Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Προσπάθησα να διαβασω το θέμα σου Τσάρλι, αλλά πραγματικά έχουν γραφτει πολλά, και κάπως κουρασμένη.

Δυστυχώς άλλα παιδάκια είναι πιο εύκολα από άλλα. Και καταλαβαίνω πως όλοι έχουμε τα όρια μας. Μπορεί να μη συμφωνώ με τη μέθοδο που διάλεξες, αλλά όπως και να έχει εσύ είσαι η μάνα, εσύ ξέρεςι καλύτερα το παιδί σου, και τις δυνατότητες σου.

Σου είχα γράψει και στο άλλο σου ποστ, θα στο γράψω και εδώ. Νομίζω κάπου είχα δει πως το μικρό σου εχει αλλεργια στο αυγό; Παίζει να έχει κι άλλες αλλεργίες ή να το πειράζει κάτι και να μη το έχετε καταλάβει; Θα σου πρότεινα να το ψάξεις και να το ψάξεις αρκετα. Εχω ακούσει να διαγνώσουν αλλεργια σε μωρό 14 μηνών σε γάλα ενω μέχρι τότε του έδιναν κανονικα. Και δυστυχώς σαν και εσένα η μητέρα του όλο έλεγε πως κάτι έχει το παιδί της και όλοι την αποπαιρνανε. Το να ξυπνάει τόσες πολλ΄ςε φορές το παιδί μεσα στο βράδυ δεν είναι φυσιολογικό. Ούτε και για αυτές που κοιμούνται με τα μωρά σου.

Δεν έχεις αναφέρει άλλα για τον μικρό; Περπατάει; Με την ομιλία πως τα πάει;

Αφου έχεις τους γονείς σου και θέλουν να βοηθήσουν, δέξω τη βοήθεια. Αφού και στο σπίτι σου κλαίει, τι πειράξει να κλαίει και κάπου άλλου;

Για το μεσημεριανό ύπνο, χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο θα σου έλεγα να τον κοιμίζεις εκεί που είναι πιο εύκολο. Μου φαίνεται πως στη βόλτα έξω είναι μια πολύ καλή λύση

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σου τσαρλι.

Θα ηθελα πολυ να υποστηριξω αυτό που κανεις γιατι εχω περασει τα ιδια! Δεν ξερω ποιο βιβλιο διαβασες αλλα εγω ειχα διαβασει ,κατοπιν προτροπης της παιδιατρου μου (ειναι η γνωστη Πατσουρου με τον θηλασμο) το “κοιμησου αγγελουδι μου, δεν αντεχω αλλο”. Μαλιστα μου είχε πει “διαβασε το ,κρινε το και κανε οπως νομιζεις.Παντως το παιδι δεν προκειται να παθει τιποτε απο το κλαμα”. Η αποψη της η προσωπικη ηταν να κοιμαται η μητερα με το παιδι για οσο το θελουν.

Η δικη μου εμπειρια ηταν οτι είχα ενα παιδι δεκα μηνων που γενικα δεν κοιμόταν ουτε μεσημερι ουτε βραδι. Τον θηλαζα αποκλειστικα και δεν ηθελα να διακόψω.

Αποφασισαμε να εφαρμόσουμε το βιβλιο και δεν το μετανιωσαμε καθόλου..

πρεπει να κλεισω..

τσαρλι αν αντεχεις συνεχισε..

Γεια σου τσαρλι.

Θα ηθελα πολυ να υποστηριξω αυτό που κανεις γιατι εχω περασει τα ιδια! Δεν ξερω ποιο βιβλιο διαβασες αλλα εγω ειχα διαβασει ,κατοπιν προτροπης της παιδιατρου μου (ειναι η γνωστη Πατσουρου με τον θηλασμο) το “κοιμησου αγγελουδι μου, δεν αντεχω αλλο”. Μαλιστα μου είχε πει “διαβασε το ,κρινε το και κανε οπως νομιζεις.Παντως το παιδι δεν προκειται να παθει τιποτε απο το κλαμα”. Η αποψη της η προσωπικη ηταν να κοιμαται η μητερα με το παιδι για οσο το θελουν.

Η δικη μου εμπειρια ηταν οτι είχα ενα παιδι δεκα μηνων που γενικα δεν κοιμόταν ουτε μεσημερι ουτε βραδι. Τον θηλαζα αποκλειστικα και δεν ηθελα να διακόψω.

Αποφασισαμε να εφαρμόσουμε το βιβλιο και δεν το μετανιωσαμε καθόλου..

πρεπει να κλεισω..

τσαρλι αν αντεχεις συνεχισε..

Και για μένα θα ήταν ό, τι καλύτερο να τον έχω δίπλα μου! Αλλά σε μας δεν πέτυχε, δεν κοιμόταν ούτε αυτός ούτε εγώ. Τώρα ανυπομονώ να μεγαλώσει λίγο και να τρέχει το πρωί και να χώνεται στο κρεβάτι μου για να με ξυπνάει..καλά, θα μας πάρει λίγα χρονάκια ακόμη! Στην Πατσούρου πήγαμε και μεις όταν είχα θέμα με το στήθος (είχε πληγωθεί). καθίσαμε και μου μίλησε για πολύ ώρα. Μου έκανε εντύπωση που επέμενε για την ψυχική ηρεμία της μαμάς. Μου είχε πει και κάτι πολύ ωραίο για το ρόλο της μαμάς, δεν το θυμάμαι, αλλά ο σύζυγός μου το θυμάται σίγουρα, θα τον ρωτήσω.

