Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Τη μέρα όμως δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε. Κοιμάται ένα 20λπτο-μισάωρο το πρωί (αφού έχει κλάψει κανά τέταρτο-μισάωρο) και καμιά ώρα το μεσημέρι (σπαστή κι αυτή, αφού έχει κλα΄ψει πάλι πολύ). Μόνο στο καρότσι έχει ρολοι και υπνωτίζεται 11-12 και 3-4. Δεν ξέρω πώς θα λύσουμε το θέμα με τους ημερήσιους ύπνους. Δεν υπήρξε καμία φορά χωρίς να έχουμε κλάματα. Έρχεται εκείνη η ώρα και τρελαίνομαι, ψυχολογικά είμαι χάλια. Αυτά είναι που σε κάνουν να μη θες να ξημερώσει και να φοβάσαι τις ώρε ςεκείνες που πρέπει να το κοιμήσεις..τρομοκρατημένοι από το μωρό μας, απίστευτο!

Κατά πάσα πιθανότητα οι δύο ημερήσιοι ύπνοι είναι πολλοί για τόσο μεγάλο παιδάκι. Τι ώρα ξυπνάει το πρωί; Αν ξυπνάει μετά τις 7-7:30 μάλλον δεν χρειάζεται τον πρωινό ύπνο. Δοκίμασε να τον βάλεις μια και καλή γύρω στις 2:00 μμ και ίσως δεις διαφορά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα νυχτερινά ξυπνήματα θα τα "στρώσουμε".

Τη μέρα όμως δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε. Κοιμάται ένα 20λπτο-μισάωρο το πρωί (αφού έχει κλάψει κανά τέταρτο-μισάωρο) και καμιά ώρα το μεσημέρι (σπαστή κι αυτή, αφού έχει κλα΄ψει πάλι πολύ). Μόνο στο καρότσι έχει ρολοι και υπνωτίζεται 11-12 και 3-4. Δεν ξέρω πώς θα λύσουμε το θέμα με τους ημερήσιους ύπνους. Δεν υπήρξε καμία φορά χωρίς να έχουμε κλάματα. Έρχεται εκείνη η ώρα και τρελαίνομαι, ψυχολογικά είμαι χάλια. Αυτά είναι που σε κάνουν να μη θες να ξημερώσει και να φοβάσαι τις ώρε ςεκείνες που πρέπει να το κοιμήσεις..τρομοκρατημένοι από το μωρό μας, απίστευτο!

Τι ώρα ξυπνάει το πρωί; Μπορεί να μη χρειάζεται τον ενδιάμεσο πρωινό ύπνο. Αν κοιμάται συνολικά 10-12 ώρες το 24ωρο είναι εντάξει γι αυτήν την ηλικία. Δοκίμασε να παραλείψεις τον πρωινό ενδιάμεσο ύπνο, για να κοιμηθεί λίγο παραπάνω το μεσημέρι.

smak θα σου προτεινα και εγω να προσπαθησεις να φέρεις το προγραμμα πιο νωρίς. Ειναι σημαντικο για τα παιδακια να κοιμουνται νωρις και θα απολαμβανεις την ησυχια στο σπιτι!:D Εμεις κανουμε μπανιο 7.30 και υπνο στις 8. Καταλαβαινω οτι θα σου φαινεται νωρις αλλά ειναι σημαντικο να φτιάξει το εσωτερικο του ρολοι και να νυσταζει και να κοιμαται νωρις. Σε λιγο καιρο που θα παει παιδικο θα πρεπει να ξυπναει νωρις και δεν θα του φτανουν οι ωρες νυχτερινου υπνου αν εχει μαθει να κοιμαται αργα. Και ο υπνος απο νωρις βοηθαει πολυ και στην αναπτυξη του μωρου. Σκεψου το και δοκιμαστε το.

Αν και με βολεύει να κοιμάται νωρίς το βράδυ τώρα το χειμώνα, μ' ενοχλεί να κοιμάται με τις κότες το καλοκαίρι και να κλεινόμαστε σπίτι, να μην μπορούμε να πάμε ούτε μια βόλτα. Κι αυτό το να αλλάζουμε το ωράριο του μωρού 1-2 φορές το χρόνο ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες πάλι δε μου αρέσει, αλλά είναι αναγκαίο κακό. Στις διακοπές των Χριστουγέννων, για να μπορώ να κοιμηθώ καμιά ώρα παραπάνω το πρωί, τον άφηνα να κοιμάται αργά το βράδυ (μέχρι να νυστάξει από μόνος του) και τώρα το λούζομαι κανονικά. Χθες ξεκινήσαμε την όλη διαδικασία της προετοιμασίας του ύπνου στις 9 και τελικά κοιμήθηκε στις 11!!! Το ίδιο και σήμερα. Βέβαια σιγά σιγά να επανέλθει. Αφού ξυπνάει και πάλι χαράματα αναγκαστικά, σύντομα θα κουραστεί και θα κοιμάται νωρίτερα και το βράδυ. Τουλάχιστον έτσι ελπίζω... :rolleyes:

Σύμφωνα με το βιβλίο "κοιμήσου παιδί μου" (που πλέον αποτελεί τον οδηγό μας), μωρά στην ηλικία των 13 μηνών (που είναι ο δικός μας) πρέπει να κοιμούνται σύνολο περίπου 13 ώρες και 3/4. Πρέπει να έχουν μία πρωινή σιέστα και μία μεσημεριανή. Αυτό μέχρι 15 μηνών περίπου. Ξέρω πως κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, απλά πλέον πιστεύω πάρα πολύ στις πρακτικές που προτείνει ο συγγραφέας και προσπαθώ να τις τηρήσω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εμάς κοιμάται κατά μέσο όρο το βράδυ 8 και τέταρτο και ξυπνά κατά μέσο όρο 7 και τέταρο το πρωί. Ακολουθεί πρωινός ύπνος κατά τις 10:30 ή 11 και μεσημεριανός κατά 2:30 ή 3. Δοκίμασα φυσικά να μην κοιμηθεί για πρωί, ώστε να κοιμηθεί μία και καλή το μεσημέρι. Το αποτέλεσμα ήταν να κοιμηθεί εκεί που θήλαζε κατά τις 12 το μεσημέρι για ένα μισάωρο και να χαλάσει τελείως το πρόγραμμα. Σκέφτηκα και γω πως αν τον αφήσω χωρίς πρωινό ύπνο, θα θέλει να κοιμηθεί κατά τις 1-2, αλλά δυστυχώς δεν αντέχει μέχρι τότε. Μια άλλη φορά που άντεξε, ήταν πολύ ανήσυχος και κοιμήθηκε πολύ λίγο για μεσημέρι.

Σκέφτηκα άλλη λύση..μήπως κάθε μέρα να μεταφέρω τον πρωινό του ύπνο σιγά σιγά προς το μεσημέρι, δηλαδή τη μία μέρα να τον βάλω για ύπνο (ε, μάλλον να τον πάω καροτσάδα γιατί στο κρεβάτι δε γίνεται τίποτα) κατά τις 11 το πρωί, την άλλη μέρα 11 και 5, την επόμενη 11 και 10 και να συνεχίσω πάνω κάτω σ' αυτούς τους ρυθμούς, ώστε να φτάσουμε στο μεσημέρι. Δυστυχώς όμως εδώ έχω να αντιμετωπίσω άλλο θέμα. Ότι αν μπει στο καρότσι, θα κοιμηθεί, όσο κι αν εγώ στοχεύω να τον κοιμήσω αργότερα. Θα πρέπει λοιπόν να κόψουμε τις βόλτες, να παίζουμε μέσα στο σπίτι όλο το πρωί και κατα΄τις 1 να ξεκινά η βόλτα. Ε, θα ξεραθεί τότε σίγουρα. Αλλά και πάλι αν τύχει να πάμε κάπου νωρίτερα?

