Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Ούτε εγώ δουλεύω, είμαι όλη μέρα με τα παιδιά. Το βράδυ, επόμενο είναι, να θέλεις 1 ώρα για τον εαυτό σου. Αλλά πού? 

Πολύ καλή η λύση να κοιμάται κανα βράδυ στους γονείς σου. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια, εχω μεγαλο προβλημα με τον υπνο του γιου μου,κοντευει 12 μηνων και οσο παει χειροτερευει ο υπνος του. Αρχιζω να σκεφτομαι την εφαρμογη αυτης της μεθοδου γιατι δεν αντεχω αλλο.

Για να καταλαβετε, τον βαζω για υπνο γυρω στις 9 με θηλασμο (εδω κ 1 μηνα πινει κ ξενο γαλα 150ml πριν το θηλασμο σε μια προσπαθεια που κανω να αποθηλασει). Για να αποκοιμηθει μπορει να πιπιλαει κ μια ωρα,πραγμα που με εχει φτασει στα ορια μου. Δε δεχεται να παει για υπνο αλλιως (βεβαια επιμενω να προσπαθω μονο με αγκαλια καθε βραδυ αλλα δεν πιανει). Εστω οτι κοιμαται τελικα. Θα ξυπνησει μετα απο μιση ωρα,τον ξανακοιμιζω μονο με αγκαλια κ τα ξυπνηματα συνεχιζονται ανα μια ωρα μεχρι να παω για υπνο 12-1 οπου κ τον παιρνω μαζι μου στο κρεβατι,τοτε ξαναθηλαζει κ κοιμαται. Μεχρι τις 4 το πολυ σερι,μετα γινεται πολυ ανησυχος,καθε 3 κ λιγο θελει να πιπιλαει μεχρι τις 7 το πρωι που ξυπναμε.

Στο μεταξυ το γαλα μου εχει μειωθει πολυ (λειπω 9 ωρες τη μερα δουλεια κ απ το τρεξιμο εχω χασει πολλα κιλα) κ αυτο το πιπιλισμα μου προκαλει εκνευρισμο,κοιμαμαι με δυσκολια μονο κ μονο απ την πολλη κουραση. Τα ξημερωματα δε δεχεται να πιει αλλο γαλα,το προσπαθησα μηπως τον χαλαρωσει. 

Εχω δοκιμασει τα παντα στη ρουτινα προ υπνου,δεν πιανει κατι κ αυτη η κατασταση ειναι τοσο χαλια απο 3 μηνων (ισως αρχισε με τις ενοχλησεις για τα δοντια). 

Δεν εχω αλλο προσωπο να με βοηθησει τα βραδια,δεν αντεχει κανεις να τον κοιμιζει καθε μιση-μια ωρα ολο το βραδυ προφανως (χωρις θηλασμο)! Θελω να αποθηλασω πλεον κ να μπορεσω να κοιμηθω λιγο καλυτερα τα βραδια (να ξυπναει 2-3φορες οκ) γιατι ειμαι ρακος σωματικα κ ψυχολογικα..πολλα ζηταω? Τι με συμβουλευετε?

Δε θελω να σε απογοητεύσω αλλά εμένα δε βελτιώθηκε καθόλου ο ύπνος της με τον αποθηλασμο. Βασικά είναι 19 μηνών κ συνεχίζει να ξυπνάει όπως ο γιος σου με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όταν είναι τεζα στην κούραση. Σε καταλαβαινω απόλυτα και αν δεν αντέχεις άλλο με το θηλασμό μπορείς να του δίνεις φρέσκο γάλα σιγά σιγά για να αποθηλασει σταδιακά. Αλλά θέλει πολύ υπομονή. Φαγητό τρώει;

Μήπως βγάζετε δόντια;

πρίν από 13 λεπτά , Lenia16 είπε:

Δε θελω να σε απογοητεύσω αλλά εμένα δε βελτιώθηκε καθόλου ο ύπνος της με τον αποθηλασμο. Βασικά είναι 19 μηνών κ συνεχίζει να ξυπνάει όπως ο γιος σου με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όταν είναι τεζα στην κούραση. Σε καταλαβαινω απόλυτα και αν δεν αντέχεις άλλο με το θηλασμό μπορείς να του δίνεις φρέσκο γάλα σιγά σιγά για να αποθηλασει σταδιακά. Αλλά θέλει πολύ υπομονή. Φαγητό τρώει;