Ήταν ο καιρός που εγώ ήθελα να θηλάσω πάση θυσία, αλλά το ένα στήθος είχε πληγωθεί πολύ, πάρα πολύ, σε σημείο να μη μπορέσω να ξαναθηλάσω πιθανότατα, αυτό τουλάχιστον μου είχε πει. Είχε προσέξει που ήμουν σαν τρελή από την κούραση και τον πόνο και μου τόνισε ότι αυτό είναι εις βάρος της οικογένειάς μου, ότι οικογένειες διαλύονται για τέτοια θέματα και ότι το μωρό πρώτα χρειάζεται τη μανούλα του. Μας είπε και τη δική της ιστορία για να παραδειγματιστούμε, προσπαθούσ εμε λίγα λόγια να με ηρεμήσει και να πάψω να είμαι τόσο πορωμένη με το θηλασμό. Βέβαια εγώ ήμουν θηλασμός ή ..θάνατος, δεν υπήρχε άλλη εκδοχή στο μυαλό μου. Δυστυχώς τότε ήμουν ακόμη κολημένη με κάποια θέματα και δεν την πολυάκουσα. Πίστευα ότι υπήρχε μόνο άσπρο ή μαύρο, ήμουν απόλυτη σε πολλά θέματα. Πόσο δίκιο είχε..

sLvDp3.png

Αφού στρώσαμε το βραδυνό ύπνο και συμπληρώνουμε πλέον 10 ώρες ύπνου (καταλήξαμε στο 8:15 με 8:30 μέχρι 6:30, θα ήθελα να ρωτήσω τις μαμάδες που ακολούθησαν τη συγκεκριμένη μέθοδο πώς διαχειρίστηκαν τους ημερήσιους ύπνους.

Μέχρι τώρα κοιμάται στις βόλτες με το καρότσι (π.χ. 10:30-11:15 ή 11:45-12:30, 3-4) χωρίς όμως συγκεκριμένο ωράριο. Μήπως πρέπει να κόψουμε τον πρωινό ύπνο (όταν αυτός γίνεται, γιατί δεν κοιμάται πάντα πρωί) και να κοιμάται πχ στις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2, ένας ύπνος δηλαδή?

Tί κάνατε εσείς στην ηλικία του 1 έτους? Και να επιμείνω και να προσπαθώ να τον κοιμίζω στο κρεβάτι ή στη βόλτα με το καρότσι (η οποία είναι και η εύκολη λύση).

Θα ήθελα αν μπορούσαν να μου πουν την εμπειρία τους μανούλες που εφάρμοσαν τη μέθοδο του βιβλίου "Κοιμήσου παιδί μου".

sLvDp3.png

Επανερχομαι με την ιστορια του βραδυνου ύπνου.

Αυτό που πιστευω ηταν καταλυτικο στην μέθοδο ηταν ότι εγω δεν ημουν καθόλου στον ίδιο χώρο μαζί του και δεν πηγαινα να τον παρηγορησω όταν έκλαιγε γιατι γινόταν εξω φρενών (αυτο μόνο για τον πρώτο καιρό, μετά τα πράγματα ηταν πιο απλά). Κοιμόμουν για δυο μήνες περίπου στο άλλο δωμάτιο και την νύχτα την είχε αναλάβει ο μπαμπάς. Την πρώτη νύχτα εκλαιγε τρεισιμιση ώρες ( μη με πείτε ακαρδη, ήταν και για μένα φρικτό, δεν το έκανα όμως γιατι το έλεγε το βιβλίο αλλά γιατι δεν μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου να μένει ξανά αυπνη ολη τη νύχτα!) την επόμενη δύο και έπειτα κοιμόταν χωρίς ιδιαίτερα κλάματα (τον ησύχαζε γρήγορα ο μπαμπάς) αφου τον είχα θηλάσει και για όλο το βράδι.. Από τότε δεν ξαναθήλασα τη νύχτα αλλά συνέχισα κανονικά το θηλασμό την ημέρα. Συνολικά ο μικρός θηλασε 18 μήνες.

Μετα από αυτη τη φάση το παιδι κοιμόταν πολυ περισσότερες ώρες συνολικά. Οχι οτι δεν ξυπνουσε τη νυχτα, μπορεί να ξυπνούσε μία η δύο φορές αλλα ηρεμούσε με ενα χάδι , λιγα λογάκια , να μείνει λιγη ώρα καποιος μαζί του στο δωμάτιο κλπ.

Για μένα προσωπικά και για το συγκεκριμένο παιδάκι μου ήταν ο μόνος τρόπος να σταματήσω τον φαυλο κύκλο των νυχτερινών αφυπνίσεων και της ατελείωτης νευρικότητας του μωρου είτε ήταν στο στο στηθος είτε όχι..