Ωχ, σας έχω καταμπερδέψει..ίσως να μην είναι έτοιμος ακόμη για να κόψουμε έστω και το εικοσάλεπτο πρωινού ύπνου (σημειωτέον ότι στο καρότσι κοιμάται σχεδόν 1 ώρα, στο σπίτι κάνει το εικοσάλεπτο).

sLvDp3.png

Τσαρλι, εννοειται οτι ειναι τετραπερατα!! Ειναι πανεξυπνα και προσπαθούν με καθε τροπο να περασουν το δικο τους! Προσωπικά δε διαφωνώ, γιατι θελω να γίνει δυναμικός και με αυτοπεποίθηση αλλα παντα μεσα στα ορια που θετω εγώ. Το θεμα ειναι πως βαζεις ορια οταν το δακρυ παει κορομηλο... Για τους ημερησιους υπνους μήπως να βολευτείς με το καρότσι για όσο ακόμα θα κοιμάται μέσα στη μέρα δυο φορές; Όταν θα κόψει τον πρωινό ύπνο και θα κοιμάται μόνο μεσημέρι δοκιμάζεις ξανά να τον κοιμίζεις στο κρεβάτι. Είναι κρίμα να ταλαιπωρείστε και οι δυο ενώ στο καρότσι κοιμάται μια χαρά....

Αλεξια εγω θα σου προτεινα να μην κανεις τιποτα μεχρι να καταληξεις σε μια μεθοδο, διαφορετικα θα τον μπερδεψεις και θα εκνευριστειτε και οι δυο... Όταν εισαι ετοιμη ξεκινας την εκπαιδευση και την τηρεις κατα γραμμα!

newbie G, οσο κι αν δε μας βολευει πιστευω οτι καλο ειναι να μην τους αλλαζουμε το προγραμμα γιατι μετα αποσυντονιζονται τελειως... Εμείς να φανταστείς κάναμε αλλαγή χρονιάς οι δυο μας γιατί δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να ρισκάρω το νυχτερινό του ύπνο και μας αποζημίωσε ξυπνώντας στις 6 το πρωί της πρωτοχρονιάς χωρίς ενδιάμεσα γκρίνιες!!

Αυτό που έχω καταλάβει τον τελευταίο μήνα που μιλάω με μαμάδες είναι πως οι περισσότερες δεν διάβασαν το βιβλίο και εφαρμόζουν κατά προσέγγιση αυτά που τους έχουν περιγράψει και φυσικά δεν βλέπουν αποτέλεσμα. Επίσης εμείς καταλήξαμε στο ότι ο διακεκομμένος ύπνος σημαίνει διαταραχή ύπνου και άσχετα με το ότι εμείς είμαστε κουρέλι,το ίδιο το παιδί δεν κοιμάται σωστά ούτε τις ώρες που πρέπει.το έχω αναφέρει και σε παλιότερη δημοσίευση μου πως οι δύο πρώτες μέρες είναι πραγματικά δύσκολες. Χρειάζονται:αποφασιστικότητα,πρόγραμμα και φυσικά υπομονή. Μια εβδομάδα με 10ημέρες μπορούν να σας εξασφαλίσουν εφάπαξ καλό και προγραμματισμένο ύπνο,ξεκουραστες μητέρες και μωρά!εξάλλου η μέθοδος αυτή δεν έχει καμία σχέση μΕ εγκατάλειψη,αφού οι χρόνοι είναι τόσο όσο χρειάζεται για να μη νιώσει εγκατάλειψη-αυτά:-)

TBlYp3.png

Διαφημίσεις

Διαβάζοντας το μήνυμα της ziapan -που συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα- συνειδητοποίησα ότι ενώ έλυσα το θέμα του νανουρίσματος, έχουμε ακόμα πρόβλημα με το διακεκομμένο ύπνο. Και εξηγούμαι: Από 4 μηνών κοιμάται μόνος του στην κούνια του, στην αρχή με κλάμα, μετά με γκρίνια και τώρα με τον που τον ακουμπάω στο στρώμα βάζει το χεράκι του στο στόμα και αποκοιμιέται χωρίς να ακουστεί κιχ! Πλέον κοιμάται τη μέρα 11.30-13.00 και 15.00-16.30 και το βράδυ 20.30-9.30 αλλά ξυπνάει τουλάχιστον 1 φορά στους ημερήσιους ύπνους και 3-4 φορές τη νύχτα... Ξανακοιμάται βέβαια στο πεντάλεπτο μόνος του αλλά και πάλι ούτε εκείνος ούτε εγώ ευχαριστιόμαστε συνεχόμενο ύπνο. Τι μπορεί να του φταίει; Μήπως απλώς είναι μικρός για συνεχόμενο ύπνο; Μπορώ να κάνω κάτι εγώ;

Σύμφωνα με το βιβλίο "κοιμήσου παιδί μου" (που πλέον αποτελεί τον οδηγό μας), μωρά στην ηλικία των 13 μηνών (που είναι ο δικός μας) πρέπει να κοιμούνται σύνολο περίπου 13 ώρες και 3/4. Πρέπει να έχουν μία πρωινή σιέστα και μία μεσημεριανή. Αυτό μέχρι 15 μηνών περίπου. Ξέρω πως κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, απλά πλέον πιστεύω πάρα πολύ στις πρακτικές που προτείνει ο συγγραφέας και προσπαθώ να τις τηρήσω όσο το δυνατόν περισσότερο.

H αλήθεια είναι πως αν κάνεις μια μικρή έρευνα στο νετ, θα δεις τα μισά sites να προτείνουν 10-12 ώρες ύπνου για την ηλικία 1-3 ετών, και τα άλλα μισά 12-13 με διαβαθμίσεις, όπως εδώ για παράδειγμα: http://www.familylife.gr/el/mwro-0-2/anaptyksh/386-%CE%A0%CF%8C%CF%83%CE%B5%CF%82-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CF%83%CE%B1%CF%82

Εγώ βλέπω ότι ο δικός μου δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί 13μιση ώρες τη μέρα, αν το κάνει σημαίνει ότι μάλλον είναι άρρωστος. Οπότε είμαι ευχαριστημένη με 12 ώρες ύπνου. Κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Όπως δεν κοιμούνται όλοι οι ενήλικοι το ίδιο, κάπως έτσι είναι και τα παιδιά. Φυσικά εμείς ως μαμάδες που θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, θέλουμε και να κοιμούνται αρκετά, πράγμα απαραίτητο για την ανάπτυξή τους. Αλλά ίσως θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο ευέλικτες και στο πρόγραμμα ύπνου τους. Αν δλδ τα υποχρεώνουμε να κοιμούνται περισσότερο απ΄ όσο χρειάζονται, ίσως να τους βγαίνει σε γκρίνια. (Άλλα πάλι γκρινιάζουν ακριβώς επειδή νυστάζουν και θέλουν να κοιμηθούν). Εγώ λέω απλά να κάνεις μια δοκιμή και να τον αφήσεις να μην κοιμηθεί το πρωί, για να δεις μήπως τυχόν είναι καλύτερα.

newbie G, οσο κι αν δε μας βολευει πιστευω οτι καλο ειναι να μην τους αλλαζουμε το προγραμμα γιατι μετα αποσυντονιζονται τελειως... Εμείς να φανταστείς κάναμε αλλαγή χρονιάς οι δυο μας γιατί δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να ρισκάρω το νυχτερινό του ύπνο και μας αποζημίωσε ξυπνώντας στις 6 το πρωί της πρωτοχρονιάς χωρίς ενδιάμεσα γκρίνιες!!

