Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωτίτιδα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 152
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αν μπει νεράκι στο αυτάκι απ το μπάνιο και δεν σκουπιστεί καλά και μετά το φυσήξει αεράκι,

Οταν διαγνωστεί απ το γιατρό, δίνει κατευθείαν αντιβίωση και σταγόνες

Όταν δηλαδή ξεπλένουμε το κεφαλάκι του με το ντους πρέπει να προσέχουμε να μη βρέχονται καθόλου τα αυτάκια? Δεν τα πλένουμε καθόλου?

Πολλά και γρήγορα περαστικά!

m3uIp2.png

αν μπει νεράκι στο αυτάκι απ το μπάνιο και δεν σκουπιστεί καλά και μετά το φυσήξει αεράκι,

Οταν διαγνωστεί απ το γιατρό, δίνει κατευθείαν αντιβίωση και σταγόνες

Όταν δηλαδή ξεπλένουμε το κεφαλάκι του με το ντους πρέπει να προσέχουμε να μη βρέχονται καθόλου τα αυτάκια? Δεν τα πλένουμε καθόλου?

όχι μην παρεξηγηθώ...

το θέμα δεν είναι να μην βρέχονται καν τα αυτάκια (θα πιάσουν μάκα καλέ! :lol: )

το θέμα είναι να μην μπαίνει μέσα μέσα νερό κατά λάθος και μετά δεν στεγνώνει κι όλας καλά με μια μπατονέτα

μαμα του Ωριων περαστικα σας σε καταλαβαινω απολυτα γιατι περναμε τα ιδια εδω και δεκα μερες χωρις αποτελεσμα απο την αντιβιωση augmentin μας δωσανε και απο την πολυ καταρροη εσπασε και αγγειο στην μυτη και θα χρειαστουμε καυτηριασμο μαλλον

Μαμά του Ωρίων περαστικα σας !!

Πες μου λιγακι πως το καταλαβατε?Ειχε πυρετο;Ανορεξια;Γκρινια και στον υπνο;

Γιατι η δικια μου, μου κανει κατι νουμερα με το φαγητο τον τελευταιο καιρο.Πινει ξαπλωμενη γαλα αλλά μητρικο(το οποίο εχω διαβασει δεν εινσι τοσο επικινδυνο για ωτιτιδα).

Τα αυτια της τα πιανει εδω και λιγο καιρο οταν νυσταζει ομως,τριβει τα ματια και πιανει τα αυτια!

Αααχχχχχχ ....δεν ξερω ...απλα αυτον τον μηνα που αρχισαμε στερεες εχουμε μπερδευτει λιγο...και το γαλα που επινε δεν πινει ουτε σε ποσοτητα ουτε και με ορεξη.Και φρουτα ακομη ολοκληρη μεριδα δεν τρωει,δηλαδη π.χ. σημερα εβαλα 1/2 μηλο, 1/2 αχλαδι και 1/3 μπανανα και εφαγε λιγο παραπανω απο το μισο μπολακι.

Αν παντως ειναι κατι απο τα αυτια θα κανει και πυρετο;Η τελοσπάντων θα χειροτερεψει η κατασταση;Ειναι να παμε στον γιατρο 7-8 για εμβολιο.

Διαφημίσεις

frene, δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς για ωτίτιδα...όπως είχε γράψει κάπου νομίζω η Αγλαΐα, το μητρικό γάλα δεν κάνει κακό αλλά αντίθετα είναι πολλές φορές θεραπευτικό. Κι ο δικός μου το κάνει, ειδικά αν νυστάζει, πολύ έντονα. Επίσης, νομίζω η βασική ένδειξη είναι αυτή που λέει και η Ωριωνομαμά, ότι δλδ. αν υπάρχει ωτίτιδα και πας να τραβήξεις λίγο το λοβό ή να πιέσεις το αυτάκι, το μωρό θα αντιδράσει έντονα, γιατί πονάει!

Εύχομαι σιγά-σιγά να βρείτε το ρυθμό σας και με το φαγητό. :wink:

Μαμά του Ωρίων, γρήγορα περαστικά σας!

fUvDp2.png

Μαμά του Ωρίων περαστικα σας !!

