Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χατζηραφαήλ Βασιλική (ρομποτική χειρουργική )

Skybeam

Recommended Posts

Παιδί μου μην αγχώνεσαι!!! Η ρομποτική είναι ό,τι πιο εύκολο για τον ασθενή. Κοιμάσαι καλά μετά την εγχείρηση γιατί μια μαστούρα την έχεις, αλλά αναρρώνεις στο πι και φι!

[καλά είμαι από υγεία, επιτέλους! Ξαναβγαίνουν βέβαια τα ρημαδοϊνομυώματα, αλλά κάνω πως δεν τα βλέπω προς το παρόν...]

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Παιδί μου μην αγχώνεσαι!!! Η ρομποτική είναι ό,τι πιο εύκολο για τον ασθενή. Κοιμάσαι καλά μετά την εγχείρηση γιατί μια μαστούρα την έχεις, αλλά αναρρώνεις στο πι και φι!

[καλά είμαι από υγεία, επιτέλους! Ξαναβγαίνουν βέβαια τα ρημαδοϊνομυώματα, αλλά κάνω πως δεν τα βλέπω προς το παρόν...]

Ξαναβγηκαααανννν???? Τι λες τωρα? Και μιλας στον πληθυντικο βλεπω.....!!!! Μεγαλα, μικρα τι ακριβως? Δηλαδη παλι πρεπει να κανεις επεμβαση? Οχι ρε γ%μ&*ο!!!!

Εγω θα ρωτησω για ρομποτικη και για λαπαροσκοπικη επεμβαση, και αναλογα τα οικονομικα θα προχωρησω. Βλεπεις δεν εχω ιδιωτικη ασφαλεια και δυσκολοι καιροι για πριγκιπες.. Ασε που φοβαμαι τη ναρκωση γιατι καπνιζω ενα πακετο και, τη μερα. Παντως μια διαθηκη θα την κανω, να υπαρχει ρε παιδι μου......

Kόψε το τσιγάρο από τώρα αν είναι να κάνεις ρομποτική! Μετράει πολύ στο ρομποτικό χειρουργείο, θα βάλουν πνευμονολόγο να σε δει κι εμένα με μάλωσε πολύ άσχημα, παραλίγο να μην δεχτεί να το κάνω! Άντε και μην ακούω χαζά περί διαθήκης!

Για το θέμα της αμοιβής της γιατρού, μίλησέ της, μήπως το διακανονίσετε αλλιώς.

[Μικρά είναι ακόμα, ευτυχώς! Ινομυώματα θα μου εμφανίζονται μέχρι τελικής πτώσης, απ' ό,τι έχω καταλάβει, και τα έχω αφαιρέσει τρεις φορές ήδη! :(]

Kόψε το τσιγάρο από τώρα αν είναι να κάνεις ρομποτική! Μετράει πολύ στο ρομποτικό χειρουργείο, θα βάλουν πνευμονολόγο να σε δει κι εμένα με μάλωσε πολύ άσχημα, παραλίγο να μην δεχτεί να το κάνω! Άντε και μην ακούω χαζά περί διαθήκης!

Για το θέμα της αμοιβής της γιατρού, μίλησέ της, μήπως το διακανονίσετε αλλιώς.

[Μικρά είναι ακόμα, ευτυχώς! Ινομυώματα θα μου εμφανίζονται μέχρι τελικής πτώσης, απ' ό,τι έχω καταλάβει, και τα έχω αφαιρέσει τρεις φορές ήδη! :(]

Καπνιστρια φανατικη κι εσυ? Καταλαβα. Και τι σου εκαναν, σου εβαλαν μασκα οξυγονου ή απλα το εκοψες καποιο διαστημα πριν και καθαρισες καπως? Μετα με τη ναρκωση ειχες προβλημα εξαιτιας του τσιγαρου? Πχ εμετους ή βηχα?

Το έκοψα μετά τον προεγχειρητικό έλεγχο (3 μέρες πριν το χειρουργείο) και μου έδωσαν ένα σπρέι να κάνω εισπνοές (πανάκριβο το ρημάδι!). Όλα καλά, κανένα πρόβλημα μετά το χειρουργείο (και καπνίζω 1-1,5 πακέτο τη μέρα). Ε, εντάξει, ο εμετός είναι συνηθισμένο φαινόμενο μετά από τη νάρκωση, δεν το γλίτωσα αυτό. Όμως μη φοβάσαι, απλά περιόρισέ το αρκετά, ήδη από τώρα... ;)