Μήπως βγάζετε δόντια;

Το ξερω οτι ρισκαρω με τον αποθηλασμο αλλα ειναι η τελευταια μου ελπιδα κ επιπλεον εχει αρχισει να μου γινεται δυσαρεστο. Ειναι λιγοφαγος γενικα γι αυτο θελω να συνεχισει να πινει γαλα οπωσδηποτε πριν κοιμηθει,σε λιγες μερες θα του δωσω φρεσκο προς το παρον πινει σκονη (οχι οτι εκανε διαφορα ως προς τον υπνο απλα να ξερω οτι δεν πειναει γιατι οπως ειπα το γαλα μου εχει μειωθει). 

Τα δοντια ειναι πιθανο να τον ενοχλουν, τωρα βγαινουν τα 2 πανω. Αλλα κ παλι τοσους μηνες αυτη η κατασταση να φταινε μονο τα δοντια? Απλα σκεφτομαι μηπως οντως χρειαζεται μια "εκπαιδευση" γιατι δεν το χει με τον υπνο σερι. Ποτε δεν εχει κοιμηθει πανω απο 3 ωρες κ αυτο το πολυ μια φορα τη νυχτα. Τη μερα ειναι πολυ ανησυχος δε στεκεται ουτε λεπτο καπου κ τις μερες που εχει κοιμηθει χειροτερα γκρινιαζει συνεχεια! Σκεφτομαι μηπως του μεινει συνηθεια ο διακοπτομενος ανησυχος υπνος κ θα ηθελα να τον βοηθησω να κοιμαται πιο βαθια πλεον,δεν ειναι νεογεννητο!

Πιθανον μου εχει μοιασει,κοιμαμαι πολυ ελαφρα αλλα αυτο δεν ειναι καλο! Γι αυτο σκεφτομαι πλεον να δοκιμασω πιο αποφασιστικες λυσεις, αν τυχον πιασει κατι βεβαια γιατι ειναι πολυ επιμονο παιδι! Θα ηθελα να ειναι ο υπνος κατι που διδασκεται γι αυτους που δεν το χουν απο φυσικου τους! Ειναι ομως? 

Διαφημίσεις

Είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί. Που ίσως βέβαια σε κάθε αλλαγή μπορεί να χρειάζεται να ξαναδιδαχθεί. Το θέμα είναι αν συμφωνεί κανείς με αυτή την πρακτική. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 4 λεπτά , marakiz είπε:

Είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί. Που ίσως βέβαια σε κάθε αλλαγή μπορεί να χρειάζεται να ξαναδιδαχθεί. Το θέμα είναι αν συμφωνεί κανείς με αυτή την πρακτική. 

Δεν ξερω αν συμφωνω... δεν ξερω τι να κανω βασικα. Ειπα να το παρω αποφαση κ να το αποδεχτω οτι ετσι ειναι το παιδι μου,αλλα πρακτικα δε λειτουργει. Ειμαι τοσο αυπνη,εχω μηδεν προσωπικο χρονο ουτε χρονο να κανω δουλειες στο σπιτι (οταν ειναι ξυπνιος θελει ολη την προσοχη μου). απλα θα ηθελα κατι να αλλαξει σε αυτη την κατασταση κ εχω αρχισει να το σκεφτομαι..αλλη εναλλακτικη οταν παμε διακοπες στο χωριο να τον αναλαβουν ο αντρας μου κ η πεθερα μου (κ εγω πιο ξεκουραστη αμα αναπληρωνω υπνο τη μερα πχ) ωστε τουλαχιστον να αποθηλασει τα βραδια κ με μια μικρη ελπιδα να μειωθουν τα ξυπνηματα ετσι.

