Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ...ΕΜΕΙΣ ΑΜΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΡΥ 12ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΥΩΡΟ..ΕΚΤΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΔΟΝΤΙΑ ΚΛΠ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 18 ΜΗΝΩΝ.ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ...ΒΟΛΤΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ..ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ..ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ(ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ)ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΝΑΙ ΨΟΦΙΑ-ΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΘΑ ΤΟ ΦΑΜΕ-ΕΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑΤΙΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΠΟΤΕ!ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΠΟΤΕ..ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟ ΖΗΣΑΤΕ ΑΥΤΟ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!!ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μάλλον θα έλεγα στην κούνια γιατί απο το κρεββάτι θα κατεβαίνει εύκολα!! καλησπέρα σε όλους εμένα μου το φύλαγε που λεμε στο τρίτο μου παιδάκι τον άγγελό μου που την ημέρα είναι ένας άγγελος αλλά το βράδυ....... έλεος έχουμε να κοιμηθούμε 2,5 χρόνια ! είχε πάντα πρόβλημα με τον ύπνο έχουμε επισκεφτεί ψυχολόγο 2 φορές αλλά δυστυχώς τίποτα !!! να σημειώσω ότι δεν έχει πιπίλα ούτε κάτι άλλο να κοιμάται μαζί!!απλώς ξυπνάει και τσιρίζει κλωτσάει τα πόδια του στα κάγκελα έχω δοκιμάσει τα πάντα τον άφησα να κλαίει δεν έβγαλα άκρη στον κρεββάτι δεν τόλμησα να τον πάρω ποτέ καθώτι παλιά μαμά με ανάλογη πειρα !!βέβαια κανένα απο τα άλλα δυο μου παιδιά δεν είχε το ίδιο πρόβλημα !!δυστυχώς μας έχει γίνει τρόπος ζωής αλλά είμαστε εξαντλημένοι ειλικρινά!! θα δοκιμάσω να πάρω κι εγω τα βιβλία μήπως και καταφέρω κάτι!!άν μπορεί κάποιος να μου δώσει συμβουλή ακούω τα πάντα !!!

Πώ σοβαρά μιλάς; Και πώς ηρεμεί; Αγκαλίες, χαδάκια και τέτοια ή και πάλι συνεχίζει τις κλωτσίες;

Αλήθεια ο ψυχολόγος τί σας είπε; Πώς γίνεται βρε κορίτισα ένα παιδί να είναι ήρεμο την ημέρα και την νύχτα να αγριέυει;;;

• 3 εβδομάδες μετά...

'Εχω μία ερώτηση,η μέθοδος που αναφέρεται στο βιβλίο ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ πώς μπορεί να εφαρμοστει σε ενα μωρό 3 μηνών;Να σημειώσω οτι το συγκεκριμένο μωρό απο τη στιγμή που γεννήθηκε ήταν άυπνο.Φανταστείτε οτι η μαία που μου το έφερνε το βράδυ και τα ξημερώματα να το θηλάσω μου είχε πει να προετοιμαστώ για πολύ ξενύχτι.Ημερών ακόμα και έμενε ξύπνιο για 16 ώρες,φτάσαμε και στο νοσοκομείο για αυτον τον λόγο.

Θέλω να πώ οτι αν τον αφήνω στην κούνια του να κλαίει πως θα τον ηρεμώ αν δεν τον παίρνω αγκαλιά,αφού δεν καταλαβαίνει αν του απλά κοιμήσου και εγώ είμαι εδω!!!

