Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χατζηραφαήλ Βασιλική (ρομποτική χειρουργική )

Skybeam

Recommended Posts

η φίλη μου ταλαιπωρείται χρόνια με φοβερά πρβλήματα έχει κάνει πολλές επεμβάσεις και αφού έφτασε στο αμην κορυφαίοι γιατροί της είπαν ότι είναι καταδικασμένη και η μόνη λύση ήταν η λοηκή αφαίρεση. Βρήκε μετά από έρευα την συγκεκριμένη γιατρό και της αφαίρεσε με ρομπότ ινομυώματα από το ενδομήτριο. Πηγαίνει πολύ καλά. Την θεωρεί σωτήρεα της και είναι πολύ ευχαριστημένη. Νομίζω είναι ειδικευμένη σε δύσκοα με ρομποτική χειρουργική καθώς απ' ότι έχω δει στο βιογραφικό έχει εκπαιδευτεί στο εξωτερικό πάνω στο ρομπότ. Δεν ξέρω εαν υπάρχει στην Ελλάδα άλλος γυναικολόγος τον μόνο που είχα δει μια φορά στη ν τηλεοραση ήταν τον Καπετανάκη που έκανε αναίμακτη αφαιρεση μήτρας στο Υγεία με το ρομπότ.

k4xS.jpg

Διαφημίσεις

Eυχαριστώ! Έχω ένα θέμα με τη νάρκωση, γιατί θα μου κάνει και υστεροσκόπηση ταυτόχρονα. Τρεις ώρες νάρκωση θα χαζέψω τελείως, είμαι που είμαι!:(:(:(

it's never too late to start all over again

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ έμεινα 4 ώρες στο χειρουργείο!! Δεν χάζεψα περισσότερο (ίσως να μην υπάρχει περιθώριο βέβαια :-D:-D)

Άντε να τελειώνεις, να κάνεις διακοπές το καλοκαιράκι λιγάκι ξένοιαστη :cool:

Εγώ έμεινα 4 ώρες στο χειρουργείο!! Δεν χάζεψα περισσότερο (ίσως να μην υπάρχει περιθώριο βέβαια :-D:-D)

Άντε να τελειώνεις, να κάνεις διακοπές το καλοκαιράκι λιγάκι ξένοιαστη :cool:

:D:D γι' αυτό το λέω, γιατί για μένα δεν υπάρχει σίγουρα περιθώριο!!!:P Τέσσερεις ώρες, ε? Οπότε μαζί με την υστεροσκόπηση που θέλει να μου κάνει... ξεφύγαμε σε ώρες:( Άντε να τελειώνω, μόνο η ψυχή μου το ξέρει πόσο θέλω!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
:D:D γι' αυτό το λέω, γιατί για μένα δεν υπάρχει σίγουρα περιθώριο!!!:P Τέσσερεις ώρες, ε? Οπότε μαζί με την υστεροσκόπηση που θέλει να μου κάνει... ξεφύγαμε σε ώρες:( Άντε να τελειώνω, μόνο η ψυχή μου το ξέρει πόσο θέλω!

Έμεινα 4 ώρες στο χειρουργείο γιατί, όπως μου είπαν, ήταν δύσκολη η θέση που βρισκόταν το ινομύωμα. Μην θεωρείς ότι είναι αυτός ο συνήθης χρόνος και τρομάζεις. Μπορεί να κάνεις πολύ λιγότερο.

Και ένα κομματάκι άσχετο σχόλιο, είχα πει ότι τώρα που έκανα την επέμβαση και έχω τις μικρές κόκκινες γραμμούλες στην κοιλιά, θα πρέπει να κάνω λίγη δίαιτα και ίσως πολύ γυμναστική ώστε να ισοφαρίσω την αισθητική ας πούμε εε βλάβη (καλά υπερβάλω δεν είναι και τίποτα σοβαρό). Μέχρι στιγμής έχω κάνει γυμναστική μόνο στο στομάχι μου, κυρίως αυξάνω την ελαστικότητα του. Τρια κιλά πάνω.. Ντροπή και αίσχος.. (Δευτεριάτικες τύψεις :-D)

Καλά βρε μην αγχώνεσαι! Εγώ έχω ολόκληρη τομή καισαρικής από το παλιό ανοιχτό χειρουργείο και σχεδόν δεν φαίνεται πια. Είμαι σίγουρη ότι κι αυτά θα φύγουν (πόσα σήμάδια ακόμα Θεέ μου!:))

• 2 εβδομάδες μετά...