Και ο ύπνος διδάσκεται και η μέθοδος η συγκεκριμένη λειτουργεί, εφόσον την υποστηρίζει ο ενήλικας. Διάβασε καλά το βιβλίο να πάρεις μια ολοκληρωμένη εικόνα και ξεκίνα μόνο αν νιώθεις ότι μπορείς να την υποστηρίξεις, αλλιώς θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

πρίν από 3 λεπτά , Zouzou31 είπε:

Δεν ξερω αν συμφωνω... δεν ξερω τι να κανω βασικα. Ειπα να το παρω αποφαση κ να το αποδεχτω οτι ετσι ειναι το παιδι μου,αλλα πρακτικα δε λειτουργει. Ειμαι τοσο αυπνη,εχω μηδεν προσωπικο χρονο ουτε χρονο να κανω δουλειες στο σπιτι (οταν ειναι ξυπνιος θελει ολη την προσοχη μου). απλα θα ηθελα κατι να αλλαξει σε αυτη την κατασταση κ εχω αρχισει να το σκεφτομαι..αλλη εναλλακτικη οταν παμε διακοπες στο χωριο να τον αναλαβουν ο αντρας μου κ η πεθερα μου (κ εγω πιο ξεκουραστη αμα αναπληρωνω υπνο τη μερα πχ) ωστε τουλαχιστον να αποθηλασει τα βραδια κ με μια μικρη ελπιδα να μειωθουν τα ξυπνηματα ετσι.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα πίστεψε με, όπως κι η Λένια από πάνω, τα συζητάμε μήνες τώρα μιας και τα παιδιά μας είναι επίσης κακόυπνα, εμένα 22 μηνών τώρα τελευταία έχει αρχίσει να φτιάχνει.

Εγώ επέλεξα να το αποδεχτώ και να κάνω υπομονή. Είμαι εναντίον του να αφήνω το παιδί μου να κλαίει, μπαίνω στη θέση του κι απλά δεν γίνεται. Βιώνεις agitation και είναι απόλυτα κατανοητό να έχεις τα νεύρα σου με το πιπίλισμα. Η αϋπνία δεν βοηθάει καθόλου στο να συγκρατήσεις τα νεύρα σου. Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ εμένα ήταν 1-2 βράδια μέσα στην εβδομάδα να κοιμάμαι από νωρίς μαζί του. Από τις  8-9. Επίσης 1-2 ώρες την εβδομάδα τις αφιέρωσα στον εαυτό μου. Λίγη γυμναστική, μια βόλτα στα μαγαζιά, ένας καφές. Έστω 1-2 ώρες την εβδομάδα μόνο δικές μου. Όσο για τις δουλειές, παραμέλησε τις χωρίς τύψεις. Ο αποθηλασμός δεν σημαίνει κι αυτόματα καλύτερο ύπνο. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ξυπνάει το ίδιο και για να το κοιμήσεις να χρειάζεται να κόβεις βόλτες και να κοψομεσιάζεσαι. Ξέρω πως νιώθεις πελαγωμένη αλλά αλήθεια στο λέω θα έρθουν καλύτερες μέρες. 

πρίν από 48 λεπτά , Deena είπε:

Και ο ύπνος διδάσκεται και η μέθοδος η συγκεκριμένη λειτουργεί, εφόσον την υποστηρίζει ο ενήλικας. Διάβασε καλά το βιβλίο να πάρεις μια ολοκληρωμένη εικόνα και ξεκίνα μόνο αν νιώθεις ότι μπορείς να την υποστηρίξεις, αλλιώς θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Σ'ευχαριστω για την απαντηση! Κοιτα ειμαι υπο σκεψη και θελω να το συζητησω κ με τον αντρα μου για το αν σκοπευει να με υποστηριξει σε αυτο (μεχρι προσφατα δεν ηθελε αλλα ισως αρχιζει κ αλλαζει γνωμη οσο με βλεπει να ειμαι ρακος κ να παει απ το κακο στο χειροτερο η κατασταση). 