z3Ehp3.png

Ειναι μικρο Δεσποινα. Θα δεις οτι με λιγο επιμονη θα το φτιαξεις το προγραμα του. Τα ιδια εκανε και η κορη μου. Ολη την ημερα κοιμοταν και το βραδυ καθοταν σερι απο της 2,50 μεχρι και της 7 το πρωι. Ποτε αλλοτε δεν εμενε ξυπνια τοσες ωρες. Σιγα σιγα το εκοψα και εδω και κανα 4μηνο το παιδι εχει προγραμμα. Θα κοιμηθει απαραιτητος 1,30 ωρα το μεσημερι 2με 3,5 και το βραδυ 8,5 κανουμε μπανιο και απευθειας νανι. Το προγραμμα αυτο το τηρισε και στις διακοπες. Στην αρχη της διαχωρισα την μερα με την νυχτα. Το πρωι μπολικο φως στο σπιτι σε αντιθεση με το βραδυ που ειχε χαμηλο φωτισμο. Μετα φτιαξαμε το προγραμμα που δεν υπαρχει περιπτωση να χαλασουμε. Οτι και να γινει θα ειμε στο σπιτι 8,5 . Λιγες ειναι οι φορες που δεν ημασταν σπιτι και μας βγηκε απο την μυτη. Α! ξεχασα να πω οτι το πρωι ξυπναμε κατα της 9,5. Το προβλημα ειναι οτι ακομα μουρμουραμε για να φαμε ενδιαμεσα. Το καλο ειναι οτι μολις φαει γυρναει την μουρη της απο την αλλη. Καποιες αλλες φορες που μπορει να εχει ξυπνησει δεν της δινουμε σημασια (περιμενει μηπως δει η εμενα η τον πατερας της ξυπιους) απλα κοιματε χωρις τιποτα.

αχ κοριτσια οπως εγραψα και σε αλλο θεμα "πως κοιμιζουμε τα μωρα μας" εμενα ο δικος μου σεχδον 1 1/2 κοιμαται με μαξιλαρι στα ποδια μου και κουνιομαστε απο 1/2 ωρα ως 3/4. Οταν κοιμηθει 10- 10 1/2 και εχει πιει το γαλα δεν ακουει τιποτα (μη χαιρεστε δεν κραταει πολυ). Μετα ομως τις 2 μπορει να ξεκινησει την γκρινια στην καλυτερη περιπτωση στις 4, αλλα αμα ξεκινησει απο τις 2 καθε μια ωρα εχουμε γκρινια. Θα σηκωθω θα του χτυπησω την πλατη και αμα κοιμηθει θεωρω πως ειμαι τυχερη αλλιως τον παιρνω στην κρεβατοκαμαρα τον βαζω στο μαξιλαρι στα ποδια μου και κουνιομαστε παλι μεχρι να κοιμηθουμε, τον πηγαινω στο κρεβατι του και αμα ξυπνησει παλι τα ιδια. Κατα τις 5-6 δεν το συζυταω θελουμε γαλα με χιλια ζορια του το καθυστερω και του το δινω κατα τις 6. Τι να πω ειναι δυσκολο παιδι στον υπνο. Ευτυχως εχει λιγο καιρο που εκοψε τον πρωινο και κοιμαται μονο το μεσημερι γιατι παλια ειχα μεγαλο προβλημα γιατι δεν κοιμοτανε το μεσημερι και αδικα τον κουνουσα....

Διαφημίσεις

εγω κοριτσια αποφασισα να ψιλοχαλαρωσω με το θεμα ΥΠΝΟΣ...Με απασχολουσε ιδιαιτερα, ετσι και πηγαινε 10 ηθελα το παιδι να κοιμαται, δεν κοιμοταν ομως και μας επαιρνε 2 ωρες για να κοιμηθουμε με αποτελεσμα να εκνευριζεται η μικρη γιατι την πιεζα να τσιτωνομαι εγω και ολοι χαλιομασταν.Δεν ειναι λεω και τοσο ζητημα ζωης και θανατου,απο την στιγμη που βλεπω οτι οταν νυσταζει γυρνα πλευρο και κοιμαται.Οποτε αφου εχει κανει το μπανιο της κατα τις 9,30 κατα τις 10 την παω στο κρεβατι μας, ξαπλωνουμε, αν δω οτι αρχιζει τα παιχνιδια την σηκωνω, στο σαλονι για παιχνιδι με τον μπαμπα και γω ψιλοδουλειες αν εχω.Μεχρι τις 11,30-12 κοιμαται. θΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΕΖΩ.Οταν ειναι πολυ κουραμενη κοιμαται και στις 9.

