Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βοήθεια για κουμπάρα

Recommended Posts

Αυτό είναι ειρωνεία και όχι απάντηση.

... σε ένα θέμα που έπρεπε να πάει αρχείο εδώ και ώρες ... όπως και το άλλο τόπικ στο οποίο γίνεται παράπλευρος σχολιασμός αυτού εδώ του τόπικ και είναι κάτι το οποίο απαγορεύεται από την πολιτική του φόρουμ και θα έπρεπε να γίνουν συστάσεις ...

Θα μπορούσα να παραθέσω λινκς για διάφορες παραλλαγές της παραπάνω συζήτησης που επαναλαμβάνονται συχνά-πυκνά αλλά δεν έχω τον χρόνο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

... σε ένα θέμα που έπρεπε να πάει αρχείο εδώ και ώρες ...

Θα μπορούσα να παραθέσω λινκς για διάφορες παραλλαγές της παραπάνω συζήτησης που επαναλαμβάνονται συχνά-πυκνά αλλά δεν έχω τον χρόνο.

αλήθεια τι ώρα θα κατέβει στο υπόγειο, προλαβαίνουν να γίνουν κι άλλες θηλαζομαχίες????????? :lol: :lol:

α λε κουμπάρα τιμή που σου κάναμε

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Λυπάμαι αν έχει ξανασυζητηθεί το ίδιο θέμα και έχετε βαρεθεί να απαντάτε, εγώ δεν είμαι υποχρεωμένη να διαβάσω όλο το τόπικ. Παρέθεσα τη γνώμη μου, δεν κατηγόρησα κανέναν, δεν πήρα θέση επίσης υπερ καμιάς, το μόνο που είπα, να μην είμαστε απόλυτοι (και φυσικά βάζω και τον εαυτό μου μέσα), γιατί μιλάμε στο ίντερνετ με αγνώστους, και δεν ξέρουμε το παρελθόν και την υποδομή κανενός.

Η ειρωνεία λοιπόν δεν αρμόζει ως απάντηση σε κάποιο μέλος που παραθέτει μια άποψη, και θα ευχαριστήσω την ΚΡΙΣΤΙΝΑ, που αν και απ΄ότι κατάλαβα έχει συζητήσει πολλές φορές το ίδιο θέμα, ωστόσο μπήκε στον κόπο να απαντήσει ευγενικά και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Μπήκε ο Νοέμβρης, πού είναι τα νέα επεισόδια, οεο; Πάλι επαναλήψεις;

Ναι amaretto μου θα πρέπει για άλλη μια φορά να πούμε ότι δεν κατακρίνονται η μητέρες που επιλέγουν το ξένο γάλα και τις κρέμες για τον οποιοδήποτε δικό τους λόγο αλλά η επαγγελματίες που καθοδηγούν τις μητέρες που θέλουν και μπορούν να θηλάσουν στον αποθηλασμό επιβάλλοντας με την ιδιότητά τους συμπληρώματα και κρέμες στη διατροφή των παιδιών τους.

Eγώ πάντως έχω ένα παράπονο! Τόσές ώρες είναι που έκανα τη σύγκριση του Ερμή με το Σάκη και καμία δε μπήκε στον κόπο να σχολιάσει τίποτα!!!:confused:

Εδώ άλλα κι άλλα άσχετα είπαμε στην κουμπάρα, για συμβούλους θηλασμού, ιατρούς, παιδιάτρους, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, δικηγόρους, επιστήμονες, φαρίν λακτέ, ξινό τραχανά, δημητριακά, γονιδιώματα, μεταλλάξεις, περιβαλλοντική μόλυνση, ανθρώπους των σπηλαίων, εθελοντές, κοινωνιωπαθείς, ψυχοπαθείς, ευφυείς και ηλιθίους, ανήθικους, αναιδείς, παρανόμους και νόμιμους.... μέχρι και ταινίες δράσης και το fbi.... δλδ γιατί???? Μόνο τον πτωχό πλην τίμιο αοιδό σνομπάρουμε???:mrgreen::rolleyes: Εδώ που λέει ο λόγος τον προσκυνάει η μισή Τουρκία...:rolleyes: Και πάλι όμως... καλά τον αοιδό... για τον Πραξιτέλη ούτε λέξη;

