Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Θα πεταχτώ εγώ ενδιάμεσα και θα πω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ότι το "πρόβλημα" ύπνου δεν το έχουν τα μωρά, αλλά οι γονείς. Εμείς έχουμε συνηθίσει να κοιμόμαστε κάπως και έρχονται τα μωρά για να μας διαταράξουν τον ύπνο μας.

Η κόρη μου, είναι ένα μωρό που "είχε πρόβλημα με τον ύπνο"....Όλες τις ώρες της ημέρας....Και ειδικά το βράδυ....Μιλάμε για πολλά πέρα δώθε μέσα στη νύχτα....και απαιτητική δουλειά κάθε μέρα εκτος ΠΣΚ. Εγώ ένα κινουμενο πτώμα στα όρια μου.....Το σκέφτηκα και σιγά σιγά, άρχισα να αλλάζω πρακτικές ύπνου για να κοιμηθούμε επιτέλους καλύτερα!

Μου σύστησαν πολλοί αυτό το βιβλίο. Φίλοι μου που το εφάρμοσαν και πέτυχαν. Το διάβασα. Θεώρησα οτι είναι αντιδιαμετρικά αντίθετο με ότι πιστεύω, με τον τρόπο που μεγάλωσα και η ίδια και με τον τρόπο που προσπαθώ να προσεγγίσω και να βοηθήσω την κόρη μου...

Το βιβλίο που προτείνει η tasuki το διάβασα επίσης....Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό! Μου ταιριάζει πιο πολύ. Δεν προτείνει κάποια μέθοδο με συγκεκριμένα βήματα, αλλά σε βαζει πρώτον να αναρωτηθείς τι περιμένεις απο το μωρό σου (τι είναι ρεαλιστικό να περιμένεις από τον ύπνο του) και μετά σου δίνει διάφορες ιδέες, οι οποίες ποτέ δεν είναι του τύπου "αυτό λέω, σ' αγαπώ μεν, αλλά αυτό πρέπει να γίνει", αλλά είναι πιο "καθοδηγητικές/συναινετικές" και πιο απλές και προφανείς ίσως....

Δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω βέβαια, γιατί πλέον κοιμόμαστε καλά τα βράδια, μιά και η Μάγια ξυπνάει συνήθως κατα τις 5 και έρχεται απο το δωμάτιό της στο κρεβάτι μου για να συνεχίσει μέχρι τις 8 ή 9.

Όπως έχω ξαναπει, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διευθετηθεί το θέμα ύπνου. Και ναι, είναι πολύ σοβαρό θέμα. Πιστεύω για να λυθεί σωστά όμως, πρέπει κάθε οικογένεια να καταφέρει να δει τις πραγματικές ανάγκες ύπνου της, να σκεφτεί πέρα απο τα "πρέπει" και τα "μη" που ακούμε καθημερινά, να ακούσει τις αναγκες του μωρου και να πράξει ανάλογα....

Δεν υπαρχει λόγος για αλληλοσπαραγμό! Προφανώς και όλοι τον ίδιο στόχο έχουμε! :wink: Ίσως και λίγο πιο τεντωμένα νεύρα (λόγω έλλειψης ύπνου), εξου και οι ενίοτε διαπληκτισμοί!!!! :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

annastasia, δεν το εγραψα απαντωντας μονο στην Ιωαννα, αλλά σε ολες τις τελευταιες μανουλες που εγραψαν οτι διαβασαν το βιβλιο κι η μεθοδος δουλευει. Κριμα που το αλλο βιβλιο δεν εχει μεταφραστει στα ελληνικα - οποια ομως γνωριζει αγγλικα, μπορει να το διαβασει απο το link που εβαλα ή να το παραγγειλει απο το εξωτερικο.

kiriaki, αυτα που ρωτας τα εχω απαντησει σε προηγουμενες σελιδες. Φυσικα κι εμενα ξυπναγε! Τα μωρα που δεν ξυπνανε μεχρι να ωριμασει αρκετα το νευρικο τους συστημα και να "κουρδιστει" το βιολογικο τους ρολοϊ ειναι οι εξαιρεσεις κι οχι ο κανονας.