6bMYp2.png

εγω κοριτσια αποφασισα να ψιλοχαλαρωσω με το θεμα ΥΠΝΟΣ...Με απασχολουσε ιδιαιτερα, ετσι και πηγαινε 10 ηθελα το παιδι να κοιμαται, δεν κοιμοταν ομως και μας επαιρνε 2 ωρες για να κοιμηθουμε με αποτελεσμα να εκνευριζεται η μικρη γιατι την πιεζα να τσιτωνομαι εγω και ολοι χαλιομασταν.Δεν ειναι λεω και τοσο ζητημα ζωης και θανατου,απο την στιγμη που βλεπω οτι οταν νυσταζει γυρνα πλευρο και κοιμαται.Οποτε αφου εχει κανει το μπανιο της κατα τις 9,30 κατα τις 10 την παω στο κρεβατι μας, ξαπλωνουμε, αν δω οτι αρχιζει τα παιχνιδια την σηκωνω, στο σαλονι για παιχνιδι με τον μπαμπα και γω ψιλοδουλειες αν εχω.Μεχρι τις 11,30-12 κοιμαται. θΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΕΖΩ.Οταν ειναι πολυ κουραμενη κοιμαται και στις 9.

Εχεις δικιο σε αυτο... Και κοιμαται σερι ως το πρωι; δεν υπαρχει περιπτωση εσεις να νυσταζετε και αυτη να ειναι ακομα ντουρασελ; Κοιμαται μονη της;

Απο οτι καταλαβες ειμαι λιγο αγχωμενη το θεμα του υπνου...

egw pantws exw frikarei me ton ypno:sad:!!!den koimatai oli thn imera!!!!mono kanei pws koimatai kati 15lepta kai meta pali ta idia!!!mporei na einai poli mikro,molis 3mhnwn kai 11 imerwn alla oloi mou elegan oti twra kai kala ta mwra megalwnoun me ton ypno kai trwne kai koimountai alla egw den exw dei kati tetoio mexris stigmhs!!!

kai to vradi ksekinaei allos efialtis!apo th mia den thelw na paraponiemai,lew sinexeia ti "ftaiei kai auto to mikro" alla apo thn alli exw ginei ptwma kai den exw katholou voitheia!eleos!!!!

z3Ehp3.png

egw pantws exw frikarei me ton ypno:sad:!!!den koimatai oli thn imera!!!!mono kanei pws koimatai kati 15lepta kai meta pali ta idia!!!mporei na einai poli mikro,molis 3mhnwn kai 11 imerwn alla oloi mou elegan oti twra kai kala ta mwra megalwnoun me ton ypno kai trwne kai koimountai alla egw den exw dei kati tetoio mexris stigmhs!!!

kai to vradi ksekinaei allos efialtis!apo th mia den thelw na paraponiemai,lew sinexeia ti "ftaiei kai auto to mikro" alla apo thn alli exw ginei ptwma kai den exw katholou voitheia!eleos!!!!

Να σου φερω την κορη μου να κανουνε παρέα; Αυτο το "κοιμαται σα μωρο" δεν θα καταλαβω ποτε ποιος το εβγαλε!!!

Εβλεπα προχτες στο safe sex, σε ενα επεισοδιο με την Ν. Δραγουμη ειχαν ενα μωρο, 4-5 μηνων. Κοιμοτανε, το πηραν αγκαλια, μιλαγαν ολοι φυσικα, το φιλησαν, και το εβαλαν στην κουνια του... ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!:shock::shock: Αν το καναμε αυτο στην δικια μου της Κορεας θα ειχε γινει. Υπαρχουν τετοια παιδια;;;;

Εχεις δικιο σε αυτο... Και κοιμαται σερι ως το πρωι; δεν υπαρχει περιπτωση εσεις να νυσταζετε και αυτη να ειναι ακομα ντουρασελ; Κοιμαται μονη της;

Απο οτι καταλαβες ειμαι λιγο αγχωμενη το θεμα του υπνου...