Θα το εχω υποψη μου αυτο,δεν παιζουμε με αυτα τα πραγματα,να γινει χειροτερα απαπα!! :-)

το βιβλιο το διαβασα στα πολυ πεταχτα, μου κλοτσαει αυτο που λεει συνεχεια οτι τα παιδια ειναι πολυ εξυπνα κ μας χειραγωγουν κλπ.. εγω πιστευω πχ οτι ο δικος μου απλα ξερει τι θελει κ επιμενει μεχρι να γινει το δικο του! Κ ολα τα παιδια δηλ κ αυτο ειναι νορμαλ..τα ορια που βαζουμε εμεις ειναι το θεμα κ ο τροπος που τα βαζουμε. Γενικα αυτο. Απλα στον υπνο ειναι κακουπνος πολυ κ εκει διχαζομαι (με βαση αυτα που μου λενε κι αλλοι) για το αν εγω πρεπει να του μαθω να κοιμαται "σωστα",για την ηλικια που ειναι βεβαια.

πρίν από 57 λεπτά , marakiz είπε:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα πίστεψε με, όπως κι η Λένια από πάνω, τα συζητάμε μήνες τώρα μιας και τα παιδιά μας είναι επίσης κακόυπνα, εμένα 22 μηνών τώρα τελευταία έχει αρχίσει να φτιάχνει.

Εγώ επέλεξα να το αποδεχτώ και να κάνω υπομονή. Είμαι εναντίον του να αφήνω το παιδί μου να κλαίει, μπαίνω στη θέση του κι απλά δεν γίνεται. Βιώνεις agitation και είναι απόλυτα κατανοητό να έχεις τα νεύρα σου με το πιπίλισμα. Η αϋπνία δεν βοηθάει καθόλου στο να συγκρατήσεις τα νεύρα σου. Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ εμένα ήταν 1-2 βράδια μέσα στην εβδομάδα να κοιμάμαι από νωρίς μαζί του. Από τις  8-9. Επίσης 1-2 ώρες την εβδομάδα τις αφιέρωσα στον εαυτό μου. Λίγη γυμναστική, μια βόλτα στα μαγαζιά, ένας καφές. Έστω 1-2 ώρες την εβδομάδα μόνο δικές μου. Όσο για τις δουλειές, παραμέλησε τις χωρίς τύψεις. Ο αποθηλασμός δεν σημαίνει κι αυτόματα καλύτερο ύπνο. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ξυπνάει το ίδιο και για να το κοιμήσεις να χρειάζεται να κόβεις βόλτες και να κοψομεσιάζεσαι. Ξέρω πως νιώθεις πελαγωμένη αλλά αλήθεια στο λέω θα έρθουν καλύτερες μέρες. 

Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Εχω αφησει βασικα αυτο το προβλημα να καθορισει ολη την καθημερινοτητα μου κ ο αντρας μου ειναι σχεδον τελειως εξω απο αυτο με τη δικαιολογια οτι θελει εμενα το παιδι στον υπνο. 

Θελω οπωσδηποτε λιγο χρονο για εμενα κ ισως δεν πρεπει να περιμενω  κοιμηθει ο μικρος για να τον βρω,σε αυτο πρεπει να απενοχοποιηθω μαλλον, οτι θα τον αφησω 2 φορες την εβδομαδα σε μπαμπα/γιαγια για να κανω κατι για μενα (προς το παρον τον αναλαμβανουν μονο για να μαγειρεψω η να κανω αλλη δουλεια, ουτε καν για να κοιμηθω).

Ισως αυτη να ειναι μια λυση για την ψυχολογια μου τουλαχιστον,βασικο βεβαια,θα το προσπαθησω.

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , Zouzou31 είπε:

Σ'ευχαριστω για την απαντηση! Κοιτα ειμαι υπο σκεψη και θελω να το συζητησω κ με τον αντρα μου για το αν σκοπευει να με υποστηριξει σε αυτο (μεχρι προσφατα δεν ηθελε αλλα ισως αρχιζει κ αλλαζει γνωμη οσο με βλεπει να ειμαι ρακος κ να παει απ το κακο στο χειροτερο η κατασταση). 