Καλό το πρόγραμμα (εγώ και στη δική μου ζωή είμαι υπέρ του προγράμματος) αλλά καλό είναι να παρεκλίνουμε καμιά φορά. Μου ειναι αδιανόητο να κλειστώ καλοκαιριάτικα μέσα, επειδή το παιδί πρέπει να κοιμηθεί στις 9. Και δε σου μιλάω για ξενύχτι. Μια βόλτα στην παραλία, όπου θα τρέξει, θα δει κόσμο, θα κουραστεί και τελικά θα τον πάρει ο ύπνος στις 10-10μιση στο καρότσι του. Στις διακοπές δλδ τι κάνετε; Δεν πάτε πουθενά;

Πόσων μηνών είναι το μπουμπούκι σου?:-)

Μόλις έκλεισε τους 5 μήνες!! Α και σήμερα μάλλον βγάζει το πρώτο του δόντι... :rolleyes:

Καλό το πρόγραμμα (εγώ και στη δική μου ζωή είμαι υπέρ του προγράμματος) αλλά καλό είναι να παρεκλίνουμε καμιά φορά. Μου ειναι αδιανόητο να κλειστώ καλοκαιριάτικα μέσα, επειδή το παιδί πρέπει να κοιμηθεί στις 9. Και δε σου μιλάω για ξενύχτι. Μια βόλτα στην παραλία, όπου θα τρέξει, θα δει κόσμο, θα κουραστεί και τελικά θα τον πάρει ο ύπνος στις 10-10μιση στο καρότσι του. Στις διακοπές δλδ τι κάνετε; Δεν πάτε πουθενά;

Να σου πω την αλήθεια δεν έχουμε πάει ακόμα διακοπές με το μωρό! Ίσως είναι νωρίς ακόμα και δε μας πειράζει να προσαρμοζόμαστε εμείς στο δικό του πρόγραμμα... Θα σου πω το καλοκαίρι... :roll:

H αλήθεια είναι πως αν κάνεις μια μικρή έρευνα στο νετ, θα δεις τα μισά sites να προτείνουν 10-12 ώρες ύπνου για την ηλικία 1-3 ετών, και τα άλλα μισά 12-13 με διαβαθμίσεις, όπως εδώ για παράδειγμα: http://www.familylife.gr/el/mwro-0-2...83%CE%B1%CF%82

Είναι τόσο μικρή η απόκληση που δεν υπαρχει λόγος να γίνεται θέμα.Νομίζω πως όλες καταλαβαίνουμε πως σε αυτές τις ηλικίες το minimum είναι οι 12 ώρες.Αντε και 10.Αν είναι λιγότερες θεωρώ οτι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να λυθεί.Σαν μαμάδες δεν φτάνει το "ΘΕΛΟΥΜΕ" σε όλα,αλλά να υπολογίζουμε και τι"ΠΕΡΕΠΕΙ".Η λέξη "υποχρεώνουμε" να κοιμηθούν παραπάνω απ'ότι πρέπει,δεν την καταλαβαίνω.Τα μωρά δεν είναι χαζά.Θα σταματήσουν να τρώνε μόλις χορτάσουν και θα ξυπνήσουν μόλις ξεκουραστούν.Όπως γράφει και στο εν λόγο βιβλίο,πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν κοιμάται σωστα ένα μωρό και πιο συχνή αιτία είναι η λάθος συνήθειες που εμείς οι ίδιες μεταδίδουμε στα παιδιά μας.

Τώρα όσων αφορά το πρόγραμμα....Το καλοκαίρι όλα τα παιδάκια βγαίνουν από το πρόγραμμα.όταν γυρίζουμε από διακοπές ούτως ή άλλως ερχονται τα πάνω κάτω και προσπαθούμε να μπουμε σε μια σειρά.Το ίδιο και με τον ύπνο.Φτού και πάλι από την αρχή,μόνο που αυτή τη φορά θα είναι πιο εύκολο γιατί ξέρουμε τι να περιμένουμε και διαρκεί λιγότερο η εκπαίδευση.

Δεν το έχεις διαβάσει το βιβλίο?

TBlYp3.png

Διαφημίσεις

Είναι τόσο μικρή η απόκληση που δεν υπαρχει λόγος να γίνεται θέμα.Νομίζω πως όλες καταλαβαίνουμε πως σε αυτές τις ηλικίες το minimum είναι οι 12 ώρες.Αντε και 10.Αν είναι λιγότερες θεωρώ οτι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να λυθεί.Σαν μαμάδες δεν φτάνει το "ΘΕΛΟΥΜΕ" σε όλα,αλλά να υπολογίζουμε και τι"ΠΕΡΕΠΕΙ".Η λέξη "υποχρεώνουμε" να κοιμηθούν παραπάνω απ'ότι πρέπει,δεν την καταλαβαίνω.Τα μωρά δεν είναι χαζά.Θα σταματήσουν να τρώνε μόλις χορτάσουν και θα ξυπνήσουν μόλις ξεκουραστούν.Όπως γράφει και στο εν λόγο βιβλίο,πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν κοιμάται σωστα ένα μωρό και πιο συχνή αιτία είναι η λάθος συνήθειες που εμείς οι ίδιες μεταδίδουμε στα παιδιά μας.

Συμφωνώ.

Τώρα όσων αφορά το πρόγραμμα....Το καλοκαίρι όλα τα παιδάκια βγαίνουν από το πρόγραμμα.όταν γυρίζουμε από διακοπές ούτως ή άλλως ερχονται τα πάνω κάτω και προσπαθούμε να μπουμε σε μια σειρά.Το ίδιο και με τον ύπνο.Φτού και πάλι από την αρχή,μόνο που αυτή τη φορά θα είναι πιο εύκολο γιατί ξέρουμε τι να περιμένουμε και διαρκεί λιγότερο η εκπαίδευση.

και πάλι συμφωνώ.

Δεν το έχεις διαβάσει το βιβλίο?

Όχι, εμείς δεν είχαμε πρόβλημα ύπνου. Απλά ένα διάστημα που πέρασε αμυγδαλίτιδα, κακόμαθε επειδή τον παίρναμε στο κρεβάτι μας και μετά ήθελε να το συνεχίσει αυτό. Αν διαβάσεις πιο πάνω, έχω γράψει σχετικά.

Καλημερα κοριτσια.

Ειμαι πολυ προβληματισμενη. Ειναι 2 μερες ή μαλλον νυχτες που η μπεμπα μου κανει τρομερα επεισοδια! Η αληθεια ειναι οτι καναμε 2 εμβολια κ ισως κατι να την ενοχλει, αλλα αυτο που ζουμε τις 2 τελευταιες μερες ξεπερνα τη φαντασια. 1η μερα ξυπναει στις 3 κ ξανακοιμαται 8 παρα!!!!! Δεν εκλαιγε ολες αυτες τις ωρες αλλα φυσικα ξαγρυπνησε κ δεν μπορουσα μα την κοιμισω κ να την αφησω στην κουνια της με τιποτα! Ψιλοκοιμοταν κ οταν την αφηνα εκλαιγε. Κ ξανα... Στο τελος αποκαμωμενη κοιμηθηκε. Στον υπνο της αναστεναζε, εκλαιγε... 2ο βραδυ, κομματια η μπεμπα κοιμαται στο μπιμπερο.