Μια το πολυ δυο φορες την νυχτα θα ψιλοξυπνησει.Θα την παρω διπλα μου και θα αποκοιμηθει σχεδον αμεσως, μετα την ξαναβαζω στο κρεβατακι της.Κοιμαται παντα με καποιον αλλον στο κρεβατι ή εμενα ή καποια γιαγια.Σημειωση:με τις γιαγιαδες κοιμαται πιο γρηγορα!

και γω περασα περιοδο αγχους με τον υπνο, γι'αυτο αλλαξα σταση,ετσι κρινω οτι ειναι καλυτερα.Παντως αργοτερα απο τις 12 δεν κοιμαται.

ΠΧ αποψε, γυρισαμε απο εξω 10μμ, μπανιο και 10.30μμ την παω για υπνο, εκανε ζουζουνιες, την σηκωνω, την φερνω στο σαλονι παιζει με τον μπαμπα της την ξαναπαω για υπνο 11μμ,παλι τα ιδια, την σηκωνω, παιχνιδι με τον μπαμπα για λιγο, την ξαναπαω 11.20μμκαι....11.29 νανι.Τοποθετηση στο κρεβατι της, free time για την μαμα!!!

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστω για τις απαντησεις γιατι τωρα τελευταια κατι εχει το μωρο μου και αποσυντονιστηκε εντελως πανω που πηγαινε να φτιαξει. Θα τον βρουμε τον δρομο μας κι εμεις, σιγα-σιγα...

Ευχαριστω για τις απαντησεις γιατι τωρα τελευταια κατι εχει το μωρο μου και αποσυντονιστηκε εντελως πανω που πηγαινε να φτιαξει. Θα τον βρουμε τον δρομο μας κι εμεις, σιγα-σιγα...

ναι αυτο στο λεω με σιγουρια...ως πιο παλια!!!!

6bMYp2.png

Kαλημερα κοριτσια, καλο μηνα, να σας πω οτι καταλαβαινω τις μαμαδες που εχουν παιδακια που δεν κοιμουνται θα ειναι λιγο γιατι και εγω τα περναω:(, η κορη ειναι 17 μηνων και μεχρι τωρα δεν κοιματε στην κουνια της, προσπαθησαμε ολες τις τεχνικες αλλα τιποτα μεχρι και ενα βιβλιο με θεμα τον υπνο διαβασαμε , 5 μερες κοιμηθηκε στην κουνια της:mrgreen: και μετα παλι τα ιδια:? , με εχει φαει το ξενυχτη και το πρωι δουλευω, δεν ξερω τι σημαινει πια υπνος, και το καλο ειναι οτι στο κρεβατι μας κοιματε αλλα δεν κοιμομαστε εμεις γιατι κανει ατσαλο υπνο:confused:, εχετε καμια ιδεα?? ολες αποδεκτες!!!!!!!

ΕΙΣΑΙimage.php?type=sigpic&userid=18571&dateline=1250847646 ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια καλησπερα. εχω ενα κοριτσακι 12 μηνων. ειχαμε εχθες γενεθλια. το προβλημα ειναι οτι για να κοιμηθει θελει κουνημα, και δεν ξερω πως να της το κοψω. θα σταματησει μονη της? εχω προσπαθησει να την αφησω μετα το ταισμα την κουνια της μονη της αλλα κλαιει, με αποτελεσμα μετα να ξαγρυπναει. και δεν θελω με τιποτα να την παρω στο κρεββατι μας. εσεις τι κανατε με τα ζουζουνια σας?

url=http://lilypie.com]d9cfp2.png[/url]

[u4Ft1p2.png

κοριτσια καλησπερα. εχω ενα κοριτσακι 12 μηνων. ειχαμε εχθες γενεθλια. το προβλημα ειναι οτι για να κοιμηθει θελει κουνημα, και δεν ξερω πως να της το κοψω. θα σταματησει μονη της? εχω προσπαθησει να την αφησω μετα το ταισμα την κουνια της μονη της αλλα κλαιει, με αποτελεσμα μετα να ξαγρυπναει. και δεν θελω με τιποτα να την παρω στο κρεββατι μας. εσεις τι κανατε με τα ζουζουνια σας?