Διαφημίσεις

Το έκοψα μετά τον προεγχειρητικό έλεγχο (3 μέρες πριν το χειρουργείο) και μου έδωσαν ένα σπρέι να κάνω εισπνοές (πανάκριβο το ρημάδι!). Όλα καλά, κανένα πρόβλημα μετά το χειρουργείο (και καπνίζω 1-1,5 πακέτο τη μέρα). Ε, εντάξει, ο εμετός είναι συνηθισμένο φαινόμενο μετά από τη νάρκωση, δεν το γλίτωσα αυτό. Όμως μη φοβάσαι, απλά περιόρισέ το αρκετά, ήδη από τώρα... ;)

Αααα και κατι αλλο. Πηρα τηλ στο Λευκο Σταυρο και μου ειπαν οτι δεν γινεται η επεμβαση πια ρομποτικα, πηρα και στο Μητερα και μου ειπαν το ιδιο, μονο λαπαροσκοπικα πια και οτι η Χατζηραφαηλ ειναι εξωτερικη συνεργατης τους. Τη Δευτερα θα παρω και στην Ευρωκλινικη να δω τι παιζει!

Αααα και κατι αλλο. Πηρα τηλ στο Λευκο Σταυρο και μου ειπαν οτι δεν γινεται η επεμβαση πια ρομποτικα, πηρα και στο Μητερα και μου ειπαν το ιδιο, μονο λαπαροσκοπικα πια και οτι η Χατζηραφαηλ ειναι εξωτερικη συνεργατης τους. Τη Δευτερα θα παρω και στην Ευρωκλινικη να δω τι παιζει!

Εξωτερική συνεργάτης είναι η Χατζηραφαήλ, πραγματικά. Αλλά μου κάνει εντύπωση που σου είπαν ότι δεν γίνεται πια ρομποτικά, απίστευτο! [στην Ευρωκλινική γίνεται σίγουρα]. Κρίμα πάντως που δεν γίνεται πλέον στον Λευκό, ήταν κάπως οικονομικά τα πράγματα εκεί...

Και ενημερωνω... στην Ευρωκλινικη μου ειπαν λαπαροσκοπικη επεμβαση 2000 ευρω η δικια μου συμμετοχη + τα υπολοιπα καλυψη του εοπυυ, και ρομποτικη 4000 ευρω η συμμετοχη μου + τα υπολοιπα καλυψη του εοπυυ. Αυτα ειναι της κλινικης, της γιατρου και του αναισθησιολογου δεν ηξεραν να μου πουν, πρεπει να μιλησω με τη γιατρο!! Επισης μου ειπαν οτι η Χατζηραφαηλ χειρουργει μονο στην Ευρωκλινικη και πουθενα αλλου!! Παραξενο μου ακουγεται αυτο, αφου στην ιστοσελιδα της λεει και Λευκο Σταυρο και Μητερα!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Μηπως ξερετε αν η χατζηραφαηλ χειρουργει και λαπαροσκοπικα ή προωθει μονο τη ρομποτικη χειρουργικη? Εχω κλεισει ραντεβου μαζι της και θα ηθελα να ειμαι προετοιμασμενη. Μια κοπελια απο το φορουμ που την πηρε τηλεφωνο ρωτωντας λεπτομεριες την απετρεψε απο την απλη λαπαροσκοπιση και της εδωσε να καταλαβει οτι προωθει τη ρομποτικη! Αν εχετε εμπειρια θελω την αποψη σας γιατι ανεβαινω Αθηνα αυριο και θελω να ειμαι προετοιμασμενη!

Διαφημίσεις

Απ' ό,τι ξέρω, χειρουργεί και λαπαροσκοπικά. Προτιμάει την ρομποτική γιατί έχει με αυτό τον τρόπο έχει τρισδιάστατη εικόνα ενώ στη λαπαροσκοπική χειρουργική η κάμερα που μπαίνει στο σώμα δείχνει μόνο δύο διαστάσεις.

Κοριτσια τα νεα απο την Χατζηραφαηλ.......... τελικα ειναι παρα πολυ συμπαθητικη, γλυκια και ξερει να σε ξεαγχωνει. Δεν θελει να κανω αφαιρεση του ινομυωματος ακομη και με ενθαρρυνει να συνεχισω προσπαθεια για παιδακι πρωτα, (αφου κανω καποιες εξετασεις πρωτα που επρεπε να εχουν γινει ουτως ή αλλως) και μετα ασχολουμαστε με το ινομυωμα. Μου αρεσε παρα πολυ, συνεχιζω μαζι της και βλεπουμε!!!! Α και επισης εχει πολυ λογικη αμοιβη, πολυ καλυτερη απο καποια απλα γιατρουδακια της επαρχιας που σου το παιζουν φοστηρες. Την προτεινω ανεπιφυλακτα:)

• 2 months later...

Κορίτσια καλημέρα,

έχω ένα πρόβλημα διαφορετικό από το δικό σας αλλά σοβαρό και είμαι στην αναζήτηση γυναικολόγου. Πείτε βρε κορίτσια ποια είναι αυτή η λογική τιμή της επίσκεψης γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι..