Συμφωνω παντως με την erica που λεει οτι τελικα το προβλημα υπνου δεν το εχουν τα μωρα, αλλά οι γονεις. Κοιμοντουσαν ποτε τα μωρα σε ολη τη διαρκεια της υπαρξης του ανθρωπινου ειδους μακρια απο τους γονεις τους? Και μαλιστα ενα μωρο μονο του? Μονο στις δυο τελευταιες γενιες εχουμε εφαρμοσει αυτην την πρακτικη και μετα θεωρουμε προβλημα τη φυσιολογικη αντιδραση του μωρου να ξυπνησει και να ζητησει ασφαλεια και παρηγορια. Οι περισσοτεροι απο εμας γινομαστε γονεις πιστευοντας οτι τα παιδια μεγαλωνουν στον αυτοματο και χωρις να εχουμε καταλαβει σε τι βαθμο θα χρειαστει ν'αλλαξουμε τις συνηθειες μας.

Αγαπητή Tasuki, καλημέρα. Πρέπει να ομολογήσω και πάλι ότι τη μέθοδο του βιβλίου που αναφέρεις δεν την γνώριζα και έμαθα ότι υπάρχει μέσα από το forum. Ίσως και να την δοκίμαζα εάν το γνώριζα πιο νωρίς. Δεν ξέρω τι θα έκανα. Πάντως αυτό που πιστεύω είναι ότι ο κάθε γονιός αποφασίζει να ενεργήσει όπως εκείνος θεωρεί καλύτερο για το παιδί του και εκείνον. Δεν νομίζω πως υπάρχουν βάρβαροι γονείς αλλά εξαντλημένοι γονείς :wink: . Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Προσωπικά εάν η μικρή μου έκλεγε και μάλιστα σπαρακτικά (κάτι το οποίο δεν έκανε όπως έχω ήδη πει ίσως να μην είχα αντέξει να συνεχίσω τη μέθοδο αυτή. :?: Για να πω την αλήθεια, στο forum, διάβασα για πρώτη φορά ότι υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις. Όπως η δική μου μικρή έτσι και των φίλων που εφάρμοσαν την ίδια μέθοδο στα μικρά τους, δεν έκλαψαν πάνω από 3 φορές και αυτές όχι σπαρακτικά. Τι να πω :roll: Τα λέμε ξανά. Χάρηκα πολύ τη συζήτηση. Κυριακή :)

Έρχομαι κι εγώ να προσθέσω την εμπειρία (και την ικανοποίησή μου) απο την εφαρμογή της μεθόδου του βιβλίου "Κοιμήσου παιδί μου". Στενοχωρήθηκα όταν διάβασα κάποια όχι κολακευτικά σχόλια για το βιβλίο, τα οποία δεν θα παραθέσω, ούτε θα μπώ στον κόπο να κακολογήσω κι εγω άλλες μεθόδους και γονείς που τις προτιμούν...

Η μικρή μου απο τριών μηνών κοιμόταν όλη νύχτα, χωρίς πρόβλημα, στο δωμάτιό της και μάλιστα μόνη της, αφού την άφηνα με ένα μικρό φωτάκι και το μουσικό περιστρεφόμενο. Γύρω στους οκτώ μήνες όμως αρχίσαμε να έχουμε προβλήματα -έκανα τουλάχιστον μια ώρα για να την κοιμήσω με δυσκολία, ξυπνούσε 3 με 5 το πρωί και δεν ησύχαζε με τίποτα-και αφού δοκιμάσαμε τα πάντα, είπαμε να κάνουμε και μια προσπάθεια σύμφωνα με το βιβλίο...

Την πρώτη μέρα της πήρε μισή ώρα, την δεύτερη και την τρίτη 20 λεπτά και την τέταρτη 10 λεπτά. (Την ίδια μέθοδο εφαρμόσαμε και για τους ημερήσιους υπνάκους.) Σήμερα, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, την παιρνει πια ο ύπνος είτε καθώς της διαβάζω παραμύθι το βράδυ, είτε λίγο αργότερα, αδιαμαρτύρητα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Με τον ερχομό ενός δεύτερου μωρού τόσο σύντομα δεν θα άντεχα να έχω το πρώτο ξάγρυπνο και ανήσυχο...(αυτή ήταν και η αφορμή για να πάρουμε δραστικά μέτρα), ελπίζω όμως να συνεχίσει να είναι έτσι, γιατί οι ώρες που το παιδί κοιμάται στο δωμάτιό του ήσυχα, είναι τελικά και οι μόνες ώρες που μπορούμε να περάσουμε με τον άντρα μου οι δυο μας.