Χρονια σας Πολλα!!!!...Παρτην στο κρεβατι σου και κοιμηθητε παρεα.Δεν θα ΚΑΛΟΜΑΘΕΙ.Μολις κοιμηθει την πας στο κρεβατακι της.Εγω αυτο κανω απο 9 μηνων, μεχρι τοτε κουναγα και γω.Επαναλαμβανω: δεν καλομαθαινει, ουτε θα θελει μετα να κοιμαται στο κρεβατι σου. Το αλλο: Ξαπλωσε στο κρεβατι σου μαζι της, εσυ ανασκελα και αυτη ανασκελα πανω σου και κουνα την.

6bMYp2.png

Εγω κοριτσια μετα απο 6 μηνες στο κρεβατι μας αποφασισα να την βαλω στο δικο της.Αλλα που;; Στρωματσαδα κατω ! Μια χαρα ! Την θηλαζω κοιμαται κ επιτελους κοιμομαστε κ εμεις.

Φυσικα θα ξυπνησει τουλαχιστον 2 φορες πηγαινω κ αν δε με παρει ο υπνος ενω θηλαζει γυρναω στο δικο μας.Στην κουνια δεν την εβαλα γιατι δεν εχω καταφερει μεχρι τωρα να την σηκωσω χωρις να ξυπνησει.Μολις περπατησει θα της παρω κανονικο κρεβατι με προστατευτικο καγκελο γιατι κανει πολυ ανησυχο υπνο.Απο οτι βλεπω παλι καλα που θηλαζει ακομα.Μεσα σε μιση ωρα εχει κοιμηθει κ το βραδυ σε 5 λεπτα.Εχουμε κ τα τυχερα μας !

Μεσα σε μιση ωρα εχει κοιμηθει κ το βραδυ σε 5 λεπτα.Εχουμε κ τα τυχερα μας !

Aχ,αυτό πώς το λές έτσι απότομα....Μου μπήγεις μαχαίρι στην καρδιά...:DΚάτω από μισή ώρα ποτέ δεν αποκοιμιέται,έχει περάσει και 1 1/2 ώρα για να ξανακοιμηθεί..Με σκοτώνει αυτό,κούνα,κούνα,κούνα,τα χεράκια μου...:(:(:(

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

η κόρη μου από ημερών που ήταν ήθελε αγκαλιά για να κοιμηθεί. προσπάθησα να μην το συνηθίσει, αλλά δεν κοιμόταν αλλιώς. ακόμη και τώρα που είναι 3,5 χρονών με θέλει κοντά της για να κοιμηθεί. καλοί οι κανόνες και οι συμβουλές από τους ειδικούς αλλά πιστεύω ότι σε οδηγεί το μητρικό ένστικτό σου και το παιδί. αφού αυτό θέλει και χρειάζεται, εγώ γιατί στο κάτω κάτω να της το στερήσω;

Εγώ έχω ένα κοριτσάκι 22 ημερών και απο τις πρώτες μέρες αργεί πολύ να κοιμηθεί το βράδυ.Ενώ όλη τη μέρα είμαστε μια χαρά,κοιμάται μετά το φαγητό σχεδόν πάντα και γενικά δεν πολυγκρινιάζει,απο τις 10 το βράδυ και μετά μέχρι τις 2 περίπου έχουμε ζήτημα..

Την θηλάζω και όση ώρα και να την αφήσω στο στήθος δεν της φτάνει,μόλις την αφήσω στην κούνια,κλαίει γοερά,της δίνω συμπλήρωμα 60 ml και σταματάει για λίγο ,μετά ξανααρχίζει.Την προηγούμενη εβδομάδα που δοκίμασα να της δώσω κι άλλα 30 ml ενώ τα ήπιε με λαιμαργία μετά έκανε εμετό,΄και ο γιατρός μου είπε οτι το στομαχάκι της δεν χωρούσε τόση ποσότητα ακόμα,γι αυτό.