Πες μου λιγακι πως το καταλαβατε?Ειχε πυρετο;Ανορεξια;Γκρινια και στον υπνο;

Γιατι η δικια μου, μου κανει κατι νουμερα με το φαγητο τον τελευταιο καιρο.Πινει ξαπλωμενη γαλα αλλά μητρικο(το οποίο εχω διαβασει δεν εινσι τοσο επικινδυνο για ωτιτιδα).

Τα αυτια της τα πιανει εδω και λιγο καιρο οταν νυσταζει ομως,τριβει τα ματια και πιανει τα αυτια!

Αααχχχχχχ ....δεν ξερω ...απλα αυτον τον μηνα που αρχισαμε στερεες εχουμε μπερδευτει λιγο...και το γαλα που επινε δεν πινει ουτε σε ποσοτητα ουτε και με ορεξη.Και φρουτα ακομη ολοκληρη μεριδα δεν τρωει,δηλαδη π.χ. σημερα εβαλα 1/2 μηλο, 1/2 αχλαδι και 1/3 μπανανα και εφαγε λιγο παραπανω απο το μισο μπολακι.

Αν παντως ειναι κατι απο τα αυτια θα κανει και πυρετο;Η τελοσπάντων θα χειροτερεψει η κατασταση;Ειναι να παμε στον γιατρο 7-8 για εμβολιο.

ξεκίνησε με γκρίνια ασταμάτητη

μα ασταμάτητη λέμε... κάτι που το δικό μας παιδί γενικώς δεν κάνει

μετά έντονο κλάμα που επίσης δε σταμάταγε.... φαινόταν ότι κάτι το ενοχλεί έντονα και ταυτόχρονα άρχισε να πιάνει το αυτί του

Είχα ακούσει ότι τις ωτίτιδες τις καταλαβαίνεις από αυτό... ότι δεν τολμάς να πατήσεις το αυτί του παιδιού (Στο στρογγυλάκι) και το παιδί τινάζεται σαν να το χτυπάει ρεύμα

έτσι κι έγινε... όταν του πατούσα το ένα αυτί δεν έκανε τίποτα κι όταν του πατούσα το άλλο ούρλιαζε

ε με βάση αυτό, πήγαμε την ίδια στιγμή κι όλας στον παιδίατρο και διέγνωσε την ωτίτιδα

περαστικά Μαμά στο γλυκό σου παιδάκι :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Ευχαριστω για τις απαντησεις κοριτσια!Τις πατησα τα αυτια και δεν πηρε χαμπαρι....

Μαλλον καπριτσια μου κανει κι ισως επειδη εφαγε πολυ τους 2 προηγουμενους μηνες και πηρε πολυ βαρος,τωρα φρεναρει...

Παντως ρυθμο με τις στερεες δεν βλεπω να βρισκουμε στα κοντα....

Ανχος το χω και γω για ωτίτιδα και καθε φορα που ειναι αναστατωμένη ή κλαιει της παταω τα αυτακια !

Περαστικά και αγύριστα στον μικρούλη σου :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ προσέχω στο μπανάκι να μην του πέφτει νερό στα αυτιά του. Η παιδίατρος μου είχε πει όταν του ξεβγάζω το κεφαλι, με το χέρι μου να κλείνω τα αυτάκια του.

Μετά τα καθαρίζω προσεκτικά με μια βρεγμένη πετσέτα.

Περαστικά στον Ωρίωνα!

• 1 month later...

ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!

ΕΙΝΑΙ Η 4Η ΩΤΙΤΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ, 11 ΜΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟ "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ....

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΤΟ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ, ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ, ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ...

ΠΩΣ ΤΙΣ ΚΟΛΛΑΕΙ... :?:

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ;;;

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά ο ανηψιός μου από 5 μηνών κάνει σχεδόν κάθε 2 μήνες ωτίτιδα. Τώρα είναι 2 χρονών. Γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να δεις έναν ωττορινολαρυγγολογο,εφόσον έχει ευαισθησία εκεί το παιδί και ίσως λόγω ειδίκευσης να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες από τον παιδίατρο.