Μολις παω να την ακουμπησω στην κουνια πανικος!!!! Απο κει κ περα το χαος! Κλαμα υστερικο επι 2 ωρες γιατι δεν καθοταν πουθενα! Στον πατερα της ουτε λογος! Τη βαλαμε στην κουνια της κ κατσαμε κ οι 2 διπλα της. Τιποτα! Τι μπρουμητα, τι ανασκελα. Ουτε ο απορροφητηρας δεν δουλεψε! Νανουρισματα, κουνηματα, την αφησα κ μονη της... Τιποτα!

Κοριτσια το παιδι μου επαθε κυριολεκτικα νευρικο κλονισμο! Της κοπηκε η αναπνοη, εκλαιγε με λιγμους ακομα κ στην αγκαλια κ τελικα κοιμηθηκε απ την ταλαιπωρια... Συνειδητοποιησα καπως ετσι οτι δεν θα μπορεσω ποτε να της κοψω την αγκαλια...

veMDp3.png

Καλημερα κοριτσια.

Ειμαι πολυ προβληματισμενη. Ειναι 2 μερες ή μαλλον νυχτες που η μπεμπα μου κανει τρομερα επεισοδια! Η αληθεια ειναι οτι καναμε 2 εμβολια κ ισως κατι να την ενοχλει, αλλα αυτο που ζουμε τις 2 τελευταιες μερες ξεπερνα τη φαντασια. 1η μερα ξυπναει στις 3 κ ξανακοιμαται 8 παρα!!!!! Δεν εκλαιγε ολες αυτες τις ωρες αλλα φυσικα ξαγρυπνησε κ δεν μπορουσα μα την κοιμισω κ να την αφησω στην κουνια της με τιποτα! Ψιλοκοιμοταν κ οταν την αφηνα εκλαιγε. Κ ξανα... Στο τελος αποκαμωμενη κοιμηθηκε. Στον υπνο της αναστεναζε, εκλαιγε... 2ο βραδυ, κομματια η μπεμπα κοιμαται στο μπιμπερο.

Μολις παω να την ακουμπησω στην κουνια πανικος!!!! Απο κει κ περα το χαος! Κλαμα υστερικο επι 2 ωρες γιατι δεν καθοταν πουθενα! Στον πατερα της ουτε λογος! Τη βαλαμε στην κουνια της κ κατσαμε κ οι 2 διπλα της. Τιποτα! Τι μπρουμητα, τι ανασκελα. Ουτε ο απορροφητηρας δεν δουλεψε! Νανουρισματα, κουνηματα, την αφησα κ μονη της... Τιποτα!

Κοριτσια το παιδι μου επαθε κυριολεκτικα νευρικο κλονισμο! Της κοπηκε η αναπνοη, εκλαιγε με λιγμους ακομα κ στην αγκαλια κ τελικα κοιμηθηκε απ την ταλαιπωρια... Συνειδητοποιησα καπως ετσι οτι δεν θα μπορεσω ποτε να της κοψω την αγκαλια...

Το εχω πάθει , ακριβώς τα ίδια την πρώτη φορά που αρρώστησε!!δεν πήγενε στην κουνια του με τίποτα,προσπαθούσα 3 ώρες,τελικα τον πήρα στο κρεβάτι μας και κοιμήθηκε σαν πουλάκι!!τι ιδιο κράτησε 3 μερες μεχρι να περασει η ίωση..Έτρεμα μετα οτι τον έμαθα κρεβάτι και δεν θα παει στο δικό του αλλα πήγε μια χαρά χωρις κανένα πρόβλημα!!! Η μικρη ίσως πρωτη φορά νιώθει αρρωστουλα και εχει ανασφάλεια!!ξερει οτι αν αποκοιμηθει θα παει στην κουνια της και προτιμάει να μείνει ξύπνια!!! Ξάπλωσε μαζι της και θα δεις οτι θα κοιμηθείτε τελικα μια χαρά όλοι... Εγω έκανα κενό στα μαξιλάρια μας και τον εβαζα ενδιάμεσα,ψηλά,ωστε να μην τον σκεπασουμε κατα λάθος.Δοκιμασε το θα ηρεμησετε..

Να σου πω και την αμαρτία μου...μου άρεσε κι ολας!!!ηταν πολυ ωραία που έβλεπα ενα κολαρακι να εξεχει ανάμεσα μας και το πρωι μόλις άνοιξα τα ματιά μου τον είδα καθηστο να με κοιτάει...έχουν περασει 2 μηνες αλλα τα θυμάμαι ακόμα αυτα τα ματάκια να με κοιτάζουν...έρωτας!!! Απλα δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε διότι θα πρεπει να πηγενω για υπνο απο τις 9 μαζι του,οπότε μετα την πρωτη μερα απλα έβγαλα τη μπλούζα μου και την άφησα δίπλα του,αυτο με εχει σώσει πολλές φορές!! ΑΣε που δεν ήθελε κανέναν μονο τη μανούλα και τη μερα αγκαλιτσα...Ετσι ειναι οταν νιώθουν αδιάθετα....

Και εγώ όταν είναι άρρωστος κοιμόμαστε μαζί, το ευτυχές είναι ότι έχω ένα μονό κρεβάτι στο δωμάτιό του και πάμε εκεί είτε εγώ είτε ο μπαμπάς του, αποφεύγοντας έτσι να συνδυάσει τον ύπνο με το κρεβάτι μας. Τις πρώτες φορές έτρεμα μήπως το μάθει και μετά δεν κοιμάται στην κούνια, μετά ηρέμησα όταν είδα ότι δεν επηρεάζεται, μετά σταμάτησε να με νοιάζει και τόσο πολύ, αποφάσισα να ενεργώ κάθε στιγμή με βάση πώς θα βγάλουμε την κάθε νύχτα χωρίς ταλαιπωρία και ξυπνήματα για το παιδί!

Ο ύπνος είναι μεγάλο ζήτημα και δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι υποτιμάται και δεν υπολογίζεται όσο πρέπει από τους γονείς. Για παράδειγμα όταν ένα παιδί δεν τρώει όσο πρέπει, δεν παίρνει βάρος, δεν λέει αρκετές λέξεις για την ηλικία του, οι γονείς ρωτάμε παιδιάτρους, γνωστούς, φίλους, αγνώστους στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ κ.λπ., γιατί ανησυχούμε για το παιδί, μήπως έχει κάτι, μήπως επηρεάζεται η υγεία ή η ανάπτυξή του.

Όταν το παιδί δεν κοιμάται, εννοείται ότι το θέμα μας απασχολεί, αλλά επειδή διαταράσσει όλη την οικογενειακή ισορροπία, επικεντρωνόμαστε κυρίως στις δυσκολίες που προκαλεί η κατάσταση (αυπνία για όλους, τσακωμοί, γκρίνια μωρού, κούραση κ.λπ.), αλλά κατά τ' άλλα δεν το αντιμετωπίζουμε ως κάτι ανησυχητικό για το παιδί. Μέχρι ένα σημείο είναι λογικό, αλλά κατά την γνώμη μου τα προβλήματα ύπνου είναι προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ίδια προτεραιότητα με τα υπόλοιπα, όχι μόνο για να ηρεμήσουν οι γονείς, αλλά για το καλό του παιδιού.

Έχω ένα φίλο που ο γιός του κοιμήθηκε πρώτη φορά ολόκληρο το βράδυ όταν ήταν 2,5 ετών. Δεν προσπάθησε ποτέ να τον εκπαιδεύσει να μάθει να αποκοιμιέται και να μένει κοιμισμένος. Καλά έκανε - δεν αντιλέγω - ο καθένας με το ένστιγκτό του λειτουργεί, και ο ίδιος διατείνεται ότι δεν τον πείραζε ότι επί 2,5 χρόνια μένανε άυπνοι οικογενειακώς. Όσο κι αν το θεωρώ παράλογο, το σέβομαι και το θαυμάζω λιγάκι γιατί εγώ δεν θα την πάλευα. Γιατί όμως ένα παιδάκι να κάνει 2,5 χρόνια να κοιμηθεί ικανοποιητικά? Για να μην κλάψει? Και αυτό δεν έχει συνέπειες στην ανάπτυξή του?

