια του μπαμπα της-ςιναι το καινουριο-δεν με θελει εμενα για υπνο θαλει τον μπαμπα και μολιςτη βαζει στο κρεβατι ενω εχει κοιμηθει στην αγγαλια "πατερουλη μου"να την ξαναπαρει...τρεις φορες την εβαλε για υπνο τρεις φορες "πατερουλη μου"

ειναι ετοιμος να καταρευσειαπο τη νυστα ο κακομοιρης...Που θα παει θα κοιμηθει...

Εγώ εφάρμοσα κατά γράμμα το "Κοιμήσου παιδί μου", μετά από έναν χρόνο αυπνοίας και το έκανα και στη μικρή μου με το που έγινε 6 μηνών και τώρα όχι μόνο κοιμόμαστε αλλά ζητάνε να πάνε και για ύπνο. Το κλάμα και οι εμετοί δεν κρατάνε πάνω από 10 μέρες και αυτό ανάλογα με την ηλικία.

• 2 εβδομάδες μετά...

ο δικός μου (ενώ φανταζόμουν οτι είχαμε κάπως φτιάξει το θέμα του ύπνου) εδώ και 3-4 βράδια, ξυπνάει κατα τις 5 και μετά δεν μπορεί με τίποτα να κοιμηθεί για μια ώρα, ούτε στο στήθος, ούτε αγκαλιά στο κρεβάτι μας. Τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Νομίζω πως αν τον αφήσω να κλαίει πάνω απο 10 λεπτά (ούτε και αυτο έχω κάνει τελικά) θα ξεσηκωθεί περισσότερο και μετά θα ξημερώσουμε πια.

67d6bea5bf.png

ο δικός μου (ενώ φανταζόμουν οτι είχαμε κάπως φτιάξει το θέμα του ύπνου) εδώ και 3-4 βράδια, ξυπνάει κατα τις 5 και μετά δεν μπορεί με τίποτα να κοιμηθεί για μια ώρα, ούτε στο στήθος, ούτε αγκαλιά στο κρεβάτι μας. Τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Νομίζω πως αν τον αφήσω να κλαίει πάνω απο 10 λεπτά (ούτε και αυτο έχω κάνει τελικά) θα ξεσηκωθεί περισσότερο και μετά θα ξημερώσουμε πια.

Το ίδιο κάνει και η δική μου εδώ και καιρό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είτε στις 5 είτε στις 3. Όταν βλέπω ότι δεν έχει ύπνο παρόλες τιςπροσπάθειές μου να την βάλω να κοιμηθεί ξανά, απλά την παίρνω στο σαλόνι και την αφήνω να παίξει. Έχω πλύνει πιάτα και πιάτα στις 4 το πρωί. Μετά από ακριβώς 1,5 ώρα είναι έτοιμη να κοιμηθεί.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Μήπως όμως αυτό γίνει συνήθεια? Υποτίθεται οτι θα έπρεπε πια να ξεχωρίζουν την ώρα του ύπνου. εκτός αν τα ενοχλεί κάτι π.χ. δόντια.

Εδώ και τρείς μήνες ό,τι κάνει λέμε "Δόντια είναι..." και δόντια δεν βλέπουμε.

67d6bea5bf.png

Προσπαθώ να το κόψω αλλά κάτι συμβαίνει - δεν το έχω καταλάβει ακόμα - και ενώ τις περισσότερες φορές τη θηλάζω και ξανακοιμάται, άλλες μετά το θηλασμό, ξαγρυπνάει, ίσως την βάζω νωρίτερα από ότι πρέπει την κούνια.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...