DoUwp3.png

απ όσο ξέρω η ωτίτιδα δεν είναι κολλητική ως επί το πλείστον αλλά ιογενής

πιθανά αν το μωρό σου είναι συχνά μπουκωμένο....

η ωτίτιδα ξεκινάει απ τις μύξες που βοηθούν τα μικρόβια να φτάσουν στα αυτιά

Διαφημίσεις

η ωτίτιδα δεν ειναι κολλητικη

ή απο μύξες ή απο νερό που μπαίνει στατάκια του. Και δυστυχώς αν κανουν μια φορά ωτίτιδα μετα είναι πολύ ευκολο να ξανακάνουν. Η μονη λύση ειναι δυστυχώς η αντιβιώση και να ξερετε οτι ο πόνος αυτος μόνο με πονσταν περνάει. τα άλλα παυσιπονα δεν πιανουν. Να μην πίνει γάλα με μπιμπερό ξαπλωμένο και να σηκώσετε λίγο το στρωματακι ώστε να μην κοιμαται σε ευθεία.

.png

Εγώ από μία ωτίτιδα που έπαθα μικρή και δεν μου έδωσαν αντιβίωση, τελικά κατέληξα στο χειρουργείο για παρακέντιση τυμπάνου, μια επέμβαση με ολική νάρκωση που αφαιρεί το υγρό που έχει μαζευτεί στις ευσταχιανές σάλπιγγες. Το καλό είναι οτι τουλάχιστον μου βγάλανε και τα κρεατάκια και δεν μπουκώνω ποτέ. :)

Πριν την εγχείριση μετά από ένα ταξίδι με αεροπλάνο ψιλοκουφάθηκα :):) γιατί είχαν βουλώσει οι ευσταχιανές.

Θυμάμαι πάντως οτι η ωτίτιδα πονάει. Γενικά έχω μια ευαισθησία στα αυτιά και μόλις νιώσω καμιά φαγουρίτσα μέσα, ρίχνω μια σταγόνα ειδική για τα αυτιά (ωτικές σταγόνες ζητάτε στο φαρμακείο) 2-3 φορές όταν το θυμηθώ μέσα στη μέρα και μου περνάει.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

• 2 months later...

ειμαι στεναχωρημενη και θυμωμενη με τον εαυτο μου...

Χθες,πηγαμε το μικρο μας σε ωρυλα( λογω καποιων εξετασεων που του κανουμε) και μας ειπε οτι εχει ωτιτιδα....

ΚΑι σκεφτομαι το εξης....εαν δεν τον πηγαιναμε στο γιατρο πως θα το καταλαβαιναμε;;;;

Εν τω μεταξυ ο μπεμπης δεν ειναι γκρινιαρης...οποτε ...αναρωτιεμαι τι μανα ειμαι;;;;;

Το παιδακι μου ποναγε και εγω χαμπαρι...

Και τωρα ξεκινησαμε αντιβιωσεις....

pEmXp3.png

Aχ Χριστίνα ακριβώς το ίδιο ένιωσα και εγώ όταν γυρνώντας πέρυσι από τις διακοπές μας πήγαμε για την τυπική επίσκεψη στον παιδίατρο και μου είπε ότι ο μπέμπης 2,5 μηνών τότε είχε ωτίτιδα. Εντωμετξύ με ρωτάει ήταν ανήσυχος, έκλαιγε; και εγώ δεν ήξερα τι να απαντήσω γιατί γενικά είναι πολύ γκρινιάρης, αλλά ειδικά τότε ήταν ήρεμος να φανταστείς ότι μόλις είχε αρχίσει να κοιμάται όλο το βράδυ. Τέλος πάντων τώρα είναι 17 μηνών και λόγω του ότι από τον Σεπτέμβριο πηγαίνει βρεφικό, μόλις αρωστήσει του γυρνάει σε ωτίτιδα (μέρχι τώρα έχουμε πάθει άλλες 3 φορές). Οι λόγοι είναι αυτοί που αναφέρει η μαμά του Ωρίων και ναι δεν είναι κολλητική, αλλά μπορεί να προκληθεί σαν επιπλοκή ας πούμε από μια ίωση. Ο γιατρός μας λέει ότι μέχρι 5 χρονών είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ειδικά σε παιδάκια που το έχουν πάθει πολύ μικρά και έχουν αποκτήσει ευαισθησία. Ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι να το παρακολουθεί τακτικά ο γιατρός και όταν είναι σε οξεία φάση να αντιμετωπίζεται με αντιβίωση. Τουλάχιστον αυτό κάνουμε εμείς. Επίσης μας είπε ότι υπάρχουν δάφοροι τύποι ωτίτιδας αν το μεταφέρω τώρα σωστά και γενικά από τη στιγμή που το παιδί παρακολουθείται δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Κουράγιο λοιπόν και θα περάσει και αυτό:):):)