Εγώ αποχωρώ απ' το εν λόγω τόπικ εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την περιφρόνηση στο πρόσωπο του Σάκη!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Εγω μια απορια εχω βρε κοριτσια. Εγω δεν θηλασα και οχι απο επιλογη. Για ποιον ακριβως λογο οπου σταθω και οπου βρεθω εδω μεσα πρεπει να διαβαζω ποσο αχρηστο ειναι το γαλα που δινω στο παιδι μου???? Σεβομαι τον θηλασμο και ειμαι υπερ του αγωνα που γινεται αλλα με ενοχλει η υπερβολη και οτι το αναγουμε σε μειζον θεμα που κρινει την μανα ως αξια η οχι. Σεβομαι επισεις την επιλογη του αλλου να μην επιθυμει να θηλασει για οποιοδηποτε λογο. Γιατι πρεπει με τα σχολια που γινονται για τα γαλατα να τον κανουμε να νιωθει κακο γονιο που τροφοδοτει το παιδι του με σαβουρα. Και δεν το ρωταω για μενα προσωπικα γιατι ουτε τυψεις εχω που δεν θηλασα και μια χαρα τα εχω με τον εαυτο μου. Το ρωταω για εκεινες τις μητερες που ειναι ευαλωτες στο συγκεκριμενο θεμα και επηρεαζονται απο τα σχολια για τα γαλατα.Για ποιον ακριβως λογο πρεπει να τις φορτωνουμε τυψεις???????

Διαφημίσεις

Λυπάμαι αν έχει ξανασυζητηθεί το ίδιο θέμα και έχετε βαρεθεί να απαντάτε, εγώ δεν είμαι υποχρεωμένη να διαβάσω όλο το τόπικ. Παρέθεσα τη γνώμη μου, δεν κατηγόρησα κανέναν, δεν πήρα θέση επίσης υπερ καμιάς, το μόνο που είπα, να μην είμαστε απόλυτοι (και φυσικά βάζω και τον εαυτό μου μέσα), γιατί μιλάμε στο ίντερνετ με αγνώστους, και δεν ξέρουμε το παρελθόν και την υποδομή κανενός.

Η ειρωνεία λοιπόν δεν αρμόζει ως απάντηση σε κάποιο μέλος που παραθέτει μια άποψη, και θα ευχαριστήσω την ΚΡΙΣΤΙΝΑ, που αν και απ΄ότι κατάλαβα έχει συζητήσει πολλές φορές το ίδιο θέμα, ωστόσο μπήκε στον κόπο να απαντήσει ευγενικά και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το γεγονός ότι το ποστ μου βρέθηκε κάτω από το δικό σου ήταν τυχαίο και δεν σχετίζεται με το ποστ σου, δεν σε είχα καν διαβάσει, πριν το υποβάλω. Αν βαριέμαι να απαντώ ξανά και ξανά σε ανθρώπους που πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω, μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνη σου. Κατά τα άλλα, ναι, βαρέθηκα να μπαίνω σε τόπικς για follow up και να βρίσκω τέτοιου είδους συζητήσεις που δεν βοηθούν κανένα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εγω μια απορια εχω βρε κοριτσια. Εγω δεν θηλασα και οχι απο επιλογη. Για ποιον ακριβως λογο οπου σταθω και οπου βρεθω εδω μεσα πρεπει να διαβαζω ποσο αχρηστο ειναι το γαλα που δινω στο παιδι μου???? Σεβομαι τον θηλασμο και ειμαι υπερ του αγωνα που γινεται αλλα με ενοχλει η υπερβολη και οτι το αναγουμε σε μειζον θεμα που κρινει την μανα ως αξια η οχι. Σεβομαι επισεις την επιλογη του αλλου να μην επιθυμει να θηλασει για οποιοδηποτε λογο. Γιατι πρεπει με τα σχολια που γινονται για τα γαλατα να τον κανουμε να νιωθει κακο γονιο που τροφοδοτει το παιδι του με σαβουρα. Και δεν το ρωταω για μενα προσωπικα γιατι ουτε τυψεις εχω που δεν θηλασα και μια χαρα τα εχω με τον εαυτο μου. Το ρωταω για εκεινες τις μητερες που ειναι ευαλωτες στο συγκεκριμενο θεμα και επηρεαζονται απο τα σχολια για τα γαλατα.Για ποιον ακριβως λογο πρεπει να τις φορτωνουμε τυψεις???????

Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ πιο πάνω...Κι ας αποθήλασα λόγω ανύπαρκτης ενημέρωσης στο πρώτο μου στους 4 μήνες.κι ας θηλάζω την κορη μου ακομα...ιδιαίτερα αυτές που διαβάζουν ίσως μέσα από ένα από αυτά τα μαιευτήρια ΄"κόλαση"- (δήθεν)-που πολλές χρυσοπληρωσαμε τι θα σκέφτονται?