Έχω κι εγώ μια μπεμπούλα 4,5 μηνών.

Εδώ κι 1 μήνα κοιμάται στο κρεβάτι της στο δωμάτιό της.

Αλλά ποτέ δεν κοιμάται αυτό που λέμε "μονορούφι" !!!

Ξυπνάει 2-4 φορές μέσα στο βράδυ γιατί της έχει πέσει η πιπίλα. Σηκώνομαι λοιπόν, της βάζω την πιπίλα και ξανα-κοιμάται αμέσως.

Θα μου πεις: "μα δεν σε ξενυχτάει και ούτε κάνει ώρα μέχρι να ξανα-κοιμηθεί".

ΟΚ, συμφωνώ ...απλώς διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο στο forum μου γεννήθηκε η εξής απορία.

Αναρωτήθηκα λοιπόν...εφαρμόζεται η τεχνική αυτού του βιβλίου στην δικιά μου περίπτωση; Αλλά πάλι τι να κάνω; Να την αφήνω να κλαίει και να μην της δίνω την πιπίλα; Λίγο χαζό μου ακούγεται !!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Mami... στην δική σου περίπτωση ΔΕΝ θα το έκανα... όπως έγραψα και παραπάνω προσωπικά θα τη συνιστούσα σε γονείς με ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα ύπνου... :wink:

Thanks.

Κι εμένα παράλογο μου ακούγεται να την "βασανίσω" επειδή απλώς θέλει την πιπίλα της.

Θα κάνω λοιπόν υπομονή μέχρι να μπορεί να την βάζει μόνη της στο στόμα της !!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Mami... στην δική σου περίπτωση ΔΕΝ θα το έκανα... όπως έγραψα και παραπάνω προσωπικά θα τη συνιστούσα σε γονείς με ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα ύπνου... :wink:

Thanks.

Κι εμένα παράλογο μου ακούγεται να την "βασανίσω" επειδή απλώς θέλει την πιπίλα της.

Θα κάνω λοιπόν υπομονή μέχρι να μπορεί να την βάζει μόνη της στο στόμα της !!!

Ακριβώς!!!

:wink:

Αγαπητή mami, μία καλή λύση είναι να πιάσεις την αλυσίδα της πιπίλας με μία παραμάνα στο μπλουζάκι της. Επίσης υπάρχουν και πιπίλες που φωσφορίζουν τη νύχτα. Έτσι όταν ξυπνάει θα την βρίσκει εύκολα μόνη της. Καλή επιτυχία

Αγαπητή mami, μία καλή λύση είναι να πιάσεις την αλυσίδα της πιπίλας με μία παραμάνα στο μπλουζάκι της. Επίσης υπάρχουν και πιπίλες που φωσφορίζουν τη νύχτα. Έτσι όταν ξυπνάει θα την βρίσκει εύκολα μόνη της. Καλή επιτυχία

Συγνώμη kiriaki μου που επεμβαίνω στο post σου, αλλά πρέπει να πω, γιατί παραλίγο να την πάθουμε, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ παραμάνα πάνω στο παιδί! Ούτε αυτές τις ασφαλείας! Η δικιά μου έχει ανοίξει ασφαλείας! Ποτέ!

Διαφημίσεις

Συγνώμη αλλά ίσως δεν κατάλαβα καλά....

Τι εννοείς με το "παραμάνα αφαλείας" ???

Έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώ αλυσίδα για τις πιπίλες, η οποία αλυσίδα είναι πλαστική και πιάνεται πάνω στο ρούχοσαν "δαγκάνα".

Αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, δεν νομίζω ότι αυτό είναι επικίνδυνο !!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

mami δεν εννοώ το κλιπάκι που έχουν οι αλυσιδίτσες που πιάνει στο ρούχο. Αυτό ναι είναι ακίνδυνο. Λέω για τις κλασσικές τις παραμάνες. Απλά, υπάρχουν και "παιδικές" παραμάνες ασφαλείας, με πλαστικό κεφαλάκι που είναι δύσκολο να ανοιχτεί από μωρό-παιδί. Δεν είμαι σίγουρη αν η kiriaki εννοεί αυτές ή το κλιπακι, αλλά επειδή είπε "παραμάνα" καλού κακού το λέω. Της είχα στερεώσει της δικιάς μου δύο πάντες μαζί με παραμάνα ασφαλείας, και προσπαθώντας να σκαρφαλώσει την άνοιξε! (Καθότι εξαιρετικά ζωηρή).