Νά'μαι κι εγώωωωωωωω! Eυάκι σε πέρασα, 5 ώρες περίπου ήταν το δικό μου (έκανα βέβαια και υστεροσκόπηση και λύση συμφήσεων). Όλα πήγαν καλά... ένας μήνας αποχή, πέντε μήνες προσοχή και μετά στον αγώνα:)

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια! Διάβασα ότι κάποιες από εσάς έχουν κάνει αφαίρεση ινομυωμάτων με ρομποτική χειρουργική με τη Χατζηραφαήλ και είναι ευχαριστημένες. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχω κι εγώ ένα ινομύωμα 3,5 εκατοστών, το οποίο -όπως μου είπε η γυναικολόγος που πήγα- πρέπει να αφαιρεθεί με κανονική εγχείρηση (όχι λαπαροσκοπικά) έπειδή βρίσκεται σε δύσκολη θέση (ενδοτοιχωματικό, εφάπτεται του ενδομητρίου).

Έχω πανικοβληθεί ελαφρώς λόγω των συμπτωμάτων που έχουν αρχίσει ήδη (έντονοι πόνοι, αναιμία), αλλά περισσότερο στην ιδέα του ανοιχτού χειρουργείου και όσων αυτό συνεπάγεται, γι'αυτό ψάχνω εναλλακτικές λύσεις. Η ρομποτική φαίνεται καλή λύση, αν δεν είναι εξωφρενικά ακριβή βέβαια... Έχει κάποια υπόψη της πού περίπου κυμαίνεται το κόστος αυτής της εγχείρησης; Τα ταμεία καλύπτουν τίποτα; Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη! Σας ευχαριστώ πολύ!

Γειά σας κορίτσια, και εγώ μια απ'τα ίδια, περιπου 6 εκατοστά, και σε ένα μήνα περίπου θέλω να πάω για ρομποτική αφαίρεση. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια απο σας για το κόστος και αν τα ταμεία καλύπτουν τίποτα. Ευχαριστώ πολύ.

Ελ!:cool:

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν είμαι βέβαια γιατρός, αλλά μετά από όλη την έρευνα που έκανα στην προσπάθεια μου να μάθω τι είναι αυτό το ινομύωμα που είχα και πως μπορώ να απαλλαχθώ από αυτό :) ανακάλυψα ότι αν και η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών στην Ελλάδα προτιμούν να αφαιρούν τα ινομυώματα με ανοιχτό χειρουργείο, στο εξωτερικό η ρομποτική χειρουργική θεωρείται συνηθισμένη διαδικασία για τέτοιες επεμβάσεις. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι απλά οι Έλληνες γιατροί με τη γνωστή ευαισθησία που τους διακρίνει (προσωπική μου άποψη) απλά αποφεύγουν την επιμόρφωση και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ξεπερασμένες μεθόδους.

Διαφημίσεις

Σωστό είναι αυτό που λες. Επίσης πολλοί είναι αρκετά μεγάλοι (άνω των 55) οπότε δεν έχουν καμία διάθεση να κάτσουν να εξειδικευτούν σε κάτι καινούργιο.

Στο εξωτερικό η ρομποτική συνηθίζεται επίσης και για επεμβάσεις προστάτη, καθώς και στην καρδιοχειρουργική.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια συμφωνω απόλυτα με αυτά που λέτε, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ! Και αφού υπάρχει ας ανοίξουμε τα μάτια μας! Εγώ θα την κάνω σίγουρα, απλά ενημερώθηκα οτι πρέπει να κάνω κάποια διαδικάστικά με το Ικα :-( ! Τελικά θα την κάνω στην Ευρωκλινική. Με ενημέρωσε ο γιατρός οτι εκεί έχουν το καινούργιο ρομποτικό σύστημα και είναι καλύτερα για μένα να την κάνω εκεί! Έχετε καμιά άποψη για την ευρωκλινική?