Διαφημίσεις

Eγώ πάντως έχω ένα παράπονο! Τόσές ώρες είναι που έκανα τη σύγκριση του Ερμή με το Σάκη και καμία δε μπήκε στον κόπο να σχολιάσει τίποτα!!!:confused:

......................

Εγώ αποχωρώ απ' το εν λόγω τόπικ εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την περιφρόνηση στο πρόσωπο του Σάκη!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Πάντως μια φώτο που είδα του Ερμή, ........τον προτιμώ έχει ωραιότερα οπίσθια από τον Σάκη :lol: :lol: :lol:

Πάντως μια φώτο που είδα του Ερμή, ........τον προτιμώ έχει ωραιότερα οπίσθια από τον Σάκη :lol: :lol: :lol:

Aν είναι αυτή που είδα κι εγώ.... χαλάλι του Ερμή! Το μοντέλο πώς να το λέγανε άραγε :confused:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Aν είναι αυτή που είδα κι εγώ.... χαλάλι του Ερμή! Το μοντέλο πώς να το λέγανε άραγε :confused:

Σαν δεν ντρεπόμαστε παντρεμένες γυναίκες, λιγουρευόμαστε τα ......οπίσθια του Ερμή :lol: :lol: :lol:

Σαν δεν ντρεπόμαστε παντρεμένες γυναίκες, λιγουρευόμαστε τα ......οπίσθια του Ερμή :lol: :lol: :lol:

παντρεμένες είμαστε είπαμε ......όχι στραβές....... :lol::lol:

Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Δεν έχω άποψη για την Αγλαϊα, γιατί είχα τη μαία μου για κάθε απορία μου, όμως από τις λίγες φορές που έριξα μια ματιά στα θέματα του θηλασμού, παρατηρησα πως υπάρχει εντονος αρνητισμός προς οποιαδήποτε μητέρα δε θηλάσει, ή θηλάσει λίγο για τον άλφα ή βήτα λόγο. Μια καταστροφολογία γενικότερα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γυναίκες που όντως έχουν νιώσει πάρα πολύ άσχημα.

Καλό θα ήταν να μην κρίνουμε τόσο εύκολα τον άλλον. Γιατί αν για παράδειγμα μια γυναίκα δε μπορεί να αντέξει τον πόνο, τις ματωμένες θηλές, τις άπειρες ώρες θηλασμού τον πρώτο καιρό κλπ, μπορεί να συμβαίνει για πάρα πολλούς λόγους, που όλες οι υπόλοιπες δεν το γνωρίζουν.

Ολοι συμφωνούμε στα οφέλη του θηλασμού και του σπιτικού φαγητού, αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτο. Αν για οποιοδήποτε σοβαρό λόγο το μωρό πιει σκόνη γάλα ή φάει έτοιμη τροφή, δε σημαίνει ότι έχει άχρηστη, ανίκανη και φυγόπονη μάνα!!!

Επίσης μου αρέσει να ακούω γνώμες από τις υπόλοιπες μητέρες για τα θέματα που συζητάμε, αλλά δε μου αρέσει ο απόλυτος τόνος καμιάς.

Συμφωνώ απόλυτα.

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα.

Και εγώ!!!!!!!! Και, by the way, αντλώ με θήλαστρο από την πρώτη μέρα έως σήμερα...Για να μη λένε μερικές μερικές ότι συμφωνώ επειδή δίνω στο παιδί μου αυτό το γάλα σκόνη ή αλλιώς δηλητήριο!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

εια σας κορίτσια!

Δε γράφω συχνά αλλά παρηγοριέμαι συχνά από το φόρουμ! Θήλασα την κόρη μου αποκλειστικά μέχρι πριν 10 μέρες που άρχισε τις στερεές τροφές, λαχανικάκια και φρουτάκια αλεσμένα και συνεχίζω το δικό μου γάλα, όταν γάλα λέει το μενού!

Γέννησε προχτές η κουμπάρα μου και έκανε ενα αγοράκι μια χαρά. Η ίδια δεν ήταν ποτέ πολύ θετική στο θηλασμό, αλλά προσπαθεί η κακομοίρα και το βλέπω, πηγαίνω κάθε μέρα στο μαιευτήριο να τη δω! όμως ο μικρός μάλλον δε χορταίνει, τι να πω και μετά από 2 ώρες στο στήθος, πάλι κλαίει, με αποτέλεσμα χτες να του δώσουν τελικά συμπλήρωμα, για να ηρεμήσει!