Και αυτό που κρεμάνε στου παιδιού το ρουχαλάκι παραμάνα με σταυρουδάκι και ματάκι είναι πολύ επικίνδυνο.

mami δεν εννοώ το κλιπάκι που έχουν οι αλυσιδίτσες που πιάνει στο ρούχο. Αυτό ναι είναι ακίνδυνο. Λέω για τις κλασσικές τις παραμάνες. Απλά, υπάρχουν και "παιδικές" παραμάνες ασφαλείας, με πλαστικό κεφαλάκι που είναι δύσκολο να ανοιχτεί από μωρό-παιδί. Δεν είμαι σίγουρη αν η kiriaki εννοεί αυτές ή το κλιπακι, αλλά επειδή είπε "παραμάνα" καλού κακού το λέω. Της είχα στερεώσει της δικιάς μου δύο πάντες μαζί με παραμάνα ασφαλείας, και προσπαθώντας να σκαρφαλώσει την άνοιξε! (Καθότι εξαιρετικά ζωηρή).

Και αυτό που κρεμάνε στου παιδιού το ρουχαλάκι παραμάνα με σταυρουδάκι και ματάκι είναι πολύ επικίνδυνο.

OK, κατάλαβα τι εννοείς !!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Κορίτσια καλημέρα. Η παραμάνα ασφαλείας που χρησιμοποιώ δεν ανοίγει σπρώχνοντας την ασφάλεια προς τα επάνω. Εγώ αυτή που έχω για να κουμπώσει αγανακτώ, πόσο μάλλον να την ανοίξει το παιδί, ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Όσον αφορά την αλυσίδα με το κλιπ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτή εάν σε διευκολύνει. Εγώ δεν το έκανα γιατί το κλιπ άνοιγε κατά την διάρκεια της νύχτα με αποτέλεσμα η μικρή να μην τη βρίσκει και πάλι. Εκτός αυτού το κλιπ είναι μεγάλο σε μέγεθος και την εμπόδιζε στον ύπνο. Όσον αφορά τη παραμάνα να σημειώσω ότι αυτή που έχω, την έχω πάρει από το εξωτερικό, αλλά έχω δει και ίδια στο ΛΗΤΩ. Αυτή που αναφέρετε, πρέπει να είναι αυτή η παραμάνα που ανοίγει σπρώχνοντας την "ασφάλεια", ο θεός να την κάνει :evil: , προς τα επάνω. Για αυτή συμφωνώ, ποτέ πάνω σε μωρό. Αυτά από εμένα. Καλή σας ημέρα. :P

• 1 month later...

Ερώτηση: Και από ποιό μήνα και μετά θα μπορεί να βρίσκει την πιπίλα της μόνη της ;

Εμένα πάντως ακόμα δεν μπορεί να το κάνει.

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Χθες αγορασα το συγκεκριμενο βιβλιο...και διαβασα σχεδον το μισο.

Σημερα θα διαβασω και το υπολοιπο...και θα αποφασισουμε εαν το εφαρμοσουμε

Νομιζω πως ολα οσα λεει πρωτα απ ολα στεκουν και δευτερον μπορουν να εφαρμοστουν αμεσα και ακινδυνα

Θεωρω τελειως λαθος αυτο που γινεται και μου εκανα και γω μεχρι χθες

Να προσπαθω να κοιμησω τον μπεμπη μου στην αγκαλια μου, στο ριλαξ του με κουνηματα, βολτες και ολα οσα ξερουμε!

Το μωρο πρεπει να μαθει να κοιμαται στον χωρο του, στο δωματιο του και στο κρεβατι μου

Εαν δημιουργηθει μια ρουτινα η οποία θα σχετιζεται με τον υπνο, τοτε νομιζω πως ολα απλοποιουνται

Ελπιζω σε μερικες μερες...να εχω νεα....ευχαριστα!

Χθες αγορασα το συγκεκριμενο βιβλιο...και διαβασα σχεδον το μισο.