Διαφημίσεις

Επανερχομαι με την ιστορια του βραδυνου ύπνου.

Αυτό που πιστευω ηταν καταλυτικο στην μέθοδο ηταν ότι εγω δεν ημουν καθόλου στον ίδιο χώρο μαζί του και δεν πηγαινα να τον παρηγορησω όταν έκλαιγε γιατι γινόταν εξω φρενών (αυτο μόνο για τον πρώτο καιρό, μετά τα πράγματα ηταν πιο απλά). Κοιμόμουν για δυο μήνες περίπου στο άλλο δωμάτιο και την νύχτα την είχε αναλάβει ο μπαμπάς. Την πρώτη νύχτα εκλαιγε τρεισιμιση ώρες ( μη με πείτε ακαρδη, ήταν και για μένα φρικτό, δεν το έκανα όμως γιατι το έλεγε το βιβλίο αλλά γιατι δεν μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου να μένει ξανά αυπνη ολη τη νύχτα!) την επόμενη δύο και έπειτα κοιμόταν χωρίς ιδιαίτερα κλάματα (τον ησύχαζε γρήγορα ο μπαμπάς) αφου τον είχα θηλάσει και για όλο το βράδι.. Από τότε δεν ξαναθήλασα τη νύχτα αλλά συνέχισα κανονικά το θηλασμό την ημέρα. Συνολικά ο μικρός θηλασε 18 μήνες.

Μετα από αυτη τη φάση το παιδι κοιμόταν πολυ περισσότερες ώρες συνολικά. Οχι οτι δεν ξυπνουσε τη νυχτα, μπορεί να ξυπνούσε μία η δύο φορές αλλα ηρεμούσε με ενα χάδι , λιγα λογάκια , να μείνει λιγη ώρα καποιος μαζί του στο δωμάτιο κλπ.

Για μένα προσωπικά και για το συγκεκριμένο παιδάκι μου ήταν ο μόνος τρόπος να σταματήσω τον φαυλο κύκλο των νυχτερινών αφυπνίσεων και της ατελείωτης νευρικότητας του μωρου είτε ήταν στο στο στηθος είτε όχι..

Εμείς είμαστε σήμερα στην 9η μέρα της εκπαίδευσης. Μάζεψα όλες τις μέρες και τους χρόνους μας:

-Κάθε βράδυ μπαίνει στο κρεβάτι στις 8:15. Ξυπνά πλέον 6:30-

1η μέρα:Έκλαψε 1,5 ώρα. Ξύπνησε ενδιάμεσα μία φορά-κλάμα 1,5 ώρα.

2η μερα:Έκλαψε 40 λεπτά. Κοιμήθηκε σερί.

3η μέρα:Έκλαψε 5-7 λεπτά. Ξύπνησε ενδιάμεσα μία φορά - κλάματα του μισού λεπτού.

4η μέρα:Έκλαψε 5 λεπτά. Κοιμήθηκε σερί.

5η μέρα:Έκλαψε 3 λεπτά. Κοιμήθηκε σερί.

6η μέρα:Έκλαψε 39 λεπτά. Κοιμήθηκε σερί.

7η μέρα:Έκλαψε 15 λεπτά. Κοιμήθηκε σερί.

8η μέρα:Έκλαψε 5 λεπτά. Κοιμήθηκε σερί.

sLvDp3.png

Και με τους ύπνους της ημέρας τί κάνετε?

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο, γιατί σταματήσατε το θηλασμό? Ρωτά πληροφοριακά, για να δω αν με τη διακοπή των νυχτερινών θηλασμών οδηγούμαστε σταδιακά στον απογαλακτισμό (αν και δεν το πιστεύω. Έχω ήδη θέσει και ερώτημα στην ενότητα του θηλασμού).

sLvDp3.png

Το μεσημέρι δεν ήμουν τόσο τυπική, μάλλον αφηνα τα πράγματα πιο χαλαρά. Άλλωστε είναι λιγάκι μικρούλης για να μπει σε κανονικό προγραμμα.

Συνηθως τον αφηνα να κοιμηθεί στο καρότσι ( για να μπορεσει να συγκεντρωθει και να χαλαρώσει εβαζα το καρότσι μπροστα στη μπαλκονοπορτα να βλέπει τον ουρανό ή τα πουλάκια κι εγω του μιλούσα που και που αλλά χωρίς να με βλέπει), αλλοτε τον θηλαζα και τον έπαιρνε ο ύπνος ή κοιμόταν με τον μπαμπά στο κρεβάτι. Αργότερα όταν τον πήγαμε στο δικό του δωμάτιο τον βαζαμε στο κρεβατάκι του με καποια αγαπημένα του παιχνίδια και εμεις ξαπλωναμε δίπλα χωρις να του απαντάμε και μετα απο ...αρκετη ,μπορω να πω, ωρα κοιμόταν.