Επειδή νιώθω άσχημα που δεν μπορώ να βοηθήσω, γιατί η δικιά μου ήταν από μόνη της ήσυχη και καθόλου απαιτητική και ετσι μάλλον εύκολα την πέρασα με το θηλασμό, εκτός βέβαια από την φυσική κούραση, τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις; υπάρχει κάτι να της πω; δεν πρέπει άρα να κατηγορούμε τις μανούλες που δίνουν συμπλήρωμα, άμα κλαίει συνέχεια το παιδάκι σου, τι να κάνεις;!

Φιλιά σε όλες

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

να της πας δωρο το βιβλιο της Αννας Πατσουρου "Θηλασμος, μια υπεροχη σχεση" (που το προτεινει παντα η Αγλαϊα.........και που ειναι ΤΕΛΕΙΟ),να επιλεξεις καποια κομματια-sos και να της κανεις μια μικρη αναγνωση οταν ειναι λιγο ξεκουραστη.....

Συμφωνώ απόλυτα.

Χρειάζεται να μπαίνετε πιο συχνά και να διαβάζετε πιο προσεκτικά τα μηνύματα ίσως τότε δείτε ότι δεν υπάρχει τέτοια απόλυτη αντιμετώπιση από κανέναν. Επίσης παρά πολύ συχνά επαναλαμβάνονται ερωτήματα και προβληματισμοί που πάντα βρίσκουν μια αναλυτική απάντηση και εξαιρετικά σπάνια (για να μη πω ποτέ και φανώ απόλυτη) σε ύφος και τόνο επικριτικό...λυπάμαι πραγματικά που μπήκα στο πειρασμό να απαντήσω και να δώσω συνέχεια σε μια συζητήσει που πραγματικά δεν έχει νόημα μιας και καταλήγει πάλι στη διαμάχη θηλάζουσες και μη... οφείλω να πω ότι λειτούργησα παρορμητικά καθοδηγούμενη μόνο από την έμφυτη τάση μου να υπερασπιστώ το δίκαιο (είμαι και ζυγός στο ζώδιο με κριό ωροσκόπο) και σκέφτομαι λοιπόν πως αν δεν απαντούσαμε σε όλες αυτές τις προκλήσεις και συνεχίζαμε τη συζήτηση επί του θέματος ενδεχομένως το επίπεδο να είχε παραμείνει εκεί που πρέπει και η κουμπάρα να έβρισκε τη βοήθειά της. Και τέλος βρε Dimitrali είπα να τα προσπεράσω τα κορμιά η στερημένη μιας και με πέτυχες και σε εποχή που δεν μπορώ να φαω και σοκολάτα....(α ρε άτιμη σε πειρασμό με βάζεις)

Eγω και συχνα μπαινω και προσεκτικα διαβαζω και δυστυχως πολλες φορες εχω πετυχει σχολια για τα γαλατα καθολου διακριτικα. Για μενα δεν υφισταται κοντρα μεταξυ γυναικων που θηλαζουν και αλλων που δεν θηλαζουν. Αυτο που τονιζω και με ενοχλει ειναι το γεγονος της ελλειψης ευγενειας και διακριτικοτητας οσον αφορα την τυποποιημενη τροφη. Οποια θηλαζει καλα κανει και μπραβο της αλλα μεχρι εκει. Το να επικρινει οποιοσδηποτε τα γαλατα που δινουν τοσοι γονεις με ελαφρυα την καρδια δεν καταλαβαινω γιατι γινεται. Αυτου του ειδους σχολια δεν χρειαζονται. Δεν βοηθανε κανεναν και δεν προσφερουν κανενα εργο. Οι επικρισεις δεν βοηθουν καμια νεα μητερα παρα μονο προσθετουν τυψεις και ενοχες που δημιουργουν μονο προβληματα σε ευαλωτες μητερες.

Eγω και συχνα μπαινω και προσεκτικα διαβαζω και δυστυχως πολλες φορες εχω πετυχει σχολια για τα γαλατα καθολου διακριτικα. Για μενα δεν υφισταται κοντρα μεταξυ γυναικων που θηλαζουν και αλλων που δεν θηλαζουν. Αυτο που τονιζω και με ενοχλει ειναι το γεγονος της ελλειψης ευγενειας και διακριτικοτητας οσον αφορα την τυποποιημενη τροφη. Οποια θηλαζει καλα κανει και μπραβο της αλλα μεχρι εκει. Το να επικρινει οποιοσδηποτε τα γαλατα που δινουν τοσοι γονεις με ελαφρυα την καρδια δεν καταλαβαινω γιατι γινεται. Αυτου του ειδους σχολια δεν χρειαζονται. Δεν βοηθανε κανεναν και δεν προσφερουν κανενα εργο. Οι επικρισεις δεν βοηθουν καμια νεα μητερα παρα μονο προσθετουν τυψεις και ενοχες που δημιουργουν μονο προβληματα σε ευαλωτες μητερες.