Σημερα θα διαβασω και το υπολοιπο...και θα αποφασισουμε εαν το εφαρμοσουμε

Νομιζω πως ολα οσα λεει πρωτα απ ολα στεκουν και δευτερον μπορουν να εφαρμοστουν αμεσα και ακινδυνα

Θεωρω τελειως λαθος αυτο που γινεται και μου εκανα και γω μεχρι χθες

Να προσπαθω να κοιμησω τον μπεμπη μου στην αγκαλια μου, στο ριλαξ του με κουνηματα, βολτες και ολα οσα ξερουμε!

Το μωρο πρεπει να μαθει να κοιμαται στον χωρο του, στο δωματιο του και στο κρεβατι μου

Εαν δημιουργηθει μια ρουτινα η οποία θα σχετιζεται με τον υπνο, τοτε νομιζω πως ολα απλοποιουνται

Ελπιζω σε μερικες μερες...να εχω νεα....ευχαριστα!

Σε μωρό κάτω από 6 μηνών η μέθοδος του βιβλίου ΔΕΝ ενδείκνυται... (εκτός και είναι παραπάνω το δικό σας...) :?

Πριν λιγες μερες κλεισαμε τους 3 μηνες. Οταν λες πως το βιβλιο ειναι για μωρα πανω απο 6 μηνες...τι εννοεις?

(στο ρωταω γιατι στο βιβλιο γινεται αναφορα σε βρεφη...κλπ)

Πριν λιγες μερες κλεισαμε τους 3 μηνες. Οταν λες πως το βιβλιο ειναι για μωρα πανω απο 6 μηνες...τι εννοεις?

(στο ρωταω γιατι στο βιβλιο γινεται αναφορα σε βρεφη...κλπ)

Θα σου πω για παράδειγμα το εξής απλό... το μωρό σου ακόμα θηλάζει, σωστά; Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι πως όταν το μωρό σου κλαίει είναι γιατί νυστάζει και δεν κοιμάται, και όχι οτι εκείνη την ώρα θέλει το μεμέ της μαμάς του για να ξαναφάει; Για φαντάσου να πεινάς, να μην μπορείς να το εκφράσεις διαφορετικά παρά μόνο με το κλάμα σου και ο άλλος να μη σε καταλαβαίνει αλλά να περιμένει από εσένα να κοιμηθείς αφήνοντάς σε να κλαις ολοένα και περισσότερο! Προσωπικά σαν τιμωρία μου ακούγεται...

Από τους 6 μήνες και ΜΕΤΑ τα πράγματα διαφέρουν μιας και στο διαιτολόγιο του μωρού έχουν μπει και οι στερεες τροφές... Και μην ξεχνάς ότι στην ηλικία του μωρού σας η αγκαλίτσα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!! Για να φάει, για να κοιμηθεί, να παρηγορηθεί, για οτιδήποτε!!!

Έχω εφαρμόσει τη μέθοδο διαβάζοντας ένα αντίστοιχο βιβλίο του Ferber αλλά από τους 6 1/2 μήνες και μετά μιας και θα επέστρεφα στη δουλειά και ο μικρός έπρεπε να κοιμάται πλεον μόνος του και όχι μόνο θηλάζοντας όπως έκανε ως τότε!!! Σε αυτό το βιβλίο αναφέρει και το 6μηνο...

Α! Και μη φοβάσαι ότι μέχρι να μάθει να κοιμάται μόνο του θα έχει κακομάθει! Είναι απίστευτο πόσο ανεξάρτητα γίνονται τα μωρά μας μεγαλώνοντας... :wink:

Ευτυχως για εμας, ο μικρος οταν κλαιει επειδη νυσταζει εχει ενα πολυ ιδιαιτερο κλαμα :wink:

Απλα εχει μαθει να κοιμαται σε αγκαλια ή στο στηθος της μαμας του :cry:

Διαβασα το βιβλιο και νομιζω πως σε γενικες γραμμες τα λεει μια χαρα

Αλλωστε εαν θυμασαι ενα σημειο του βιβλιου, λεει ξεκαθαρα πως πρωτα διασφαλιζεις πως το μωρο δεν κλαιει επειδη πειναει ή επειδη θελει αλλαγμα ή επειδη θελει παιχνιδια και μετα το βαζεις για υπνο :D