Στο μεσημεριανό μη τον ζορίζεις ,κατα τη γνωμη μου.. απλώς να του βαλεις λιγη ωρα ηρεμίας..σβηστα φωτα, ησυχία, οχι παιχνιδια η μουσικη και θα το καταλάβει σιγα σιγά μόνος του.

Καλη επιτυχία σε όλα !!!

ο νυχτερινός θηλασμός οδηγουσε σε φαυλο κυκλο νευρικότητας. Οσο τον εβαζα στο στηθος τόσο δεν κοιμόταν! Ομως τελικά το οτι δεν θηλασε ξανα μεσα στη νυχτα δεν σημαινε απαραιτητα οτι αποθηλάζει. Το αντιθετο, συνεχισε να θηλαζει μεχρι 18 μηνων..

Υ.Γ. δεν χρειαστηκε να θηλάσει ξανα τη νυχτα γιατι απλά κοιμόταν..

Κατ' αρχήν ένας άνθρωπος ενός έτους δεν είναι πια μωρό. Τουλάχιστον όχι με την ίδια έννοια που θεωρώ μωρό εκείνο των 2 μηνών. Το θεωρώ παιδί. Μικρό μεν, παιδί δε.

Σαφώς καταλαβαίνει και σκέφτεται. Ναι μπορεί να χρησιμοποιήσει το κλάμα για να σε καλέσει ακόμα και χειριστικά.

Επίσης, μια συνήθεια που έχει εδραιωθεί, θα μεταβληθεί με πολύ περισσότερο κόπο και προσπάθεια. Ένα μωρό 6 μηνών είναι πολύ πιο δεκτικό (ασθενέστερη μνήμη, λιγότερο πολύπλοκλη σκέψη κτλ) σε αλλαγές ή σε νέες συνήθειες. Ενώ δυσκολότερα θα μεταβληθεί κάτι ήδη εδραιωμένο σε ένα παιδί ενός έτους και ακόμα δυσκολότερα σε ένα 2χρονο.

Μπορεί μια μαμά να μην πετά το παιδί από την κούραση όπως το περιγράφτηκε -με υπερβολή είναι η αλήθεια... Όμως, όταν μία μαμά κοιμάται όρθια (κυριολεκτικά!!!), με το μωρό στην αγκαλιά... δεν είναι επικίνδυνο;

Εγώ το ένιωσα τόσο έντονα όλο αυτό.

Με πήρε ο ύπνος όρθια με το παιδί στην αγκαλιά. Ήταν 6 μηνών. Κοιμήθηκα με τον ίδιο τρόπο που τον παίρνει ο ύπνος έναν άυπνο οδηγό ενώ εκείνος νομίζει πως είναι ξύπνιος! Αντιλήφθηκα πως κοιμήθηκα επειδή... ξύπνησα! Ευτυχώς δεν είχαν χαλαρώσει τα χέρια μου! Το ίδιο έπαθε και ο άντρας μου λίγες μέρες αργότερα (είχαμε δίδυμα, τα μεγαλώναμε μόνοι μας κι εκείνος δούλευε σε κοντινό νομό, οπότε ταξίδευε κάθε μέρα για να πάει στη δουλειά του).

Σε εμάς η μέθοδος (που δεν την ξέρω από βιβλίο, απλά με το ένστικτο την κάναμε), κράτησε 3 μέρες.

ΑΞΙΖΕ !!!

Κοιμηθήκαμε! Κοιμόμαστε! Μάθαμε να κοιμίζουμε! ΩΠ! Διόρθωση: Δεν μάθαμε να κοιμίζουμε... αντίθετα: Μάθαμε να αφήνουμε τα παιδιά να κοιμηθούν χωρίς να παρεμβαίνουμε/ενοχλούμε.

Υ.Γ. Θήλαζαν ακόμα τη νύχτα. Τα τάιζα κοιμισμένα-νυσταγμένα και μόλις τελείωναν, κρεβάτι-νάνι, τέλος.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

AΠό χθες ξεκίνησαν πάλι τα δόντια..ο μικρός μας τυρρανιέται ο καημένος πάρα μα πάρα πολύ με τα δοντάκια του, γκρινιάζει συνέχεια, κλαίει και δεν τρώει. Πλέον καταλαβαίνουμε πότε πονάει και δεν γκρινιάζει ας πούμε για άλλο λόγο.

Χθες λοιπόν κοιμήθηκε μέσα σε 2 λεπτά, αλλά ξύπνησε 3 φορές (στις 11-2-6). Πήγα, τον καθησύχασα, θήλασε και τον έβαλα ξανά στο κρεβατάκι του χωρίς να διαμαρτυρηθεί. Βέβαια ξύπνησε νωρίτερα, σχεδόν δεν ξανακοιμήθηκε μετά τις 6, αλλά πονάει πολύ ο καημενούλης μου.

Έχω και την κάμερα και τον ελέγχω συνέχεια, αυτό μου δίνει μεγάλη σιγουριά.