Ελ!:cool:

Eγώ έχω κακή εμπειρία στην ευρωκλινική από επιπλοκές μετεγχειριτικές δικού μου ανθρώπου. Αλλά η περίπτωση αυτή αφορά καρδιοχειρουργική, οπότε καμία σχέση. Καλή επιτυχία!

• 7 months later...

Γειά σας κορίτσια, έχω δυο ινομυώματα, το μεγαλύτερο καπου στα 8 εκατοστά και το άλλο γύρω στα 6εκ.

Σκέφτομαι για ρομποτική αφαίρεση( το ψάχνω ακόμα, πολλές οι γνώμες των γιατρών).

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια απο σας για το κόστος και αν τα ταμεία καλύπτουν κάτι από τα έξοδα.

Όποια πληροφορία καλοδεχούμενη!

Ευχαριστώ πολύ

Εγώ για το δικό μου (7εκ) κατέληξα στην απλή λαπαροσκόπηση έπειτα από επισκέψεις σε πολλούς γιατρούς. Με τη ρομποτική το χειρουργείο κρατάει περισσότερο και άρα παίρνεις περισσότερη νάρκωση και οι οπές που γίνονται για να περάσσει το εργαλείο είναι λίγο μεγαλύτερες και σε λίγο πιο κεντρικά σημεία της κοιλιάς απ'ότι με την απλή λαπαροσκόπηση. Επίσης στη ρομποτική ο γιατρός χειρουργεί από απόσταση σε κονσόλα αλλά πάλι χρειάζονται άτομα απο πάνω σου και ίσως αυτό αυξάνει τα έξοδα χειρουργείου. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι και η ρομποτική λαπαροσκόπηση είναι στην ουσία. Αν έχεις ιδιωτική ασφάλιση τα καλύπτει πάντως νομίζω και για τη ρομποτική, πάντα ανάλογα με το συμβόλαιό σου.

• 11 months later...

Επαναφερω το θεμα της κας Χατζηραφαηλ γιατι ψαχνω γυναικα γυναικολογο. Διαβασα πιο πανω εξαιρετικα πραγματα για την για τρο αλλα θα ηθελα να μαθω αν καποια κοπελα ξερει απο χρηματα τι γινεται? Ποσο κοστιζει μια επισκεψη για τεστ παπ η' στις επισκεψεις για εγκυμοσυνη υπερηχους κτλ? Σε πιο μαιευτηριο ειναι και η αμοιβη της περιπου για τοκετο? Ευχαριστω.

Επαναφερω το θεμα της κας Χατζηραφαηλ γιατι ψαχνω γυναικα γυναικολογο. Διαβασα πιο πανω εξαιρετικα πραγματα για την για τρο αλλα θα ηθελα να μαθω αν καποια κοπελα ξερει απο χρηματα τι γινεται? Ποσο κοστιζει μια επισκεψη για τεστ παπ η' στις επισκεψεις για εγκυμοσυνη υπερηχους κτλ? Σε πιο μαιευτηριο ειναι και η αμοιβη της περιπου για τοκετο? Ευχαριστω.

Καλησπερα gogobaby, δεν εχω ακομη εμπειρια απο τη συγκεκριμενη γιατρο, αυτες τις μερες θα κλεισω ραντεβου μαζι της για μια λαπαροσκοπικη επεμβαση που θελω να κανω, και να δω τι γνωμη της. Ξερω ομως οτι ειναι στην Ευρωκλινικη διευθυντρια του τμηματος ενδοσκοπισης και συνεργαζεται με Λευκο Σταυρο και ΜΗΤΕΡΑ! Ακουγεται παντως οτι ειναι πολυ καλή και προσιτη γιατρος!

Στο site της υπάρχουν τα τηλέφωνα, όπου μπορείτε να ρωτήσετε το κόστος της επίσκεψης και τεστ Παπ.

skybeamουλα, που εισαι, τι κανεις κοριτσακι?? Εσυ σε τι φαση εισαι?

Πειστηκα κι εγω και θα παω σ'αυτην. Βεβαια το τι χειρουργια βλεπω καθε βραδυ στον υπνο μου δε λεγεται. Λιγο ακομα και αν ειχα τα εργαλεια θα την εκανα μονη μου την επεμβαση!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...