το οτι καποιες μανουλες δε θηλαζουν για οποιοδηποτε λογω δε σημαινει πως πρεπει να λεμε και ψεμματα για το αν τα γαλατα του εμποριου ειναι καλης ποιοτητας.

ΔΕΝ πρεπει να επικρινουμε τις μανουλες αυτες σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση,μονο να δινουμε τις συμβουλες μας ως θηλαζουσες σε οποιες τις ζητησουν.

φυσικα και δε σημαινει πως δειχνουν λιγοτερη αγαπη στα παιδια τους ή οτι νοιαζονται λιγοτερο, απλως κανουν το καλυτερο που μπορουν κατω απο τις συγκεκριμενες συνθηκες!!

ομως δεν προκειται ποτε να πω πως τα γαλατα αυτα ειναι καλα και ως προς αυτο δεν μιλω μονο ως μανουλα που εχει αποψη αλλα και ως τεχνολογος τροφιμων.

απο κει και περα, σιγουρα προσπαθεις να βρεις την καλυτερη λυση βασιζόμενος στις επιλογες που εχεις, και ναι φυσικα και εκατομμυρια παιδακια μεγαλωνουν με αυτα τα γαλατα και δεν παθαινουν τιποτα, αυτο δεν τα καθιστα και "καλα"!

φυσικα δεν υπαρχει κανενας λογος οι μαμαδες να αισθανονται τυψεις ή οτιδηποτε αλλο "ακουστηκε", κανουν το καλυτερο που μπορουν για τα παιδια τους οπως ολες μας!!!!

ζητω συγνωμη προκαταβολικα αν στενοχωρησω καποιες με αυτο μου το μηνυμα!!

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

να λέω τη γνώμη μου, μπορώ

ν ακούω γνώμες, μπορώ

μπορώ κ ν αποφασίζω και να επιλέγω

kassianι, είναι εύκολο να λέμε ο,τι θέλουμε πίσω από ένα απλό κι ανώνυμο nick

γιατί εδώ μέσα, είμαι απλώς η gerakina, είσαι η kassianι και είναι η κ. Αγλαία Παπαδήμα

καταλαβαίνεις πιστεύω τη διαφορά...

κάτι ακόμα : http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=48572&page=65 κορίτσια, σας διαβάζουν όλοι, δεν είστε prive :lol:

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν ποστ στα οποία αναφέρει το επάγγελμά της και μάλλον είναι αρκετά γιατί από ότι βλέπω άτομα που δεν συμμετέχουν στην συγκεκριμένη ενότητα τυγχάνει να το γνωρίζουν…….. :roll::roll:

πάντως, αυτό μου έκανε κι εμένα εντύπωση..

eirhnoula τι έκανε τελικά η κουμπάρα σου?

Συμφωνω απολυτα μαζι σου κι εγω δεν θηλασα λογω καποιων επιπλοκων.

διαβαζοντας διαφορες αποψεις περι θηλασμου και του ξενου γαλακτος οι τυψεις μου γινονται ακομη πιο πολλες.

Κοιταω το μωρακι μου κ με πιανει στεναχωρια που δεν του προσφερα οτι το πολυτημοτερο μπορουσα............

as1cEZlx03-1110MjQyZHwwMDA2NDk1ZHxvIG5pa29sYXMgbW91ISEhISE.gif

Κανενας δεν ζηταει απο τον αλλον να του πει αν ειναι καλα τα γαλατα εμποριου. Σιγουρα δεν ειναι σαν το μητρικο. Για ποιον ακριβως λογο ομως πρεπει να το τονιζουμε συνεχως απο τη στιγμη που αρκετοι το επιλεγουν η απλα δεν μπορουν να κανουν αλλιως????? Για να τους θυμηζουμε συνεχως οτι δεν καταφρεραν να δωσουν στο παιδι τους το καλυτεροτερο γαλα που υπαρχει??? η για να τους ενημερωνουμε για το αυτονοητο, δηλαδη οτι το μητρικο γαλα δεν συγκρινεται????

Και ξαναλεω, καλος ο θηλασμος και η προσπαθεια ενημερωσης για να τα καταφερει μια μανουλα, αλλα απο εκει και περα δεν χρειαζονται σχολια για το τι γαλα θα πιει το παιδακι που δεν καταφερε η μαμα του να το θηλασει. Η καλη προθεση αρχιζει και τελειωνει με την ενημερωση και την βοηθεια. Απο εκει και περα καθε σχολιο για μενα που εχει να κανει με το μετα και τα γαλατα εμποριου περιεχει εμμονη.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...