Αλλωστε εαν θυμασαι ενα σημειο του βιβλιου, λεει ξεκαθαρα πως πρωτα διασφαλιζεις πως το μωρο δεν κλαιει επειδη πειναει ή επειδη θελει αλλαγμα ή επειδη θελει παιχνιδια και μετα το βαζεις για υπνο :D

Απλά θεωρώ πως σε αυτή την ηλικία είναι πολύ λεπτά τα όρια που διαχωρίζουν το κλάμα της πείνας από οποιοδηποτε άλλο κλάμα... εγώ τουλάχιστον δεν άντεχα να έχω την παραμικρή αμφιβολία για το λόγο που το μωρό μου κλαίει και σίγουρα δε θα ήθελα άθελά μου να υπονομεύσω το θηλασμό μας που με τόσο κόπο είχαμε καταφέρει... Και, πίστεψέ με, η διαδικασία "εκπαίδευσης" κάθε άλλο παρά ευχάριστη θα σας φανεί... το μωρό σας είναι ακόμα μικρό και μπορεί από μόνο του μεγαλώνοντας να στρώσει στο θέμα του ύπνου, αν πάλι όχι και έχεις σοβαρούς λόγους να ζορίζεσαι, κάνεις τη μέθοδο τότε!!! :wink:

Όπως λέει και η μαμά μου βέβαια, σε κάθε περίπτωση εσείς είσαστε οι γονείς άρα εσείς ξέρετε καλύτερα το καλό του παιδιού σας! :)

Δεν ειναι θεμα ζορισματος, ειναι θεμα πως θεωρω λαθος να κοιμαται στο στηθος ή σε αγκαλια πηγαινοντας βολτα πανω κατω το σπιτι :shock:

Θα δουμε...στην πραξη...τι γινεται με οσα λεει το βιβλιο

Παντως απ οσο διαβασα στο forum, αρκετοι το δοκιμασαν και επιασε

Δεν ειναι θεμα ζορισματος, ειναι θεμα πως θεωρω λαθος να κοιμαται στο στηθος ή σε αγκαλια πηγαινοντας βολτα πανω κατω το σπιτι :shock:

Θα δουμε...στην πραξη...τι γινεται με οσα λεει το βιβλιο

Σου εξήγησα πως ΚΑΙ εγώ το δοκίμασα και "έπιασε"... το θέμα είναι αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στη ΔΕΔΟΜΕΝΗ φάση!!

Είναι πολύ μικρό για να μιλάμε για "σωστές" και για "λάθος" συμπεριφορές και να έχουμε απαιτήσεις από ένα μωρό 3 ΜΗΝΩΝ!!! :?

Τέλοσπάντων, έχεις ήδη άποψη δε θα προσπαθήσω άλλο να σου την αλλάξω... :roll:

Οπως και να το κανουμε το να μαθει να κοιμαται σε αγκαλια ή τα πιο τραβηγμενα που εχω διαβασει πχ να κοιμαται κανοντας βολτα με το καροτσι μεσα στο σπιτι ή κανοντας βολτα με το αμαξι ή εχοντας ενα στηθος στο στομα του...καθε φορα που θελει να κοιμηθει...δεν ειναι και οτι πιο ιδανικο! :D

Κι αρκετοι δοκιμασαν κι επιασε αυτο εδω (δωρεαν, αν ξερεις αγγλικα):

"The no-cry sleep solution" by Elizabeth Pentley

http://rapidshare.com/files/37612570/The_No-Cry_Sleep_Solution.pdf

Πολυ πιο ανθρωπινο απο αυτο που διαβαζεις και γι'αυτο αποτελεσματικοτερο. (θυμασαι την ιστορια με τον ανεμο και τον ηλιο που προσπαθουσαν να κανουν τον ανθρωπο να βγαλει το πανωφορι του? Τι ειπε ο ηλιος που κερδισε? "Εγω τον πηγα με το καλο κι εσυ με το κακο" :wink: )

Παντως, δεν μπορεις να εφαρμοσεις καμια μεθοδο εκμαθησης υπνου σε μωρο τριων μηνων. Ειναι πολυ μικρο και δε συνισταται. Ασε που χρειαζεται ακομη να τρωει τη νυχτα, αρα αν κλαψει, το πιθανοτερο θα ειναι απο πεινα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...