Θα το εχω υποψη μου αυτο,δεν παιζουμε με αυτα τα πραγματα,να γινει χειροτερα απαπα!! :-)

το βιβλιο το διαβασα στα πολυ πεταχτα, μου κλοτσαει αυτο που λεει συνεχεια οτι τα παιδια ειναι πολυ εξυπνα κ μας χειραγωγουν κλπ.. εγω πιστευω πχ οτι ο δικος μου απλα ξερει τι θελει κ επιμενει μεχρι να γινει το δικο του! Κ ολα τα παιδια δηλ κ αυτο ειναι νορμαλ..τα ορια που βαζουμε εμεις ειναι το θεμα κ ο τροπος που τα βαζουμε. Γενικα αυτο. Απλα στον υπνο ειναι κακουπνος πολυ κ εκει διχαζομαι (με βαση αυτα που μου λενε κι αλλοι) για το αν εγω πρεπει να του μαθω να κοιμαται "σωστα",για την ηλικια που ειναι βεβαια.

Το ύφος του βιβλίου δεν μου αρέσει και μένα, η γλώσσα που χρησιμοποιεί δηλαδή. Το σημαντικό ωστόσο είναι να κατανοήσεις τα πρακτικά της μεθόδου και να σκεφτείς αν θα μπορέσεις να το κάνεις. Μπορείς να γκουγκλάρεις και "ferber method" και να διαβάσεις, το ίδιο πράγμα είναι.

Μπορεί όσα παιδάκια αποθηλαζουν να εξακολουθούν να ξυπνάνε τη νύχτα αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζονται πλέον το στήθος για να κοιμηθούν. Άρα, μπορεί να αναλάβει ο μπαμπάς το νανούρισμα. 

Κοριτσια αν προκειται για 2-3 ξυπνηματα θα το αντεξω,αυτο που με κουραζει ειναι αφενος η διαδικασια του να πεσει για υπνο,1 ωρα, κ η συγκοιμηση με πιπιλισμα για ενα 7 ωρο. Να κοιμηθουμε ενα 2ωρακι αγκαλια οπως ακουω κανουν πολλες τις πρωινες ωρες,οκ δε μου ειναι θεμα. Αλλα να πεφτω για υπνο στις 11-12 κ μετα απο μιση μια ωρα να ξυπναει κ να τον παιρνω στο κρεβατι κ να "κοιμαμαι" σαν τελικο σιγμα ολη νυχτα ενα χρονο τωρα δεν παλευεται.

Κοριτσια να σας ρωτησω κατι,η πεθερα μου μου λεει "να τον παρω ενα βραδυ σπιτι μου να κοιμηθει να ξεκουραστειτε" κ σκεφτομαι,υπαρχει περιπτωση να κοιμηθει σερι με 1 2 ξυπνηματα αν δεν ειμαι εγω εκει, η απλα ρισκαρω να πεσει κατω η πεθερα μου τα μαυρα μεσανυχτα μεσα στον υπνο της την πολλοστη φορα που θα ξυπνησει?γιατι εγω δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησω χωρις να ειμαι στο ιδιο σπιτι για ολο το βραδυ

@Zouzou31Να τον αφήσεις στην πεθερά σου να ξεκουραστείς! ΑΜΕΣΑ!!!!

Δεν πρόκειται να πάθει κάτι η πεθερά σου, ακόμη κι αν ξυπνάει κάθε μια ώρα το παιδί, γιατί πολύ απλά θα το κάνει για μια νύχτα και αυτό δεν είναι και τόσο τρομερό από άποψη κούρασης. Η δική σου πολύμηνη αυπνία, είναι προβληματική.

Ασε το παιδί στην πεθερά, ακόμη και 2 μέρες αν χρειαστεί (την πρώτη φορά που άφησα την κόρη μου, στη μαμά μου, δεν μπόρεσα να κοιμηθώ από δική μου ανησυχία και μόνο-τη δεύτερη ήμουν πιο ήρεμη και όντως ξεκουράστηκα λίγο). Οταν ξυπνήσεις ξεκούραστη την επόμενη μέρα, θα είσαι πιο ήρεμη και με καθαρή σκέψη, ώστε να μπορείς να αξιολογήσεις ΑΝ σου κάνει η μέθοδος, ΑΝ μπορείς να την εφαρμόσεις, ΑΝ ο αποθηλασμός θα βοηθήσει σε κάτι ή αν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές που δεν μπορείς να σκεφτείς γιατί είσαι τοοοοοοοσο κουρασμένη και ταλαιπωρημένη.

