Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΣΠΡΗ ΓΛΩΣΣΑ

Recommended Posts

εκτος απο την στοματιτιδα σε τι αλλο οφειλεται η ασπρη γλωσσα στα νεογεννητα?εχω ακουσει οτι συμβαινει αν πινουν γαλα σε σκονη αλλα δεν ξερω αν ισχειει κατι τετοιο

Διαφημίσεις

ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΣΤΟΜΑΤΙΤΙΔΑ δεν ετρωγε τιποτα ολη μερα.το πολυ 200 γρ γαλα για 15 μερες.και η γλωσσα της δεν ηταν ολη ασπρη,απλα ειχε κατι ασπρους λεκεδες.ενω ο μικρουλης τρωει ασταματητα!!

το ιδιο προβλημα ειχε το μωρο νομιζα οτι ηταν απο το γαλα,με απο δυο μερες που δεντου εφευγε το πηγα στο νοσοκομειο και μου ειπαν οτι ηταν μυκητες,δεν ειναι τιποτα ανυσυχιτικο,με μια κρεμα σε δυο μερες του εφυγε.

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμάς η μπέμπα μας μόλις έκλεισε τον πρώτο της μήνα και εδώ και λίγες μέρες η γλωσσίτσα της είναι σταθερά άσπρη αλλά τη θηλάζω αποκλειστικά οπότε δεν ξέρω τι να υποθέσω. Είναι από το γάλα μου ή έχει κάποιο πρόβλημα (μύκητες, στοματίτιδα κλπ)? Σκέφτομαι να κλείσω ραντεβού με παιδίατρο τώρα αντί να περιμένω να σαραντίσει, πιο πολύ για να μας πει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κι έχει άσπρη γλωσσίτσα. Πάντως τρώει κανονικά, μάλιστα τις 2-3 τελευταίες μέρες είναι λίγο ανήσυχη και θέλει συνέχεια να τη βάζω στο στήθος..

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012

εμενα η γιατρος μου ειχε πει οτι απο το γαλα δεν ασπριζει η γλωσσα η και αν ασπριση φευγει αμεσως.οταν εμενα το μωρο ειχε ασπρη γλωσσα καθυστερουσα πολυ να πιει το γαλα του και το στομα του μυριζε ασχημα,παντως κοιταξετο γρηγορα γιατι αν προχωρηση πολυ θα κατεβει μεχρι το λαιμουδακι του και θα αργησει πολυ να του περασει,δεν ειναι τιποτα ανυσυχιτικο σχεδον ολλα τα παιδακια το βγαζουνε

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

Απόσο ξέρω από το γάλα ασπρίζει η γλώσσα αλλα είναι κάτι παροδικό. Συνήθως αν η ασπρίλα είναι μόνιμη είναι στοματίτιδα. Μπορεί να είναι σε αρχικό στάδιο και γιαυτό να μην πονάει. Καλά είναι όμως να το προλάβεις γιατί μετα πονάνε, δεν τρώνε, δεν πιάνουν πιπίλα και μπορεί να ανεβάσουν και πυρετο. Εγω προσωπικά όταν έβλεπα λίγο τα χειλάκια της άσπρα ή την γλωσσίτσα έδινα daktarin μια φορά και όλα επανέρχονταν.

.png

την daktarin του δινω κι εγω αλλα δεν ξερω αν κανει να του βαζω συνεχεια οταν του περασει μετα απο λιγες μερες ξαναασπριζει.γιατι γινετε αυτο?

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

την daktarin του δινω κι εγω αλλα δεν ξερω αν κανει να του βαζω συνεχεια οταν του περασει μετα απο λιγες μερες ξαναασπριζει.γιατι γινετε αυτο?

Οχι συνέχεια. Απλά αν κάποια στιγμή δώ κάτι πρίν γίνει σοβαρό της βάζω μια φορά. Στους 21 μήνες αν χρειάστηκε 3-4 φορές και αυτό πρίν το χρόνο. Μήπως δεν κάνει σωστή την θεραπεία?

.png

Διαφημίσεις

Εμάς πάλι όσο έπινε ΜΟΝΟ γάλα η γλωσσίτσα του ήταν πάντα άσπρη στο κέντρο... και δεν προλάβαινε να ξε-ασπρίσει γιατί ξαναέπινε γάλα... εκτός και μιλάτε για άλλο άσπρισμα... :?

και η δικια μου περασε μια πολυ ελαφριας μορφη στοματιτιδα θα πρεπει να ήταν 4 μηνων (ωχ αρχιζω και ξεχναω παντως μονο γαλα επεινε) παντως ο γιατρος μου είπε ότι αναγνωριζεις την στοματιτιδα αν πιε λίγο τσαγακι και η γλωσσα ή στο εσωτερικο απο το μαγουλα παραμεινει ασπρο. Μου εδωσε σταγονες Νystamysyn να τις χρησιμοποιησουμε όταν θα είναι σε ποιο προχωρημενο σταδιο -να εχει γκρινια να τις κοπει λιγο η ορεξη-. Τελικά δεν χρειαστηκαν φυγανε απο μονο τους.

Παντως θυμαμε ότι η ανηψιες (διδυμακια) παθανε στοματιτιδα σε ηλικια δυο χρονων πολυ ασχημη εμπειρια δεν τρωγανε κλαιγανε γρινιαζανε το μονο καλο πεταξανε την πιπιλα. :wink:

εγω οταν δω τη γλωσσα του λιγο ασπρη εχει και στα μαγουλα απο μεσα του βαζω μια φορα κρεμα και του περναει αλλα μετα απο μια βδομαδα μπορει να ξαναπεταξει μπορει να μην του εκανα εγω σωστη θεραπεια και να μην του περναει εντελως γιαυτο ξαναπαρουσιαζετε.σε μια βδομαδα εχω ραντεβου στο γιατρο και θα μου πει.αγλαια αν δεις το μην απαντησε μου σε παρακαλω γιατι γινετε αυτο.

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...