Τώρα της δίνω πιπίλα,ξεχνιέται πιπιλίζοντάς την(με το μάτι γαρίδα βέβαια),αλλα μόλις της φύγει απο το στόμα ξεκινάει πάλι μέχρι να της την ξαναδώσω!Αν την κρατήσει για αρκετή ώρα,κάποια στιγμη αποκοιμιέται.

το πρωί ξυπναει κατά τις 7,την θηλάζω για λίγο και αποκοιμιέται στο κρεββάτι μαζί μου,μέχρι τις 10 ή 11!:P

Πώς γίνεται αυτό;Υπάρχει περίπτωση να την πιάνει πέινα μόνο κάθε βράδυ;τί άλλο να της φταίει;Τί να κάνω να αλλάξω αυτό το πρόγραμμα;:confused:

Εγώ έχω ένα κοριτσάκι 22 ημερών και απο τις πρώτες μέρες αργεί πολύ να κοιμηθεί το βράδυ.Ενώ όλη τη μέρα είμαστε μια χαρά,κοιμάται μετά το φαγητό σχεδόν πάντα και γενικά δεν πολυγκρινιάζει,απο τις 10 το βράδυ και μετά μέχρι τις 2 περίπου έχουμε ζήτημα..

Την θηλάζω και όση ώρα και να την αφήσω στο στήθος δεν της φτάνει,μόλις την αφήσω στην κούνια,κλαίει γοερά,της δίνω συμπλήρωμα 60 ml και σταματάει για λίγο ,μετά ξανααρχίζει.Την προηγούμενη εβδομάδα που δοκίμασα να της δώσω κι άλλα 30 ml ενώ τα ήπιε με λαιμαργία μετά έκανε εμετό,΄και ο γιατρός μου είπε οτι το στομαχάκι της δεν χωρούσε τόση ποσότητα ακόμα,γι αυτό.

Τώρα της δίνω πιπίλα,ξεχνιέται πιπιλίζοντάς την(με το μάτι γαρίδα βέβαια),αλλα μόλις της φύγει απο το στόμα ξεκινάει πάλι μέχρι να της την ξαναδώσω!Αν την κρατήσει για αρκετή ώρα,κάποια στιγμη αποκοιμιέται.

το πρωί ξυπναει κατά τις 7,την θηλάζω για λίγο και αποκοιμιέται στο κρεββάτι μαζί μου,μέχρι τις 10 ή 11!:P

Πώς γίνεται αυτό;Υπάρχει περίπτωση να την πιάνει πέινα μόνο κάθε βράδυ;τί άλλο να της φταίει;Τί να κάνω να αλλάξω αυτό το πρόγραμμα;:confused:

Καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι! Εσύ βρε γλυκιά μου περιμένεις να φτιάξει πρόγραμμα 22 ημερών βρεφάκι? Τα νεογέννητα μωράκια πρέπει να τρώνε κάθε 2,5- 3 ώρες γιατί είναι στην φάση που αναπτύσσονται ραγδαία.Συνήθως μετα τον 3ο μήνα μπαίνουν σε πρόγραμμα τα περισσότερα μωράκια.Μπορεί να έχει κολικούς. Δοκίμασε να της βάλεις μουσικούλα, ξέρεις από τα περιστρεφόμενα παιχνιδάκια, ηρεμούν πολύ.

Πάντως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να της φτιάξεις πρόγραμμα, κάνε λίγο υπομονή γιατί αν έχει κολικούς κάποια στιγμή θα περάσουν και θα ηρεμήσει.

Επίσης ρώτα τον παιδίατρο αν μπορείς να της βάζεις στο γάλα ρόφημα βοτάνων της ΚΙΝΤΕΡΤΕ το βράδυ αλλά είναι πολύ μικρό ακόμα το μωράκι σου και μπορεί να σου πεί όχι, ρώτα όμως γιατί μερικοί το προτείνουν. Εμείς όταν του βάζαμε ηρεμούσε αρκετα.

Καλά κουράγια!