Παλιότερα, όταν είχαμε "δόντια" (=κατάσταση εκτάκτου ανάγκης), το καταλάβαινε όλη η γειτονιά! Όσο για ύπνο..ορίστε?? Το ότι ξύπνησε 3 φορές σε μέρα δοντιών είναι θαύμα. Και σήμερα πάντως πονάει ο γλυκούλης μου πολύ, όλο το δαχτυλάκι στο στόμα και ξύνει.

sLvDp3.png

Εμείς είμαστε σήμερα στην 9η μέρα της εκπαίδευσης. Μάζεψα όλες τις μέρες και τους χρόνους μας:

3η μέρα:Έκλαψε 5-7 λεπτά. Ξύπνησε ενδιάμεσα μία φορά - κλάματα του μισού λεπτού.

Ποσες μερες εκπαιδευσης λεει το βιβλιο πως χρειαζονται για να κοιμαται το παιδι ησυχο και οχι να κλαιει καθε μερα;Απο το ημερολογιο σου το κλαμα δεν μειωνεται σταδιακα,αντιθετως αυξομοιωνεται ασυναρτητα.

Ποσες μερες εκπαιδευσης λεει το βιβλιο πως χρειαζονται για να κοιμαται το παιδι ησυχο και οχι να κλαιει καθε μερα;Απο το ημερολογιο σου το κλαμα δεν μειωνεται σταδιακα,αντιθετως αυξομοιωνεται ασυναρτητα.

Βρε συ, το μωρό δεν είναι ηλεκτρονική συσκευή, φυσικά θα έχει διακυμάνσεις. Εσύ κοιμάσαι το ίδιο κάθε βράδυ?

Εγώ βλέπω ότι η ανταπόκρισή του είναι εξαιρετική, το παιδάκι βρήκε την ηρεμία του, δεν κοιμόταν καθόλου, βασανιζόταν όλη νύχτα και τώρα κερδίζει 10+ ώρες ύπνου. Έχετε ιδέα πόσο σημαντικός είναι ο νυχτερινός ύπνος για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του?

Tsarli, σταμάτα να ψάχνεσαι και να εκθέτεις τον εαυτό σου σε κάθε λογής κριτική. Τα έχετε πάει θαυμάσια. Εκμεταλλεύσου το για να βρεις και συ τον εαυτό σου.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Πες τα βρε κοπελα μου, γιατι εδω θα μας κανουν να πιστεψουμε οτι ειναι καλο να εχουμε τα παιδια μας αυπνα με τις ωρες, να μην ξεκουραζονται, να κλαινε συνεχεια (και οχι 5 λεπτα προ υπνου), απλα και μονο για να κοιμουνται στο ιδιο κρεββατι μας μας! Και εγω ξερω οτι η αυξητικη ορμονη εκκρινεται το βραδυ οταν το παιδι κοιμαται και φυσικα ο υπνος πρεπει να ναι καλος και ποιοτικος και οχι να διακοπτεται καθε 5 λεπτα... Ειναι να απορεις ποιανου οι αναγκες εξυπηρετουνται της μαμας που θελει το παιδι μια ζωη μωρο κολημμενο πανω της να θηλαζει μερα-νυχτα, η' του παιδιου που ειναι ενας νεος ανθρωπος σ αυτο τον κοσμο και πρεπει να τον αφησουμε να αναπτυχθει...

Συμφωνώ με Άννα24.

Εσύ Ελένη ΑΓγλίας έχεις παιδιά;

Έχεις υπόψη σου κάποια μαμά που -όπως γράφεις- "θέλει το παιδί μια ζωή μωρό κολλημένο πάνω της να θηλάζει μέρα νύχτα";

Αν έχεις ΠΡΆΓΜΑΤΙ υπόψη σου μια τέτοια ακραία περίπτωση "μάνας" (και τα εισαγωγικά δεν τα βάζω τυχαία), πρέπει να της συστήσει να λάβει ψυχιατρική βοήθεια γιατι ευνουχίζει το παιδί της.

Κατά τα άλλα, το σχόλιο σου είναι άσχετο με τις περιπτώσεις που συζητούνται στο φόρουμ, στο οποίο δεν έχω διαβάσει ποτέ για θηλασμό παιδιού πέραν της νηπιακής ηλικίας.

Οπότε, καλύτερα να αποφεύγεις να γενικεύεις στις μαμάδες που θηλάζουν τα 1-2-3-4 ετών παιδιά τους την μοναδική περίπτωση που τυχαίνει να γνωρίζεις εσύ ... γιατί γίνεσαι προσβλητική.

Διαφημίσεις

Στο φόρουμ ήταν που άκουσα για αποθηλασμό στα 7-8, συνοδευόμενο απαραιτήτως με co-sleeping και baby-wearing (για όλη μέρα μέχρι να περπατήσει το παιδί ή και περισσότερο). Σε συνδυασμό με υγιεινή δια(σ)τροφή -όπως οι ίδιες λένε- και παράλληλα μη εμβολιασμό. Και πολλά πολλά άλλα...

Όλα τα παραπάνω αν χρησιμοποιούνται με μέτρο είναι οκ, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ξεφεύγει κομματάκι...