6 ώρες πρίν, Zouzou31 είπε:

Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Εχω αφησει βασικα αυτο το προβλημα να καθορισει ολη την καθημερινοτητα μου κ ο αντρας μου ειναι σχεδον τελειως εξω απο αυτο με τη δικαιολογια οτι θελει εμενα το παιδι στον υπνο. 

Θελω οπωσδηποτε λιγο χρονο για εμενα κ ισως δεν πρεπει να περιμενω  κοιμηθει ο μικρος για να τον βρω,σε αυτο πρεπει να απενοχοποιηθω μαλλον, οτι θα τον αφησω 2 φορες την εβδομαδα σε μπαμπα/γιαγια για να κανω κατι για μενα (προς το παρον τον αναλαμβανουν μονο για να μαγειρεψω η να κανω αλλη δουλεια, ουτε καν για να κοιμηθω).

Ισως αυτη να ειναι μια λυση για την ψυχολογια μου τουλαχιστον,βασικο βεβαια,θα το προσπαθησω.

Ναι το κάνουμε αυτό οι μαμάδες,  πέφτουμε με τα μούτρα στο μωρό μας απλο αγάπη και ξεχνάμε τον εαυτό μας. Καταντάμε τόσο κουρασμένες που δεν αναγνωρίζουμε πόσο εύκολα μπορεί να πάρει μπρος η αυτοφροντίδα μας. Πραγματικά βρες αυτόν τον λίγο χρόνο για σένα,  έστω και μια ώρα την εβδομάδα για αρχή,  δεν έχεις ιδέα πόσο μπορεί να σε αποφορτίσει. Μην περιμένεις να φτιάξουν τα πράγματα,  θα φτιάχνουν λίγο λίγο κάθε μέρα. 

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, Zouzou31 είπε:

Κοριτσια αν προκειται για 2-3 ξυπνηματα θα το αντεξω,αυτο που με κουραζει ειναι αφενος η διαδικασια του να πεσει για υπνο,1 ωρα, κ η συγκοιμηση με πιπιλισμα για ενα 7 ωρο. Να κοιμηθουμε ενα 2ωρακι αγκαλια οπως ακουω κανουν πολλες τις πρωινες ωρες,οκ δε μου ειναι θεμα. Αλλα να πεφτω για υπνο στις 11-12 κ μετα απο μιση μια ωρα να ξυπναει κ να τον παιρνω στο κρεβατι κ να "κοιμαμαι" σαν τελικο σιγμα ολη νυχτα ενα χρονο τωρα δεν παλευεται.

Κοριτσια να σας ρωτησω κατι,η πεθερα μου μου λεει "να τον παρω ενα βραδυ σπιτι μου να κοιμηθει να ξεκουραστειτε" κ σκεφτομαι,υπαρχει περιπτωση να κοιμηθει σερι με 1 2 ξυπνηματα αν δεν ειμαι εγω εκει, η απλα ρισκαρω να πεσει κατω η πεθερα μου τα μαυρα μεσανυχτα μεσα στον υπνο της την πολλοστη φορα που θα ξυπνησει?γιατι εγω δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησω χωρις να ειμαι στο ιδιο σπιτι για ολο το βραδυ

Να το αφήσεις στην πεθερά σου για να κοιμηθείς ένα βράδυ. Μετά ο κόσμος θα είναι καλύτερος! Η έλλειψη ύπνου είναι γνωστό βασανιστήριο. 