T5Zop3.png

• 7 months later...
Καλησπέρα σε όλους0

θα ήθελα να ρωτήσω επειδή είμαι εν όψει μιας χειρουργικής επέμβασης αφαίρεσης ινομυωμάτων ποιά είναι η καλύτερη επεμβατική μέθοδος η απλή λαμπαροσκόπηση ή η ρομποτική χειρουργική και πως εξασφαλίζω το σωστό τρόπο (εννοώ ο κάθε γιατρός προτείνει το δικό του). Έχει κάνει κάποια ρομποτική και σε ποιό γιατρο;; Εγώ σκέφτομαι να κάνω με τον Πιστοφίδη λαμπαροσκόπηση και υστερόσκοπηση έχει καμμία ανάλογη εμπειρία απ τον συγκεκριμένο γιατρό;

Διαφημίσεις

Ινομυώματα μπορεί να έχεις σε οποιαδήποτε ηλικία, αν αυτό λέει το γονίδιό σου. Εγώ στην ηλικία σου είχα κάνει ήδη ένα ανοιχτό χειρουργείο (καισαρική, όπως το λες) και είχα αφαιρέσει 30 (τριάντα!).

Χειρουργεί στο Μητέρα, αλλά χειρουργεί κι αλλού. Σε ενημερώνω ότι η γιατρός δεν "κόλωσε" που και το δικό μου ινομύωμα ήταν μεγαλύτερο από αυτά που αφαιρούν υστεροσκοπικά (3 εκ. + λίγο). Με προειδοποίησε βέβαια ότι ενδεχομένως να μην μπορούσε να το αφαιρέσει όλο και να χρειαζόμουν δεύτερο χειρουργείο. Αλλά τελικά τα κατάφερε. Μέσα σε μια ώρα το είχε αφαιρέσει.

Άκουσέ με, η γιατρός δεν υπάρχει, είναι φοβερή. Κλείσε ένα ραντεβού και άκου τη γνώμη της. Δεν είναι ακριβή στην επίσκεψή της με υπέρηχο. Πήγα στο ιατρείο της με κλάματα και τρεις μέρες μετά γελούσα. Δεν πόνεσα καθολου. Υστεροσκοπικά έγινε η επέμβαση. Λίγο αιματάκι είχα μετά, μόλις τέσσερεις μέρες. Είμαι ζωντανό παράδειγμα της περίπτωσής σου. Ό,τι άλλη πληροφορία. χρειαστείς στείλε μου προσωπικό μήνημα.

Όσο για το νεαρό της ηλικίας της δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Έβαλε κάτω μεγαλογιατρό που θα μπορούσε να είναι πατέρας της, ο οποίος μου μιλούσε για πιθανότητα αφαίρεσης μήτρας. Εξάλλου υστεροσκοπικά δεν διακινδυνεύεις τίποτα, όπως με το ανοιχτό χειρουργείο.

Γειά σου ήθελα να σε ρωτήσω είναι όντως κάλη αυτή η χατζηραφαήλ; πόσο είναι το κόστος της επίσκεψης; εμένα όλοι οι γιατροί μου 'πανε για λαμπαροσκόπηση κανείς για ρομποτική χειρουργική; αυτή χειρουργεί μόνο μ'αυτό το τρόπο είναι καλύτερα θεωρείς επειδή έχεις κάνει επεμβάσεις για μένα θα ναι η πρώτη φορά.

Γειά σου ήθελα να σε ρωτήσω είναι όντως κάλη αυτή η χατζηραφαήλ; πόσο είναι το κόστος της επίσκεψης; εμένα όλοι οι γιατροί μου 'πανε για λαμπαροσκόπηση κανείς για ρομποτική χειρουργική; αυτή χειρουργεί μόνο μ'αυτό το τρόπο είναι καλύτερα θεωρείς επειδή έχεις κάνει επεμβάσεις για μένα θα ναι η πρώτη φορά.

Καλημέρα.

Έχω κάνει 4 εγχειρήσεις μαζί της και όλα πήγαν παραπάνω από καλά. Χειρουργεί και λαπαροσκοπικά, όχι μόνο με ρομποτική. Το κόστος της επίσκεψης είναι λογικό, δεν είναι πιο ακριβό από άλλους γιατρούς. Έχει και site αν θέλεις να βρεις το τηλ. της και να κάνεις μια ερώτηση.