Όπως καταλαβαίνεις, έχουν γραφτεί πολλά Aimee... άστα... Δε βγαίνει άκρη.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Στο φόρουμ ήταν που άκουσα για αποθηλασμό στα 7-8, συνοδευόμενο απαραιτήτως με co-sleeping και baby-wearing (για όλη μέρα μέχρι να περπατήσει το παιδί ή και περισσότερο). Σε συνδυασμό με υγιεινή δια(σ)τροφή -όπως οι ίδιες λένε- και παράλληλα μη εμβολιασμό. Και πολλά πολλά άλλα...

Όλα τα παραπάνω αν χρησιμοποιούνται με μέτρο είναι οκ, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ξεφεύγει κομματάκι...

Όπως καταλαβαίνεις, έχουν γραφτεί πολλά Aimee... άστα... Δε βγαίνει άκρη.

Ελα! Αλήθεια; :rolleyes:

Δεν έχει τύχει να διαβάσω τίποτα τέτοιο... Αλλά είμαι και νέο μέλος (όπως η Ελένη της Αγγλίας). Ούτε και τα έχω ακούσει στις ημερίδες θηλασμού και babywearing που έχει τύχει να πάω...

Μα ποιος τεσπα τα λέει;;;!!!!

Φαντάζομαι όμως ότι τέτοια ακραία θα λέγονται μόνο για να προκαλέσουν... Και για να τα βρεις θα χρειάζεται να κάνεις ολόκληρη ανασκαφή στο Αρχείο.

Οπότε και πάλι, γιατί να κοτσάρουμε μια ακραία περίπτωση στις συνηθισμένες-μέσες καταστάσεις που συζητάμε; Σε τι εξυπηρετεί;

Λαβε σοβαρα υποψιν σου οτι το βιβλιο μεταξυ αλλων λεει πως οταν το μωρο ειναι σε φαση οδοντοφυιας δεν εφαρμοζεται η μεθοδος και αν εφαρμοστει δεν θα εχει το αποτελεσμα στο 100%.

Επισης το βιβλιο ειναι μονο ενας ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ και οχι καποιο συμβολαιο η τιποτα αλλο, δεν σου εξασφαλιζει το ιδανικοτερο αποτελεσμα που ενδεχομενως να ηθελες για το μωρο σου και αν σε αυτα προσθεσεις διαφορους αλλους παραγοντες οπως δοντια, εκνευρισμος κλπ... τοτε το μωρο της TSARLI τα παει απλα περιφημα...

Αυτο ειναι το δικο μου πορισμα, εχωντας ενα μωρακι 17 μηνων που μεχρι τον χρονο απλα με ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ με το να μην κοιμαται καθολου. Αντιμετωπισα τα ιδια προβληματα με την tsarli (ισως και χειροτερα) και παρολο που δεν θηλαζα ημουν οχι στο παρα πεντε αλλα στο παρα ενα να θεσω σε εφαρμογη τη μεθοδο του βιβλιου που ειχα αγορασει (το διαβασα) αλλα ως δια μαγειας το προβλημα επιλυθηκε αφου ομως εσκασαν τα δοντακια που οπως ολα εδειχναν οχι απλα μας ενοχλουσαν αλλα μας πονουσαν. Απο εκεινο το διαστημα και επειτα τα δοντια μας τα βγαζουμε αναιμακτα, ο υπνος μας δε, 12ωρος βραδινος και 3ωρος μεσημεριανος, χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι δεν κλαιει και δεν γκρινιαζει.

Κλεινωντας θα ηθελα να πω αυτο που ειπωθηκε απο μια αλλη κοπελα, οτι τα μωρα ειναι πλασματα της συνηθειας και κατ εμε οντως ισχυει. Επομενως πως ενα μωρο που για ενα χρονο ειχε μια αλλη συνηθεια (λαθος, σωστη δεν εχει σημασια) απο την μια στιγμη στην αλλη να την αλλαξει...???

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Δεν έχει τύχει να διαβάσω τίποτα τέτοιο... Αλλά είμαι και νέο μέλος (όπως η Ελένη της Αγγλίας). Ούτε και τα έχω ακούσει στις ημερίδες θηλασμού και babywearing που έχει τύχει να πάω...

Μα ποιος τεσπα τα λέει;;;!!!!

Φαντάζομαι όμως ότι τέτοια ακραία θα λέγονται μόνο για να προκαλέσουν... Και για να τα βρεις θα χρειάζεται να κάνεις ολόκληρη ανασκαφή στο Αρχείο.

Οπότε και πάλι, γιατί να κοτσάρουμε μια ακραία περίπτωση στις συνηθισμένες-μέσες καταστάσεις που συζητάμε; Σε τι εξυπηρετεί;

Aimee, όπως λες είσαι νέο μέλος και ίσως γι' αυτό να μην έχεις ακούσει κάποια από τα πιο εξτρεμιστικά που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς στο φόρουμ. Το φόρουμ έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία 2 χρόνια περίπου και πολλά από αυτά που έχουν λεχθεί κατά καιρούς έχουν πλέον διαγραφεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες από εμάς δεν τα θυμούνται, γιατί να ξέρεις ότι έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων εδώ μέσα και κάποιες γνώμες έχουν υποστηριχθεί με επιμονή και επιχειρήματα. Δεν είναι ότι απλά ελέχθηκε μια βλακεία και τη δέσαμε κόμπο όσες από εμάς έχουμε μεγάλη μνήμη. Τώρα το κατά πόσο μία γνώμη είναι ακραία ή όχι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις γνώμες στις οποίες έχεις εκτεθεί μέσω του περιβάλλοντός σου. Κάτι που σε σένα ακούγεται ακραίο, σε μένα μπορεί να ακούγεται φυσιολογικό - και τούμπαλιν.