xZBdp3.png

εμένα ο παιδίατρος μου έδωσε μια συμβουλή

μου είπε πως τα μωρά παθαίνουν ωτίτιδες πολλές φορές και απο το την στάση που τρώνε

δηλαδή θα πρέπει να τρώνε με σχετικά ψηλά το κεφάλι και όχι ξαπλωτά

έτσι αποφεύγουμε τις συχνές ωτίτιδες!!!

επειδη ακομη θηλαζω σε ποια σταση να το ταιζω αν οχι ξαπλωτη...;;;

εγώ επειδή δεν θήλασα το μωρό μου , ο γιατρός ήρθς στην αρχή και μου έδειξε είτε όταν την κρατάω αγκαλιά να έχω λίγο σηκωμένο το κεφάλι , είτε όταν την ταίζω στο relax να το σηκώνω όσο γίνεται πιο ψηλά

τώρα για το θηλασμό δεν ξέρω

προφανώς καθιστή εσύ και το μπεμπούλι ελαφρώς σηκωμένο στο στήθος

:roll:

Ναι ακριβώς για τον ίδιο λόγο παθαίνουν τις ωτίτιδες γιατί οι ευσταχιανές σάλπιγγες (τα σωληνάκια που επικοινωνούν τα αυτιά με το στόμα-λαιμό-μύτη) είναι πολύ κοντά στα μωρά και αν τα ταϊζεις ξαπλωμένα μπορεί να γυρίσει το γάλα προς τα πίσω μέσα στα σωληνάκια. Το ίδιο ισχύει και για το μπούκωμα ή για το λαιμό και έτσι ένα μικρόβιο να μεταφερθεί στο αυτί. Από όσο ξέρω όμως αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση του θηλασμού αλλά για να είσαι εντελώς σίγουρη μπες στην κατηγορία του θηλασμού και ρώτα την Αγλαϊα η οποία είμαι σίγουρη ότι θα σε διαφωτίσει.

xZBdp3.png

Ναι ακριβώς για τον ίδιο λόγο παθαίνουν τις ωτίτιδες γιατί οι ευσταχιανές σάλπιγγες (τα σωληνάκια που επικοινωνούν τα αυτιά με το στόμα-λαιμό-μύτη) είναι πολύ κοντά στα μωρά και αν τα ταϊζεις ξαπλωμένα μπορεί να γυρίσει το γάλα προς τα πίσω μέσα στα σωληνάκια. Το ίδιο ισχύει και για το μπούκωμα ή για το λαιμό και έτσι ένα μικρόβιο να μεταφερθεί στο αυτί. Από όσο ξέρω όμως αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση του θηλασμού αλλά για να είσαι εντελώς σίγουρη μπες στην κατηγορία του θηλασμού και ρώτα την Αγλαϊα η οποία είμαι σίγουρη ότι θα σε διαφωτίσει.

Όταν της βάζω τον φυσιολογικό ορό, στην μυτούλα, πειράζει που την έχω ξάπλα?Μήπως πρέπει να της ανασηκώνω λίγο το κεφαλάκι?

Πως καταλαβαίνουμε οτι το μωρό έχει ωτίτιδα??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...