Καλησπέρα σε όλους0

θα ήθελα να ρωτήσω επειδή είμαι εν όψει μιας χειρουργικής επέμβασης αφαίρεσης ινομυωμάτων ποιά είναι η καλύτερη επεμβατική μέθοδος η απλή λαμπαροσκόπηση ή η ρομποτική χειρουργική και πως εξασφαλίζω το σωστό τρόπο (εννοώ ο κάθε γιατρός προτείνει το δικό του). Έχει κάνει κάποια ρομποτική και σε ποιό γιατρο;; Εγώ σκέφτομαι να κάνω με τον Πιστοφίδη λαμπαροσκόπηση και υστερόσκοπηση έχει καμμία ανάλογη εμπειρία απ τον συγκεκριμένο γιατρό;

Εχω κανει ινωμυοματεκτομη με λαπαροσκοπηση με τον Πιστοφιδη.Ειναι εξαιρετικος χειρουργος, τοσο ο ιδιος οσο και η ομαδα του.Κανει και λαπαροσκοπηση και ρομποτικη χειρουργικη.Εμεις οταν πηγαμε ειχαμε προσανατολιστει προς την ρομποτικη, η οποια βεβαια εχει πολυ μεγαλυτερο κοστος.(Προσωπικα δεν ειχα προβλημα με το οικονομικο).Ομως μας εξηγησε οτι στη δικη μου περιπτωση η ρομποτικη δεν ηταν απαραιτητη μιας και ο ιδιος μπορουσε να καταφερει το ιδιο αποτελεσμα με λαπαροσκοπηση, οπως και εγινε.Ειναι δηλ θεμα τεχνικης του χειρουργου.Αφου μας τα εξηγησε με ρωτησε στο τελος τι προτιμω αλλα δεν επεμεινα στη ρομποτικη, με ειχε καλυψει πληρως. Το χειρουργειο μου πηγε πολυ καλα, και ημουνα και δυσκολη περιπτωση..Η Χατζαραφαηλ, απο οτι εχω ακουσει κι απο αλλους προτεινει ρομποτικη ετσι κι αλλιως.

Η Χατζαραφαηλ, απο οτι εχω ακουσει κι απο αλλους προτεινει ρομποτικη ετσι κι αλλιως.

Προτείνει αυτό που πρέπει κατά περίπτωση και ανάλογα με τα οφέλη της κάθε τεχνικής.

Καλησπέρα σε όλους0

Σου εστειλα και π.μ. Ο,τι αλλο θελεις εδω ειμαστε. Οπως και να΄χει σου ευχομαι να τα ''ξεφορτωθεις'' με τον καλυτερο τροπο. Καλη επιτυχια!

• 5 χρόνια μετά...

Περίεργο που σε έβαλε να κάνεις τόσες πολλές εξετάσεις... Έπρεπε να λύσει πρώτα το πρόβλημα για το οποίο πηγές κ μετά να ανοιχτεί...

Κ εγώ έχω τρομοκρατηθεί τώρα με ένα πολύ μεγάλο ινομυωματα που όμως στη θέση που είναι ούτε αιμορραγίες ούτε πόνο μου κάνει αλλά πρήξιμο κ βάρος...

Είναι τώρα 16εκ κ πρέπει να βγει γιατί έχει αρχίσει να εκφυλίζεται...

Έχει κανείς εμπειρία έστω κ από γνωστό του ατομο? Ρομποτικά μπορεί να βγει η αποκλειστικά με ανοιχτό?

Συνήθως λαπαροσκοπικά πάει μέχρι 15 εκ ε?

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα! Είμαι καινούρια στο forum καθώς και νέα στην ομάδα των εγκύων γενικότερα.

Έχω μπει στη διαδικασία αναζήτησης γυναικολόγου (στην Αθήνα) και μου πρότειναν την κ Χατζηραφαήλ. Η φίλη που μου την πρότεινε ωστόσο δεν έχει εμπειρία τοκετού μαζί της. Μήπως κάποια κοπέλα είχε τη συγκεκριμένη γιατρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της;

Ευχαριστώ πολύ!

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα! Είμαι καινούρια στο forum καθώς και νέα στην ομάδα των εγκύων γενικότερα.

Έχω μπει στη διαδικασία αναζήτησης μαιευτήρα-γυναικολόγου (στην Αθήνα) και μου πρότειναν την κ Β. Χατζηραφαήλ. Η φίλη που μου την πρότεινε ωστόσο δεν έχει εμπειρία τοκετού μαζί της. Μήπως κάποια κοπέλα είχε τη συγκεκριμένη γιατρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της;

Ευχαριστώ πολύ!

• 6 months later...

Αγαπητά μέλη του φόρουμ γεια σας.

Μετα απο επίσκεψη σε γυναικολόγο εχω τρία ινομυωματα εκ των οποίων το ενα 5 εκατοστα.

Η γιατρός πρότεινε ανοιχτό χειρουργείο αλλα θα ήθελα να εξετάσω και το ενδεχόμενο αφαίρεσης με χειρουργική ρομποτική.

Υπαρχει κάποιος καλός γιατρός στην Αθηνα ( άνδρας ή γυναικα) που να εξειδικεύεται στη ρομποτική αφαίρεση ινομυωματων;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...