Ειδικά στην Τσάρλι θα ήθελα να πω τα εξής :

Συγχαρητήρια για ό,τι έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα. Έχω διαβάσει τα περισσότερα ποστ σου και έχω θαυμάσει την υπομονή σου! Λες ότι -εφαρμόζοντας το βιβλίο - δεν ακολούθησες το ένστιγκτο αλλά την λογική σου, αλλά τείνω να πιστέψω το αντίθετο. Πιστεύω ότι το ένστιγκτό σου σου λέει ότι το παιδί σου χρειάζεται ύπνο και χρειάζεται ξεκούραστους, ήρεμους και μονιασμένους γονείς και πράττεις αναλόγως! Αυτή η μέθοδος δούλεψε για σένα και καλά κάνεις και την εφαρμόζεις, καλό είναι να ανενεχοποιηθείς και να αγκαλιάσεις την επιλογή σου!!!

Το βιβλίο το έχω διαβάσει κι εγώ, έστω χωρίς να έχω πρόβλημα ύπνου με τον γιο μου, ο οποίος είναι σχεδόν συνομίληκος με τον δικό σου, αλλά ευτυχώς κοιμάται καλά. Απλά με ενδιαφέρει το θέμα του ύπνου πολύ και διαβάζω συνέχεια σχετικά. Αν σε ενδιαφέρει, μπορούμε να επικοινωνήσουμε και μέσω προσωπικού μηνύματος, σε καμιά περίπτωση δεν είμαι ειδικός ούτε έχω καμία εξειδίκευση/πιστοποίηση/εκπαίδευση στην συμβουλευτική ύπνου, αλλά έχω διαβάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και νομίζω ότι κάποιες μικρές χρηστικές συμβουλές θα μπορούσα να σου δώσω. Υπάρχει και ένα καταπληκτικό αμερικάνικο site, εξειδικευμένο στα θέματα ύπνου που πραγματικά σου ανοίγει τα μάτια σε πολλά πράγματα. Δεν θέλω να γράψω το όνομά του, γιατί προσφέρει και υπηρεσίες συμβουλευτικής ύπνου με αμοιβή, οπότε δεν θέλω άθελά μου να γράψω κάτι που να θεωρηθεί διαφήμιση. Σε παλαιότερο ποστ μου (κάπου στο φόρουμ) έχω γράψει το όνομά του και μετά, σκεφτόμενη τα παραπάνω, το μετάνιωσα.

Θα σου πρότεινα να αφήσεις την εκπαίδευση στον πρωινό και μεσημεριανό ύπνο προς το παρόν και να δοκιμάσεις αργότερα. Αφού το παιδί κοιμάται μια χαρά το βράδυ και μπορείς να το κοιμίσεις στο καρότσι το πρωί και το μεσημέρι, κάνε αυτό, ώστε να ξεκουραστείτε όλοι και δοκιμάζεις -εάν θέλεις- ξανά αργότερα.Ούτε αυτό είναι υποχρεωτικό κατά την γνώμη μου ούτε πιστεύω ότι θα έχει επίδραση στον βραδινό του ύπνο. Ο γιος μου για παράδειγμα κοιμάται μόνος του το βράδυ (15' λεπτά τραγούδι και αγκαλιά στο κρεβάτι μαζί μου, μετά τον βάζω στην κούνια του και κοιμάται μετά από 10'-20', άλλες φορές με λίγο κλάμα, άλλες με πολύ, άλλες χωρίς καθόλου κλάμα), αλλά για τους ημερήσιους ύπνους τον κοιμίζουμε η κάθε μια με διαφορετικό τρόπο. Η γιαγιά που τον κρατάει 2 φορές την εβδομάδα, τον κοιμίζει μαζί της στο κρεβάτι λέγοντάς του παραμύθι, η κυρία που τον κρατάει τις υπόλοιπες μέρες τον κοιμίζει στο ρηλάξ και μετά τον πάει στην κούνια, εγώ τα Σ/Κ πότε έτσι πότε αλλιώς. Το παιδί δεν μπερδεύεται, μάλλον ξέρει τί να περιμένει από την κάθεμια μας και το βράδυ κοιμάται πάντα μόνος του.

Οι ημερήσιοι ύπνοι είνα διαφορετικοί από τον βραδυνό, δεν είναι απόλυτο ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο, δεν αμφισβητώ το βιβλίο αλλά είσαι ελεύθερη να πάρεις από την μέθοδο ό,τι δουλεύει για την περίπτωσή σας και να αφήσεις τα υπόλοιπα. Στην τελική, να σου πάρει 30'-40' να κοιμίσεις το παιδί για το βράδυ αξίζει τον κόπο, αντίθετα να ξοδέψεις τόσο χρόνο για να κοιμηθεί μάξιμουμ 1 ώρα είναι ψυχοφθόρο και αντιπαραγωγικό.

Τέλος, μια φιλική συμβουλή γιατί -αν και δεν σε ξέρω- σε έχω πονέσει πραγματικά διαβάζοντας την ιστορία σου.

Χαλάρωσε λιγάκι! :):):)

Ειδικά τώρα που το παιδί κοιμάται και μπορείς και εσύ να ξεκουράζεσαι τα βράδια, μην ξοδεύεις τις μέρες ανησυχώντας τί θα γίνει όταν έρθει η ώρα για τον πρωινό και τον μεσημεριανό ύπνο του μωρού. Κάντε βόλτες, πήγαινέ τον σε καμιά κούνια (είναι το μαράζι μου που δουλεύω και τώρα το χειμώνα δεν μπορώ να τον πάω σε κούνιες γιατί νυχτώνει νωρίς!!!) και θα δεις ότι έτσι θα διευκολυνθούν και οι ύπνοι του μέσα στην ημέρα!

Επίσης, είσαι ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ που κοιμάται στο καρότσι. Ο δικός μου δεν κοιμήθηκε ΠΟΤΕ σε καρότσι από την ηλικία των 5 μηνών περίπου μέχρι σήμερα. Θέλει οπωσδήποτε την κούνια και το σκοτάδι του δωματίου του! Αυτό σημαίνει φυσικά ότι για να πάμε π.χ. για ένα φαγητό έξω κάποιο Σ/Κ, είτε θα πρέπει να τον αφήσουμε σε κάποια γιαγιά, είτε πρέπει να φάμε στις 12 το μεσημέρι ή στις 5 το απόγευμα. Για αυτό σου λέω, βάλτε τον με τον άντρα σου στο καρότσι και πάρτε τους δρόμους, πηγαίνετε για καφέ, φαγητό, βόλτα you name it!!!

Για τα θέματα που έχεις με τον άντρα σου εννοείται ότι δεν λέω κουβέντα, αλλά ένα είναι σίγουρο και λογικό : Όταν είσαι ξεκούραστος όλα είναι καλύτερα, η κούραση και η αϋπνία διογκώνει τα προβλήματα και δεν σε αφήνει να δεις την πραγματική τους διάσταση για να δουλέψεις πάνω σε αυτά. Η προσπάθειά σου να μάθεις στον γιο σου να κοιμάται καλά θα βγει σε καλό για όλους σας οικογενειακώς.

Και πάλι μπράβο!!!