Λοιπόν κορίτσια θα σας πώ κάτι, ο Δημητράκης μου από 7 μηνών μέχρι 15 μηνών περίπου μου είχε βγάλει το λάδι, ξυπνούσε τα βράδια γύρω στις 3 φορές. Τον κρατούσα στην αγκαλιά μου χωρίς κουνήματα και περίμενα να κοιμηθεί.

Απλά περίμενα, και μια ώρα πολλές φορές! Μόλις τον ακουμπούσα στην κούνια του με το που γύριζα να φύγω έκλαιγε ασταμάτητα. Αυτό γινόταν πάντα.Μόλις τον έπαιρνα αγκαλιά σταματούσε.

Εφάρμοσα λοιπον την τεχνική του ελεγχόμενου κλάματος όπως την διάβαζα από από το βιβλίο της νταντάς πρώτων βοηθείων και από τότε σώθηκα! Ξερω οτι κάποιες κοπέλες δεν μπορούν να βλέπουν το μωρό τους να κλαίει αλλά πιστέψτε με ότι σε 2 -3 μέρες το πρόβλημα λύνεται μια και καλή! Εγώ μια φορά το εφάρμοσα και μου τα έκοψε όλα.

Τώρα τον βάζω για ύπνο στις 21:00 και ξυπάνει στις 8:00 το πρωί χωρίς να ξυπνάει καθόλου την νύχτα. 20:20 περίπου τον προειδοποιώ¨¨Δημητράκη μου σε 10 λεπτά θα κάνουμε μπάνιο και μετά νάννακι εντάξει? ΄΄8:30 του λέω πάμε να κάνουμε μπάνιο και μετά νάνι? και μου δίνει από μόνος του χεράκια .Τον κάνω μπάνιο,πίνει το έλαχιστο γάλά που πίνει κάθε φορά, του λέω ΄΄καληνύχτα αγάπη μου, όνειρα γλυκά! και κοιμάται σαν πουλάκι!

Του έφτιαξα επιτέλους ένα πολύ καλό πρόγραμμα και ειλικρινά θα είχα εφαρμόσει την παραπάνω τακτική πολύ πιο νωρίς, αν δεν είχα πρόβλημα με τον άντρα μου στο θέμα του κλάματος. Όταν απόφάσισα να το κανω του είχα πεί να λείπει από το σπίτι. Και εγώ στενοχωριόμον πάρα πολύ όταν έκλαιγε αλλά δεν πήγαινε άλλο!

Μπραβο G.STONE! Θέλει επιμονή και υπομονή!

Εμενα κοιμάται συνεχόμενα από 2,5 μηνών και από 6μηνών τη βάζω στο κρεββάτι της μεσημερι και βράδυ και φεύγω. Βέβαια ακολουθώ μια καθημερινή ρουτίνα, με μπάνιο και γάλα και από 6 μηνών δεν την κοίμησα ποτέ έξω σε καρότσι. Στερήθηκα καφέδες και εξόδους αλλά είναι στρωμένο το παιδί και έχει μάθει να κοιμάται μόνη της. Μπορεί καμιά φορά να κλάψει αλλά την αφήνω ή τώρα που μεγάλωσε της εξηγώ ότι όλοι κάνουμε νάνι και απαριθμούμε όλους τους συγγενεις έναν έναν. Έχει μάθει και κοιμάται έτσι και όταν την αφήνω στη μαμά μου ή με την κυρία που την προσέχει τα πρωινά.

Ευτυχώς που την έστρωσα γιατί τώρα που θα έρθει το δεύτερο δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω να τις έχω στο ίδιο δωμάτιο

Πάντως έχω πολλές φίλες με παρόμοιες δυσκολίες και σας καταλαβαίνω. Είμαι και εγώ της άποψης ότι από 6-7 μηνών και πάνω δεν πειράζει αν κλάψουν. Πιο μικρή δεν την άφηνα καθόλου να κλάψει αλλά δεν την πήρα ούτε μια φορά στο κρεββάτι μου. Πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να μάθει να αποκοιμιέται μόνο του και για αυτό το προσπάθησα.

Καλη τύχη και καλή ξεκόύραση σε όλες. Που θα πάει, θα μεγαλώσουν τα σκασμένα!

A6s2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...