Επίσης προτείνω να αποδεσμεύσουμε το ένα θέμα από το άλλο. Δεν είμαστε δύο ομάδες εδώ μέσα, η μία υπέρ του φυσιολογικού / φυσικού τοκετού, υπέρ του αποκλειστικού / μακροχρόνιου θηλασμού, υπέρ του co-sleeping και κατά των εμβολίων και η άλλη υπέρ των καισαρικών, κατά του θηλασμού, υπέρ των εμβολίων και κατά του co-sleeping.

Τσάρλι, νομίζω ότι πάτε καλά με τη μέθοδο που ακολουθείτε και οι χρόνοι σας είναι καλοί και δεν αυξομειώνονται ασυνάρτητα όπως είπε πριν μια κοπέλα. Για τους άλλους ύπνους, εξαρτάται από το πόσο κοιμάται συνολικά. Στην ηλικία του χρειάζεται 12-14 ώρες ύπνο την ημέρα. Αν κοιμάται φουλ 10ωρο το βράδυ, τότε ο πρωινός ύπνος ίσως χρειαστεί να κοπεί σιγά σιγά. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κοιμάται το παιδί συγκεκριμένη ώρα το βράδυ αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας. Όχι μόνο γιατί η ρουτίνα το βοηθάει, αλλά και γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές που προσφέρονται για να κοιμηθεί ένα παιδί. Δες αν γράφει κάτι σχετικό το βιβλίο σου, πάντως αν θυμάμαι καλά η καλύτερη στιγμή να κοιμηθεί ένα παιδί είναι σε περίπου 90 λεπτά από τη στιγμή που θα ξυπνήσει ή σε πολλαπλάσιο του 90 (αναλόγως με την ηλικία). Αυτό σημαίνει ότι αν ξυπνήσει 6:30, η καλύτερη ώρα για πρωινό ύπνο είναι γύρω στις 9:30-10:00. Αναλόγως πότε θα ξυπνήσει από τον πρωινό ύπνο, ο μεσημεριανός ύπνος θα είναι περίπου 3 ώρες μετά. Αν δεν το κοιμήσεις στις 3 ώρες, το μωρό θα ξαναμπεί σε φάση ύπνου 1,5 ώρα μετά. Εννοείται ότι παρακολουθείς και το παιδί για σημάδια υπνηλίας (αν τρίβει τα μάτια του, αν χασμουριέται, αν έχει απλανές βλέμμα κλπ) πάντως και με το ρολόι να πας, θα δεις ότι οι ύπνοι της μέρας θα γίνουν πιο εύκολοι και σιγά-σιγά θα μπείτε σε σειρά.

...Μα ποιος τεσπα τα λέει;;;!!!!

...

Αυτό θα κρατήσω μόνο!! :lol:

Χαίρομαι που λίγα χρόνια μετά την εφαρμογή των κανονισμών του φόρουμ, δείχνει να λειτουργεί πλέον ένα -κάποιο- φίλτρο... ευγενούς συζήτησης... Γιατί όπως φαντάζεσαι εγείρονταν θύελλες σε τέτοια θέματα. Όσο για το ποιος τελικά τα λέει... άστο... θα πιάσουμε πετρέλαιο αν το αναπτύξουμε... :lol:;)

:-D :grin: :-D

tsarli

Ήθελα να το σχολιάσω και προηγουμένως, αλλά μια και γυρίσαμε πάλι ας το κάνω τώρα:

Οι χρόνοι που δίνεις εδώ.......

Είναι και οι αναμενόμενοι.

Στην 6η μέρα ... κάτι του έδωσε ελπίδες πως θα γυρίσει στις προηγούμενες συνήθειες. Ουσιαστικά η κατανομή των χρόνων δείχνει σα να "ξαναρχίζεις".

Σίγουρα θα υπάρχουν πισωπατήματα κάποιες φορές. Αλλά αν υπάρχει κάτι χαρακτηριστικό που έγινε εκείνη την ημέρα... τότε καλό θα ήταν να το σημαδέψεις για να το αποφεύγεις.