Διαφημίσεις

Σ' ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση..δυστυχώς όμως, έχουμε πάλι θέμα, αλλά όχι με τον μικρό αυτή τη φορά, αλλά με τον μεγάλο (τον μπαμπά). Όπως σας έχω πει, μετά την ανακάλυψη του βιβλίου "κοιμήσου παιδί μου", κοιμηθήκαμε κια μεις και μάλιστα στο ίδιο κρεβάτι (μέχρι τώρα κοιμόμασταν ο ένας κραβατοκάμαρα ο άλλος καναπέ), ηρεμήσαμε λίγο, γελάσαμε και σκεφτεήκαμε μεταξύ σοβαρού και αστείου και για αδερφάκι.

Μετά βέβαια τον ψιλοχαλάσαμε τον ύπνο μας όλοι οικογενειακώς και προχθές ξαναρχίσαμε την εκπαίδευση με απόλυτη σιγουριά ότι η κατάσταση θα στρώσει αμέσως. Την 1η μέρα (προχθές) είχαμε πολύ κλάμα, αλλά τηρήσαμε τους χρόνους. Ο σύζυγος βέβαια μπαρούτι, έκανε σαν τρελός και πρότεινε να πάω να τον θηλάσω για να ηρεμήσει γιατί δεν άντεχε άλλο. Τελευταία κοιμάται λίγο (από τότε που χάλασε ο ύπνος του μικρού) και έχει μαζευτεί πολύ δουλειά και έχει πελαγώσει. Τη 2η μέρα (χθες δηλαδή) είχα τον μικρό να ουρλιάζει και το σύζυγο μαζί. Για να μην υποκύψω έκανα το εξής: πήγα και τον θήλασα όταν κοιμόταν και όχι όταν γκρίνιαζε και ούρλιαζε. Φαινόταν σαν να μην κατάλαβε τίποτα. Έτσι ικανοποιήθηκε ο σύζυγος, αφού ο μικρός δεν ξαναέκλαψε μετά, παρά μόνο όταν ήταν να ξυπνήσει για πρωί. Εγώ φυσικά με όλα αυτά (δύο αρσενικά να γκαρίζουν) κοιμήθηκα στις 5 και 30 το πρωί μέχρι 7 και τέταρτο.

Πλέον σκέφτομαι μέχρι να τελειώσει ο φόρτος εργασίας του συζύγου, να ταίζω τον μικρό 1 φορά μέσα στη νύχτα κοιμισμένο. Όσο για το κλάμα του να ανταποκρίνομαι μόνο μέσα στους χρόνους που ορίζει το βιβλίο. Είμαι πολύ θυμωμένη με το σύζυγο γιατί λυγίζει και δε με στηρίζει. Τώρα το γύρισε αλλού "όταν κοιμάται σερί 10-11 ώρες δεν είναι κακό να τον ταϊζεις μία φορά στον ύπνο του, πώς θα αντέξει το μωρό τόσες ώρες"? Όταν βέβαια μπήκαμε στη διαδικασί ατης εκπαίδευσης, μια χαρά άντεχε τόσες ώρε ςχωρίς τίποτα. Τελοσπάντων, επειδή δε θέλω να νομίζει ότι κοιτάζω τον εαυτούλη μου, θα ξενυχτάω/χαλάω τον ύπνο μου και θα τον ταϊζω κοιμισμένο μέχρι να ηρεμήσει ο σύζυγος.

Αν θεωρείτε ότι είναι κακή ιδέα, πείτε το μου. Φοβάμαι μήπως κάνω λάθος.

Α, σήμερα έγινε ένα θαύμα..κοιμήθηκε στο καρότσι στη βόλτα 11 με 12 παρά το πρωί και το μεσημέρι τον έβαλα στο κρεβάτι 3-4 (είχε κρύο και δεν ξαναπήγαμε βόλτα) και για πρώτη φορά κοιμήθηκε αδιαμαρτύρητα, ούτε καν σηκώθηκε μόλις τον έβαλα στο κρεβάτι. Βέβαια δε χαίρομαι, γιατί αποκλείεται να ξανασυμβεί.

Deena μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με π.μ., με απασχολεί πολύ το θέμα του ύπνου!!

sLvDp3.png

Smak άσε να περάσουν δυο μέρες να δεις μήπως ήταν από το εμβόλιο... Πάντως στο βιβλίο που διάβασα εγώ έλεγε ξεκάθαρα ότι όταν κάνουμε εμβόλια, βγάζουμε δόντια ή περνάμε ιωσούλες ΔΕΝ κάνουμε εκπαίδευση ύπνου! Ίσα ίσα, ακόμα κι αν έχει τελειώσει η εκπαίδευση μπορεί να χρειαστεί να γυρίσουμε στα παλιά για λίγο π.χ. αγκαλιά, νανούρισμα, θηλασμούς.

Tsarli δεν κατάλαβα γιατί να τον θηλάσεις; Ξυπνάει τη νύχτα και δεν ξανακοιμάται; Αν ναι, τότε συμφωνώ να τον θηλάζεις τη νύχτα ώστε να αποφύγετε τη νυχτερινή γκρίνια και να είστε όλοι ήρεμοι και ξεκούραστοι. Όπως και να έχει όμως καλό είναι να κουβεντιάσετε οι δυο σας, να του θυμίσεις πόσο ωραία κοιμόταν όταν κάνατε για πρώτη φορά την εκπαίδευση και ότι είναι θέμα ημερών να επιστρέψετε στις παλιές καλές εποχές αδιάκοπου ύπνου!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση..δυστυχώς όμως, έχουμε πάλι θέμα, αλλά όχι με τον μικρό αυτή τη φορά, αλλά με τον μεγάλο (τον μπαμπά). Όπως σας έχω πει, μετά την ανακάλυψη του βιβλίου "κοιμήσου παιδί μου", κοιμηθήκαμε κια μεις και μάλιστα στο ίδιο κρεβάτι (μέχρι τώρα κοιμόμασταν ο ένας κραβατοκάμαρα ο άλλος καναπέ), ηρεμήσαμε λίγο, γελάσαμε και σκεφτεήκαμε μεταξύ σοβαρού και αστείου και για αδερφάκι.

Μετά βέβαια τον ψιλοχαλάσαμε τον ύπνο μας όλοι οικογενειακώς και προχθές ξαναρχίσαμε την εκπαίδευση με απόλυτη σιγουριά ότι η κατάσταση θα στρώσει αμέσως. Την 1η μέρα (προχθές) είχαμε πολύ κλάμα, αλλά τηρήσαμε τους χρόνους. Ο σύζυγος βέβαια μπαρούτι, έκανε σαν τρελός και πρότεινε να πάω να τον θηλάσω για να ηρεμήσει γιατί δεν άντεχε άλλο. Τελευταία κοιμάται λίγο (από τότε που χάλασε ο ύπνος του μικρού) και έχει μαζευτεί πολύ δουλειά και έχει πελαγώσει. Τη 2η μέρα (χθες δηλαδή) είχα τον μικρό να ουρλιάζει και το σύζυγο μαζί. Για να μην υποκύψω έκανα το εξής: πήγα και τον θήλασα όταν κοιμόταν και όχι όταν γκρίνιαζε και ούρλιαζε. Φαινόταν σαν να μην κατάλαβε τίποτα. Έτσι ικανοποιήθηκε ο σύζυγος, αφού ο μικρός δεν ξαναέκλαψε μετά, παρά μόνο όταν ήταν να ξυπνήσει για πρωί. Εγώ φυσικά με όλα αυτά (δύο αρσενικά να γκαρίζουν) κοιμήθηκα στις 5 και 30 το πρωί μέχρι 7 και τέταρτο.