Δεν ξέρω πόσο δεκτικός είναι ο σύζυγος σου στο να βοηθάει με το παιδί αλλά όταν αποθηλασεις θα μπορειτε να κοιμηθείτε μαζί του εναλλάξ κ έστω δύο τρία βράδια την εβδομάδα να κοιμάσαι σερί. Εμείς τουλάχιστον έτσι κάνουμε κ κάπως την παλεύουμε. Εγώ πλέον μπορω μια στο τόσο να βγω κ μετά τη δουλειά για μία μπύρα κ να την αναλάβει ο άντρας μου κ αυτό με ανανεώνει φοβερά. Επιστρέφω στο σπίτι άλλος άνθρωπος. Βασικά ο άντρας μου έχει φτάσει στο σημείο να με παρακαλαει να βγω!:mrgreen:

Καλημερα! Ευχαριστω ολες οσες μου απαντησαν,μου δινετε κουραγιο!! Με πεισατε θα δοκιμασω κι αλλες λυσεις πριν καταφυγω στη μεθοδο :-) το ειχα παρει οτι δε θα ζητησω βοηθεια απο κανεναν λογω εγωισμου! Αλλα δε γινεται αλλιως,θα μου στριψει χαχα! 

Οταν αναπληρωσω λιγο υπνο θα ηρεμησω πιστευω κ θα το ξανασκεφτω ψυχραιμα πως να διαχειριστω το θεμα του υπνου.

Αν είναι να τον αφήσεις στην πεθερά, φαντάζομαι θα υπάρχει ήδη στη ζωή του ως φροντιστής. Υπάρχει το ενδεχόμενο να προσκολληθεί περισσότερο πάνω σου αν το βιώσει αρνητικά.Θα σου πρότεινα για αρχή να κοιμηθείς από νωρίς μαζί του κάποια βράδυ. Και να βρεις οπωσδήποτε αυτή την ώρα που λέγαμε! ;) 

πρίν από 3 λεπτά , marakiz είπε:

Αν είναι να τον αφήσεις στην πεθερά, φαντάζομαι θα υπάρχει ήδη στη ζωή του ως φροντιστής. Υπάρχει το ενδεχόμενο να προσκολληθεί περισσότερο πάνω σου αν το βιώσει αρνητικά.Θα σου πρότεινα για αρχή να κοιμηθείς από νωρίς μαζί του κάποια βράδυ. Και να βρεις οπωσδήποτε αυτή την ώρα που λέγαμε! ;) 

Ναι τον κραταει οταν παω για δουλεια κ τον βαζει για υπνο το μεσημερι αλλες φορες με επιτυχια (δηλ να κοιμηθει 2ωρο με 1 ξυπνημα ενδιαμεσο οπου εχει τυχει να ξανακοιμηθει κ μονος του χωρις να τον σηκωσει) κι αλλες οχι τοσο,ξυπναει στο 40λεπτο. 

Θα το σκεφτω για το βραδυ γιατι δεν ειμαι ακομα ετοιμη να τον αφησω εκτος σπιτιου ειναι η αληθεια. Σκεφτομαι να ειναι τουλαχ κ ο αντρας μου μαζι τους την πρωτη φορα,αν ειναι να γινει. Αλλιως θα χω τοσο αγχος που παλι δε θα κοιμηθω!

πρίν από 1 λεπτό , Zouzou31 είπε:

Ναι τον κραταει οταν παω για δουλεια κ τον βαζει για υπνο το μεσημερι αλλες φορες με επιτυχια (δηλ να κοιμηθει 2ωρο με 1 ξυπνημα ενδιαμεσο οπου εχει τυχει να ξανακοιμηθει κ μονος του χωρις να τον σηκωσει) κι αλλες οχι τοσο,ξυπναει στο 40λεπτο. 

Θα το σκεφτω για το βραδυ γιατι δεν ειμαι ακομα ετοιμη να τον αφησω εκτος σπιτιου ειναι η αληθεια. Σκεφτομαι να ειναι τουλαχ κ ο αντρας μου μαζι τους την πρωτη φορα,αν ειναι να γινει. Αλλιως θα χω τοσο αγχος που παλι δε θα κοιμηθω!

Το καταλαβαίνω για αυτό και σου προτείνω να κοιμηθείς νωρίς μαζί του από νωρίς. Πάντως το ότι κοιμάται  σερί δίωρο το μεσημέρι παρότι δεν γίνεται πάντα, είναι πολύ καλό!! Θα σε κάνω ταγκ σε κάποιο άλλο θέμα με ιδέες από το βιβλίο no cry sleep solution που μπορείς να διαβάσεις για να βοηθηθείς με τις συνθήκες του ύπνου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...