Χε χε

Δεν λέω τίποτα. Θα πω μόνο ότι σίγουρα οι καιροί έχουν αλλάξει... προς το καλύτερο :D

Πράγματι! Αλλά βρε παιδί μου, λείπει κι εκείνη η πηγαία έκπληξη που διάβαζες κάτι, σου έπεφτε το σαγόνι στο πάτωμα, πετάγονταν τα μάτια έξω και κοίταζες από το παράθυρο για να δεις αν ο κόσμος εξακολουθεί να περπατά σωστά ή ανάποδα! :lol:

Με γαργαλάει η γλώσσα μου, αλλά θα κρατήσω την καλή ανατροφή, το πιάνο και γα γαλλικά μου (γκουχ γκουχ)... και δε θα πω ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις.... :lol: :lol: :lol:

Κάτι τούφες που μου λείπουν, από τότε είναι... :lol: :lol: :lol:

Aimee... κι εγώ νόμιζα τότε πως τα έλεγαν μόνο για να προκαλέσουν. Αλλά με τη συζήτηση ανακάλυψα πως τα πίστευαν!

Εντάξει... είμαι οφφ τοπικ... αλλά τιμής ένεκεν των καιρών εκείνων!! :-P

Σε εμάς η μέθοδος (που δεν την ξέρω από βιβλίο, απλά με το ένστικτο την κάναμε), κράτησε 3 μέρες.

Αλκυον, οταν το δοκιμασατε ποσο ηταν τα μωρακια, 6 μηνων? "Επιασε" και στα δυο ετσι γρηγορα και αποτελεσματικα? Εσυ ειχες τετοιες διαρκειες κλαματος (1,5 ωρα κλπ)?Απλα δεν κοιμοντουσαν σερι ή ειχαν και το κολλημα του θηλασμου, ηθελαν το κρεββατι σας κλπ?

Εμενα εκει που ειχε δειξει πολύ καλα δειγματα, χωρίς μεθοδους, προγραμμα, προσπαθειες κλπ, μου το χαλασε εδω και κανα μηνα, με εχει κανει πιπιλα κανονικα (δεν ξερω τι μου φταιει και σιχτιριζω τον θηλασμο), θελει να κοιμαται διπλα μου και οχι στην κουνια του, μπορει να τον εχω νανουρισει και επι μια ωρα (ειτε εγω ειτε ο αντρας μου) και μολις τον ακουμπαμε στην κουνια...τσιριδα, οχι κλαμα, τσιριδα, σαν κανενα υστερικο, ενω μεσα στην ημερα ουτε καν κλαιει καλα-καλα, ειναι πολύ ηρεμο και γελαστο μωρό.Τη νυχτα,εκει που παω να τον αφησω να κλαιει σκεφτομαι οτι θα ακουγεται στους απο κατω και στου διπλα (πολυκατοικια), δεν μου εχουν δωσει ποτε δικαιωμα οι ανθρωποι, αλλα οπως το εχω στο μυαλο μου- σε συνδυασμο με το κλαμα μεσ'στ'αυτι μου νυχτιατικα- "σπαω".Εχουμε φοβηθει με τον αντρα μου οτι δεν θα μπορεσουμε να ξανακοιμηθουμε σαν ανθρωποι, εχουμε ολη την καλη διαθεση, αλλα καπου κωλωνουμε.Κι εγω προσωπικα εχω φοβηθει λιγο, νομιζω οτι χανω σε αποφασιστικοτητα, ειμαι και γενικα αποκαρδιωμενη αυτη την εποχη.Ημουν γενικα προσεκτικη,δεν τον επαιρνα συχνα μαζι στο κρεββατι κλπ κλπ, αλλα τελικα καπως του τη βαρεσε νομιζω,ξαφνικα:confused:.

Τσαρλι, καλή συνεχεια ευχομαι, ειχα πετυχει και παλιοτερα ποστ σου και να σου πω την αληθεια φοβομουν οτι δεν ειχε γυρισμο αυτο που ειχες κανει επι 1 χρονο με το μωρο.Χαιρομαι που βλεπεις προοδο.Και στα δικα μου.

Aimee δεν ειμαι προσφατο μελος, απλα προσφατα συμμετεχω σε συζητησεις. Τυχαινει ομως να παρακολουθω το φορουμ. Και οντως αυτα που ειπα δεν τα ειπα γιατι ηταν σουπερ προκλητικα, ειναι οσα υποστηριζονται εδω μεσα κατα καιρους και μη σου πω οτι ειναι..mild!

Υπηρχε ενα "ρευμα" να το θεσω κομψα μιας ομαδας ατομων που υποστηριζαν το co sleeping uber alles, δεν δεχονταν με τπτ αλλες αποψεις, θηλασμο αποκλειστικο μεχρι τα 9:shock:, μη εμβολιασμο με το δικαιολογητικο οτι τα παιδια εχουν αντισωματα απο το θηλασμο, φυσιολογικο τοκετο χωρις επισκληριδιο με ταυτοχρονο "αναθεμα" της καισαρικης, και φυσικα τοκετο στο σπιτι αν γινεται, οι κακοι γιατροι που τους ενδιαφερει μονο να τα παιρνουν απο παντου, διατροφη του παιδιου μονο με φυσικες τροφες και ενα σωρο αλλα.

Σωστα λεει η μανκει δεν πρεπει να υπαρχουν 2 ομαδες και αλλωστε ολες εχουμε διαφορετικες γνωμες για διαφορετικα θεματα, απλα αυτες οι αποψεις τυχαινε να συγκλινουν και μελη να συσπειρωνονται γυρω απο αυτες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...