Πλέον σκέφτομαι μέχρι να τελειώσει ο φόρτος εργασίας του συζύγου, να ταίζω τον μικρό 1 φορά μέσα στη νύχτα κοιμισμένο. Όσο για το κλάμα του να ανταποκρίνομαι μόνο μέσα στους χρόνους που ορίζει το βιβλίο. Είμαι πολύ θυμωμένη με το σύζυγο γιατί λυγίζει και δε με στηρίζει. Τώρα το γύρισε αλλού "όταν κοιμάται σερί 10-11 ώρες δεν είναι κακό να τον ταϊζεις μία φορά στον ύπνο του, πώς θα αντέξει το μωρό τόσες ώρες"? Όταν βέβαια μπήκαμε στη διαδικασί ατης εκπαίδευσης, μια χαρά άντεχε τόσες ώρε ςχωρίς τίποτα. Τελοσπάντων, επειδή δε θέλω να νομίζει ότι κοιτάζω τον εαυτούλη μου, θα ξενυχτάω/χαλάω τον ύπνο μου και θα τον ταϊζω κοιμισμένο μέχρι να ηρεμήσει ο σύζυγος.

Αν θεωρείτε ότι είναι κακή ιδέα, πείτε το μου. Φοβάμαι μήπως κάνω λάθος.

Α, σήμερα έγινε ένα θαύμα..κοιμήθηκε στο καρότσι στη βόλτα 11 με 12 παρά το πρωί και το μεσημέρι τον έβαλα στο κρεβάτι 3-4 (είχε κρύο και δεν ξαναπήγαμε βόλτα) και για πρώτη φορά κοιμήθηκε αδιαμαρτύρητα, ούτε καν σηκώθηκε μόλις τον έβαλα στο κρεβάτι. Βέβαια δε χαίρομαι, γιατί αποκλείεται να ξανασυμβεί.

Deena μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με π.μ., με απασχολεί πολύ το θέμα του ύπνου!!

Μιλάμε οπότε θέλεις! Να ξέρεις πάντως ότι η εκπαίδευση ύπνου έχει πάντως πισογυρίσματα, πρέπει να είστε προετοιμασμενοι για αυτό! Όσο για το γεύμα το βράδυ, ταπεινή μου άποψη είναι ότι το παιδί είναι σε μια ηλικία που μάλλον δεν χρειάζεται να τρώει τη νύχτα. Κι εγώ δεν κατάλαβα για ποιον λόγο αποφασισες να τον θηλασεις στη μέση της νύχτας, ξύπνησε το παιδί ή οχι;

Μιλάμε οπότε θέλεις! Να ξέρεις πάντως ότι η εκπαίδευση ύπνου έχει πάντως πισογυρίσματα, πρέπει να είστε προετοιμασμενοι για αυτό! Όσο για το γεύμα το βράδυ, ταπεινή μου άποψη είναι ότι το παιδί είναι σε μια ηλικία που μάλλον δεν χρειάζεται να τρώει τη νύχτα. Κι εγώ δεν κατάλαβα για ποιον λόγο αποφασισες να τον θηλασεις στη μέση της νύχτας, ξύπνησε το παιδί ή οχι;

Ξυπνούσε συνέχεια και 'εκλαιγε και ξυπνούσε ο σύζυγος από τις φωνές, οπότε μου είπε να πάω να τον θηλάσω για να ηρεμήσει και να μπορέσει κι αυτός να κοιμηθεί. Εγώ επέλεξα να το κάνω όταν κοιμόταν ώστε να ικανοποιήσω την πείνα/δίψα του (αν όντως ήταν αυτό) και έτσιν με τον τρόπο αυτό να μη θεωρήσει το ίδιο ότι ανταποκρίνομαι στις φωνές του. Όντως μετά δεν ξαναξύπνησε.

Σήμερα κοιμήθηκε κατά 8 και 20 και ήδη μέχρι τώρα (μέσα δηλα΄δη σε 3 ώρες) ξύπνησε 4 φορές και έκλαιγε πολύ δυνατά. Φυσικά δεν πήγα, κράτησα χρόνο, αλλά δε χρειάστηκε να μπω στο δωμάτιο αφού σταματούσε, ξανάρχιζε και πάει λέγοντας..

Είναι πολύ δύσκολη περίοδος στη δουλειά για το σύζυγο, είναι πολύ αγχωμένος, αλλά όσο δεν κάνω κάτι, τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Και να φανταστείτε ότι κοιμάται με ωτοασπίδες και κλειστές πόρτες κι όμως πάλι τον ακούει τον μπουμπούκο μας, σειρήνα ο δικός μας! Βέβαια έχουμε και την ενδοεπικοινωνία (πλέον δε χρειάζεται να έχουμε ανοιχτή τη φωνητική ειδοποίηση αφού τον ακούμε ούτως ή άλλως, και τα δωμάτια δεν είναι και κολητά)!

sLvDp3.png

καλισπερα ,ονομαζομαι ελισαβετ, πρωτη φορα ασχολουμε με το φορουμ... εχω και εγω ενα μικρο μικρο προβληματακι οποιος εχει μια αποποψη , μια γνωμη θα ηταν ευπρόσδεκτη ..!! εχω ενα μωρακι ( το πρωτο μας) 10 μηνων... που εχει ενα μικρο μικρο προβληματακι με τον υπνο!! του πεφτη η πιπιλα κατα την διαρκεια τησ νυχτασ κ ξυπναει συνεχεια γιατι νομιζει οτι την εχασε ... ενω σηκωνόμαστε με τον αντρα μου απο 5-6 φορεσ ο καθενας μασ , απελπιζομαι κ δεν ξερω την να κανω κ ετσι του ετοιμάζω γαλα... αλλα ουτε κ αυτο θελει, ειναι μεσα στην γκρίνια...τον βαζω στης 10 η ωρα να κοιμηθη και παλι ξυπναει σε 3 ωρεσ μεσα... κ μετα ολο το βραδυ ξυπναει ανα 3 ωρεσ .. δεν ξερω τι να κανω.. εαν παρω αυτο το βιβλιο ( κοιμησου παιδι μου) λετε να με βοηθηθώ

Ελισαβετ, ανεκαθεν ηταν ο υπνος του οπως τον περιγραφεις ή ηταν πιο στρωμενος και χαλασε αργοτερα?Αν του ξαναδωσεις την πιπιλα που του επεσε δεν ηρεμει να ξανακοιμηθει?Οταν ξυπναει κλαιει αρκετα ή "νιαουρίζει"?Αν ειναι το δευτερο,τον εχεις αφησει καθολου να χαζοκλάψει/γκρινιαξει να δεις αν τον ξαναπαιρνει ο υπνος από μονος του?Εγω πηρα και εφαρμοσα το βιβλίο και εχω δει μεγαλη βελτίωση (αν οχι πληρη θεραπεια!) από την πρωτη μερα (μερικες νυχτες κοιμαται σερι κι αλλες ξυπναει 1-2 φορες για πιπιλα...).Ενα από τα θεματα του βιβλιου παντως ειναι να μαθει να νανουριζεται και να ξανακοιμαται μονο του το μωρο.Γι'αυτο σε ρωτησα για την πιπιλα, εχει καποιες συμβουλές αν το θεμα σου ειναι αυτό.Αν ομως δεν ειναι τοσο απλό, δεν ξερω τι να σε συμβουλεψω.Δεν θεωρω οτι το βιβλίο αυτο ειναι λυση σε οοοοολα τα προβλήματα του υπνου των μωρων, ουτε βεβαια οτι ειναι ευαγγελιο.Κατα τη γνωμη μου, ο τροπος αντιμετωπισης εξαρταται από το ποια ειναι η αιτία που ξυπναει.

καλισπερα ,ονομαζομαι ελισαβετ, πρωτη φορα ασχολουμε με το φορουμ... εχω και εγω ενα μικρο μικρο προβληματακι οποιος εχει μια αποποψη , μια γνωμη θα ηταν ευπρόσδεκτη ..!! εχω ενα μωρακι ( το πρωτο μας) 10 μηνων... που εχει ενα μικρο μικρο προβληματακι με τον υπνο!! του πεφτη η πιπιλα κατα την διαρκεια τησ νυχτασ κ ξυπναει συνεχεια γιατι νομιζει οτι την εχασε ... ενω σηκωνόμαστε με τον αντρα μου απο 5-6 φορεσ ο καθενας μασ , απελπιζομαι κ δεν ξερω την να κανω κ ετσι του ετοιμάζω γαλα... αλλα ουτε κ αυτο θελει, ειναι μεσα στην γκρίνια...τον βαζω στης 10 η ωρα να κοιμηθη και παλι ξυπναει σε 3 ωρεσ μεσα... κ μετα ολο το βραδυ ξυπναει ανα 3 ωρεσ .. δεν ξερω τι να κανω.. εαν παρω αυτο το βιβλιο ( κοιμησου παιδι μου) λετε να με βοηθηθώ

Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.Το μωράκι σου δεν χρειάζεται γάλα μέσα στη νύχτα.Είναι αρκετά "μεγάλο" για μεταμεσονύχτιο γάλα.Κι εμένα έτσι ήταν.ξυπνούσε κάθε 2 με 3 ώρες έκανε πως θήλαζε και μετά μια από τα ίδια.Τώρα πλέον....αν της φύγει η πιπίλα τη βάζει μόνη της και ξανακοιμάται μόνη της.Θα σωθείτε.Επίσηςς βασικό για την εκπαίδευση είναι να έχεις τη στήριξη του άντρα σου και αρκετή υπομονή την πρώτη εβδομάδα!καλή δύναμη!

TBlYp3.png

Ξυπνούσε συνέχεια και 'εκλαιγε και ξυπνούσε ο σύζυγος από τις φωνές, οπότε μου είπε να πάω να τον θηλάσω για να ηρεμήσει και να μπορέσει κι αυτός να κοιμηθεί. Εγώ επέλεξα να το κάνω όταν κοιμόταν ώστε να ικανοποιήσω την πείνα/δίψα του (αν όντως ήταν αυτό) και έτσιν με τον τρόπο αυτό να μη θεωρήσει το ίδιο ότι ανταποκρίνομαι στις φωνές του. Όντως μετά δεν ξαναξύπνησε.

Σήμερα κοιμήθηκε κατά 8 και 20 και ήδη μέχρι τώρα (μέσα δηλα΄δη σε 3 ώρες) ξύπνησε 4 φορές και έκλαιγε πολύ δυνατά. Φυσικά δεν πήγα, κράτησα χρόνο, αλλά δε χρειάστηκε να μπω στο δωμάτιο αφού σταματούσε, ξανάρχιζε και πάει λέγοντας..

Είναι πολύ δύσκολη περίοδος στη δουλειά για το σύζυγο, είναι πολύ αγχωμένος, αλλά όσο δεν κάνω κάτι, τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Και να φανταστείτε ότι κοιμάται με ωτοασπίδες και κλειστές πόρτες κι όμως πάλι τον ακούει τον μπουμπούκο μας, σειρήνα ο δικός μας! Βέβαια έχουμε και την ενδοεπικοινωνία (πλέον δε χρειάζεται να έχουμε ανοιχτή τη φωνητική ειδοποίηση αφού τον ακούμε ούτως ή άλλως, και τα δωμάτια δεν είναι και κολητά)!

Πο πο τι τραβάς κι εσύ.Εμείς οι πρωτομάνες...είμαστε υπερβολικές σε κάποια θέματα.Όποτε άκουγα τη δικιά μου να κάνει κιχ μέσα στη νύχτα πεταγόμουν και την έπαιρνα αγκαλιά να θηλάσει.δεν την άφησα ποτέ να γκρινιάξει ή να κλάψει.ήμουν απίκο όλη νύχτα.έτσι την έμαθα δυστυχώς ωσπου η κατάσταση έγινε ανυπόφορη. δεν έπινε γάλα ποτέ μεσα στη νύχτα.με το που βεντούζαρε το ζιζί ταβλιαζόταν αμέσως.ε....γινόταν συνέχεια αυτό και "συνήθισε". Τώρα πιά έχουμε μπεί σε πρόγραμμα βέβαια.έχουμε κατι πισογυρίσματα κατά καιρούς,αλλά έχω μάθει τους χρόνους απ'έξω και προσαρμοζόμαστε πολύ γρήγορα.

Αυτό με το σύζυγο είναι θέμα.Εχει και αυτός τα δίκια του,αλλά όσο πιο γρήγορα εκπαιδεύσετε το μωρότόσο πιο σύντομα θα κοιμάστε σαν άνθρωποι τη νύχτα.Παρεπιπτώντως....μέχρι να διαβάσω το εν λόγο βιβλίο,είχα διαβάσει κι άλλα,ίσως πιο ανώδυνα αλλά πιο χρονοβόρες διαδικασίες.Ημουν τόσο κουρέλι που δεν είχα κουράγιο για χρονοβόρες εκπεδεύσεις. ήμουν έτοιμη να πάω ή σε παιδοψυχολόγο ή σε ψυχίατρο(για μένα).Έφτασα σε σημείο να μη μπορώ να το διαχειριστώ την αυπνία και την κούρασή μου μιας και δεν έχω βοήθεια και πρέπει να τα φροντίζω όλα εγώ στο σπίτι.Κάναμε μια φευγαλέα σκέψη για δεύτερο παιδάκι κι ενώ θέλω πολύ είπα δεν αντέχω άλλο μωρό τώρα.Τώρα έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σιγά σιγά....

TBlYp3.png

Aν το πρόβλημα είναι η πιπίλα μόνο, πάρ' του αυτά τα "μανταλάκια" που πιάνουν την πιπίλα πάνω στο πυζαμάκι του να τη βρίσκει μόνος τους. Θα τα βρεις στο ebay, αλλά μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου: http://www.danamadeit.com/2012/09/tutorial-pacifier-clips.html

Λογικά θα υπάρχουν και στα φαρμακεία.

Aν το πρόβλημα είναι η πιπίλα μόνο, πάρ' του αυτά τα "μανταλάκια" που πιάνουν την πιπίλα πάνω στο πυζαμάκι του να τη βρίσκει μόνος τους. Θα τα βρεις στο ebay, αλλά μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου: http://www.danamadeit.com/2012/09/tutorial-pacifier-clips.html

Λογικά θα υπάρχουν και στα φαρμακεία.

Συγνωμη για την παρεμβαση αλλα αυτα τα "μανταλακια" ειναι επικυνδυνα, ωστοσο υπαρχει μια εναλλακτικη, ο λεγομενος "πιπιλοκρατορας" :D:D στα ελληνικα. Εν ολιγοις ειναι ενα αρκουδακι που εχει ειδικη θεση για να εφαπτει η πιπιλα (οποιαδηποτε) και να μην πεφτει.

Απλα θεωρησα σωστο να το αναφερω. Και παλι συγνωμη!!!

ΕΛΙΖΑ, ΚΑΒΑΛΑ σε εσενα αναφερομαι κυριωσ αν οντωσ το προβλημα σασ ειναι η πιπιλα.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...